» »

Kvantno-filozofsko vprašanje

Kvantno-filozofsko vprašanje

Quantum ::

Serbus vsem,

-Kako bi definirali realnost oz. kaj je realnost? Moje osebno mnenje je, da je potrebno naprej definirati pojme: TEOERIJO RELATIVNOSTI (splošna, posebna), KVANTNO MEHANIKO, ZAVEST (kaj sploh je pojem zavesti), ŠIRJENJE PROSTORA IN ČASA (dark energy, dark matter)

Bezukhoff ::

Reality is whatever you want it to be.

42

sitriani ::

Ask Sheldon ;)

zasekamroz ::

Reality is often disappointing.

TheBlueOne ::

Realnost je lahko subjektivna. Glede na velikost vesolja nam celotna realnost ne bo nikoli dosegljiva, tako da se gibljes med najbolj preprosto realnostjo, ki jo opazis sam in poznavanjem ostalega, tudi tega, kar nastevas.

K sami definiciji realnosti ti verjetno ne pomaga, da ves vec, ker definicijo realnosti lahko postavis v smislu:
"Realnost je to, cesa se zavedam.".

Ladjar ::

Quantum je izjavil:

Serbus vsem,

-Kako bi definirali realnost oz. kaj je realnost? Moje osebno mnenje je, da je potrebno naprej definirati pojme: TEOERIJO RELATIVNOSTI (splošna, posebna), KVANTNO MEHANIKO, ZAVEST (kaj sploh je pojem zavesti), ŠIRJENJE PROSTORA IN ČASA (dark energy, dark matter)Zelo dobro vprašanje in resnično pohvala od mene za to.
Na vprašanje pa sedaj ne bom odgovoril z vsem kar imam za odgovoriti.
Navezal bi se trenutno samo na samo besedo, ki pa v sebi skriva mnogo več, kot pa bi si na hitro človek lahko mislil.
Od kje izvira beseda realnost, zakaj se tudi v tujih besedah, če vzamemo za primer angleščino le ta pojavlja tudi tam in je sorodna.
Veste, da v angleščini sploh v športu uporabljajo besedo replay, s čimer poimenujejo ponovno predvajanje določenega posnetka oziroma sekvence.
Imajo tudi besedo reunion in če že samo besedi reunion in replay pogledaš od blizu opaziš, da nosita obe nek pomen z dodanim RE. Prva nosi union (zveza-snidenje), druga pa play (kot predvajanje...-tudi igra), ker pa je dodan RE tisto, kar jim spremeni pomen v to, da se gre za ponovno. Ponovno snidenje, ponovno predvajanje.
V starem Egiptu kot je znano, je obstajal tudi RA-BOG. Obstaja tudi EL in pa AL pred katerim se postavljajo določene kratice odvisno za katerega Boga se gre.
RE-AL-A, tu bi lahko tudi nadaljeval z A ampak še ne bom. Navezal bi se samo na ta RE in AL, ki govorita, da se gre za ponoven AL-EL, ponovnega Boga.
Ljudje v zgodovini so se večkrat hoteli postavljati v vlogo Boga in so to božanstvo hoteli tudi živeti in nekateri to poskušajo še danes.
Ko si živ in imaš svobodno voljo si lahko nekako predstavljaš božanstvo in moči, ki jih naj bi Bog imel. Ko prvič preizkušaš nekaj novega lahko zgrešiš saj nisi poznal kaj je za "zaveso", ko pa drugič-ponovno prideš pred isto "zaveso" pa po spominu,ki ga imaš lahko predvidevaš kaj je za njo. S tem pa ti je dana MOČ pred drugimi saj niti pogledal še nisi za "zaveso" pa že veš kaj te tam čaka in se na to lahko pripraviš, med tem ko morajo drugi šele spoznati in odkriti kaj se skriva za njo.
Zato RE-ALA nekako pomeni ponovno rojstvo, ponovno biti živ in ne samo živ temveč biti živi Bog, saj imaš lastno voljo, lastno energijo in lahko spreminjaš svet okoli sebe in tlakuješ in iščeš svoje poti,če se le tega zavedaš.
Mnogi se ne zavedajo tega tudi sam večkrat ne-se spozabim. So pa ljudje, ki to če ji rečemo zgodba življenja nekako poznajo in se postavljajo za Bogove nad drugimi in jim omejujejo prava spoznanja lastne biti in življenja samega. Tudi rut kot pot (track) in root kot pot ter korenina sta jim znana že zelo dolgo. Tako, da tudi tukaj namerno omejujejo in jezijo vse kar je živega. ZELO bom skrajšal saj se tukaj skriva OGROMNO in dejansko odkriva smisel in neko bistvo življenja samega.
V slovenščini imamo besedo zapor, kar je brano nazaj RO-PAZ. Kar v prenesenem pomenu pomeni, da pazi na pot in korenine zaprtega. Kar ponovno v prenesenem smislu pomena govori, da omejiš in paziš na njegove lastne poti in korenine, ki bi jih lahko imel. Ker oblastnik in tisti, ki se je postavljal za Boga nad drugimi ni dopuščal, da ljudje hodijo naokrog kot se jim zljubi in tudi ne zastonj, je sklenil, da bodo same poti točno določene tudi meje in tako je še danes. Zato imamo najbolj pregledne poti izmed vseh npr. ceste, tračnice, kar se ponovno navezuje na DIR -dir-ection smer in pa trasa-track, kjer naj bi pot za potovanje in gibanje potekala. Ker posamezniku s strani zemeljske "oblasti" ni dovoljeno delati in izmišljati nove poti-smeri-trase, to počne "oblast" namesto nas. Za naše samovoljno "potovanje" na načine kot mi želimo in mi določamo ter mi izbiramo individualno pa nas kaznuje s kaznimi z zapori, omejitvami... Ker "oblasti" ni namen samo omejevanje pa vsako naše potovanje tudi TRŽI kar pomeni, da če nekam potujete sploh če danes gledamo avto-car-prevozno sredstvo, se vam-nam to zaračuna in vsak kilometer poti plačamo, da sploh lahko potujemo. Tako se zgodi, da potujete po že začrtanih poteh, ki so vam jih drugi začrtali in ne po svojih, potujete-potujemo po pravilih, ki so jih drugi nam naložili, potujemo z omejitvami takimi in drugačnimi ter vse skupaj še odplačujemo, kar pa je za tistega, ki razume in dojema REALO-REALA nesprejemljivo in pozna potuhnjeno zvitost in zvijačo, ki jo je zemeljska "oblast" postavila nad in med ljudi. Torej REALA ni samo beseda ampak zelo široka razsežnost, ki skriva v sebi mnogo več kot pa mnogi mislijo nekateri pa še pomislijo ne.

Zato vam še enkrat povem, da ste postavili super vprašanje in da že z zastavljenim vprašanjem lahko odpirate nove poti in se vam odpirajo nova obzorja, ki se vam pa sicer nebi.

reeves ::

Quantum je izjavil:

Serbus vsem,

-Kako bi definirali realnost oz. kaj je realnost? Moje osebno mnenje je, da je potrebno naprej definirati pojme: TEOERIJO RELATIVNOSTI (splošna, posebna), KVANTNO MEHANIKO, ZAVEST (kaj sploh je pojem zavesti), ŠIRJENJE PROSTORA IN ČASA (dark energy, dark matter)

Psihološki pogled:
Reality principle @ Wikipedia

Znanstveni je pa malo bolj kompliciran. Realnost je objektivna, se pravi stanje je, kakršno je, čeprav ga opazovalci vidijo drugače.
Ampak v kvantnem svetu ni nikoli nič enostavno:
https://advances.sciencemag.org/content...

gtfo ::

Vse je fikcija, vse okoli tebe je samo zato, da tebe dr*a v glavo, da ti ni preveč dolgčas.
V resnici si samo del simulacije.

Cange ::

Na konferenci vsi vejo da boš predstavil štetje do 10, v realnosti se zgodi konferneca z štetejm 10+, toraj sledi nova konferenca 10+:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je hitrost svetlobe konstantna? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
13011123 (273) reeves
»

V CERN-u morda odkrili razlog za obstoj snovi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
367018 (3720) BigWhale
»

Obeta se nam največje iskanje Nezemljanov v zgodovini (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
28632787 (20843) garamond
»

Vprašajte Saladina - Bog (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50711677 (8095) Saladin
»

Nelokalnost (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
26910103 (5370) Yggdrasil

Več podobnih tem