Forum » Loža » Katerim nakupom ste se odpovedali zaradi Covid19 krize?
Katerim nakupom ste se odpovedali zaradi Covid19 krize?
TineTone ::
Da malo poračunamo koliko bo utrpelo gospodarstvo in prihodki v davčno blagajno zaradi "pandemije".
Torej, letos ne bom nabavil:
Gume in platišča 800€
Avto radio 200€
Monitor 500€
Roba za en "modelarski" projekt 200€
Seveda je potem tu še en kup drobnarij ki mesečno prinesejo zraven še kaj malega: cenejše jedilno olje, samo še instant kava, cunj ne bom menjal, manj solate...
Na dopuste in podobno pa že tako itak ne hodim.
Torej, letos ne bom nabavil:
Gume in platišča 800€
Avto radio 200€
Monitor 500€
Roba za en "modelarski" projekt 200€
Seveda je potem tu še en kup drobnarij ki mesečno prinesejo zraven še kaj malega: cenejše jedilno olje, samo še instant kava, cunj ne bom menjal, manj solate...
Na dopuste in podobno pa že tako itak ne hodim.
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
Machete ::
Zakaj ne boš tega nabavil? Če ne boš ti, bodo migrantje iz Afrike in boš praznih rok ostal.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
DePalmo ::
Nobenim, sva s punco dejansko kupila par stvari o katerih sva tuhtala že dlje časa, tako da če potegneva črto sva zapravila še več. Edino na gorivu se je prihranilo, je bilo prvič da je nama en tank zdržal dva meseca :D
Dopust je pa bil rezerviran in plačana akontacija pred karanteno, sedaj samo upam da se bojo ukrepi do takrat dovolj sprostili da bomo lahko šli.
Dopust je pa bil rezerviran in plačana akontacija pred karanteno, sedaj samo upam da se bojo ukrepi do takrat dovolj sprostili da bomo lahko šli.
Vazelin ::
Če pod nakup štejemo obiskovanje kafičev, restavracij in podobnega se bom kar precej odpovedal.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
mirancar ::
jaz sem prihranil na bencinu ter restavracijah, zapravil več za hrano v trgovini
razen tega vse po starem, kupil sem nekaj računalniških komponent ki sem jih itak nameraval
razen tega vse po starem, kupil sem nekaj računalniških komponent ki sem jih itak nameraval
zasekamroz ::
jaz podpiram vse ki čimbolj kršijo oziroma se minimalno držijo ukrepov, kdor je pa del tega natega me pa ne vidi več
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
TheBlueOne ::
zasekamroz je izjavil:
... kdor je pa del tega natega me pa ne vidi več
Bolsonaro se je javil, da potrdi ali zavrze tvoje predpostavke.
Ontopic, se prihrani ogromno.
Avto bo sigurno kaksne 1000€ manj, izleti, restavracije pravtako hitro 1000€, da ne govorimo, da koncujem projekte, ki so mi ostajali zadaj, ki znajo delati pasivni dohodek. Lahko delam na hisi, ker projekti kjer delam stojijo, s tem sem prihranil ca. 5000€.
Pod crto zna biti tale corona pavza kar lukrativna.
A110 ::
kave in podobne bedarije, recimo 100e na mesec, želja je bila kupiti motor ampak bo za 1 leto to prestavljeno. je pa večji problem ker prihodka ni bilo haha
ziga1990 ::
Enostavno odpovedal sem se nakupu novega avtomobila na leasing a sedaj iščem rabljenega brez da bi vzel lizing
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
;-) ::
Mi smo dosti prihranli in ne nalasc.
Sedaj smo ugotovili da vsak teden 3x it v trgovino je umor v denarnici :)
V trgovino amo hodili redkeje, s seznamom in nakupili za dlje casa. Ko je zacelo primanjkovat nismo na prvo zogo upostevali svojih zelja in skuhali kar se je iz surovin doma še dalo :)
Največ smo prihranili na gorivu, ker sta dva avta stala doma skoraj mesec in pol razen za kaksen nakup en x na teden.
Prihtanki so bili se pri frizerju jaz sem bil nazadnje pred 16 marcem :) ravno iscem kakega ki me uredi, nohtih, kavicah...
S prihrankom delamo teraso, tako da bomo lahko drugo sluzbo iskali s terase.
Sedaj smo ugotovili da vsak teden 3x it v trgovino je umor v denarnici :)
V trgovino amo hodili redkeje, s seznamom in nakupili za dlje casa. Ko je zacelo primanjkovat nismo na prvo zogo upostevali svojih zelja in skuhali kar se je iz surovin doma še dalo :)
Največ smo prihranili na gorivu, ker sta dva avta stala doma skoraj mesec in pol razen za kaksen nakup en x na teden.
Prihtanki so bili se pri frizerju jaz sem bil nazadnje pred 16 marcem :) ravno iscem kakega ki me uredi, nohtih, kavicah...
S prihrankom delamo teraso, tako da bomo lahko drugo sluzbo iskali s terase.
avtek ::
Jaz prihranil dejansko nisem veliko, saj sem ves čas delal, tako da je tudi avto bil vsak dan v pogonu.
Prihranek je bil dejansko samo zaradi nižje cene goriva. No, pa obisk restavracij je pomniknil, ko greva z drago vsake toliko.
Tako da realno morda 100€ mesečno. Najprej sem tako ali tako brundal da zakaj moram delat, medtem ko so sodelavci doma na čakanju in sem kaj kmalu ugotovil, da sem bolj "potreben" in zanesljiv kot ostali, tako da potem tudi stroškov nisem zmanjševal oz. zaradi tega šparal.
Prihranek je bil dejansko samo zaradi nižje cene goriva. No, pa obisk restavracij je pomniknil, ko greva z drago vsake toliko.
Tako da realno morda 100€ mesečno. Najprej sem tako ali tako brundal da zakaj moram delat, medtem ko so sodelavci doma na čakanju in sem kaj kmalu ugotovil, da sem bolj "potreben" in zanesljiv kot ostali, tako da potem tudi stroškov nisem zmanjševal oz. zaradi tega šparal.
HappyPills ::
Prvomajski dopust je bil doma tako da se je pršparal, glavni dopust bo pa prilagojen in bo precej cenejši od načtrovanega.
Ostalo se kupuje dost normalno. Že tako ne zapravljamo veliko.
Računam pa na padce cen storitev predvsem gradbenih in takrat bo akcija za določene obnove.
Ostalo se kupuje dost normalno. Že tako ne zapravljamo veliko.
Računam pa na padce cen storitev predvsem gradbenih in takrat bo akcija za določene obnove.
Bolt ::
Nameraval zamenjati avto. Vložek cca 10000€ +"stari". Bo moral stari zdržat še to krizo dokler ne mine. Služba na čakanju, ne vemo koliko časa še bo. Ali bomo ostali ali nas bodo dali na cesto. Dokler ne bo to razčiščeno ne bo nobenih večjih stroškov. To pa lahko traja še par mesecev ali leta.
TineTone ::
Nakup traktorja cca 20 tisoč
Kako pa krizo občutite naši kmetje (če nisi le popoldanec)?
Vse kar vem je da morajo ameriški zlivati mleko in pokopavati prašiče, police v trgovini so pa prazne. Tam imajo problem ker kmet ne more mesa prodati brez da obratujejo "pakirnice", ki so zaradi korone seveda zaprte. Kar mislim da je pri nas isto ko ne smeš niti ovce več ostrič brez da ti pod prste gleda strokovna komisija.
V Nemčiji pa študentje hodijo pomagat večjim kmetijam, ker te ne morejo dobiti sezonskih delavcev (Poljaki, balkanci...)
FireSnake ::
Vse kar vem je da morajo ameriški zlivati mleko in pokopavati prašiče, police v trgovini so pa prazne. Tam imajo problem ker kmet ne more mesa prodati brez da obratujejo "pakirnice", ki so zaradi korone seveda zaprte.
Tu se vidi, kako je vse zgrešena zastavljeno.
Ljudje bi morali biti v stanju kupiti (tudi) direkt na kmetiji.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
mahoni ::
Jaz sem celo flet kupil. Pa nov gaming PC za 2.7k, nove letne gume. Jem enako, pijem enako. Edino kar ne bom kupil je nov smartphone, ker zaenkrat ni nic pretirano novega na trgu.
Cakal bos na sluzbo par mesecev ali par let? Ja cool.
Nameraval zamenjati avto. Vložek cca 10000€ +"stari". Bo moral stari zdržat še to krizo dokler ne mine. Služba na čakanju, ne vemo koliko časa še bo. Ali bomo ostali ali nas bodo dali na cesto. Dokler ne bo to razčiščeno ne bo nobenih večjih stroškov. To pa lahko traja še par mesecev ali leta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mahoni ()
Jaz sem celo flet kupil. Pa nov gaming PC za 2.7k, nove letne gume. Jem enako, pijem enako. Edino kar ne bom kupil je nov smartphone, ker zaenkrat ni nic pretirano novega na trgu.
Prosim, če še enkrat malo bolj počasi prebereš kaj sem napisal. Bo šlo? Cool
zasekamroz ::
Vse kar vem je da morajo ameriški zlivati mleko in pokopavati prašiče, police v trgovini so pa prazne. Tam imajo problem ker kmet ne more mesa prodati brez da obratujejo "pakirnice", ki so zaradi korone seveda zaprte.
Tu se vidi, kako je vse zgrešena zastavljeno.
Ljudje bi morali biti v stanju kupiti (tudi) direkt na kmetiji.
Oziroma bi morali, kar se bi vrglo stran, dat na voljo ljudem, da si odnesejo brezplačno
Vazelin ::
Jaz sem spet začel brati kataloge živilskih trgovin.
Spet sem ratal "the deal hunter". Kupujem povečini tisto, kar je tako ali drugače nekaj znižano. Imam pa vse možne trgovine na dosegu par km peš.
Spet sem ratal "the deal hunter". Kupujem povečini tisto, kar je tako ali drugače nekaj znižano. Imam pa vse možne trgovine na dosegu par km peš.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Sc0ut ::
Jaz pa razmisljam da bi prodal stanovanje in ostal not v najemu ter cakal na ugoden nakup hiše/parcele. Se mi glih neka opcija ponuja.
Ampak cvikam.
Ampak cvikam.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
_Denny_ ::
zasekamroz je izjavil:
Oziroma bi morali, kar se bi vrglo stran, dat na voljo ljudem, da si odnesejo brezplačno
Rezultat tega bi bil, da bi skoraj vsi čakali na zastonjske stvari. Če bi npr. naredili "15 min pred zaprtjem trgovine je ves kruh zastonj", se podnevi ne bi prodalo skoraj nič.
Da ne bo offtopic - odpovedal sem se nabavi:
- 3kVA online UPSa in 108Ah battery packa za ~800€
- tablice za ~500€+
- prve tablice in smartphona za mater (Lenovo M10 Plus 2nd gen in Xiaomi Note 9S) za ~500€
- crimping toola za (skoraj) vse možne tipe konektorjev za ~100€
- "out of spite" 50-100€ rojstnodnevnih daril za družinske člane
- nekaj dražjih Steam iger (15€+ kom)
Vse drugo je več ali manj ostalo isto, ker že celo življenje živim po načelu price/perfromance in ne zapravljam po nepotrebnem (najcenejša po €/kg še užitna hrana, večja pakiranja stvari v akciji ipd.), na dopuste in izlete ne hodim nikoli. Na začetku krize sem sicer kupil RTX 2070 (~600€) s pričakovanjem, da bo večina delavcev tovarn za vedno odsotnih in je v primeru odpovedi stare grafične ne bi dobil pod 1500€, če bi jo sploh bilo možno še kje dobiti...no ja, me veseli, da sem se motil.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
mahoni ::
Jaz sem dobro razumel. Jaz ne bi zelel delati v sluzbi, kjer moram cakati mesece ali leta, da v sluzbi razcistijo.
Jaz pa razmisljam da bi prodal stanovanje in ostal not v najemu ter cakal na ugoden nakup hiše/parcele. Se mi glih neka opcija ponuja.
Ampak cvikam.
Kaksna je pa to neumnost? Dobil bos gotovino in le ta bo bla na banki, ki bo gnil denar, saj banke ne ponujajo nobenih pametnih obresti, ko se gre v prid tistega, ki kes polaga. Ti bos pa vmes se najemnino nekomu placeval. Ja fajn.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mahoni ()
nirm ::
zadnjo cunjo sem kupil še v 2019
sicer pa sem resnici na ljubo kljub manjšim prihodkom v plusu. nobenih kav in pirov s prijatelji. kosilo samo doma s hrano iz trgovine. manj za bencin, nobenih izletov. še avto sem malo porihtal sam, s poceni deli iz neta in odpada, kar bi na servisu plačal veliko več.
pa še kakšna nova ideja za zaslužek je padla v času dolgčasa
sicer pa sem resnici na ljubo kljub manjšim prihodkom v plusu. nobenih kav in pirov s prijatelji. kosilo samo doma s hrano iz trgovine. manj za bencin, nobenih izletov. še avto sem malo porihtal sam, s poceni deli iz neta in odpada, kar bi na servisu plačal veliko več.
pa še kakšna nova ideja za zaslužek je padla v času dolgčasa
bbbbbb2015 ::
mtosev ::
Nicemur. To leto sn ze kupil monitor za 1k eur. Nakup kompa/hardware se sledi.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
_Sajmon_ ::
Sem šel gledat moj excel glede prihodkov in odhodkov, in glej ga zlomka, ponavadi sva s ženo prihranila od 10-30%, zadnja dva meseca pa 40 in 55%. Se pozna, da ni bilo potrebno vrtca plačati, to je največji zalogaj, potem manj goriva, ni bilo restavracij, in seveda, manj nakupov v trgovini, nič cunj (ok, 2, 3x letno so nakupi, da dobite občutek). Po drugi strani pa sem zadnja dva meseca nabavil otroški sedež za v avto, nov mobitel za ženo, Fimi Palm (kar malce razočaran nad njim). Prihranki sicer dobro denejo, sva pa se odločila, da bova kako ekstra donacijo v dobrodelne namene naredila, recimo Karitasu, pa enemu znancu bova podprla šolanje v tujini.
V bistvu sva odpovedala eno romanje v Francijo, z avtom + najeta soba. Morje ostane Hrvaška. Pa verjetno se bom odpovedal novim letnim gumam. Stare niso optimalne, a je profila več kot dovolj, ampak za tistih par mesecev se mi zdi škoda, morda je to neumno varčevanje ... morda se še premislim. Morda v jeseni sledi zamenjava prenosnika - starega dobi svakinja. Torej nekaj potrošnje še bo. Pa morda bomo več potovali po Sloveniji, če res dobimo tiste bone.
V bistvu sva odpovedala eno romanje v Francijo, z avtom + najeta soba. Morje ostane Hrvaška. Pa verjetno se bom odpovedal novim letnim gumam. Stare niso optimalne, a je profila več kot dovolj, ampak za tistih par mesecev se mi zdi škoda, morda je to neumno varčevanje ... morda se še premislim. Morda v jeseni sledi zamenjava prenosnika - starega dobi svakinja. Torej nekaj potrošnje še bo. Pa morda bomo več potovali po Sloveniji, če res dobimo tiste bone.
Bojevnik ::
Ni sprememb, covid ni vplival na moje nakupovalne navade.
Edina razlika, ki je bila, je bila to, da sem zacel namesto v nakupovalnih centrih, kupovati dosti vec v lokalnih trgovinah.
Edina razlika, ki je bila, je bila to, da sem zacel namesto v nakupovalnih centrih, kupovati dosti vec v lokalnih trgovinah.
energetik ::
Čisto nenamerno sem prišparal na bencinu, parkirnini ter na malicah, ker sem delal od doma. Nekje 250€/mesec prihranka. Ostalo seveda brez sprememb, oziroma smo v štacuni zapravili več, saj smo komplet vse kuhali doma 24/7.
strawman ::
Tudi jaz sem veliko manj zapravil za bencin, malice po restavracijah in pijače. Je šlo pa to, kar je bilo presežka v delnice.
Jaz sem dobro razumel. Jaz ne bi zelel delati v sluzbi, kjer moram cakati mesece ali leta, da v sluzbi razcistijo.
Ne očitno nisi. Če ne ne bi metal ven takih traparij. Kje ti živiš? V kakšni luknji, kjer ne veš kaj se dogaja. Daj malo se izobrazi, preberi ali poglej kakšno novico, preden mečeš ven take bedarije. V Sloveniji in po svetu je 90% firm v avtomobilski in podobnih panogah, ki iz dneva v dan ne vedo kakšna bo prihodnost v sledečih mesecih, tako da tam zaposleni lahko sam čakamo kaj bodo vodilni sčarali iz vsega tega. Nima sedaj veze katera firma, ker je v vseh enako. Naslednjih par mesecev bo težkih. Bomo na čakanju, delali v skrajšanem obsegu ali pa celo pristali na cesti. Denarja bo v vsakem primeru manj. Iskat delo v drugi firmi nima smisla(vsaj dokler te-me v tej firmi ne dajo na cesto oziroma na zavod), ker kot prvo je povsod enako, kot drugo pa smo nekateri v tej firmi v parih letih nekaj dosegli prišli na določen nivo in bo sedaj vse potrebno gradit iz nule.
Ti še kaj ni jasno! Bo šlo!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup avtomobila! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 21473 (15805) | Vazelin |
» | Čakanje na domu, 80% (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17290 (11128) | mgermo |
⊘ | Info o zgubi službe itd (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7615 (4999) | Magic1 |
» | Vzdrževanje -+15 let starega avta (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13415 (9957) | WizzardOfOZ |