» »

Domača pica

Domača pica

««
5 / 5
»
»»

Dimnik ::

Korenje, s te potice na sliki, bi naredil glih pravo debelino, če bi jo raztegnil po celem pekaču...

korenje3 ::

hm ok. 2mm je očitno preveč.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Dimnik ::

Ni bilo mišljeno resno:D vsak si naredi po svojem okusu

xyz133 ::

Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?

Za pravo neapeljsko pico se priporočajo samo San Marzano, ki jih pa v Sloveniji ni možno dobit oz jih je možno, vendar na konzervah niso oglaševani kot taki. Sicer bi bila cena zaradi geografske zaščite precej višja (v coolhousu imajo ene, ampak je cena odbita). Kaj je najboljši približek? Valfruta, hofer, spar, lidl, mutti pelati?

koyotee ::

korenje3 je izjavil:

hm ok. 2mm je očitno preveč.


Ta na sliki je 2cm ne 2mm.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

sagy ::

San Marzano pelate so nekaj časa prodajali v Hoferju.. Ne vem pa, če jih imajo še.

matobeli ::

kaj pa je fora različnih pelatov? Okus paradajza, kislost?

Razen tega seveda da so eni požegnani s strani piške policije.

WhiteAngel ::

Jaz zmečem sestavine kar v kruhomat na hitro peko program in po 9 minutah, ko neha mesti in želi pečti, mu testo ukradem ven. Sestavine: 350ml mlačne vode, 530g krušne moke, žlička soli, vrečkica suhega kvasa, krog olja. Potem raztegnem v pleh na peki papir, gor namečem paradižnikovo mezgo, šunko/suho salamo, sir in dam takoj pečti. Pečem na največ, kar peč da - 300° z obeh strani in ventilatorjem. Po 7 minutah vzamem ven in voila.

Matek ::

matobeli je izjavil:

kaj pa je fora različnih pelatov? Okus paradajza, kislost?

Razen tega seveda da so eni požegnani s strani piške policije.
Ni neke strašne fore, pač tipična fašistična scena z geografskimi zaščitami. Mogoče je stvar koristna za specifične izdelke, pri katerih imamo kompleksen proizvodni proces, ki se ga ne da enostavno replicirati drugje. V tem smislu je dobro imeti neko garancijo, da te ne nategnejo. Ampak roko na srce - marsikje na svetu lahko zraste dober paradajz, tudi pri nas. Jaz nisem nikoli okusil neke strašanske razlike, pa sem dostikrat probal, tako doma kot v piceriji.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

T743 ::

San Marzano vzojim sam na vrtu, tako da ni potrebe po kupljenih.

genesiss ::

xyz133 je izjavil:

Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?

Za pravo neapeljsko pico se priporočajo samo San Marzano, ki jih pa v Sloveniji ni možno dobit oz jih je možno, vendar na konzervah niso oglaševani kot taki. Sicer bi bila cena zaradi geografske zaščite precej višja (v coolhousu imajo ene, ampak je cena odbita). Kaj je najboljši približek? Valfruta, hofer, spar, lidl, mutti pelati?

San Marzano se dobi tu: https://goo.gl/maps/fwa5ScxkiidWRL1G7

Prodajalnico imajo tudi na Ljubljanski tržnici, včasih se pa dobijo tudi v Maxi-ju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

Klamzi ::

xyz133 je izjavil:

Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?

Mutti, katere le malenkost začinim z origanom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Klamzi ()
««
5 / 5
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
49750052 (2078) c3p0
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15020167 (5300) xyz133
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25457400 (40490) korenje3
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31165447 (20155) harvey
»

PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5417866 (16097) krneki0001

Več podobnih tem