» »

Vojna v Iraku

Vojna v Iraku

««
13 / 36
»»

Vlady ::

Kmalu ne bo problem samo vojna v Iraku pač pa še vojna v Koreji. Južna koreja iz dneva v dan veča število vojakov na meji s severno sosedo. Torej.. agresorji nadaljujejo svoj pohod. Kdo jih bo ustavil? VS? >:D :D Alah? Bog? >:D >:D

Tr0n ::

Vlady.

:)

TrOn... nej mal razmišljajo :D >:D

Saj pravim, Vlady jih bo ustavil ;).

áÇ ĘćĚĎ ÔČßÉ ĘŇćíĎ ż ăä ÇáŐÚČ ÇáćŐćá Çáě ăŐĎŃ ÇáăÇÁ ăä ÎáÇá ÇáÔČß

Thomas ::

TheJack,

Naserjance in komuniste je tudi treba prepovedat. Se razume.

Če pa je potem demokratična vlada "hladna do ZDA" ... pa kaj potem? Če je tako neumna - ima pravico do tega.

Samo - a se jim splača?

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

A kdo ve kako stran, kjer piše kolk žrtev je že blo (in to natančno, ne kaka CNN, al pa ameriška stran, ki dajejo zavajujoče podatke) Me zanima kolk američančkov je že pokrepal >:D

TheJack ::

Hehehe, ravno na TVS.... Begunci iz Jordanije se vračajo v Irak! Branit domovino, kot pravijo.

Čedalje bolj kaže, da so si Američani skuhali bolj vročo juho, kot jo lahko pojejo. Vsekakor so bile njihove ocene o množičnih predajah katastrofalno napačne. Celo Scott Ritter, ki gotovo ve o čem govori, pravi, da bodo Ameri poraženi.

Res je možnosti malo, ampak nič, dobesedno nič me ne bi bolj razveselilo, kot ameriški poraz v Iraku. Totalni in absolutni. To bi odneslo fanatike, ki sanjajo o svetovni prevladi, iz Bele hiše, Američane pa držalo doma še vsaj 30 let.

TheJack.... Jest bi pomoje poču od smeha, ko bi ti snobovski agresorji po nosu dubl! ROFLMAO :D >:D :D

smash ::

ta jih je pa res potolkla ja...iračani se namreč vračajo v iraq bojevat za svojo domovino...le kdo bi jim branil???

kako hudiča lahko te američani, ki so izven iraqa, lahko tolk butasti, da gredo zdej kr v iraq pa se bojevat...a niso srečni tukaj pri nas v demokraciji?

matr so čudni teli iračani:\ a jih luna nosi?:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smash ()

iration ::

Od sedaj ima tudi RTVSLO svojega "embedded" novinarja v Iraku, samo da na napačni strani; tista blonda potuje z Iračani, ki grejo branit Bagdad.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Kukr je vidt jim je diktatura v Iraku všeč, tako kot je bil nacizem nemcem v drugi svetovni vojni. :) Se vid kolk so priljubljeni ti američani >:D

smash ::

ta bejba je drgač ksenija horvat iz odmevov in tist klošar areh so lohk pred njo skrije;(

Zadnjič sem na discovery-ju gledal oddajo o Saddamu, in so pokazal, da ma celo jedrsko orožje na razpolago. Kolk resnice v tem ne vem, ma pa 100% kemično orožje, s katerim lahko američane pošlje dobesedno k vragu! >:D

In ti si tega seveda zelis?

Cudni ste mi vi, cudni.

Nima se smisla prerekat o televizijah, časopisih in novinarjih, kajti jasno je, da bo za posameznika vedno ''najbolj pošten in nepristranski'' tisti novinar (televizija, časopis...), ki mu pove tisto, kar hoče slišati. In to velja za obe strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

TrOn želim si, da bi američani zgubil to vojno, saj bi se edin potem nehal vtikat tja k nimajo kej počet. Tud korejska kriza bi se rešila na prav lep način.

Se ne strinjam, vsaj ne z mojega vidika, ker vedno gledam vecina medijev, do katerih imam dostop in teh je veliko.

iration ::

bejba

:8)

Da se pa fino počutijo pod diktaturo, pa ni čudno; po tolkih letih pranja možganov ... gledaš Sadama na vsakem koraku,... človek bi jim kar pustil diktaturo, samo to res ne bi bilo fer.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

zakaj ne bi bilo fer? Če tko hočjo naj pa imajo... :)

Viš, kako nekaterim še sedaj ni jasno.... Iračani se ne borijo za režim in za Sadama, ampak proti okupatorju, zase in za domovino. In tega ameriški ''prinašalci demokracije'' niso predvideli. Mislili so, da ima Irak 300 000 demoraliziranih vojakov, v resnici jih ima pa 24 milijonov. In to zelo motiviranih izgleda. ''Pockets of ressistance'' je nov medijski izraz zanje.:|
Ampak jasno - Američani ne bodo zlahka odnehali. Pa če z zemljo zravnajo cel Irak in pobijejo prav vse. Samo da vrelci ostanejo, ne?

Zgodovina sprememb…

Sej najlepša situacija bi bila, če bi američani totalno zgubl, Saddam pa bi odstopu, al bi pa potem njega lepo odstavl...

undefined ::

Če bi Sadam RES kaj imel, bi že davno skuril naftna najdišča. Dajte nehat fantazirat z jedrskim orožjem, no. :)

Ej čak mal.. tolk nor pa spet ni, da bi uporabu jedsko!!! Ma pa mal višji IQ kot BUllSHit!!! >:D

MadMicka ::

Men ni jasno, zakva je šla una oklepna kolona iz Basre??? Upepelil so jih en dva tri, ker na odprtem terenu nimajo Iračani popolnoma nobenih šans!! Oklepnike morajo držat v mestih, na terenu pa gverila s protioklepnimi raketami. Pa tud mi ni čist jasno glede telih helikopterjev, kako za vraga jih ne morejo sestrelit z ročnimi raketnimi sistemi...

Iraška protiletalska je tko, kot bi s fračo strelu na ptiča. Tud operativni doseg (višinski) je nad dosegom iztrelkov protiletalske. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vlady ()

TheJack: folk je prestrasen, sploh ne ve, al bi bil na strani zaveznikov ali na strani Sadama. Saj se to zelo dobro vidi na posnetkih. Nekateri so dobro sprejeli zavezniske vojake, spet drugi so jih posiljali domov.

Verjami mi, vsak si potihel zeli konec te represije, samo na glas povedati si ne upajo. Sicer si pa noben ne zna predstavljati, kako je biti celo zivljenje pod takim rezimom. Sigurno so posledice skrajno negativne.

Pa cetudi se bi americanom slo samo in izrecno za nafto, pa kaj. Ce bodo kot co-produkt dosegli padec rezima, se toliko boljse. Ce jim to uspe, so si svoj delez crnega zlata zasluzili. V to operacijo se vlagajo ogromni denarci in treba bo pokriti bilanco.

IceMan: kdo govori o jedrskem orozju? Govora je o bioloskem in kemicnem in tega ima Sadam na pretek. In ko bo sila, jih bo tudi uporabil.

Si ljudje želijo konec Sadamovega režima? Čista špekulacija, ampak verjetno (po drugi strani ljubezni ljudskih množic do ''velikega Vodje'' ne gre podcenjevati...). Toda to ne pomeni, da si želijo od Američanov postavljen marionetni režim, morda enako krut kot Sadamov (treba je le brati biografije vodilnih ljudi t.i. iraške opozicije, pa je hitro vse jasno...).
Bistveno je to, da imajo ljudje še vedno raje Sadama, kot pa ameriško okupacijo.

Tudi zgodovinsko gledano tvoja argumentacija ne zdrži. Stalin je bil še desetkrat bolj krut diktator od Sadama. Pa je leta '41 Nemce (ki so na to, da so ljudje siti Stalina, resno računali) kljub temu pričakalo bolj malo mahanja z zastavicami, ne?
Ljudje so vedno skeptični do okupatorja, če se milo izrazim. Še posebno, če prihaja s tako očitno sebičnimi nameni, kot Američani...

Zgodovina sprememb…

Hitler je prišel v Rusijo z jasnim programom. Da jih (Ruse) spravi iz slabega na slabše.

Odtod odpor.

Američani so prišli v Irak z namenom spraviti jih (Iračane) iz slabega na boljše.

Tudi zato bodo kmalu prevladali.

Nekateri so dobro sprejeli zavezniske vojake..

Dotični posnetki niso v svojem bistvu nič drugačni od uradnih posnetkov sovjetske zasedbe Čehoslovaške... So sproducirani in sfabricirani. Slike tistih petih ljudi, ki so dejansko pozdravljali Američane, so zahodni mediji prikazali kot splošen pojav v Iraku. Ampak sedaj je verjetno tudi najbolj zagrizenim jasno, da je bilo takega pozdravljanja bolj malo, ne?

Američani so prišli v Irak z namenom spraviti jih (Iračane) iz slabega na boljše.

Eto vidiš, tu se ne strinjava. Američanom dol visi za Iračane. Tako kot jim dol visi za vse ostale ljudi pod podobnimi režimi. Slabše, boljše.... - Američanom je popolnoma vseeno. Da le prevzamejo nadzor nad regijo.

Američani mislijo, da je najbolje shajati s tistimi, ki imajo podobne osnovne ideje.

Razmišljam zelo po "ameriško". Rad bi trg velik milijarde ljudi, od katerih bi lahko potencialno prodal vsakemu za prgišče dolarjev.

Pa potem od njih kupil nazaj, kar bi oni dali od sebe. V kapitalizmu in demokraciji seve - sicer itak nimajo nič, kar bi me zanimalo.

Človek človeku vir dodane vrednosti. Tko bi radi imeli poštiman svet, dokler tale človeški režim še traja.

Ikarus ::

Američanom je popolnoma vseeno. Da le prevzamejo nadzor nad regijo.

To ni res. Drugi stavek je deloma resničen, ni jim pa popolnoma vseeno, kaj bo naprej, ker niso neumni in dobro vedo, kako je mogoče vzpostaviti dolgoročno stabilnost. In to je z demokracijo - tu se pa pokrije "ameriški interes" in "interes Iračanov". Govoriti o kolonializmu je neumnost,ker ZDA nikoli nikjer niso imele nobene kolonije - za razliko od večine evropskih držav.

Resnici na ljubo je tale agresija na Irak verjetno bolj namenjena Savdski Arabiji, samo te se ne morejo lotiti neposredno, ker je Fahdova familija preveč zvita in se preveč tiščijo v svojem sprimitiviziranem kotu - s četrtino svetovnih zalog nafte in eno največjih umrljivosti otrok na svetu. In kar zna Savdijce uničiti ali jih pa rešiti (bomo videli, kako se bo razvilo v Iraku): z gorečim sovraštvom do Amerike, kar je demonstriral Osama bin Laden in večinsko savdijski teroristi.

undefined ::

> IceMan: kdo govori o jedrskem orozju? Govora je o bioloskem in kemicnem in tega ima Sadam na pretek. In ko bo sila, jih bo tudi uporabil.

Saj bi ga ti na njegovem mestu tudi. :)

Sandi79 ::

Preveč kreganja,
Kaj pa če bi vsi vzeli neko srednjo pot.
Sovražim tako Husseina kot Busha.
Recimo, če bi bil na oblasti še vedno Clinton morebiti tudi ne bi prišlo do tragedije 9.11.
Ekonomija bi cvetela. Kakšna je pa danes podpora Bušu ?

Pa vendar kaj imamo mi od tega, da podpiramo ZDA ?
Mogoče občutek miru. Pobijanje ljudi pa čeprav Saddamove zagovornike je zločin. Ne glede na zagovarjanje "demokracije"

in zločin ni nič manjši če pobija Ameriški vojak ali pa sam Saddam.
Tako je, če na to gledamo z demokratičnem stališčem.

Ko je pa v igri višji cilj kot je Profit se pa stvar gleda z drugega zornega kota in vsak to vidi, da ta vojna ni za humanost ampak zaradi profita.

Zgleda, da se ne znam opredeliti za eno in za drugo stvar, ker v enih postih kritiziram Ameriko v drugih pa obratno. Ampak to je čar "svobode" ali demokracije, ki jo mora vsak sam najti in ti je američani ne morejo prisiliti v glavo.

Vseeno se mi pa zdi bolj human TheJack kot pa kakšen tisti, ki pravi ko bodo obračunali z Irakom bo na vrsti Koreja,Kitajska....
:)) :))
Ampak spet bo prišel čas raznih Napoleonov ko bo kapitalistom odklenkalo.

Only time will tell

...kaj bo naprej, ker niso neumni in dobro vedo, kako je mogoče vzpostaviti dolgoročno stabilnost. In to je z demokracijo - tu se pa pokrije "ameriški interes" in "interes Iračanov".

O tem, zakaj Američani ne želijo demokracije v Iraku, in zakaj le-ta ni v njihovem interesu, sem pisal. Po mojem sem zadevo tudi dokaj dobro utemeljil. Najprej odgovori na tisto, potem pa naprej.

Govoriti o kolonializmu je neumnost, ker ZDA nikoli nikjer niso imele nobene kolonije - za razliko od večine evropskih držav.

O kolonializmu nihče več ne govori. O neokolonializmu pač. ZDA seveda nimajo kolonij v klasičnem in pravnem pomenu besede. Je pa zato neformalno cela latinska Amerika njihova kolonija, recimo. Saj veš - ''our hemisphere'', pa to.
Ampak to je že (pa ne popolnoma) off-topic...

Zheegec ::

Pa potem od njih kupil nazaj, kar bi oni dali od sebe. V kapitalizmu in demokraciji seve - sicer itak nimajo nič, kar bi me zanimalo.

Saj to bi si tudi jaz želel pa vem da je nemogoče. Iračani bodo postali revni in še brez svoje nafte ki je edina stvar ki jo imajo in je kaj vredna - to nafto pa je Amerika že pred nekaj tedni prodala svojim (ameriškim) naftnim družbam (na CNN je nek xxy senator govoril in je rekel da so tudi koncesije za nafto v Iraku (ki zaenkrat pripada še drugim državam ki imajo sklenjeno pogosbo z Irakom) prispevale znaten % denarja za vojno...
Kaj bo pa zbombardirana in okupirana država lahko izdelala in prodala me pa res zanima, še od nafte ne bo nič denarja (mogoče bodo pa lahko otroci Nike žoge delali?)

P.s. (offtopic) je že kdo videl spot "Boom!" na TV od SOAD?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Se strinjam Alien. :| :|
Kruta so pota kapitalistična.

sebastjan v ::

ICEMAN - ne bodi tako prepričan o tem, da Irak nima jedrskega orožja - mogoče ga pa le ima, dejstvo je, da je jedrski program obstajal - inšpektorji so l-92 našli zelo zapleten sistem-centrifugo za obogatitev urana in še nekaj zraven, pa je bilo vse to še "sveže" radioaktivno, čeprav urana tam niso našli-obveščevalci in strok.so bili mnenja, da bi jim ob tistem, kar so našli v 15-18 mes. ratalo ustvarit at.bombo...
Prav tako so spretno skrivali kemično in bio orožje-zgodilo se je že, da so pred neko hišo morali inšp. čakati celo uro, da bi jih spustili noter, za hišo pa se je slišal zvok nakladanja tovora na tovornjake in ko so tov. odšli notri niso našli ničesar; no kljub takim in pdb primerom so našli nekaj orožja za množ.uničevanje in ga uničili. Pa še to: v poznih 80-ih so poslali (baje Sadam&co.) ladjo v neko izraelsko luko, na kateri je bila aktivirana jed.bomba, vendar je izraelska obveščevalna to izvedela-kako me ne sprašuj, ker ne vem- in bombo deaktivirala...
NO , bistvo posta ni bil v tem, kar sem do zdaj napisal, ampak to , da je bil z vaše strani izražen dvom-še kakšen teden nazaj- da Irak ima orožje-najbrž zato, ker ga inšp. po res1441 niso več našli, sedaj pa priznavate , da ga ima? SAJ vem, to je bil eden izmed vaših izgovorov, samo tehtnih in pametnih vam počasi zmanjkuje-kot je že bilo večkrat povedano
Pa zakaj se skoraj vsakič pojavijo-ko kdo napiše kakšen pameten post:pr.Ikarus 27.3 ob pribl.2 uri zjutraj- zmerjanja z vaše strani in začnete iskati neke druge ali izmišljene, napihnjene in irelevantne vzroke? --- Tukaj je glavni spet kdo drug kot - Vlady:D :D :D - ne repa, ne glave, pa naj mu še nekdo pove, da helikopterji ne letijo 15km visoko...
The Jack- na Jokerjevi strani ti gre malo bolje kot tule-tam je več 12-letnih pokovcev...:D

Zgodovina sprememb…

ŠE nekaj sem prej pozabil-
Iceman in pdb-Uganite, kdo je takrat, po uspešni operaciji pušč.vihar, preprečil kapitulacijo Iraka in dokončno odstranitev Sadama? Kdo drug kot ZN- sicer malo tudi Bush st., saj so ga poveljniki prepričevali, vendar ni bil za enostr. poseg...

Double_J ::

Leta 1981 so Izraelci sesuli Sadamu nuklerani reaktor, kjer je tekel program za razvoj orožij.

Pomojem je pol obupal nad nadaljnim razvojem.:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J- za tisto, kar si navedel ne vem. Kaj je potem l.92 v Iraku iskala centrifuga za obog.urana?
Pa drugače je več vrst jedrskega orožja(fisijskega), ki lahko vsebuje:

1.plutonij-ki je stranski produkt procesa v nukl.reaktorju
2.obogateni uran-tu ne rabiš nukl.reaktorja za izd.bombe!!!!
3.uranov oksid-tako so hoteli sestaviti japonci med 2.sv.vojno

Ja sicer so pa tisti inšpektorji navadni pajaci in škoda vsakega evra, ki so jim ga namenili. Ziher je, da ima in da je testiral biološko in kemično orožje in hvala bogu, da ni uspelo narediti JE bombe in vsako hujšo pizdarijo so preprečili izraelci oz. MOSSAD ne pa Američani z njihovo cio.
Sicer pa Američani tudi Antrax proizvajajo gotovo ne za zdravstvene in humanitarne namene.
in pa tudi preko 300 jedrskih poskusov z bombami so naredili po poskusih so vojake dekontaminirali z sesalci za prah in krtačami...

Dobro da ne bo Seba preveč hud........

Sandy79-zgleda, da ne moreš spat
>Sicer pa američani anthrax proizvajajo...
IN zakaj bi ga? Sicer anthrax lahko danes naredi skoraj vsak-pusti kravo ležati(crknjeno) na soncu več dni ali tednov, pa si že tri četrt naredil...Anthrax je pravi mačji kašelj za "sintetične" viruse, ki so bili narejeni v ruskih in amer. voj.laboratoriji-virusi razreda omega 48 ur in ni ćloveštva več....
O poskusih pa: Američani so na začetku delali poskuse na svojih vendar je bilo takrat premalo znano o učinku sevanja na človeka; Ali si že slišal, kaj so šele Rusi počeli s svojimi?
NO zdej pejt pa že spat!

Sebastjan, helokopterji lahko brez problema letijo 5 km visoko, kar pa je že izven dosega protiletalske! Torej, je isto kot če bi s fračo strelal na njih >:D Iračani, nad bagdadom streljajo zato s protiletalsko, ker upajo, da bodo sestrelili kak istrelek (Raketo Tomahawk) Samo zaenkrat jim to še ni ratal. itak, pa si američani ne upajo druzga, kot najprej z avioni napadat ko norc, pol se pa sprehodt s pehoto. Na konc jih pa še po nosu dobijo! :D >:D
Samo še nekaj se pa še vedno nismo vprašali, kaj bo, če američani izgubijo vojno??? Bo nastopil še bolj krut režim, ali bo Saddam končno zavladal bolj "primerno"? :) Vsekakor se Irak ne bi spravil v nove vojne, nad domačim ljudstvom pa se tudi nebi zganjal akega terorja, saj bi ga oni privedli do zmage. Če pogledamo na tak način, je vsekakor bolje, da američani poberejo šila in kopita iz Iraka >:D :D

Kryx ::

Po moje inšpektorji v Iraku glede dela v zadnjih mesecih ne zaslužijo graje.

Me pa zelo zanima, kdo je ponaredil tiste dokumente o poslih z uranom med Irakom in Nigerijo. Žal mi je, da se je moral naprimer El-Baradei ukvarjati tudi s takimi.

Kryx

Keyser Soze ::

Ja Kryx čista strategija posrednega nastopanja američanov. Zato pa imajo obveščevalne.

Kako igrajo amriške OS vsi vemo, njihove metode so popolnoma primerljive z iranskimi službami. Zahrbtno, kruto in sprevrženo.

Aja, še eno strokovno pravno mnenje bi rabil.

Zakaj so včeraj na pop tv kazali slike ujetih iraških vojakov???

A so samo ameriški vojaki deležni mednarodne zaščite. Iraški vojaki so pa tako ali tako živali, kajneda?

Še nekaj sem pozabil.
Upam, da bodo Iračani in pretežni del iraške vojske izkoristili ameriško pomoč in vrgli Sadama z oblasti, nato pa američane zabodli v hrbet.

To bi bil perfekten scenarij. Čeprav je "rahlo" nemogoč.

MadMicka ::

Jaz bi reku, da če po TV kažejo POW, ni to nobena kršitev konvencije. V takšnem primeru pač ne moremo reči, da gre za nečloveški odnos do POW.

p.s.: za svojce ujetnika je celo spodbudno, da ga vidijo po TV, ker to pomeni, da je živ, kar je bolje, kot biti na spisku pogrešanih!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Čakaj Micka. Kaj je rekla ameriška vlada o prikazovanju POW??

Zatorej? (moji priojatelji bi rekli Ergo?)
««
13 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena iraške vojne

Oddelek: Problemi človeštva
404041 (2818) Stepni Volk
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20415986 (11891) Thomas
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60029218 (21637) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1509199 (8043) nevone

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

215560680 (38633) Tomi

Več podobnih tem