Forum » Loža » Vojna v Iraku
Vojna v Iraku

username ::
<<3. morda so tebi rekli eno, glasovali pa drugače
ja no, saj o tem ni nihče govoril v času pred referendumi: med mladimi in posebej študenti je vladala nakakšna psihoza (ne vem kako bi temu primerno rekel), da je "treba biti proti NATU". ker je to kul. ker je to moderno ali kakorkoli že. saj nihče tega ni eksplicitno rekel, ampak dejansko je bilo čutiti, da se študentu "ne spodobi" biti za.
ene vrste novi fašizem. no, očitno so ljudje v zasebnosti volilne kabine vendarle ravnali drugače.
namen tegale mojega pisanja pa je opomin, da javno prikazano/izraženo mnenje študentarije (njihovih "predstavnikov") še ne pomeni, da vsi res tako mislijo, hkrati pa gre za precejšnje pritiske skupine, kako je treba razmišljati.
da ne bo kdo mislil, da študentje vedno razmišljajo s svojo glavo (no, saj marsikateri razmišlja, a to ni veliko vredno, če si ne upa na dan z besedo); v bistvu so ali čreda ovac pod vplivom nekaterih mnenjskih voditeljev ali pa so tiho.
P.S. se opravičujem za pozen odgovor (percijev post, na katerega odgovarjam, je bil gor že včeraj ob 13.25)
ja no, saj o tem ni nihče govoril v času pred referendumi: med mladimi in posebej študenti je vladala nakakšna psihoza (ne vem kako bi temu primerno rekel), da je "treba biti proti NATU". ker je to kul. ker je to moderno ali kakorkoli že. saj nihče tega ni eksplicitno rekel, ampak dejansko je bilo čutiti, da se študentu "ne spodobi" biti za.
ene vrste novi fašizem. no, očitno so ljudje v zasebnosti volilne kabine vendarle ravnali drugače.
namen tegale mojega pisanja pa je opomin, da javno prikazano/izraženo mnenje študentarije (njihovih "predstavnikov") še ne pomeni, da vsi res tako mislijo, hkrati pa gre za precejšnje pritiske skupine, kako je treba razmišljati.
da ne bo kdo mislil, da študentje vedno razmišljajo s svojo glavo (no, saj marsikateri razmišlja, a to ni veliko vredno, če si ne upa na dan z besedo); v bistvu so ali čreda ovac pod vplivom nekaterih mnenjskih voditeljev ali pa so tiho.
P.S. se opravičujem za pozen odgovor (percijev post, na katerega odgovarjam, je bil gor že včeraj ob 13.25)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

krneki0001 ::
Zdej se bom pa jst postavu na sredo , med ene in druge. Problem bo, če američani zgubijo vojno.
1.) Sadam lahko dobi zagon in napade vse okoliške države ali pa se vsi skupaj združijo in ker ni več nobene velesile, jih bo zelo težko ustaviti. Če se to zgodi, bomo res gledali kamele v Minhnu. (nostradamus&CO).
2.) Če zmagajo američani, bo polom v iraqu, ker bodo američani preveč zapravili za vojno, iraka sigurno ne bodo obnovili, ampak pustili v vsem tem razdejanju, pa še nafto bodo pobrali.
3.) če bo status QUO, potem smo ga pa mi naj...bal, ker se bo nafta preveč podražila.
4.) lahko pa se zgodi, da bodo američani zmagali, vendar se pobunijo še ostale države in gredo v podporo iraqku - posledic, si pa ne znam predstavljat.
LP
Nebivedu
P.S. mislim, da je tole čist objektivno.
1.) Sadam lahko dobi zagon in napade vse okoliške države ali pa se vsi skupaj združijo in ker ni več nobene velesile, jih bo zelo težko ustaviti. Če se to zgodi, bomo res gledali kamele v Minhnu. (nostradamus&CO).
2.) Če zmagajo američani, bo polom v iraqu, ker bodo američani preveč zapravili za vojno, iraka sigurno ne bodo obnovili, ampak pustili v vsem tem razdejanju, pa še nafto bodo pobrali.
3.) če bo status QUO, potem smo ga pa mi naj...bal, ker se bo nafta preveč podražila.
4.) lahko pa se zgodi, da bodo američani zmagali, vendar se pobunijo še ostale države in gredo v podporo iraqku - posledic, si pa ne znam predstavljat.
LP
Nebivedu
P.S. mislim, da je tole čist objektivno.

MadMicka ::
nebivedu, tisto pod 1 je neresno, kajti zaradi vojaške superiornosti ZDA Iračani ne morejo prevoziti niti 20 km po odprtem, kaj šele da bi lahko živi in zdravi prišli z vojaštvom iz Iraka....
pod 2 bi reku, da ZDA ne bo pustila Iraka razuršenega, ker bi s tem že tako podžgane strasti še bolj razvnela. Poleg tega obnova ni ne vem kakšnem strošek glede na to, da bo ZDA imela kontrolo nad Irakom in nafto.
pod 3 ni povsem jasno, kaj si mislil, ker vojna v nedogled ne more trajati.
Če se bodo prebivalci Bagdada postavili ZDA po robu, potem vojaška osvojitev mesta ni možna. Če bi se vojna predolgo zavlekla, bi se celo znalo zgoditi, da bi se ZDA morala umakniti zaradi vsesplošnega Arabskega upora. Vse je odvisno od Iračanov in Arabcev nasploh, ne pa od Bushovega ali Sadamovega režima.
pod 2 bi reku, da ZDA ne bo pustila Iraka razuršenega, ker bi s tem že tako podžgane strasti še bolj razvnela. Poleg tega obnova ni ne vem kakšnem strošek glede na to, da bo ZDA imela kontrolo nad Irakom in nafto.
pod 3 ni povsem jasno, kaj si mislil, ker vojna v nedogled ne more trajati.
Če se bodo prebivalci Bagdada postavili ZDA po robu, potem vojaška osvojitev mesta ni možna. Če bi se vojna predolgo zavlekla, bi se celo znalo zgoditi, da bi se ZDA morala umakniti zaradi vsesplošnega Arabskega upora. Vse je odvisno od Iračanov in Arabcev nasploh, ne pa od Bushovega ali Sadamovega režima.

Jst mislim, da bo vsesplošen islamski upor, ker bo ta vojna še dolgo trajala.
LP
Nebivedu
P.S. Vedno več je islamskih držav, ki so z Irakom.
LP
Nebivedu
P.S. Vedno več je islamskih držav, ki so z Irakom.

Tr0n ::
Matrix: rekli so, da se morajo do PoW obnasati dostojanstveno in humano, tako kot se zavezniski vojaki do iraskih PoW. Tisto, kar so prikazali zavezniki (poudarek na prikazali, kaj se resnicno dogaja se nekaj casa ne bomo zvedli) ni krsilo konvencije o pravicah PoW. Ubiti vojaki, ponizevanje s strani Al Jazere je pa popolnoma druga stvar.

Pa vecina vas pozablja, da si zavezniki, se posebaj amerikanci ne smejo privosciti velika fiaska okoli te vojne, se posebaj, kar se nanasa na PoW, ravnanje z civilisti, nafta in podobno. Slabi odnosi z Evropo in preostalim svetom in posledicno osamitev USA lahko se kako slabo vpliva na njihov razvoj. Ne verjamem, da je to v interesu ameriske vlade.

Vlady ::
Dokler jih vod predsednik z najnižjim IQ-jem med vsemi predsedniki držav, je vse mogoče pr njih

Thomas ::
Seveda da ne. Navsezadnje je diplomant Yale.
Me prav zanima, koliko udeležencev tega foruma bi prišlo skozi tiste filtre!
Me prav zanima, koliko udeležencev tega foruma bi prišlo skozi tiste filtre!

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Čist odvisno kok ma čigav fotr vez, poznanstev in dnarja.
LP
Nebivedu
LP
Nebivedu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

perci ::
Thomas:
Dej prosim te no, misliš da je tako težko narediti Yale? Pa Princeton, Berkeley, Harvard? Tezko je gor pridt, nardi ga pa vsakdo z nekoliko nadpovprečnim IQ-jem, če se le zavzame. Predvsem je treba bit priden. Če si pa predsednikov sin je pa zadeva še precej lažja.
Vse to pa seveda ne pomeni, da je Bush neumen. Definitivno je zelo inteligenten. Dejstvo pa je, da svoje inteligence ne skriva v razgledanosti.
Dej prosim te no, misliš da je tako težko narediti Yale? Pa Princeton, Berkeley, Harvard? Tezko je gor pridt, nardi ga pa vsakdo z nekoliko nadpovprečnim IQ-jem, če se le zavzame. Predvsem je treba bit priden. Če si pa predsednikov sin je pa zadeva še precej lažja.
Vse to pa seveda ne pomeni, da je Bush neumen. Definitivno je zelo inteligenten. Dejstvo pa je, da svoje inteligence ne skriva v razgledanosti.

smash ::
ahh kaj da ne..sej pr ns je isto..če plačaš maš takoj maturo narjeno...kwa je bil že un pr ns neki na J***

Thomas, nimaš pojma kaj se da vse z denarjem na ameriški univerzi narest. Ali pa kjerkoli v ameriki. Nepodkupljivih ljudi ni več, SO IZUMRLI. Vem sam, ker delam dopisni fax iz računalništva in elektronike na eni izmed ameriških univerz.
LP
Nebivedu
LP
Nebivedu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

Kryx ::
Predsednikov ni kar tako podcenjevat. Je sigurno potrebna ena zadostna inteligenca, da prideš na tak položaj. Bush ima tudi druge "šarme".
Med predsedniki pa Bush po moje (vsaj po IQ-ju) res ni ravno med prvimi. Prej bolj na repu.
Se mi tudi zdi, da je bolj ena marioneta in da deluje popolnoma na podlagi tistega, kar mu sugerirajo drugi.
Kryx
Med predsedniki pa Bush po moje (vsaj po IQ-ju) res ni ravno med prvimi. Prej bolj na repu.
Se mi tudi zdi, da je bolj ena marioneta in da deluje popolnoma na podlagi tistega, kar mu sugerirajo drugi.
Kryx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kryx ()

Arrivo ::
Glede poteka vojne v Iraku :
V zgodovini ni primera, da bi vojaška sila brez podpore mednarodne skupnosti in brez podpore prebivalstva, ki ga napada ,uspešno in dolgoročno okupirala kako državo .
Tako je ameriško-britanska agresija obsojena na neuspeh . Jasno bodo američani prek svojih medijev vse, kar bodo naredili opisali kot velik in izreden uspeh...
Glede Busha :
Menim, da je on lutka in da dejansko vrši naloge kartelov, ki so ga pripeljali na oblast ( tako je v ZDA vedno bilo - njihov način "demokracije" ) - za lutko pa ni pomembno, kako in če sploh razmišlja, glavno je to, da uspešno vrši zastavljene naloge...
V zgodovini ni primera, da bi vojaška sila brez podpore mednarodne skupnosti in brez podpore prebivalstva, ki ga napada ,uspešno in dolgoročno okupirala kako državo .
Tako je ameriško-britanska agresija obsojena na neuspeh . Jasno bodo američani prek svojih medijev vse, kar bodo naredili opisali kot velik in izreden uspeh...
Glede Busha :
Menim, da je on lutka in da dejansko vrši naloge kartelov, ki so ga pripeljali na oblast ( tako je v ZDA vedno bilo - njihov način "demokracije" ) - za lutko pa ni pomembno, kako in če sploh razmišlja, glavno je to, da uspešno vrši zastavljene naloge...

MadMicka ::
Ko je že ravno toliko govora o IQ, je potrebno dodati, da so za predsednika še kako pomembni drugi elementi, kot npr. njegova moralna načela, kultura, šarm oz. energija, ki jo izžareva, njegov izgled, itd....
Pravzaprav IQ še zdaleč ne bi postavil na prvo mesto...
Pravzaprav IQ še zdaleč ne bi postavil na prvo mesto...

> Pravzaprav IQ še zdaleč ne bi postavil na prvo mesto...
Seveda ne. To je najpomembnejša lastnost za geeke in druge take piflarje. Ni pa to "ultimativna kvaliteta" za vsak posel.
Resno mislim!
Seveda ne. To je najpomembnejša lastnost za geeke in druge take piflarje. Ni pa to "ultimativna kvaliteta" za vsak posel.
Resno mislim!

Lol, Nico.
Vendarle vsak, ki se ukvarja z reševanje kakšnihkoli problemov, potrebuje zadosten IQ. Če so problemi težki ali če so penali v primeru napačne rešitve veliki, je bolje imeti višji IQ.
Zgleda, da Bush nima resnih problemov, ali pa rizikov ni.
Me res zanima, v kateri percentile se on uvršča. Pomoje vseeno kje 99.9. Ali ga precenjujem?
Smo pa skrenili.
Kryx
Vendarle vsak, ki se ukvarja z reševanje kakšnihkoli problemov, potrebuje zadosten IQ. Če so problemi težki ali če so penali v primeru napačne rešitve veliki, je bolje imeti višji IQ.
Zgleda, da Bush nima resnih problemov, ali pa rizikov ni.
Me res zanima, v kateri percentile se on uvršča. Pomoje vseeno kje 99.9. Ali ga precenjujem?
Smo pa skrenili.
Kryx

> Pomoje vseeno kje 99.9.
Kaj hudiča naj bi pomenil tale stavek?
No ja, sklepam da si z vsem skupaj hotel povedati, da je 99,9 % ljudi neumnejših od njega.
Mislim, da je to pretiravanje. Samo 90% - bi reku jest.
Kar se pa tiče celotne intelektualne konfiguracije za politika - je pa še precej višje, kot 99,9 percentila.
Kaj hudiča naj bi pomenil tale stavek?
No ja, sklepam da si z vsem skupaj hotel povedati, da je 99,9 % ljudi neumnejših od njega.
Mislim, da je to pretiravanje. Samo 90% - bi reku jest.
Kar se pa tiče celotne intelektualne konfiguracije za politika - je pa še precej višje, kot 99,9 percentila.

Sandi79 ::
Hmm zadeva je silno resna mi pa tukajle o Bušovem IQ ,ki ga ima 91.
Kar še vseeno ni tisto ultimativno merilo intelegence. Res je da je izjemno nerazgledan
in tudi ni hud intelektualec. Zna dobro prijateljsko udart po hrbtu da človeku zastane dih.
Sicer so pri njemu opazni tisti idikatorji humanizma.
On nikakor ni marioneta ozadja in kartelov ampak je res glavni akter. On ima svoj kartel
in dinastija Bush je ena izmed bogatejših v ZDA. Res je pa tudi da denarci v ZDA delajo čudeže.
Sicer se pa kaže pravi ameriški obraz. Kdo bo prevzel upravljanje povojnega Iraka ? ZDA.
in tudi proti programu Nafta za hrano nasprotujejo - Demokrati in humanisti.
Fuj !
Tko kot pravjo američani Shame on you BUŠ.
Kar še vseeno ni tisto ultimativno merilo intelegence. Res je da je izjemno nerazgledan
in tudi ni hud intelektualec. Zna dobro prijateljsko udart po hrbtu da človeku zastane dih.
Sicer so pri njemu opazni tisti idikatorji humanizma.
On nikakor ni marioneta ozadja in kartelov ampak je res glavni akter. On ima svoj kartel
in dinastija Bush je ena izmed bogatejših v ZDA. Res je pa tudi da denarci v ZDA delajo čudeže.
Sicer se pa kaže pravi ameriški obraz. Kdo bo prevzel upravljanje povojnega Iraka ? ZDA.
in tudi proti programu Nafta za hrano nasprotujejo - Demokrati in humanisti.
Fuj !

Tko kot pravjo američani Shame on you BUŠ.

> > Pomoje vseeno kje 99.9.
> Kaj hudiča naj bi pomenil tale stavek?
Ja, ja, važno, da nabijaš.
percentile - One of a set of points on a scale arrived at by dividing a group into parts in order of magnitude. For example, a score higher than 97 percent of those attained on an examination is said to be in the 97th percentile.
Vseeno hvala za enostavno razlago.
Praviš, da je pol miljarde ljudi pametnejših od Busha. Morda pa res. Zanimivo, da zaupaš njegovim "rešitvam".
Kryx
> Kaj hudiča naj bi pomenil tale stavek?
Ja, ja, važno, da nabijaš.
percentile - One of a set of points on a scale arrived at by dividing a group into parts in order of magnitude. For example, a score higher than 97 percent of those attained on an examination is said to be in the 97th percentile.
Vseeno hvala za enostavno razlago.
Praviš, da je pol miljarde ljudi pametnejših od Busha. Morda pa res. Zanimivo, da zaupaš njegovim "rešitvam".
Kryx

Sandi79: ameriska administracija podpira program Oil for food. Se sam predsednik je na tistkovni to poudaril. Zato so ga tudi ponovno uvedli za 45 dni.

Da zmotil sem se zdaj ga zgleda res podpirajo.
Vendar bodo kmalu pogoji drugačni. sicer mi je pa vseeno
Vendar bodo kmalu pogoji drugačni. sicer mi je pa vseeno

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sandi79 ()

Američani majo itak hrane preveč. Zdej bojo še bolj "ugodno" skozi pršli! Bogi irak, pa bo ostal razrušen. So pozabil, da z hrano ne bojo mogl zidat novih hiš!

Tarzan ::
Dick Armey, Chuck Hagel, Henry Kissinger, Brent Scowcroft, Colin Powell, Lawrence Eagleburger
Thomas, kaj imajo te ljudje skupnega?
Glede na to, da te strašno interesira Ameriška politika.
Vsi te ljudje imajo nekaj skupnega, če ne boš vedel, ti lahko tudi jaz povem ;)
Thomas, kaj imajo te ljudje skupnega?
Glede na to, da te strašno interesira Ameriška politika.
Vsi te ljudje imajo nekaj skupnega, če ne boš vedel, ti lahko tudi jaz povem ;)

Tarzan ::
Pa še nekaj člankov bom dodal, zanimivo branje...
povezava 1
Povezava 2
Povezava 3 in povezava 4
Povezava 5
Povezava 6 in povezava 7
Povezava 8
Povezava 9
Desetka in enajstka
Dost mate za cel dan
, če bi radi še, lahko poiščem še kaj.
Pa še današnja sveža novica, ki je na CNN še ni blo.
in če na hitro prevedem za neznalce ;)
Sirijska oblast zanika obtožbe Rumsfelda, da je dobavljala Iraku vojaško opremo in ZDA obtožuje odvračanja pozornosti od civilnih žrtev.
Jure
povezava 1
Povezava 2
Povezava 3 in povezava 4
Povezava 5
Povezava 6 in povezava 7
Povezava 8
Povezava 9
Desetka in enajstka
Dost mate za cel dan

Pa še današnja sveža novica, ki je na CNN še ni blo.
The Syrian Government dismisses allegations by US Defence Secretary Donald Rumsfeld that it is supplying military equipment to Iraq and accuses the US of trying to distract attention from civilian casualties.
in če na hitro prevedem za neznalce ;)
Sirijska oblast zanika obtožbe Rumsfelda, da je dobavljala Iraku vojaško opremo in ZDA obtožuje odvračanja pozornosti od civilnih žrtev.
Jure
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tarzan ()

Tarzan
tolk linkov pa tolk malo časa.
Kar se pa vlad tiče pa itak vsaka zanika kakaršno koli vmešavanje.
Sicer naj jim bi Sirija dobavila Night Vision gogles (očala za nočno opazovanje) in podobno kramo.
Kar naj dobijo pomoč bo vsaj fair fight. Itak vemo kdaj pošljejo marince pa komandose klati,, ponoči.
tolk linkov pa tolk malo časa.
Kar se pa vlad tiče pa itak vsaka zanika kakaršno koli vmešavanje.
Sicer naj jim bi Sirija dobavila Night Vision gogles (očala za nočno opazovanje) in podobno kramo.
Kar naj dobijo pomoč bo vsaj fair fight. Itak vemo kdaj pošljejo marince pa komandose klati,, ponoči.

Nico ::
Zgleda da ima ameriškobritansko tehnološko napredno orožje opcijo "Target; Evil". Pol pa začne rokat kar po svojih vojakih.
Everybody banana on your head!

undefined ::
> Zgleda da ima ameriškobritansko tehnološko napredno orožje opcijo "Target; Evil". Pol pa začne rokat kar po svojih vojakih.
To ti pove, da orožje deluje 100%.
To ti pove, da orožje deluje 100%.

IceMan
Siver, pa sem danes slišal na CNN, da ameriški vojaki namesto treh obrokov hrane dan dobijo sedaj samo še enega!!! Kmalu bo začela morala vojakov padat. Vse bolj se mi zdi, da američani te vojne ne bodo dobili. Če pa jo bodo dobili, pa ne bodo morali pomagat Iraku, ker bojo tud sami občutil to vojno, kot gospodarski udarec.
Zatorej, bo morala Evropa plačevati rčune amerike, kar se mi ne zdi fer. Če varnostni svet pri vojni ni imel nič zraven, tud nimamo kej plačevat za vojne posledice, če vojne nismo začeli mi (oz. nismo bili zraven). Sej ne, da nebi rad dal za uboge ljudi, ki nimajo kej za jest, sam na k. mi gre, ko eni neki sesujejo, potem pa mi plačujemo namesto njih.
Sam bom prispeval za Irak, vendar šele potem ko bo vojne RES konec.

Siver, pa sem danes slišal na CNN, da ameriški vojaki namesto treh obrokov hrane dan dobijo sedaj samo še enega!!! Kmalu bo začela morala vojakov padat. Vse bolj se mi zdi, da američani te vojne ne bodo dobili. Če pa jo bodo dobili, pa ne bodo morali pomagat Iraku, ker bojo tud sami občutil to vojno, kot gospodarski udarec.
Zatorej, bo morala Evropa plačevati rčune amerike, kar se mi ne zdi fer. Če varnostni svet pri vojni ni imel nič zraven, tud nimamo kej plačevat za vojne posledice, če vojne nismo začeli mi (oz. nismo bili zraven). Sej ne, da nebi rad dal za uboge ljudi, ki nimajo kej za jest, sam na k. mi gre, ko eni neki sesujejo, potem pa mi plačujemo namesto njih.
Sam bom prispeval za Irak, vendar šele potem ko bo vojne RES konec.

Vlady: ni za se bat za blagostanje iraka. Imajo nafto.
Še ena o orožju; Nekaj časa nazaj je nek ameriški poveljnik držal v rokah AK47 (kalašnikov) in pravil kako je to orožje "useless".
Ko je bil tisti peščeni vihar pa so pravli "the ak47 it really is an advantage"
Še ena o orožju; Nekaj časa nazaj je nek ameriški poveljnik držal v rokah AK47 (kalašnikov) in pravil kako je to orožje "useless".
Ko je bil tisti peščeni vihar pa so pravli "the ak47 it really is an advantage"

Double_J ::
Švoh je tale akcija ZDA, precej nesposobni so...
Zdej bo pa posledično dolgotrajna vojna s stotisočimi mrtvimi, kar je pa precej slabo.
Zdej bo pa posledično dolgotrajna vojna s stotisočimi mrtvimi, kar je pa precej slabo.

Vojna traja komaj dober teden. Tudi Milošević še ni kazal nobenih znakov popuščanja po tolikšnem času.
Ampak iraških tankov je vse manj in kmalu se bodo pokazale prve razpoke. Tako da žrtev le ne bo toliko.
Se pa strinjam, da bi po mojih preferencah, zdaj moralo biti 10000 avtomatičnih avionov nad Irakom, ki bi dajali skupaj s sateliti povsem natančno sliko dogajanj. Tako da bi koalicijske sile vsake pol ure ali kaj takega odstranile najvišjo inštanco iraškega režima. Potem bi bila vojna končana v par dneh.
Za zdaj tehnologija tega še ne dopušča. Žal. Vsi problemi so zato, ker ni na razpolago dovolj visoke tehnologije. Čisto vsi.
Ampak iraških tankov je vse manj in kmalu se bodo pokazale prve razpoke. Tako da žrtev le ne bo toliko.
Se pa strinjam, da bi po mojih preferencah, zdaj moralo biti 10000 avtomatičnih avionov nad Irakom, ki bi dajali skupaj s sateliti povsem natančno sliko dogajanj. Tako da bi koalicijske sile vsake pol ure ali kaj takega odstranile najvišjo inštanco iraškega režima. Potem bi bila vojna končana v par dneh.
Za zdaj tehnologija tega še ne dopušča. Žal. Vsi problemi so zato, ker ni na razpolago dovolj visoke tehnologije. Čisto vsi.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()

Humm, Thomas, se pravi da mora imet nasprotnik mnogo bolj nerazvito tehnologijo. Kar pa je skoraj nemogoče dosežt.

Phil ::
Tudi Milošević še ni kazal nobenih znakov popuščanja po tolikšnem času.
Ja samo ima Sadam precej močnejšo vojsko kot jo je imel Milošević. Se zna kar precej zavleči tole nažalost.
A mislite da bo Sadam v tej vojni uporabil biološko in kemično orožje? IMO ga proti koncu vojne bo. Potem bo šele "štala". Pa še eno vprašanje: kdo mislite da trenutno bolj "laže" novinarjem USA ali IRAK.
LP
Ja samo ima Sadam precej močnejšo vojsko kot jo je imel Milošević. Se zna kar precej zavleči tole nažalost.
A mislite da bo Sadam v tej vojni uporabil biološko in kemično orožje? IMO ga proti koncu vojne bo. Potem bo šele "štala". Pa še eno vprašanje: kdo mislite da trenutno bolj "laže" novinarjem USA ali IRAK.
LP

undefined ::
Tretje države sveta bi ZDA pohodile za malco. Pa ne zato, da imajo ne vem kakšno orožje, ampak zato, ker so ameri nesposobneži. Poglejte samo primer v WW2, jim Japonci sesujejo harbour, Američani pa jim ubrišejo dve lepe atomske. Američani brez orožja za masovno uničenje izgubijo vojno dok si rekel bush. Samo poglejte samo zgodovino, koliko časa jim je trajalo, da so s pištolami in puškami izgnali uboge indijančke, ki so imeli le palice in loke.

Američani so nesposobni v boju na mož na moža. (Pehotno) Vse kar oni imajo je "tehnologija", ki vedno zataji takrat kadar ni treba. Vse kar si upajo, je boriti se na tujih tleh, in z masovnim letalstvom. Tud v afganistanu niso nč naredl, in tud tle ne bojo nč naredl. Prav tako niso nč naredl v koreji in prav tako nč v vietnamu. Kaj pa je s Sirskimi prostovoljci, ki so se javili v Iraško vojsko, pa lahko samo ugibamo.
Američani so ene navadne reve. Tud v drugi svetovni vojni niso bli kej preveč pogumni. Primerjava št. žrtev Frnacozi in Angleži vs. američani. Kar se pa tiče orožja, pa vem, da kalašnikov niti ni tako slabo orožje, kakor zgleda, pa čeprav je staro. Recimo Druganov je še vedno najmočnejša (ima največji doseg) sniper puška na svetu. Samo armor piercing naboj, ti raznese glavo, kot gnilo jabolko. Pa grejo lohka američani kr spat s svojimi
M16-kami in ostalimi igračami "tehnologije". Sicer pa če mal preračunamo. Če bo vsak Iračan z samomorilskim napadom ubil 3-4 ameriške vojake, bo američanov kmal zmanjkal
Američani so ene navadne reve. Tud v drugi svetovni vojni niso bli kej preveč pogumni. Primerjava št. žrtev Frnacozi in Angleži vs. američani. Kar se pa tiče orožja, pa vem, da kalašnikov niti ni tako slabo orožje, kakor zgleda, pa čeprav je staro. Recimo Druganov je še vedno najmočnejša (ima največji doseg) sniper puška na svetu. Samo armor piercing naboj, ti raznese glavo, kot gnilo jabolko. Pa grejo lohka američani kr spat s svojimi
M16-kami in ostalimi igračami "tehnologije". Sicer pa če mal preračunamo. Če bo vsak Iračan z samomorilskim napadom ubil 3-4 ameriške vojake, bo američanov kmal zmanjkal

Brane2 ::
Določen folk govori tu o tej vojni, kot bi bla fuzbal tekma. Ne vidim, zakaj bi se Ameri morali boriti "junaško", saj gre za njihova življenja in ne za gol razliko.
Jasno mi je, da je folk s srcem za šibkejšega ampak to je v tem primeru zelo narobe.
Jasno mi je, da je folk s srcem za šibkejšega ampak to je v tem primeru zelo narobe.

Pač tko je oboji so morilci in naj se pobijejo med sabo. Dokler je na svetu še toliko norcev kot so Američani,Iračani,.... ne bo miru. Sicer je pa vsak človek individualna oseba in lahko odloča o tem kaj bo počel v življenju. Vendar se pa še vseeno gleda po plemenih. Ja američani so trenutno najmočnejše pleme.
Pač svet je nor...

Pač svet je nor...

drejc ::
Dejte me popravt ce se motm, ampak zdej je najhujsa stvar ka zamerte amerom v TEJ vojn,i to, da so napadl brez dovoljenja ozn, al je se kej?

Kukr jih jest zastopim, se blazno sekirajo, ker ni blo blagoslova Annanove skorumpirane klike, pod imenom Združeni narodi. Ja.

drejc, jest jim zamerm to, da vsiljujejo svojo politiko drugim, da napadajo šibkejšo državo, samo zarad svojih ineteresov (nafta, test novih orožij,.. itd), ne pogledajo nase (kdo bo njih razorožil?), in napadajo ubog narod, ki bo sedaj izgubil še to kar ima. Za posledice, ne bodo plačali nič, ampak bomo plačevali mi evropejci. Brez našega privoljenja so napadal, njihove račune pa bomo plačevali mi. Potem bodo vzeli, še tisto, kar imajo, s tem pa postali še bogatejši kot so. Ali nimajo že zadost vsega???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena iraške vojneOddelek: Problemi človeštva | 4041 (2818) | Stepni Volk |
» | Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 15986 (11891) | Thomas |
» | AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 29219 (21638) | MadMicka |
» | Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 9200 (8044) | nevone |
⊘ | Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 4 … 41 42 43 44 )Oddelek: Loža | 60686 (38639) | Tomi |