» »

Vojna v Iraku

Vojna v Iraku

««
11 / 36
»»

Ikarus ::

Politika se ne dela na morali ampak na interesih.

To je treba razčistiti na začetku, če hoče človek sploh razumeti, kaj se v svetu dogaja. In to velja enako za ameriško kot za recimo slovensko politiko. Z moralo se tipično ukvarja recimo cerkev in kdor meša politiko z vero in moralo, vrti zgodovinsko uro za več stoletij nazaj in postavlja pod vprašaj sekulariziranost - potem pa ljudje res trpijo. Drugo dejstvo je pa:

Vojne se ne delajo zaradi človekovih pravic ampak zopet zaradi interesov.

Koliko so pa interesi pravični oziroma nepravični je pa odvisno od zornega kota in opcija z največjim konsenzom dobi na koncu tudi etiketo pravičnosti. Če bo Američanom vsaj za silo uspelo sprožiti neko demokratizacijo in stabilizirati Irak - potem je s stališča večine prebivalcev tega planeta in Iraka to pravična vojna. Razen seveda za tiste nedolžne civiliste, ki bodo pri tem pomrli.

Človekove pravice imajo pri odločanju za vojno, na žalost, propagandni pomen. Anglija ni napovedala vojne Nemčiji, ker bi jih skrbele človekove pravice na Češkem, ampak zato, ker je takrat postalo jasno, da hoče Hitler zavojevati celo Evropo in še kaj zraven, Angležom pa jasno ni dišalo, da bi živeli pod tujim in še morilskim režimom. Ko je FDR nabiral "vihar jeze" med Američani, da bi ZDA vstopile v vojno, je bil eden izmed argumentov tudi Hitlerjev "odnos" do Judov in pobijanje le teh - na drugi strani so ZDA zapirale vrata judovskim beguncem v 30ih letih. Spet: Američanom je postalo jasno, da "prepir" ne bo ostal v Evropi. Pearl Harbour je pa vse skupaj olajšal.

Skrbijo slovensko vlado Iračani? Niti malo ne. Želijo samo krmariti med vstopanjem v NATO, EU in močnim protivojnim razpoloženjem doma. Nič drugega in kaj več niti ne zmore, ker je taka realnost. Nas je Slovence kdaj skrbela balkanska klavnica? Ne, samo, da je bila za mejami.

Kakšen je interes ZDA v Iraku oz. na Bližnjem vzhodu? Uvesti nekaj demokracije in stabilnosti, ker je to edina resna varovalka pred ponovitvami 11.9 - kar mimogrede ves čas trdijo antiglobalisti in levičarji (zmanjšanje prepada med revnimi in bogatimi, itd.) Američani so dejansko napovedali vojno islamskemu fundamentalizmu, ki bi ga sicer pustili na miru, če ne bi z nasiljem začel prebijati svojih meja. Tu imajo mirovniki prav: če bi ostal fundamentalizem, ki je uperjen proti Zahodu, zamejen z državnimi mejami in bi nafta neovirano dotekala, ne bi nihče mignil s prstom za Iračane, Savdijce, Afganistance itd.Zraven je pa res, kar pravi v SP Dela Žižek: "Karkoli bodo Američani že uvedli v Iraku, v vsakem primeru bo to daleč boljše od sedanjega stanja." Marksist Žižek pravi še: "Kdor kontrira ZDA samo v imenu iraškega ljudstva, je hinavski akademski levičar ali amoralni pacifist".

Kdaj človekove pravice pridejo do izraza (v demokracijah)? Ko so izpolnjeni bolj pomembni interesi vpletene države, to je varnost. Kaj je bilo bombardiranje Hamburga ali pa Dresdna - in konec koncev Hirošime in Nagasakija drugega kot vojni zločin? Ampak mi Slovenci, ki nas je Hitler imel namen zapliniti, si s tem sploh ne belimo preveč glave. Na Hirošimo in Nagasaki že gledamo bolj kritično - ker nas pač Japonci niso nikoli pobijali.

Takšno je stanje stvari in izvira iz človekove narave. Kdor je to nasilno prezrl in skušal videti nekega idealnega človeka, je na koncu ustvaril še več krivic in še več mrtvih: komunizem, nacizem, srednjeveške verske države, današnje nesekularizirane muslimanske države itd.

Brane2 ::

Pa še ena v prid protiameriškemu taboru:

LIFE WITHOUT A BRAIN ?

Ali lahko telo živi brez možganov ? No, če sklepamo po "Dubyi", verjetno lahko še kaj več...

:D :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

undefined ::

Tukaj bi me pa res zanimala razlaga Thomasa. Vsekakor pa bi tale post pasal v nov topic pod Z&T. :)

Sandi79 ::

Pač nevem prebral zadnji odstavek. Kjer naj bi ameri ugotovili zakaj človek še teče brez butice, ja pač živci...
Drugač me ta ta stvar čisto nič ne zanima sem rajš vse članke o iraku prebral.

IceMan a si u službi ?

Vlady ::

Ali so američani DOKAZALI da je napad na WTC in pentagon izvedla teroristična mreža al kaida??? So predložili kakšne nesporen dokaz?
Vsi "pametnjakoviči" kot ste Thomas, in tako dalje, lepo prosim postajte dokaze >:D Če jih boste najdl!!! Potem pa še kako je naš mali BUllSHit prišel na oblast! >:D Seveda od vas ne pričakujem drugega kot molk in žaljivke da sem zopet bebec, samo čedalje bolj se mi dozdeva, da je imel pri napadu na WTC 11. septembra prste zraven naš mali BUllSHit. Zakaj pa je začel volilno kampanijo za leto 2004 ravno 11 septembra 2001???? >:D Prosim odgovor, preden me žalte! :D :D :D Drugače se raje v prste ugriznte ali odklopte tipkovnco >:D

Thomas ::

Jest tole vidim kot problem foruma. Nekdo prihaja s takimi kot Vlady, zraven prosi naj se ga "ne proglaša za bebca" ...

Ampak Vlady ... resno ... čist out si s svojimi "teorijami". Resno.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smash ::

preberte si "11.September - Velika laž" in vse vam bo jasn

Potem pa preberte še "Kako shujšati za 20 kilogramov v 3 tednih brez vsake lakote?" - pa vam bo jasno še več.

:D

Vidš Thomas, ker ne veš odgovora in ne moreš predložiti dokazov, se takole izmikaš odgovorom. Teorija ni zgrešena, samo za tebe je mali BUllSHit bogec in ti na kraj pameti ne pade, da bi recimo on naročil napad na WTC. Veliko ljudi je prišlo na oblast z napadom na lasten narod, potem pa so se izgovarjali, da bodo krivce kaznovali. Tako je folk lepo hodil za njimi... v krivi veri. Tako kot v krivi veri živiš ti, in zatiskaš oči možnostim, ki pa se znajo izkazat za resnične. Mali BUllSHit bi moral malo v Haag!!! >:D

krneki0001 ::

Iraški režim je bil slab, vendar ne toliko, da bi jim zarad tega odvzeli nafto in z njo razpolagali drugi. Nafta v iraku je iraška in naj z njo razpolagajo drugi? Mislim da bi z nafto morali razpolagati samo iračani. Če pa se ostali bojijo, da ko bodo odprli možnost, da bi iračani s tem mastno zaslužili in postali spet nevarni - je to nekaj drugega. Sam pol nej to tut povejo. Če pa nimajo jajc da bi to povedal, pol nej se pa domačga zapečka držijo pa nej bodo tiho.

Sem proti vojni - agresija dela samo še več agresije.

Ne maram islama in ne maram američanov. Oboji mislijo, da so nekaj več. Islam - kdor ni z nami je proti nam. Amerika - kdor ni z nami je proti nam.
Prve je evropa pustila preblizu (bosna -> in zato so tudi pustili tako dolgo vojno na balkanu, da se vrste razredčijo). Druge pa pustimo, da se odločajo enostransko. In jim pustimo, da delajo zdrahe po celem svetu.

Ne maram slovenske vlade, ker se ne znajo odločit, (mal parodije: zdej že kličejo druge države, pa jih prosijo, da naj se odločijo, ker se bodo potem oni tut lahko odločil in potem bodo oni lahko napisal tut zakone za našo državo - ker je lažje zakone prevest, kot pa na novo nekaj ustvarit, pa čeprav za dobrobit naroda - pa še plačujemo jih)

Ne maram tudi EU - nemško francoska nadvlada(njihov sen zadnjih nekaj sto let) bo pripeljala do tega, da si bosta ti dve državi razdelili evropo.

LP
Nebivedu

Kaj mi pol še ostane - grem živet na islandijo.

Zgodovina sprememb…

nebivedu... Muslimani niso taki kot jih vidiš. Res v koranu piše o širjenju vere z orožjem, vendar to še ne pomeni, da ne znajo živet normalno. V večini primerov, so bili muslimani napadeni v zgodovini. (Križarske vojne... idt). Tudi krščanska vera ni tako v cvetkah (začeli so veliko vojn, prodajali odpustke, sežigali ljudi,...) V islamu nikoli niso preganjali učenjakov, in nikoli niso zatirali izumiteljev. Prvi so postavl prave zakone, in so nekak del naše kulture. (prva civilizacija izvira iz muslimanskih ozemelj). Zato sam ne hodm v cerkev, ker ne mislim podpirat ljudi, ki potem živijo na naš račun.
Kar se pa tiče agresivnosti Islama, smo si pa za to krivi čisto sami, kaj jih pa ne pustimo živet na miru in se vedno nekdo vtika v njihove vojne itd. Sedaj lahko odštevamo dneve, ko se bo začel Djihad. Za začetek svete vojne so krivi američani z napadom na Irak.
In za konec: Islam ima veliko bolj svetlo preteklost kot krščanstvo. Z muslimani se da živet popolnoma normalno le ne vtikaj se v njihovo vero in kulturo. :)

Pa še en dodatek prejšnjemu postu - če bo šlo tko dalje da se bodo države odločale enostransko, brez VS - kaj preprečuje kitajcem da zasedejo pol sveta? Imajo dost ljudi, ča dajo vsakemu en kladu pa potolčejo pol sveta z njimi. Kaj preprečuje pol pakistanu al pa indiji, da si podredita par okoliških držav? Amerika se je odločila NAROBE in zdej nej to tudi popravi.

LP
Nebivedu

P.S. Pa lepo prosim za odgovore obeh strani in ne spet žaljenja, ker nekateri ne znate nič drugega - Thomas tebe pa prosim da mal začneš razmišljat z možgane ne da ti IQ bušmana(BUSHA) zatiska oči.

Zgodovina sprememb…

če bi bla situacija obrnjena in bi bil islam tam kjer je zdej krščanstvo in obratno....in bi islamist bush napadel krščanski iraq, bi ti mali krščani tudi napovedali "džihad" okupatorju in bi ga imel islam za tako maščevalno vero...oz. bi ti mali krščani uporabil vsa sredstva da se uprejo okupatorju...najdl bi se tudi zelo močno verujoči krščani da bi za vero odkorakali na kakšen bus ter prtisnili na gumb

Keyser Soze ::

Imam občutek, da se res vračamo nazaj v zgodovino.

Verjeti v nekaj, kar ni v skladu s prepričanji najmočnejšega je nepredstavljivo.

"Bogokletno" je sploh pomislit kaj drugačnega. Nisem vedel, da je naša nasprotna stran tako "bogaboječa". Ampak v redu, saj živimo v demokraciji, čeprav me ta koncept bolj spominja na islam.

Če na Meyssanovi knjigi ni nobene resnice, zakaj je prepovedana v ZDA. Zakaj mu ljudje grozijo s smrtjo. a je to demokracija? Tiho bodi pa piskaj kot mi hočemo. Nekateri preprosto ne moremo. Imamo hrbtenico in pamet zato da jo uporabljamo.

In zgodbice se ponavljajo.

O Guantamu se ne bi več pogovarjal, ker ni efekta. Ljudje pa so iz napisanega že dojeli bistvo. Nima smisla, da se ponavljam. Argumenti so dovolj močni. Konvencija govori zase.

sebastjan, a si ti slučajno predložil dokaze, da namerava us&gb osvobodit Irak in da nima nikakršnih drugih namenov? Daj prosim povej še enkrat, sem pozabil.

Shujšati za 20 kg v treh tednih - brez lakote. Možno, vendar izjemno nezdravo. Pravilno gibanje in pravilna prehrana lahko delata čudeže. Razen če zda reče drugače.

"Bog ne daj pomislit v nasprotni smeri."

MadMicka ::

Glede tega 11. septembra pa že mormo rečt, da vlada ZDA tega pač ni naredila. Zdrav razum pove človeku, da se kaj takega ni zgodilo, ker bi vlada ZDA po eni strani preveč rizkirala, po drugi strani pa premalo dobila, da bi se spuščala v to (če pustimo ob strani dejstvo, da duševno zdrava oseba iz vrst vlade kaj takega pač ne bi naredila).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Zdrav razum ti pravi, da država tut ne nardi atentata na svojega predsednika - povej to kenedijevim - tut tuki je imela vlada prste vmes - pa ne bo šla 3000 ljudi fentat - možno je vse. Ne bom reku da sem za in da sem proti - možno pa je.

LP
Nebivedu

iration ::

Ikarus, fantastičen post!
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Tr0n ::

Dejstvo ostaja, da je potrebno ljudi, ki svoje sosede in celo lastne ljudi pobijajo s kemicnim orozjem v celoti odstraniti s tega planeta in to s silo, ce ni druge opcije. O tem tukaj ni debate.

Recept za mirovnike: pojdite demonstrirat v Irak. Takrat bo efekt.

To, da pa gre pri teh stvareh za interes drzav, kot je povedal Ikarus, je pa jasno.

hatch ::

Sej srbi so tudi pobijal lastne ljudi ane tron? Dej nehi srat..

Bosanec s slovenskim drzavljanstvom v sloveniji.. ni lasten clovek.

Ajde TrOn, mi gremo na eno stran in bomo protestirali proti vojni. Ti boš pa spodbujal vojno.

Kdo bo prej pobegnil?:D

infectiphibian, tako perfekten pa tudi ni, čeprav je v njem tudi nekaj resnice.

Komentar na Ikarusov post:

(Ja, odličen je, tako kot pravi infectiphibian.)

Najbolj zanimivo je pa o Žižku. Enostavno ima (S. Žižek) prevelik IQ, da bi požrl mirovniška sranja. Tako kot ima Mici prevelik IQ, da bi požrl "teorije" o tem, da "so ameri sami razsuli WTC".

hatch: Srbi kot prebivalci ne, ampak njihovi politicni in vojaski voditelji, ki so sedaj na pocitnicah v Haagu.

V zadnjem stavku pa ne vem, kaj si hotel povedat.

MatrixMPI: jaz sem vceraj ze nakazal manjso vsoto na racun RK in vsaj nekaj prispeval, kar za demonstrante po vsem svetu ni mozno reci.

heh bolano thomas: to kolk ma nekdo velik IQ ne more vplivat na to, al teorija drži al ne, pa če je še tko malo verjetna

madonch ::

IQ pri teh vprašanjih nima dosti zraven. Dva človeka z zelo velikim IQ imata lahko povsem nasprotna prepričanja in argumente zanja.
Bush ima majhen IQ, pa vodi najmočnejšo državo, slišal pa sem za enga klošarja tu vLljubljani, ki ima baje ful velik IQ.
Mislim, da IQ meri le določene inteligenčne sposobnosti in ne sposobnosti nasploh.

No ja, jest govorim o neki splošni inteligenci in razgledanosti, ne toliko ravno dobsedno o IQ.

Če si pametnejši od nekega nivoja, potem ne boš nasedal tistim "resnicam o WTC", ki zanikajo prisotnost teroristov sploh.

Če si pametnejši še od nekega nivoja višje, ne boš mogel požreti tegale "mirovništva".

Kar se dogaja ljudem iz celega političnega spektra. Se levičarjem in desničarjem zdi tole mirovništvo farsa. Ker jo spregledajo. That simple.

drejc ::

Za une, ka se zmeri mislijo da je iracanom tko fajn pod zdajsnim rezimom, nej si mal ogledajo/prisluhnejo njihovim izjavam (se pravi osvobojenih iracanov, ne drhali v bagdadu)... heh folk je se zdej tko prestrasen, da sploh noce komentirat no!

Se vedno cakam na argumentirane resitve krize s strani mirovnikov... a ma se kdo tak filing da niso nc uporabnega do zdej povedal, samo neke stare ideoloske ideje hocjo prodajat, ki so pa ze vse v prejsnem stoletju propadle.

Ah Thomas, o nivoju bi.

Najprej poglejmo na kakšnem nivoju se pogovarjate, potem bomo pa govorili o nivoju IQ, ki ga premorete.

Človek, ki poveličuje sam sebe ne more biti prav pameten. Kvečjemu nadut.

TrOn, lepo od tebe. Upajmo samo da bodo prišli do tja kamor so namenjeni. In ne v žep kakšnega funkcionarja pri RK.

drejc. Kaj pa mi prodajaš ti? Hm, naj pomislim.

drejc : heh folk je se zdej tko prestrasen, da sploh noce komentirat no!

a ti bi pa dal kak komentar, če bi te ujel okupator pa te vprašal a si zdej srečen al ne?? grem stavt da bi blo še najboljš bit tih ane...

mislm folk dejta mau razmislt preden kej tazga vn bleknete

Če si pametnejši od nekega nivoja, potem ne boš nasedal tistim "resnicam o WTC", ki zanikajo prisotnost teroristov sploh.

Thomas,
Če si pametnejši od nekega nivoja, ne boš vsem kar v tri dni govoril naj ne nasedajo, ampak boštvar malo argumentiral. Jaz tiste knjige nisem bral, najverjetneje pa je tip argumentiral svoje teorije. Torej, če si na nivoju, daj svoje protiargumente, da bo folk raje tebi "nasedal".

Isto bi lahko zate trdili, da nasedaš Ameriški propagandi, ker se na forumu v več kot 95 procentih strinjaš z vsem kar rečejo in vsem kar naredijo.
To je NASEDANJE. Verjameš v njihov absolutni prav.

madonch: tip je seveda vse argumentiral...tipu je celo prepovedan vstop v ZDA, najbolj demokratično državo na svetu baje z svobodo govora, tiska itd...pa tip zarad teh izjav ne sme v ZDA.........knjigo si je prebral že marsikdo, meddrugim baje tudi francoska vlada in v sami franciji je to top seller..........drug teden jo preberem še jaz :D

Opet Thomas vs. The Rest Of The World :). Ima pac svoje stalisce, ki ga brani. Kje pa pise, da je absolutno resnicno? |O

TrOn, Problem je ker tisto stališče ni njegovo. On samo vneto in s popolno predanostjo zagovarja neko drugo stališče - stališče ameriške politike.

Meni je vseeno, če kdo misli, "da nisem tako zelo pameten, ker se veliko ukvarjam s samohvalo".

To je povsem irelevantno, kakšen nadutež domnevno sem. Jest sploh nisem pomemben.

Pomembno je, da nebuloze mirovnikov ne grejo skozi filtre zadosti inteligentnih ljudi. Za kar je Žižek lep primer. Levičar da se reče, nasprotnik imperializma - vse kar hočeš. Ampak tega, kako je "mirovništvo" potrebno in upravičeno - mu pa ne znese. Preveč v nasprotju z dejstvi.

Pa da nekateri mirovniki (tiho) zapuščajo svoje pozicije. Ker v dovolj dolgem času le skapirajo. To je tudi pomembno.

jah človk brez svojga stališča je zelo "vodljiv"....usmerjat se ga da kot ovce na paši:D

Svojega stališča očitno nima ali pa je popolnoma zaveden.

LP
Nebivedu

Thomas je zaslepljen z veliko ameriko kot so bili nekaj časa srbi z veliko srbijo...ampak kot so srbi dojel, bo tud thomas, sam vprašanje časa

Da nimam svojega stališča?

Da sem zelo vodljiv?

Čudno, da imam potem mnenje manjšine.

Čudno, da tolikokrat zastopam teze, s katerimi se velika večina ne strinja.

Čudno da se potem z Bushem ne strinjam glede carin na jeklo. Čudno, da je Leon Kass (član Busheve administracije) v bistvu moj velik nasprotnik.

Čudno, da se sploh toliko ukvarjate z mano.

Meni gre že rahlo na bruhanje, ko zagledam svoje ime v vsakem tretjem postu.

Pustite že mojo osebo pri miru - in se raje ukvarjajte s topicom.

Jest sem off topic.

Zakaj smo zdej vsi, ki ne maramo agresije brez odobritve VS kar naenkrat "mirovniki"?
Res je da ne maram vojne, ker sem videl zelo veliko gorja, ki so ga povzročile vojne. Pa ne po televiziji - tm zlo mal pokažejo, če pa že kažejo pa okostja iz množičnih grobišč al pa kakega "bogega vojaka", ki je padel v zasedo(to spada k vojski - sam si je kriv - to je njegova služba, je plačan za to - rizično delo) - nikol pa ne pokažejo civilistov, k jih je ena ali druga stran mučila. Če bi to pokazal, vam garantiram, da bi 75% ljudi zdele že stalo pred parlamenti svojih držav pa kamenjalo ljudi, ki niso hoteli preprečiti bilo katere vojne.
Nisem pa noben mirovnik.

LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…

vsak tvoj post je potreben odgovora..upam da se strinjamo...ker drugače bi obveljalo tvoje

in ker je tvoj vsak drugi post, potem ni čudno da je vsaj vsak tretji odgovor na tvojega...

če pa tvojih postov ne bo več, ti pa skoraj zagotavljam, da o tebi ne bo več govora razen kot o nekem simpatizerju amerike, ki je nekoč deloval na forumu ter potem ponižno ugotovil, da ni imel prav ter odšel neznano kam

Vidis, to je provokacija, ki se ji zelimo izogniti. Marsikdo je tudi mene izival z nekimi neumestnimi izjavami, ampak ce bi odgovarjal na njih, bi jih samo se dodatno spodbudil.

Torej, nazaj k temi.

Ne, ne Thomas, gre samo zato da je v tvojih postih zaslediti malo preveč samohvale. In če se hvališ v svojih izjavah, potem lahko upravičeno "pokasiraš" tudi kritiko na to.

Leon Kass tvoj veliki nasprotnik. Kje sta se pa že pomerila?:D

"Čudno, da imam potem mnenje manjšine."

Manjšina ne pomeni, da imaš prav ali pa da nisi vodljiv.

No sicer pa si off topic. Če te ne bo zopet zgrabila kakšna pretirana samohvala.

sebastjan v ::

SMASH - Tisti Francoz, avtor knjige 11.9-velika laž, je bil malo več kot pol leta nazaj na CNN v živo, pa so mu pustili da je povedal čisto vse-intervju je trajal več kot pol ure, sicer je pa sam rekel. da je to samo njegova teorija.mimogrede za tako klevetanje bi ga še jaz dal zapreti, ne samo prepovedati vstopa v Zda;
Sicer pa, če bi bilo to vsaj napol res, potem bi bila to boljša propaganda s strani Bin Ladna in pdb, kot to, da so si sami lastili org. terorističnih dejanj na Zda une , ki so se zaleteli v WTC je pa kao podkupila Cia???:D

Sandi79-tisto, kar sem napisal o tebi, ki je potem kuglvinkl erasiral, je bila posledica moje napačne presoje na podlagi površno prebranega posta-se opravičujem!

Zgodovina sprememb…

sebastjan: jest povem kar sm slišu.......zdej možno je da so mu prepovedal v ZDA po tem intervjuju...možno je da intrevju sploh ni bil narej v ZDA, možno je da to ni res

povej mi zakaj bi ga dal ti zapreti za take klevete, ki so lahko resnične... a pol bi dal zapreti tud unga k je reku da se zemlja okol sonca vrti, pa uga k je reku da je zemlja okrogla??? in ti temu praviš demokracija? kaj je to? svoboda govora, tiska?? a si ze kdaj slisu za to?

ti si točno tak kt uni nad katerimi se zgražaš in so včasih zažigal čarovnce

govoriš o veliki propagandi če bi bila ta teorija resnična....o tem se ne bat saj je veliko takih kot si ti, ki tem "bulozam bi reku Thomas" ne verjamejo zarad principa do lastnega IQ-ja

Ali bi bilo mogoče z diplomacijo doseči ameriške cilje v iraški vojni?

Pogovor z dr. Bojkom Bučarjem, profesorjem na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in strokovnjakom za mednarodne odnose

Zanimiv clanek, vreden ogleda.

Thomas, nihče še do danes ni dokazal, da je al kaida imela načrte in izvedla napad na WTC in pentagon. Vse dokaze so lepo imeli kao pri FBI javnost nikoli o ničemer obveščena. Torej lahko sklepamo:
- ali je res imela prste zraven al kaida (vse bolj malo verjetno)
- ali je mali BUllSHit podkupil koga, da je to izvedel in krivdo navalil na al kaido
- ali pa so napad izvedli američani sami
Vzrok za vojno mora bit, in če si potem še "odrešenik in maščevalec" naroda težko izgubiš na volitvah. >:D Jaz sam ne verjamem več v to, da so res afganistanci imeli prste zraven. Vse manj verjamem tvoji lepi veliki ameriki, ki nas slepi z lažnimi informacijami in dokazi. Dokler bo na oblasti mali BUllSHit bo amerika ostala agresor kot je bila nemčija v drugi svetovni vojni. Sicer si pa preber tist na strani od mladine o BUllSHitu >:D Vse črno na belem. :D (bebci smo pa še vedno mi)

"Vojna v Iraku traja šele nekaj dni. ZDA bodo v tej vojni res porabile veliko denarja. Toda to ni zadosten vzrok za končanje vojne - je tudi preveč intelektualističen. Bush vsekakor računa, da bo denar, ki ga bo vložil v vojno v Iraku, dobil nazaj, ko bo dobil iraško nafto. Odpor proti vojni se bo v ZDA povečal, če se bo vojna vlekla in če bodo med njihovimi vojaki velike žrtve."

Zanimivo.... :D :D :D >:D

iration ::

Vlady, a ti še ne veš, da alkaida sploh ne obstaja? Bin Laden je pa sploh samo izmišljena figura, tako kot mupetki in Barbapapa.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Vlady: tega noben ne zanika, ce se nisi opazil :)

In še na koncu rezultati referenduma... Vsi, ki jih poznam so vsi odločno proti Nato-u. Poznam jih kar dosti, ampak, če samo vzamemo to skupino ljudi za vzorec, dobimo 100% proti nato-u >:D Zanimivo.
Tudi tu se mi čedalje bolj zdi, da so rezultati ponarejeni, sj se je rezultat kar spreminjal, in kar v enem dnevu je od dobrih 55% za nato ratalo 66%!!! Če bi bli proti nato-u, bi moralo odstopiti saj polovica obrambnega ministrstva. Pa še par drugih. Se jim gre samo za stolček ali kako??? >:D

vojna se bo zelo zavlekla če mali kriminalec ne bo uporabil kakšnega posebnega orožja.......

a ni smešno...rekl so da bo samo 4 dni...in velika večina folka je nasedla:\
««
11 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena iraške vojne

Oddelek: Problemi človeštva
403975 (2752) Stepni Volk
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20415294 (11199) Thomas
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60027802 (20221) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1508710 (7554) nevone

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

215558875 (36828) Tomi

Več podobnih tem