Forum » Loža » Vojna v Iraku
Vojna v Iraku
Keyser Soze ::
Bush
Če niste brali priporočam, seveda z malo rezervo. Je pa ene par takšnih cvetk noter, da dol padeš.
MG: Ali ima kdo kakšno sliko od tankerja Condoleezza Rice??
Če niste brali priporočam, seveda z malo rezervo. Je pa ene par takšnih cvetk noter, da dol padeš.
MG: Ali ima kdo kakšno sliko od tankerja Condoleezza Rice??
krneki0001 ::
Thomas ::
Odpor proti strmoglavljenju iraškega režima počasi pojema. Tako v Iraku, kot drugje po svetu.
Zdej se dogaja operacija "washing face". Pacifisti si bodo skušali pripisati del zaslug in grozote Sadamovega režima prevaliti na vojno.
Ne tako direktno, pač pa bolj "subtilno". V stilu tistega tržaškega zdravnika, ki se je vrnil iz operacije "živi ščit" in zdaj pravi, da je bil skoz nasprotnik Sadama. Pa da mu je zaradi vojne umrl pacient. Nič pa ne reče o tistih tisočih, ki sploh ne bi bili pacienti, če bi bil Irak normalna država.
Zdej se dogaja operacija "washing face". Pacifisti si bodo skušali pripisati del zaslug in grozote Sadamovega režima prevaliti na vojno.
Ne tako direktno, pač pa bolj "subtilno". V stilu tistega tržaškega zdravnika, ki se je vrnil iz operacije "živi ščit" in zdaj pravi, da je bil skoz nasprotnik Sadama. Pa da mu je zaradi vojne umrl pacient. Nič pa ne reče o tistih tisočih, ki sploh ne bi bili pacienti, če bi bil Irak normalna država.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
pecorin ::
Thomas:
kaj pa ta zdravnik pravi o tistih, ki bodo zaradi ameriskih osvajalskih pohodov umrli?
kaj pa ta zdravnik pravi o tistih, ki bodo zaradi ameriskih osvajalskih pohodov umrli?
TheJack ::
Malokdo je bil v preteklosti tako kritičen do takih in drugačnih diktatur, kršenja človekovih pravic in posameznikove svobode, kot jaz. Preklicati ne želim niti ene same besede, ki sem jo izrekel o Sadamu Huseinu in njemu podobnih diktatorjih in o svinjskih režimih, ki jih takšni ljudje vodijo.
Ampak vse to zbledi ob grozljivem spektaklu, ki se sedaj odvija. Preteklost, z njenimi zločini, neumnostmi in tragedijami ni več pomembna.
Kajti vsakdo, ki se bori proti Američanom, je moj zaveznik. In vsakdo, ki koraka ob njihovi strani, je moj sovražnik. Zato je treba pomagati Iraku in Iračanom na vsak možen način.
[koliko jih bo ugotovilo, koga sem parafriziral v zgornjem sestavku? Niti eden, najverjetneje.]
Ampak vse to zbledi ob grozljivem spektaklu, ki se sedaj odvija. Preteklost, z njenimi zločini, neumnostmi in tragedijami ni več pomembna.
Kajti vsakdo, ki se bori proti Američanom, je moj zaveznik. In vsakdo, ki koraka ob njihovi strani, je moj sovražnik. Zato je treba pomagati Iraku in Iračanom na vsak možen način.
[koliko jih bo ugotovilo, koga sem parafriziral v zgornjem sestavku? Niti eden, najverjetneje.]
Bonis nocet, qui malis parcit.
Kryx ::
> Zdej se dogaja operacija "washing face". Pacifisti si bodo skušali pripisati del zaslug in grozote Sadamovega režima prevaliti na vojno.
Kakšne zasluge? Ni tu zaslug. Je krivda in odgovornost.
Boste pa ustvarili neke fiktivne "zasluge", nedokazljive. In se z njimi hvalili.
Kryx
Kakšne zasluge? Ni tu zaslug. Je krivda in odgovornost.
Boste pa ustvarili neke fiktivne "zasluge", nedokazljive. In se z njimi hvalili.
Kryx
Winstona, ki se je pisal Churchill - seveda.
TheJack, ti si nagnjen k podcenjevanju drugih in precenjevanju sebe.
Še bolj pa k precenjevanju vrednosti svojega memplexa, ki sploh ni nič posebnega. Skrajno levičarska ideologija, "kontaminirana" z dokaj dobrim razumevanjem "postulatov Zahoda". Kar se ti bo slejkoprej zrendalo tako, da bo levičarjenje odmrlo. Ker neumen pa nisi - in logične konsekvence boš nazadnje potegnil! Kar pomisli, če se ti to že ni delno zgodilo.
Še bolj pa k precenjevanju vrednosti svojega memplexa, ki sploh ni nič posebnega. Skrajno levičarska ideologija, "kontaminirana" z dokaj dobrim razumevanjem "postulatov Zahoda". Kar se ti bo slejkoprej zrendalo tako, da bo levičarjenje odmrlo. Ker neumen pa nisi - in logične konsekvence boš nazadnje potegnil! Kar pomisli, če se ti to že ni delno zgodilo.
Nisem edini. Celo na tem forumu imam močno konkurenco.
Kar se ti bo slejkoprej zrendalo tako, da bo levičarjenje odmrlo.
Trenutno opažam nasproten trend. Še tisto spoštovanje, ki sem ga imel do ameriške politike, je z njihovim napadom na Irak dokončno umrlo. Dokončno in za vedno. Američane in njihovo državo doživljam kot največjo grožnjo sebi, pa tudi tistim pravicam, svoboščinam in etiki, ki so jih Američani sami (so)ustvarili. Cilj ameriške politike namreč ni ''osvoboditev sveta'', ampak ravno nasprotno - ohranjanje statusa quo. Udobno življenje v reševalnem čolnu in streljanje na vsakega utapljajočega, ki bi se ga drznil okleniti ali celo splezati nanj.
Tako je s tem.
Nisem edini. Celo na tem forumu imam močno konkurenco.
Kar se ti bo slejkoprej zrendalo tako, da bo levičarjenje odmrlo.
Trenutno opažam nasproten trend. Še tisto spoštovanje, ki sem ga imel do ameriške politike, je z njihovim napadom na Irak dokončno umrlo. Dokončno in za vedno. Američane in njihovo državo doživljam kot največjo grožnjo sebi, pa tudi tistim pravicam, svoboščinam in etiki, ki so jih Američani sami (so)ustvarili. Cilj ameriške politike namreč ni ''osvoboditev sveta'', ampak ravno nasprotno - ohranjanje statusa quo. Udobno življenje v reševalnem čolnu in streljanje na vsakega utapljajočega, ki bi se ga drznil okleniti ali celo splezati nanj.
Tako je s tem.
Gizm0 ::
Nekaj o zažiganju naftnih vrelcev iz današnjega Dnevnika:
Dr. Sabhan Khalifat - ugledni profesor filozofije na jordanski univerzi v Amanu:
Je torej nafta vladar sveta?
Strateški načrt Amerike je preprečiti razvoj konkurenčnih držav. Države želijo razkosati, s čimer bi si zagotovili boljše pogoje za doseganje lastnih interesov. To želijo narediti tako, da s pritiski za priznanje pravic manjšinam in različnim kulturam v teh državah podpihujejo negativna nacionalna čustva. Če bi ta prevladala, bi to marsikje pripeljalo do državljanskih vojn.
Prav temu smo bili priče v Afganistanu, nekaj podobnega pa želijo zaradi nadzora nafte doseči tudi v Iraku. Dokaz je, da so že pred vojno razdelili naftne pogodbe ameriškim družbam. Z neko naftno družbo so denimo sklenili pogodbo za črpanje nafte, vredno milijardo dolarjev. Razdelili so torej nekaj, kar sploh niso imeli. Irak ima že veliko sklenjenih pogodb z Rusijo, Francijo, Kitajsko in še mnogimi drugimi državami. Teh pogodb pa ni mogoče kar tako razveljaviti, tudi če se režim spremeni. Edini možnost, da se kaj takega lahko doseže, je, da zagorijo naftni vrelci. Mednarodno pravo namreč določa, da se le v tem primeru pogodbe razveljavijo. Upal bi si trditi, da je verjetno Amerika sama zažgala naftne vrelce, ki jih zdaj po televiziji vidim v plamenih.
Dr. Sabhan Khalifat - ugledni profesor filozofije na jordanski univerzi v Amanu:
Je torej nafta vladar sveta?
Strateški načrt Amerike je preprečiti razvoj konkurenčnih držav. Države želijo razkosati, s čimer bi si zagotovili boljše pogoje za doseganje lastnih interesov. To želijo narediti tako, da s pritiski za priznanje pravic manjšinam in različnim kulturam v teh državah podpihujejo negativna nacionalna čustva. Če bi ta prevladala, bi to marsikje pripeljalo do državljanskih vojn.
Prav temu smo bili priče v Afganistanu, nekaj podobnega pa želijo zaradi nadzora nafte doseči tudi v Iraku. Dokaz je, da so že pred vojno razdelili naftne pogodbe ameriškim družbam. Z neko naftno družbo so denimo sklenili pogodbo za črpanje nafte, vredno milijardo dolarjev. Razdelili so torej nekaj, kar sploh niso imeli. Irak ima že veliko sklenjenih pogodb z Rusijo, Francijo, Kitajsko in še mnogimi drugimi državami. Teh pogodb pa ni mogoče kar tako razveljaviti, tudi če se režim spremeni. Edini možnost, da se kaj takega lahko doseže, je, da zagorijo naftni vrelci. Mednarodno pravo namreč določa, da se le v tem primeru pogodbe razveljavijo. Upal bi si trditi, da je verjetno Amerika sama zažgala naftne vrelce, ki jih zdaj po televiziji vidim v plamenih.
To je samo faza, TheJack.
Gizm0 - profesor iz Amanna je dovolj zakoten, da bluzi takele.
Njegova vlada je (na srečo) precej pametnejša.
Gizm0 - profesor iz Amanna je dovolj zakoten, da bluzi takele.
Njegova vlada je (na srečo) precej pametnejša.
Vlady ::
Vse manj je privržencev vojne in amerike... Le zakaj??? TheJack... lepo povedano, samo preteklosti pa tud ne smemo čist zbrisat. Res je pa da američani sploh nimajo svetle preteklosti. Samo če folk Saddama ni vrgu z vladanja, jim je blo že všeč, da ga niso. Kar se pa tiče teh 4 milijonov dolarjev, ki jih bomo dobili iz amerike... To si bojo lepo razdelil ministri, poslanci,.... tako za "zasluge". Odločal je pa narod!!! Isto je z Afganistanom... sao sesul so državo, folk pa še bolj trpi kot prej.
Vse bolj se mi zdi, da so napad na WTC in pentagon američani naredili sami!!! Vzrok za vojno mora bit!
Vse bolj se mi zdi, da so napad na WTC in pentagon američani naredili sami!!! Vzrok za vojno mora bit!
Thomas, vidm da kej več kot žalt ne znaš, od tebe nisem nikoli dobil odgovorov na moja vprašanja, niti konkretnih argumenov, jest in ostali, pa ti dokaze skoz mečemo pod nos! Ampak res noro, da se tkole slovenija prodaja za 4.5 milijonov $$$ Sramota!!!
Vlady,
To niso žalitve. To je dejansko stanje. Poglej samo svoje poste. Samo veliko žolča in sila malo logike ali znanja je v njih. Se pa sliši žaljivo - to pa priznam. Samo ... kako naj drugače realno ovrednotim tvoje doneske?
IceMan,
Hehehe ... misliš?
To niso žalitve. To je dejansko stanje. Poglej samo svoje poste. Samo veliko žolča in sila malo logike ali znanja je v njih. Se pa sliši žaljivo - to pa priznam. Samo ... kako naj drugače realno ovrednotim tvoje doneske?
IceMan,
Hehehe ... misliš?
Balandeque ::
Matrix: MIslim, a trezno pogledava o čem se kregava? 600 oseb, ki so zaprte v Guantanamu, zagotovo niso nedolžni afganistanski kmetje. Če boš to trdil, si neresen. Verjamem, da je med njmi kakšen nedolžen, a že zgoraj sem napisal, da so jih ta teden 17 z odškodnino poslali domov. Tipčke sumijo hudih stvari, na ženevsko konvencijo so se pa sklicevali samo takrat, ko so mediji natolcevali o njihovem položaju. In če že Iraka ne priznaš kot kritične države, boš pa talibanski režim menda že moral. Že zaradi onih zminiranih kipov, bi jih morali pobesiti za pete. Ko bodo pa Guantanamovci po dve leti brez obtožnic, bom pa jaz tudi dvigal glas za njihove pravice. Pri nas te še za navadno krajo lahko držijo pol leta. Samo mimogrede, spori o veljavnosti ženevske konvencije pa ne tečejo samo na osi ZDA-ostali svet. Že od leta 1949 se jo po potrebi interpretira po svoje. V tem topicu pač naštevamo napake ZDA; Rusom, Kitajcem in drugim, ki so prav tako vojaško zasedli kako državo (in se ne pobrali domov), odpuščamo, čeprav niso - tako kot Ameri - tam reševali tujih riti.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.
Luka Percic ::
Se mi pa dopade, da so se nekateri izjasnili za koga držijo (jack in podobni). Najprej so bili vsi proti Sadamu in proti Bushu, zdaj so samo proti Bushu..
Vlady; malo poglej svoje poste, jih primrjj z ostalimi, potem pa boš (vsaj upam) opazil zakaj ne dobivaš odgovora nanje...
Vlady; malo poglej svoje poste, jih primrjj z ostalimi, potem pa boš (vsaj upam) opazil zakaj ne dobivaš odgovora nanje...
Zato ne dobim odgovora, ker na moja vprašanja nimate odgovorov argumentov in dokazov. Preprosto. Tako ko sem dokazal, kako amerika dela denar z nafto, pa ste mi govoril da sm bebec. Seveda en mora bit, pa čeprav tist k ma prov. Navsezadnje, kaj pa bi svet brez bebcev?
undefined ::
Ja, se strinjam, ključne stvari ima Vlady še kako prav, čeprav ga včasih malo zanese in se potem v tiste dele tako radi vpikajo vsi bush-loverji kot muhe v blato.
Luka Percic ::
Sej to je (ena redkih) slabost demokracije.. da lahko vsk bebec govori neumnosti..
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: OwcA ()
LukaVeliki, raje priznaj, da ne razumeš mojih postov.
Zgodovina sprememb…
> Bo že res Sadam-lover...
Lepo, da priznaš, Luka. Glede tvoje obsodbe pa se žal ne strinjam. Tako.
Lepo, da priznaš, Luka. Glede tvoje obsodbe pa se žal ne strinjam. Tako.
Zgodovina sprememb…
Sej to je (ena redkih) slabost demokracije.. da lahko vsk bebec govori neumnosti..
Nasprotno - to je eden velikih dosežkov demokracije in svobode govora. Namreč to, da ni nekega vsevednega Voditelja ali Stranke, ki bi določala, kdo govori neumnosti in kdo Večno in Nespremenljivo resnico.
Bistvo demokracije (bolje: svobode govora) je v tem, da dovoljuje in sprejema več pogledov na isto stvar, od katerih ni le en pravilen in vsi ostali napačni. Bistvo je v tem, da ni napačnega in pravilnega pogleda (mnenja). So le različni pogledi (mnenja).
Nasprotno - to je eden velikih dosežkov demokracije in svobode govora. Namreč to, da ni nekega vsevednega Voditelja ali Stranke, ki bi določala, kdo govori neumnosti in kdo Večno in Nespremenljivo resnico.
Bistvo demokracije (bolje: svobode govora) je v tem, da dovoljuje in sprejema več pogledov na isto stvar, od katerih ni le en pravilen in vsi ostali napačni. Bistvo je v tem, da ni napačnega in pravilnega pogleda (mnenja). So le različni pogledi (mnenja).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()
Arrivo ::
Če ameriško britanska naveza ne zasede bagdada v roku 10 - 14 dni opstajajo velike možnosti, da se vojna zelo zavleče.
Ameriško-britanska naveza je v dokaj hudih zagatah :
- število ranjenih vojakov ameriško-britanske naveze je tolikšno, da je v državi Kuvajt pošla zaloga krvi
- vzdrževanje transportnih poti za oskrbo frontne linije je postala nemogoča naloga, saj jih Iraški gverilci neumorno napadajo
- iz dneva v dan je temparatura v puščavi višja
- znižuje se morala zavezniških vojakov ( posledica slabih uspehov na bojiščih; Basra se ne da; v Umin Qasru je ostalo toliko ostrostrelcev, da je gibanje smrtno nevarno... )
- američanom ni jim uspelo uničiti Iraških naprav za motnjo vodenih raket
- američanom ni uspelo utišati TV in radija Irak
Ameriško-britanska naveza je v dokaj hudih zagatah :
- število ranjenih vojakov ameriško-britanske naveze je tolikšno, da je v državi Kuvajt pošla zaloga krvi
- vzdrževanje transportnih poti za oskrbo frontne linije je postala nemogoča naloga, saj jih Iraški gverilci neumorno napadajo
- iz dneva v dan je temparatura v puščavi višja
- znižuje se morala zavezniških vojakov ( posledica slabih uspehov na bojiščih; Basra se ne da; v Umin Qasru je ostalo toliko ostrostrelcev, da je gibanje smrtno nevarno... )
- američanom ni jim uspelo uničiti Iraških naprav za motnjo vodenih raket
- američanom ni uspelo utišati TV in radija Irak
perci ::
Luka Veliki: Opozoril sem te in te ne bom še enkrat - dva vajina posta sta še gor - jih ne mislim brisati - naj ljudje vidijo kaka otroka sta - za naprej jih pa bom. Če ti kaj ni prav imaš Pritožbe. Tule ne bomo več o tem.
MadMicka ::
Perci, moram dodati, da Thomas žali še bistveno bolj kot Luka Veliki.
Namreč, Thomas ima za nekoga še vedno upanje, za drugega ne več. Dodajmo k tej misli še, da za take kot je Thomas ne sme biti nobene možnosti, za boljši jutri seveda. Vsa njegova logika temelji na tem, da bi za cel Svet bilo bolje, če bi bil kolonija Zahoda, še zlasti ZDA, pa četudi bi to pomenilo izkoreninjenje preostalih ras.
Želite copy/paste??
Namreč, Thomas ima za nekoga še vedno upanje, za drugega ne več. Dodajmo k tej misli še, da za take kot je Thomas ne sme biti nobene možnosti, za boljši jutri seveda. Vsa njegova logika temelji na tem, da bi za cel Svet bilo bolje, če bi bil kolonija Zahoda, še zlasti ZDA, pa četudi bi to pomenilo izkoreninjenje preostalih ras.
Želite copy/paste??
smash ::
pa ima se za večvrednega in stem žali vse ostale...gre za čisti nacizem in to tukaj ne bi smel tolerirat
Balandeque ::
Vi Thomasa namerno narobe berete. V svetu je pač treba počasi postaviti neke standarde, če hočemo v gneči preživeti. Lahko si nedemokratično organiziran, samo potem ti ne bomo pustili imeti jedrske bombe. Ali obratno. Huseinu smo dali dvanajst let časa, da se odloči za eno od obeh smeri. In ZDA ne delajo nič drugega. Poskušajo mu stolči vojsko, kot so to napravili Miloševiću. Preden vskoči MadMicka, pa naj dodam, da Severne koreje ne morejo (dejansko razmerje prijateljev in sovražnikov) in da Pakistana ne smejo.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
Ja točno. Jest nisem rasist, ker v biološke razlike ne verjemem. Sem že večkrat povedal, da med 6 milijardami ljudi je manj genetskih razlik, kot med random izbranih 56 šimpanzov.
To pa zato, ker nas je leto -70000 neka bolezen ali kaj podobnega skoraj iztrebila. Ostalo je največ 1000 pripadnikov naše vrste, katerih potomci smo vsi.
Imamo pa dokaj različne idejne sisteme v glavi - in večina so totalne abervezije (oslarije).
Ampak človek se lahko (na)uči. Upanje je, posebej dokler je DOVOLJENO neusmiljeno razkrinkavati neumnosti.
> pa ima se za večvrednega
Ne, samo za bolj prosvetljenega. Kot se ima kakšna misica za lepšo. Ampak - a ji to morš zamert?
> in stem žali vse ostale...
O ne. Sploh ne. Spodbujam k TREZNI razpravi. Ravno zadnjič mi je hatch nekaj dokazal - in brez obotavljanja sem to jasno priznal.
> gre za čisti nacizem
Nacizem temelji na domnevni rasni večvrednosti. Jest o tem ne govorim. Ravno nasprotno.
> in to tukaj ne bi smel tolerirat
Res ne bi smeli tukaj tolerirat nacizma. Izjav v stilu "demokracija ni za zamurce".
To pa zato, ker nas je leto -70000 neka bolezen ali kaj podobnega skoraj iztrebila. Ostalo je največ 1000 pripadnikov naše vrste, katerih potomci smo vsi.
Imamo pa dokaj različne idejne sisteme v glavi - in večina so totalne abervezije (oslarije).
Ampak človek se lahko (na)uči. Upanje je, posebej dokler je DOVOLJENO neusmiljeno razkrinkavati neumnosti.
> pa ima se za večvrednega
Ne, samo za bolj prosvetljenega. Kot se ima kakšna misica za lepšo. Ampak - a ji to morš zamert?
> in stem žali vse ostale...
O ne. Sploh ne. Spodbujam k TREZNI razpravi. Ravno zadnjič mi je hatch nekaj dokazal - in brez obotavljanja sem to jasno priznal.
> gre za čisti nacizem
Nacizem temelji na domnevni rasni večvrednosti. Jest o tem ne govorim. Ravno nasprotno.
> in to tukaj ne bi smel tolerirat
Res ne bi smeli tukaj tolerirat nacizma. Izjav v stilu "demokracija ni za zamurce".
drejc ::
Mislm, da je mici gor napisu, da je najvecja zmaga demokracije "brezvojni" padec USSR. A pa si pomislu kolk casa je biu represivni aparat vklopljen tam, in koliko MILIJONOV NEDOLZNZNIH zrtev (in ti miljoni se nanasajo samo na nedolzne...krive sploh ne stejem) je umrlo v tamkajsnih čistkah? Zgleda da si ti to zelis v iraqu... da sadamova diktatura pade cez 30 let, ko bo tastari poginu in s sabo v grob uzeu miljone zrtev... glede na tvojo primerjavo zdej vidm, da si se ze navelical demokracije, ker drugega nisi nikoli poznal... po svoje sem ti kr fouš, sam a se folk res ne zaveda kaksen privilegij do homo sapiensa je demokracija?
Jest si to "protivojno kampanijo" razlagam tko, da je devetnajstoosemdeset vecina jugoslavije jokala (dobesedno) za titom, pa sploh niso vedl zakva.
Se neki...ne vem kdo je napisu, da nej nastejem islamske drzave z demokracijo razen Bosne&Turcije. To je tko, kot da bi reku, nej ti nastejem zdejsnega predsednika Slovenije, sam drnovska ne.?! Mislm a Butale so v tut v Sloveniji, al so sam v knjigah?! WTF!
Jest si to "protivojno kampanijo" razlagam tko, da je devetnajstoosemdeset vecina jugoslavije jokala (dobesedno) za titom, pa sploh niso vedl zakva.
Se neki...ne vem kdo je napisu, da nej nastejem islamske drzave z demokracijo razen Bosne&Turcije. To je tko, kot da bi reku, nej ti nastejem zdejsnega predsednika Slovenije, sam drnovska ne.?! Mislm a Butale so v tut v Sloveniji, al so sam v knjigah?! WTF!
Tr0n ::
Yup. Tukaj je se Sadamov sin, ki bi verjetno prevzel zadevo in opet jovo na novo.
Zato je tako pomembno, da se taksnim ljudem poslje jasno sporocilo, da ga tak ne bodo vec mogli srati po nasem planetu.
Zato je tako pomembno, da se taksnim ljudem poslje jasno sporocilo, da ga tak ne bodo vec mogli srati po nasem planetu.
drejc ::
A ste gledal na SkyNews, ko so spraseval osvobojene Iracane, ce se se kej bojijo sadama, ko so vsi povrsti odgovoril "I can't answear that." Mislm ej, me prou zanima, kaj si bojo osvobojeni iracani čez nekaj let mislil o francozih&nemcih, ko bojo enkrat uvedl predmet zgodovine na njihovih šolah.
sebastjan v ::
Glej no glej, kaj sem zamudil- VELIKI obračun---Če bi vam dal puške, bi se še postrelili med sabo!
Ampak NAJBOLJŠI je bil spet - Vlady!
Ampak NAJBOLJŠI je bil spet - Vlady!
Poziv vsem sodelujocim v tej temi, se posebaj "mirovnikom", da bodo tokrat nekaj koristnega naredili.
RKS se v pomoč vključuje z zbiranjem sredstev na transakcijskem računu, odprtem pri NLB, številka 02922-0019831742, s sklicem 4012 in pripisom "pomoč Iraku". Zbrano pomoč bodo v celoti nakazali Mednarodnemu Rdečemu križu v Ženevo. - 24ur
RKS se v pomoč vključuje z zbiranjem sredstev na transakcijskem računu, odprtem pri NLB, številka 02922-0019831742, s sklicem 4012 in pripisom "pomoč Iraku". Zbrano pomoč bodo v celoti nakazali Mednarodnemu Rdečemu križu v Ženevo. - 24ur
Sandi79 ::
Točno tko Cekr:
da med delovnim časom neka t.i. mirovnica z mojim denarjem hodi Sadamu rit brisat.
Z lisicam bi jo priklenu k ograji Saddamove palače, ne pa izgnal iz Iraka. ""Uboga šleva jo je poceni odnesla.""
Sicer pa zadnje čase spremljam Islamske TV postaje in se mi počasi dozdeva da se bodo Saddamove grožnje z sveto vojno uresničile.
WW3 here we come
da med delovnim časom neka t.i. mirovnica z mojim denarjem hodi Sadamu rit brisat.
Z lisicam bi jo priklenu k ograji Saddamove palače, ne pa izgnal iz Iraka. ""Uboga šleva jo je poceni odnesla.""
Sicer pa zadnje čase spremljam Islamske TV postaje in se mi počasi dozdeva da se bodo Saddamove grožnje z sveto vojno uresničile.
WW3 here we come
> Poziv vsem sodelujocim v tej temi, se posebaj "mirovnikom", da bodo tokrat nekaj koristnega naredili.
TrOn, se ti res rad delaš iz sebe norca? Mislim, daj dobro prečitaj, kar si tu napisal. Potem pretuhtaj svoje odločitve in za kar mirovniki stojimo. Potem o vsej stvari premisli še enkrat in šele potem napiši kakšen post, ki bo smiselen.
TrOn, se ti res rad delaš iz sebe norca? Mislim, daj dobro prečitaj, kar si tu napisal. Potem pretuhtaj svoje odločitve in za kar mirovniki stojimo. Potem o vsej stvari premisli še enkrat in šele potem napiši kakšen post, ki bo smiselen.
ICEMAN - samo niste mirovniki - vi ste mirovniki v narekovajih... Dajte že predložit kakšen pameten argument, v katerem ne bo slepega protiamerikanizma - bi bil že zadnji čas...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sebastjan v ()
IceMan: ko smo ze pri mirovnikih. Ravno so je koncala oddaja Omizje na SLO1, kjer je Danilo Slivnik zelo dobro povedal in tudi povzel moje mnenje o tem. Namrec, da so demostracije za Sadama totalno zgresene. Pa ne mi govorit, da protestirajo za mir, ker ljudje miru v Iraku ze dolgo ne poznajo vec.
Torej, ce se ze demonstrira, naj bodo te demonstracije organizirane in dobro argumentirane, ker drugace dosezejo samo nasproten efekt in to je nasilje, mirovniski fanatizem.
Ampak, da malce zamenjamo temo, ce dovolite.
Kako se vam zdi izraz "embedded", ki je novost in pomeni, da so novinarji direktno povezani oz. del dolocenih enot zavezniskih sil, pa naj si bo na ladjah ali na zemlji? So le orodje ameriske propagande ali lahko pricakujemo boljso medijsko pokritost vojne? Do koliksne mere menite, da se zadeve nadzorujejo in presortirajo?
Torej, ce se ze demonstrira, naj bodo te demonstracije organizirane in dobro argumentirane, ker drugace dosezejo samo nasproten efekt in to je nasilje, mirovniski fanatizem.
Ampak, da malce zamenjamo temo, ce dovolite.
Kako se vam zdi izraz "embedded", ki je novost in pomeni, da so novinarji direktno povezani oz. del dolocenih enot zavezniskih sil, pa naj si bo na ladjah ali na zemlji? So le orodje ameriske propagande ali lahko pricakujemo boljso medijsko pokritost vojne? Do koliksne mere menite, da se zadeve nadzorujejo in presortirajo?
Oh folk končno sem prišel do ultimativnega znanja do zadnjega kotička modrosti..
In kaj sem ugotovil ?
Da je cel svet žmešan in, da smo vsi ene Owce.
In kaj sem ugotovil ?
Da je cel svet žmešan in, da smo vsi ene Owce.
http://joker.amadej.si/mnenjalnik/viewt...
Moji komentariji so na strani 2
http://joker.amadej.si/mnenjalnik/viewt...
Moji komentariji so na strani 2
TrOn, jaz ne demonstriram, ne hodim na nobene mirovniške shode in podobno, ker se mi to res zdi brca v temo. Tukaj bi bila res bolj na mestu pomoč RK, kot pa to.
Vendar pa se jaz zavzemam zgolj za svoja moralna načela. To, kar Američani počnejo, je SRAMOTE vredno! Dobro veš sam, da če Irak ne bi bil poln nafte, Američani niti PRSTA ne bi pomolili vanj. A je kdo sploh povprašal Iračane(!), če hočejo ameriško demokracijo? Zakaj jih niso vzeli kakih 20 v kamion, jih odpeljali v ZDA, jih postavili pred kamere in pustili, da spregovorijo, kaj je njihova želja? S tem bi utišali vse nasprotnike in mirovnike hkrati. Najbrž zato, ker vedo, da bi ta kratko potegnili. Zato se prosim že enkrat nehaj slepit in spreglej. Na enak način, kot je že tudi Esmeralda.
Vendar pa se jaz zavzemam zgolj za svoja moralna načela. To, kar Američani počnejo, je SRAMOTE vredno! Dobro veš sam, da če Irak ne bi bil poln nafte, Američani niti PRSTA ne bi pomolili vanj. A je kdo sploh povprašal Iračane(!), če hočejo ameriško demokracijo? Zakaj jih niso vzeli kakih 20 v kamion, jih odpeljali v ZDA, jih postavili pred kamere in pustili, da spregovorijo, kaj je njihova želja? S tem bi utišali vse nasprotnike in mirovnike hkrati. Najbrž zato, ker vedo, da bi ta kratko potegnili. Zato se prosim že enkrat nehaj slepit in spreglej. Na enak način, kot je že tudi Esmeralda.
TheJack-Če je zate Al jazeera tako verodostojna, kot jim ti slepo verjameš, pol bi že par dni nazaj-po njihovem- američane ven nagnal ali pa kaj podobnega; nekaj takega sem videl v napadu na ZRJ-miloševićevo propagando
Sicer pa vidim,da ti na tisti Jokerjevi strani kar dobro gre-izredno hitro zastrupiš kakšnega 12 letnega pokovca
Eden je še celo izjavil, da na CNN ne KAŽEJO protivojnih protestov-ne vem, ali imam jaz potem kakšen drug cnn?
Sicer pa vidim,da ti na tisti Jokerjevi strani kar dobro gre-izredno hitro zastrupiš kakšnega 12 letnega pokovca
Eden je še celo izjavil, da na CNN ne KAŽEJO protivojnih protestov-ne vem, ali imam jaz potem kakšen drug cnn?
IceMan - napisal si, da se zavzemaš za moralna načela-potem bi najbrž privoščil iračanom boljše življenje
Kaj, če sploh, bi bilo zate drugače, če bi do posega prišlo v okviru ZN-a?
Kaj bi bilo drugače, če bi narod vprašali-kar je zelo težko, da bi odgovorila večina-, pa bi bil(in je) SAdam proti? Tisto o 20 kom v kamionu ali kaj podobnega je premalo, sicer pa si prej lahko videl in slišal izjave kakšnega prebežnika(že daleč pred vojno) na Tv!
Lahko bi tudi ti spregledal - tako kot Esmeralda!
Kaj, če sploh, bi bilo zate drugače, če bi do posega prišlo v okviru ZN-a?
Kaj bi bilo drugače, če bi narod vprašali-kar je zelo težko, da bi odgovorila večina-, pa bi bil(in je) SAdam proti? Tisto o 20 kom v kamionu ali kaj podobnega je premalo, sicer pa si prej lahko videl in slišal izjave kakšnega prebežnika(že daleč pred vojno) na Tv!
Lahko bi tudi ti spregledal - tako kot Esmeralda!
SANDI79-glede na to, kaj se je dogajalo zadnje pol leta okrog Iraka - JA-
Vsaka vojna ima +(e) in -(e), vendar jaz v tem primeru vidim več plusov kot minusov, za razliko od nekaterih, ki v tej vojni nočejo oz. ne vidijo nobenega plusa
Sicer pa, če imaš kakšen boljši predlog, kar izvoli!
Vsaka vojna ima +(e) in -(e), vendar jaz v tem primeru vidim več plusov kot minusov, za razliko od nekaterih, ki v tej vojni nočejo oz. ne vidijo nobenega plusa
Sicer pa, če imaš kakšen boljši predlog, kar izvoli!
Ja osebno sem za ameriško vojaško posredovanje v Iraku.
Ampak Amerika nikdar in nikoli ne bo idealna država je preveč kapitalistična. In njeno posredovanje lahko pripelje do hudih posledic........
ps. Drgač si pa baraba Sebastjan !
Ampak Amerika nikdar in nikoli ne bo idealna država je preveč kapitalistična. In njeno posredovanje lahko pripelje do hudih posledic........
ps. Drgač si pa baraba Sebastjan !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena iraške vojneOddelek: Problemi človeštva | 3975 (2752) | Stepni Volk |
» | Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 15292 (11197) | Thomas |
» | AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 27794 (20213) | MadMicka |
» | Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 8708 (7552) | nevone |
⊘ | Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 4 … 41 42 43 44 )Oddelek: Loža | 58871 (36824) | Tomi |