» »

Katera zmrznjena pica?

Katera zmrznjena pica?

1
2
3

shadeX ::

Najboljša pica je, pica kebab z omako ki jo naredijo v mercatorju :D

mitja73 ::

Alamar je izjavil:

Mnoge zamrznjene ali iz hladilnika iz Hoferja in Lidla so boljše kot v večini picerij in boljše od večine doma pripravljenih. Sestavine in prehranske vrednosti pišejo na vsaki škatli. Vsak pač ne zna narediti dobro domačo pico. Precej doma pripravljenih, ki sem jih probal je bila obupnih. Ista fama kot s kao domačim kruhom iz kruhomata, ki je v dosti primerih samo za ptice futrat.:))


Itak, sej so naštudirali tvoj okus v nulo in dodajo na tisti šrot od sestavin tolk barvil in tekočih okusov da ti je super okusna. To je biznis, to ni prehrranjevanje.
Raje poiskusi sam naštudirat svoj okus.

Alamar ::

Pico jem mogoče 1x na dva meseca, ali v kakšni piceriji ali kakšno dražjo iz Hoferja/Lidla. Je v večini primerov boljša slednja. Domačim zvarkom se ob obiskih elegantno izognem.;)

RejZoR ::

"Domačim zvarkom se ob obiskih elegantno izognem."

Kolk ste eni togi (in presrani oz. fini), da bi v lajfu probal kaj drugačnega. Sem jedel že marsikatero doma narejeno in za nobeno ne morem rečt da je bila slaba. So bile različne in drugačne, ampak za nobeno ne bi mogu rečt, da je bila slaba.
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

m0LN4r ::

Iz polnozrnate moke tudi ni slaba. Sicer eni majo rajši debelo mehko, eni tanko hrustljavo, eni bolj slano eni bolj potičkasto testo itn.
Stvar okusa.
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Alamar ::

RejZoR je izjavil:

"Domačim zvarkom se ob obiskih elegantno izognem."

Kolk ste eni togi (in presrani oz. fini), da bi v lajfu probal kaj drugačnega. Sem jedel že marsikatero doma narejeno in za nobeno ne morem rečt da je bila slaba. So bile različne in drugačne, ampak za nobeno ne bi mogu rečt, da je bila slaba.
No, različnih pic sem jedel že mnogo preveč, da bi moj želodec predajal eksperimentom. Reci temu 25 letne izkušnje in dve hudi zastrupitvi. Ni je čez haccp tovarniško zapakirane parkrat na leto:))

marvin42 ::

Tudi jaz se domačim pizzam izogibam - ker hoče vsak naredit nekaj posebnega, še posebej če ima goste in potem je lahko katastrofa.
Mostly Harmless

mitja73 ::

Alamar je izjavil:

RejZoR je izjavil:

"Domačim zvarkom se ob obiskih elegantno izognem."

Kolk ste eni togi (in presrani oz. fini), da bi v lajfu probal kaj drugačnega. Sem jedel že marsikatero doma narejeno in za nobeno ne morem rečt da je bila slaba. So bile različne in drugačne, ampak za nobeno ne bi mogu rečt, da je bila slaba.
No, različnih pic sem jedel že mnogo preveč, da bi moj želodec predajal eksperimentom. Reci temu 25 letne izkušnje in dve hudi zastrupitvi. Ni je čez haccp tovarniško zapakirane parkrat na leto:))


... in parkat staljene in nazaj zamrznjene ;-)
Sploh ne rabiš Donata

RejZoR ::

Kolk ste eni boščki občutljivi. Ko bi vedel kako izgledajo industrijske proizvodnje, HACCP gor ali dol bi vas minilo, da bi jo še kdaj kupili in spekli. Ampak hej, jezst vem kakšno je realno stanje in me ne moti. Vi pa se mal zamislite, če vas zvije vsaka "anomalija" v živilih.

Tud ne vem kako se lahko zastrupiš z nečem, ki je narejeno pretežno iz svežih sestavin in nato termično obdelano na 250+ stopinjah...
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

reeves ::

No, pa še nekaj podatkov iz PRVE roke.
1l olja na 5kg moke???? :))
Sem se dobro nasmejal ni kaj.
Maščobe je v testu za pizzo med 2% in 4%
Kvasa daš doma več (recimo 3%), ker ti testo ne bo stalo cel dan, drugače ga je med 0,5% do 1%
Soli gre od 1,8% do 2%
Vode daš nekje 60% (se razlikuje glede na vpojnost moke)
In to je vsa umetnost.
Testo za pizzo se praviloma meša ročno na marmornatem (ali kamnitem) pultu in stoji 24ur pred uporabo.
Tudi, če stoji dlje ni nič narobe, če nisi pretiraval s kvasom, ker potem dobiš kislo testo.
S katerim pa tudi ni nič narobe, če ti okus odgovarja. V pizzerijah tega ne prakticirajo in testo ni nikoli starejše od 2 dni.

Če vas še kaj zanima pa kar vprašajte

m0LN4r ::

@reeves
sliši se odlično, kje pa dobim tako pico? Že dolgo nisem jedel zares dobre pice.
Sem se nasmejal (sarkastično), ko vidim kake svinjarije se delajo tam, kjer sem jaz delal.

Saj ti verjamem samo, moje napisano velja za lokale kjer dela 90% študentov in promet je tudi od 90% študentov.

No tam kjer sem jaz v kuhni pomagal je pa tak in še vedno je. Saj sem rekel, da mi nikoli ni blo jasno da inšpektor nič ni rekel, ko je prišel še rokoval se je z šefom pa lepo najedel. :D Tak pač je.
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

reeves ::

Narediš si jo, a ne?
Drugače pa v Maximarketu
20% olja si zagotovo narobe videl, ker potem bi pizza stala 20€.
Kar se tiče HACCP-a je pa večinoma res, ampak če bi vedel kaj vse HACCP zahteva, bi videl, da je praktično nemogoče, da bi vse upošteval.
Pa niti ni problem v čiščenju ampak pri papirjih. Tudi glodalci niso problem, se jih da rešit. Raje se vprašaj koliko mokarjev smo že pojedli

m0LN4r ::

Zakaj 20€? Olje iz avstrije v kanistru brez davka je kolko 1 liter?
Oz. iz tega smo dobil cirka 7kg mase (če še vodo štejem) to je blo 20-25pic.
Pol je to na pico 0,05L (pol deci).

To ne verjameš?
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

reeves ::

In zakaj točno bi to počel. Ko sem nazadnje preverjal je bila voda še vedno cenejša od olja.
Poleg tega, kaj točno bi pridobil z 20% olja v testu?

echo ::

Mogoče z oljem apeliraš na najbolj osnovne fore nažiranja?
Če te po pizzi ne boli trebuh, nekaj nisi prav naredil, narod se je že kar navadil tega :)

reeves ::

Sploh ne. Je ceneje narediti pizzo 2cm večjo. Poleg tega je testo s toliko maščobe zanič za pizzo. Pravzaprav za karkoli kvašenega. Maščoba uničuje kvasovke.
V večini pizzerij imaš osnovno testo, ki sem ga navedel zgoraj. Je najcenejše in najboljše. Ostala umetnost je v peki in nadevu. Seveda se pa tudi kvaliteta maščobe razlikuje. Lahko daš notri tudi arganovo olje če hočeš, ampak kaj, ko pride predrago efekta pa ni pravega. V bolj fancy pizzerijah dajejo notri oljčno olje.
Ampak še vseeno med 2% in 4%.

ismon1 ::

Mi pa kupujemo v hoferju mini pizze (ali pa v lidlu). Je paket 12 mini pic in so božanske :) 2€ je paket in so zelo praktične, če pridejo obiski-10 minut v pečico in je super prigrizek :)

m0LN4r ::

V bistvu to ni 20%, če preračunaš kolko testa dobiš na koncu. Bolj 13-14%.
Ja nevem zakaj, res nimam pojma. Zato pa ne jem pic od tam več.
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

reeves ::

m0LN4r je izjavil:

V bistvu to ni 20%, če preračunaš kolko testa dobiš na koncu. Bolj 13-14%.
Ja nevem zakaj, res nimam pojma. Zato pa ne jem pic od tam več.


Vsi aditivi se računajo na količino osnovne sestavine. Sem mislil, da to veš, ker si delal v pizzeriji. In 1l je 20% od 5kg. Pri tako majhnih količinah se dejstvo, da je liter olja lažji od kg zanemari. Tam, kjer pa mešajo po 300 ali več kg moke naenkrat se pa olje tudi tehta.
Tudi procenti, ki sem jih prej napisal se nanašajo na količino moke (lahko tudi več vrst moke)

Primer recepture za 1 pizzo (300g testa)
moka T500 mehka 60% = 107,78g
moka T500 ostra 40% = 71,86g
sol 2% = 3,59g
kvas 2% = 3,59g
olje 3% = 5,40g
voda 60% = 107,78ml

Voda naj bo obvezno hladna. Doma okoli 15°C, v pizzeriji čimbolj mrzla (lahko tudi led)

m0LN4r ::

"piceriji" študentska menza version
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Steinkauz ::

Povečini si jo nardim sam.
Je drugačnega okusa kot večina iz picerij/trgovin.
Zaželjena sprememba v bistvu.
Drugač pa od kupljenih mi je kul hoferjeva s suho salamo za 1 eur.

reeves ::

Steinkauz je izjavil:

Povečini si jo nardim sam.
Je drugačnega okusa kot večina iz picerij/trgovin.
Zaželjena sprememba v bistvu.
Drugač pa od kupljenih mi je kul hoferjeva s suho salamo za 1 eur.


Doma ni možno narediti enake pizze kot v pizzeriji. Nimaš prave peči.
Ampak kot si rekel...željena sprememba. Jaz jo včasih delam doma, včasih pa grem v pizzerijo. Zamrznjene sem pa jedel mislim da dvakrat v življenju. Me je takoj minilo.
Raje naredim toast+pelati(ketchup)+salama+sir+... pa za 5min v pečico

echo ::

reeves, ker imaš očitno nekaj več znanja okoli pic, bi ti priporočal, da raje kaj več o peki pic napišeš v to temo:
Peka pizze

Mene recimo zanima, zakaj mora voda biti mrzla?
Zaradi glutena, kvasovk?

reeves ::

echo je izjavil:

reeves, ker imaš očitno nekaj več znanja okoli pic, bi ti priporočal, da raje kaj več o peki pic napišeš v to temo:
Peka pizze

Mene recimo zanima, zakaj mora voda biti mrzla?
Zaradi glutena, kvasovk?


Ok. Nadaljujemo tam.

Aston_11 ::

echo je izjavil:

Mene recimo zanima, zakaj mora voda biti mrzla?
Prvič slišim. Jaz dam mlačno. Če je mrzla, testo počasneje vzhaja. Če je prevroča, kvasovke krepajo in ne vzhaja.

m0LN4r ::

Najlepše presenečenje je, ko greš v neko manj prometno gostilno, kjer so pice samo slučajno na meniju pa ti tam prinesejo zamrznjeno :D
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Apofis ::

Še en glas za Hoferjevo 3-pack...daš gor še kako stvar ala tuna in je fantastična...

Brane22 ::

Sem prinesel danes domov iz Eurospina par komadov... koji crap.

Sem mislu da ej enaka hoferjevi 3-pack, pa ni.

No, imeli so jih na dveh kupih- ene pakirane v najlonu 2, druge v škatli po 3. Vse so videti enake.

Porbal sem eno iz najlona in to niti slučajno ni podobno hoferjevi verziji.

Testo je tle kot keks.

Zaenkrat je Hoferjev pack 3x1 najboljša zadeva v tem rangu zame.

Limona ::

no jaz kupim sir mu že nariban, natureta omaka za pizzo ki je v konzervi in pa testo za pico v kakšni piceriji za 1€ pečem na 250 stopinj 10min. najbolj dobro kar je lahko pa že znam tudi vrteti testo po luftu kot pravi picopek

Matek ::

Pa vam je Hoferjev 3-pack res boljši od njihovih posamezno pakiranih (in cenejših po komadu) v bolj jeftini beli embalaži? Po mojih izkušnjah imajo te iz 3-packa nek "skutin pripravek" gor namesto sira in deluje malo škakljivo. Tiste posamične imajo normalnejši sir.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Spajky ::

Triki prehrambene industrije (40min) copy/paste url v browser :
https://www.youtube.com/watch?v=CQGUnOFdt34
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

m0LN4r ::

Take trike delamo tut doma, sam na malo drugačen in lepši način. Recimo klobase, salame. Tisto meso, ki ni lepo se pač da v mrežo zakadi, pa sploh neveš da je iz različnega...
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Znida ::

Kaj se je zgodilo s temi 3 pack Hofer picami, nikjer jih več nimajo?

Mipe ::

Razprodano.

mitja73 ::

Da jih ni kaka zdravstvena v kaki drugi državi prepovedala in so ji ukinili ? ;-)
Dej pejte že na normalno hrano ven, če se vam ne lušta nič skuhat ali vsaj pripravit.

GabrieLeo ::

Ah ne kje, samo dober glas gre v deveto vas kakor pravijo. Ker so od hoferja res za popizdit dobre. in to s vsem.
Preden nameravaš žaliti moj komentar se zavedaj
da se pogovarjaš s bodočim specialcem Slovenske Vojske

Mare2 ::

Obijam 4 leta staro temo, ker bi jedel pico.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid...

A se da kje dobit tako? Torej odmrzneš, vržeš v pečico doma in rata taka. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mare2 ()

Vazelin ::

Dr oetker je pokvaril svoje pizze.;(

BuDi79 ::

Vazelin je izjavil:

Dr oetker je pokvaril svoje pizze.;(
Hofer tudi "Neue Rezepturen".

Tilen ::

Okus se spreminja glede na potrebe naročnikov. To je v teoriji vedno tako.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

melvin ::

Ali cenejših surovin.

maco-maco ::

Kaj pa kruh, kečap in sir? Hitra pica iz francoske štruce

A se kdo spomne med Slonom in Unionom. Jumbo. Tisti čas prava atrakcija.
Kaj?

korenje3 ::

BuDi79 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Dr oetker je pokvaril svoje pizze.;(
Hofer tudi "Neue Rezepturen".


od te firme je bila ristorane tuna najboljša.
sedaj imajo pa nove feliciana, ki so dejansko najboljše zamrznjene pice.
recimo tale https://www.oetker.si/si-si/nasi-izdelk...
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

marvin42 ::

Par tednov nazaj sem jedel pizzo iz Hoferja in skoraj bruhal. Pa sem imel v spominu (izpred nekaj let), da so njihove pizze dobre.
Mostly Harmless

korenje3 ::

to je zato ker je slovenija revna in promovira poceni hrano. hofer in lidl prodajajo samo 2. razredno. Neki časa niti niso prodajal cocacole, ampak neko colo, bolo, coco za 30 centov.
podobno kot pri ocenjevanju hrane v gostilnah. rečejo da je najboljše tam kjer dobiš največ za jest in ne tam kjer je hrana dejansko najbolj okusna.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

galop ::

Nobena

bvt ::

V nemciji pravijo, da se za razliko od balkancev izogibajo low budget trgovinam s tovrstno hrano. Ker je baje vecinoma nezdravo in gensko spremenjeno. Enkrat sem zasledil na zvezi potrosnikov slovenije, gensko spremenjeno bio sadje. Bio nikoli ne sme biti gmo.

6151 ::

Gensko spremenjena sadje/zelenjava sta še bolj zdrava zate

bvt ::

Povej to 3. generaciji poskusnih podgan, ki ne morejo imeti potomcev. Tudi ko gledam youtuberje z junk food kanalom, me mine ko vidim kako zgledajo. Kar jes to si.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bvt ()

reeves ::

maco-maco je izjavil:

Kaj pa kruh, kečap in sir? Hitra pica iz francoske štruce

A se kdo spomne med Slonom in Unionom. Jumbo. Tisti čas prava atrakcija.

Yesss, jumbo. Lih v srednji šoli sem bil. To smo skoz jedli.

korenje3 :: včeraj, 22:53:18

podobno kot pri ocenjevanju hrane v gostilnah. rečejo da je najboljše tam kjer dobiš največ za jest in ne tam kjer je hrana dejansko najbolj okusna.

Kdo tako ocenjuje? Michelin?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
72673387 (828) hogorq
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31368870 (1023) dway

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22425725 (5598) bluefish
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25465261 (48351) korenje3
»

Zmrznjeni na zaru peceni malancani / patlidzani / plavi paradajs :) KJE KUPITI?

Oddelek: Loža
192013 (1511) msjr

Več podobnih tem