» »

SLO in vstop v Nato in EU

SLO in vstop v Nato in EU

OZZY ::

Ker so naši politiki tako željni obojega me zanima, kako bi vi glasovali, če bi prišlo do referenduma o vstopu v Nato in EU. O natu mislim, da nam ni potreben. Naši fantje lahko sodelujejo tudi drugače z njimi. POtem špa se tu pojavijo še stroški države, ki bi bili povezani z vstopom slovenije v Nato, ki ziher ne bi bili majhni. O vstopu v EU pa meni, da ima neke dobre strani (carine,....) ima pa tudi več slabših. In te slabše me bolj skrbijo kot dobre. kaj se bo z slovenskim gospodarstvom zgodilo, če SLO stopi v EU. Sej tud zdajle naše gospodarstvo ni bogve kaj ampak vseeno. Predvsem pa bi pri nas nasankali kmetje. Vaša mnenja so zaželena.

Jeronimo ::

No pri vstopu SLO v EU, je treba izračunavati strošek vključevanja in strošek nevključevanja.
Nobeden ni majhen. Po analizah pa je strošek nevključevanja dolgoročno mnogo večji. Seveda pa je strošek vključevanja na krajši rok večji.

Vendar ker je treba zadeve gledati makroekonomsko in dalnoročno, pridemo do ugotovitve, da je vključevanje v EU nujno potrebno, čeprav nam v naslednjih letih prinese mnoge "nepotrebne" izdatke.

Torej jaz sem ZA.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

AlchemY ::

mislim, da v bistvu nimamo veliko alternativ, ali EU ali pa drzava v stilu bivse Juge. V kmetistvu seveda bodo problemi, tako kot so bili v večini drugih eu drzav, vendar pa se bodo ti dolgorocno resili. Glede NATA pa je vprasanje, veliko raje bi videl ce bi sli v kaksno Europsko vojsko organizacijo v stilu NATA, ki pa je zaenkrat se ni, obstajajo le mednarodne enot posameznih drzav.

poweroff ::

Gelde nata bi jaz glasoval odločno PROTI.

Glede EU bi tudi glasoval proti, razen če bi bila naša pogajalska izhodišča malce drugače zastavljena. Predvsem bi počakal z vstopom in ne tako hitel s "prilagajanjem" (=podrejanjem) EU.

alternativa takojšnjemu vstopu v EU je malce kasnejši vstop in ne pristajanje na vse njihove zahteve. Danska recimo je sla po poti "Europe a la carte" - imajo določene sporazume in obveznosti, ne pa vseh kot to EU zahteva od nas.

Sicer pa če koga zanima kaj več o tej temi naj povem da sem webmaster skupine Neutro - http://www.ljudmila.org/neutro. OK, stran je bolj slabo zdizajnirana, vendar ravno delamo na prenovi. Je pa gor precej vsebine - preko 150 tekstov o problematiki EU in NATA.8-)

Rott-von-weiler ::

Če bi jaz za to odločal bi naredu takole slovenija sploh ne bi šla v nato niti ne v evropo ampak bi slovenijo naredili brezcarinsko
BREZCARINSKA cona ala Maroko pa bi blo vse trikrat bolj poceni :O

------------------------------------
Piši kao što govoriš

AlchemY ::

ja, Maroko je pa res dobra primkerjava


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021638 (17111) Vlady
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522608 (16543) OwcA
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314864 (10818) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117958 (6499) freserovski
»

Proti zaprtju PCPjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
504126 (3715) poweroff

Več podobnih tem