» »

Trenja - DŽAMIJA:)??

Trenja - DŽAMIJA:)??

««
10 / 13
»»

nastyboy ::

Hmmm... no sej mogoče bo tole mal iz konteksta iz zadnjih nekaj mailov (ampak je bol iz začetnih)... sam vseen..
Vere so dosti prevzemale tut od drugih ver... na primer krščanske zapovedi izhajajo še iz Hamurabijevega zakonika...
In dosti vsega notri je bilo pisano za življenje v tistih časih.....
tut muslimani ne smejo jesti svinine... zakaj ... ker še včasih niso dosti vedli o mikobih pa bakterijah kot danes in so bli zaradi teha hitri izbruhi bolezni....

Kar hočem povedat je da ne moreš v vsem delat vzporednice z današnjimi časi

Pa še to bi reku da nisem za gradnjo đamije , molilnico pa lahko imajo...
Razlaga
Kr če se bojo začeli tuki "predobro" počutit bojo še prišli pa bojo pršle še familije sem... pol počasi se pa slovenci v svoji državi ne bojo več fajn počutli... da ne omenjam da so nekateri notri že 15 let pa še kar ne znajo slovensko, zakja pa bi se potem novodošleci učili slovenščine?? in gre začaran krog...Smo pa seveda enaki po črki zakona...

Lahko pa se tudi motim

Poldi112 ::

Za sodelavca sem imel bosanca in hrvata. Oba sta znala slovensko.
Sem bil v ameriki letos. V NY sem v eni cetrti zelo tezko komuniciral, ker so tisti mehicani znali slabse anglesko kot jaz. Med sabo so govorili svoj jezik (verjetno spansko). Celo v nekaterih trgovinah so slabo znali. To zadnje sicer ni dobro, za moje pojme, ampak ne vem kje je tak problem, ce se uporablja se kak drug jezik. Sploh za tiste, ki so samo prehodno pri nas.
Pa ni da bi si jaz zelel, da se manjsa stevilo slovencev in uporabe slovenscine. Ampak kako lakho cudimo do nestrpnosti v tujihi (recimo v Avstriji), doma jo pa veselo gojimo ?

Vlady ::

No ja.. prepoved svinjine ni bila samo zaradi mikrobov, pač pa zaradi tega, ker moraš svinjino veliko soliti, če želiš da je užitna, in soljena hrana zahveta veliko več pitja tekočine. Tam od koder izvira islam pa ni veliko vode, zato so ljudem prepovedali jesti svinjino. RAzlog je bil povsem praktične narave, dandanes pa se mi zdi velika bedarija...

VidKo ::

Kar se Džamije tiče jo naj kar postavijo. Zaradi mene jih lahko postavijo tudi 20. Vzgojen sem v družini, kjer so mi pustili svobodo do lastne izbire religije, tako da sem se odločil, da bom kar ateist. Sam osebno nimam proti nobeni veroizpovedi čisto nič, prijatelje mam ateiste, muslimane, katoličane in pravoslavce in še kaj bi se našlo. Zame so vsi enaki in enakopravni.
Kar me pa moti, je pa hinavstvo (nekaterih, oz. na žalost večine) katoličanov, ki pravijo, da so vsi ljudje pred bogom enaki, sami pa zviška gledajo na vse nekatoličane in drugače misleče.

Lep pozdrav vsem kar vas je in kakšrnegakoli mišljenja ste :)
VidKo

perci ::

VidKo: Rizpekt!

Barakuda1 ::

prepoved svinjine ni bila samo zaradi mikrobov, pač pa zaradi tega, ker moraš svinjino veliko soliti, če želiš da je užitna, in soljena hrana zahveta veliko več pitja tekočine. Tam od koder izvira islam pa ni veliko vode, zato so ljudem prepovedali jesti svinjino


:\

Vlady :)

Zadeva se mi sicer zdi malce off topic, ampak, zgolj zaradi točnosti navajanja podatkov in da se ne bi po nepotrebnem nekaterim skupinam (verskim) pripisoval nek ekskluzivizem (pa četudi nezlonamerno), ki jim pravzaprav sploh ni svojstven.

Prepoved uživanja svinjskega mesa tudi pod razno ni posebnost islama.

Že mnogo pred islamom, je veljala in še velja prepoved uživanja sinjine in je zapisana v Bibliji oziroma Svetem pismu Stare zave.

(5Mz 14-9)
Ne jej nobene gnusobe! 4 To so živali, ki jih smete jesti: govedo, ovca, koza, 5 jelen, gazela, damjak, divja koza, kozorog, antilopa in divja ovca. 6 Jesti smete vse živali, ki imajo parklje, na dvoje preklane parklje, in tiste živali, ki prežvekujejo. 7 Ne jejte pa od prežvekovalcev in od teh, ki imajo popolnoma preklane parklje: kamele, zajca in skalnega jazbeca; te sicer prežvekujejo, nimajo pa parkljev: za vas so nečiste; 8 in svinje, ker sicer ima parklje, pa ne prežvekuje; za vas je nečista. Ne jejte njihovega mesa in ne dotikajte se njihove mrhovine!


Uživanje svinjine je tako religiozno gledano prepovedano tako za žide, kot kristjane in muslimane, ker so svinje šteli za nečiste živali.

Je pa vsem trem res skupno to, da izhajajo iz istega geografskega okolja.

p.s.

Pa prosim, da zaradi tega intermezo pojasnila, tema ne bi skrenila v napačno smer.

Hvala

Vlady ::

Hm... kje si to pobraw??? :D
Sam mislim, da je moja razlaga veliko bolj podprta z argumenti kot tvoja, ki se zdo ko jo prebereš kot iz trte izvita... Sorry, sam ko sm tole prebraw, sem mislu da si je en tole zmislu... No ampak vseeno svinjine niso smel žuvat tudi zaradi ekonomskih razlogov (varčevanje z vodo). :)

Barakuda1 ::

Hm... kje si to pobraw??? :D



Vlady
A kje sem prebral.
V Svetem pismu stare zaveze. Kot sem tudi zapisal, pa še vir sem ti navedel zelo natančno.

Za vsak slučaj pa ti ponavljam točno mesto citata še enkrat ;)

Mojzesova 5 knjiga 14 poglavlje vrstica od 3 do 9 (Mz 14,3-9)

Tko da bolj previdno z :D

Barakuda

p.s.
Tvoja razlaga je morda logična, nima pa z religijo prav veliko skupnega:)

BigWhale ::

V bistvu je svinjina od vsega tega mesa tudi najmanj zdrava. :) Holesterol, mascoba... ;>

Hypno ::

Skoraj posebnost svinjskega mesa je, da ima vmesno mašobo, ki s prostim očesom ni vidna. Te svinje pa njihov "čudni" metabolizem :))
Great are mysteries of the mind ...

Vlady ::

No ja, ampak še vedno je najbolši pršut in dobra svinjska pečenka, pa čevapi in še bi se našlo "svinjskega" :)

kuglvinkl ::

Deja vu. Prehrano na stran.
Your focus determines your reallity

Gandalfar ::

Dzamijo bi bilo ql zgradit, ker bi to prineslo se nekaj dela brezposelnim, vzdrzevanje itd. bi pa se dodatno prineslo finance. Mesto bi pa pomojem tudi kaj imelo od tega. Okolica dzamije bi tudi bila dobr urejena tako, da bi zvisala ceno zemljiscem in bi nastal en lep del mesta.

En tak mal drgacen pogled..

Dr_M ::

Gandalfar: kratkorocno bi blo res uredu, ampak dolgorocno pa ne. cena zemljisc ne verjamem da bi rastla, ker slovenci neb hotl tm zravn zivet, cigani (romi) pa ze majo svoja naselja.

muslimanov ze tko velik folka ne mara, po tistmu pranju mozganov v dzamiji, jih pa se vec ljudi neb prenasal, pa se ksn pritisk na slovence oz nemislumane bi se potem najdu.



tko da...dzamija - ne hvala.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bradek ::

In spet smo pri pretiravanju, ane Dr_M :\

Alan Ford ::

Drage državljanke , dragi državljani. Najprej vas je motilo , da vas Italijani ne marajo ( fojbe , vračilo lastnine italijanom .....) , nato nas niso marali Avstrijci (haider & Co), nato Hrvati (košček morja .....). Na vsa vrata ste jokali kako vas nihče nemara in da so Slovencem v Avstriji in Italiji kršene pravice (dvojezičnost). Sklicevali ste se na razne EU institucije in zahtevali enakost. Ko se je pred vašimi vrati pojavil problem ( no to nebi smel biti problem) graditve Džamije , vsi dvigujete vik in krik in brez razmisleka skoraj vsi govorite NE gradnji.

Nevem kakšne molilnice vi sanjate Džamija je molilnica islamski center je pa nekaj drugega. Zakaj se po slovenskih mestih , vaseh ne gradijo molilnice namesto cerkev. Džamija je za muslimane isto kot za kristjane cerkev. Muslimani že imajo v večjih slovenskih mestih mililnice. Ustava vsem omogoča enakost , najbolje bi bilo da organiziramo referendum za preklic ustave in živeli bomo v veselju in miru kot naša bratska Severna Koreja.

A ste se kdaj vprašali s katerim razlogom nastajajo teroristične organizacije v Palestini , Iraqu , Siriji itd. In vse gojijo sovražnost do Amerike in Izraela. Normalno če pa skoraj vse države na svetu Amerika posiljuje. Nebojte se večina teroristov sploh ni nikoli slišala za Slovenijo , niti ima interesov za napad na majhno državico. Za nemce v drugi svetovni vojni so bili partizani teroristi nas pa so učili v šoli drugače. Če bi nas jutri nekdo napadel in okupiral bi se normalno borili , no cel svet bi govoril da smo teroristi ker napadamo okupacijske sile kot odporniško gibanje v Franciji v času 2 sv., ki so bile tudi neke vrste ter. organizacija ( za nekater). Za Ameriko je vsak terorist ki nerazmišlja isto kot oni.Največja teroristična organizacija na svetu je United States of America.

Nekateri res mečete ven neumne odgovore o zadevah o katerih nimate pojma.Najbol razumni in premišljeni odgovori so od sketch-a Gandalfar-a in še nekaterih. Ostali pa nimate pojma. Raje pejte kurit procesorje in grafične ne pa sukat neumnosti
Become a programmer and never see the world!

BigWhale ::

Zadnji odstavek tvojega posta je popolnoma nepotreben... :)

Alan Ford ::

Če praviš da je nepotreben preberi naslednje poste.

Copy/Paste


Moderni turški vpadi.......se vam ne zdi, da teli muslimani povsod neki se množijo?......

Bom pa podpru gradnju tist dan k bojo oni Katoliško al pa Protestansko cerku začel po njihivih mestih gradit.....mogoče clo še Pravoslavne.......

-------------

Muslimani v Sloveniji so vglavnem iz Bosne , v vsakem Bosanskem mestu najdeš cerkev.

--------------

jeb, ti predlagaš da torej spustimo v slovenijo muslimane in naj po LJ kamenjajo ženske če si bo katera drznila surlo pomolit iz feredže ?

-------------

NO COMMENT

-------------

najprej nej se orenk slovensko naučijo govort

-------------

Kje pa to piše v ustavi , da mora vsak posameznik OBVEZNO govoriti slovenski jezik. Naj se Slovenic v Avstriji in Italiji oreng naučijo jezika pa nebodo potrebovali dvojezičnosti.

-------------

Jst nisem toliko liberalen poleg jezika. Bi dopustil džamijo, če bi potekali obredi v slovenščini.

Muslimani niso narodna manjšina, pa še slovensko govoreči muslimani si zaslužijo pridig v maternem jeziku.

Npr. znani slovenski katoliški duhovnik Dori, tudi mašuje v Berlinu v nemščini. Pa je tudi veliko Slovencev pri njegovih mašah.

-------------

Čista neumnost , muslimanski obredi se lahko opravljajo isključno v arabskem jeziku , pa če je to v Ljubljani , New Yorku , Berlinu , Sarajevu ali pa v Bagdadu.

Muslimani niso narodnost , to so uglavnem Bosanski muslimani Bošnjaki. Tudi v Bosni opravljajo obrede na arabskem jeziku.

--------------


Boli me k*rac za dzamijo in vero. Men je ful smešen vic, da če hočejo muslimani svojo stavbo za molit, naj se grejo krstit ;) Samo za minaret mi pa ni vseeno, ker ne paše v pokrajinsko arhitekturo in v nasprotno me ne prepriča nobeden.


-------------

NEKATERI IMAJO ZELO VISOK IQ.


-------------

Razumem da čutijo potrebo po druženju, vendar lahko to delajo v kakšnem drugem prostoru,... kje piše da mora biti to đamija. Naj si zgradijo dvorano nevtralnega videza in se družijo tam. To podpiram, Đamije pa nikakor.

To je tako kot bi si nekdo namislil postaviti recimo piramido sredi New Yorka

-------------

Saj jo imajo sredi Las Vegasa.

-------------

a imas mogoce v NY dzamijo? a jo imas v Londonu, Berlinu, itd. ???

-------------

DA in ne samo eno

-------------

arhitekturno ne sodi v naše kraje

-------------

Kaj pa kioski z sadje zelenjavo , barake po vrtovih ob ljubljanski obvoznici , poljski WC-ji ob cestah , GSM odajniki , .........

Najde se še neumnosti , katere kažejo kako so nekateri zabiti. Mogoče sem naredil napako ker sem omenil samo dva userja z dobrimi posti , vendar jih je več kot polovica, sorry. Uglavnem Džamija enkrat bo , pa naj se ljudje kregajo kolikor hočejo in vse bo odšlo v pozabo.
Become a programmer and never see the world!

BigWhale ::

Seveda je tudi ta tvoj post povsem nepotreben...

V prihodnje se prosim zadrzi.

Alan Ford ::

Povedal sem samo svoje mnenje , mogoče te moti.
Become a programmer and never see the world!

_sas_ ::

-------------

a imas mogoce v NY dzamijo? a jo imas v Londonu, Berlinu, itd. ???

-------------


ne citiraj nekaj, če ne razumeš. to je bilo retorično vprašanje oz. v bistvu trditev/odgovor človeku pred mano, ki je o nekih piramidah v NY sanjal ...|O

Xgeneration ::

sem ZA

MrStein ::

Ne vem sicer kdo je to napisal :
"a imas mogoce v NY dzamijo? a jo imas v Londonu, Berlinu, itd. ???"

Ampak če kdo to ne ve, ja imam ( oz. imajo, saj jaz s tem nimam nič ).

Mošeje/džamije (kaj je že razlika ?) so v vsakem civiliziranem mestu. Berlin, London, Los Angeles, Washington itd.

perci ::

Me zanima, če bi bil folk tudi za sinagogo tako odločno proti kot je za džamijo. Tudi ta namreč prav nič bolj ne paše v naše okolje ;).

No, dejmo, povejte nasprotniki - ste tudi proti sinagogi?

MrStein ::

To je "cerkev za žide" , če kdo slučajno ne ve :D

l_jst ::

Ja tut proti sinagogi sem. Nisem pa proti gradnji verskih objektov katerekoli vere, ki ninma krvave preteklosti (neki vzhodnjaških). Sploh pa je pr islamu zlo moteče šerjenje za vsako ceno tudi z orožjem. Nevem zagovorniki v zagovor temu še niste dal nobenga argumenta ne slabga ne dobrga.

demoness ::

A da ga nis(m)o? Kaj pa tole:

Džamija bo na slovenskem ozemlju. Na slovenskem ozemlju veljajo slovenski zakoni, ne šeriatsko pravo oz. kaj v tem stilu. Po slovenskih zakonih je prepovedano kogarkoli siliti v religijo (in še marsikaj, kar tam notri piše). Dokler se bodo držali slovenskih zakonov, vse lepo in prav. Naj imajo džamijo, minaret ali pa zaradi mene tudi piramido. Čim se bo začelo tam dogajati kaj protizakonitega (kamor verjetno spada tudi fatwa - mogoče kot napeljevanje h kaznivemu dejanju), naj se z njimi pač zgodi to, kar se po slovenskih zakonih mora. Kaj je tukaj še za povedat? Zakone so, ne glede na veroizpoved in narodnost, dolžni spoštovati vsi, ki se tukaj nahajajo. A se motim?

Slovenija je pa dolžna spoštovati svojo ustavo, kjer piše, da je vsakomur zagotovljena pravica veroizpovedi. Znotraj zakonov seveda. Če nekdo s svojimi verskimi obredi in praksami krši zakone, verjetno nihče ne misli, da ga je treba pustiti pri miru?
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

MadMicka ::

I_jst, mislm a s ti mal neumn? Širjenje vere tudi z orožjem? Islam se širi z orožjem? Naša cerkev pa ne? Hočem rečt, danes se nobena vera ne širi z orožjem. Če pa že katera, pa je to gotovo krščanska vera, ki ima za sabo najmoćnejšo vojsko in politiko.

demoness pa govori neki o zakonih in bla bla bla in pravi, da pri nas ni dovoljeno nikogar siliti v vero. Kar pa je samo napol res. Namreč starši imajo pravico vzgajati otroke v kakršnikoli veri že hočejo in država ima dolžnost to pravico staršem zagotoviti. Bogi otroci :D

p.s.: pa še tole bi dodal: Res mi gre na jetra, ko nekateri "veleumi" na tem formu in tudi sicer trdijo, da Islam ogrožja Kristjane, mislim kaka prekleta bedarija, če že, potem kvečjemu obratno, Kristjani ogrožajo Islam bolj kot kdajkoli prej v zgodovini. Zato ker imajo tako moč, kot jo še nikoli prej niso imeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

demoness ::

Mici, mišljeno je bilo samo kot odgovor tistim, ki se tresejo, da če bomo naredili džamijo, bodo pa grdi grdi muslimani v njej kamenjali ženske, žrtvovali nedolžne krščanske otročiče svojemu krivemu bogu in se v trumah usipali iz nje z ognjem in mečem spreobračat bogaboječe Slovence.
In v Sloveniji se ne sme nekoga preganjat zaradi veroizpovedi. IANAL, ampak to mi je pa že jasno.
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

MrStein ::

l_jst je pisal :
"Ja tut proti sinagogi sem."
OK, kdaj greva požigat obstoječe sinagoge ?
Ali so ti OK,le novih ne sme biti ?

dalje :
"Nisem pa proti gradnji verskih objektov katerekoli vere, ki ninma krvave preteklosti (neki vzhodnjaških)."
Recimo kaj iz indije ? Ni vere bez vernikov, in verniki kot ljudje imajo skoraj vsi krvavo preteklost.

dalje :
"Sploh pa je pr islamu zlo moteče šerjenje za vsako ceno tudi z orožjem."
Ja, to je nemogoče koliko ljudi v sloveniji muslimani pobijejo, ker se nočejo konvertirati. Jaz osebno živim zaklenjem v kleti in se tresem od strahu ...

dalje : "Nevem zagovorniki v zagovor temu še niste dal nobenga argumenta ne slabga ne dobrga."

V zagovor čemu ?

l_jst ::

MadMicka: Brt se nauč pol pa komenteri okol. Jst nism reku kera vera se šer in kera se je šerla z orožjem ampak sm napisu, da muslimanom v verskem nauku sveti knjigi Kranu ali kakorkoli ti pač že paše. No tm pač piše, da lahko vero šerjo tudi z orožjem. V krščanski bibliji pa tega ni. Če so pa to useen delal ej pa neki druzga kot, da te že verska knjiga kot sama spodbuja k temu.

Barakuda1 ::

No tm pač piše, da lahko vero šerjo tudi z orožjem. V krščanski bibliji pa tega ni. Če so pa to useen delal ej pa neki druzga kot, da te že verska knjiga kot sama spodbuja k temu.


Cela zadeva je sicer za moj okus sicer malce off topic, ampak bom vseemo izjemoma odgovoril.

Zdaj pa še kratek odgovor

Brez zamere. Edini možen komentar tukaj je.

Zelo, zelo slabo poznaš tako biblijo kot koran.

Vero z orožjem, in to z zapovedanim genocidom je širila prav biblija in to že takrat, ko o koranu ni bile ne duha in ne sluha.

Biblija se pač ni spremenila, tako da nauk o širjenju vere s pomočjo nasilja in ubijanja je v prvi vrsti rezerviran kar za biblijo.

p.s.

V kolikor želi kdo replicirat na ta post, prosim naj odpre novo temo, pa bom tam po potrebi tudi obširneje argumentiral svojo trditev

Hvala

BigWhale ::

Jaz bi pa en budisticni tempelj postavil...

Barakuda1 ::

Če imaš dost denarja, ga ti zarad mene komot :)

Zheegec ::

Jao jao
Ta tema je 101% spolitizirana, preveč je katoliška vera integrirana v politiko če vprašate mene!

Nič denarja ne za muslimane, ne za kristjane, džamijo pa naj zgradijo ob obvoznici, zraven pa še eno cerkev pa še Mercator.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Avalonis ::

Glede, da sem ZA gradnjo đamije bi še vedno želel odgovore na nekatera odprta vprašanja :

1.) Bo ženskam vstop v đamijo dovoljen ali ne?

2.) Bo Koran preveden v slovenščino?

3.) Se bo iz minareta pozivalo k molitvi ali pa bo le-ta doživel isto usodo, kot cerkveni zvonovi?

Barakuda1 ::

Avalonis :)

Ali bodo smele ženske v đamijo ali ne (ne vem zakaj vprašanje v prihodniku) je stvar njihove religije in nikogar drugega

Koran je že kar nekaj časa preveden v slovenščino.
Prevedel - Jelinčič, Klemen
Založnik - Radenci : Atilova knjiga, 2003(sicer si pa mal si COBISS oglej :| )

Kakšno usodo so pa doživeli crkveni zvonovi :\

cirecire ::

Tisti, ki ste za džamijo vam svetujem, da si greste ogledat turško četrt v Frankfurt. Grozaaa!!! Imam sorodnike Frankfurtu tako, da sem videl na svoje oči. 25 let nazaj so tam živeli več kot 90% Nemci. Danes pa ni vec skoraj nobenega več. Isto se bo zgodilo na Viču.
Najprej džamija nato pa muslimani. Najprej eden, dva nato pa na tisoče. Že v nekaj letih bodo cene nepremičnim na Viču padle in tam ne bo več Slovencev. Pojdite v Frankfurt pa boste videli na svoje oči.

Gandalfar ::

kako bi reku .. "problem sibke nacije" .. ce nismo sposobni ohraniti kulture in nacionalnosti potem si zasluzimo, da nas muslimani povozijo

BigWhale ::

> Tisti, ki ste za džamijo vam svetujem, da si greste
> ogledat turško četrt v Frankfurt.

To je pa zato, ker nemci niso turkov, ki so jih uvozili v nemcijo, dali kastrirat oz sterilizirat. A so mislili, da bodo potem kar sami sli domov in se ne bodo plodili med sabo in se huje plodili tudi z nemci?!

Daj ne nakladaj, lepo prosim... :)

Avalonis ::

Barakuda1 : Cerkevni zvonovi tudi ne smejo več klicati k molitvi če to moti okoliške prebivalce. In precej cerkev v mestih zaradi tega samo še ob tradicionalnih praznikih zvoni. Predvidevam, da če se bodo sosedi đamije pritožili lahko tudi minaret "ugasnejo".
Se mar z prepovedjo žensk v đamiji ne krši enakost med spoloma, ki jo garantira zakonodaja? Mar to pomeni, da lahko ustanovim mens-only club in mi nihče ne more tega preprečiti? Je "svetost" religije nad slovenskimi zakoni?

Thomas ::

Pravo je zablurano. Lahko kršiš enakopravnost spolov v "zasebni sferi", ja. Sej že v RKC ženske ne smejo postati duhovnice, ampak tam se stvar nekako konča. Pri Islamu gre to dosti dlje.

Pravniki imajo že nekaj odprtih zadev, ki so dokaj kritične, s stališča logike. Kar jih pa ne moti, da gonijo svojo dalje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cirecire ::

BigWhale: Očitno zelo slabo poznaš Nemčijo. Nemci so Turke nehali "uvažati" že leta 1981 in to z zakonom. Nato pa so masovno zaceli prihajati t.i. "azilanti" (večina izmišljenih): Turki, Kurdi, Arabci, Pakistanci. Nihče jih ni uvozil sami so prišli. Večina jih je brezposelnih. Sedaj se pa množijo in prejemajo 450 eurov socialne pomoči nato pridelajo se vsak 5-6 otrok in dobijo150 eurov otroškega dodatka za vsakega otroka. Pa jih hočejo poslati domov, pa se kar prihajajo novi in novi. Ilegalno seveda.

Avalonis: Popolnoma se strinjam s tabo glede žensk. Mislim, da zagovorniki džamije glede pravic žensk navajajo neke čudne argumente. Jasno je, da islam najbolj brutalno krši pravice žensk. V đžamiji so ženske vedno segregirane in popolnoma ločene od moških. Saj vemo moški spredaj, ženske pa na balkonu. Po šeriatskih zakonih se ženska ne sme udeležiti niti pogreba lastnega moža ali otroka.

pa se to: Barakuda1
Koran je res prevedel Klemen Jelinčič. Samo muslimani tega prevoda sploh ne priznavajo, ker pravijo, da "nemuslimani" niso niti toliko vredni in pametni, da bi prevajali koran. Kakor, da se Klemen Jelinčič ali pa kdo drug ne more naučiti arabsko.

OwcA ::

@cirecire: saj muslimani že živjo v Sloveniji. Tvoj argument stoji le, če bi veljalo, da se v đžamiji "razmnožujejo", kar je seveda neslmisel.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

MadMicka ::

Thomasu se zdi problem, da ženske niso enakopravne v zasebni sferi. In dalje pravi, da so nekatere stvari kritične s stališča logike in pravnik kljub temu dalje gonijo svojo.

Najprej, razgledan človek bi vedel, da problem enakopravnosti še zdaleč ni zgolj problem pravnikov ampak predvsem problem družbe in vsakega posameznika, ki živi v tej družbi. In da torej, če že kdo goni svoje, je to družba.

Hotu sm pa povedati naslednje: enakopravnost ne velja zgolj v javni sferi, ampak seveda tudi v zasebni. Diskriminacije ne sme biti, pa četudi gre za zasebno sfero. Seveda lahko posamezno društvo (kar je pravzaprav tudi Cerkev) postavlja različne pogoje za članstvo, za vodstvo itd., ampak ti pogoji ne smejo biti diskriminatorni. Hočem reči, če bi kdo imel voljo, bi nemara lahko preko sodišča dosegel, da bi tudi ženska smela postati duhovnica v RKC-ju.

Thomas ::

Po tej logiki bi morali že zdavnaj prepovedati Jehovce, ki govorijo o ženskah kot o "slabših posodah". Da ne naštevam dalje, da džamije ne omenjam.

Problem je pravo, ki je protislovno, kar sprevidevajo že celo nekateri pravniki.

Ustavno sodišče svojo odločbo proglasi za zakon, kar je protiustavno. Brez politiziranja prosim, tako se je zgodilo. Dej pravne argumente, da se ni. Dej pravne argumente, da gre svoboda veroizpovedi skupaj z enakopravnostjo spolov vedno in povsod.

Ustava in zakoni so skrpucalo. Boljšega nimamo - ja - ampak še vedno so skrpucalo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sparklyslo ::

Še moje mnenje:

Sem ateist, potoval kar nekaj po svetu, precej tudi po islamskih državah.
Sem proti gradnji džamije saj je vir vzpodbujanja nestrpnosti in neenakosti. Vsak, ki
trdi nasprotno se slepi! Največje krivice se dogajajo predvsem ženskemu spolu ter otrokom.
Vsak, ki lahko dokaže nasprotno naj prosim to stori...hkrati pa naj si gre pogledat kako je
s tem v praksi
Vera, ki daje več pravic enim kot drugim je nedopustna, in gradnja džamije, ki predstavlja
takšno vero je pravtako nedpoustna.

Da pa me ne bo kdo narobe razumel, sam se ne strinjam niti s katoliško cerkvijo, saj je tudi ta diskriminatorna in s tem nedopustna... a vendarle v manjši meri

Moja logika je pač takšna, da v Sloveniji že imamo vero, ki je diskriminatorna. Ali naj z
gradnjo džamije še vzpodbujamo izražanje diskriminacije?

Seveda ima vsakdo pravico do svojega verskega prepričanja, in tako je tudi prav. Vendar za to prepričanje niso potrebne institucije, materialna sredstva, denar, objekti, zvoniki, minareti,...

Sicer pa vse vere govorijo o duhovnosti, zraven pa gradijo objekte za katere se porabijo miljoni.
Miljone evrov za gradnjo džamije bi prispevale nekatere islamske države. Naj jih raje prispevajo pomoči potrebnim otrokom v Iranu, Iraku,Indoneziji,Pakistanu,severno afriškim arabskim državam, ki so jih prisilno pomuslimanili. Še nikdar nisem slišal muftija, ki bi obsodil diskriminacijo žensk, saj se boji da ne bo dobil denarja iz arabskih držav.

Tukaj se vidi kaj jim je bolj pomembno; Gradnja džamije ali pomoč otrokom/ženskam, ki jih je njihova vera spravila na rob preživetja?

cirecire ::

@OwcA: Ne vem kaj si mislil s tem "da se muslimani razmnožujejo v džamiji". Pa ja ne misliš, da islam nima nobeno veze z rojevanjem otrok. V katerih državah pa misliš, da je največja nataliteta? V islamskih seveda. Če mi ne verjameš mal pobrskaj po netu al pa si praberi kaksen leksikon kjer so demografski podatki.

Vsak tretje razredni profesor demografije ti bo povedal, da se vedno največ otrok rodi v tistih državah, kjer je največ nepismenih. Kaj pa misliš, katere države so to? Islamske seveda. Zakaj pa? Zato ker ženske tam večinoma ne obiskujejo šole in ne hodijo v službo.

Pa ja ne misliš, da bodo v islamskem centru v LJ muslimanke učili, da se izobrazujejo. Jasno, da ne.Indoktrinirali jih bodo da ostanejo doma in rojevajo otroke. Delali bodo tisto kar počno v islamskih centrih drugod po Evropi. Sam sem videl že kar nekaj teh centrov: Frankfurt, Hamburg, Berlin, Amsterdam, Roterdam.

MadMicka ::

Meni osebno nobena religija ni povšeči, islamska še manj, kot krščanska. Ampak, trdit, da ima Islam vezo z številom rojstev otrok, to je pa kr neki. Mislm, no, tolk kot RKC, ki prepoveduje kondome. Dokler se bomo zapletal pri takih neumnih stvareh, prov daleč res ne bomo prišli.

Jasno kot beli dan je, da ima vezo s številom rojstev otrok bogastvo. Bolj ko je neka družba bogata, manjša je nataliteta. Zdej zakaj je tako, naj pojasnijo sociologi. Ampak vero mešat v to je pa res mal bosa.

Pa še, kar je bolj pomebno: Islam bo svoje indoktriniral? Normalno da bo, in? Tako kot RKC, tako kot politične stranke in še kdo bi se našel. Dokler to počnejo (vsi, da se razumemo) v okviru ustave in zakonov, ni problema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

link_up ::

absolutno proti. moj razlog pa ni cisto nic kaksne rasisticne narave ampak zelo preprost. Tisti bradasti duhovnik tako zelo navija za in kako bi bilo dobro, ce bi jo imeli in kako jo ze imajo vsi muslimani po svetu. Do tukaj vse lepo in prav, vendar mi nekako ne gre v racun zakaj se clovek ne nauci slovensko. no tudi to se da pozret, ce clovek nebi v sloveniji deloval ze celo vrsto let.

jst zupan: pogoj...v zameno za dzamijo se nauci slovensko...muslimani v sloveniji znajo, njihov voditelj pa ne....blah
««
10 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26448085 (44409) Ziga Dolhar
»

ĐAMIJA (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60729816 (21782) KaiV6
»

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27816094 (11637) Daedalus
»

referendum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10036018 (34513) Gr0unD Zer0

B16 užalil muslimane (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60627350 (20826) kuglvinkl

Več podobnih tem