» »

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev

luli ::

Glede na to, da se zelo zavzemam za legalizacijo prostitucije, spreminjam svoje mišljenje o džamiji. Pravzaprav upam, da bodo z odprtjem džamije pripeljali tudi dekleta za strežbo. Pa ne tistih, ki so tako grde, da morajo nositi ruto (pravzaprav bi bilo zelo pametno razmisliti o obvezni ruti tudi pri nekaterih slovenkah). Ker nova država Kosovo ne slovi samo po "poceni" dekletih ampak tudi po švercanju droge bi razmislil tudi o postavitvi kioskov. Glede na to, da se biznis prilagaja okolju, bi bile izpostave na Murglah, Fuđinah,...

Zgodovina kaže, da se multietnične države slej ko prej znajdejo v težavah. Pravzaprav mi trenutno ne pade na pamet nobena država, ki zaradi tega ne bi imela težav. Edini način kako ohraniti slovenstvo je, da Ljubljani podelimo status avtonomne pokrajine in da na mejo te pokrajine pošljemo specialce. Če spremljamo rodnost izvenevropskih plemen lahko dojamemo, da se slovenstvu pišejo slabi časi.

Alah-o-akbar

Pšenični ::

"Jaz pa nočem nestrpnost v Ljubljani. Je nemoralna in nezakonita. Zadrtost me ne zanima."

Če ne bo džamije pač ne bo razloga za nestrpnost. Kam pa pelje ustrežljivost do muslimanov lahko vidimo po svetu, poglejte francijo, danska....nemčijo, vse te države imajo že sedaj velike probleme z muslimani ali priseljenci.V nemčiji kar naprej gorijo domovi za priseljence. Nič nimam proti veri. Ali naj se vklopijo oziroma asimilirajo ali pa naj gredo tam kjer so prišli. Če hočemo slovenci obstati kot nacija potem druge možnosti ni. Evropa bo ali pa tudi ne.Za bivšo Jugoslavijo tudi nobeden ni predvideval takšnega konca. Evropa medse jemlje vedno bolj gospodarsko nerazvite države. V primeru večje recesije po svetu se lahko zgodi marsikaj.

Recimo o razpadu EU sedaj nobeden ne govori, to je skoraj bogokletno. Vendar evropa postaja vedno bolj podobna nerodnemu velikanu, znotraj posameznih držav pa se pojavljajo nacionalne napetosti, ki so med drugim tudi posledica priseljencev katerh število je že preseglo vrednost, ki so jih posamezne države še sposobne prebavit.

Dvojna morala gor ali dol.Na dogajanju v Srbiji, Nemčiji ,Franciji .........vidimo da je dobrota sirota. Dejtvo je tudi da hoče imeti kapital poceni delovno silo, briga njih za državo.

djordjevic ::

Pravzaprav mi trenutno ne pade na pamet nobena država, ki zaradi tega ne bi imela težav.

E, Švica. Ampak pustimo to, ker imajo sicer tudi oni zelo odklonilen odnos do tujcev. Dokler jim veceje čistijo, pa je vse kul.
V nemčiji kar naprej gorijo domovi za priseljence.

In kako so za to krivi priseljenci? Daj, razloži, prosim. Moj omejeni intelekt ne more izluščiti smisla te izjave.

lufthammer ::

jype>>> Se pa seveda strinjam, da bo prej ali slej treba vse verske objekte porušiti....

A ni tole mal nestrpno do vernih, mogoče?

Pa tudi to smo se že šli, a se ni obneslo. Vse je bilo treba nazaj dat, s filmskim studijem vred.

Pšenični ::

"Moj omejeni intelekt ne more izluščiti smisla te izjave

Za začetek lahko poskusiš prebrati večkrat. držim pesti zate.

djordjevic ::

@telbanc:

Lej, o rasno in etnično čisti državi sploh ne mislim polemizirat. Je v prejšnjem stoletju par tipov poskusilo ustvariti nekaj podobnega in jim ni čisto ratalo, svet pa po pravici povedano temu tudi ni bil najbolj naklonjen. Heh, sem pač jaz omejen, če ne razumem, kako lahko nekdo utemeljuje požiganje domov s priseljenci s tem, da so se ti prasci upali naseliti tja in je zdaj logična !!! posledica, da bodo taiste domove zakurili (radikalni nacionalnisti, kajpak, ker drugi tako ne upajo, pa ker se ne spodobi, sami pa bi najbrž počeli isto, če bi vedeli, da jih ne bo za to nihče kaznoval). Po drugi strani pa prav tako ne razumem, kako se lahko nekdo počuti ogroženega zaradi tistih nekaj tisoč Slovencev, ki so muslimanske vere in želijo svoje obrede izvajati v primerni verski ustanovi. Pa da ne bo kakšne pomote. Sem ateist. Vendarle pa se mi zdi silno licemersko, da se muslimanska skupnost v Sloveniji za postavitev džamije bori že menda od ene sredine 60. let prejšnjega stoletja, pa jim ne rata, nato pa pride ena (ne dam roke v ogenj za ime ločine) metodistična cerkev in v roku par let postavi eno orenk ustanovo s podzemnimi garažami in to kar sredi Ljubljane (Koseze, ako spomin ne vara). A to pa nikogar ne moti? Ja itak, oni se bojda ne razstreljujejo na trolah. Heh, ker Grmovje s svojimi fundamentalisti vred pa ga ne serje po svetu v imenu Vsemogočenega al kaj? Mimogrede, za vse tiste presrane duše, ki se na smrt bojijo izginotja avtohtonega Slovenca. Najbrž je precej večja grožnja globalizacija in z njo skoraj neobčuteno prodiranje angleškega jezika v vedno več sfer. Naša deca pravzaprav veselo povzemajo angleške izraze za bolj ali manj vse. Načeloma s tem ne bi bilo niti nič narobe, če bi se v šoli naučili toliko slovenskega jezika, da jih tuj ne bi ogrožal. Ampak, tudi po branju prispevkov, ki jih nekateri limajo na tem forumu, se človek dejansko vpraša, kako naj bo položaj kaj boljši, če pa tudi tisti Nadslovenci materinščine niti toliko ne obvladajo, da bi vsaj slovnično zadovoljivo napisali en sam kratek sestavek.

jype ::

lufthammer> A ni tole mal nestrpno do vernih, mogoče?

Če bi prebral vrstico do konca bi nemara ugotovil, kaj sem želel povedati.

telbanc> Pač nočem džamije v ljubljani. Jo nič ne rabim. Multikulturnost me ne zanima.

Poberi se tja, od koder prihajaš, torej.

(Če bi bil iz Ljubljane, te džamija ne bi nič motila, ker Ljubljančani smo svetovljani.)

Grey ::

Hahahahahahahaha...hahahahahahahahahahaha.:D Kako so lahko priseljenci krivi za kurjenje priseljenskih domov? Dejga no srat tel(e)banc. Krivi so radikalni nacionalisti - v Nemčiji so to najbrž skini.

Pa itq...če bi se kdo hotel razstrelit bi se že ali pa se še bo. Saj muslimani niso šele od včeraj v Sloveniji in ne vidim, kaj ima džamija veze z razstreljevanjem radikalcev...

jype ::

Dokler ni džamije, se ne morejo razstrelit.

Ne vem zakaj. It's probably because of quantum.

Pšenični ::

"Poberi se tja, od koder prihajaš, torej"

Torej se strinjaš z mano.

Ziga Dolhar ::

Če ne bi blo priseljencev,

jih lokalni naciji ne bi mogli zažigat!

Evo, migrantje prinašajo nemire.
https://dolhar.si/

Pšenični ::

Če ne bi blo priseljencev,

jih lokalni naciji ne bi mogli zažigat!

"Evo, migrantje prinašajo nemire"

Srati ti obvladaš, točno tako je.

Daedalus ::

Srati ti obvladaš, točno tako je.

Tapravi se oglaša.

Če ne bo džamije pač ne bo razloga za nestrpnost. Kam pa pelje ustrežljivost do muslimanov lahko vidimo po svetu, poglejte francijo, danska....nemčijo, vse te države imajo že sedaj velike probleme z muslimani ali priseljenci.V nemčiji kar naprej gorijo domovi za priseljence. Nič nimam proti veri. Ali naj se vklopijo oziroma asimilirajo ali pa naj gredo tam kjer so prišli. Če hočemo slovenci obstati kot nacija potem druge možnosti ni. Evropa bo ali pa tudi ne.Za bivšo Jugoslavijo tudi nobeden ni predvideval takšnega konca. Evropa medse jemlje vedno bolj gospodarsko nerazvite države. V primeru večje recesije po svetu se lahko zgodi marsikaj.


Itak. Če ne bo musličev, ne bo problemov. Zato pa jih je najboljše kr v kali zatret. A nam to hočeš povedat?

p.s.

Kam boš pa poslal muslimane, rojene v Sloveniji?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Me je prov prjel, da bi se vpisu med muslimane. Iz samga inata.

A zdej nam bojo že kr prokleti fašisti govoril, kakšne vere je treba bit, da \"ne bo problemov\"? A smo se za to boril?

BigWhale ::

"Če ne bo džamije pač ne bo razloga za nestrpnost."

Tale zmaga v celotni temi! :)

Telbanca za precednika! FTW!!!

opeter ::

Dokler ni džamije, se ne morejo razstrelit. Ne vem zakaj. It's probably because of quantum.


jure, ti praviš, da se zaradi džamije razsteljujejo? :| Kakšna pa je to logika?
Ker potemtakem prispejo agresivni verski fanatiki v zabojih za avtomate, ki jih odložijo v klet pod džamijo nakar se skrijejo v avtomatih za kavo in čakajo na trenutek, ko pride mimo ameriški turist in, da izbere primerno "vročo" in pekočo kavo s pritiskom na pravi gumb?

Ali pa imajo v teh džamijah neke teleporte oz. portale, da se pojavijo samo takrat, ko so dokončali izgradnjo same zgradbe?

//sarkazem vklopljen//
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype ::

opeter> Ali pa imajo v teh džamijah neke teleporte oz. portale, da se pojavijo samo takrat, ko so dokončali izgradnjo same zgradbe?

Po moje bo tole, ja!

Mercier ::

Ne, prej pridobijo uporabno dovoljenje, potem prispejo agresivni verski fanatiki.

keworkian ::

Ja se to se manjka, da se naredi dzamija. Cez 10 let sploh nikjer ne bo nobenega slovenca. Prov obcutek imam, da bo Slovenija kmalu ratala Kosovo II. Pa kaj skos morite o neki nestrpnosti in netoleranci prokleti hipiji. Jaz se pocutim ogrozenega, ko se sprehajam po Ljubljani. Itak je pa slovenska klasika, prej so talali drzavljanstvo za kilo krompirja, sedaj pa za 10 eurov -.-
Ponosni Slovenci ja... dajmo biti strpi in tolerantni HURAAAA
Obscenities in B-Flat

jype ::

_Knight> Cez 10 let sploh nikjer ne bo nobenega slovenca.

Rejoice! Ne bo več razlogov za nestrpnost!

_Knight> Jaz se pocutim ogrozenega, ko se sprehajam po Ljubljani.

Če greš z mestnim avtobusom številka 20 ali 22 na končno postajo "Fužine", je tam malo vzhodno zelo blizu ena klinika, ki ti lahko pomaga.

Seveda pa se lahko greš sprehajat tja, od koder si prišel. Ti nihče ne brani.

_Knight> dajmo biti strpi in tolerantni HURAAAA

Smo že in je kar prima - dokler imamo inštitucije, ki skrbijo, da se vsi držimo skupnih pravil.

opeter ::

_Knight:


معترف به كأفضل فندق في العالم*

تم تقديره في عام 2006 في جوائز السياحة العالمية على أنه الفندق الرائد، فلقد تم تصميم هذا الفندق المكون جميعه من الأجنحة ليشبه كتلة الشراع يحلق بارتفاع 321 مترا ليطل على ساحل دبي ويأسره. وفي الليل يعطي منظرا للمياه لا ينسى، ويحيطه منظومة ملونة راقصة من أشكال نارية مجسمة. ويعكس هذا الفندق الاستثنائي أروع ما يمكن أن يقدمه العالم

:D

//sarkazem vklopljen - http://ar.burj-al-arab.com//
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Karaya 52 ::

jype> (Če bi bil iz Ljubljane, te džamija ne bi nič motila, ker Ljubljančani smo svetovljani.)

Istega mnenja so bili Parižani. "Svetovljani", z gorečimi avti. Verjetno spada med dodano vrednost oz. pestrost še par ciganov, ki si naredijo piknik sredi Kongresnega trga, mali pa okoli racajo nagi, redki imajo gor CELO plenice.

jype ::

Master D.> Istega mnenja so bili Parižani. "Svetovljani", z gorečimi avti.

Če o nečem premalo veš, je precej nevljudno o tem debatirat z ljudmi, ki reč poznajo bolj podrobno, ne da bi se najprej vsaj malo pozanimal, kako reči stojijo.

Če bi prebivalci Pariza resnično bili svetovljani, ne bi nagnali priseljencev v geta, temveč bi jih naselili medse, kjer bi bila kulturna asimilacija mogoča. Ker so jih prepustili same sebi, so seveda ostali na istem nivoju, kot so bili prej, preden so se preselili v Francijo. Če bi kdaj hodil po teh predmestjih bi vedel, da je reč bistveno slabše urejena kot ljubljanske Fužine, ali pa celo znamenita Rakova jelša.

No, če džamija je, ali pa je ni, pa seveda na te pojave prav nič ne vpliva. Džamija pač ne bo spremenila socialnega stanja muslimanov.

kixs ::

Verjetno sem ze v kaksni podobni temi napisal...

Sem proti graditvi dzamije in to iz cisto preprostega razloga - ne spada v nas prostor. Naj si zgradijo kaksne molilnice, ker res ni lepo, da imajo "obrede" po telovadnicah. Ampak za dzamijo pa mislim, da res ni potrebe.

Strpnost gor ali dol, ce se ne bomo sami borili za svoj prav in prostor pod Soncem, se NOBEN drug ne bo!

Zakaj bi mi morali boljsi in vsem dovoliti vse?

Ce smo v vecini proti, naj se s tem sprijaznijo in zivijo tukaj pod temi pogoji ali pa se odselijo drugam, kjer jim te ugodnosti nudijo.

Vedno bom prepricanja, da imamo prvotni prebivalci VEC pravic in moznost odlocanja o sprejemanju priseljencev/tujcev.

PS:
Za vse tiste multikulturnike... zakaj jim ne bi zgradili na nase stroske dzamjije po vseh vecjih mestih, zgradili sole v njihovem jeziku... pravgotovo bi se potem pocutili kot doma in bili ZELO zadovoljni prebivalci. Vsi multikulturniki bi se pocutili zelo PONOSNO.

Prostor za multikulturo je tam, kjer prvotnih prebivalcev ni vec oz. so v manjsini - recimo ZDA!

lp

nurmaln ::

Vedno bom prepricanja, da imamo prvotni prebivalci VEC pravic in moznost odlocanja o sprejemanju priseljencev/tujcev.

Kdo pa so bili prvotni prebivalci pod alpami? slovenci? pred 1000 leti, 2000 leti, prej?

Sicer pa kaj ima status priseljenca, tujca veze z veroizpovedjo? Če se jaz odločim za prestop v islam sem zato po tvojem še vedno "staroselec" in torej verjetno še vedno imam pravico do verskega objekta. Ali mi s prestopom v islam te pravice propadejo?


Zakaj bi mi morali boljsi in vsem dovoliti vse?
Bog ne daj da bi dovolili vse. Samo tisto česar zakoni ne prepovedujejo. Nič več. Tako meni, tebi in vsem ostalim.

kixs ::

:: Kdo pa so bili prvotni prebivalci pod alpami? slovenci? pred 1000 leti, 2000 leti, prej?

Vis, tuki si lahko sam odgovoris kaj nastane, ko drugim dovolis prevec!

:: Sicer pa kaj ima status priseljenca, tujca veze z veroizpovedjo? Če se jaz odločim za prestop v islam sem zato po tvojem še vedno "staroselec" in torej verjetno še vedno imam pravico do verskega objekta. Ali mi s prestopom v islam te pravice propadejo?

:: Bog ne daj da bi dovolili vse. Samo tisto česar zakoni ne prepovedujejo. Nič več. Tako meni, tebi in vsem ostalim.

V katerem zakonu pa pise, da morajo imeti dzamijo?

Zaradi mene si ti lahko katerekoli vere ali pa nevere... pa me cisto nic ne moti.

Motijo me razni priseljenci za katere ne ves pravega razloga, da so tu.

lp

Poldi112 ::

>V katerem zakonu pa pise, da morajo imeti dzamijo?

Ideja zakona je da prepove. Če ga ni pomeni da je dovoljeno.
Lahko mi pa seveda ti poveš, kateri zakon dovoljuje cerkve.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nurmaln ::

Vis, tuki si lahko sam odgovoris kaj nastane, ko drugim dovolis prevec!

aja?
men na primer je všeč da je tko k je, tistim izpred 3000 let je pa pomoje dost vseen

V katerem zakonu pa pise, da morajo imeti dzamijo?
v nobenem
hkrati pa velja, da ljudjem dovoljeno vse kar ni izrecno prepovedano in da se vse obravnava enako
Za postavitev đamije torej ne potrebujejo nobenega drugega dovoljenja, kot če bi hoteli postaviti cerkev. Glede na to, da za postavitev cerkve očitno ni problem dobiti dovoljenja je edino prav, da se tudi za đamijo ne delajo problemi.


Pa eno čist resno vprašanje. Kako bi ti rešil zadevo? Z zakonom prepovedal gradnjo đamije? Kateri verski objekti so po tvoje lahko, kateri pa ne?

kixs ::

Tezko bi natancno napisal zadeve, se na zalost na te stvari ne poznam dosti.

Sem pa napisal:
Sem proti graditvi dzamije in to iz cisto preprostega razloga - ne spada v nas prostor. Naj si zgradijo kaksne molilnice, ker res ni lepo, da imajo "obrede" po telovadnicah. Ampak za dzamijo pa mislim, da res ni potrebe.

Zadeve pa niso tako crno-bele kot si nekateri predstavljate - mesat cerkve poleg dzamij je cisto nepotrebno, je pravzaprav cisti idiotizem!

Cerkev je dejansko verski objekt.

Dzamija je politicno-verski objekt.

Kar se mene tice, so vere enakopravne - glede svobode izbire... ne pa tudi vsiljevanja tuje civilizacije v nas prostor - kar dzamija je! Bodi musliman ali budist ali karkoli, samo ne moti ostalih - mene!

Enostavno, ce se nekdo priseli v Slovenijo, naj spostuje kulturo pri nas in ne vsiljuje tuje!

Ce so pa ze zakoni tako neumno napisani, pa naj se redefinirajo.

Da smo mi to kar smo, je "kriva" tudi cerkev. A se mora zdaj cerkev opravicit, da imamo svoja moralna, kulturna in civilizacijska prepricanja?

Ce je vase edino prepricanje ZA dzamijo, ker le-ta NI prepovedana, potem samo JAO!

lp

Saladin ::


Cerkev je dejansko verski objekt.

Dzamija je politicno-verski objekt.


Ah bejž no.
Cerkev, đamija ali parlament je političen ali verski objekt samo toliko, kot so to pridigar ali pridigarji znotraj njega.

Enostavno, ce se nekdo priseli v Slovenijo, naj spostuje kulturo pri nas in ne vsiljuje tuje!

Po tej logiki ne bi smel imeti nobenih manjšinjskih pravic, nobenih dvojezičnih šol/tabel,.., nobenega dvojnega državljanstva, nobenih ustanov, kjer bi lahko javno govoril v drugem jeziku, nobene tuje jedi v restavracijah, nobenih tujih narodnih noš, oblek, manir, frizur, programov,...

Ko se greš zatiranja drugačnosti, potem bodi vsaj konzistenten.
Greš se nacionalsocializma v vsej svoji veličini.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

opeter ::

Greš se nacionalsocializma v vsej svoji veličini.


Se strinjam. Potem pa ima mamo hrvatinjo, dedka avstrijca, prapabica pa je italijan.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

username ::

Ampak za dzamijo pa mislim, da res ni potrebe.
Ali je potreba ali ne... naj odločajo tisti, ki to zadevo hočejo imet. Pa če imajo denar za izgradnjo.

Vendar pa je še en pogoj - da dobijo ustrezna gradbena in uporabna dovoljenja po vseh predpisih.

Kot velja za katerokoli bajto - pač rabiš soglasja, dovoljenja itd do nezavesti. Včasih celo samo za menjavo jebenih oken, če živiš v kaki "spomeniško zaščiteni" bajti.
Ker v tej podalpski butalski deželi je pač tako. In če je tako, naj bo tako za vse. Če pa bo kdo (pravilno) ugotovil, da je morda kak predpis preveč rigorozen, naj bo olajšan prav tako za vse.

Ker če jim delajo probleme z birokracijo - hej, Intersparu so jih tudi (ko je hotel zgraditi šoping center v Šiški, pa mu niso pustili). Jebiga, takle mamo v Butalah. Love it or leave it (I'm seriously considering the latter).

Sedaj, kakšne so pa druge posledice postavitve đamije - pa ne bom razlagal, je vsakemu pametnemu jasno.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> je vsakemu pametnemu jasno.

Da jih ni.

Thomas ::

Da neka stvar nima nobenih posledic, je jasno samo kakšnemu jurčku.

LOL!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Mhm, samo nacionalsocialistom je pa jasno, kakšne posledice lahko ima zgradba, če gre njena oblika njim v nos.

nurmaln ::

Da jih ni.

Posledice seveda ima. Definitivno veliko pozitivnih za tiste, ki si jo želijo, mogoče celo kakšno negativno.
To pa še ni razlog, da bi lahko nekomu prepovedal verskega centra. Tudi cerkev (ali merkator ali hotel, ali igralnica ali bolnica) v moji bližini ima kakšne negativne posledice, pa zato ne razglašam da jih ne bi smelo biti v naši lepi Sloveniji.

username ::

EJ, moderator!

A ni bil v eni temi zadnjič en post zbrisan, češ da "ne bomo nacijev vlekli v debato" ?

Glede nacionalsocialistov pa - jaz jih nekako ne maram (surprise, surprise) in to zaradi obeh korenov, ki sestavljata besedo (mogoče zarad tadrugega še kak % bolj, sicer).
So pa imeli nacionalsocialisti sicer dokaj dobre odnose z muslimani (sodelovanje s proti-britanskimi iraškimi uporniki, SS enota Handžar-divizion...)
Česar seveda nikakor ne smemo očitati na splošno muslimanom, ki tega bratenja z naciji ne odobravajo, da ne bo pomote.
Ampak hočem rečt - nacionalsocialisti po tej logiki ne bi imeli dosti proti džamiji. Ali je morda jype na zavit način hotel povedat, da so muslimani nacionalsocialisti? To pa ni lepo, jype, milo rečeno...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Saladin ::

So pa imeli nacionalsocialisti sicer dokaj dobre odnose z muslimani

Bežibeži.

Podnašal jih je, ker so mu trenutno koristili.
Oz. boljša beseda je "izkoriščal".

Če pa že mala ločina kolaborira, pa to ni noben dokaz.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

jype ::

Izrekanje zoper gradnjo verskega objekta, ker "je tako prav" in ker "so posledice gradnje objekta lahko hude" je v svojem bistvu nacionalistično in socialistično hkrati.

username> Ali je morda jype na zavit način hotel povedat, da so muslimani nacionalsocialisti?

Zagotovo je kje kakšen, da bi bili vsi, si pa seveda ne bi drznil reči, ker zagotovo niso.

Karaya 52 ::

jype> Če bi prebivalci Pariza resnično bili svetovljani, ne bi nagnali priseljencev v geta...

Vse ima svoje meje oz. tudi "ljubljansko svetovljanstvo" ima kritično točko. Drugače pa nisem proti džamiji. Bi se pa prestrašil če bi čez par let v LJ gradili še eno. Arhitekti v Sloveniji so zelo omejeni pri projektiranju. Ne predstavljam si, da bi bila stroka pripravljena požreti arabsko arhitekturo v "Plečnikovem mestu". To pa se da "uredit".

luli ::

Opeter : Se strinjam. Potem pa ima mamo hrvatinjo, dedka avstrijca, prapabica pa je italijan.

Da samo on se ima za Slovenca! Ti pa imaš mogoče samo strica Albanca, pa ste že po celem deblu samo Albanci in ne sprejemate slovenske kulture.

P.S. : VLjubljani bi bilo treba postaviti dve dvojezični tabli! Na eni bi pisalo Beograd(Београд), na drugi pa Priština(Prishtinë). Obe tabli bi kazali v isto smer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

jype ::

Saj džamija je lahko "plečnikova".

luli> Albanci in ne sprejemate slovenske kulture.

Ne zmerjaj kar vsevprek.

Karaya 52 ::

jype> Saj džamija je lahko "plečnikova".

Saj, to popolnoma drži in to tudi pričakujem če se bo gradilo. Sicer ne "plečnikova" ampak takšna da se bo normalno vklapljala v kontekst.

opeter ::

luli, albance sicer nimamo v družini, imamo pa enga turka (baje) na babičini strani. Aja, pa še židovsko krv (baje) tudi.
V verskem pogledu pa sem kristjan, na babičini strani imamo kristjane in evangeličane oz. protestante, na dedkovi strani pa tudi ortodoksne kristjane oz. nekaj pravoslavcev se tudi najde.

Je pa res, da je družina dokaj razvejana... Hrvaška, Srbija (Vojvodina) Avstrija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, ZDA, Avstralija, Francija, Velika Britanija, Južna Afrika, Švica... heh, Slovenijo pa sem pozabil.

Kaj naredi Slovenca Slovenca? Vera? Jezik? Kaj tretjega?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Karaya 52 ::

opeter> Kaj naredi Slovenca Slovenca? Vera? Jezik? Kaj tretjega?

Kultura. Je zelo širok pojem, od literature do glasbe preko poznavanja zgodovine. Ljubezen do domovine, ki pa ni slepi nacionalizem. Tak je v mojih očeh popolni Slovenec. Tujci tega ne izpolnjujejo, ne zaradi tega ker po njih ne teče "prava" kri, za te stvari jim je enostavno vseeno (ne vsi).

Ziga Dolhar ::

> Kultura. Je zelo širok pojem, od literature do glasbe preko poznavanja zgodovine. Ljubezen do domovine, ki pa ni slepi nacionalizem. Tak je v mojih očeh popolni Slovenec. Tujci tega ne izpolnjujejo, ne zaradi tega ker po njih ne teče "prava" kri, za te stvari jim je enostavno vseeno (ne vsi).

Nikomur ni potrebno biti "kulturen", da kot državljan uživa tiste pravice, ki mu gredo kot državljanu, in kot nedržavljan vse tiste, ki gredo tudi nedržavljanom.

Pa ni le zakon tako zelo "neumen", ampak celo ustava.
https://dolhar.si/

Karaya 52 ::

Nisem govoril o EMŠO številkah. Ali se ti zdi da to naredi Slovenca? Zakonsko gotovo, nisem si pa mislil da lahko kdo tako omejeno misli.

kixs ::

:: :: Enostavno, ce se nekdo priseli v Slovenijo, naj spostuje kulturo pri nas in ne vsiljuje tuje!

:: Po tej logiki ne bi smel imeti nobenih manjšinjskih pravic, nobenih dvojezičnih šol/tabel,.., nobenega dvojnega državljanstva, nobenih ustanov, kjer bi lahko javno govoril v drugem jeziku, nobene tuje jedi v restavracijah, nobenih tujih narodnih noš, oblek, manir, frizur, programov,...

:: Ko se greš zatiranja drugačnosti, potem bodi vsaj konzistenten. Greš se nacionalsocializma v vsej svoji veličini.

Ali si neumen ali pa se takega samo delas!? To kar si TI napisal, nisem NIKJER omenjal! Nasploh pa sem se omejil na tiste, ki so se sem priselili in bi zdaj radi imeli vse in se vec! Mi pa bi jim, zaradi tega, ker smo BOLJSI, to tudi rade volje nudili??

Ne, mislim, da bi morali biti BOLJ ZAJEBANI in se vsaj MALO cenit! Ker drugace bodo res dvo- ali vecjezicni napisi ne samo na mestih tablah.

:: Se strinjam. Potem pa ima mamo hrvatinjo, dedka avstrijca, prapabica pa je italijan.

Kaj se mesas s takimi komentarji??? Ce jih imas ti, mislis, da jih imamo tudi ostali!?

:: Saj džamija je lahko "plečnikova".

To lahko napise samo nekdo, ki nima pojma o muslimanski arhitekturi...

Pa ne primerjat raznih Francij, Nemcij, Velike Britanije z naso ubogo, malo, Slovenijo, ki ni nikoli bila kolonialisticna velesila, ki bi izkoriscala druge narode, jih imela za suznje in posledicno tudi nudila svojim suznjem prihod na primarno ozemlje, kjer danes seveda uzivajo dolocene pravice - pa ceprav v getu - to je njihov problem!

Mi smo svoj "multimiks" dobili zaradi svoje "razvitosti" v casu Tita in nacrtnega pojugoslovanjenja. Za dolocen razvoj tezke industrije se imamo za "zahvalit" predvsem juznim delavcem, ker brez njih tega ne bi bilo - vendar tudi ni bilo potrebno.

Dejstvo vseeno ostaja... dzamija ne spada v Slovenijo!

ajd

Ziga Dolhar ::

> Dejstvo vseeno ostaja... dzamija ne spada v Slovenijo!

Super.

Lahko prosim podkrepitev, ki ne bo v nasprotju z Ustavno garantiranimi človekovimi pravicami in temeljnimi svoboščinami? Hvala.
https://dolhar.si/

BigWhale ::

> Saj, to popolnoma drži in to tudi pričakujem če se bo gradilo. Sicer ne
> "plečnikova" ampak takšna da se bo normalno vklapljala v kontekst.

Pardon ampak. V kaj hudica se pa ima dzamija za vklopit? Tako kot je ljubljana arihtekturno in urbanisticno razpuscena je malokatero mesto. A si tisto vijolicno pink stavbo na koncu celovske kdaj videl?! :)

Morda se pa dzamija ne bi stapljala z okolico, ker imamo premalo peska po barju (ali kjerkoli bo ze stala) in premalo palm... Kdo ve...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47182993 (73460) Gandalfar

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26448085 (44409) Ziga Dolhar
»

ĐAMIJA (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60729818 (21784) KaiV6
»

referendum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10036019 (34514) Gr0unD Zer0
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60732337 (24743) kuglvinkl

Več podobnih tem