» »

prihodnost športa

prihodnost športa

Vesoljc ::

kaj se bo zgodilo z športom čez 5-10-15 let? bodo OL leta 2020 zadnje? 8-)
problem dopinga postaja vse večji, vse več je substanc, ki pozitivno učinkujejo na zmogljivosti atleta... kamlu bodo prepovedali še Ca in K, saj njihovo uživanje pripomore k močnejšim kostem... :\
na drugi strani pa se že pojavljajo prvi kiber atleti ( recimo), katerih glavne značilnosti niso močne noge, ampak refleksi in inteligenca. saj ne pravim, da danes tega primakuje v športu, ampak, fizikalije zgubljajo pomen?

ehh, se že veselim ekipe KUL (kiber union olimpija)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Mercier ::

...ampak, fizikalije zgubljajo pomen?
Ravno zato ga šport pridobiva, ne zgublja. Človek je pač telesno bitje.

Kaj bo s profi športom, mi je pravzaprav vseeno in ne bi vedel, drugače pa bo vse bolj služil namenu.

Thomas ::

Ja Vesoljc, po moje šport lahko živi samo dokler za ceno paina pridobivaš nek pleasure. Pa pri tem upaš na pozitivno bilanco. Šport je do neke mere podoben delu, težkemu delu pravzaprav. Z avtomatizacijo pa to veselje specifične sorte odpade. Nadomesti ga pleasure brez bolečine, ki gre pa znatnemu delu prebivalstva na jetra, ker je dokaj alien človeku. Nekaj hudičevskega. Vsaj dokler ga ne doseže.

Pa še nekaj je. Šport je igra z ničelno vsoto, ali celo manjšo. Delo je v povprečju s pozitivno, šport pa celo z manjšo od 0. Face it!


Kar pa ne pomeni, da nekaterih aspektov športa pa ne bi obdržali. Niagara adrenalina morda ni tako slaba zadeva ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leonius ::

Kar pa ne pomeni, da nekaterih aspektov športa pa ne bi obdržali. Niagara adrenalina morda ni tako slaba zadeva ...


Prav zanima me kaj misliš s temi tremi pikicami.

Sam si razlagam tak adrenalin kot legalno drogo, ki drogira ljudi, da pozabijo na realnost in omogočajo določenim ljudem še večje izkoriščanje raje...

Kruha in iger!

HeMan ::

esports je prihodnost. Racunalniske igrice :)

Pa tist linkec v prvem postu je slab primer, kajti tisto je amaterska liga. Obstaja ze veliko profesionalnih tekmovanj in veliko ljudi, ki ze sluzi denar z igranjem igric. www.thecpl.com je eno bolj znanih tekmovanj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HeMan ()

Thomas ::

Ja ne husler, jest se z izkoriščanjem in sociologijo bazirano na tej podmeni malo bavim.

Qualia adrenalin v žili mi je všeč sama po sebi. Kako bi to izkoriščali brez stranskih efektov - bolečih mišic, nategnjenih kit, zlomljenih kosti, izbitih zob in pljuč ki jih hoče raznesti - to me pa zanima. Čisti l'art pour l'art!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

Profesionalni sport danes ni tud mau podoben tistemu kar si je zamislu un francoz (vsaj pomojem je bil francoz...) ki je spet uvedel OI moderne dobe. Tako kot vse na nasem preljubem svetu je tudi sport postal sluzenje denarja. Tanajboljsi dobijo najvec, pijavke ki se sliniji k tanajboiljsim dobijo malo manj, ostalim pa ostane neka povprecna "placa" s katero potem prezivijo. In ce ma nekdo zeljo da nebi biu vec med povprecnezi in bi se dvignu med najboljse, lahko kot eno izmed poti vsekakor izbere tudi doping. Resda je to moralno sporno, poleg tega je celo zdravju neskodljivo, ampak pomojem ce se je nekdo odlocil da bo postal najhitrejsi tekac na svetu s pomocjo dopinga, mu je treba to tud pustit. (Freedom of choice pa to...). Je pa res da se s takim dejanjem postavi v prednost pred "cistimi" sportiniki. Men bi se bolj logicno zdel uvest novo kategorijo atletov, pa bi bla stvar resena. Eni ki zmorejo rezultate dosezt po naravni poti, pa drugi ki zato uporabljajo doping.

Tle bo verjetno mnoge zmotil ta si atleti z dopingom skodujejo... Sej si kadilci tud skodujejo, pa uzivalci kave, alkohola in drog si tud skodujejo, pa vdihovalci mestnega zraka si tud skodujejo..... sam so se (skoraj) vsi zavestno odlocil da bojo to pocel in tega jim noben ne more preprecit (razen policija uzivlcem drog...).

Za sportnika pa profesionalni sport ze dolgo ni vec doseganje uzitkov za ceno bolecine. Verjetno je med profesionalci kaksen ki se ukvarja s sportom samo in izklucno zaradi zadovoljstva ki ga dobi, ko opravi doloceno nalogo (pretece 100m, skoci visoko, dvigne 300kg, brcne zogo v gol...), ampak vecina je v tem za dnar. Pa ker je dnarja v sportu velik, so ljudje pripravljeni narest kar precej stvari da bi prisli do njega. Ne vem pa glih ce mas srecno zivljenje ko si pri tridesetih miljonar z unicenimi jetri in polomljenimi kostmi in natrganimi misiscami, pa vrjetno tudi s kaksnim pretresom mozganov...

Prihodnost sporta pa ne vem ce bo v cyber atletih. To je pol isto k doping, sam da si ne pomagas kemijsko ampak mehansko. Vrjetno bojo tud to prepovedal, namest da bi uvedn novo kategorijo cyber-sporta, pa bi blo. Pol nej se pa vsi ki si hocjo skodovat za ceno doseganja rezultatov pomerijo med sabo pa bo. Sej to hocjo, a ni tko?

Vesoljc ::

v večini se strinjam, ampak zadnji odstavek mi je pa rahlo čuden...
ti verjetno misliš na cyber atlete kot na eno kombinacijo človek/robot (razni implanti?) ?!?
hmmm... ne vem če bo cajt za kej tacga ;)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

antonija ::

Vrjetno sm mal prevec Syndicate igau... Bi pa res rad vidu kolk bi biu zmozen tak cyber-sportnik. Vrjetno bi ble omejitve spet vzdrzljivost cloveskih delov. Ce bi se premocno odrinu bi dobu pretres mozganov in podobno... :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doping testi tudi za igralce računalniških iger (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
9530447 (23258) Superboyy
»

Doping

Oddelek: Problemi človeštva
203323 (2710) psickolog
»

Bo Joli še tekla kdaj za Zdravljico ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1098167 (6202) Matev
»

Zakaj športniki umirajo mladi?

Oddelek: Problemi človeštva
263032 (1906) mikena
»

Peterka is Back (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
516067 (4950) Lucifer Tanatos

Več podobnih tem