» »

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

mihl ::

Spoštovani TV digital guruji.

Zelo vesel bi bil, če mi kdo odgovori in pokomentira na spodnji sklop vprašanj.Končnega odgovora na to še namreč nisem videl in upam, da ga kdo v SLO in na svetu premore.

1.) Pred 7-8 leti kupim CRT TV Philips (70cm ekran) z digitalnim sprejemnikom in 100 Hz osveževanjem.Priključim na kabelsko in glej, slika je bistveno slabša kot prej na analognem CRT TV.Slika je motna, neostra, brez detajlov, barve motne blede, kockasta, slab kontrast, slika pri hitrih premikih skače trza kot da bi imel max. 5 framov/sec.Kakršnakoli korekcija/nastavitve slike ne pomaga.Priklopim DVD player (preko scart) in slika je bistveno boljša.Vendar glej ga zlomka slika iz taistega DVD playerja je na starem analognem CRT sprejemniku (preko scarta) bistveno boljša kot na digitalnem CRT novem Philipsu.Kabelski priklop izveden preko CATV MB.
2.) Menja se CATV provider, tokrat je Telemach MB.Philipsu lani crkne ekran in del elektronike (kot je navada pri nekaterih serijah te firme) in kupim nov SONY digitalni LCD full HD 1080 z odličnimi referencami, diagonala cca. 80 cm.Slika na analognih kabelskih kanalih je isti jajc kot na starem Philipsu, poiščem še digitalne (brezplačne)z digitalnim sprejmnikom vgrajenim v TV aparat kjer je slika bolj kontrastna, lepše barve, vendar se detajli prav tako ne vidijo (motni robovi objektov), slika pri hitrih premikih skače, tako da je nogomet ali tenis obupno gledati, kot da bi imel 5-10 framov/sec.Izjema so le full digitalni kanali kot npr. 3-Sat ali Pro-7, kjer je slika boljša in tekoča, vendar zelo daleč od kakšne HD kvalitete.Slika iz DVD playerja je kristalna, brezhibna.Podobna situacija je tudi pri mojih znancih ki stanujejo na drugih lokacijah, ne glede na to kakšno tehnologijo (LCD ali plazma) ali model digitalne TV uporabljajo.Prav nihče nima dobre slike preko tunerja! Prodajalci pravijo da je kriv slab signal, ali je potemtakem res, da ima koraj cela SLO zanič signal v kablih?Vsekakor pa mislim da v tem ni problem, če si pogledaš točko 3. spodaj.
3.)Na drugi lokaciji imam 10 let star analogni CRT Beko (menda ekran Toshiba in krmilna elektronika Philips...).Priklopljen Clarktech digitalni SAT sprejemnik in povezan na TV preko scart.Slika je tako kristalno jasna (kolikor jo pač zmore CRT), brez kockic, gladko tekoča, kot sem jo videl na digitalnih TV samo še pri Blue ray predvajalnikih.Kvaliteta slike daleč prekaša sliko iz tunerja na katerikoli digitalni TV mašini, ne prekaša, preprosto brezhibna je!Pravtako odlična slika je iz kateregakoli externega vhoda kamera, DVD player, računalnik, foto aparat.Prejšnji mesec kupim še externi digitalni DVB-T sprejemnik, no name, stanujem pa v rovtah za hribom in nobene vidne linije z nobenim terestričnim oddajnikom.Čeprav imam med seboj z antenskim kablom in full scarti prepletene 4 komponente, je tudi iz tega izvora na TV aparatu slika kristalno brezhibna-v odvisnosti od kvalitete signala ki ga posreduje studio.Včeraj pa preizkusim za znanca nek nov manjši HD DVB-T LCD aparat na ta-isti antenski vhod in glej obup, slika je enako zanič kot opisano v točki 1 in 2, neostra, nekontrastna, kockasta, medla, zanič barve, trza pri hitrih premikih.Po tej logiki torej dejansko ni kriva kvaliteta vhodnega signala, temveč nekaj zelo gnilega v elektroniki VSEH digitalnih televizorjev.Doslej nisem videl dobre slike iz tunerja ne na 200 EUR LCD sprejemniku kot tudi ne na 2000 EUR plazmi.PREPRIČAN SEM, DA NAM PRODAJAJO ČISTI SHIT!!! In to je to. Sedaj ni šanse, da si kdaj v življenju kupim digitalni TV, ali kako?

Prosim, če ima kdo kakršnokoli rešitev, ali pameten/uporaben odgovor, prediskutirajmo in rešimo to zadevo enkrat do dna....
  • spremenil: mihl ()

mastah ::

to tud mene muci ze dlje casa, mam digitalni tv od telemacha in slika na CRT (analogni, brez sprejemnika) je daleko lepsa kot pa na philips lcd-ju (digitalni sprejemnik cisco), edino ce 32"ko gledam z treh metrov potem se ne vidijo kockice :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mastah ()

zagi123 ::

In kaj je tukaj narobe? Saj je vse popolnoma logično, popolnoma nič ni narobe "v elektroniki vseh digitalnih televizorjev".
Dobre SD slike na sodobnih LCDjih in plazmah, ki bila podobna sliki ki jo je prikazal CRT, ne boš videl.

SD signal je 720x576, kar je tudi resolucija, za katero so bili CRT TVji izdelani oz. kar je resolucija CRTjev.
FullHD TVji pa imajo resolucijo 1920x1080, kar je več kot 200% več kot jo ima SD signal. Vzami 400x400 jpg sliko ter jo raztegni na 1200x1200. Bo še zmeraj ostra in čista? Najbrž ne. Enako je z SD signalom. Kako naj TV upscala tako bogi signal na nativno ločljivost brez izgube kvalitete? Ne more.
Če želiš ostro in lepo sliko na tvojem LCDju, potem moraš imeti dober izvor. To je lahko blu-ray, PC, PS3...
Poleg tega je treba upoštevati, da so bili CRTji precej majhni proti današnjim 60"+ zverinam - tudi če bi obstajal 50" LCD z ločljivostjo 720x576, potem bi bili pixli že tako veliki da bi moral gledati iz parih metrov...

Razumem pa, da si razočaran nad sliko. In najbrž je na desettisoče slovencev, ki so zmetali par tisoč EUR za nov TV, slika pa je v primerjavi z CRTji obupna. Banda od prodajalcev, ko nam po štacunah predvajajo 1080p material, a ne!

Alexius Heristalski ::

No, še eden, ki je spoznal, da nam naše tv postaje dajejo tehnično nekakovostno sranje (o vsebini ne bi zdajle), ki ga najverjetneje vrtijo z videokaset. Ja, na njih bi morali pritisniti, naj izboljšajo kakovost slike.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

zagi123 ::

Alexius, sej trollaš, a ne?

Vglavnem, TV postaje dajejo čisto dobro sliko, kar se tiče SDja. Problem je v tem, da zaostajajo kar nekaj let za tujino, ki je že davnaj prešla na HD... pri nas je na žalost v HD le RTV SLO HD in 24ur..

mihl ::

Dobro, razumem to foro z upscalom in velikimi zasloni, vendar bi digitalen TV aparat z enako diagonalo kakor CRT moral imeti vsaj podobno kakovost slike, z vso to zahtevno elektroniko in popravki popačenj, ki jo vsebuje, saj pixel potem ni zelo velik (pri ekranih do 70 ali 80 cm), pa tudi če downscalaš na 720x520 pixlov, ni slika nič boljša-to pove vse.Ne vem pa tudi zakaj je slika kockasta in zakaj kljub procesiranemu ostrenju robovi objektov niso jasni, tudi na majhnih npr. 21" digitalnih ekranih in zakaj slika pri hitrih švenkih skače? To pomeni, da procesna elektronika kljub npr. 100Hz osveževanju ekrana ne spravi iz sebe več kot nekaj framov/sec iz recimo vsaj 24 framov/sec osnovnega vhodnega analognega signala...To je navadni nateg! Se pa zavedam, kaj prikazujejo v trgovinah kot demo material. Nič nimam proti temu, imam pa mnogo proti zanič sliki iz tunerja.
Poglej pa še drugo foro, ki sem jo prej opisal pod točko 3. To pa mi sploh ni jasno-kako ima lahko HD TV z majhnim ekranom direktno iz digitalnega antenskega izvora bistveno slabšo sliko kot externi digitalni tuner (na istem antenskem kablu), ki downsacala resoulucijo na Scart in predvaja potem na CRT velik 70 cm ekran? Ta primerjava ne vzdrži nobene kritike.In tudi zakaj ima digitalni signal preko scarta iz DVD playerja na HD TV še vedno občasno nekoliko kockasto sliko (tudi na majhnih zaslonih)in neostre robove premikajočih se objektov ob tem pa isti izvor na velikem CRT ekranu jasno sliko kot solza? Tudi tukaj mislim, da elektronika digitalcev preprosto preslabo obdela analogne signale tako ali drugače, prodaja pa se za drage denarje. Seveda prosim tukaj izvzemimo blu raye in HDMI povezave.
:(

lalan ::

Ali bi bila digitalna od telemacha ali pa Siola na 100Hz CRT (Loewe Aventos) lepša od analogne kabelske od Telemacha?
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

ttommy ::

SLO1 HD je v primerjavi z ZDF HD (na elektro Turnšek) takšne kvalitete,kot bi bila SD....malenkost je boljša od navadnega digitalnega programa SLO1.
Tudi jaz sem razočaran nad kvaliteto digitalnih programov.
Gamer

Alexius Heristalski ::

mihl je izjavil:

To pa mi sploh ni jasno-kako ima lahko HD TV z majhnim ekranom direktno iz digitalnega antenskega izvora bistveno slabšo sliko kot externi digitalni tuner (na istem antenskem kablu), ki downsacala resoulucijo na Scart in predvaja potem na CRT velik 70 cm ekran? Ta primerjava ne vzdrži nobene kritike.In tudi zakaj ima digitalni signal preko scarta iz DVD playerja na HD TV še vedno občasno nekoliko kockasto sliko (tudi na majhnih zaslonih)in neostre robove premikajočih se objektov ob tem pa isti izvor na velikem CRT ekranu jasno sliko kot solza?

CRT je drugačna tehnologija prikaza in že sam po sebi nekoliko zmehča sliko. Elektroni ciljajo fosforni premaz, ampak ne zadanejo vedno točno istega mesta, zato je slika bolj mehka. Ne vem, kako bi to drugače razložil. Pri LCD pa je ena pika točno ena pika, brez odstopanj.

Aja, pa SCART je analogna reč, zato bi imel boljšo sliko DVD playerja, če bi bil ta na LCD priklopljen prek HDMI.


ttommy je izjavil:

SLO1 HD je v primerjavi z ZDF HD (na elektro Turnšek) takšne kvalitete,kot bi bila SD....malenkost je boljša od navadnega digitalnega programa SLO1.
Tudi jaz sem razočaran nad kvaliteto digitalnih programov.

SLO1 HD le Parado in Spet doma oddaja v pravem HD, vse ostalo je upscale. Za ZDF HD ne vem, verjetno pa je tam delež upscaleanih oddaj veliko manjši in se ti zato zdi boljši.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

ttommy ::

A tako,še nisem gledal Spet doma in Parada...
Gamer

neki4 ::

upscale na slo1hd je poden, gledaš tuje kanale, upscale bistveno boljši.

SkyEye90 ::

Ko sprejemaš analogen signal, se motnje zaradi slabega sprejema kažejo v šumu, ki mogoče niti ni tako opazen.
Pri digitalnem sprejemu pa ne smež izgubljati nič informacij, drugače se slika zatika, kocka itd..za vsak izgubljen bit je napaka že lahko vidna.
Pa še nekaj je, po analogni TV se je oddajala tako rečeno komplet slika, vseh 25slik/sekundo, polne barve, danes pa se prenašajo samo spremembe, vse skupaj se kompresira in kot smo priča pri nas, je te kompresije preveč! S čim manj podatki je bistvo prenesti čim več, ravno toliko da slika dela, da 50%ljudi reče da je OK.

Spajky ::

lalan je izjavil:

Ali bi bila digitalna od telemacha ali pa Siola na 100Hz CRT (Loewe Aventos) lepša od analogne kabelske od Telemacha?


Moj frend ma SiOL TV preko adsl in ima na 29˝ CRT 100hz naravnost fantastično sliko, kot sem videl; me je kar presenetlo ... in pa nima nobenih kockic, kar me je tudi presenetlo ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

floyd1 ::

Mihl, če preskočim tvoje prvo vprašanje (tu mi nekaj ni najbolj jasno) in se osredotočim na ostalo je to točno tako, kot je napisal zagi123 - tu je problem ločljivosti (SD proti HD) in ne problem digitalno:analogno. Tvoj DVD player in velika večina CATV programov, ki se sprejemajo digitalno ali analogno (pri tem vprašanju to niti ni toliko važno) so po ločljivosti vsi SD in zato je slika na tvoji stari SD CRT TV "super". Ko daš te iste stvari na HD ali celo na full HD TV(ta druga varianta je za SD programe na CATV v bistvu še slabša, če nimaš RES dobrega TV sprejemnika) pa vidiš vse pomanjkljivosti, ki jih ima ta slika in so ti bile prej zaradi "slabe" (SD)TV prej prikrite. Jaz sem zato po temeljitem razmisleku in veliko primerjavah po trgovinah pred dvema letoma raje vzel le "HD ready" plazmo, kjer se mi je zdela "obična" CATV slika še nekako najboljša.

Glede prvega vprašanja pa je ena od možnosti, da si pač imel smolo in dobil TV z napako. Ko pišeš o digitalnem sprejemniku in CRT TV - tu verjetno misliš na digitalni SAT sprejemnik, ker za kabelsko se mi zdi, da takrat še ni oddajala digitalno (ali pa se motim???). Moji starši imajo Philipsovega 100Hz, 72cm "Match Line-a" že ca. 12 let (mogoče še kako leto ali dve več) in to je bila TV, ki smo se ji takrat vsi samo čudili. Pa ne zaradi vseh možnih digitalnih efektov (zamrznitev slike, PIP, ...) ki se jih itak naveličaš po tednu dni ali še prej, ampak zaradi same slike, ki je bila (sploh za tisti čas) izredna. Pa je to bilo še pred "pixel+" in podobnimi Philipsovimi pogruntavščinami. S punco sva pred ca. 6 leti kupila najcenejšega 100 Hz 16-9 82cm Philipsa, ki sva ga našla, pa je bila slika zelo, zelo solidna. Razen pri geometriji je malo šepal, a se je dalo preživet. Slika pa super, ostra (iz DVD), precej naravne barve, ko sem ga dobro nastavil. Slika no obeh Philipsih je bila tudi pri hitrih premikih brez trzanja - vsaj opazil nisem nikoli kaj takega, kar pa za mojo "novo" plazmo pri predvajanju HD materiala ne morem rečt (a tu so spet druge fore, nima namreč 24p, večina filmov pa je posneto v tem načinu...).

lp
Matjaž

čuhalev ::

Sum neustrezne resolucije (SD proti HD) za LCD TV lahko ovržete, saj je slika preko DVB-T kartice v računalniku in potem po VGA kablu (testirano na vseh resolucijah) na LCD TV bistveno boljša od slike notranjega sprejemnika. Tako da gre res za neko šuš-muš elektroniko, da me kar srat pelje, sploh ko vidim izrazito anomalijo okoli logotipa tv hiše, ki je pri miru!

Na kratko, dokler CRT dela, naj dela. :)

mihl ::

SkyEye90, Floyd1 itd, razumem argumente. Vendar mi ni jasno to: Če npr. tuner HD televizije pretvori 720x540 RGB "pixlov" v cca 2000x1900 HD pixlov, potem je recimo en RGB "pixel" velik cca. 4 HD pixle in pri velikem ekranu vidiš kockaste obrise objektov- Razumem. Kam pa potem izgine bistrina barv in zakaj se slika zatika? Torej še vedno trdim da elektronika v HD televizorjin ni sposobna ustrezno pretvarjati SD signala (tudi kompenzirati napake).Hec je v tem, da se enak efekt dogaja tudi na starih digitalnih CRT 100 HZ televizorjih! Kaj pa to?? Torej isti šmafu od nesposobne elektronike. Po naravi sem raziskovalec in vem, da logično razmišljanje privede do rešitev, zato podam še en argument: Zakaj recimo HD televizor ne pretvori SD signala preprosto v svoje digitalne pixle 1:1 in predvaja z nizko resolucijo? Pa tudi tiste HD televizije, ki imajo možnost predvajanja nizke resolucije pixlov (720x540), imajo zanič sliko...
Glej, naredil sem še ta test kot 0154452 : HD LCD televizor ima boljšo sliko če ga priklopim preko scarta na externi no name digitalni DVB-T sprejemnik, kakor pa če isti antenski kabel vklopim direktno na televizor in gledam preko vgrajenega tunerja. Kje je sedaj tu še kakšna opravičljiva logika?

mihl ::

HEHE, pa še ena najnovejša cvetka (stara 5 minut): Star celuloidni film cca 16frame/sec presnet v digitialno obliko, oddajan v CATV v SD analognem načinu povzroča motnje pri slabih rezih filma (kjer se novi frame slikovno bistveno razlikuje od prejšnjega). Motnje pa so v obliki zamrznitve slike in kockic. AMPAK samo, če vtakneš kabel v HD LCD televizijo in gledaš preko internega tunerja. Če pa imaš pred tem kakšen "settopbox" ali externi tuner ali interni tuner analognega TV aparata, pa teh motenj ni. Tudi če taisti prej omenjeni film gledaš z prej omenjenim LCD HD aparatom preko externega tunerja ali povežeš s Scart kablom iz analognega TV tunerja, pa teh motenj več ni... :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihl ()

floyd1 ::

Če govoriš o cenenih LCD-jih (ca. 500 EUR) itak elektronika sigurno ni neki biser. In tudi to imaš prav, da se pri takih strojčkih inženirji verjetno niso pretirano ukvarjali s tem, kako bo zgledala SD slika, ki je ponekod v tujini itak počasi več ne bo nihče oddajal (le špekuliram).

V časih, ko so se začele pojavljati prve cenene 3d grafične kartice s TV izhodi je prišlo do zanimivega pojava: Vsi so se strinjali, da je npr. z urejevalnikom teksta nemogoče delati, če uporabljaš TV namesto monitorja, ker je bila slika hudo meglena. Igrice pa so zgledale na TV ekranu naravnost fenomenalno proti monitorju. Grafične so bile še slabe, npr. vsaka črta, ki bi morala biti ravna je bila "nalomljena" itd. Televizija je naredila s svojo bistveno manj ostro sliko neke vrste "anti-aliasing" in je s slabšo sliko skrivala napake iz grafe. Tehnološko gledano je bil monitor precej pred TV, a vendar je bila za špile kombinacija s TV bolj posrečena. Nekaj podobnega se pač dogaja zdaj s TV programom. Hudo slaba slika s CATV kabla (vsaj pri nekaterih programih) se mora raztegniti na velikanski visoko ločljivostni ekran, ki pri tem pokaže vsako pomanjkljivost slike, ki prihaja po kablu.

Če bi SD sliko naredili na novih TV 1:1 (pixli) bi imeli pol ekrana črnega in spet ne bi bil zadovoljen. Pri barvah je podobno, tu je še problem LCD-ja, ki ima črno barvo hudo bogo, ravno črna pa dela sliko kontrastno in če te ni, deluje vse nakako sprano... Če iz računalnika furaš sliko preko VGA kabla (analogna povezava) se mora slika pretvoriti v analogno in potem v TV spet v digitalno, kar sliko verjetno dodatno "zmehča" in pri slabšem signalu lahko to res zgleda kot boljša slika. Seveda pa je možno, da je tuner na računalniku boljši od tistega v TV - zakaj pa ne? Pa v računalniku se lahko slika v realnem času preprocesira na hardveru, ki ga TV-ji še ne bodo videli tako hitro (pomisli, kaj lahko naredijo današnji CPU-ji in grafične)...

Čisto v začetku 100 Hz tehnologije pri CRT-jih pa so resnično bile neke težave s trzanjem, ker so ti TV-ji delali tako, da so enostavno vsako sliko vrgli gor 2 krat (hudo poenostavljeno, ker je bilo tu še prepletanje itd.) in ni bilo tako tekoče kot pri 50 Hz TV, je pa bila slika veliko bolj "mirna" (manj utripanja). A to so potem hitro rešili.

Pač moje razmišljanje in je čisto možno, da je tudi kaj fejst mimo. Jaz sem takrat s svojim nakupom nekako dobil to, kar sem za tak denar tudi pričakoval (razen trzanja pri hitrih premikih kamere, pa še to sem se nekako navadil) in verjetno je tu največji keč. Jasno je, da bodo te televizije "zasijale" takrat, ko bo ves program v HD - za to so bile tudi narejene, vse ostalo je neko "štuklanje" in zagotavljanje kompatibilnosti za nazaj.

miranpozar ::

mihl... mislim, da te mogoče moti počasno osveževanje LCD panela (tiste zloglasne milisekunde odziva posameznega piksla na spremembo, merjeno v ms)... to se opazi pri športu. Tu je v prednosti plazma, kar boš prebral v vsaki debati Plazma vs LCD. Da pa bi slika opazno tekla pri "5 fps", kot subjektivno zaznavaš pa res nekaj ne more biti uredu z elektroniko v televizorju. Ali pa vaš ponudnik oddaja nekaj hudo narobe (zelo dvomim).
In ja, kvaliteta SD materiala je obupna na velikih televizorjih (čeprav tvojih 80 cm to ni glih). Zato pa je treba SD material gledati bolj od daleč! V bistvu gre vedno samo za vidni kot - majhen televizor lahko gledaš od bliže, večjega pa od daleč - vidni kot bo isti, pa bo rezultat OK. Ne vem, če se je SiOL kaj izboljšal v zadnjih dveh letih, ampak njnihova IP TV je imela obupno kvaliteto, primerno res samo za stare CRTje (ping Spajky), je bil tudi to en od razlogov da sem šel k T2, ki ima dosti manj kompresirano sliko. Imam tudi digitalno satelitsko (Dreambox - odlična slika), kjer lahko ugotovimo, da je res to, kar ste prej omenjali v zvezi s TV SLO (za en drek slika) - nekateri studii oddajajo super kvaliteten signal (Mediaset, nemški, avstrijski, ipd.), drugi mali obskurni studii pa slabše kot YouTube 360p filmčki.
Imam 42" HD Plazmo, gledam iz razdalje 3,2 m.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

lalan ::

Ravno danes sem v Harvi Normanu gledal 42G20 priklopljeno na kabelsko in nisem bil kaj navdušen v primerjavi z našim Loewe Aventosom (tudi analogna kabelska). Ko pa mi je prodajalec omenil, da so digitalni programi (conax) komaj kaj lepše vidni, pa sem kar obupal...
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

mihl ::

Hmmm, če na kratko povzamem naša razmišljanja, bi lahko rekli, da vsi skupaj dobivamo not za en kakec kabelski in terestrični signal (tako SD kot HD kanale), digitalne TV pa tega niso sposobne procesirati, ne poceni ne dragi aparati (čeprav razlike so).Če damo HD TV na externi tuner (računalnik ali samostojni box) pa je slika dosti boljša.HD TV ima dobro sliko samo iz čistega digitalnega izvora ne glede na kabel (VGA, Scart ali HDMI). Torej se res gibljemo nekje v sferah kitajske elektronike?....
Sedaj me zanima kakšno sliko imajo npr. v Nemčiji itd...

ttommy ::

Ja digitalni kanali res niso tako zelo jasni.Naprimer kak DivX film je lepša slika,kot pa digitalni programi.Imam Philips pfl5405h/12 .Samo naprimer ZDF HD je pa zares kristalno čista slika.Po mojem oddaja kabelski operater slabo sliko (Turnšek)...
Gamer

mihl ::

Hmmm, malo sem pogledal ta naša razglabljanja pred leti in malo šel po trgovinah z najnovejšimi HD TV-ji sedaj. In kaj ugotovil. Večina ima za en pimpek sliko iz terestričnih ali satelitskih digitalnih oddajnikov. Slike se tudi zatikajo in so tatal motne, to se sploh vidi pri npr. nogometu. Kaj ni logike, da bi ta digitalna tv na digitalnem, sploh HD signalu morala biti boljša oz., da so aparati vsaj sposobni procesirati sliko v realnem času??
Dobra slika je samo iz DVD predvajalnikov. Pa to ni res!!!!
Kdo je tu nor?
Ali kdo pozna, kateri aparati so OK (bistra, ostra slika in real time processing, brez zatikanja) ?

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: lebang1 ()

blackbfm ::

ko bo bitrate hd slike 50 mbit ali pa celo 100 mbit /sek s kvalitetnim kodiranjem potem bo ok...do takrat je pa še vsaj kakšnih par let verjetno

Senitel ::

mihl je izjavil:

Kdo je tu nor?
Ali kdo pozna, kateri aparati so OK (bistra, ostra slika in real time processing, brez zatikanja) ?

Kdo je nor? Tisti, ki prodaja super duper ultra HD TV-je in potem predstavlja njihove prednosti na SD signalu iz enega kabelskega ali antenskega signala speljanega čez xy razdelilčkov in xz različnih kablov, kjer je bilo vse skupaj zamišljeno 20 let nazaj in za 3 SD televizorje največ.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833434656 (74184) zavajon
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961174995 (399366) antonija
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117120 (34107) Kovalchuk
»

CRT TV sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
526930 (5004) Spock83
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22637361 (19804) mrheker

Več podobnih tem