» »

Full HD TV

Full HD TV

««
4 / 19
»»

trdoreh ::

Serija X je nad, je pa vse skupaj zelo tezko...
Torej:
1. Estetika: se močno razlikujeta (beri:serija X bolj modna).
2. Kontrast: serija W 1800:1 in 8000:1 dinamični. Serija X 1300:1, dinamični 7000:1.
3. Zvok: serija X ima VIRTUAL DOLBY-sorround pro logic II, ki ga serija W nima.
4. HDMI: 2x za oba modela!
5. Cna: Serija X dražja za 500 eu in več.

Bistvena razlika je v estetiki, ki pa je relativna...in seveda v ceni,...:D
Poročali so: Na nakaterih forumih dajo prednost seriji W pred X (glede kakovosti slike).


Lp

trdoreh ::

@janezko, torej Sharp, je ze doma?:D

Lp

Zufer ::

Se vnaprej opravičujem za kmečka vprašanja.

Sem mlad fant v srednjih letih in se na to novo tehnologijo ne spoznam "v piko". Nekaj vem, me pa kot večino povprečnih uporabnikov mučijo določena vprašanja, ki se bodo maherjem najbrž zdela hudo smešna. Nič hudega, tudi jaz se spoznam na kaj, na žalost pa to ni hi tech oprema.

Na primer: kako na full HD zaslonu izgleda navaden TV signal in kako npr. Siol TV oziroma T2? Kako je s sliko z VHS in divx filmi? Se da kje to videti (primerjave slik na netu in v živo v štacuni)?

Močno me je navdušil tale Sharpov model 37', pa se ne bi ravno rad zaletel z nakupom, ker ne želim kasneje poslušati ženinih litanij.

trdoreh ::

Jz sm tudi mlad fant v srednjih letih, mam pa se eno prednost...sem brez zene:D :D

Poglej odgovor je preprost, ce nameravas predvajat signal SD, divx, VHS itd. na full HD tv-ju, nisi naredil nic.
Raje kupis en HD Ready tv in problem resen...

p.s. Nisem strokovnjak, net je tisti neizčrpen vir podatkov, ki... npr. AV Forums

Lp

trdoreh ::

Pa tukaj marsi kaj izveš.
Tukaj tudi.

Lp

trdoreh ::

Pravkar sem se vrnil iz ene italjanske trgovine, kjer so imeli na ogled Sharp 37" in 42" XD1E na katerih je bil priklopljen Toshiba E1.
Nevrjetno presenecenje, slika je tako cista, ma tako cista, nekaj nevrjetnega. Globoka črna, ostrina slike itd. noro! V primerjavi z ostalimi tv-ji dobesedno neprimerljivo!!!
Pa ohišje tv-ja je res čudovito, zelo modno oblikovano. Prav hudo mi je bilo, ko sem pomislil na grdega Sony-a, ki sem ga naročil!:D

Nisem nič stikal po tv-ju, ker se mi je malo mudilo, vsekakor pa grem nazaj, da sprobam Toshiba E1 ( slabši od dveh HD DVD player-jev, ki jih ponuja Toshiba), podpira samo 1080i, je pa zato njegova cena samo 480 eu.

Kakor koli že, zadeva me je res presenetila. Pričakoval sem dobro sliko, bila pa je odlična!

Lp

Cranchi ::

Da se tukaj vprasam, v eni temi sem ze :)

Preko DVI-HDMI (mac) povezave LG lcd dobim max locljivost 1280 x 720 z izklopljenim overscanom, je varjanta dobit 1366x768? Preko vga mi pa tudi prikazuje maks locljivost 1360 pik in ne 1366..

lp ter hvala
Get a Macintosh!

janezko ::

jan,

Sharp so mi dostavili vceraj:D .

kaj naj rečem, prav veliko časa za testiranje še nisem imel, ampak prvi vtis je res fantastičen. zaslon je popolen, brez mrtvih pixslov. slika je za SD signal res dobra. sicer se zaenkrat sprejemam navaden analogen kabelski signal in se moram s tem zadovoljiti, ampak po zagotovilih T-2 naj bi bilo nekje junija optično omrežje v NM operabilno, ....

Predvsem sem zadovoljen, da ni videti, da bi moj TV imel težave, ki naj bi bjih omenjena serija (predvsem 42", 46" in 52") imela, nobenega bandinga, lepe enakomerne barve, lepa črna. poskusil sem z navadnim DVD-jem, (LOTR: Two towers), kjer je barvni kontrast (črno - belo) močneje poudarjen in slika je za dol past. Nobenih problemov mu očitno ne delajo hitre scene - liga prvakov včeraj (liverpol - barccelona). lahko da sem pristranski, ampak kolikor sem lahko do sedaj videl, je se nakup Sharpa glede na razmerje price - performance res splača.

V glavnem, na TV se bom resneje spravil čez vikend, da vidim, česa je sposoben (v okviru razpoložljivih možnosti seveda).

LP

trdoreh ::

Uhu, čestitam, :D

Pa čimprej kej vec povej! Nameravas kupit HD DVD player oz. Blu Ray?

Lp

rikola ::

@Janezko, a to mas 37" Sharp al kej več diagonale ?

Mene osebno interesira 46" Sharp model, vendar, ker precej gledam tudi SD signal (TV Lastovka -lj. kabel s Krvavca), me skrbi, da bo taka slika čisti polom na razdalji 3.5m z diagonalo 46". Ne pričakujem kakšen HD view, ampak vsaj gledljivo naj bi bilo.
Ima kdo mogoče kakšne screenshote navadne PAL SD slike na 46" novega Sharpa kje z neta ali svoje ?

Nekaj sem bral tudi o počasnosti menujev pri novih Sharpih..

@Janezko, lahk poveš kaj kako je s tem, ter koliko časa pri tebi traja preklop med 2 SD kanaloma ?

hvala za odg. in lp !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rikola ()

trdoreh ::

:D :D Evoga, pa je tudi moja vhodna vrata prestopil Full HD tv Sony W2000 in to pravkar!
Nevrjetno, zdej grem odpirat, pol v službo, več pa jutri...

Lp

janezko ::

rikola,

imam 37" model, ki v mojo dnevno sobo najbolj paše.
ne vem, koliko si bral na avforums, ampak samo v opozorilo, ravno pri 46" in 52" modelih naj bi bili banding problemi kar očitni. na forumu je bilo o tem kar precej napisanega. banding je na začetku, torej ko je TV še nov, minimalen, se pa s trajanjem uporabe veča. z manjšanjem diagonale TV-ja banding pri tem modelu slabi, ravno moj 37", ga naj sploh ne bi imel. Jaz ga nisem opazil, ampak očitno si se namenil kupiti večji model. Druga stvar je buzzing, ki naj bi bpet bil bolj prisoten pri večjih modelih. če mene vprašaš, to drugo ne more biti moteče, res pa je, da če daš toliko denarja, seveda pričakuješ, da bo zadeva bp.
Ni panike pri preklopu iz enega na drug program. je pa res, da kakšno sekundo res traja, samo mene to ne moti. in še enkrat, SD slika je res lepa in niti pod razno je ne zamenjam s tisto, ki jo kaže moj stari CRT televizor. Torej s tega zornega kota ne moreš mimo usekati.

jan,
razmišljam in razmišljam o HD DVD in Blue ray, ampak kot si že sam navedel, cenejši modeli podpirajo samo 1080i, ostali so cenovno še v nebesih, tako da ne vem. čakam na T-2, da vidim, kako zgleda HD signal v živo. Slika, ko jo dobim na Tv-ju preko mojega starega DVD-ja (reko prekokomponentnega kabla ga imam zvezanega), je sicer res zelo zelo lepa (za primerjavo, kolega ima Philipsa 32" 7331 in po kvaliteti prikaza se ne more primerjati, gre sicer za različni kategoriji televizorjev, ampak vendarle je dober občutek), seveda pa to ni to, ko imaš enkrat FULL HD TV. Kako pa je kaj s to zadevo preko meje, kot vidim si blizu Italije??

LP, Janez

trdoreh ::

Na hitro:
Preko SD signala, katastrofa, morem se malo poigrat z nastavitvami...upam, da bo bolje!
Preko VGA odlično (ni pa prisla na 1080p), vse bolj na hitro.
To je vse kar sm probal.
So pa zvočniki res dobri, v primerjavi z samsungom, več kot odlični.
Je pa tv res velik, :D
Aha komanda se odziva odlično, tudi preklapljanje med programi je hitro.
Vidni kot je zadovoljiv.
Črna gloooooboookkaaaa...:D

Lp,

@janezko, ma ves kaj nekaj je zelo poceni, spet drugo dražje. Sem pa v Avstriji zasledil Toshibo XE1 za 730 eu (dobra cena), pri Majdiču.
Si ti blizu Avstrije? Ce gres vzami se enga zame...:D

rikola ::

@Janezko, hvala za odgovore. Sicer pa mislim, da je SD slika pri tebi vredu predvsem zato, ker imaš ekran 37".

Pri 46" pa vse nepravilnosti zaradi SD signala izgledajo še veliko večje, kar zna biti precej moteče.. Upam, da se najde kdo, ki lahko pove iz prve roke kaj in kako je s tem.
Sicer pa bom pred nakupom še nekoliko počakal, da se stvari okoli bondingov ipd. uredijo...

trdoreh ::

Torej, prek SD signala se vidi malo bolje. Sem se poigral z nastavitvami in zadeva je sprejemljiva.
Xbox 360 sem priklopil (preko component sprejme 1080i 720p...), ne sprejme pa 1080p, kar je že znano iz tujih forumov. Pravtako sem prek konzole probal DVD filme in morem rečt, da se je televizija odzvala vredu. Črne so globoke, barve močne (mogoče premočne, je pa stvar nastavitev). To je pa tudi vse kar sm sprobal. Malo me moti, da svetla slika (bela) vleče malo na roza. Upam, da je to tudi stvar nastavitev, je pa ta pojav viden samo pri SD signalu.
Naj se enx povdarim, da se tv presenetljivo dobro odziva (preklapljanje med programi).
Vidni kot je dober, nad povprečen.

Lp

Hanzo ::

Kupujem LCD TV , 32 palcev. Cena ni pomembna, iščem monitor z zelo kvalitetno sliko. Prosu bi da mi svetujete katerega se splača kupiti. Če mate kkšne linke do testov prlepte gor.

mlav ::

Kakšna je kvaliteta slike na Toshibi, ki je bila omenjenac 37WC67Z? Kako se vam zdi SONY KDL-32S2530? Rad bi kupil LCD 32" za nekako 1000€ z najboljšim razmerjem kvaliteta cena. Nasveti??

trdoreh ::

Odgovarjam na zadnja dva posta...
Za 32" tv vprašajta tukaj - Plazma ali LCD televizor, ker z Full HD nebo nič, za enx.

Lp

BigFoot ::

Kupujem LCD TV , 32 palcev. Cena ni pomembna, iščem monitor z zelo kvalitetno sliko. Prosu bi da mi svetujete katerega se splača kupiti. Če mate kkšne linke do testov prlepte gor.

Sam sem decembra nabavljal TV in sem imel podobne kriteriji kot ti. Na koncu sem nabavil Sony KDL-V2500 in sem full zadovoljen.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Valentin ::

Kakšen LCD TV bi kupili člani uredništva Mojega Mikra ( "LCD pri 100Hz", članek iz Mojega Mikra, marec 2007 ):

- 100 Hz izrisovanje slike,
- vsaj 37 palcev,
- ločljivost 1080p, podpora progresivnemu izrisovanju,
- obvezni priključki HDMI 1.3,
- zaželena osvetlitev LED (s podporo do 14-bitni barvni globini na kanal),
- 14-bitno video procesiranje, kar je osnovni pogoj za prikaz do 4096 odtenkov vsake barve,
- tehnologija odstranjevanja šuma v sliki in TV signalu,
- dinamično nastavljanje jakosti osvetlitve.

V članku poudarjajo predvsem prednosti 100hz tehnologije. Ta deluje tako, da dejansko prikaže 100 slik na sekundo. Med vsakima dvem originalnima slikama iz TV-signala izračuna in prikaže vmesno interpolirano sliko (ali niz do treh slik). Rezultat je veliko bolj jasna, ostra in mirna slika, kar je opazno predvsem pri hitrih premikih kadra. Na ta način nova tehnologija zmanjšuje tudi učinek sledenja (ghosting) in utripanja ter daje vtis svetlejše slike.

Ker pa je doseganje konstantnih dovolj nizkih časov zakasnitve (torej pod 10ms), ne glede na kader, težavno, bomo kar v nekaj novih modelih videli tudi že tehnologijo LED. Le-ta bo nadomestila do zdaj uporabljano tehnologijo osvetlitve iz ozadja (CCFL). Prav LED bo poleg večjega nabora barv omogočal doseganje hitrejšega odziva.

Čeprav LCD-ju ostaja še veliko prostora za izboljšave, pa že prihajajo nove tehnologije kot sta LaserTV in SED. Te startajo iz tehnološko veliko ugodnejšega izhodišča in jih ne pestijo težave kot pri LCD...

trdoreh ::

Utopija (vsaj v tem trenutku:)

janezko ::

hanzo,

v kolikor ti cena ne predstavlja problem in ni glavni kriterij izbire, potem se odloči za Philipsov model Philips 32PF9731D. Cena je visoka, ampak Tv naj bi imel daleč najboljšo SD sliko, ima hiter odzivni čas, samo 3 ms, ima ambilight itd.. Dobra izbira, ampak za veliko denarja:)) !!
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janezko ()

BigFoot ::

^ A zadeva podpira nastavljanje slike za vsak input posebej?
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

camargue ::

Že dobre pol leta sem lastnik Toshibe 37WL67Z, full HD je zame smiseln, ker slikam fotke v 16:9 in visoki resoluciji, pa je za predvajanje (seveda preko DVI-HDMI) ta ekran idealen.Slika je odlična, pojavlja pa se mi en problem in sicer, da se mi velikokrat TV vklopi v prazno - samo zvok - potem ga ugasnem in čez cca.10 sec ponovno prižgem, pa je ok. Ali ima kdo podobno težavo in kakšna je razlaga? Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: camargue ()

trdoreh ::

Razlaga je: servis!

Lp

[edit: brisan del, ki se nanaša na izbrisano sporočilo]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: podtalje ()

MartiNoss147 ::

Bliza se cas nakupa fullHD TV:D

Zanima pa me, kje bi lahko v zivo vidu in stestiru Xoro 42 ali pa 47 FullHd LCD tV-ja??? Po tem kar sem prebral v parih mesecih o fullHD se mi zdi, da sta najboljse kar se da dobit za tako ceno! Vse drugo je takoj se enkrat drazje in tako naprej! Res je, da je garancije samo eno leto in da je ohisje teveja dokaj NEprivlacno, sam kaj cmo! Vsega skupaj itak nikoli ne dobis(za sprejemljivo ceno, da se razumemo).

Ce pa kdo predlaga kaksen drugi FullHD TV z podobno diagonalo in podobno ceno, pa naj mi predlaga!

Od TV-ja sm oddaljen cca 2,5 metra!

V naprej hvala za odgovore...

LP, Martin

Gjurisic ::

Počakte se pol do leta dni da cene padejo
še boolj drastično dol.

trdoreh ::

Ves kaj, jaz ti svetujem, da pocakas se ene 4 leta, pa ti prodam jaz mojega za 400 eu!

trdoreh ::

Eh, cena za tega xoro-ta je odlicna, na AVforumu so ga kar hvalili, razen ze omenjenega (garancija, ohišje), je vse ok, ti ga kar kupi.
Seveda pa lahko dodas se malo denarja in kupis Sony W2000, ne bo ti zau!:D

Lp

MartiNoss147 ::

Sm ze razmislju, sam 47 coll je dosti ves k pa 40 coll:D

Mislim, da bi blo res kaj manjsega kot 42 premalo za mojo dnevno sobo!

Ohisje TV-ja je crno in se bo lepo zlilo z rdece-crno kombinacijo pohistva v dnevni sobi! Tisti srebrn napis Xoro bom pa z crno barvo prevleku, da ne bo iztopal tolko! Bom vidu, ko Tv namestim v prostor, ce bo potrebno!
Mislim, da sm se pametno odlocu, glede na ceno 2000E za FullHD 47coll!

hvala za mnenja, pa ko dobim TV, vam kej vec sporoocim!

Uzivajte v FullHd - js bom tut kmalu...:D

LP, Martin

MartiNoss147 ::

Aha se tole sm pozabu - se opravicujem!

Tole cakanje( pocaki to pocaki ono pocaki tolko...), mi gre pa ze pocasi na zivce...
Pol cakas in cakas in zmeraj neki novga pride, pol pa spet cakas in tko naprej...
In v bistvu mas zmeraj sataro tehnologijo ce cakas, da cene padejo na 100000jurju(oz 400E).

sorry za offtopic!

LP, Martin

trdoreh ::

Tisti srebrn napis Xoro bom pa z crno barvo prevleku, da ne bo iztopal tolko! Bom vidu, ko Tv namestim v prostor, ce bo potrebno!

Ta je dobra ja :D :D :D :D ...Pa ja nalimas gor logo od Sony-ja pa bo ok:D :D :D

Beh tisto s 400 eu je bila šala, prav na ta račun in sicer, ce cakas imas vedno staro robo (ko merkatorjeve mesnice:D )

Lp

MartiNoss147 ::

ejj...

Ja tale z Sony napisom gor, pol ga pa prodam tut po Sony-jevi ceni hehehe:D

Vem da je bla s tvoje strani sala, sam pred tabo je GoranJurisic tezil naj cakamo

Komaj cakam!!!:))

LP

MartiNoss147 ::

OJEJ, spet jaz!

Zdele sm slucajno v mimovrste pogledal tale FullHD LCD TV:

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Mislim, cena je vredu, dizaj se kr, garancija 3 leta...

Dej Jan999, mal poglej pa mi povej, kaj si mislis??

Hvala, lp,

trdoreh ::

Uh pojma nimam, prvič čujem za firmo. Slabost je sigurno vidni kot (beri: samo 170), pa samo en HDMI priključek ma. Drugače pa res ne vem, malo pocekiraj po tujih forumih. Predvsem poglej, ce podpira 1080p. Ce je pa zate dovolj, da podpira 1080i, ti priporočam Toshiba Full HD lcd.

Lp

p.s. Mogoče pa kdo drug ve kaj več o tem tv-ju...?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trdoreh ()

BlackHole ::

Ok, zdaj mi pa naj nekdo razloži kaj pomeni vidni kot 170? Ker imam občutek, da si tole napačno razlagam. :(
LP Marko

zmaki ::

Predolgo čakati se ne splača, malo pa že !

Vsaj jaz bom počakal, dokler se v slovenskih trgovinah (zaradi garancije in servisa) ne bo dalo kupiti 1080i LCD TV z vgrajenim DVB-T MPEG-4 dekoderjem (zakaj bi plačal model z MPEG-2, ker ga ne bom mogel za nič uporabiti?).
.

primoz80 ::

normalno da ga boš lahko uporabljal, boš pač zraven dobill pretvornik,kateri ti bo spremenil signal! tako so vsaj meni razložili!?

trdoreh ::

Meni pa je bilo razloženo, da Full HD tv-ji sploh ne bojo meli tega problema, baje lahko sprejemajo oba signala že od samega začetka.

Lp

macgajver ::

men se zdej vala doma že sigurno čez 20 HD filmov večina jih je 720p nekaj pa tudi 1080i in 1080p zato bom ubavil en lcd tv v kratkem drgač kaj pravte se splača kpit tegale xorota LINK
tenstan krompir je pa zakon

trdoreh ::

Dodaj se malo pa kupi Sharp-a.

Imaš to originale al iz neta pobrane filme?

Lp

macgajver ::

že ta cena je maximum zame šarp je pa še 400e več razn če mi daš link od kakšnega cenejšega in še ali je velik razlike med sharpom in xorotom?
Glede tvojega vprašanja nočem da mi zbrišejo post če me razumeš.
tenstan krompir je pa zakon

trdoreh ::

Mh razumem. Glede kvalitete, razlika 100%je!

Lp

Valentin ::

> Ok, zdaj mi pa naj nekdo razloži kaj pomeni vidni kot 170? Ker imam občutek, da si tole napačno razlagam.

Ja, čist od strani bo slika slabša, čeprav ne vem, kdaj boš tako sploh gledal TV...

Drugače sem se pa odločil, da bom počakal na nove tehnologije (SED, OLED, Laser-TV), ki so napovedane že za letos. Pa tudi če počakam še dve leti, ni krize. Za tako izboljšano sliko se pa že splača.

Prav v ta namen, da bom laže preživel to obdobje, sem namreč predlani nabavil Philipsovega 32PW9509 z dobro, staro katodno cevjo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

BlackHole ::

Ja, čist od strani bo slika slabša, čeprav ne vem, kdaj boš tako sploh gledal TV...


Saj! Ravno zato sem vprašal, ker je nekdo kot 170°omenil kot slabost. Veš kaj je 170°? To je tako kot da bi skoraj iz mrtvega kota gledal Tv.
LP Marko

trdoreh ::

O verjemi, da kot veliko pove o kakovosti zaslona in so razlike (ocitne)!

Lp

macgajver ::

mah te koti so kr nekej za moj ekran naprimer sam je račnalniški lcd piše vidni kot 160/160 sej s strani se lepo vid ga pa pogledaš od zgorej slika rata najbl svetla od spodej pa res temna tolk da tanajbol je u štarcun pogledaš levo desno zgorej spodej če je slika dobra poj je uredu.

jebeš to kaj na papirju piše
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

svec ::

kaj je banding?

in kako ga zaznam da moj lcd tv ima?


ima kdo kaksen primer.


kupil sem xoro 37" lcd in sem ugotovil od blizu nekje 5cm, da ima 2 mrtvi piki na crni podlagi, sicer tega na 2-3 metra ne opazim.
lcd tv sem kupil na mimovrste, in sem jih tudi klical, fora je ta da oni ne preverjajo tv-jev ce imajo kaksne bad pixle, in zdaj me skrbi,ce bi jim recimo poslal s hitro posto nazaj tv, da mi ne vrnejo nazaj kaksnega ki bo imel se vec mrtvih pik, potem bo to slo v nedogled, ker tam ne preverjajo kaj posiljajo :D


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svec ()

trdoreh ::

Imas napisano nekaj postov nazaj kaj je banding, ce se ne motim sem prilimal tudi primer.

Mrtvi pixli: Tako je s tem, mislim da garancija zahteva par mrtvih pixlov, za dva je ne moreš uveljavljat.
Je pa to odvisno od proizvajalca, najboljse da pogledas kaj pise v garancijskem listu.

Lahko napises kaksna je slika, pa nasploh kaksen je tv?

Lp

svec ::

ma stvar je ta da sem tv kupil v sredo in bi v zakonskem roku lahko dal nazaj.

ampak me skrbi, da ko mi posljejo drugo tv, da ta recimo ne bi imela mogoce vec mrtvih pik kot jih imam zdaj pri tej.
««
4 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5333116 (29924) nendzi
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334132 (29730) popster
»

37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6922295 (20200) Yoni

HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6114317 (9693) Akssi
»

Nakup LCD TV HD ali HD ready

Oddelek: Zvok in slika
273193 (2744) djordjevic

Več podobnih tem