» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
3 / 154
»»

Primoz78 ::

Hmmm....mislim, da bi bil res boljsi ja ;) bom se mal pocekiral...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

flipflop ::

Ko sem kupoval ekran sem vzel 17" LCD, pa mi ni bilo škoda denarja. Leto kasneje bi za isti denar dobil skoraj dva 19" LCD-ja. Verjetno bo pa tukaj isto, raje počakam leto ali dve in za pol manj dobim 2x več.;)

Primoz78 ::

...z tem cakanjem lahko gres v nedogled...kot pri vsaki stvari...

Lp primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

flipflop ::

Samo leto ali dve.

raptor1 ::

pol lahko cel zivljenje sam cakas .....in nic ne kupis

naprimer PS3 bo zelo drag ko bo prsu ven ...bos caku dve leti 8-) ....da cena pade in zunaj bo kmalu ps4:D .....pol lohka sam cakas .......itd....

si kupu 17'' , dons bi lahko za isti kes kupu 19'' cez dve leti pa 21'' al pa celo vec.....lahko pa cakas se ene40 let:| pa bos za isti kes lahk kupu 80''....8-O :P

flipflop ::

:D Takrat bomo ze uploadani0:)

Sej vem da lahko sam cakas in cakas, ampak 300k se mi zdi mal drago za TV no. PS3 pride pa ob izidu, cena na drugem mestu.:8)

raptor1 ::

PS3 ja baje pride....sele 1.1.2007...predstavitev pa decembra 2006....tko da bo trenutno x-box kr velik delez pobral....

Izib ::

a je komu ratal prit do plasme danes v Hofer-ju, nej kej napiše kakšni so kej prvi občutki a se splača al ne,... a ma kake pomankljivosti, pa če je kje kak podatek kok naj bi mela porabe,...

hvala

LP
I.

Ando ::

Jaz sem imel srečo v Lescah. Pošle so v cca 25 s od otvoritve.

Gre za model

http://www.anni.si/P/PDF/Gericom_GTV421...

po prvi laični oceni je zadeva vredna svojega denarja.

Imel pa bi nekaj vprašanj:

Plazma ima vgrajen tudi digitalni tuner DVB-T (tudi PIP pogojuje uporabo digitalnega tunerja). Ali kdo ve, kdaj bo ta tuner lahko uporabljen tudi v praksi (priklopljen na ljubljanski kabel)? Ali obstaja možnost, da bi recimo VCR/DVD signal pretvoril v obliko (za normalno ceno), ki bi ga plazma zaznala preko digitalnega tunerja?

Ali kdo ve kakšna je garancijska politika v primeru delno delujočega pixla? Ena točka namreč ne prikazuje svetlih barv in se v primeru svetle podlage opazi, kot rdečkasta pika.

lp,

ando

Stepni Volk ::

Najprej moraš ugotoviti katere klase je tvoja plazma. Pri LCD, klasa 0 pomeni, da ne sme biti pokvarjen noben piksel (stalno ugašnjen, stalno pvklopljen, vse tri ali posamezne barve).

glinik ::

350W porabe, to mi delaj ... Elektro se bo veselil tega :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

grega33 ::

Hojla!
Še eno zanimivo primerjavo v rangu 700-800 kSIT: Sony Bravia V40A10 in Samsung LE40M61B. Eni trgovci zelo hvalijo Samsunga, ampak je zgornji model nekaj dražji od Sonyja (ca 50 kSIT). Sicer ima še VGS vhod, ki ga Sony nima, ampak ima Sony 2 letno garancijo - to pa je verjetno še precej več vredno.
Kakšno mnenje o omenjenih modelih?

LP!

Stepni Volk ::

LCD TVje proizvajata Samsung in Sony skupaj. Prav tako LG in Philips. Oba velikana Philips in Sony sta namreč preveč stavila na plazme in bila potem "prisiljeva" v tovrstno sodelovanje.
LCD novice

mina ::

Ravnokar sem vplačala LCD Sony Bravio KLV-S32A10 ... kar tako, na slepo ... zdaj pa sem iz vaših komentarjev dobila vtis, da bi blo bolje nabaviti staro katodno škatlo kot nov LCD!? Eno tolažbo, prosim!!!:\

jRk0 ::

To za bravio ne velja. Dovolj dobro? =) Mislim, da celo pise nekje vmes da je bravia edini dnarja vreden lcd =)
You fuck up once, you loose two teeth.

flipflop ::

mina, jst sem katodno kupil sam zaradi tega ker se mi zdi preveč kolikor stanejo LCD-ji, ne ker bi bli slabi, samo uživaj v nakupu...

mina ::

Hvala, hvala obema za odgovor - se že bolje počutim!!! Bom čez kakšen teden poročala, kaj bo!!

Primoz78 ::

Kaj menite pa o Fujitsu-Siemens Myrica V32...cena je tudi zanimiva... klik!

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

_Tom_ ::

Po lastnih izkušnjah se proti CRT skrijeta tako plasma kot LCD...vsaj v standardni ločljivosti. Pravkar testiram "Hoferjevo" plasmo.....khmm, ja no...jutri poizkusim še s komponentnim vhodom, nato gre stvar nazaj...če koga zanima, mu jo lahko odstopim.

Dejancek ::

Odstopiš v tem pomenu, da jo podariš ? :D

_Tom_ ::

Odstopim v pomenu, da jo prodam, preden se vrne v trgovino, kjer bo tako in tako razgrabljena v sekundi. Potencialni interesenti imate čas do petka popoldne.

email: tomNO@SPAMsiol.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Tom_ ()

Dejancek ::

Jah no, nevedneži pokupijo vse, verjamem to ;)

_Tom_ ::

Razočaranje se nanaša na plasmo kot tehnologijo....

Dejancek ::

Nebi reku da je sam to, temveč tudi to dejstvo je, oz. prelep pregovor : Malo denarja, malo muzike ;)

glinik ::

Lepše človek nebi mogel povedati ... :)
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

_Tom_ ::

Hja, sam toliko v inf.; ekran je Philips - LG in to najnovejši tip. O kvaliteti pa ne morem objektivno soditi, saj nimam možnosti neposredne primerjave. Cena pa je drugače pri nas s popustom cca. 390.000 sit.

Dejancek ::

Dejansko mene tvoj info ne zanima kaj preveč.

Če bi se malo bolj gledal kaj pišeš po forumu bi opazil to kar si napisal : Pravkar testiram "Hoferjevo" plasmo.....khmm, ja no...

Meni zgleda to mnenje, objektivno mnenje ki ni pozitivno...

Tak da ne nakladaj :P

Stepni Volk ::

Tom - pomembna je tudi oddaljenost od ekrana Kalkulator idealne oddaljenosti od plasme TVja.
Philips in LG sodelujeta na področju LCD TVjev (za plasme nisem tako siguren).

EDIT: Dodal link, kjer so možni izračuni tudi za LCD.

Zgodovina sprememb…

nejc91 ::

Tudi jaz zelo resno razmišljam o nakupu.. nekako se bol zanimam za LCD televizorje z bolšo resolucijo... prosim če mi pomagate izbrat...

okoli 400.000 SIT...

Najlepša hvala že v naprej..

Stepni Volk ::

Že odločitev za tehnologijo je težka (ali tudi ne), za model še toliko težja. Philips in LG, kot rečeno delujeta skupaj, Sony in Samsung tudi.
V osnovi stopiš do par trgovin, si na svoje oči ogledaš sliko na ekranu, pri tem:
- primerjaj tako TV signal, kot kak DVD film.
- preveri katere KLASE je LCD televizor (koliko pikslov sme imeti mrtvih/okvarjenih)
- ostale tehnične poslasice (npr.: dva ali en tuner, možnosit priklopa: SCART, S-video, VGA, DVI)
- oblika in všečnost
- daljinec - kako občutljiv je, ali se bo mešal z ostalimi daljinci. S sabo vzami tiste, ki jih imaš in jih preizkusi na TVju (npr, Yakumo DX4 predvajalnik je s PLAY ugasnil Samsungovo CRT televizijo 8-O) Na tem področju ni nekih standardov in različni proizvajalci si lahko isti signal izberejo za popolnoma različne funkcije.
- garancijska doba (tudi v povezavi s KLASO in dovoljenih okvarjanih piskslov)
- cena

Zoži boj na dva modela. Odloči se za enega in ga kupi.

Če čakaš na HDTV, potem raje čakaj naprej, da se dogovorijo okoli vseh standardov in zaščit. Če kupiš sedaj, se ti lahko zgodi, da bo TV fizično bil sposoben predvajati HD signal, a ga ne bo mogel zaradi napačnih vhodov.

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Zakaj je "prezgodaj" za HDTV?


Poleg različnih standardov, ki so si jih že izmislili, je največja ovira v zaščiti. Kar seldi je COPY&PASTE iz novice o Trusted Computingu

Microsoft in Hollywood

Trusted computing ima še veliko tehnologij s katerimi želi nadzirati avtorske pravice, kose železja in programja.
Windows Vista (takrat še Longhorn) ali Media Center Edition bo preveril posamezne kose hardware-a in njihove gonilnika ali izpolnjujejo DRM - Digital Rights Management pogoje.

To bo naredil s pomočjo Global Revocation List- t.i. črno listo gonilnikov in Hardware-a, ki ne odgovarjajo omenjenemu DRM-ju, ki jo bo vzdrževal Microsoft in distribuiral preko update-ov in ostalih kanalih.
Tako bo moč predvajati le DRM dovoljene vsebine.

Dodatno vlogo bo igral še Advanced Accesss Content System, ki bo dodeljeval posamezne ključe za vse predvajalne naprave.
CD/DVD peka multimedijskih vsebin bo tako nadzirana s strani Windows-ov in AACS. Če manjka odobritev, bo snemanje na CD ali DVD zablokirana.

Blue Ray ali HD-DVD - naprava bo prebrala karakteristiko medija, kot tudi RFID chip in bo dala podatke naprej sistemu. Saj bodo Blue Ray in HD-DVD diski poleg AACS dodatno zaščiteni še z omenjenim RFID.

HDTV karitca - bo podobno posredovala informacijo o pravicah naprej sistemu. Preko TV izhoda bo oddajanje predvajano samo zaklenjeno. Analogne verzije ne bo. Vse to omogoča Broadcast Flag, ki ščiti Tv signal. Takšen program je možno spremljati le preko naprav, ki znajo ta signal in informacije prebrati in odkodirati.

Če se zadeva torej prebije preko DRM, Globarl Revocation List, AACS, RFID in Broadcast Flag-a, pride na vrsto CPU. Le ta bo zadeve odkodiral in jih takoj zakoridal nazaj.
Grafična kartica bo zaklenjen signal prenašala preko DVI ali HDMI. Kontrolo nad pravicami tokrat prevzame High-Bandwidth Digital Content Protection, VGA izhod bo zaprt oz. zablokiran.
Zvočna kartica bo enako obdelala informacija o pravicah in zaprla analogne izhode.

Rezultat


HD-TV-ji, ki bodo prav tako preverjali pravice in odklepali informacije, ki bodo prihajele preko DVI in HDMI vhodov. Predvajanja preko analognega vhoda ne bo možno.

PC monitorji - predvajanje HD vsebin je dovoljeno le, če ima monitor varen DVI vhod. Video, ki bodo predvajani preko nevarnih DVI ali VGA vhodov, ne bodo predvajani v polni HDTV resoluciji.

Zvočni sistemi - večkanalni ton bo predvajan samo pod pogojem, da so informacije o avtorskih pravicah zagotovljene. MP3 predvajalniki in ostale zunanje naprave za predvajanje glasbe bodo nadzirane s strani Windows-ov, ter prenos odobren le na DRM odobrenen naprave.

Varnostne kopije - ena do več kopij bo verjetno omogočena za varnostne namene, vendar le če bodo avtorske pravice to dopuščale..

Torej vse o čemer so nekoč sanjali velikani komunističnih in ostalih diktatur:. Veliki brat nas bo gledal."

Microsoft, MPAA, RIAA in osali silijo razvialce hardware-a, da investirajo v omenjene tehnologije. Kar bomo na koncu plačali mi: kupci. V zameno bomo dobili računalnik, kjer lahko sicer gledamo HD-TV filme, a smemo s sistemom početi vedno manj. Edina izbira so alternativni operacijski sistemi, kot je npr. Linux. A na teh alternativah se bomo lahko obrisali pod nosom za HD-video, saj odprtokodnost ne diši filmski industriji in je veliko pre-ne-varna.

Možne rešitve
Ena od možnosti je, da bo ponovno nekdo z Norveške ali kakšnega drugega sveta se domislil nečesa...
Druga možnost je, da zakonodaje posameznih držav že v osnovi ne sprejmejo danih pogojev / ulitmatov. Vsi ti pretkano zamišljeni prihodnji koraki, si tako lahko polomijo zobe.

Meni najbolj všečen bi bil, da bi uporabniki ignorirali te sisteme. Tako bi omogočili razvoj drugim svobodnim operacijskim sistemom in standardom. Apple je vmes stagniral ravno zaradi svoje zaprtosti in monopolističnosti. IMB PC je s svojo odprto arhitekturo zavzel tržišče. Ali Microsoft, Intel in ostali delajo najslabši korak v svoji zgodovini ali ga bodo popolnoma zavzeli?
Stvar je v vaših rokah. A to že veste... pred kratkim sem namreč pozival k revoluciji: ne kupujte monopolističnih izdelkov.

Zgodovina sprememb…

Pujcek ::

_Tom_

lahko prosim poves kaksen TV si uporabljal do sedaj, gledas vecinoma kabelsko tv ali dvd, zakaj se ti zdi plazma ki jo imas slabsa od tv ki si ga imel?

Hvala!!!
:)

Dejancek ::

Stepni : Na kratko povedano lahko razberemo, da se nam obetajo težki časi. Upamo da tega nebo, ampak en dan v bližnji prihodnosti bo...

To je to, ko je človek pohlepen denarja :\

Stepni Volk ::

Jep. Poglej novico: Trusted Computing na pohodu

_Tom_ ::

Dejanček: če bi malo bolj podrobno bral, bi videl, da kritiziram TO plasmo napram crt in ugotavljam, da bi za ugotovitev, ali je TA plasma OK ali ne potreboval več izdelkov različnih proizvajalcev, ki bi jih testiral v istem prostoru in z istimi izvori slike. Otroške izpade pa zadrži zase...

Stepni Volk: Priporočena razdalja 10 čevljev je meni absolutno prekratka, še posebej pri gledanju slabših izvorov. Preveril: Panel je LG Philips, enak kot v najnovejših Philips 852x480 plasmah (svet:1500:1 in kontr:10.000:1).


Pujček: SONY 100 hz 32 palcev, gledam pa DVD, Divx, analogno TV (kjer se je plasma najslabše odrezala). Imam tudi 20 inch LCD TV in LCD monitorje...proti CRT se lahko vsi skrijejo. Če le ne bi bila tako glomazna. In če bi podpirala vsaj 720p.

Sam bom še malce počakal in nato testiral par 37 inch 1080p LCD-jev. Čas bi bil, da začnejo naši trgovci posojati izdelke na testiranje, kot je navada drugje, še posebej pri tako dragih izdelkih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Tom_ ()

mina ::

na ebay.com dobiš nove, zapakirane plasme in LCDje za do 70% nižjo ceno kot pri nas (hong kong). A je to natega ali je tam dejansko tako nizka cena?

Yossarian ::

Stepni volk, prvi prispevek bi se splačalo nadgraditi v obliki članka, kjer bi navedel, na kaj mora paziti kupec pri nakupu LCD ali plazme TV (torej, da mora paziti, katero klaso mora imeti TV glede pik, nadalje resolucija ipd.). Se ti bo dalo? Fajn bi blo.

Drugi članek pa je kar napoved realne grozljive prihodnosti. Upam, da se ne bo v celoti uresničila oz. da se bo uresničila v kateri drugi dimenziji, ker če bo šlo tako naprej, bomo na koncu še morali plačati davek zaradi prdenja in posledično izpuščanja neprijetnih plinov v ozračje.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

goldrake ::

Bi pa moral kakšen zadnji Pion 43'ali Pan 42'500 stestirat tako za hec potem pa primerjaj sliko s CTR še posebej v HD ločljivosti.Tam pa pogori vse kar si do sedaj videl.8-O (seveda z primerno povezavo(kabli pa DVD predvajalnik...)

glinik ::

goldrake,

se strinjam s tabo, ampak mojemu fotru ni ime Bill Gates. :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

goldrake ::

700.000-1.000.000.sit sitnica bi reku broj jedan!:\
Šalo na stran.. Kitajci imajo polna skladišča plazemskih zaslonov pete in šeste generacije,ki jih ponujajo za smešno ceno.Potem pa vidiš po raznih Hoferjih no name plazme z 1:1000000000 kontrasta z HD?? kompatibilnostjo čeprav vsalk lol po ločlivosti(ki pa je večkrat zamolčana)vidi za kaj se gre.Moj prijatu je padu na tako finto v Italiji kjer je kupu Normende za mali dnar in ko nas je povabu gledat rokomet sem vidu štalo od mreže kot da bi bil v kletki za hrčka.
Tisti ki pravite da ni čas zdaj lahko počakate oled tehnologijo čez štiri leta(sprejemliva cena).Ma tudi takrat bo sigurno za počakat kej druzga....

Duke_Nuke ::

Dolgo že spremljam gibanje cen in razne vire ponudbe tako LCD kot plazma TV-jev. Na grobo bi jih lahko ločil v tri skupine. V prvi skupini bi bila ponudba slovenskih trgovin, v drugi skupini alternativni slovenski ponudniki zbrani okrog www.bolha.si (uvažajo v sklopu svoje trgovinice z dvomljivostjo dejanskega uveljavljanja garancije) in tretja skupina, ki jo sestavljajo trgovine znotraj EU (od teh so jasno cenejše internetne trgovine).
Kar se cen tiče so pri nas cene v povprečju tudi tja do 40 % višje kot najcenejše v EU. Ponudba tistih iz druge skupine je tudi v podobnem cenovnem razredu kot tiste v EU trgovinah + stroški prevoza, ampak je problem predvsem drugje (praktična uveljava garancije pri nas ipd.)

P.S.: Trenutno je najbolj ugodni nakup daleč naokoli (celo bolj kot Hoferji:D ) v Torri E. štacuni italijanske Mediamarkt različice Mediaworldu (Trst), kjer prodajajo Fujitsu-Siemens Myrica V32 LCD tv za 899 EUR. Gledano predvsem cena/kakovost.
Ne vem pa, če je na zalogi. Če kdo ve oz. je bil v Trstu zadnje čase naj prosim pove kako in kaj je z razpoložljivostjo.
Experto Credite

goldrake ::

Vse si povedu morda bi predlagal še Uni euro ali Eldo v Bljižnjem Vidmu(I).V konkretnem primeru Plazem je pa definitivno najceneje izlet v Minhen k
http://www.hificomponents.de/Versand/pr...
provare per credere!

SepoX ::

Kaj je pa kej s temle narobe? Hofer.at

goldrake ::

Je treba videt saj se ti te no name izdelke ne dobijo resni testi naprave ali vsaj primerjalni test z istimi podobne kvalitete.Kolikor spremljam italjanske forumehttp://www.avmagazine.it/forum/forumdis...
se praviloma z temi LCD ji par pixelnov pač pokvari tako da imaš potem za ta denar pač manj kvalitetno sliko. Vendar sem mnenja,da prej kot vržeš ven 200 in več K tolarjev se vseeno pozanimaš v specijaliziranih revijah kaj ti aparat nudi...In žal hard discount šare tam ne boš našel.Če pa če folk kupit nekaj za na steno samo da jo ima bo pa tudi U redu.

ricola78 ::

Mene pa zanima, če je kdo že v živo videl plasmo Hitachi 42PD6600. Nikjer namreč ne najdem opisa, ker gre pač za eno precej novo zadevo.
Nekaj karakteristik:

- Diagonala zaslona 106 cm (42'')

- Odzivni čas 8 ms

- Procesor I3

- Ločljivost ekrana 1024 x 1024

- Svetilnost 1200 cd/m2

- HD Ready

- 16:9 raznerje slike

- Zvočnika 2x 10W, Dinamični basi, 3DS

- Spomin za 100 postaj

- teletekst

- Priključki zadaj: 3x SCART, HDMI vhod, komponentni video, S-VHS video, Avdio vhod, Avdio izhod, PC vhod (15 pinski D-sub), slušalke

Če je slučajno kdo kje videl to plasmo naj mi prosim sporoči mnenje.

Zdi se mi da po karakteristikah zgleda zelu vredu zadeva.

Sisko ::

Hitachi 42PD6600 je mogoče videti v Harvey Normanu v Ljubljani.

Sisko

CaqKa ::

1024x1024 pa hdready.. jaz bi dal prste stran od tega

1280x720 in 1920x1080 sta hd resoluciji. vse ostalo bo šlo v interpolacijo kar pomeni lahko celo slabšo sliko kot na obični tv..
moj članek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Big_Al ::

Sam sem pred nakupom TV-ja. Bravia je bil moj skoraj edini odgovor ampak je vseeno še to preveč $$$. Katodni JVC 16:9 bo moja začasna rešitev, da se trg umiri in tehnologija dozori!

krho ::

@Big_Al: Kateri model JVCja in koliko $. Ker od CRTjev sem jaz najboljšo opremo in 2 leti garancije videl samo pri Loewe 3981ZW (230kSIT)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

ricola78 ::

HDTV je zdaj brezveze kupovat, dokler še ni signala. In zgleda da bo treba v SLO še nekaj let počakat, da bo. Do takrat bodo pa trgovine polne HDTV ready televizij. Znanec pač želi kupi TV zdaj in osebno bi mu svetoval Plasmo. Sem prebral kar nekaj forumov in vsak ima svoje prednosti in slabosti.

@CaqKa
Poglej kolk so ostale plasme teh velikost (852 x 480). Dejstvo je, da je slika na plasmi za moje pojme lepša. Ima bolj naravne barve.

Bom povedal več, ko si bom ta TV od blizu pogledal.
««
3 / 154
»»