» »

Full HD TV

Full HD TV

««
16 / 19
»»

[SkA] ::

Joj dej ne piši bedarij, lepo te prosm. Vsak tvoj post jih je poln. Noben HD ready televizor ne prikazuje pixel per pixel celotnega 720p signala, to je dejstvo in s tem nisi nič novega odkril. Bolj so pomembne vrstice, kot pa tistih nekaj pixlov v širino.

Po korakih odkrivaš toplo vodo in ji daješ neko blazno relavanco, ki je sploh nima. Res bi bilo lepo, če se nehaš z bedarijami obremenjevati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

ironmaiden ::

Jaz sem gledal PDP-428XA in je 1024 x 768 primerjal sem jo z PANASONIC PLAZMA T42-PY70 (1.920x1.080) na obeh se je predvajal BR 1080p film in sorry na Pioneerju je bila boljša slika. Že res da je pri closeupih obrazov malonkost več detaljev prikazal Pany (ampak razlika je bila res minimalna), kar se tiče barv ter črne je pa Pio ubijal. Na koncu sem pa kupil tako ali tako Panasonic 42PV70 za zelo hudo ceno :D

toplakd ::

po wikiju mora tv met vsaj 720 linij vertikalno za 720p

KoMar- ::

[SkA], ne napadaj folka... če preletimo tvoje poste, si bil že večkrat precej agresiven in to čisto brez razloga!

720p ma resolucijo 1280 x 720 in če ma TV v katerikoli dimenziji manj pikslov od tega (recimo v širino samo 1024), slika ne bo maksimalno kvalitetna, pa če je še tako dobra plazma / LCD. Ravno zato sem dal (seveda pretirano) primero z dlančnikom. Osebno ne bi nikoli kupil televizorja s 1024 x 768 za gledanje 720p, ker to ni to. Prav tako ocenjevat kvaliteto 1080p filma na televizorju z resolucijo 1024 x 768 je žalitev za Full HD format... če nimaš 1920 x 1080, ne boš izkusil najboljše možne kvalitete, pa če se na glavo postaviš. Ne vem sicer, kakšne HD vsebine vi gledate, ampak če si jaz zarolam kak 46 GB velik BluRay, šteje vsak piksel... verjetno nisem edini, ki mu je to pomembno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

trdoreh ::

Marko, mi gledamo pa 51GB HD DVDje!>:D ;) Malo za šalo, se pa popolnoma strinjam s tabo, če na tvju večinoma HD vsebine predvajaš in tv kupuješ za dalj časa, sploh ni dileme, valda FHD tv. Sam ko bi ti vidu kaj Pio Kuro dela...uhhh:\ :D Težko se ji človek upre...Bo pa pomoje na CESu Pioneer predstavu kako 42" FHD plazmo!:D


Lp, Jan

KoMar- ::

No sej, v dnevni sobi majo starci lepo eno SD Sonyjevo plazmo in je ni čez plazmo pri gledanju navadnega TV programa... na LCDju je zadeva vedno precej grša, ne vem zakaj...

boris22 ::

Danes sem staršem priklopil novi lcd 32 model 32PFL5322 (1366 x 768) z dinamičnim kontrastnim razmerjem 7500:1. Me je prav zanimala kakšna bo slika za sd signal. (dvdji in digitalna satelitska) in lahko rečem samo slika je res napredovala proti lcdjem, ki sem jih gledal pred slabim letom. Skoraj na ravni moje plazme. Tako da sem prav vesel da sem izbral panasonikovo plazmo TH42PN73 (1024 x 768), vendar se mi zdi da ko bojo hd mediji bolj dostopni bom presedlal na fhd lcd. Vse kaže tako. Eno kratko vprašanje. Kaj ve mogoče kako odpraviti moteče vodoravne črte pri predvajanju filma iz mojega htpcja na plazmi, ki se pojavijo vsake tolko. Slika da se razmaže v vodoravni smeri na sredini ekrana za trenutek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boris22 ()

[SkA] ::

marko_stamcar, ne napadam in se opravičujem če je tako izpadlo. Vseeno je tvoja izjava pač napačna, podlaga za to pa je že omenjeni in zelo hvaljeni Pioneer Kuro tudi v HD ready različici. Tvoja izjava je:
"720p ma resolucijo 1280 x 720 in če ma TV v katerikoli dimenziji manj pikslov od tega (recimo v širino samo 1024), slika ne bo maksimalno kvalitetna,"
Oprosti ampak tistih nekaj pixlov v širino ne pove o sami kvaliteti nič in to sem teže na začetku opozoril. Ti pa še vseeno vztrajaš pri tem in mislim da v vse skupaj vnašaš več nejasnosti (tudi zaradi sebe), kot pa vrednosti. Noben HD ready televizor ne prikaže 720p signala "kvalitetno", kot si se ti izrazil. LCDji imajo pixlov več, večina HD ready pazmn pa malo manj, obema tehnologijama pa je skupno to da pixli niso kvadratni tako kot je to v izvornem videu. Že zaradi slednjega je smešno govoriti o kvaliteti prikaza polne resolucije zgolj na podlagi prikaza vseh pixlov.
Edino pri FHD lahko govorimo o preslikavi 1 na 1 in kvadratnih pixlih.

To kar ti mešaš so žal hruška in jabolka, predvajanje 1080p vsebine na 1024 x 768 je nekaj popolnoma drugačnega kot predvajanje 720p na 1024 x 768. Kot sem ti že namignil, so vrstice bolj pomembne - že razmerje stranic pove da jih je znatno manj, torej vsaka še toliko bolj šteje. Tako da na debato ali je 1080p bolje od 720p niti ne bom sodeloval, dejstvo pa je da si v FHD temi začel razlagati kako nobena plazma z 1024 x 768 resolucije ni sposobna prikazati 720p signala, kar je - kot sem že povedal:
a) zavajanje prestalih (in sebe?), ki bodo to brali, saj ima večina hd ready plazm ravno takšno resolucijo
b) nesmiselno povezovati kvaliteto s številom dejansko prikazanih pixlov, ker je to zgolj kanček končnega rezultata

Drugo je sam viewing distance in sposobnost tvojega očesa, da dejstva da zgolj pixli ne naredijo dobre slike niti ne omenjam. IMHO je tista tvoja izjava o hvaljenju vseh pixlov malce smešna, oziroma bi bilo fino če si malo različne TVje ogledaš, preden sodiš zgolj na podlagi teorije in karakteristik.

Lahko pa seveda poveš, kako po tvoje je potem Pioneerjeva plazma z 1024 x 768 resolucije še vedno med izdelki z najbolj hvaljeno kvaliteto slike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

s1e2x3y ::

No, marko_stamcar!
Povej!
Rad bi slišal tvojo razlago. Pa tokrat napiši vsaj dve vrstici... Prosim.

trdoreh ::

Lahko pa seveda poveš, kako po tvoje je potem Pioneerjeva plazma z 1024 x 768 resolucije še vedno med izdelki z najbolj hvaljeno kvaliteto slike.
In seveda ima HDR certifikat!:D


Lp, Jan

SasoS ::

1366 x 768 so kvadratni pixli. LCDji imajo prazaprav vsi kvadratne pixle, nekvadratni so lahko edinole pri plazmi ali CRTju...

[SkA] ::

Če preračunaš malenkost odstopa glede na razmerje, je pa res da ima več kot dovolj pixlov da jih par ob robovih niti ne koristi. Ampak ja, sem šlampasto napisal iz glave in nisem premislil, tako da priznam napako. V vsakem primeru je v predvsem v širino to kar nekaj pixlov več kot pri 720p signalu, tako da pride do scalinga. In če je procesor v LCD TVju slab, bo zadeva pač izgledala slabše, neglede na to da je dejansko število pixlov večje kot pri HD ready plazmi.

Hvala za popravek SasoS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

SasoS ::

Nekje sem bral, da je razlog za to čudno resolucijo to, da je to ravno 1K pixlov in da so taki procesorji dosti ugodni...pa se maximalno izkoristi resolucijo. Po mojem je to ena velika neumnost, saj bi slika na 1280x720 izgledala dosti bolje kljub nekaj manj pixlov zaradi 1:1 mappinga tudi če procesor ne bi bil do konca izkoriščen.

Keyser Soze ::

Jp, treba je bilo pokurit staro elektroniko. In dobili smo "HD Ready" TVje.:D

Se še danes posipam s pepelom, ker sem se spustil v te vode.
OM, F, G!

ironmaiden ::

Plazme imajo v štartu slabšo sliko kot kasneje po kakih 100 urah dela.

radems ::

Žal sem imel komaj danes čas za napisat odgovor glede $ony X3500.
[SkA] hvala za slike vendar bi te rad opozori, da ima tvoj aparat največjo resolucijo zajema 2560 x 1920 in bi bilo lepo če sliko postaš v tej resoluciji in ne 1280 x 960 saj gre le za diamant $ony-jeve ponudbe med LCD TV-ji in ga je potrebno videti v vsej svoji veličasnosti. Se pa ne strinjam tvoj aparat je kar vredu le njegova omejitev avtomatski ISO je morda problem. Tudi čas osvetlitve 0,0293255 in občutljivost nastavljena na ISO 64 je malo premalo da bi lahko kaj videl, nekje med 400 in 800 bi bilo zagotovo bolje. In verjetno se nismo razumeli, mene sploh ni zanimala barvna (kromatska) natančnost prikazane slike. Prosil sem postanje slike z črnim ozadjem in ne z črnim z dodatkom belega kvadrata, vem da beli kvadrat omogoči da se avtomatska nastavitev svetlosti preklopi na ISO 64 in tako zapre do konca zaslonko. Prav tega jaz nočem ko želim videti sliko zaslona. Ne bom niti pisal zakaj bi nekdo lahko to storil ker je preveč očitno.
s1e2x3y moj namen ni prek neta kupovati LCD-ja, ko smo že pri ženskah jih v temi gotovo ne boš izbiral in primerjati ženske z materialno dobrino je malo da ne...... Če pa se govori o LCD televizorjih sploh pa ko gre za najvišji cenovni razred in pozabimo na modele z zlatim ohišjem ne zadostuje izbira na svetlobi . Ampak to je le moje mnenje in večina uporabnikov napak niti ne opazi dokler se jim teh napak ne pokaže. Moramo upoštevati da večina uporabnikov gleda na televizorjih visoke resolucije, visoko komprimirane divx-e s številom prikazanih točk ki ne presega 220K kar je 10X manj kot zmore prikazati 1080p ekran. In za njih je to popolnoma vredu, nič ni narobe slika odlična.
boris22 tista vodoravna črta ki se pojavlja na ekranu je zaradi sinhronizacije, frekvenca predvajanja se razlikuje od frekvence osveževanja zaslona in zato vidiš črto. Najbolj enostavno poskušaj vklopit "broken vertical sync" v predvajalniku Media Player Classic ali predvajaš z zadnjim BS predvajalnikom kateri bo sam poskrbel za to, drugače se moraš poigrat z PowerStrip-om ali z ffdshow-om ampak sedaj pred prazniki ko vsak trenutek šteje ti priporočam prvi dve možnosti. Za DVD, BD in HD-DVD pa je priporočljivo uporabljatai PowerDVD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: radems ()

boris22 ::

Radems hvala za razlago vendar sem že sam ugtovil odgovor. Imaš prav po testiranju petih najbolj uporabljenih playerjih sem prišel do zaključka glede zatikanja filmov na htpcju, da ni pomemben samo hardver ampak tudi kakšen software imaš gor inštaliran, še posebej če imaš sistem, ki je nekje na meji za poganat hd materijal. Z dvixi,xvidi, wmv, avi, mov formati res nimam težav in jih tekoče predavajajo vsi testiran playerji. Pri hd filmih 720p se je dobro izkazal kmplayer, z 1080p pa je zgodba bla čisto drugačna. Edino predzadnja verzija bsplayerja pro 2.24.953 smplayer 0.5.62 in vlc 0.8.6 d sta delo opravila odlično brez zatikanja, pri windows media player 11, power dvd 7.3 in kmplayer 2.9.3.1214 pa je bilo zatikanje prisotno. Čez počitnice bom tudi sformatiral računalnik in namestil res samo potrebne programe za poganjat filme, mp3je in slike pa namestil zadnje verzije gonilnikov, playerjev, kodekov, da naredim meni čim bolj optimalen htpc. Vsekakor pa priporočam vsem, da preiskusite čim več kombinacij kajti določen software lahko zelo izboljša, da vam hd filmi bojo bolj tekoče delali.

[SkA] ::

Radems, na slikah:
a) barve niso bile resnične, kar te sicer ne moti
b) je prišlo do spiral zaradi bljižine
c) je bilo na tono "prahu", ker optika fotoaparata v popolni temi nikakor ni mogla zajeti zadeve pravilno.
Zdaj pa povej, kaj ti iz takih slik sploh vidiš, ko še vedno v isti sapi govoriš o diamantu, ki ga je treba videti v realni luči. Ne morem da se ne smejim zraven, ker televizor gledam zraven v živo in ti lahko samo povem, da slike z mojim fotoaparatom za 100 evrov niso nič kaj realne. S tem fotoaparatom in slikami izdelanimi v temi enostavno ne boš ločil med sliko ugasnjenega televizorja, sliko prižganega televizorja, ki prikazuje popolnoma črno ozadje in sliko praznega SCART/HDMI vhoda. Optika v digitalcu enostavno ni sposobna zajeti dovolj detajlov, da bi ti to ločil.
Mislim da ni treba 2x razlagati, zakaj sem 1.3 MB slike zmanjšal, ker je tole popolna neumnost.
Če hočeš živo sliko se sprehodi v trgovino, takole ne boš brez profi fotoaparata dobil niti pribljižek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

radems ::

Če misliš moje pisanje ''diamant $ony-jeve ponudbe'' je bilo mišljeno ironično, če bom imel možnost dobiti ta TV v roke bom slike napravil sam in jih tudi tu postal.

Kriko ::

Se bom malo umešal bi prosil samo za eno razlago.
Namreč sem nabavil Sonyjevo 40 Ful HD tv, pa me zanima preko katerih kablov je najbolje imeti priklopljen recimo Divx Xoro predvajalnik. Ali preko SCART kabla ali S-Video. Pa bi vprašal še to..če priklopim preko S-Videa je treba priklopit še dva chinca za zvok (levo-desno). PA zakaj imajo poleg S-Video vtiča še en vtiš (chinch) in je tudi video? KAj mogoče lahko namesto S-videa se priklopi tudi za video na način chinc?

No v kratkem, kaj je Kvalitetnejše scart ali s-video.
Ali če priklopim preko s-videa rabim če dva kabla (chinch) za zvok.
ZAkaj je poleg s-video vtiča vedno zraven še ena luknja za chinc prikop?
kriko

SasoS ::

SCART je kvalitetnejši če nastaviš RGB način. Druga prednost je, da ne rabiš posebej kabla za zvok (torej ja, poleg s-videa moraš priklopit še činča za zvok). Tisti tretji činč je tudi možnost za prenos videa, a najmanj kvalitetna.

KoMar- ::

Vrži Xoro stran in kupi nek konkreten player s HDMI :) Nekako ni primerno na Full HD televizorju uporabljat SCART / S-VIDEO...

lolek84 ::

Mene pa zanima kako kaj menite, pod katero mejo pri odzivnem času ne it?

Večina tv-jev ima 8 ali 6ms odzivnega časa, samo veliko kolegov jamra in tudi opaziš, recimo ko gledaš nogomet, se res slika včasih čudno premika.
Tak, da sem malce že skeptičen, če bi nabavljal lcd tv al pa ne? Kaj pravite?

Aya pa neka osnovnega me še zanima o svetilnosti?
Namreč ne vem, kaj ta funkcija pomeni pri nakupu in na kaj bit pozoren?

Hvala za pojasnilo!

KoMar- ::

Pri odzivnem času je tako, da večina proizvajalcev poda teroretični najmanjši čas (gray to gray), tako da pri nekaterih srečaš celo 2 ms, česar v povprečju ne boš nikoli srečal... če vzameš kvalitetno firmo, bo slika ziher boljša... recimo večina Samsungov ma 8 ms, prav tako pomoje kak Sony in Philips... pri bolj cenenih proizvajalcih boš srečal pa 4 ms in 2 ms, kar je čisto zavajanje. Jaz imam npr. za delo še vedno Samsungov 17'' LCD s 25 ms odzivnega časa in pri gledanju filmov to hibo komaj opazim - na LCD TVju (prav tako Samsungov :P), ki ima 8 ms, pa ghostinga oz. motion blura praktično ni oz. ga še nisem opazil. LCD je povsem zrela tehnologija za TVje.

Kar se pa tiče svetilnosti, ti podatek pove, koliko svetlobe pade na neko površino oz. po domače, kako svetel je zaslon... pri večjih zaslonih je svetilnost običajno manjša, ampak nisem še srečal LCDja, kjer bi bila svetilnost problem - ti se osredotoči predvsem na vidni kot (recimo jaz osebno vzamem samo 178/178, ker je vse, kar je manj, zanič - pa še 178/178 je običajno v realnosti dosti manj...) in odzivni čas (kjer pač vzameš nekaj okoli 8 ms, manj je pretiravanje iz strani proizvajalca, več imajo pa samo stari modeli). TV si pred nakupom seveda obvezno oglej v kaki trgovini, da ne boš potem razočaran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

lolek84 ::

Hvala za koristno informacijo.
Bo treba še doma malce skup sest in se pogovorit.
Je še vedno prava dilema kaj kupit. Gledalo se bo na razdalji, tak na oko povedano 3,5m jaz vztrajam pri 106cm, doma vsi pravijo, da manjše vzet, ker je to preveliko. Kdo bi ga vedel.

Druga, še večja dilema pa je vedni bom LCD vs PLazma. Eni pravijo, da je boljše vzet plazmo, ker se baje boljše odnese pri slabšem sprejemu kabelskega operaterja.
Nekaj me še zanima, a mogoče kdo ve kako se imenuje funkcija uravnavanja zvoka oz. šumov tega televizorja: klikklik


Namreč to mi je full pomembno pri nakupi novega tv-ja. Ker namreč ta samsung, ki ga trenutno ima oče ima to funkcijo in ko postane malce "nepopolna" slika, ta funkcija tako odreagira, da ni nobenega zvoka, ne da bi pa odpravila šum. In to se pri našem kabelskem operaterju in s tem našin tv-jem dostikrat zgodi. Ker mi bo oče zavil vrat, če pripeljem novo plazmo/lcd, vržemo vstran dobrih 1000€, potem bo pa to dalje delalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lolek84 ()

Primoz78 ::

Tudi sam se odlocam za nakup nove TV za v sobo...ker vecino casa gledat TV v sobi hocem nekaj konkretnega...TV bi pa uporabljal za IP TV, navaden signal, DVD-je, Divx-e ter seveda v kombinaciji z PS3 vse na razdalji 2,5-3m. Malce sem v dilemi (sicer sem prebral ze vecino te teme a se vedno sem v dilemi) ali sploh potrebujem FHD ali samo HD...TV naj bi bila med 32" in 40" ceprav se bolj nagibam k 32" ker raje dam mal vec dnarja za eno dobro 32" kot za eno slabo 40". Starsa si lastita Sony BRAVIA 32" (morem se pogledat kateri model je tocno) stara cca. 2 leti in so super zadovoljni...zato se tudi jaz nagibam bolj k Sony-ju (tudi sodec na mnenja uporabnikov po forumih). Torej dilema je v tem ali naj vzamem Sony KDL-32D3000, ki ima odlicne karakteristike (100HZ, 10-BIT panel, 24p,...) a je le HD ready ("zmozna" prikazati tudi 1080p)....ali raje dodam se 300€ in vzamem KDL-40v3000, ki je sicer 40" in FHD ampak ima nekoliko slabse lastnosti kot 32D3000 (nima 100hz, 10-bit...)...ker ne najdem nekega kompromisnega modela, glede velicine (37") se odlocam med tema dvema, ceprav se bolj nagibam k 32D3000, ker je le TOP v HD-ready....40V3000 pa nekje bolj vstopni model v FHD...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

hamurabi ::

Kaj pa Sonyev 40S3000...Zelo hvaljen HD-ready LCD.

Primoz78 ::

Tudi tega sem gledal, sam nima 24p, 100hz ter 10-bit panela...to so res lahko "samo" malenkosti a TV kupujem za vec casa in bi za tak dnar dobil najvec kar se da...cenovno je pa nekoliko ugodnejsa od 32D3000...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

hamurabi ::

Zakaj bi rabil 100 Hz?

Primoz78 ::

Kot sem ze rekel mi je 40" mal prevelika za v sobo...pa bolj kot 100hz bi raje izpostavil 10-bitni panel mogoce...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

hamurabi ::

A nima tale Sony (S3000) tudi 10-bit panela

http://www.dtvcity.com/sony-lcd/sony-kd...

roCkY ::

To je C/P napaka trgovca. Kolker sem to pregledov pred časom ima 10bit le FHD W in X serija 3x00.

Primoz78 ::

Na uradni strani od Sony pise, da ima tudi HD Ready 32D3000...zato mi je tale 32" padla v oci...


Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

iverson3 ::

Kaj pravite na tega Sharpa LC 37X20E? Že dva tedna tuhtam kaj vzeti, pa sem se že skoraj odločil za ta model. Dobil bom še ca. 20-30% popusta, zato vseeno rajši dam nekaj evrov več, kot da kupim npr. Sonyja S3000, ki se ga na veliko opeva. Ima kdo izkušnje s tem modelom? Mogoče kakšna slabost?

player_cube ::

Vauuu, Super .. kje pa dobiš tak popust ????? Daj nam članom obvezno javi !

Mushatin ::

Ali je to (1529€) realna cena za Sony KDL-40W3000? Prodajalec je PC Giga, ampak na njegova spletna stran cena je drugačna, 1949€. :O

Oprostite za napake, nisem slovenec, malo govorim slovenščine. :\

LapD ::

do zdaj najcenejšega w3000 je imel MM in sicer za 1540€ tako da je to zelo dobra cena, vprašanje pa katera cena je prava.

Mushatin ::

Hvala LapD!
A veš, v MediaMarktu cena je realna ali brez DDV-ja?

trdoreh ::

Pcgiga ma podobne cene kot Mediamarket, pomoje masta istega dobavitelja. Cene so z DDV. Nizke so pa zato, ker tvje pripeljejo iz Nemčije.

Lp, Jan

BigFoot ::

Resno sem začel razmišljati da bi že v bližnji prihodnosti (v kakšnem tednu ali dveh) nabavil nov TV. Izbor sem že zelo zožil in sicer na dva 46" Sony Bravia TVja. Nekako sem bil že odločen za 46V3000, potem sem pa opazil še 46D3500. Pa me sedaj zanima kakšna je razlika v praksi. Po specifikacijah sta si TVja praktično identična (isti kontrast, svetilnost). Edino V3000 ima en HDMI več. Tako da me v bistvu zanima če je kakšen razlog da bi raje vzel D3500. Po cenah sta si podobna pa tudi za 100€ gor ali dol se ne bom obremenjeval.

V glavnem, za kakršne koli koristne informacije bom zelo hvaležen. :)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigFoot ()

soso ::

Za kateri LG naj se odločim :

LG LCD TV 37LF66 ali LG LCD TV 37" 37LF75 DIAGONALA 94 in zakaj ? HVala
Ah ni nam lahko!!!

Kato ::

LG 37LF75 -izjemno lep dezign , panel naj bi bil S-IPS, imaš 1 HDMI več , razljika v ceni je le 100€ , sem ga videl pa tudi v trgovini in zgleda krasen.

soso ::

Kaj to pomeni ( panel naj bi bil S-IPS)? Hvala LP
Ah ni nam lahko!!!

Kato ::

To je tip matrike. V grobem imaš tri osnovne tipe matrik (TN, PVA, IPS) in še njihove izpeljave ponavadi je to le kakšna črka pred posameznim tipom (S,M,..) . TN uporabljajo vsi poceni monitorji, to je matrika za množice (hitr odzivni čas, ne najboljša kotna vidljivost , slab prikaz črne ) , PVA je precej boljša (zelo dobra kotna vidljivost 178°/178°, zelo dober prikaz črne, ne tako dober odzivni čas), IPS najdeš jo le v najdražjih monitorjih (zelo lepe barve, črna je malce vijolčna, odzivni čas boljši kot pri PVA, zelo dobra kotna vidljivost 178°/178°)

KoMar- ::

pa bolj kot 100hz bi raje izpostavil 10-bitni panel mogoce...

Pa smo spet pri 10-bitnih panelih... 10-bitno je samo procesiranje, sam panel je pa čisto lepo 8-biten - R/G/B odtenkov je še vedno po 256... filmi z 10-bitnimi barvami pa itak ne obstajajo, da ne omenjam grafične kartice / komponente s takim izhodom... skratka, 10-bitni paneli so malce več od marketinškega trika.

Kar se tiče pa 100 Hz je pa podobn šmorn... menda zadeva pride prav pri gledanju analognega signala, pri HTPCjih in komponentah je pa skoraj brez uporabne vrednosti, nekatere celo moti.

soso ::

Hvala za tako izčrpen odgovor. LP
Ah ni nam lahko!!!

Dami ::

Najavljena je nova serija sony Bravie (konkretno w4000) in ga bom verjetno vzel (če ne bo slabši od 3000:8) ). Zanima me kako ga najbolje povezati s pcjem (grafična 8800gts 512 2xdvi, razdalja cca 10m). DVI->HDMI ali kr na VGA? Cena kabla ni pomembna, ampak kvaliteta slike. Zvok ni pomemben, ker ma svoj kabl v reciever.
Hvala.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

KoMar- ::

HDMI/DVI, jasno. Fuj to VGA.

grex ::

Eno vprašanje glede 24p in 60Hz signala.
Pred mesecem dni sem kupil Samsung LE46 F86 in ne vem, če se mi ljubi zajbavat z garancijo (ko to berem, bi raje kupil Sonya ampak kar je, je).

TV ima namreč napako, da 24p signala ne prikazuje dobro (slika utripa), 60Hz signal pa prikazuje temnejše "bare", ki scrollajo od zgoraj navzdol (scroll bars,... rolajoči bati po slovensko hehe). 50Hz signal je ok.

Ali sem zaradi te napake prikrajšan? Do sedaj sem vse gledal preko računalnika (720p in 1080p filme) in to na 50Hz in me napake na 24 in 60 ne motijo. Ne vem pa, če bom ta dva signala vseeno kdaj primoran uporabiti.

V kakšni situaciji bi torej MORAL oz. bi bilo BOLJŠE uporabiti 24p oz. 60Hz signal?

Modri dirkač ::

A izrecno piše v specifikacijah, da TV podpira 24p?
Everybody lies!
««
16 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5333116 (29924) nendzi
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334130 (29728) popster
»

37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6922294 (20199) Yoni

HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6114317 (9693) Akssi
»

Nakup LCD TV HD ali HD ready

Oddelek: Zvok in slika
273193 (2744) djordjevic

Več podobnih tem