» »

[TV] CRT oz. katodni televizorji

[TV] CRT oz. katodni televizorji

1 2
3
4 5

Valentin ::

Svojega 32PW9509 sem že opisal v prejšnjih postih. Verjetno si opazil, da sem navdušen nad njim oziroma sliko. Odličen je tudi način, kako zna prilagoditi 4:3 sliko 16:9 formatu. Ko izbereš opcijo avto-format, ti jo vedno optimalno prilagodi ekranu, pri tem upošteva tudi podnapise, pa njegovo prilagajanje slike svetlobnim pogojem v prostoru, itd...

Sicer ponavadi vsak 'berač svojo malho hvali', ampak res nisem dosedaj na CRT-jih videl boljše slike...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

Yossarian ::

Ima kdo izkušnje s televizijo Gorenje 32VIP15-100
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian ::

Torej, danes sem nabavil Philips 32PW9520. Na spletni strani od BOF-a piše, da ima sliko v sliki (PIP), vendar jaz nikjer ne vidim na daljincu tega gumba. Ali mogoče ve kdo za kakšno finto?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

clip ::

Nima PIP
Pozdrav od Clipa

Yossarian ::

Ne, sem že ugotovil, zato sem menjal za Gorenje. Ja, slika je malce slabša, vse ostalo pa za mene brez napak.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

delfinus ::

Ima kdo izkusnje s tole: JVC AV32H5

veliki4 ::

A ima kdo izkušnje z BEKO televizijo, 100 herčno, 82 cm crt ki jo prodajajao za 100 000 SIT?
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

delfinus ::

Dobil informacijo od Philips.SI. Od 21. 05. 2006 naprej bo v Sloveniji dobavljiv Philips TV 32PW9551. Odlika briljantna slika in HDMI prikljucek. Vec podatkov je na voljo TUKAJ. Koncna cena naj bi bila okrog 159K.

TOP ::

Kaj pa menite o Sony CRT 100 mhz.Imam namen kupiti CRT in nevem katerega do 150K HVALA

delfinus ::

Glede na kakovost slike sem sam bil najbolj zadovoljen s Philips 32PW9520 zaenkrat. Ostali modeli Philipsa (cenejsi primerki) so bili dosti slabsi. Sika je bila na 9520 naravnost pribita, barve super. Pocakal bom se na tegale 9551, da vidim kako je z njim. Ima pa tudi HDMI, kar ga naredi malo bolj future proof. JVC zgoraj na sliki sem tudi gledal, ampak je bolj kot ne jajc ali pa so imeli slab primerek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

IgorM ::

Zelo rad bi videl 9520 in 9551 en ob drugem za direktno primerjavo, me prav zanima, če so kaj izboljšali pixel plus 2, predvsem mislim na ghosting.
Pa dobro bi bilo, če bi 9551 imel resnično podporo za HD, tako da bi bil uporaben s xbox 360 ali p3.

OFC ::

9551 nima pixel plus 2, na žalost pa tudi ne omogoča gledanja dveh programov hkrati.. Torej vprašanje: obstaja Philipsov CRT TV, formata 16:9, ki omogoča gledanje dveh programov hkrati? Doma imam cca. 6 let star (ki sem gakupil za EP2000, torej moram novega kupiti pred SP2006:) ) Philipsov 16:9 TV, ki omogoča gledanje dveh programov hkrati in ne vem zakaj to ni več moč dobiti oz. jaz ne vem če obstaja...

Za odgovor se zahvaljujem.

s51as ::

Živjo,
jas sem kupil LOEWE mimo 28 ki je 16:9 format obstaja pa tudi 32', in ima sliko v sliki in za moj okus tudi zelo lepo sliko (podobno kot PHILIPS) s tem da se mi zdi da ima še bolje urejeno z prilagajanjem slike na širok format. Če dam sliko na 4:3 so vertikalne linije ravne in nič izkivljene.

28' sem vzel ker imam zelo majhno razdaljo med ekranom in sedežno drugače sem imel namen vzeti philipsa. tudi kar se dizajna tvja tice mi mimo bol ustreza saj je nekaj posebnega, bol zaobljene oblike mačje oci/zvočniki, zvočniki so pod TVjem tako da pride ekran malo višje, pa lahko ga dobiš v treh barvah!

Zvok je tudi kar dober ni pa nič kaj posebnega, še vedno je bolje če poslušam zvok preko stolpa.

Moti me edino da ko ugasnem TV zraven še ugasnem stolp (philips) očitno imata isto komando za vklop/izklop :( ampak to mislim da ni krivda TVja.

Lep pozdrav,

Andraž
It's just me myself and I

OFC ::

Odlično!
Malo sem pogledal Loewe in mi je nekako tale Loewe Aventos 3970 ZW padel v oči. Vsebuje vse kar mi je pomembno, imam pa vseeno še eno vprašanje. In sicer primerjava Z Philips-ovo Pixel Plus 2 funkcijo. Ali ponuja Loewe Aventos boljšo sliko ali Philips?

Še enkrat hvala za odgovor!

PS.: Kje pa si jo moč ogledati Loewe TV oz. kje je njihova prodajalna?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OFC ()

TOP ::

Sedaj ko sem vse to prebral sem ugotovu da Samsunga flit ni za kupit,kaj potem je še najbolši Filiphs ali kaj drugega .HVALA

delfinus ::

Philips 9520 vsekakor izjemna slika. Pocakal pa bom na 9551, da vidim kako je z njim. Sicer pa posrfaj malo do nemskega foruma, kjer veliko razpravljajo o primerjavah med CRTi itn. http://www.hifi-forum.de/. Za prevod sem uporabljal kar babelfish. lp, D.

TOP ::

Ej hvala za odgovor ampak jaz rabm 72 cm diagonalo.In kaj misliš o Sony 100mhz.HVALA

TOP ::

Kaj pa recimo meniste o TV Philips 29PT 9020

met ::

jaz sem s tem aparatom zelo zadovoljen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: met ()

s51as ::

OFC:
LOEWE prodaja trgovina JADRAN v BTC-Ljubljana, hala A.
Glede slike, ne vem katera tehnologija je ampak v primerjavi z PHILIPSOVO pixel plus 2 je boljša na LOEWE! Sicer je to moja ocena ampak barve se mi zdijo lepše in tudi oblika slike je lepša, robovi niso popačeni v nobenem formatu. TV ima tudi funkcijo avtomatske prilagoditve formata slike, tako da če gledaš 16:9 filem preko antenskega vhoda bo sam nastavil sliko na 16:9 format in to tako da boš spodaj še vedno videl vse vrstice pdonapisov!

LOEWE preko interneta prodaja tudi www.mixi.tv prodajalna je pa v Žireh, vendar pa pri njih nisem uspel iztržit nobenega popusta, medtem ko so mi v jadranu za gotovino znižali iz 172.000 SIT na 162.000 SIT, TV pa je biv že tako v akciji (sicer cena ista kot pri mixiju tako da ne vem kolko je bila akcija realna) znižan iz 280.000 SIT

Lep pozdrav,

Andraž
It's just me myself and I

OFC ::

Hvala!

Še eno vprašanje. Glede na to da LOEWE nima HD ready, me zanima, glede na to da bo recimo prenos SP v HD in vedno več tega, ali se splača vseeno kupiti ta tv ali raje vzamem oz.počakam kakšnega ki ima HD readyi ? (Seveda po mora imeti PIP) A je velika razlika, ali je skoraj ni?

Še enkrat hvala za vse odgovore

delfinus ::

Pri navadnem signalu s kabelske razlike ni nobene, ker itak ne mores imet priklopljeno le to preko HDMI. TO pride prav ali imas DVD player s HDMI ali pa digitalno TV, ki jo priklopis preko HDMI ali pa PS3. Razliko bos opazil tudi ce bos imel XBOX priklopljen preko YUV in to pri igrah recimo 720p. Sicer pa je tu spet debatabilno. Eno govorijo o veliki razliki, eni je ne opazijo, eni govorijo o mikro rukerjih, eni govorijo, da je celo bolje preko RGB. Zanesel bi se na lastne oci. Vsekakor pa sem opazil tudi skozi teste in fotografije, da je Philips 9551 prekasal Samsungovo TV (prav tako s HD-pozabil oznako) katere slika je bolj kot ne zalostna. Testirali so prenos slike desktopa in pri Samsungu je bilo videti bolj kot ne en zmazek. Kot povezavo pa so uporabili DVI to HDMI vmesnik. se povezava do nemskega foruma

Ce bos HD vmesnik potreboval nabavi to. Ce ne pa tisto, ki ti slikovno najbolj sede.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

d.k. ::

ZIVJO.

LOWE in PHILIPS nista primerljiva po kakovosti slike,LOWE ima veliko boljso,poglej malo PANASONIC super tv za svojo ceno.Vedno pri nakupu tv-ja,moras biti pozoren na nastavitve v trgovinah,mnogokrat prodajaci namenoma NE nastavijo contrast tako kot je potrebno,se posebaj je vazen signal na katerem gledas tv v trgovini.
kr neki

TOP ::

Praviš LOWE ima lepšo sliko za te že.ampak vsako oko drugače vidi na vsaki TV se lahko igraš z nastavitvami z sliko.Moj sosed je tud kupu LOWE pa se mu je pokvarila in potem je bil problem z popravilom kos je bil predrag.Drugače pa ima LOWE dobro sliko.

d.k. ::

Ja z pokvarljivostvo je bolj tko kolk mas srece,tud mercedes se pokvari,Lowe ma pr nas problem s servisi, ker se jih zelo malo proda,po nekih informacijah sem zvedel da bojo v roku 3 let lowe zaprli ,ravno zaradi predobre kvalitete, nimajo na servisih skoraj nic dela,slisi se smesno, vendar je res.Panasanoci pa je sevedno boljsi kot Philips,obstaja se 1 zelo dobra tv firma,ki je pa pri nas ni ,to je Telefunken,ja vsake oci imajo svojega malerja,je pa res ,da sedaj prihajajo na trzisce zelo hitro novi modeli in se lahko cez noc prevlada spremeni.
kr neki

s51as ::

OFC:

jas se pri nakupu z HD nisem prav nič ukvarjal. Meni ne pride prav, ker gledam TV preko antene na strehi in že tako signal ni perfekten (vse prej kot to), za gledanje DVDjev je slika super niamam pojma kako bi zgledala boljše...

Če prav zastopim bi HD razliko najbol opazil pri velikih zaslonih ker to ni nič drugega kot visoka resolucija, ki pri manjših dimenzijah ekranov ne pomeni dosti pri večjih pa pač veliko! Se pa v to nisem poglabljal ker nimam potrebe po tem...

Kar se LOEWE in servisov tiče imam 2 leti garancije in kar nekaj servisov napisanih v knjižici... bolj pa ciljam na to da jih ne bom rabil v naslednjih 5 letih, po tem pa mislim da bodo ze LCD tv na taki ravni da se bo splačalo zamenjat :)

lep pozdrav vsem :)
It's just me myself and I

OFC ::

Hvala vsem za odgovore. Na podlagi le teh sem danes v Jadranu (BTC) kupil Loewe Aventos 71 za 169000 sit.. Upajmo da bo upravičil moja pričakovanje in mi nudil užitke pri gledanju SP2006! ...

Lep pozdrav

Tomaz27 ::

Siol bo ze SP 2006 baje nudil hdtv, tak da sedaj nakup TV brez hdtv skoraj ni več smiseln, glede na to da se kupi TV vsaj za 5 let. Jaz cakam na svojega Philips 9551 za ceno 130k SIT. Dvomim da obstaja trenutno kaj boljšega, sploh ker ima hdtv,...

Btw če nebo vrei vam pa sporočim da se nebo še kdo napizdo :)!

met ::

Sem lastnik televizorja Philips 29pt9020
Danes sem kupil XBOX 360. Čeprav je zadeva kao narejena za HDTV naj bi tudi na katodnikih dobro delala.
Kupil sem tudi igro Dead or Alive 4.
In te igre na svojem TVju ne morem igrati. Zadeva dela samo na PAL 60 Hz načinu. Tega načina naj starejši katodniki ne bi podpirali, novejši pa s tem ne bi smeli imeti problemov. Svojega TVja ne smatram za zelo starega (kupljen pred pol leta) pa mi zadeva ne dela.

Kakšen nasvet? Se da ta TV kako zrihtat, da bi delal tudi v PAL 60 Hz načinu? Ali mi preostane samo izbira med vrniti konzolo ali kupiti LCD TV.

veliki4 ::

ima kdo izkušnje s tv JVC AV32H5 ?


pa tudi z beko tv 100 herčno 82 cm crt ki je v akciji za 100 000?


LP
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

delfinus ::

Niso vredne svojega denarja. JVC kar sem videl je bilo zelo razocarajoce - nazobcano. Kvaliteta Xvid je bila pod pricakovanji. Poleg so imeli priklopljene se neke Samsunge, ki tudi niso boh ve kaj in je bila znatno lepsa slika. Za dobro kvaliteto je potrebno iti se malo v zep. Philips 9520 ali pa nov 9551 HD support prideta cca - 145k SIT in je to to. 9520 me je prprical. Sicer pa je se tu Sony pa Loewe, ki pa znata biti tudi drazja od tega; slikovno boljse? To je pa stvar okusa. lp, D.

veliki4 ::

hvala delfincek

kaj pa menis za beko tv 100 herčno za 100 000?
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

TOP ::

Delfinček ti je lepo napisal kaj se splača sam sem lih kupu Philips 9020 in moram reč da sem zelo zadovoljen z kvaliteto slike.Oče ma Sony pa je slika precej slabša od Philipsa.

delfinus ::

Tole pastiram iz LCD ali Plazma, ker se nanasa na CRT TV Philips 9521 in 9551.

Andre1000:
Kupil sem Philips 29PT9521- 72 cm, Pixel plus, Hd ready in druge neumnosti.
Ampak...
Ko se slika hitreje premika (npr.pri nogometu) slika zaostaja. Skratka
ni gladkega premikanja. Kaj je problem - TV ali signal?

Hvala za odgovor

Sem ze preveril na drugih TV. Slika zaostaja samo na tem Philipsu.
------------------

Zupa852:
Živjo, prešnji teden sem tudi jaz kupil tak TV, samo da je 32" (16:9)
In sem pri nogometu isto opazil, da ni gladkega premikanja? Na drugem TV-ju pa je normalno.

Si ga nesel nazaj? Kaj so rekli? Kje si ga pa kupil?
------------------

Poskusi ugasnit double lines oz. Line double ali kaksen drug "efekt", ki bi naj izboljsal sliko. Preglej in preizkusi se z razlicnimi settingi pod Picture/Digital Options. Poleg tega pa poizkusi izklopi se Dynamic Contrast in Active control. Sicer TVja se nimam sem pa dosti cital o njem na nemskem forumu.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Tomaz27 ::

Delfincek:

kaj ti si ze dobil svojega Philipsa 9551? Zanima me, ce si opazil zgoraj omenjene tezave, torej zatikanje slike pri nogometu? Upam da nimajo vsi TV-ji teh tezav ker pol je prakticno neuporaben. Mogoce bi slo z izklopom pixel plus al pa
progressive scan itd.

Sem pa prebral zdaj na nemskem forumu da kr dosti opaziju tudi tearing efekt, kaj bi naj to bilo?

hvala in lp

Tomaz

andre1000 ::

Sem premikal vse mozne nastavitve, ni mu pomoci.
Kupil sem ga v Big bangu, nic niso komplicirali.
Prodajalci niso mogli verjeti ko smo preklopili na nogomet.

krho ::

32PW9551 sem najcenej videl pri Mimovrste 144kSIT.

Ali je kdo videl sliko 9551 in 9020 modela. Hm pa 9020 je več vrst, al majo po spletnih trgovina.
Druga stvar pa je omara je široka 90cm. Tako da rabim TV širine tam okoli 86cm
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

delfinus ::

Ne 9551 se nimam, vse kar sem svetoval je iz branja nemskega foruma. Se vedno cakam na TV. Nemci so govorili o tearing efektu in to v povezavi s Double Lines in progressive mode. Sedaj, ko je svetovno prvenstvo pa se nisem zasledil posta, da bi kdo jamral o tem, da pri fuzbalu dozivljajo tearing effekt.

to krho: 9020 je 4:3 dimenzije in je starejsi model brez HDMI. Novejsi 4:3 s HDMI je 9521.

to Andre1000: kateri TV si/bos vzel sedaj?

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

krho ::

Ups.:8) Napaka 9520 sem mislil 16:9 model.
Torej še 1x mislil sem primerjavo med
9551 in 9520
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

delfinus ::

Za cisto navaden signal naj bi bil 9520 boljsi TV - pidpira Pixel Plus 2, 9551 pa samo Pixel Plus 1, sicer pa ima 9551 HDMI. Zakaj niso v 9551 dali Pixel Plus2 tudi meni ni jasno. Verjetno trzno, v prihodnjem letu bodo izdali novo verzijo TVja s podporo Pixel Plus2 in HDMI.

Kako je pa to v praksi pa se ne vem, zanimivo bi bilo opazovati oba TVja drugega ob drugem. Razlike bi naj bile po odgovorih nemcev minimalne.

Zupa852 ::

Živjo,
mam 9551 TV in mi pri nogometu neki zaostajo oz. ni gladko. A je to ta tearing efekt al kako? Sam to ni uredu glih ne

A pa so ti dal novga v Big Bangu? Al je to napaka, ki je na vseh prisotna?

Drgal slika je pa res vrhunska

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zupa852 ()

delfinus ::

Da to je tearing effect, naj bi prislo do njega pri hitrem gibanju kamere. Ce je to znacilno za vse 9551 pa sem sedaj vprasal na nemski forum, kjer je ljudi s to TV veliko. Cakam odgovor.

delfinus ::

Zupa daj testno prosim izklopi Line Double, Pixel Plus, tudi frekvenco nastavi na 50 ali 60Hz, vse digitalne izboljsave naj bodo na OFF in povej, ce se kr trga pri nogometu? lp, D.

Zupa852 ::

Ja bom probu vse izklopit ja. Ko pridem domov bom probu pa javim.
Ja tist forum sm mal bral ja, sam kaj ko na znam nemško. Sam ne trokira zmeraj, če kamera recimo od strani kaže je kul pa včasih tut od zgori da je kul. Sam drgač se pa kr opazi ja, k brcne žogo k počas leti pa se kr zatika. Čudno ful.
Sam tole je čudn da to dela, ne bi smel pišuka.
Andre1000 kaj so pa v BigBangu rekl? Si dobil novga pa je bolš?

Lp

IgorM ::

Po vaših izkušnjah sklepam da imate težave zaradi pixel plus funkcije, ki se pojavijo pri hitri spremembi slike v vodoravni smeri.
Sam imam podobne težave na 9520 ko gledam kak akcijki film ko se scena hitro premika in tak pride do kakšne zakasnitve, ampak spet ni tako zelo moteče, da ebi mogel normalno pogledati filma, drugače pa gledam nogomet na slo 2 brez težav brez sobne antene in z pixel plus 2 funkcijo vključeno.
Zgleda bomo morali vsi skupaj počakati na pixel plus 3, da ne bomo imeli težav :)

Zupa852 ::

Živjo,
evo zdej sm probu izklopit. Tko je da vse funcij ne morš izklopit al maš Pixel Plus al maš Digitall Scan ali Double Lines.
Jaz sem tako opazil, da če dam na Double Lines in izklopim Active Control (no pa se mi zdi da tut če je vklopljen) da fuzbal dela normalno, se pravi nič ne torkira ali kaj podobnega. Samo to sem jaz opazil, tako da....
Zgleda bo treba med fuzbalom met naštiman na Double Lines, samo se pa malo pozna ni enako dobra slika kot Pixel Plus.

A je to pol normalno da je tko?

Sam a je to splošno znano da pr Pixel Plus malo zaostaja slika če je dost hitra ?

Delfinček si ti kaj zvedel že novega?

Lp

delfinus ::

Nemci so dali odgovor. Post danasnji datum okrog 18 ure. lp, D.

Zupa852 ::

hm zanimivo, pri meni je pa ravno obratno. K po defaultu je itak na Pixel Plus naštiman, zato sem tudi opazu, ko pa sem dal na double lines ja pa vredu

Čudno zelo

lp

andre1000 ::

Tudi pri meni je bilo pri double lines boljse ampak se vedno se je zatikalo.
Ni pa mozno izklopiti vseh funkcij. Zamenjal sem ga za Daewoo-ja 100hz za 64900 SIt.
Super slika pri nogometu in drugih sportnih prenosih.
Daje ga edino geometrija in pa svetle barve so bolj svetle, temne pa bolj temne.

krho ::

BTW: Stanje s 9551 je trenutno takšno. Imajo 2 modela, oba sta rzstavna. Eden je v Lj. drugi ne vem kje...

Insajderska informacija je, da imajo naročenih še 10kos, ne vedo, pa kdaj pridejo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 32pw9551

Oddelek: Zvok in slika
81891 (1572) krho
»

Kateri CRT televizot?

Oddelek: Kaj kupiti
212100 (1801) billy
»

Kateri TV za 200k

Oddelek: Kaj kupiti
151643 (1390) planetparty
»

Kateri TV kupiti.

Oddelek: Kaj kupiti
112911 (2586) jELKO
»

Kateri TV 16:9, 100 Hz? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
569550 (8087) Valentin

Več podobnih tem