» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
154 / 154
»
»»

destiny ::

Geslo za T2? Vpisat moraš geslo od tvojega wifi ruterja (ali dostopne točke), če ga imaš. Torej TV bo našel brezžična omrežja, ki so na voljo, nato izbereš pravo brezžično omrežje (ponavadi se prikažejo še sosedovi, če so dovolj blizu) in vpišeš geslo za dostop do tega brezžičnega omrežja. Če si pri T2-ju dobil router s podporo za brezžično omrežje in nisi spreminjal gesla za dostop do omrežja, je privzeti ključ oz geslo ponavadi napisano na spodnji strani routerja. Če ti nič ni jasno, kar sem napisal, pa lahko poslikaš omrežno opremo in ti bomo naprej pomagali :)

roCkY ::

WiFi geslo je napisano na papirjih, ki jih dobiš ob priklopu.
Na napravi, ki jo želiš povezati moraš dati opcijo samodejne pridobitee IP (DHCP).
Št. dinamičnih IP s strani T-2 je omejeno. Vkolikor je št naprav preseženo se nova "škatla" ne poveže, ker ne dobi IP-ja. Zadevo rešiš s svojim routerjem...

MrStein ::

Saj T-2jev WiFi _je_ ruter.
(...except if they are insane... I bet they are not.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

roCkY ::

??
Kolker vem se obnaša kot switch, vsaka naprava za njim sama dostopa do omrežja, dobi svoj zunaji IP.

destiny ::

Jest mam Amis, tako da ne bi vedel, mi je pa čudno da bi vsaka naprava, ki se poveže preko wifi-ja dobila svoj zunanji IP. Ethernet porti bi bli še logični, ker jih je le 4, wifi ma pa že vsak telefon. Še hladilnik in pečico si lahko z wifi omisliš :)

WallSreet ::

Dobro da zdaj rešimo tale problem. (vem da bom izpadel kot tele ampak važno da na koncu rešimo to zadevo in da povežem tv in internet)

Za začetek naj še povem da se ne spoznam na te stvari ama nič tako da se mi ne smejat LOL :)

Ok, prvi korak ko pridem v HUM smart tv mi prikaže tole.



Te razne PIN pa te zadeve sem pokril z črno za vsak slučaj, ker ne vem kaj je pomembno in kaj ne skratka to je tisti prvi kora, ki sem ga že omenil nekaj postov nazaj. Ponudu mi belkim in T2 ostali spodnji trije so pa od sosedov kjer pa itak ne pridejo v poštev, ker ne vem gesla...

No ko kliknem na belkina ali na T2 zahteva geslo takole:

Zdaj pri geslu sem probal že skoraj vse možnosti in mi ne sprejme ničesar. Geslo ima 7 znakov+. Če vpišem 6 znakov ali manj mi tam ne ponudi možnosti potrdi in ne morem naprej oziroma ne more potrditi.
Probal pa sem tudi tisto spodaj v desnem kotu kjer sem obkrožil z črno in ko kliknem na tist mi sam ponudi neki IP in ko potrdim mi začne nalagati takole...

Vendar brez uspeha...



Potem grem nazaj in probam še eno finto in mi naredi tole...



To so tiste nule o katerih sem govoril. Spodaj imam obcijo nastavi IP in ko kliknem mi prikaže tole...

Kjer pojma nimam kaj moram vpisati. Probal sem še kar nekaj 4 mestnih številk k sem jih zasledil ali na T2 pogodbi ali kje drugje in ni šlo...

Tole pa sta še moji dve škatli.





[img]


Kot vidite na zadnji sliki sem z rdečo pomalam 4 mestno cifro. Tudi to sem probal vnesti pa ni šlo. Destiny Si morda mislil tu na routerju to številko, ki sem jo pokril?

Pa še to če mi lahko nekdo pove kaj je router tista bela škatlica ali črna...

Upam, da bomo rešli ta problem. Sem prepričan, da bo na koncu čist nekaj lahkega vendar moram priznati, da sem za te zadeve čisti bumbar :)

roCkY je izjavil:

WiFi geslo je napisano na papirjih, ki jih dobiš ob priklopu.
Na napravi, ki jo želiš povezati moraš dati opcijo samodejne pridobitee IP (DHCP).


To opcijo samodejne pridobitve IP sem našel vendar ko dam samodejno mi še vedno tam pri tistih nulah, še vedno pač kažejo samo nule oziroma ne naredi ničesar
tule...


Ko dam samodejno mi še vedno kažejo samo ničle imam pa še opcijo ročno, kjer pa moramm pisati štirimestne številke, kjer pa pojma nimam katere majo v mislih...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: WallSreet ()

destiny ::

Črna škatla (Motorola) je tv vmesnik, tko da tam ne boš našel wifi ključa. T2 opreme sicer ne poznam, ampak glede na ssid wifi omrežja gre za nek belkinov ruter. A na spodnji strani ruterja nimaš nobene nalepke podobno kot na tej sliki?

Drugače pa pokliči na T2 in vprašaj kje lahko dobiš WPA ključ za tvoj ruter.

destiny ::

Še en komentar. Na prvi sliki je vidno wifi omrežje s ssid-om, ki se začne na T-2_..., na ostalih slikah je pa vidno, da se poskušaš povezat na omrežje s ssid-om Belkin_... Ker glede na google T2 daje Iskrin Innbox wifi ruter zadnje čase, tako da bo verjetno pravo omrežje tisto, ki se začne na T-2_... WPA ključ bi pa moral biti napisan na spodnji strani te bele škatle.

WallSreet ::

destiny

Sem pogledal spodaj router in imam zdaj naslednje.

WPA PIN ki vključuje 8 številk in ko sem že mislil, da bo to to mi napiše ponovno da povezava ni mogoča. Glede na to da ima ravno dovolj številk sem mislim da bo zdaj prijelo pa mi še vedno piše da je povezava nemogoča. Ta pin sem probal tako pod T2 kot tudi Belkin wireless in je rezultat isti.

Potem pa mi je pod routerjem na tisti nalepki pisalo tudi INNBOX pa šteri cifre YV pa 7 cifer na koncu. Poskušal sem že vse celotno geslo se pravi z INNBOX-om vred napisati pa ni šlo. Probal sem tudi zadnih 7 cifer vendar ne prime ker jih mora biti najmanj 8. Tako da res ne vem kaj bi lahko bilo :(

WallSreet ::

Zdaj imam tule pred sabo list od T2 in piše: Prevzemno-predajni zapisnik za priključek: pa je potem 5 Številk>PIN za TV

to mi je napisal tisti ki mi je takrat rihtal tule za T2 . To številko sem vpisal, če se nem otim ko sem prižgal tv da sem sploh lahko prišel do programov tako da mislim, da telih 5 številk tule pri tem nimajo pomena ali se motim?

roCkY ::

PIN za TV ni WiFI geslo.
Na T-2 servisnih straneh lahko pogledaš geslo na Innboxu. Ga spremeniš na nekaj enostavnega dokler zadeve ne povežeš...
S temle se nisem nikoli ubadal ker imam svoj router. Kot sem že prej omenil obstaja možnost, da nimaš več prostih IP. To je kar pogosta težava glede na neuradni T-2 forum.

Pokliči pomoč, boš najhitreje rešil.

WallSreet ::

Rocky

Kateri source morem uporabiti ko sem v smart tv-ju?

HDMI2 morda TV ali EXT, mordaa pa je to težava...?

WallSreet ::

Zdajle berem malo po forumih in moram rečt da nimam pojma za kaj se gre. Kaj je to sploh INNBOX, zakaj se spreminja itd.

Kot kaže je tole pi*darijo težko povezati med seboj...

roCkY ::

Ne, tisto zgoraj nima veze z WiFi. To so nastavitve za vhod za sliko.

Pojdi na uporabniške servisne strani T-2 in poglej geslo na modemu (INNBOX). Geslo se pri meni kliče "INNBOX"+ še 13 znakov. Je privzeto kar je bilo ob priklopu. Pri tebi torej verjetno tudi. Torej ej dolgo kakih 19-20 znakov in ne cca. 10 kot ti praviš za svoje geslo. (Tisto o čemer pišeš malo više je verjetno kar pravo.)

Na servisnih geslo najdeš nanajdeš na: nastavitve/brezžična omrežja izbereš modem, nato "brezžišna omrežja" obklukaš prikaz znakov. Začasno vpiši 10 enakih znakov, ki jih boš enostavno vnašal prek virtualne tipkovnice. Ne vem, če se da geslo sploh izklopiti? Piše, da mora biti dolgo vsaj 10 znakov.
EDIT: geslo se da izklopiti z opcijo "OPEN"
uporabi to, ko boš enkrat povezan brez zaščite da si prepričan da zadeva deluje pa nazaj nastavi zaščito. Upoabi pa neko malo enostavnejše (a ne preveč) geslo. To je nujno!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roCkY ()

MrStein ::

- izklopi TV
- izklopi ruter (lahko kar vse)
- vklopi TV
- poveži na WiFi

WiFi omrežje ki ga zdaj ni na spisku je tvoje. Zapomni si ga ali zapiši.

Vklopi ruter (in drugo).
Čez minuto spet poveži, klikni "WPS PIN" in vtipkaj tisti PIN z nalepke (8 cifer, kot si rekel).

Sicer pa imajo telefonsko podporo. Pokliči, povej da bi rad smart-TV preko wifi povezal in te zanima ime omrežja ter geslo. Zato so tam, da ti pomagajo.

WallSreet je izjavil:

Dobro da zdaj rešimo tale problem. (vem da bom izpadel kot tele ampak važno da na koncu rešimo to zadevo in da povežem tv in internet)

Pametni vprašajo. Teleta so tisti, ki ne.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

destiny ::

Glede na jakost signala in ime omrežja sem 99% prepričan da je tvoje omrežje tisto, ki se začne na T2_... Enivej, poročaj če ti je uspelo :)

roCkY ::

Privzet SSID na innboxu je "T-2_" +6 znakov.

WallSreet ::

Noče povezati pa da se na glavo postavim.

Označim tisti

T-2_+ 6znakov in potem pod geslo napišem.

INNBOX+13 številk in noče. Probam samo številke brez tistega innboxa. Potem sem probal innbox z malo+številke pa tudi nič.

Rocky bil sem na nihovi strani in ko grem na tisto stran servis T2 zahteva geslo. Pojma nimam kakšno geslo oziroma up ime imam :/. Se probam povezati z FB-jem in mi začne mleti in mleti piše mi naj počakam in potem ko se ne zgodi nič ko kar melje kliknem gor osveži stran in mi napiše, napačno geslo. Novega profila pa se sploh ne da narediti oziroma sploh ne vem če sem kdaj imel tule pri njih odprt račun na tej strani. Potem sem probal tam ko ti da možnost ali si izgubil oziroma pozabil geslo kliknem in sem probal vse mail-e ki jih imam in niti enega ne zazna.

MrStein.

Ti si mi napisal za tisti wirelles. Tule mi pravijo da je T-2_+6 cifer taprava povezava...

Drugače pa sem probal za vsak slučaj tudi tako kot si mi rekel in tudi ni povezalo.

Vklopi ruter (in drugo).
Čez minuto spet poveži, klikni "WPS PIN" in vtipkaj tisti PIN z nalepke (8 cifer, kot si rekel).


To ni mogoče tako kot ti praviš kajti ko kliknem WPS PIN mi on avtomatsko izpiše neki PIN in imam potem možnost V REDU in PREKLIČI. Ko kliknem v redu začne povezovati vendar neuspešno. Tako da ko kliknem na WPS ne morem vpisati svojega gesla se pravi tistih 8 številk...

Zdajle študiram kako bi se prijavil v tisti servis. Kako smotano imajo to narejeno. Ko si želim narediti nov profil grem pod T-2 klub in kliknem registracija. Prikaže mi tole. http://klub.t-2.net/registracija.aspx

Izpolnim UP ime in geslo kliknem v redu in ne naredi nič...

roCkY ::

Podatke za prijavo v servisne strani imaš na papirjih, ki si jih dobil ob priklopu.
Na servisnih straneh urejaš zadeve v zvezi z naročenimi storitvami (TV, konfiguriranje WiFI, naročaš in odjavljaš storitve, pogledaš nekatere podatke, urejaš E-maile, ...).


T-2 klub pa je storitev prek katerega dobiš ugodnosti. Se včlaniš in ob vsakem plačilu računa dobiš točke, ki jih nato lahko vnovčiš za kako storitev ali kupiš kaj iz ponudbe po (morda nekoliko) ugodnejši ceni.

Še vedno pa me bega št. naprav, ki jih imaš prijavljenih v net na priključku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roCkY ()

WallSreet ::

Medtem ko čakam na tisto geslo pa imam nov problem. Zakaj za vraga mi pri večini filmov ne sprejme podnapisov? Ko imam film na računalniku so podnapisi lepo vidni, ko pa ga naložim na zunanji disk in nato disk vklopim v tv pa podnapisi izginejo zakaj in kako to popravim? Nekateri filmi imajo podnapise že vgrajene vendar jih prav tako ne prikaže na tv-ju. Nekaterim filmom spremenim ime oziroma naredim tako da imata film in podnapis povsem enak ime brez presledkov oziroma uporabim namesto presledkov, piko, če veste kaj mislim...

Filmi iz Partisa ki so v blu ray-u imajo podnapise že vgrajene in dela brez problema vendar ko želim kakšne starejše filme iz druge strani se pravi ne Partis pa mi začne srati s podnapisi. Sicer me ne moti če so podnapisi v angleščini. Moteče je če sploh ni podnapisov, ker moram potem dati naglas in pozorno poslušati kar pa me moti. Če kdo pozna rešitev, da bi nekako podnapise in VLC film stisnil skupaj, da bi bili podnapisi že vgrajeni bi lepo prosil da mi to pove.

Hvala...

destiny ::

VLC film? Enivej, Ime filma in podnapisa se morata v vsem ujemati razen v končnici. Pomembne so tudi velike in male črke. Torej če imaš film:
End.Of.Watch.2012.720p.BluRay.x264-HDCLUB.mkv
mora biti podnapis:
End.Of.Watch.2012.720p.BluRay.x264-HDCLUB.srt

Za downloadanje podnapisov ti priporočam program Sublight, katerega avtor je član tega foruma MaCoFaCo (al neki tazga :)

kozorog ::

Nevem zakaj se tudi meni ob prvem priklopu tv-ja na wifi ni hotelo povezat tv in net.Ko sem pa potem dal kabel namesto wifi in poizkusil,če sploh dela internet v televiziji,sem nato izklopil kabel in ponovno sprobal wifi z geslom je pa prijelo geslo pri meni,nevem zakaj.Nisem pa na t2.

zrataj4201 ::

Nekateri potrebujejo nekaj časa za prvo povezavo.

playboy ::

Hm. Tole vidim, da ste šli kar v troubleshooting.
Kako pa ste v zadnjem času glede mnenja Plazma ali TV?
Ima Panasonic s plazmami tudi tako dober connectivity kot npr. Samsung pri LED/LCD tv-jih?

Kje ste najugodnejše kupovali? Slovenija ali tujina?
Tujina; nemčija ali avstrija?

Lp,
Sašo
Bolje pet do dvanajstih kot nobene po eni...

antonija ::

Plazm panasonic nima vec. 2013 je bila zadnja serija.

Jaz sem VT60 kupil pri nas, ampak sem prej povprasal pri prodajalcih kaksno ceno mi lahko ponudijo in spotoma omenil, da tujina niti ni tako zelo dalec. Na koncu je bila cena dovolj ugodna da se mi ni vec splacalo kupovati v tujini.

Se vedno pa vecino elektronike kupim v tujini, ker bi nasi prodajalci radi vsaj 20% vec kot pa tuji.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Spock83 ::

Za info. Moj Panasonic ST60 50" porabi tam okoli 350W energije. Očutno več kot LCD LED. :) Samo slika je vrhunska.

Kaj je zdaj p&p pa, da je čim večji tv npr 50". Cena tam do 1k EUR?

ABX ::

Plasma ima še vedno svoje prednosti, odlične barve in črna je črna. Problem je poraba.
Če jo priklopiš na PC, potem S serija od Panasonica je še vedno pojem zase, hvala 16/17ms input laga kar je omejitev 60Hz inputa (1sec / 60 = 16.67ms).
Jaz jo imam že 4-5 let (se ne spomnim točno). Vsako leto pogledam trg če je kaj pametnega za jo zamenjat in nikoli ne najdem nič. Je pa res da iščem nek kvaliteten preskok.
Kje so ultra-wide, curved ~50' TV-ji z 120hz vhodom brez input laga? :)
LG je dal ven 37 monitor, samo to mi je premajhno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Lonsarg ::

LG je dal ven tudi 42" in ga imam doma in je super;) Karkoli večjega pa bi se moral že bolj nazaj držat, kar bi sicer bilo bolj zdravo za oči to je res:)

ABX ::

Jaz govorim o ultrawide curved, navadni mi niso več zanimivi. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Lonsarg ::

Uf pardon, malo sem zamešal številke, govoril sem o 34" ultrawide, pri tej velikosti ukrivljenost še ni kaj bistvena.

ABX ::

Zato čakam na 50. Zdaj imam 42 1m stran in je perfektna (edino jo moraš dat za mizo malo nižje da gledaš ravno). 50 ultrawide bi morala biti tam-tam po višini, le širša je.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

destiny ::

Nova Samsungova J serija ima precej nizek input lag, vsaj tisti, ki so bili do sedaj testirani na hdtv test: JU7500. Cene si lahko ogledaš na geizhals.

Mare3 ::

Kateri TV do 900€ predlagate, velikost ni ovira (priporočljivo čim večji)?

ABX ::

destiny je izjavil:

Nova Samsungova J serija ima precej nizek input lag, vsaj tisti, ki so bili do sedaj testirani na hdtv test: JU7500. Cene si lahko ogledaš na geizhals.


Izredno zanimivo, da bi bila še ultra-wide bi zdaj stisnil gump buy.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

cordoba ::

Pozdrav vsem. Danes mi je crknila plazma, 50 incn -lg pk 350. S tvjem sem bil drugače zadovoljen. Sedaj bi kupil nekaj v velikosti od 50 do 55 inch in bi prosil za nasvete. Budget je 700-900 eur, ampak raje nekje vmes :)
Rad bi imel smart tv, 3d, lepo sliko, normalno hitre menije, čimmanjši input lag, ni nujno, da je plazma. Priklopljen bo tv in ps4.

Prosim za nasvet, ker nisem na tekočem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cordoba ()

cordoba ::

https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Gledal sem ta model. Mnenja?

pia2001slo ::

@cordoba

vzemi..mam 65" brata in sem zelo zadovoljen

cordoba ::

cordoba ::

Nič sem potem naročil samsunga, zanima me pia, kakšen je kaj 3d na temu tvju?

pia2001slo ::

@cordoba

mislim da ti ne bo žal...3d je kar ok,predvsem Hobitti recimo so izjemni (je pa aktiven)

mtosev ::

hitro vrašanje koliko je razlike med edge in direct lit v praski. sem gledal LGjev model LF630v
40" model je direct lit, 43" pa edge lit in zdaj mamo dilemo kaj vezeti.predlogi
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mare3 ::

Kakšni so kaj philips televizorji? https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp... Zakaj tako nizka cena so res tako zanič ali je kaj drugega?

lowac ::

Cena je tako nizka ker gledaš najbol low-budget začetnih modelov. Za povprečnega uporabnika (oz. nezahtevnega) bo čist ok..
Jaz osebno ker sem razvajen kar se tiče TVjev pa nikakor ne. Za mojo ženo al pa fotra oz. mati bi bil pa čist ok tale, ko jih boli k* sam da je slika :D

BadWolf ::

naši plazmi bo počasi potekel rok trajanja in razmišljamom o menjavi.
V vmesnem času, cca 8 let, nisem preveč spremljal tržiščain tehnologije.
Na kaj je treba danes paziti pri nakupu?
Se sploh splača to narediti letos, ali ej preboj 4k in curved televizorjev tik pred vrati?
So smart tv funkcije pri vseh podobne, ali je treba na kaj posebej paziti?
Disk v tv, da ali ne, kakšen?
Nabavljali bomo najbrž 55', se mi zdi, da je cenovni prehod na 60' kar viden.
Je kaj razlik pri 3d? Dvomim, da bomo veliko uporabljali očala, mogoče za kak film. Kako je pa kaj s 3d navideznim efektom, oz 2d v 3 d pretvorbo brez očal?
Takole na uč se mi zdi title Samsung par postov višje čist ok.
Uglavnem malo bom raziskal tržišče, pa pripravljam teren.

Lonsarg ::

3D televizorje bo preden se bodo sploh prijeli že povozil Oculus Rift in podobni.

Software vgrajen v TVje nima upgradov in totalno zastari v vsem času ko imaš en TV.

4K prehod se dogaja ravno zdaj ja, ampak je za TVje samo gimmick. Kjer bo 4K uporaben so monitorji(oziroma TVju, ki se uporabljajo kot monitor).

Če se ne omejiš samo na eno znamko se 60" dobi ne za veliko dražje od 55". Nad 60" pa je potem res konkreten skok v ceno.

BadWolf ::

ne upgradajo firmwara za smart tv? svašta..
kaj pa je best buy tam do jurja zdej? tko, za izhodišče

antonija ::

Se upgrada firmware na smart TV, ampak zadeva je ze v startu polomija, z update-i pa ne pricakovat kaksnih novih funkcionalnosti ali pa pohitritev. Nekako tako kot tovarniski "pametni" avtoradiji in navigacije: vsak telefon za 50 EUR jih prehiti po desni :(

Kupi najvecji TV ki si ga lahko privoscis / imas zanj prostor, s tako sliko, da _ti_ na njej ne opazis napak. Po letu, dveh, mine bling-bling znamke in modela, vse od vgrajenih featurjev postane zastarelo, ostane ti samo diagonala in kvaliteta slike. To dvoje je pa tudi edina stvar, ki jo bos vecino casa gledal.

Pa ce si vsaj malo tehnicno nagnjen in si pripravljen poizkusit kalibracijo TVja, vzemi takega ki mogoca se kaj vec kot le nastavitev brightness/contract in color/saturation.

P.S.: Glede znamke/modela ti pa tezko povem, jaz sem kupoval TV ravno ko se je se dalo kupit zadnjo serijo Panasonicovih plazem. Slika je odlicna, diagonala najvec kar sem si lahko takrat privoscil, od vse silne pameti (VT60 ima na papirju celega boga stvari) pa ne uporabljam nic. Absolutno nic. Ima pa TV ogromno moznosti za nastavitev slike, kar mi tudi odgovarja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()
««
154 / 154
»
»»