» »

Slavoj Žižek-living in the end times

Slavoj Žižek-living in the end times

donfilipo ::

para! je izjavil:

A Žižek pa ni smešen, ko prav za vsak njegov odgovor veš, da bo notri "kriv je kapitalizem", še preden ga prebereš? :))


To je res. Samo če ima prav, je smešen tisti, ki ga obsoja in ne ON.
Da zaključim s to sliko in grem na tretjo.

Dejansko ima borzne crashe v sebi kapitalizem. Komunizem (pa fevdalizem v taki obliki tudi ne:) načeloma nima borze, to kaj so Kitajci in za kaj se kličejo komuniste, je problem človeštva za celotnih 10 drugih knjig:)....ampak niso komunisti v smislu Marxa in Engelsa, ali drugih velikih teoretikov skrajne levice. Imajo mešanico avtoritarne oblasti, partije in primarnega kapitalizma in planskega gospodarstva. To kar so VSI teoretiki, levi in desni trdili, da je nemogoče, nenaravno, preden se je realiziralo na 1.5G ljudi. Namreč kapitalizem naj ne bi deloval pod centralnim planiranjem in CKKPK, komunizem s partijo na totalitarni oblasti, pa nikakor ne more primarnih elementov kapitalizma in se ne podreti;(( Tako so sklepali in vse kaže NAROBE:)

Kapitalizem zahodnega tipa borzne crashe pozna od vekomaj, ko se država skoraj ni vmešavala v trg in danes so ravno za američane, ti crashi v jedru bolj mili in neboleči, kot nekdaj. Je pa res, da se zdi, da čisto brez posledic pa le nekako ne more iti. Če ne drugače, krepko je udarilo po sredozemski Evropi, kjer so se nenadoma razkrile ogromne zadolženosti, pokazala se je tudi prezadolženost samih USA in seveda še kaj. Lahko bi rekli, če ne bi bilo zadaj dejanskih ljudi in trpljenja , da imata oba Haris in Žižek svoj kos resnice v tej sliki.

Bail-outi dejansko krize znajo umetno povečevati in podaljševati (vendar so veliko bolj redke?)...na drugi strani pa zna biti tudi res, da so borzne krize čisto imanentne etiki kapitalizma. Se pravi ne gre brez njih tudi v idealnem capitalismu (19.stoletja sistem v realnosti skoraj:), ki ga sanja ameriška desnica danes. Obvezno brez sociale!, slim government, skoraj brez davkov in praktično vse privat. Nekoč so bili pol-privat celo šerifi in sodišča8-) No pri današnji obliki capitalisma ni praktično nihče več zato. Tudi tak capitalism je crashe poznal. In ljudje so jih zaznali podobno. Nekdo od prašičev se je svinjsko zakockal, drugi židi pa so rabili lep čas, da so kreativno zagnali nov razvojni cikel. //Tu poudarjam to nima direktne veze z judi, je pa res, da je del dovraštva do judov pripisati dejstvu, da se je en del judov ukvarjal s posojanjme in bankirstvom, v precej trdih razmerah za ostali proletariat in takrat so si recimo naredili veliko zaznambo pri Hitlerju. Se da brati v Mein Kampfu:) Usodno zaznambo. Za marsikoga je 5 let brez dela in sociale usodnih, drugi so pač vedeli, da je edina solucija kriminal, ali eventuelno charity cerkva in religije.

Krize se bodo verjetno torej ponavljale in zdi se da je edina rešitev naslednji družbeni sistem, ali pa uvrstiti se med države ki jih nekako kriza najmanj prizadene. High-tech z močnim finančnim sektorjem? O tem pa naj bi že specialisti, ker je pomembno OGROMNO date in specialna znanja in ne samo način dojemanja in razmišljanja, kar je pomembno pri modrosti in seveda tudi ljubiteljih modrosti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

In ja kljub vsemu tudi jaz (tako kot Žižek ki to razlaga celemu svetu:) vidim, da tako v nedogled ne gre..in se nekje ko Kitajci in Japonci ne bodo več hoteli doma kopičiti morja obveznic iz EUsarije, zna tudi usodno zaplesti. Če seveda EUsariji čudežno ne uspe shujšati državni aparat, marjanci še vojsko, narediti socialnost daleč bolj učinkovito, povečati zaposlenost.....

Sliši se easy...ampak ni...niti za tiste bilderberge, iluminatije in mazone, ki naj bi vse to vodili. Nekaj podobnega se namreč dejansko stalno sestaja, (le da nimajo ne teh navad, imen in ne pravil:))) pa se nikakor ne morejo povsem zediniti kako:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

vidim, da tako v nedogled ne gre.
V bistvu gre, ampak na koncu bomo vsi na istem kot Kitajci (in Indijci).>:D Globalizacija je osnovni zajeb kapitalizma s prostim trgom. Ker ni carin, oziroma so veliko manjše, kot so bile nekoč. In je potem precej logično, da bomo na koncu vsi delali za "kitajske" plače.

O.

donfilipo ::

Ja to je v jedru
wet dream
nekaterih desničarjev. Nekateri so sramežljivo celo že začeli ' ne rabimo demokracije', saj demokracija ne dela in podobne.

Čez 5 let bo: 'demokracija je neučinkovito zlo', pomemben je inteligenten komite (brez komunističen:) in polna zaposlenost, kjer kapitalist ponudi plačilo, proleter pa sprejme, ali crkne od lakote. Pošteno, da bolj ne more biti:))

No jaz nekako računam, da nekaj pravih levičarjev z inteligenco in etiko nad kuščarjem, EUsarija le ima in da se ne bodo pustili. Elitnim slojem je pa to dejansko je čisto po godu!!!!

Ampak ta komite je pa po svoje lahko tudi zelo nevarna zadeva. Za grofe. Nove grofe kapitalizma, se reče kapitaliste, ki so dejansko out of touch tega sveta...in jim obresti in kapital omogočajo super življenje.
Tako da proti bo tudi del desnice!!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Pa margine. Margine kot so mavrični, narkomani, svobodnjaki, nemara celo Romi in še kaj...to komite lepo na tuširanje in ni...ni.

Ljudje pa bombonček Mao in nočejo videti. Ker se jim rahlo slabo godi pol po soočenju z resnico. Raje rišejo kroge, enačbe, ali gledajo velik jošk:))

No tudi zaradi tega bi seveda tisti, ki so vsaj malo pobožni, ali dvomijo v popoln racio človeštva, morali vedeti, da je konec sveta imanenten:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

En pomemben dejavnik je, ki ga mnogi prezrejo. Na poti izenačenja s Kitajci gre Kitajcem ves čas po malem na bolje, Evropejcem in Američanom bo šlo (in jim že gre) pa na slabše. Tako da Kitajci se še dolgo ne bodo bunili (deloma tudi zaradi njihove kulturne tradicije spoštovanja starejših in avtoritet - kar je lahko tudi CK), kje je meja, ko bo izbruhnila revolucija (leva ali desna) v EU in ZDA, pa lahko samo ugibamo. S tem da desni bi verjetno težje nabrali mase - glavni na barikadah bodo še vedno delavci, ne intelektualci (niti pobriti jezni mladci).

O.

donfilipo ::

En mali partizanski insert, ki je veliko bolj v današnjosti, kot pogled na komentarje Žižka, nekako po krizi 2008, (mislim da je leto 2009) ko je bila še vroča, Žižek pa kot filozof izzvan: 'razloži'. Danes z malo večjo distanco je lažje.

V drugi temi sem govoril da poslušam Toplovod. Hja resnica je da ga kampanjsko. Tokrat sem pušelj zadnjih 5 oddaj. Eno bi zpostavil, da vidimo, da filozofsko o podobnih temah kot Žižek, še kako tudi dobro razmišljajo navadni ljudje. Bodite pozorni na Uroša:)
http://tvslo.si/#ava2.136469250;;
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Karaya 52 ::

Okapi, daj si malo poglej koliksna je rast v Zahodni Evropi pred kvasenjem neumnosti o vsesplosnem padanju standarda. V tezavah so samo shit drzave med katere sodi tudi Slovenija. Skratka razsirjen PIGS - to se je vedelo ze na zacetku krize. Samo stopnjo zadolzenosti si pogledal, pa ti je bilo ze pol jasno. Nobene potrebe po metafizicnem kvackanju. Vemo katere sole zagovarjajo ekspanzivno fiskalno politiko.

Okapi ::

daj si malo poglej koliksna je rast v Zahodni Evropi pred kvasenjem neumnosti o vsesplosnem padanju standarda.
In zakaj moraš že spet podtikati stvari, ki jih nisem nikjer zapisal? Dovolj je, da guzneta Španija in Italija, in bo tudi Nemčija do vratu v dreku.

O.

jype ::

Karaya 52> Samo stopnjo zadolzenosti si pogledal, pa ti je bilo ze pol jasno.

Naša je znatno manjša kot nemška. Po tvoji polovičarski teoriji je torej socializem zmagal, se mi zdi.

Karaya 52 ::

O Evropi pises kot da gre za Slovenijo. Mogoce podzavestno enacis razmere v Sloveniji z razmerami po Evropi ampak rec se zdalec ni tako preprosta. Nemcija, UK, Nizozemska, Svedska bodo lepo rastle, shit drzave pa verjetno res padale proti Kitajski. Propad kilavih drzav imo nebi smel imeti katastrofalnih posledic za dobre. Manjsi potres, kolateralna skoda, to je pa tudi vse.

Res, polovicarsko sem tisto zapisal. Moral bi dodati, da se je ze takrat vedelo katere drzave so zmozne financirati dolg in katere ne. Slovenija je trenutno med zadnjimi. Lucka za prazen tank bo pocasi zacela utripati, pumpe pa se ni na spregled. Policisti predlagajo gas do konca, "pumpa se bo pa ze nasla".

jype ::

Karaya 52> Policisti predlagajo gas do konca, "pumpa se bo pa ze nasla".

Ti pa predlagaš, da policiste ukinemo, pa bomo ziher prišli do pumpe.

Karaya 52 ::

Ah daj, vladni ukrepi so minimum od minimuma. Zaradi tega ne bo propadla nobena univerza ali sola. Verjetno bi morala kaksna, zelo verjetno BO morala kaksna. Na Finskem jih je na obmocju velikem kot Slovenija kar 80 (sol).

Zgodovina sprememb…

jype ::

Karaya 52> Ah daj, vladni ukrepi so minimum od minimuma.

Ne, niso. Bedasti so, ker so popolnoma nepotrebni. Sorry, ampak o ekonomiji več kot očitno nimaš pojma.

Karaya 52> Na Finskem jih je na obmocju velikem kot Slovenija kar 80 (sol).

Ziher vsi skačejo od navdušenja.

Karaya 52 ::

So pravili tudi Grki, ko pred letom dni niso odpustili se niti enega javnega usluzbenca, danes pa vidimo kje so. Sicer ne verjamem da resno misis kar pises. Malo provociras.

jype ::

Odpuščanje javnih uslužbencev nima nič opraviti s tem. Tudi če se strinjam, da je javne uslužbence treba postaviti pred dejstvo, da lahko zanje zapravimo tolk-pa-tolk se nikakor ne strinjam, da se v varčevanju po celi črti skriva kakršnakoli rešitev na dolgi rok. Zdaj je čas, da si država obilno izposoja in še obilneje zapravlja.

Ker smo v evroobmočju seveda nimamo vzvodov, ki bi jih imeli, če ne bi bili, zato mora celotno območje izvajati podobne ukrepe. Evro zdaj končno pada (kar je super), hkrati je pa nujno, da se ljudi zaposli, če je treba tudi za državni denar. Ne zato, ker bi bil kdorkoli zaprisežen socialist, temveč predvsem zato, ker je to _bistveno ceneje_ za državo in biznis, kot če ostanejo brezposelni.

Karaya 52 ::

Monetarne carovnije so ciste kraje. Ljudje sicer imajo delo, tudi tisti, ki si ga ne zasluzijo, po drugi strani so pa prav vsi iz dneva v dan bolj revni. V cem je to razlicno od bailanja slabih bank? Kolektivizacija sranja.

donfilipo ::

Monetarne čarovnije?
Sumim da napadaš jedro zaslužka finančnega sektorja:).
Kaj so monetarne čarovnije.
In kaj finančni sektor pa lahko počne?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Vzemimo banko. Po kmečko.

Banka hrani denar varčevalcev.
Banka tudi posoja denar, ne samo varčevalcem, pač pa tudi nekaterim kapitalistom za razvoj in nadgradnjo dejavnosti.

Ali je banka lopov, ker dejansko s tem posojanjem ogroža eventuelni dvig varčevalcev, če bi si ti zaradi komande jezusa, ali po svoji lastni odločitvi tako odločili?
Včasih tako kaže zgodovina, se tak stampedo zgodi, res niso vsi varčevalci, pač pa tolikšen del, da izplačila NI za vse. Ker je nemogoče. Ali je potemtakem že praktično vsaka banka špekulator in lopov?????
In nekako denar deli tistim, ki ga nimajo, na cekinih tistih, ki ga imajo, torej ene sorte kolektivizacija universalis?
>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Karaya 52> po drugi strani so pa prav vsi iz dneva v dan bolj revni.

Američani so torej iz dneva v dan bolj revni, ker je njihova država bailala Nemčijo?

Karaya 52 ::

DF, v mislih sem imel centralne banke, ki so prve odgovorne za padanje vrednosti denarja. Gre za poseben davek, ki ni potrjen v parlamentih in mi gredo vse dlake pokonci ko pomislim na to krajo. Imel sem priliko leto dni "ziveti" z Americanom nekje v EU, ko je bil dolar 1,6 napram evru. Tezko mu je bilo, sicer si je pa sam kriv, kaj pa je volil Obamo. Ne vem ce mu je danes jasno kako je do tega prislo.

Americani so bailali svoje, banke, javni sektor - razlike ni. Kar jype predlagas je bailanje JS. Namesto da bi pristali na realnih tleh privatnega sektorja, bi slednjega potiho okradli zato da se nebi v JS nic spremenilo.

donfilipo ::

Bail-out in tiskanje, ki je navadno posledica, čeprav bailani, denar kot sem bral tudi vrnejo z obrestmi, bi načeloma moral pomeniti devalvacijo dolarja. Dvorezen meč, ampak Kitajci bi bili naenkrat dražji. Če ne bi kupili šleperjev dolarjev in so spet cenejši. Ko jim pomahaš še z arzenalom bomb izpade, da delajo svoj 'suženjski sistem' na vsak način aktualen8-) In obramba z enakim prilagajanjem v suženjstvo ni prava! IMO.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jype ::

Karaya 52> Kar jype predlagas je bailanje JS.

Ne, ampak ni verjeti, da bi ti lahko razumel, v čem je štos.

Karaya 52> Namesto da bi pristali na realnih tleh privatnega sektorja, bi slednjega potiho okradli zato da se nebi v JS nic spremenilo.

Tebi se niti sanja ne, česa si želiš: Tankov na ulicah.

Še manj ti je jasno, kaj to pomeni za zasebni sektor: Stradanje.

Karaya 52> Tezko mu je bilo, sicer si je pa sam kriv, kaj pa je volil Obamo. Ne vem ce mu je danes jasno kako je do tega prislo.

Popolnoma jasno je, da ti ne razumeš (on pa tudi če ne razume, je volil pravilno).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

donfilipo ::

Gre za poseben davek, ki ni potrjen v parlamentih in mi gredo vse dlake pokonci ko pomislim na to krajo.


To imaš pa čisto prav!!! Banke vrnejo z obrestmi, denar se pa kljub temu natisne vmes in država dobi denar od bank lepo nazaj kot neko iz lufta donacijo8-).

Poveča se nek zunanji dolg, ki pa doslej marjancem in celo drugim ni predtavljal problema. Čeprav je pri 100% GDP. Predtavlja ga nam pri 46%. Ampak mi smo pač malo skrenili.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Karaya 52 ::

DF, update, JP Morgan s 5 milijardno izgubo vraca 0 dolarjev obresti. Jype, ki se na vse spozna in tega ne pozabi omeniti v vsakem postu, pozablja, da je najvec tankov na ulice pripeljalo masovno tiskanje denarja v Nemciji. Zato je 80% Nemcev proti obveznicam in tako naj tudi ostane.

Nemska deca ima ing. v krvi.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Karaya 52> Jype, ki se na vse spozna in tega ne pozabi omeniti v vsakem postu, pozablja, da je najvec tankov na ulice pripeljalo masovno tiskanje denarja v Nemciji.

Briljantno napačen zaključek. Hvala za potrditev teze da se ti sploh sanja ne, o čem se pogovarjamo.

Karaya 52 ::

Od devalvacije do inflacije je pol koraka. Poleg tega pa se na to ne zanasati. Nemci so proti, brez njih pa evra ni.

jype ::

Karaya 52> Od devalvacije do inflacije je pol koraka. Poleg tega pa se na to ne zanasati. Nemci so proti, brez njih pa evra ni.

Nemci niso nič proti.



Pardon, napačen video:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Karaya 52 ::

V raziskavi nemške televizije ZDF je 79 odstotkov sodelujočih odgovorilo, da nasprotujejo uvedbi skupnih evrskih obveznic, medtem ko se je proti Grčiji v območju evra opredelilo 60 odstotkov anketirancev


Preprosta racunica jype. Sloveniji mocan evro samo koristi, ker vecino izvozi na trg EU, poleg tega, da ze itak 70% produktov in storitev izvozimo zato ni nobene potrebe po vecji potrosnji. Mocan evro pomeni nizje cene energentov, kar je vec kot dobrodoslo. Poleg tega imamo 125. clen, ki govori o odgovornosti drzav do svojih dolgov. O nikakrsnem deljenju dolgov ni govora. Pa kje folk zivi, da racuna, da bodo Nemci odplacevali italjanske in spanske dolgove, guten morgen!

Ne mislim se vrteti v krogu, ker lizbonska pogodba velja do nadaljnega. Nimamo kaj palamuditi.

Article 125

1. The Union shall not be liable for or assume the commitments of central governments, regional, local or other public authorities, other bodies governed by public law, or public undertakings of any Member State, without prejudice to mutual financial guarantees for the joint execution of a specific project. A Member State shall not be liable for or assume the commitments of central governments, regional, local or other public authorities, other bodies governed by public law, or public undertakings of another Member State, without prejudice to mutual financial guarantees for the joint execution of a specific project.

2. The Council, on a proposal from the Commission and after consulting the European Parliament, may, as required, specify definitions for the application of the prohibitions referred to in Articles 123 and 124 and in this Article.

Okapi ::

Saj ni treba dolgov odplačevati, Nemci bodo krizo občutili tudi če Španci in Italijani ne bodo več kupovali nemških avtov.

O.

jype ::

Karaya 52> Preprosta racunica jype. Sloveniji mocan evro samo koristi, ker vecino izvozi na trg EU

EU ni enako kot evro območje in Merklova je zadnje volitve drastično izgubila.

Karaya 52> 79 odstotkov sodelujočih odgovorilo, da nasprotujejo uvedbi skupnih evrskih obveznic,

To je ene tolk relevantno kot to da Grki nasprotujejo varčevalnim ukrepom.

Invictus ::

Karaya 52 je izjavil:


Preprosta racunica jype. Sloveniji mocan evro samo koristi, ker vecino izvozi na trg EU, poleg tega, da ze itak 70% produktov in storitev izvozimo zato ni nobene potrebe po vecji potrosnji. Mocan evro pomeni nizje cene energentov, kar je vec kot dobrodoslo. Poleg tega imamo 125. clen, ki govori o odgovornosti drzav do svojih dolgov. O nikakrsnem deljenju dolgov ni govora. Pa kje folk zivi, da racuna, da bodo Nemci odplacevali italjanske in spanske dolgove, guten morgen!

Sloveniji je pravzaprav vseeno kako močan je evro, ker drugam kot v EU večinoma, poudarjam, večinoma, niti ne izvaža.

Močan evro je dober za vse ostale razen za EU, saj v tem primeru EU ni toliko konkurenčna kot ostali svet. Pač cena dela na naraste.

jype je izjavil:

Odpuščanje javnih uslužbencev nima nič opraviti s tem. Tudi če se strinjam, da je javne uslužbence treba postaviti pred dejstvo, da lahko zanje zapravimo tolk-pa-tolk se nikakor ne strinjam, da se v varčevanju po celi črti skriva kakršnakoli rešitev na dolgi rok. Zdaj je čas, da si država obilno izposoja in še obilneje zapravlja.

Ker smo v evroobmočju seveda nimamo vzvodov, ki bi jih imeli, če ne bi bili, zato mora celotno območje izvajati podobne ukrepe. Evro zdaj končno pada (kar je super), hkrati je pa nujno, da se ljudi zaposli, če je treba tudi za državni denar. Ne zato, ker bi bil kdorkoli zaprisežen socialist, temveč predvsem zato, ker je to _bistveno ceneje_ za državo in biznis, kot če ostanejo brezposelni.

Čista perverzija. Zdaj čas za izposojo in zapravljanje? V bistvu je. Ker v krizi naj bi veliko investiral in se zadolževal. Manjši problem nastopi samo nastopi, ker je država že tako preveč zadolžena. In ker je denar zapravila za predrage projekte za slovenska (večinoma gradbena) podjetja, ki ne prinašajo dovolj dodane vrednosti, da bi zaslužili več kot so obresti za kredit.

Da ne govorim o IT projektih, ki so se dobivali po strankarski liniji. In se najbrž še.

Je pa vseeno za državo cenejše če so ljudje nezaposleni, kot pa da jim vsak mesec dajemo plačo da ne delajo nič. V prvem primeru se bodo mogoče znašli, in naredili kak svoj posel, v drugem primeru samo vegetirajo.

Jemanje pufov za socialni mir je pač samo všečna poteza trenutne vlade katerekoli barve, da si poveča možnost na naslednjih volitvah. In nič več kot to.

Ker ves čas vlečete Nemčijo v to, lahko pogledate kaj se je zgodilo s Schroederjem v Nemčiji. Ostri, nepriljubljeni ukrepi. Kje pa je danes Nemčija, je pa menda vsem jasno. Pred vsemi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

donfilipo ::

Ja s tem da je treba povedati, da se ne bi preveč balinalo;), da je Schroedi bil prijatelj celo poznane kopališke skupine;((, v mladosti rdeč, da je bilo greh, celo za kakega partijca mojega tipa, ki smo bili raje za bratstvo in dogovoričemo se, medtem ko so ti sanjali o bombah in mitraljezih. Vsaj teoretično.

No to se je obrnilo. Res so nemci uvedli tudi racionalizacijo sociale, (ugotovili so doktorante sociale iz balkana in turčije8-)) ki je rahlo dvignila zaposlenost, saj je prej Nemčija enostavno bila za tiste, ki so se znali prebijati skozi vrste birokracije, obenem kar soliden raj za nedelo. Manj pa za delo na črno, kot recimo Slovenija.

Po novem je eden od ukrepov za recimo nekoga, ki ni več sposoben za delo, se reče je že odpisan in primeren za v žaro:), še vedno cca 350€ na mesec + stroški za kurjavo in najemnino povprečnega 45mˇ2 velikega stanovanja. Pomeni v jedru še vedno precej ugodneje kot naše razmere v grobem kjer z 260€ mora prosilec seveda tudi kriti najemnino in stroške, kar pa je seveda nemogoče.

No ja in jasno še prej je pa schroedi zelo penostavil naturalizacija balkancev in turkov, sicer bi ga kar lepo pok pok po moje, glede na desne grehe;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Dejansko je tu OGROMNA razlika v mentaliteti med nemci in nami balkanci.
In ne da so Nemci vsi nekako politično desni. Niso, ker jim marjanci ne pustijo:)), tiščijo jih v sredino, pa se vseeno razletijo tako v ekstrem levo, ekstrem desno in nazadnje pirate in zelene:)

Razliko v mentaliteti pa je krasno ponazoril Kayser. Vseeno še enkrat.
Pri vstopu v enosmerno ulico se kragata balkanec in arijec:
Balkanec sprašuje, koliko je kazen če gre v to ulico, nemec pa pravi: 'pa saj ne gre!'. 'Gre fantje, gre:)' so odkrili tudi nemci...ampak hitro rahlo privili pipico. To namreč ni všeč celo germansko nordijski levi mentaliteti;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

še vedno cca 350€ na mesec + stroški za kurjavo in najemnino povprečnega 45mˇ2 velikega stanovanja.
Ne vem, kako je v Nemčiji, ampak na Nizozemskem imaš tudi posebna skladišča, kjer dobijo brezposelni oziroma revni zelo poceni praktično vso opremo za stanovanje, vključno z belo tehniko, televizorji in računalniki.

Potem imaš še različne druge ugodnosti - recimo cenejše mesečne za javni prevoz, otroške dodatke, cenejše vrtce... -, tako da lahko dejansko čisto solidno zelo poceni živiš.

Drugače pa, ko že o mentaliteti, je treba biti pred posploševanjem vseeno tudi nekoliko previden. Nemec mogoče ne bo šel v enosmerno ulico, ampak medtem ko balkanci za 1. maj rajamo ob kresu in pijemo pir, se bo tepel s policaji, kakšni korporaciji razbil izložbo ali zažgal dva tri mercedeze. Tudi v RAF so bili čistokrvni Nemci.

O.

Karaya 52 ::

Nemski vox populi se kako steje, razen ce jih mislite iz € zone nagnati? Zaenkrat so bili solidarni z Grcijo zato Merklova izgublja, drugace pa Nemcija ze dolgo ni bila tako mocna kot je danes. Samo pomahali bodo s 125. clenom lizbonske pogodbe pod katerim je tudi francoski podpis. Hollande bo pac moral pozreti predvolilne obljube ali pa uvesti valuto La merde takisto ostali. Euro 2, karkoli. Jype tip solidarnosti je recept za novo Jugoslavijo. Zgledujte se po Vatikanu, Maribor bodo pustili na cedilu, zato so tu ze 2000 let, EU bo pa kako dolgo?

donfilipo ::

Drugače pa, ko že o mentaliteti, je treba biti pred posploševanjem vseeno tudi nekoliko previden. Nemec mogoče ne bo šel v enosmerno ulico, ampak medtem ko balkanci za 1. maj rajamo ob kresu in pijemo pir, se bo tepel s policaji, kakšni korporaciji razbil izložbo ali zažgal dva tri mercedeze. Tudi v RAF so bili čistokrvni Nemci.


Oja. Seveda. Ko so nasilni so dokazano uberalles:). Razen na svoj klan;(( Niso pa narejeni tako, da bi sistemsko sami sebi srali v žep.
Kršili lastne predpise, ker naj bi to pomenilo napredek. Kradli v jedru sami sebi8-) To je specialiteta narodov, ki nekako nimajo avtohtonega vladarja v podzavesti in frankesteinovem memu, pač pa vsakega vladarja in zakon gledajo s precej anarhičnim in outlaw pogledom. Mora biti posledica zgodovinskega razvoja narodne mentalitete...no morda pa celo res tudi lege in klime.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Karaya 52> Nemski vox populi se kako steje, razen ce jih mislite iz € zone nagnati?

Ne bo jih treba, ker so že sami nagnali Merklovo, kolikor se jo je do danes dalo, kar jasno kaže, kam se premikajo.

Karaya 52 ::

Do tako bizarnih zakljuckov clovek ne more po pomoti priti. 80% Nemcev nasprotuje skupnim € obveznicam, trije od petih preklinjajo Merklovo, ker posoja denar Grkom, ti pa sanjas da so Nemci za Hollandovo skupnoskledarstvo.

Nemci niso nič proti.


V raziskavi nemške televizije ZDF je 79 odstotkov sodelujočih odgovorilo, da nasprotujejo uvedbi skupnih evrskih obveznic, medtem ko se je proti Grčiji v območju evra opredelilo 60 odstotkov anketirancev


Bluzis.

Okapi ::

Me prav zanima, kako bo Karaya razložil izide naslednjih nemških volitev. Ker analizi francoskih se je nekako izognil.;)

O.

jype ::

Mene predvsem zanima, kaj svetuje vsem tistim, ki bi morali deset let hibernirat, da bi lahko preživeli friedmanizacijo po njegovem okusu.

Karaya 52 ::

Razumem, da si Hollande zeli devalvacije evra, ker bi s tem lazje odplacevali dolgove, decki so precej zadolzeni, poleg tega v izvozu niso tako mocni kot Nemci, da o njegovih predvolilnih mao-style obljubah ne pisem. Je pa smesno pricakovati, da bo katerakoli nemska oblast, pristala na deljenje dolgov, ker od tega nebi imeli prav nic. Ostali lahko izstopijo iz €. Se vrnejo na drahmo oz. helenski somalijc, dolgove bodo lazje odplacevali pa se po EU jih ne bomo videvali, ker drugega kot svojega morja ne bodo vec videli.

jype ::

Vse to bi komot strnil v "Nimam pojma.", bi nam prihranil nekaj časa.

Karaya 52 ::

Mislim, da so nekatere drzave "beyond repair", to potrdijo ob vsaki priloznosti zato bi najraje videl, da zapustijo druscino resnih. Ce bi spostovali lizbonsko pogodbo, bi te drzave ze propadle, Grcija pa bi bila problem samo se Grkov. Mogoce bi se do danes ze streznili tako pa raje zazigajo nemske zastave namesto da bi razmisljali o graficni podobi nove drahme, predlog:



Kot je za britanski časopis dejala Lagardova, jo bolj skrbijo otroci v Afriki, kot pa Grki, saj da je Grčija skorumpirana država, ki ne plačuje davkov, zato ji ni pomoči.


Ljudjem, ki se sami sebi smilijo ne more nihce pomagati.

jype ::

Še sreča torej, da govoriš neumnosti, ker če bi karkoli od napisanega držalo, bi tvoji prihranki bili ničvredni že leta.

donfilipo ::

Razumem, da si Hollande zeli devalvacije evra, ker bi s tem lazje odplacevali dolgove, decki so precej zadolzeni, poleg tega v izvozu niso tako mocni kot Nemci, da o njegovih predvolilnih mao-style obljubah ne pisem. Je pa smesno pricakovati, da bo katerakoli nemska oblast, pristala na deljenje dolgov, ker od tega nebi imeli prav nic


Če kdorkoli drug, še celo Avtrijci, začnejo misliti, da Nemci nenadoma živijo mnogo bolje, in se to tudi nekje pokaže, je konec z Evropo. Potem bo takoj spor med Angleži, Francozi in Nemci, če se nekako Špance in Italijane in margino vedno gleda nekako postrani z rezervo.

Plus tega Karaya Merklova ni večna. To bi ti moralo biti jasno če povem, da je njena družina bežala iz zahodne v vzhodno Nemčijo:))

Malce heca, dejansko razen mnenja, tu stališča in 10 ali več let stare cinične napovedi o razpadu, (ki pa seveda nikomur ne služi:),ne bom zagovarjal, ker bi zahtevalo intenziven študij.

Eno le sem opazil. Niso menja o razpadu in izstopu, o enotnosti,...ali kot pravi Karaya, nujno potrebnem skupnoskeldarstvu, ki ga poznajo tudi združene države:), da o Kitajcih in Rusih ne govorim...torej niso vsi desničarji za ali proti, in podobno je celo na levici. Očitno gre za palco z dvema nerodnima koncema, ki v osnovi, v uniji neko solidarnost in enotnost zahteva,(seveda to pomeni tudi nekaj odpovedi samosvojem balkanizmu:D ali pa je sama ideja o EU v jedru brez veze in samo začasno dobra.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Grem naprej in obenem nazaj na filmček.
Slika 3

Host: Tukaj je mož katerega finančni produkti so pomagali zrušiti Wall Street.

jupi-x: Služiti velike denarje je kot jemati droge. Prevzamejo te, kako se že se reče... feroni, ali kaj je že.... **//dejansko droge spremenijo ločenje nevrotransmiterjev in njih razgradnjo...denimo serotonina, dopamina, noradrenalina in nikakor direktno ne učinkujejo na možgane!//**...zelo je....ko vam nekdo izroči ček za milijon, ali 5 milijonov dolarjev, se počutite super, od glave do peta in občutek je zelo podoben drogi. In hočete...radi bi ohranili te občutke. Nekaj se vam posveti v glavi...hej življenje je kratko. In hočete več. Ko zaslužiš 5 milijonov, bi rad zaslužil 50, ker si genij! Če ti nekdo pri 25-tih 30-tih letih izroči milijon dolarjev, ali 5 milijonov, ne samo da se dobro počutiš, ampak potem v tvoji glavi ni več nobenega dvoma, da si genij. In ostali svet vam je dolžan....veste, ker ste pač neprimerno boljši od ostalih. To se zgodi.

Slavoj: Dober nauk. Kar pa imam jaz ob tem za povedat, je še enkrat da ponovim, kar sem že povedal. Ne pristopajmo h kapitalizmu, kot problemu psihologije. Rešitev ni, da naj bi nekako prerasli, ali se znebili te odvisnosti od denarja, tega 'hočem več in več'.... problem je uvideti, zaključiti-analizirati, da je tak odnos proizvod, kot smo nekoč v stari marxistični terminologiji imenovali: realnega družbenega sistema. Del katerega so taki odnosi. Sistem jih generira. In še enkrat. Ne delajmo iz tega psihološki problem. Kaj mislim s tem? Tukaj bi rad povedal en primer, ki se mi zdi čudovito prepričljiv. To je čuden fenomen, ki se ga pozna, kliče se 'nasnet smeh' na TV. Ko je smeh del tonske kulise same. Zelo čudna reč! Recimo gledate neko butasto oddajo zvečer, utrujen, kot recimo Cheers, Friends in še smejati se vam ni treba. TV zaslon se smeji namesto vas. Dokaz je, ...vsaj tako deluje pri meni, ...upam da nisem unikatni idiot, ko pogledam Cheers nanizanko, tudi če se ne smejim, TV zaslon se smeji zame in na koncu sem olajšan. Kot da sem se sam smejal. Tukaj imamo čustva, čustveno razelektritev, **//point umetnosti je katarza, vendar se je treba pri VIP še malo pačiti, ali smo pravilno dojeli in smeh je tak dober indikator;((//, ki pa se ne godi meni, nekako je objektivizirana. Pa vseeno deluje! Nekako je ta kapitalistični pohlep isto kot ta nasneti smeh. Še enkrat. Bodimo tu precizni in ne igrajmo tu neke moralistično psihološke igre, kako bi se mi morali spremeniti. Ne, največ kar lahko znotraj teh koordinat naredimo, je da se angažiramo v dobrodelnost. Da damo denar za uboge in tako naprej...ampak to je zame obscena rešitev. To je tisto, kar sam ironično kličem 'čokoladno odvajalo'. Dejansko obstaja kot izdelek, kupil sem ga v Kaliforniji, vsi vemo da je asociacija na čokolado seveda zaprtje. Toda tu lahko kupiš čokolado, ki deluje kot odvajalo. Saj veste kot....strup je zdravilo samemu sebi:) In to je funkcija dobrodelnosti danes, trdim. Kaj delajo ljudje kot je Bill Gates? Najprej zgrabiš ves denar kar ga lahko, 40-50 milijonov, milijard pardon, nato daš pol nazaj in si največji humanitarec v zgodovini človeštva in tako naprej. Dobrodelnost danes, to trdim, je del logike sistema samega. Ima zelo specifično funkcijo. Funkcijo depolitizirati problem. Ideja je: skozi dobrodelnost se kapitalizem lahko odkupi. In je sam zdravilo za zlo, ki ga povzroča. Potem dobimo vso to retoriko kot: 'socializem ne deluje', 'delujmo skupaj skozi dobrodelnost', 'prinesimo odrešitev ubogim stradajočim v Afriki' in tako naprej. To se mi zdi skrajno odvratno, ampak spet ključni ideološki fenomen.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Naj povem tako mimogrede ...ta canned laughter primera, je Slavojeva pogruntavščina, zato je često ponavlja. Treba je malo pomisliti (globlje v sod:) kaj v jedru sploh hoče povedati. Ni kar tako iz prve v stilu, da se vam takoj prižge lučka.

Obenem je resnično življenjska kurioziteta, rezultat porivajočega potrošništva:), **//kot se vam zgodi da imate doma 3 merilce pritiska, ki so vam jih porinili skupaj z 7 kosov 3 različnih knjig o zdravi prehrani:)) in kljub temu hudo čuden pritisk>:D// ..na drugi strani, pa v jedru nosi sporočilo, da je kapitalizem kot sistem nepošten, da generira paradokse in krivice, ki jih potem nekako polovično in ne preveč smiselno za svoj renome, naknadno tudi zdravi.

Če. Namreč celo tu so možni spori;((

Ni tako malo ljudi, ki kaj hitro zaključijo, da je Žižek proti dobrodelnosti.

Zdaj svetovna pizdarija (bi bila:) če dejansko je. V premisah sistema, ki ga je kot LSD kvazi-ideolog in polufunkcionar:) pomagal uresničiti.

Logično je edino, da je za rušitev kapitalizma, kar pa spet ni vedno in povsod iz njegovih tez takoj razvidno:) In jasno tudi dejanj ne>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

In še eno dodatno opozorilo na zoprne zavoje:)

Pohlep, ki žene jupija-x je zanj osebno doživet kot droga. Recimo kokica. Postaneš vajen malo in rabiš še in vedno več.

Efekti, ki jih je njegovo drogiranje povzročalo, pa so udarili po celi družbi. Najbolj po tistih nemočnih in oslabelih, ki ga nikoli niso videli!!!

Pomeni Slavoj ima tu še kako prav, ko opozarja, da ta dva nivoja ne gre mešati in menjati lepo po meri željenega izhoda vaše ideologije.

Skrajno enostavno. Eden prvih slavnih komunistov:) je pohlep in izkoriščanje bede sobivajočega strogo obsojal. Na žalost pa praktično celote sporočila nihče ni doumel. Sociološko kot sistem, se je zadeva sfižila v par stoletjih, kot psihološko zdravilo, pa je danes predvsem fetiš:) Praviloma bi bilo treba zadeve sinhronizirati. Danes seveda tudi posodobiti.

Hec pa je, da tudi tako povsem nesinhrono in v nekem čudnem nasprotju, deluje ravno tako. Včasih tudi pozitivno. Zelo pozitivno celo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

para! ::

A pa po Žižkovo obstaja sistem, ki je za večino boljši od kapitalizma, hkrati pa ne postavlja države v vlogo mame, who always knows best?

Ker, če ne (ali pa naj bi to bil kakšen od prejšnjih sistemov), potem je tale bradač sam sebi namen. Oziroma, kaj sem falil? Mogoče računa, da bo z močno kritiko sistema pripravil koga pametnejšega od sebe, da si zmisli boljši sistem?

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Žižek vs Assange (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20658273 (22091) vostok_1
»

Neoliberalizem in ostale ideologije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10020897 (19386) donfilipo
»

Karl Marx .... Kapital 2.0....ali kaj drugega (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26035329 (27535) donfilipo
»

Novopečeni diktator Venezuele Maduro (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
470100789 (95045) NavadniNimda
»

Just Anti-Social (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17921856 (18957) Thomas

Več podobnih tem