» »

Žižek vs Assange

Žižek vs Assange

1 2 3
4
5

Pšenični ::

"Aja še to naj omenim... pravica do odmere davka zastara v petih letih, samo kaznivo dejanje utaje davka pa jasno ne zapade pod to... lahko torej pride do situacije ko ti plačilo davka zastara, še vedno pa moraš v zapor. Upam da bo obrnjeno dokazno breme za te primere kmalu uzakonjeno."

Seveda bi bilo potrebno skupini, ki bi se (Se bo) s tem ukvarjala zagotoviti popolno varnost, da ne bi končal kdo kot en Italijanski sodnik, ki se je uspešno spopadel z mafijo. Maščevali so se mu in ga nato ubili. Ker gre za velike denarje, lahko rečemo da gre za neke vrste mafijo, za državo v državi tudi pri nas.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

Še en problem obstaja. Po sedanji veljavni zakonodaji je max. trajanje inšpekcijskega nadzora omejeno na pol leta, kar je za moje pojme pri firmah tipa SCT občutno premalo...

BALAST ::

Če bi kdo rad brebral česa je Assange obtožen, se naj pripravi na porno-sodišče.

donfilipo ::

Glede utaje in zaplembe eno malo skeptično šloganje:)

Golobiču ne bodo zaplenili niti čikgumija, bodo pa za to dobesedno ubili nekaj srednjih bahačev, do pravih pravcatih revežev, ki nikoli niso imeli realno nikjer nič:)) Lahko se celo dogodi, da kak bavčaroti nazadnje recimo, toži mastno državo, za uničeno kariero in boste lepo plačali:) Pa glejte in se zgražajte, če seveda upate! (In jasno, da si ne:) Očitno je dovolj plačilo menjane kombinacije dopamina in skopamina, ki ga ob tapkanju priredi domišljija:)
Realnost je praktično popolna nemoč in zgolj navidezna oblast, ki jo prinese demokracija. Dokler se prerazslojevanje ne pokaže, kot povsem zadostno in boleče učinkovito. Ko bodo vsi mladi napenjali dejansko vse sile, za vzpon po lestvici kapitalizma. Pozitivne in negativne.

Kar pa se dialoga Žižek Golobič tiče:
-preden grem v ponoven ogled

Žižkove anekdote, vici in prigode, definitivno niso čisto spontane in ne izhajajo iz velikega neomejenega lonca. Dokončno ugotavljam, da se iz predavanja v predavanje ponavljajo in menjajo, na recimo rok 3 mesecev. Rekli bi, to pomeni, da niso povsem domišljijske in naključne, ker so plod tršega dela in študija. No, tako sklepanje je fallacy, ravno tako so često tudi plod čiste domišljije in tudi direktno ne kažejo na to, da Žižek večino časa preživi s študiranjem resne materije:) Na to navedejo drugi kazalci.

In kar se Golobiča tiče:
Žižkova ocena v osnovi pošten a tup, zame ne drži.
Sodim bister in kot politik precej nepošten, nedirekten.

Edino kar je njegova bistrost, (negativne lastnosti običajno ne nosijo splošne koristi), pozitivnega prinesla, je razmislek, kje se dejansko nahajamo. Glede Evrope, prihodnosti. Je pa res, da tako opozorilo morda samim Slovencem danes po boju in nekaterih mukah in slavah osamosvojitve, ne pomaga dosti. Gre za pomen opozarjanj, ki so jih takrat pred 20 let imeli nekateri bolj zvesti linijaši, nasproti tršim in odločnejšim upornikom, ki so seveda tudi obljubljeno imeli relativno ogromno več:))

Bo pa nemara hudič, če in ko se sanje pomladnikov podrejo kot hišica iz kart in skepsa linijašev uresniči. Opozarjam, čeprav bi sam spadal prej med skeptike ob pomladi pred 20 leti, s stališča drobne Slovenije, je to napačno gledanje. Takrat kljub vsemu, drugega, kot drezati s krvjo v balkanski kotel, ali pobegniti ven, ni preostalo. To vidim zdaj, ko kljub preliti krvi, praktično nihče na globljem Balkanu noče in ne zna preiti iz religijske delitve na sekularno ideološko. In obenem obe delitvi podrediti funkciji in pomenu skupnosti, ki prednjači, pa makar je ta zaradi burne zgodovine praktično povsod multietnična. Socializem in s tem obenem jugoslovansko družbeno strukturo, se namreč obsodile mnogo močnejše sile ekonomije. Namenile pa niti beliča v soliden nadomestek. V svetu namreč obstajajo uspešne, liberalne, multi-etnične države. Le switch od fajmoštra in politika, ki nakladata ob nedeljah in praznikih, in vklop v real life imajo poštudiran. Je pa seveda tudi res, da morda pa ravno zadnje čase vedno manj.

In če se pokaže, da je skepsa tako močni sociološki faktor, da brez vzroka zavira še kako potrebni optimizem, potem je razen takole, zastonj anonimno samoterapevstko:), tudi zelo škodljiva!!!

In še ena iz polja zarot:
-po Žižkovo naj bi Kitajci strogo prepovedali fantastiko, ki vpleta time-travel. S tem naj bi onemogočili špekulacije, kaj bi če bi...itd. Priznali boste, da to zgleda morda celo bolj za lase privlečeno, kot moja:
-roswellov leteči krožnik z vesoljci je pokazal, da gre za splodletel time-travel, in da so zanamci v njem predvsem po strukturi genetsko pretežno kitajci:D
Kaj bi če bi, je namreč ena od osnovnih strategij razmišljanja in omejevanje le-tega kaže na dobesedno zaton take civilizacije.
Je pa treba vedeti, da so podobnih obrezovanj in amputacij, kitajci v svoji civilizacijsko dolgi zgodovini, imeli že kar veliko. Vedno so bili nekako cesarju precej bolj sveto vdani kot t.i. zahodna civilizacija. In nekako do nedavna, kot kaže, to ne prinese najvišjih vrhov človeškega razvoja. ALi pač, čez 50 let?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

donfilipo je izjavil:


Žižkove anekdote, vici in prigode, definitivno niso čisto spontane in ne izhajajo iz velikega neomejenega lonca. Dokončno ugotavljam, da se iz predavanja v predavanje ponavljajo in menjajo, na recimo rok 3 mesecev.


Šale se starajo še hitreje kot ljudje.

Moja rahlo objestna teorija je, da so časi, ko je človek lahko posvetil celo življenje neki filozofiji in mu je še zmanjkalo, minili. Ja dragi moji, življenje je postalo predolgo za posamezno ideologijo. Čez njih gremo, kot čez vrečko čipsa.

In ravno tu Žižek dela napako: že desetletja zase misli, da je moderen ne da bi se v resnici kaj zares spremenil - proti kulturnim spremembam in vedno krajšemu intervalu pozornosti svojih (nesojenih) poslušalcev se bori z McFilo verzijo starih idej in vsakič enostavnejšimi recikliranimi dovtipi. Na koncu bo moral pristati na 4chan verzijo samega sebe, če bo šlo tako naprej.

Izgubljena vojna.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jype ::

Matako> že desetletja zase misli, da je moderen ne da bi se v resnici kaj zares spremenil

Žižek ni neumen. Dokler dobro služi, so kakršnekoli spremembe popolna neumnost.

Močno upam, da mu to pove tudi manager, sicer ga mora zamenjat.

BlaY0 ::

Kdo je njegov "meneđer"?

jype ::

Verjetno njegov kapitalistični alter-ego, morda pa celo druga oseba. Kdo bi vedel?

Okapi ::

In nekako do nedavna, kot kaže, to ne prinese najvišjih vrhov človeškega razvoja.
A si prepričan? V določenih obdobjih so Kitajci že bili najbolj razvita civilizacija na planetu. Samo v tistih časih pač še ni bilo globalizma, da bi se tega povsod zavedali.

O.

jype ::

donfilipo> po Žižkovo naj bi Kitajci strogo prepovedali fantastiko, ki vpleta time-travel.

To je kar po sprejeti zakonodaji: http://www.bbc.co.uk/news/entertainment...

Okapi ::

In ravno tu Žižek dela napako:
Dokler ima vabil na dobro plačana predavanja več, kot jih lahko izkoristi, in dokler mu objavijo in plačajo vse, kar napiše, imho ne dela nobene napake. Razen mogoče, če res misli, da bo kaj velikega spremenil, ampak bi rekel, da je dovolj pameten, da se zaveda svojih realnih zmožnosti. On je pač našel svojo tržno nišo in kaj bi še hotel več?

O.

Matako ::

Okapi je izjavil:

In ravno tu Žižek dela napako:
Dokler ima vabil na dobro plačana predavanja več, kot jih lahko izkoristi, in dokler mu objavijo in plačajo vse, kar napiše, imho ne dela nobene napake.


Že, ampak on _res_ misli, da je moderen in svež. Najprej sem tudi jaz pomislil, da je pač samo neka gledališka rutina s katero si služi vsakdanji kruh - ne ... tip res verjame to.

Malo me spominja na ostarelega casanovo, ki obrača vedno isti nabor pecaških fraz po lokalih (v tem primeru predavalnic) - ko slučajno pride do kake za silo nove, ima takoj še isti večer "premiero", da svet vidi! XD
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jype ::

Matako> Že, ampak on _res_ misli, da je moderen in svež.

Kako pa ti to veš? :)

Matako> ne ... tip res verjame to.

Jaz bi tudi, če bi zaslužil tolk kot on.

Matako ::

jype je izjavil:

Matako> Že, ampak on _res_ misli, da je moderen in svež.

Kako pa ti to veš? :)


Življenje je čudež.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Okapi je izjavil:

In nekako do nedavna, kot kaže, to ne prinese najvišjih vrhov človeškega razvoja.
A si prepričan? V določenih obdobjih so Kitajci že bili najbolj razvita civilizacija na planetu. Samo v tistih časih pač še ni bilo globalizma, da bi se tega povsod zavedali.
O.


Drži in zato tudi nisem prepričan.
Kar dolgo niso dosegli, potem pa približno pokopirali, je razsvetljenskih industrijskih revolucij in jedro liberalizma, kar sam ne bi ravno podcenjeval. Pa še bi našli.

donfilipo> po Žižkovo naj bi Kitajci strogo prepovedali fantastiko, ki vpleta time-travel.
To je kar po sprejeti zakonodaji: http://www.bbc.co.uk/news/entertainment...


Hm to da so ukrepi začasni, radi ideološke samopropagande za obetnico, je pozabil povedati....
In da vsebujejo tudi, običajne kriminalke, vohunske trilerje... tudi:)
In da smo take začasnosti že kar vajeni, od davne serije Lost in Space na rtv tudi:))

Matako> Že, ampak on _res_ misli, da je moderen in svež.
Kako pa ti to veš? :)
Matako> ne ... tip res verjame to.
Jaz bi tudi, če bi zaslužil tolk kot on.


Ne bi. Tvoj ideološki stroj je rahlo drugače nacentriran. Z iskrenostjo na tem področju, bi pričakoval dolgoročno zaslužiti še več:)) Pomeni na ideologije in moč vsevednega ega, se zaneseš veliko manj.
Je pa res, da je Žižek nekako samo-porinjen v vlogo svetovnega vseveda in misleca. In da kar dostikrat poudari, da to ni!

To da Žižek dela napako, namreč ni odvisno od njegovega zaslužka. Če nekdo ne dela napake, je ta manjša, ne pomeni nič, če mu papež za to poklanja, kamor gre, 30 cekinov, nasprotnikom pa 30 udarcev z bičem. In to trdim, je eden načeloma primarnih postulatov njegove ontologije. Denar mu ne pomeni toliko kot prava ideja in spoznanje. Le popoln ni:)
In je tudi res, da je pravi maestro relativizacije pokazateljev rezultata:)) S tem nas prisili v drugačna razmišljanja in poglede z drugih strani.
Kar je nenazadnje tudi njegov namen. Po Sokratovsko.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Matako> Življenje je čudež.

Se prav rabi vsak človek samo še enga, pa je že svetnik!

"Pri štirinajstih letih je pospravil in posesal svojo sobo."

Done!

Matako ::

jype je izjavil:

Matako> Življenje je čudež.

Se prav rabi vsak človek samo še enga, pa je že svetnik!

"Pri štirinajstih letih je pospravil in posesal svojo sobo."

Done!


To ste pa vi rekli! (/me oponaša Janšev dalenjski naglas)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BlaY0 ::

Predlagam spremembo ureditve naše države. Recimo v (nedemokratično) monarhijo. Tako bomo lahko ugotovili kaj Žižek v resnici je. Če se bo prilagodil in naprej služil isto je zmagal jype, če pa bo umrl v bedi in pomanjkanju pa Matako...

jype je izjavil:

Matako> Življenje je čudež.

Se prav rabi vsak človek samo še enga, pa je že svetnik!

"Pri štirinajstih letih je pospravil in posesal svojo sobo."

Done!

Ne ne... to sem že nekje napisal, svetnik rataš posthumno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

Matako ::

BlaY0 je izjavil:

Predlagam spremembo ureditve naše države. Recimo v (nedemokratično) monarhijo. Tako bomo lahko ugotovili kaj Žižek v resnici je. Če se bo prilagodil in naprej služil isto je zmagal jype, če pa bo umrl v bedi in pomanjkanju pa Matako...


To ni pošteno. Jype ima tole takorekoč v žepu!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

To ni pošteno. Jype ima tole takorekoč v žepu!


Ni rečeno. Poznam par norcev:)) /(se jezno zazre v ogledalo)/, ki bi svoj idol ugrabili, opljačkali in pospravili, ko bi bil še relativno premožen:D Če bi ta dejansko kakorkoli na tak eksperiment privolil drugače, kot s preklinjanjem in pozivanjem na podstavitev bomb, v vse domove kulture in politike in ne samo Cankarjevega:)) iz varne tujine seveda. (no in da bo še slabše, nekako je podobno ugrabitev, v nekem govoru že sam naročil:)))

Resno. Stavil bi na emigracijo in bentenje iz varne razdalje, makar kitajske:).

Život je čudo


me je spomnilo na nekaj drugega. Prepir med Kusturico in Žižkom, Žižek se je mangupa iz sarajeva, dejansko kar ustrašil, sta na smrt sprta, čeravno gre tako na grobo, v bistvu pri obeh za marksizem in tudi druge sličnosti.
Oba sta balkanski čudesi, Izvozni artikel in na grobo kažeta na to, kako kljub nedvomni načitanosti, profesuram v humanistiki in kulturi, ne moreta enotno niti združiti glasov v diagnozi balkanskega krvavega sindroma, odpravo hudih posledic in nevarnosti prihodnosti, da ne rečem, da bi se tu ne strinjal, da Felini kaže italjane morone in kusta jugoslovane, kot večno cigansko rajanje in tavanje v grehu in neumnosti. Oziroma, da je to hudo narobe, če hočeš s filmom (ne s filozofijo!) v tujini uspeti!

In da bo ironija še večja. Naravnega zavezništva med idejami velikosrbstva in cinonizma niso opazili niti hollywoodski židje, in je Žižek lahko uporabil par vez med močniki tam, da je Kusturico očrnil. No danes se bo pa nemara posvetilo celo judom in krog se zna obrniti. Stavim na Pancho Villo za ponoven sunek v Hollywood.

Ampak ni kaj. Drugi del Perverts guide to Cinema, bomo pa le dočakali. In tega sem na IMDb ocenil zelo najvišje:). Res me je obilno zabaval in presenetil. Pomeni, da tudi tista o oskarju Žižka na koncu ni čisto nemogoča.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

In nazadnje, nekaj kar sem stalno tiho slutil, a s svojim luftarskim umom, v primeri z veliko avtoriteto nikoli zares prebral:

Žižek:
'A veste, da je bil tako imenovan tehno-gnosticizem (ideja da bo novi razvoj digitalnih sredstev in tehnologije omogočil, da bomo vsi postali software...cika na transhumanizem), da je bila to res masovna ideologija v Sovjetski zvezi v 20 letih. 8-O'

Krščen Matiček. Zdaj se pa lahko zamislim in preverjam.
Pomeni odpor proti ideji traja že skoraj 90 let in je praktično enako močan danes, kot takrat:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Pa saj komunisti so bili v bistvu transhumanisti, ko so govorili o novem sovjetskem človeku.

Man will make it his purpose to master his own feelings, to raise his instincts to the heights of consciousness, to make them transparent, to extend the wires of his will into hidden recesses, and thereby to raise himself to a new plain plane, to create a higher social biologic tongue type, or, if you please, a superman.
Tega ni napisal kakšen Kurzweil, ampak Trotski. In vera v znanost & tehnologijo je bila v Sovjetski zvezi na višku. Lenin je rekel, da komunizem = socializem + elektrika.
Samo da so potem kmalu začeli opažati čedalje večji razkorak med utopijo, ki naj bi prišla, in vsakdanjim življenjem.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

donfilipo ::

Ja. Toliko nekako sem vedel. Ponavljam da me socializem + elektrika, Lenin, naslednik, 40 milijoni mrtvih in gulagi ni zanimal. Imel sem zame perfektne de-konstrukcije takega idiotizma, recimo Stanislav Lem: Zvezdni dnevnik Iona Tihega, ki ni direktno na temo, je pa vsaj posredno.

Da pa sem kljub temu nasedal Lost in Space operam, Heinleinu, Asimovu in Clarku, na kar lepo paše Kurzweil, je pa seveda drug problem.

In še en problem je. Utopije nosijo jasno tudi idiotizme, ker fantastiki v svojem predvidevanju bodočih tehnologij in družb, mahajo kot slepec po muhah. Je pa zanimivo vseeno, da muho bi vseeno radi vsi ubili. Pomeni ideal človeka, ki naj bi iz gole sebične opice prerasel v neko boljšo obliko, ta želja ostane. In nemara je to tudi vedno bolj možna in nujna zadeva.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Okapi je izjavil:

In vera v znanost & tehnologijo je bila v Sovjetski zvezi na višku. Lenin je rekel, da komunizem = socializem + elektrika.
Samo da so potem kmalu začeli opažati čedalje večji razkorak med utopijo, ki naj bi prišla, in vsakdanjim življenjem.

O.


Težava je, da je ogromno tehničnih odkritij materializacija osebne ambicije (splošno, ne nujno denar) oz. saj individualizma. Socializmu je šlo to vedno bolj tako, tako... na pol, milo rečeno.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Thomas ::

Jaz bi tudi, če bi zaslužil tolk kot on.


Uporabi isto merilo za kakšnega evangeličanskega pridigarja ali za kakšnega celebrity astrologa. Ta zaslužita še več.

Ali pa manj drastično. Gates zasluži več od Torwalda, pa zato ne objameš Winsow z obema rokama in zavržeš Linuxa.

Hočem reči, imej to merilo in za Žižka in ostale - ali za nobenega. Svetujem da za nobenega prav zelo, ker korelacija niti ni tako velika.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Nekaj me zanima...

Kje pa je cerkev kaj komentirala afero Baričevič. A si je žužek to izmislil, da lahko udarja po njej?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

donfilipo ::

Še eno nestrinjanje z velikim umom slovenije imam. Ker ni edino, namreč njegove razlage filmov mi često predstavljajo problem in obenem priznam tudi izziv.

Das Leben der Anderen. Z Oskarjem nagrajeni film, v katerem debeli politični veljak, zlorabi švabski stasi, da se dokoplje do ženske osumljenega disidenta. Stasiju pa se prasec veljak zagnusi, se pri rutinskem postopku pokesa in izvede potezo, ki nekako pokaže, da so celo stasiji ljudje in da imajo čustva.

Film mi je bil zelo všeč, sprožil je solzice in sem ga ocenil kot zelo dobrega.

In zdaj Žižek, ki trdi da gre za soft liberalno nalaganje, po katerem se groza stalinizma samo omehča.
Že mogoče. Če smo politični in zakleti antistalinisti:)
Če pa gledamo nekoliko bolj umirjeno, pa vsekakor tudi med nazisti in staziji vsekakor poleg zveri, SO bili ljudje. Problem gre torej iskati v okvirju, v ideologiji.

Če pa gledamo z vidika proženja uspeha instant čustev in katarze, ki naj jo umetnina človeku ponudi, pa resnično ne vidim drastično boljše rešitve. Posnetki rutinskega prisluškovanja vsem po vrsti, se mi ne zdijo kaj prida zanimivi in nenazadnje, se nemara tudi pokaže, da se kljub aparatu stasija, ali gestapa, vendarle najdejo metode, ki te fašizme nekako rutinsko tudi obidejo. Za uspešno dramo, pa je le potreben malo globlji konflikt. In takle twist, ko iz nazija-stasija kažemo tudi samo ljudi, se meni ne zdi tako zelo dramatičen. Namreč opozarja, da načeloma par stasijev obstaja stalno, so samo ljudje, od okvirja in ideologije pa je odvisno, koliko zaleta in poleta dobijo.

Nekaj me zanima...
Kje pa je cerkev kaj komentirala afero Baričevič. A si je žužek to izmislil, da lahko udarja po njej?


Splošni konsenz med levico je, da je ravno cerkev, motor gonje za razkritje afere baričevič v vsej eventuelni perverziji, da bi s tem udarila po liberalizmu in njegovi brezbožnosti. Nemara so se pa celo zmotili. In gre za oplet pošrek nazaj:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Thomas> Ali pa manj drastično. Gates zasluži več od Torwalda, pa zato ne objameš Winsow z obema rokama in zavržeš Linuxa.

Tudi marksizma ne zajamem z obema rokama, čeprav lažje poslušam Žižka kot O'Reillyja.

Thomas> Uporabi isto merilo za kakšnega evangeličanskega pridigarja ali za kakšnega celebrity astrologa. Ta zaslužita še več.

Ne gre za isto reč - Žižek počne nekaj bistveno drugačnega, kar terja tudi bistveno več znanja. Ravno zato se z njim njegovi kritiki sploh ukvarjajo - z astrologi in pridigarji pa ne.

Thomas ::

Tudi z astrologi in pridigarji se kdaj poukvarjamo. Ko jih bod mainstream medija dejala na naslovnice in udarne termine, pa še več.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Žižek je mainstream?

Da je Linux, je razumljivo - poganja praktično celoten internet :)

Thomas ::

Ne zavijat iz debate proč. Rekel si:

Jaz bi tudi [verjel], če bi zaslužil tolk kot on.


Milijon bogatejših, oziroma tistih ki zaslužijo več od Žižka, je na svetu.

Tudi za njihove nazore pričajo njihovi zaslužki?

Oziroma, bi ti verjel karkoli, če bi zaslužil vsaj kot Žižek?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Jaz v resnici mislim, da Žižek ne verjame tega, o čemer govori. Dobro igra, ker je to del službe.

Zato sem tudi zgoraj spraševal, kako lahko Matako ve?

Utk ::

Pa sej je jasno, da če bi bil Žižek četrt tolk pameten, kot mu pripisujejo, ne bi mogel verjet tega kar gobezda.

Matako ::

jype je izjavil:

Jaz v resnici mislim, da Žižek ne verjame tega, o čemer govori. Dobro igra, ker je to del službe.


Pa saj to jaz že stalno govorim. Tip je pozer. Zdaj ali je to slabo ali ne - po pravici povedano.. ne vem! On bi gotovo rekel, da ni že čisto zaradi tega, ker "šošajeti" misli, da je.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

poweroff ::

Huda klofuta desničarjem, ki so trdili, da je Žižek jedel torte in užival v situaciji, ko so sovjetski tanki gazili demonstrante. V resnici je Žižek jasno proti stalinizmu in titoizmu:

temveč je bil kritičen do celotne leve politične opcije. >>Kot da bi se bala razčistiti vse te Titove jame,<< je dejal in pozval k strožjem prelomu s preteklostjo.

>>Mi še sploh nimamo nekega spodobnega obračuna s stalinizmom. Njegova težava je, da so dobri ljudje, ki so mislili, da delajo dobre stvari, delali grozne stvari.<< Žižek je dejal, da je treba pač na glas povedati za vse posledice preteklih dejanj, saj s tem ne škodimo sebi.

V tem oziru ima tudi sam problem z odlikovanjem Tomaža Ertla, saj noče privoliti v to, da je dobil nagrado za eno dejanje, na vsa druga pa smo pozabili. >>To je nekaj podobnega, kot da bi Hitlerja nagradili za razvoj avtocest in železnic.<<


http://www.delo.si/novice/slovenija/sla...
sudo poweroff

Double_J ::

Žižek je prebral to temo...
Dve šivanki...

jype ::

Fino, se pravi ima sposobne pomočnike.

poweroff ::

Ne, Chuck Žižek prebere vse sam!
sudo poweroff

donfilipo ::

Mislem...hej!

Zdaj, kdo pa si danes lahko privošči svetovno slavo in to ne med starimi vraževernimi babami (konec sveta, ne bit žalostne:), ali mladimi dehtečimi pubertetnicami, kjer je dovolj: baby baby o u a a a a a:)) Res je, pop mu je olajšal zadevo, nekoliko. Če pomislimo, kolikokrat se je Michael Jackson zagrabil za jajca, je nervozno prijemanje za nos, samo nov konzervativnejši trend:))

Skratka, če se bomo dajali s tem, kdo danes od uglednih mislecev dejansko podpira Stalina, Hitlerja in Tita, z vsemi zločini, bomo kaj kmalu pristali pri sebi, v lastni tintari, daleko prej, kot pri uglednih mislecih. Nazadnje jih bomo v arhetipih celo res obudili. Namreč vsi so imeli obdobje ekstatičnega zanosa in upanja, na dodatek groze in terorja, pa mase lahko rade tudi pozabijo, zlasti če se jim zdi, da nimajo kaj zgubiti.
Torej odkritje, da Žižek ni stalinist, je odgovor na: 'dedek mraz pride okoli božiča:))' Nič posebej novega, le basatorje razkrije in ti že veselo glodajo platonske trike in taktike dialoge, za nov nateg:)).

Mladini strogo priporočam raje baby baby ouaaaaa:) Manj starogrško zahrbtno in zlobno v bistvu:)

Kogar pa life in prihodnost vseeno zanima, pa naj se izkaže. Vprašanje je enostavno:

-Kaj Zares dejansko ponuja drugačnega, boljšega od ostalih, od levice, od Janše in ne pozabite:
Če to trdi Žižek, za svojega dolgoletnega prijatelja, rečem samo: 'šubi du'. Pomeni pa nič posebnega!

Rabim argumente, dejstva. Že na nekem prejšnjem (tudi Zares!) srečanju, sem opazil res bistre in izobražene glave, kjer je če sem iskren, Žižek izpadel kot Rolling Stonesi ob simfoničnem orkestru.
Ampak, ali je to dovolj za res novo politiko, in kar je najpomembneje, dovolj, da ljudje to dojamejo in verjamejo???

No tale metoda s soočenji, diskusijami uglednih modrecev priznam, vsekakor ni napačna!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Matako ::

Matthai... dddd? Pa itak, da Žižek v resnici ni nek stalinistični psiho, ki se gromko, zlobno krohota iz trebuha s polnimi usti tortice, medtem ko tanki gazijo protestante. Halo? Končno je zgodba napol izmišljena (ja, kurac, kar vem - tožite me). Poza. Teater. Zanimivo, da marsikateri intelektualec ni opazil, da je praška prigoda dramaturška naprava. Za moje pojme dokar amaterska, ampak ok - tip je filozof, ne igralec (dasiravno se nekaj sili v tej smeri).

Mislim, izgleda, da tisti, ki najbolj nabijajo ostalim "ne razumete ga, niste nič prebrali" najmanj razumejo njegov štos, kaj se gre.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

poweroff ::

Matako je izjavil:

Zanimivo, da marsikateri intelektualec ni opazil, da je praška prigoda dramaturška naprava. Za moje pojme dokar amaterska, ampak ok - tip je filozof, ne igralec (dasiravno se nekaj sili v tej smeri).

Zgodbico je pred časom na veliko publiciral Liberatrec... :))
sudo poweroff

WireMess ::

poweroff je izjavil:

Matako je izjavil:

Zanimivo, da marsikateri intelektualec ni opazil, da je praška prigoda dramaturška naprava. Za moje pojme dokar amaterska, ampak ok - tip je filozof, ne igralec (dasiravno se nekaj sili v tej smeri).

Zgodbico je pred časom na veliko publiciral Liberatrec... :))



Haha, LOL, kajne, kako je smesno! Zdaj ga pa imamo, Libertarca, podleza in falsifikatorja! Stekam, da komunisti tudi Libertarca ne marate - to je en tak uporaben lakmusov papir za svetovni nazor, ker nima zveze s princem teme. Nima zveze ne z domobranci, ne s princem teme, pa ga vseeno ne marate. Marate Stalina in Zizka in Hitlerja. Taki ste pac vsi (nacional)socialisti, bojite se svobodnih ljudi, ki prevzemajo odgovornost zase, ker veste, da ne boste vec imeli funkcije, ko bo takih ljudi dovolj.

BTW, cisto vseeno je, ali je prigoda s tanki resnicna, ali zgolj domisljijska. Ampak spomni se, kako bojevito si branil Zizka, Matthai: najpres si trdil, da je citat zlagan, potem si trdil, da je grobo vzet iz nekega sirsega konteksta in/ali celo napacno preveden, zdaj trdis, da je bistvena razlika, ce gre za resnicno prigodo, kot ce gre za zgodbico... prav po tleh si se metal, ko si branil tega zmazka, ki brani Golobica, ki brani udbomafijo,... prav po tleh si se metal. Morda pa bos le dobil tisto napredovanje!

Matako ::

Vprašanje za dodatno nagrado: pred kom sploh brani Slavoj prijatelja Grego?

Žižek ima delno prav, ko je "pohvalil" Golobiča, da je pošten, a neumen. Glede poštenosti imam dvome, glede neumnosti pa ni kaj dosti falil. Kajti v aferi Ultra je bilo kar dosti streljanja v nogo.

Če že, bi moral Žižek braniti Grego... pred njem samem.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

WireMess ::

Matako je izjavil:

Vprašanje za dodatno nagrado: pred kom sploh brani Slavoj prijatelja Grego?

Žižek ima delno prav, ko je "pohvalil" Golobiča, da je pošten, a neumen. Glede poštenosti imam dvome, glede neumnosti pa ni kaj dosti falil. Kajti v aferi Ultra je bilo kar dosti streljanja v nogo.

Če že, bi moral Žižek braniti Grego... pred njem samem.


V prvi vrsti ga brani pred javnim mnenjem, ki laznivcu ni naklonjeno. To lahko rezultira najmanj v politicni smrti (ki je ze zdaj skoraj gotova), lahko pa tudi v se bolj otipljivih sankcijah. Bolj ko bo javnost pissed, bolj se bo moralo sodstvo v naslednjem mandatu zganiti.

poweroff ::

WireMess je izjavil:

Marate Stalina in Zizka in Hitlerja.

Wiremess, tole je težka obtožba, sploh zame, ki sem že večkrat izjavil, da sta zame Hitler in Stalin Zlo, Žižek je pa pač oseba, ki se zna dobro prodajti.

Zato bom rekel takole. Ti si navaden kreten in lažnivec, ki je za dosego svojih bolanih kvazipolitičnih ciljev pripravljen maširati čez trupla!

And yes, it IS ad hominem.
sudo poweroff

Pšenični ::

"Žižek je pa pač oseba, ki se zna dobro prodajti."

Se strinjam...dela pa fant po načelu, bolje slabo nakladat (in za to dobi še keš-"jezus"), kot dobro delat (kej pametnega).

Morda je zunaj znan "ampak kdor ga ne pozna, "skupo bi ga platio". Sploh na to, kako se je odzval v aferi ultra,,,,

"Marate Stalina in Zizka in Hitlerja."

V bistvu bi lahko vsem tem pripisali ekstremizem, seveda vsakemu na svojem področju. Prav tako, lahko upravičeno pri vseh treh, podvomimo v njihovo zdravo pamet. Sicer gre pri Žižeku za sprehajanje po meji med genijalnostjo in norostjo.

Seveda pa ima Žižek določene stvari prav, ampak dvomim da so vse zrastle na njegovem zeljniku. (no za podcenjevat ga ni, ampak ko začne da je politik pošten in tup, se lahko strinjam le z drugim delom stavka-poštenih politikov namreč ni). Je pa drugačen od drugih in to je tisto "kar pali".

poweroff ::

Težko primerjaš vse tri. Dva sta bila zločinca proti človeštvu in množična morilca, eden je pa neškodljiv a tudi pretežno nekoristen filozof.

Lahko jih pa seveda resno primerjaš, ampak potem priporočam obisk kakšne specializirane ustanove.
sudo poweroff

jype ::

WireMess> Stekam, da komunisti tudi Libertarca ne marate

Libertarec ne zna odgovoriti niti na enostavno vprašanje: Katero liberalno stranko lahko volimo na prihodnjih volitvah?

Njegov polovičarski in skrajno nezrel odnos do politike vsako njegovo konstruktivno kritiko ubije "with extreme prejudice", za kar se ima očitno zahvaliti predvsem samemu sebi - kakršnokoli omenjanje udbomafije, ki naj bi ovirala razvoj države, se sliši kot poziv na molitev, da nam bo šlo v prihodnosti bolje.

Zresnite se, ali pa bodite tiho - s trenutno metodo političnega udejstvovanja najbolj škodite ravno tisti struji, ki naj bi jo zastopali.

WireMess ::

poweroff je izjavil:

WireMess je izjavil:

Marate Stalina in Zizka in Hitlerja.

Wiremess, tole je težka obtožba, sploh zame, ki sem že večkrat izjavil, da sta zame Hitler in Stalin Zlo, Žižek je pa pač oseba, ki se zna dobro prodajti.

Zato bom rekel takole. Ti si navaden kreten in lažnivec, ki je za dosego svojih bolanih kvazipolitičnih ciljev pripravljen maširati čez trupla!

And yes, it IS ad hominem.


Si en mau znorcku, kenede? ;) Ker si tak demokrat, ti bom zastavil se par (retoricnih) vprasanj:

Je Tito zlo?
Je OF zlo?
Je NOB zlo?
Je Kardelj zlo?
So patriciji v upravi, na racunskem ter ustavem sodiscu zlo in zakaj so zlo, ce so zlo?
Je Kucan zlo?
Zakaj nastete entitete so/niso zlo?

Test za demokrata, resuj ga.

Se posebej zabavno pa se mi zdi, da si se takole prepoznal, napisal sem "[Komunisti] Marate Stalina in Zizka in Hitlerja." Torej si se nasel v tej druscini, komunist? Torej komunizem ni zlo? Ali nisi prej rekel, da je Stalin zlo? A si ti mal confuseled?

Kar se tice moje pripravljenosti marsiranja cez trupla, pa ti povem, da je le-ta, ki mi jo podtikas, le brezvezna domneva in pickin dim napram dejansko izvrsenim umorom ljudi, druzbe, drzave in gospodarstva.

Seveda, ad hominem, v dobri stari avantgardni maniri: z zico okoli rok in s krampom po glavi.

Se nekaj: dejansko se pripravlja "denacifikacija", ki bo takim izmeckom kot si ti za vedno zaprla usta. Pa ne s krampom, ampak z negativno stigmatizacijo idej, ki jih propagirate. Idej, ki v svobodni Evropi ze 50 let ne veljajo za normalne in cloveske. Get ready.

Tako, s tem prispevkom tudi zakljucujem delovanje na PC oddelku tega priskutnega (nacional)socialisticnega foruma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WireMess ()

poweroff ::

Odgovori so preprosti.

Si ti izmeček?

Si ti potreben denacifikacije?

Je Janša zlo?

Je bil Izbis zlo?

Boš končno že držal besedo in se odpeljal iz tega foruma?

:))
sudo poweroff
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

predavanje - ŽIŽEK

Oddelek: Loža
182798 (1051) Jst
»

Žižek vs. Chomsky (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7910333 (6654) donfilipo
»

Karl Marx .... Kapital 2.0....ali kaj drugega (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26035321 (27527) donfilipo
»

Slavoj Žižek-living in the end times (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35736376 (27227) donfilipo
»

To sem čakal! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
738057 (6233) donfilipo

Več podobnih tem