» »

Karl Marx .... Kapital 2.0....ali kaj drugega

Karl Marx .... Kapital 2.0....ali kaj drugega

««
6 / 6
»
»»

T-h-o-r ::

čakam na jedrske reaktorje v velikosti kovanca
hrano pa zaenkrat še proč mečemo/kmetom plačajo, da ne obdelajo zemlje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

donfilipo ::

Hrano mečemo proč, na drugi strani čitam o neki domnevni sociološki povezavi med zadnjim valom nemirov (Arab Spring, Tunisia, Egipt, Libia, Syria, Bosnia, Venezuela?) in vedno dražjo hrano? OK če hrano mečemo proč, da je tako še dalj od lačnih ust in se umetno povečuje tako cena hrani, kot nezadovoljstvo in lakota, ...potem je jasno, da nekdo dejansko take nemire in iz njih izcimljene (predvidevam sodobne verzije fašizma:) spremembe programira8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Nazadnje pa že mene spopadajo teorije zarot:))

Vseeno. možno je. da kapitalizem v vohanju novih možnosti in trgov...nekako postransko čisti tudi leve meme.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Ma ne glede na to če gre za monolog....tile zapiski mi bodo prišli prav. Pa tudi admin mora prebrati in ja tudi sova8-) Dost mam bralcev:))

Če povzamem čisto na grobo.

Marxizem je utemeljil tako utopični komunizem, red k kateremu vede ali nevede še vedno teži večina človeštva. Del človeštva, ki je ŽE preko najosnovnejšega znanja družboslovja in NI med velekapitalisti. Ti si jasno povečini želijo kastni, ali razredni sistem lastnih privilegijev. Z spretnimi, ali pa tudi manj spretnimi obrati in prevarami! Liberalizem je recimo ena taka miselna:)

Marx je zagovarjal nasilen prehod v komunizem,...red v katerem bi to potekalo, je imenoval socializem. Socializem je bil že po njegovem revolucionaren in okruten, da doseže potrebne družbene spremembe. Kar ni bilo praktično nikjer po njegovem načrtu, je bila revolucija v dozorelem kapitalizmu, ki ima jasne težave hiperprodukcije in zaradi te skrčenega profita. Namesto Marxovega načrta so revolucije potekale v praktično še fevdalnih družbah, ...kar pa je tudi za Marxa napaka.

Tule gre potem še marjanski pomik izrazoslovja v desno. Če nekdo lačnim otrokom podari topli obrok, še ni socialist...ampak altruiat in pomeni da sam sebe muči:)), če pa kaj takega z zakoni predvidi država, je pa to ŽE socializem. To seveda ne drži. USA nimajo socializma!!!! Pa vendar kar nekaj zapletene sociale!

In na koncu...iščemo poti v brezrazredno družbo obilja...kar pomeni avtomatsko ob splošnem obilju nepotrebnost denarja (denar je za izkaz akumuliranega dela v družbi pomanjkanja:)...in verjetno tudi zmajšane palice zakona ki drži ponavadi nazaj tiste, ki bi radi do dokazov akumulacije brez utemeljitve:)) Ja liberalno in po možnosti neposredno demokratično pot v komunizem:)

Marx bi rekel...da kaj takega seveda kapitalisti NIKOLI ne bodo dopustili.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Spajky ::

donfilipo je izjavil:

In na koncu...iščemo poti v brezrazredno družbo obilja...kar pomeni avtomatsko ob splošnem obilju nepotrebnost denarja ...
http://www.ubuntuparty.org.za/
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

donfilipo ::

Ubuntu?

Mislim sam linux ubuntu sem uporabljal pridno kar nekaj let in dokler niso zakomplicirali v jedru emulacije direkt z ntfs diska....sem bil prezadovoljen. Zdaj imam pač Smacko Puppy 5.7...ni tako bogat in pisan...samo delaje.

Tole pa BI LAHKO BILA ena od tistih modernih in vedno bolj prisotnih zablod, katerih poreklo je bodisi skrajno desno in anarhično...bodisi zarotniško ...torej ne preveč dosledno in s skritim sporočilom. (Primer so recimo 911 zarote, kjer je končno sporočilo vendarle nekje fuck the government, ne glede na morje nakladanja:)

Samo kot sem za zdaj opazil NI. Sram me je, da o zadevi ne vem NIČ, kar pa se bo kmalu popravilo. Pa poročilo potem!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Ups.

Illuminati. Slavni bankirji..... Rothen Johny and his child:) Die Juden>:D

Sorry no read no more.

Nekaj je sploh v današnjih časih interneta. Nekdaj se mi zdi čuki po knjižnicah niso tako hitro naleteli na popolna govna, kot se to lahko ... in tudi se dogaja danes mladim.

Vem, ker z njimi govorim, me majo pač za legendo seksa, droge in rock'n rolla8-)...pa vidim, kako sicer bistre in dojemljive mladiče presenetljivo hitro spopadejo teorije zarot vseh sort. Bliskovito.

No Marx in njegovo:)....pa ni izmmišljen in ni teorija zarote. Posledice so bile kar obilne. In teorija z vsemi pojmi...tudi komunizmom, je še vedno zanimiva.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

T-h-o-r ::



Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

nokkj ::

Razvoj tehnologije bo povečal moč povprečnega človeka. Zanimivo bi bilo oceniti kakšno moč ima danes tak povprečnež. Če se potrudi (kot Brevik, npr.) recimo bi bilo maksimalno par 10 kg TNT? V prihodnje bo to zelo zrastlo.

Ali pa ITER recimo in nekje v prihodnje fuzijski reaktorji, ki prav tako povečajo moč, oziroma dajo človeštvu neomejeno energijo? Človeštvo z neomejeno energijo? Dandanes je to recept za izumrtje človeštva.

Kako se lahko takšno povečanje moči uskladi s trenutno psihologijo človeka (ideološki fanatizem)? Kakšne bi bile nujne spremembe v družbi (vzgoji, odnosih, itd...). Kakšno bi bilo prehodno obdobje?

Napredek tehnologije neizogibno spremeni družbo. Kakšne bodo pa res spremembe, pa je bolj predmet futurističnih spisov, se mi zdi, takih, ki v 10% zadanejo spremembe, v vseh ostalih 90% pa so totalno mimo.

donfilipo ::

Tehnologija sama dejansko menja ne samo produkcijo in deloma tudi produkcijska razmerja in odnose, ..ampak kar kulturo na splošno. Na žalost pa tehnološki napredek ni edini faktor in ne edini odločujoč. Pomeni enostavno različne ideologije podprte recimo z zastavami različnih nacij, lahko še vedno pošljejo cel svet v pekel. V obliki atomske vojne, ...ali pa enostavno, ker so nekje iz čiste škrtosti:) za zagotavljanje znosne bodočnosti svojih otrok rekli: 'ma jebaj jih':)) (Povzeto po novem showu Oliverja Jonesa:)

No ni vedno tako, da se neumnost napolni skozi ideologijo. Eden najbolj prodornih inovatorjev, liberalov in podpornik small government Elon Musk, je recimo za čimprejše ukrepanje v smeri davkov na CO2, ...kar je še mene rahlo presenetilo, ...samo glede na to, da mož nedvomno vidi naprej, pa me spet NE SME presenetiti8-)

Pa nazaj, ..od tega kako nas bo rešila tehnologija, (če nas ne pogubi v gray goo-ju, terminator, ali kak drug distopičen scenarij, ki NISO baš vsi neverjetni,...ampak realna nevarnost,...včasih okrašena z poceni dramatiko,..zaradi masla, s katerim se pač science fiction hrani.
Nazaj na filozofijo. Na Marxizem. Ena reč me že dalj muči in ni samo vezana na Marxizem, pravzaprav je vezana bolj na splošno zmedo 20.stoletja, zmedo okoli principa nedoločljivosti....in da si dam iztočnico,...da ne pozabim,...v jedru poraza materializma, kot ideologije, katerega pa niti fiziki niso ne glasno in enostavno priznali, ne razglasili:). Odtod tudi vsa zmeda okoli delcev. No morda še malo zaradi, ... ajde bo vse natapkano,...Samo par reči moram še prej prebrati8-) Da se fiziki, kar jih je lažje vključijo, ker v matematiki, kar oni uporabljajo, so spori povsem drugačne narave, kot v ideologiji!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Kot vemo (včasih je bilo to za izpit:), je marksizem sestavljen iz dveh ločenih smeri filozofije. Materializma in dialektike. Dialektični materializem. Jasno je Marx dodal tudi za tiste čase unikatno ekonomsko analizo kapitalizma in celo razredni boj z revolucijo, kot orodje akcije za spremembe. Ampak gremo po kosih.

Materializem je teorija v filozofiji, ki najbolj poenostavljeno trdi, da je VSE sestavljeno iz materije...in da so vsi fenomeni (pojavi) posledica interakcije (so-delovanja:) te materije. Torej duše NI. Ni nadnaravnega, ni spiritualnega ali para---psihološkega. Oziroma v kolikor je, je še neraziskano in se da z določenimi novimi spoznanji razložiti s pomočjo materializma. Ker nočem v stara prežvečena razpredanja in druge teorije bom tu zavil v moj žulj na čevlju:)

Najprej v izziv, da vidimo kako pomaga publika:), nato klic v sili in na koncu bom moral celo obilno študirati:))

Materializem je tesno v sorodu z ateizmom. Tesno je povezan tudi s pozitivizmom, ne nujno ali ekskluzivno, ...ampak ti pogledi na svet so vsi skupaj nekako prinesli in razsvetljenstvo in znanstven napredek, ...v eksploziji kot ga poznamo. Ne rečem, da brez tega ne bi nekako šlo, ..kasneje bom tudi pokazal, da so predpostavke materializma še vedno rahlo krhke, ker NE vemo kaj so osnovni gradniki vesolja. Ne vemo za 96% vesolja, ne vemo pa tudi če poznamo vse.

In zdaj izziv:
atomi kot ultimativni gradnik eksplozivnega materializma 20.stoletja...so sestavljeni. In atomistična teorija...ja že starogrška.....in povzeta, morda ker se je usedla v akademijo kot abaceda:), prav v 20.stoletju začne delati probleme. Namreč delci nimajo narave delcev. Delec običajen um dojema kot nekaj malega kar ima malo maso, hitrost in eno pozicijo v prostoru. Ko jih sestaviš dobiš celoto:) In na mehaniki teh delcev bi se nemara celo računati prihodnost:)

In zdaj, ....kar sicer NE sesuje celega nauka materializma, ...osnovni gradniki vesolja očitno nimajo te narave. Zakaj so jo skozi debato in simboliko tako trdovratno skušali obdržati? Mar Einstein ni mogel enostavno dojeti da elektron ni klasičen delec ali foton še manj. E to pa ponižno čakam na primerne strokovnjake, ki jih poleg 'štromarjev' na tem forumu vem je nekaj, Redko ampak so:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Roboti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25031337 (8926) DarwiN
»

Novopečeni diktator Venezuele Maduro (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
470100767 (95023) NavadniNimda
»

Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9213506 (9267) jype
»

Slavoj Žižek-living in the end times (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35736374 (27225) donfilipo
»

Karl Marx = Leonardo Da Vinci

Oddelek: Problemi človeštva
284474 (3387) donfilipo

Več podobnih tem