Forum » Problemi človeštva » Ekonomski propad v Zda in tudi drugod
Ekonomski propad v Zda in tudi drugod
BigWhale ::
Saj ko sem zamenjal cliota za večji avto, tudi nisem imel več kaj početi z cliotovim kompletom zimskih gum - za drugi avto sem moral ponovno kupiti nove zimske gume ustrezne dimenzije in tudi nove snežne verige; pa nove prevleke za sedeže, pa novo pregrinjalo za avto, pa novi avto ima žarnice H7 in ne H4... pa ne bom sedaj tulil da Renault onemogoča konkurenco, bi me vsi imeli za tepca.
Tako da avto primerjava sploh ni tako zgrešena, računalniško pa vam malo razloži tudi Loooka (glej zgoraj)...
Spet mesas lejga no. Tvoje gume od cliota lahko se vedno das na saxoja ali pa peugeota 206. Tvoje gume lahko das se na 30 drugih avtov. Ne mors jih pa na hummerja gor dat. Kar je pa ja jasno, ker so premejhne.
Problem bi bil, da ti tvojih cunj ne bi mogel dat v avto in se peljat nazaj domov z dopusta.
username ::
popolnoma "prost" (se pravi brez protimonopolnih in drugih omejitev) trg privede do monopolizacije in lock-in-a uporabnikov, ki so na to na milost in nemilost prepuščeni monopolistu.Ja, tudi na svobodnem trgu je v katerikoli posamezni panogi možen končni izid, da nastane monopol. Saj to sem sam napisal.
Monopol pa ne pomeni nujno slabo za kupce (vsekakor so pri monopolu kot posledica svobodnega trga na veliko boljšem - trenutno, da ne govorimo potencialno- kot pri monopolu, ki je posledica regulacije).
Pa treba se je vendarle znebiti miselnosti 'na milost in nemilost prepuščeni monopolistu' - treba se je zavedati, da nimaš pravice zahtevati, da ti je nek proizvod na voljo, še manj po ceni, ki se tebi zdi fajn.
Ali bo nek proizvod ponujen na trgu in na voljo uporabnikom, ki ga potrebujejo, je odvisno od tega, ali bo sploh kdo pripravljen dvigniti rit in ga izdelati ter ti ga ponuditi v nakup.
Zanimiva ilustracija je iPod ali iPhone - marsikomu se zdi fajn in noče več brez njega - ampak dokler ga ni bilo, ga ni bilo. Pravica do nakupa poceni iPoda ni človekova pravica, če razumete kaj hočem povedati.
Ki je od ljudskega kapitalizma milje dalečPojma nimam, kaj si mislil pod 'ljudski kapitalizem' (morda 'people's capitalism', tako kot People's Democratic North Korea?). Glede na to, da ideja prihaja s tvoje strani, imam sicer občutek, da je to zadnje, kar si razumen človek lahko želi...
Da pa ji nasedajo ljudje, ki jih bo korporativni kapitalizem v končni fazi udaril po žepu je pa tragikomično.Nasedajo seveda tisti, ki mislijo da jih oddaljevanje od kapitalizma ne bo udarilo po žepu, in to zelo boleče...
Tvoje gume od cliota lahko se vedno das na saxoja ali pa peugeota 206. Tvoje gume lahko das se na 30 drugih avtov.Ampak jaz nočem saxoja ali 206.. a sedaj vidiš point?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: username ()
Poldi112 ::
>Ampak jaz nočem saxoja ali 206.. a sedaj vidiš point?
Ne. Tvoje gume ne pašejo gor iz čisto fizičnih omejitev. Za razliko od zaprtega formata, ki je zgolj mehanizem za preprečevanje konkurence.
>treba se je zavedati, da nimaš pravice zahtevati, da ti je nek proizvod na voljo, še manj po ceni, ki se tebi zdi fajn.
In kdo to zahteva? Zaradi mene naj ga prodaja za 100x višjo ceno kot zdaj. Vse kar hočej je, da se dokumenti, narejeni z njim, dajo brati tudi na konkurenčnih orodjih. Oz. kot smo ti že parkrat ponazorili, da lahko svojo najljubšo kratko majico nosim tako v starem kot v novem avtu.
Ne. Tvoje gume ne pašejo gor iz čisto fizičnih omejitev. Za razliko od zaprtega formata, ki je zgolj mehanizem za preprečevanje konkurence.
>treba se je zavedati, da nimaš pravice zahtevati, da ti je nek proizvod na voljo, še manj po ceni, ki se tebi zdi fajn.
In kdo to zahteva? Zaradi mene naj ga prodaja za 100x višjo ceno kot zdaj. Vse kar hočej je, da se dokumenti, narejeni z njim, dajo brati tudi na konkurenčnih orodjih. Oz. kot smo ti že parkrat ponazorili, da lahko svojo najljubšo kratko majico nosim tako v starem kot v novem avtu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Vse kar hočej je, da se dokumenti, narejeni z njim, dajo brati tudi na konkurenčnih orodjih.To je neupravičena zahteva do kateregakoli proizvajalca. To je stvar njegove odločitve.
da lahko svojo najljubšo kratko majico nosim tako v starem kot v novem avtu.Kupil si avto, ki ti ne omogoča uporabo stare majice? (OK, how stupid is this metaphor, BTW)
In tega nisi prej preveril?
Sam si si kriv.
Poldi112 ::
Primerjava je povsem na mestu, ker točno to se dogaja samo da ti tega ne vidiš. Oz. vidiš da je zelo debilno na primeru avta, identična stvar se ti pa zdi povsem nelogična v primeru software-a.
>In tega nisi prej preveril?
>Sam si si kriv.
In če bi preveril in bi mi od izbire ostala samo še Zastava? In bi zaradi tega moral kupiti Yugo-ta - je to še vedno ok? In ko zaradi tega crkne Fiat, ker ne more konkurirati, in imaš monopol Zastave? In potem sprašuješ, zakaj je pa sploh prišlo do tega? Verjetno so bili vsi ostali zanič, ane. Tako kot v primeru MS Office.
>In tega nisi prej preveril?
>Sam si si kriv.
In če bi preveril in bi mi od izbire ostala samo še Zastava? In bi zaradi tega moral kupiti Yugo-ta - je to še vedno ok? In ko zaradi tega crkne Fiat, ker ne more konkurirati, in imaš monopol Zastave? In potem sprašuješ, zakaj je pa sploh prišlo do tega? Verjetno so bili vsi ostali zanič, ane. Tako kot v primeru MS Office.
Where all think alike, no one thinks very much.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
No, nekaj je res: prej je bilo rečeno da je primarjava z avti debilna - vsekakor si končno uspel dokazati, da je v določenih primerih to res....
Da ne bo kdo rekel, da drugim nikoli ne priznam, da imajo prav...
Da ne bo kdo rekel, da drugim nikoli ne priznam, da imajo prav...
poweroff ::
AOL sklene eksluzivno pogodbo z MSN searchom, da bo dovolil iskanje samo po MSN searchu in blokiral/radikalno upočasnjeval Google. Blokado odstrani samo uporabnikom, ki imajo "special edition internet paket", ki pa stane precej več kot osnovni.
Problem?
Jaaaa.... uporabniki gredo lahko tudi h konkurenčnemu operaterju, ne? Kaj pa ko konkurence ni, ker je preprosto crknila? Eh! Bo že trg porihtal zadevo!
Problem?
Jaaaa.... uporabniki gredo lahko tudi h konkurenčnemu operaterju, ne? Kaj pa ko konkurence ni, ker je preprosto crknila? Eh! Bo že trg porihtal zadevo!
sudo poweroff
Vse kar hočej je, da se dokumenti, narejeni z njim, dajo brati tudi na konkurenčnih orodjih.To je neupravičena zahteva do kateregakoli proizvajalca. To je stvar njegove odločitve.
Poldi se je nerodno izrazil.
Vse kar uporabniki hocemo je to, da imamo VEDNO dostop do svojih podatkov, ki smo jih shranili s katerimkoli programom. In da lahko svoje podatke prenasamo mirno sem ter tja enega programa v drug program.
Podatki so nasi.
imagodei ::
username> "To je neupravičena zahteva do kateregakoli proizvajalca. To je stvar njegove odločitve."
Ja, res je. Ampak spet trčiš v paradoks, ki si ga tako zelo želiš prikriti. Ker je to res stvar proizvajalčeve določitve in ker obvladuje 90% trga, ustvarja začaran krog monopolnega položaja. Če jaz hočem brez problemov brat dokumente od mojih strank, moram kupiti Word. Če hočejo drugi brat moje dokumente, morajo kupiti Word.
Pač ne gre - monopolist, pa naj bo iz tvoje prve ali druge kategorije, si ustvari položaj, ki ga konkurenca ne more zrušit. Zrušijo ga spremenjene razmere na trgu, če izdelek/storitev postane obsolete in druge firme izkoristijo položaj, če se sprejme ustrezna zakonodaja, ipd.
No, če je monopolist dovolj pozoren, potem druge firme VEDNO težko izkoristijo novo nastali položaj. Microsoft je vedno na preži. Se zaveda, da če za 5 let zaspi, bo konec njegovega monopola. Ampak je še vedno monopolist.
Ja, res je. Ampak spet trčiš v paradoks, ki si ga tako zelo želiš prikriti. Ker je to res stvar proizvajalčeve določitve in ker obvladuje 90% trga, ustvarja začaran krog monopolnega položaja. Če jaz hočem brez problemov brat dokumente od mojih strank, moram kupiti Word. Če hočejo drugi brat moje dokumente, morajo kupiti Word.
Pač ne gre - monopolist, pa naj bo iz tvoje prve ali druge kategorije, si ustvari položaj, ki ga konkurenca ne more zrušit. Zrušijo ga spremenjene razmere na trgu, če izdelek/storitev postane obsolete in druge firme izkoristijo položaj, če se sprejme ustrezna zakonodaja, ipd.
No, če je monopolist dovolj pozoren, potem druge firme VEDNO težko izkoristijo novo nastali položaj. Microsoft je vedno na preži. Se zaveda, da če za 5 let zaspi, bo konec njegovega monopola. Ampak je še vedno monopolist.
- Hoc est qui sumus -
Vse kar uporabniki hocemo je to, da imamo VEDNO dostop do svojih podatkov, ki smo jih shranili s katerimkoli programom. In da lahko svoje podatke prenasamo mirno sem ter tja enega programa v drug program.Podatki sami so naši, res je.
Podatki so nasi.
Tu pa ne gre za same podatke, temveč za njihovo specifično obliko, v kateri jih hraniš. Še vedno jih lahko ročno pretvoriš v obliko po svoji želji.
S tem nisi nič dokazal.
BigWhale, I see a big harpoon stickin' out of you...
Če jaz hočem brez problemov brat dokumente od mojih strank, moram kupiti Word. Če hočejo drugi brat moje dokumente, morajo kupiti Word.Ni ti treba, niti njim.
Downloadaš si brezplačni Word Reader in lahko Word dolumente po mili volji gledaš, printaš in besedilo copy-pastaš z auporabo v kateremkoli drugem urejevalniku teksta...
Očitno niste taki jaki poznavalci računalništva, kot se radi kažete...
Vaše lamentiranje je pravkar utrpelo dva huda udarca, me zanima kako se boste poskušali izvleči iz tega...
Pa še to - vaše neutolažljive želje po odprtosti formata je MS uslišal, kot pravi Wikipedia
Microsoft Office has been criticized in the past for using proprietary file formats rather than open standards, which forces users who share data into adopting the same software platform.[29] However, on February 15, 2008, Microsoft made the entire documentation for the binary Office formats freely available under the Open Specification Promise. [30] Also, Office Open XML, the document format for the latest versions of Office for Windows and Mac, has been standarized under both Ecma International and ISO. Ecma International has published the Office Open XML specification free of copyrights and Microsoft has granted patent rights to the formats technology under the Open Specification Promise[31] and has made available free downloadable converters for previous versions of Microsoft Office
Vsaj če jaz prav razumem, je to to.
Če se bo kdo zdaj slučajno delal stručkota in zapikoval, da to ni to - boste razumeli, da ne bom najbolj verjel tistim, ki ne vedo niti za obstoj Word Viewer-ja....
Joj, kok vas pelem scat...
Microsoft Office has been criticized in the past for using proprietary file formats rather than open standards, which forces users who share data into adopting the same software platform.[29] However, on February 15, 2008, Microsoft made the entire documentation for the binary Office formats freely available under the Open Specification Promise. [30] Also, Office Open XML, the document format for the latest versions of Office for Windows and Mac, has been standarized under both Ecma International and ISO. Ecma International has published the Office Open XML specification free of copyrights and Microsoft has granted patent rights to the formats technology under the Open Specification Promise[31] and has made available free downloadable converters for previous versions of Microsoft Office
Vsaj če jaz prav razumem, je to to.
Če se bo kdo zdaj slučajno delal stručkota in zapikoval, da to ni to - boste razumeli, da ne bom najbolj verjel tistim, ki ne vedo niti za obstoj Word Viewer-ja....
Joj, kok vas pelem scat...
Joj, kako se oklepaš zadnjih bilk...
Kako pa misliš, da je moj poslovni partner napisal Word dokument, ki ga jaz berem? In kako bom jaz napisal in mu nazaj poslal specifikacijo? Tudi z Readerjem?
Al pa bova oba namestila OpenOffice in se imela krasno. Dokler meni ne bo poslal moj tretji partner wordove datoteke.
Aja, saj res, potem bom pa hitro tekel DLjat Word Reader, v katerem mu bom tudi napisal tehnični opis... Sam čaki, to ne gre. Ah, mu bom kar v OpenOfficu, pa naj si ga še on dol potegne.
Mislim, saj res - evo, v roku nekaj mesecev bo tako cel svet imel OOo in vsi bomo srečni in veseli.
Kako pa misliš, da je moj poslovni partner napisal Word dokument, ki ga jaz berem? In kako bom jaz napisal in mu nazaj poslal specifikacijo? Tudi z Readerjem?
Al pa bova oba namestila OpenOffice in se imela krasno. Dokler meni ne bo poslal moj tretji partner wordove datoteke.
Aja, saj res, potem bom pa hitro tekel DLjat Word Reader, v katerem mu bom tudi napisal tehnični opis... Sam čaki, to ne gre. Ah, mu bom kar v OpenOfficu, pa naj si ga še on dol potegne.
Mislim, saj res - evo, v roku nekaj mesecev bo tako cel svet imel OOo in vsi bomo srečni in veseli.
- Hoc est qui sumus -
Brez zamere, ampak trenutno si ti tisti, ki se oklepa...
sedaj pa že pišeše totalne neumnosti, kot bom tvoje bluze raztrgal spodaj:
Kaj ima pa to veze? Kupil je program in ga uporabil, kaj pa to tebe briga?
sedaj pa že pišeše totalne neumnosti, kot bom tvoje bluze raztrgal spodaj:
Kako pa misliš, da je moj poslovni partner napisal Word dokument, ki ga jaz berem???
Kaj ima pa to veze? Kupil je program in ga uporabil, kaj pa to tebe briga?
In kako bom jaz napisal in mu nazaj poslal specifikacijo? Tudi z Readerjem?Imaš kopico alternativnih rešitev, že v Winsih imaš nek programček za prvo silo (Wordpad), pa sam si omenil Openoffice... možnosti je dovolj.
Al pa bova oba namestila OpenOffice in se imela krasno. Dokler meni ne bo poslal moj tretji partner wordove datoteke.So what? Boš s pomočjo Word Viewerja copy pastal v tvoj Openoffice urejevalnik, kajne. Razen če še nisi slišal za koncept copy-paste.... a si znaš vsaj rit sam obrisati ali tudi za to rabiš kak odprt format?
bom tudi napisal tehnični opis... Sam čaki, to ne gre. Ah, mu bom kar v OpenOfficu, pa naj si ga še on dol potegne.Hja saj ta tvoj OpenOrifice je verjetno odprt format, ko ga imaš tako rad? Če ne, je enako bad kot MS, so glih tko eni prasci, kajne da se boš strinjal? ...
Ne gre za to, da OOo ne bi znal odpirat, zares. It only goes to show. Mojboh, ti pa si trd.
- Hoc est qui sumus -
jype ::
username> Še vedno jih lahko ročno pretvoriš v obliko po svoji želji.
Očitno nimaš pojma o tem.
username> Pa še to - vaše neutolažljive želje po odprtosti formata je MS uslišal, kot pravi Wikipedia
Ker je zaradi protimonopolne zakonodaje prej plačeval absurdne vsote denarja kazni (in se mu je pri takih kaznih še vedno nekaj časa bolj splačalo plačevati kazen, kot dovoliti vstop na ta trg konkurenčnim rešitvam z odprtjem formata - nakar je evropska komisija sprejela sklep, da so rešitve brez odprtih formatov neprimerne za uporabo v javni upravi širom EU - s to javno upravo pa mora seveda komunicirati tudi vsak gospodarski subjekt - tako je s povsem legitimno odločitvijo v svobodnem trgu zagotovil, da je microsoft odprl formate skoraj čez noč, saj bi sicer Microsoftovo programje nenadoma postalo tehnično neustrezno za uporabo pri večini Microsoftovih strank).
username> Pa še to - vaše neutolažljive želje po odprtosti formata je MS uslišal, kot pravi Wikipedia
Ker je zaradi protimonopolne zakonodaje prej plačeval absurdne vsote denarja kazni (in se mu je pri takih kaznih še vedno nekaj časa bolj splačalo plačevati kazen, kot dovoliti vstop na ta trg konkurenčnim rešitvam z odprtjem formata - nakar je evropska komisija sprejela sklep, da so rešitve brez odprtih formatov neprimerne za uporabo v javni upravi širom EU - s to javno upravo pa mora seveda komunicirati tudi vsak gospodarski subjekt - tako je s povsem legitimno odločitvijo v svobodnem trgu zagotovil, da je microsoft odprl formate skoraj čez noč, saj bi sicer Microsoftovo programje nenadoma postalo tehnično neustrezno za uporabo pri večini Microsoftovih strank).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
kixs ::
Podatki sami so naši, res je.
Tu pa ne gre za same podatke, temveč za njihovo specifično obliko, v kateri jih hraniš. Še vedno jih lahko ročno pretvoriš v obliko po svoji želji.
S tem nisi nič dokazal.
BigWhale, I see a big harpoon stickin' out of you...
Kako lahko to storim? Imam polno dokumentov v MS Word formatu, ki sem ga kupil pred casom in je sla zadnja licenca skupaj z zadnjim racunalnikom v katerega je udarila strela. Potem pa nisem kupil nicesar vec imam samo svoj software, ki zna prebrati odprte formate dokumentov. Naj mar sedaj kupim najnovejsi MS Office, zato, da bom Word dokument pretvoril v meni ljubo obliko? Naj kupim Windows, zato, da bom lahko namestil MS Office in potem izvajal copy/paste?
Morda bi moral celo najeti programerja, ki mi bo reverse engineeral MS Word format, da ga bom jaz lahko prisel do moje vsebine dokumenta. Do _mojih_ podatkov. Ki jih je MS lepo zaklenil v svoj format, jaz pa ne morem do njih.
Povej mi, kako lahko rocno pretvorim MS Word datoteko v kaj drugega, ce je se odpreti ne morem? Ce jo pa odprem s kakim zastonjskim programom, kjer so z R.E. uspeli priti do tega, da na pol preberejo datoteko, potem pa pridem samo do nekaterih delov vsebine, postavitev strani je pa sla v franze. A do tiste postavitve strani pa nimam pravice? In do podatkov v tabelah, recimo? Te stvari so my intellectual property, do katere mi MS preprecuje dostop, ce ne uporabim njihovega izdelka.
Kaj pa naj storim, ce mi stranka poslje neko drugo datoteko v MS Word formatu? Spet nekaj kvackam z nekimi kvazi bralniki? Aja, prilagodim se naj in namestim MS Windows ter MS Office?
No, zdaj pa pocasi pridemo do Vendor Lock-In problema....
Predstavljaj si svoje umazane cunje, ki jih operes v pralnem stroju Candy, potem se ti stroj pokvari, kupis Gorenje pralni stroj in cunj ne mores vec oprati. Moral bi kupiti Candy stroj, ker so ble cunje prvic oprane s Candy strojem. Ampak, kaj jokas? Sej jih lahko na roke operes in pol sam centrifugiras v Gorenje stroju!
username> Še vedno jih lahko ročno pretvoriš v obliko po svoji želji.Imam in to ravnokar dokazujem. Tipkam moje podatke v neko obliko, slučajno je ta oblika sedajle pač ST forum. Get it now?
nakar je evropska komisija sprejela sklep, da so rešitve brez odprtih formatov neprimerne za uporabo v javni upravi širom EUIn ta 'javna uprava širom EU' je pač velik kupec MS programov, in si je v poslovnih pogajanjih (heh) izposlovala odprtost formatov.
Skratka, povsem odpade vaše jokanje o ubogih nemočnih kupcih... vemo pa, da prevladujoč tržni delež MSja je tudi posledica kupovanja strani javnih uprav... kdo je sedaj kriv za monopol?
Povej mi, kako lahko rocno pretvorim MS Word datoteko v kaj drugega, ce je se odpreti ne morem?A si sedel na ušesih, ko sem omenil Word Viewer?
A do tiste postavitve strani pa nimam pravice? In do podatkov v tabelah, recimo?Postavitev strani ni isto kot podatki. Enako ali še huje te čaka, če dobiš PDF dokument (hej, in ta je odprt format!).
Te stvari so my intellectual property, do katere mi MS preprecuje dostop, ce ne uporabim njihovega izdelka.Zdaj pa že kvasiš totalne nelogičnosti.
Ja kako si pa oblikoval ta tvoj intellectual property, če ne ravno s tem MS izdelkom - drugače ga ne bi mogel. Torej imaš avtomatično omogočen neomejen dostop do tega v polni obliki.
Razen če je kdo tako skrajno kretensko glup, da si kupi MS program, z njim nekaj naredi, potem pa ta program vrže stran.... potem bo jasno nekaj sitnosti, a ne.
Ampak še enkrat - če nekaj tapkaš v Word, potem je 'intellectual property' zgolj napisano besedilo. In do njega prideš kadarkoli, tudi če si mona in vmes zajebeš Word.
Kaj pa naj storim, ce mi stranka poslje neko drugo datoteko v MS Word formatu?Spet, ponovno: Word Viewer.
Predstavljaj si svoje umazane cunje, ki jih operes v pralnem stroju Candy, potem se ti stroj pokvari, kupis Gorenje pralni stroj in cunj ne mores vec oprati.Kdor je tako glup, da kupuje Gorenje, si to tudi zasluži
No šalo na stran - prav mučno je gledati, kakšne neumnosti, nelogičnosti in fikcije si izmišljujejo eni, ko nekdo ne sprejme njihovega mnenja kar na lepe oči ter raje seciram njihove argumente z logiko - ko se pokaže, da njihovi argumentio ne zdržijo logične presoje, jim pade mrak na oči in vlečejo izmišljotine iz prve kravje riti. Porazno...
T-h-o-r ::
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7585696.stm
Žalostno.
komaj čakam, da bo prinas tako "lepo", kot je v usa
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
username> Postavitev strani ni isto kot podatki. Enako ali še huje te čaka, če dobiš PDF dokument (hej, in ta je odprt format!).
To seveda ne drži, kar veliko pove o tem, da problematike niti površno ne razumeš.
username> Spet, ponovno: Word Viewer.
Na mojem računalniku ne deluje.
username> In ta 'javna uprava širom EU' je pač velik kupec MS programov, in si je v poslovnih pogajanjih (heh) izposlovala odprtost formatov.
Ja. Povsem enostavno. Ampak če javne uprave ne bi bilo, bi EU še vedno bila odvisna od ene (1) ameriške firme, ki ni v ničemer obvezana zagotavljati česarkoli, saj to piše v licenčni pogodbi. To je približno tako, kot odvisnost od ruske nafte, za katero se nedvomno tudi strinjaš, kako da je super.
No, eni pa pravimo da zaradi takih reči prosti trg sucks.
To seveda ne drži, kar veliko pove o tem, da problematike niti površno ne razumeš.
username> Spet, ponovno: Word Viewer.
Na mojem računalniku ne deluje.
username> In ta 'javna uprava širom EU' je pač velik kupec MS programov, in si je v poslovnih pogajanjih (heh) izposlovala odprtost formatov.
Ja. Povsem enostavno. Ampak če javne uprave ne bi bilo, bi EU še vedno bila odvisna od ene (1) ameriške firme, ki ni v ničemer obvezana zagotavljati česarkoli, saj to piše v licenčni pogodbi. To je približno tako, kot odvisnost od ruske nafte, za katero se nedvomno tudi strinjaš, kako da je super.
No, eni pa pravimo da zaradi takih reči prosti trg sucks.
Se enkrat, bolj pocasi, da bos mogoce razumel...
Ti pa takrat, ko sem te vprasal, ce moram kupiti tudi MS Windows... Meni Word Viewer ne dela.
Kako postavitev strani niso podatki? Seveda so. Podatki o postavitvi strani. A te ne stejejo kot podatki al kaj? A si diplomsko oddal kar v .txt formatu? Sej postavitev strani pa itak nima veze... Pri PDFju teh problemov ni. Ampak tega ti zgleda, da ne ves.
Zakaj glup? Poglej, imel sem stvari na racunalniku in naredil backup. Disk v racunalniku je crknil tako, da do programa ne morem. Diskete od programa so pa neuporabne, ker Word 2.0, ki je gor ne deluje na mojem trenutnem operacijskem sistemu. Se v Windows Vista ali pa XP dvomim, da deluje. Ali pa povsem nek drug scenarij, iz ene omare sem potegnil ene diskete na katerih je en kup nekih starih dokumentov, ki sem jih napisal leta dva pa tri. Z enim programom neke ze davno propadle firme, ki ga nihce vec nima.
Tvoja logika crkne tam kjer crkne Word Viewer. Na mojem racunalniku. Ne morem ga poganjati, kaj naj sedaj? Reverse engineeram? Kupim nov racunalnik in z njim operacijski sistem, da bom pognal Word viewer?
A si sedel na ušesih, ko sem omenil Word Viewer?
Ti pa takrat, ko sem te vprasal, ce moram kupiti tudi MS Windows... Meni Word Viewer ne dela.
Postavitev strani ni isto kot podatki. Enako ali še huje te čaka, če dobiš PDF dokument (hej, in ta je odprt format!).
Kako postavitev strani niso podatki? Seveda so. Podatki o postavitvi strani. A te ne stejejo kot podatki al kaj? A si diplomsko oddal kar v .txt formatu? Sej postavitev strani pa itak nima veze... Pri PDFju teh problemov ni. Ampak tega ti zgleda, da ne ves.
Zdaj pa že kvasiš totalne nelogičnosti.
Ja kako si pa oblikoval ta tvoj intellectual property, če ne ravno s tem MS izdelkom - drugače ga ne bi mogel. Torej imaš avtomatično omogočen neomejen dostop do tega v polni obliki.
Razen če je kdo tako skrajno kretensko glup, da si kupi MS program, z njim nekaj naredi, potem pa ta program vrže stran.... potem bo jasno nekaj sitnosti, a ne.
Zakaj glup? Poglej, imel sem stvari na racunalniku in naredil backup. Disk v racunalniku je crknil tako, da do programa ne morem. Diskete od programa so pa neuporabne, ker Word 2.0, ki je gor ne deluje na mojem trenutnem operacijskem sistemu. Se v Windows Vista ali pa XP dvomim, da deluje. Ali pa povsem nek drug scenarij, iz ene omare sem potegnil ene diskete na katerih je en kup nekih starih dokumentov, ki sem jih napisal leta dva pa tri. Z enim programom neke ze davno propadle firme, ki ga nihce vec nima.
No šalo na stran - prav mučno je gledati, kakšne neumnosti, nelogičnosti in fikcije si izmišljujejo eni, ko nekdo ne sprejme njihovega mnenja kar na lepe oči ter raje seciram njihove argumente z logiko - ko se pokaže, da njihovi argumentio ne zdržijo logične presoje, jim pade mrak na oči in vlečejo izmišljotine iz prve kravje riti. Porazno...
Tvoja logika crkne tam kjer crkne Word Viewer. Na mojem racunalniku. Ne morem ga poganjati, kaj naj sedaj? Reverse engineeram? Kupim nov racunalnik in z njim operacijski sistem, da bom pognal Word viewer?
username> Spet, ponovno: Word Viewer.Ma to je že patetično, no... A je MS kriv, da imaš ti v qurcu mašino?
jype>Na mojem računalniku ne deluje.
To je približno tako, kot odvisnost od ruske nafte, za katero se nedvomno tudi strinjaš, kako da je super.Seveda ni super, ampak zanjo niso krivi Rusi. To je treba razumeti. Rusi samo pobirajo denar, dokler gre...
Kako postavitev strani niso podatki? Seveda so. Podatki o postavitvi strani.Ne, ne fant, takole pa ne bo šlo.
Govora je bilo o konkretni vsebini, ki jo s pomočjo programov shranjuješ in premikaš sem-tja. Golo besedilo ali številke - to je srž tvoje intelektualne lastnine.
Podatki o postavitvi strani ipd so nekaj drugega, itak so pa relevantni samo, dokler uporabljaš program, v katerem si postavitev naredil. Ko tega nočeš več uporabljat - si se sam odrekel možnosti urejanja postavitve na povsem enak način.
Pri PDFju teh problemov ni. Ampak tega ti zgleda, da ne ves.Seveda ni problemov, če želiš PDF samo sprintat na papir.
Seveda so problemi, če želiš tekst in njegovo obliko (postavitev strani, hehe) prenesti v naprimer MS Word.
iz ene omare sem potegnil ene diskete na katerih je en kup nekih starih dokumentov, ki sem jih napisal leta dva pa tri. Z enim programom neke ze davno propadle firme, ki ga nihce vec nima.Evo, to je pa še en dokaz, kako v računalništvu pač včasih imaš težave s kompatibilnostjo zardi različnih formatov, ni pa to problem, ki bi imel neposredno zvezo z domnevnim monopolom - če je ta opisana firma davno propadla, to torej očitno ni MS.
username> Seveda ni super, ampak zanjo niso krivi Rusi. To je treba razumeti. Rusi samo pobirajo denar, dokler gre...
Seveda niso krivi Rusi. Oni niso nafte dal tja. Microsoft pa _je_ kriv zlorabe monopolnega položaja.
username> Seveda so problemi, če želiš tekst in njegovo obliko (postavitev strani, hehe) prenesti v naprimer MS Word.
MS Word? Zakaj bi pa to hotel? Da je potem ne bi mogel več dobiti ven?
Komot lahko dobiš obliko v programe, ki so odprt standard implementirali. Če je MS Word tako beden, da tega ne zna, hja... Saj lahko uporabiš kaj drugega ne? Ne? Hoče tvoja stranka ta format? Jeba - ni open, ni free, ni uporaben.
Seveda niso krivi Rusi. Oni niso nafte dal tja. Microsoft pa _je_ kriv zlorabe monopolnega položaja.
username> Seveda so problemi, če želiš tekst in njegovo obliko (postavitev strani, hehe) prenesti v naprimer MS Word.
MS Word? Zakaj bi pa to hotel? Da je potem ne bi mogel več dobiti ven?
Komot lahko dobiš obliko v programe, ki so odprt standard implementirali. Če je MS Word tako beden, da tega ne zna, hja... Saj lahko uporabiš kaj drugega ne? Ne? Hoče tvoja stranka ta format? Jeba - ni open, ni free, ni uporaben.
Če je MS Word tako beden, da tega ne zna, hja... Saj lahko uporabiš kaj drugega ne? Ne? Hoče tvoja stranka ta format?Zmeni se torej s svojo stranko, MS ni kriv, da ti ona dela težave. MS ji je samo prodal, kar je ona hotela.
Seveda niso krivi Rusi. Oni niso nafte dal tja. Microsoft pa _je_ kriv zlorabe monopolnega položaja.Ne bodi smešen. Ni važno kdo jo je dal tja - oni jo črpajo in prodajajo.
Drugi stavek pa ni noben dokaz/argument, temveč zgolj še enkrat ponovljena izhodiščna trditev. Zeh...
Ne, ne fant, takole pa ne bo šlo.
Govora je bilo o konkretni vsebini, ki jo s pomočjo programov shranjuješ in premikaš sem-tja. Golo besedilo ali številke - to je srž tvoje intelektualne lastnine.
Podatki o postavitvi strani ipd so nekaj drugega, itak so pa relevantni samo, dokler uporabljaš program, v katerem si postavitev naredil. Ko tega nočeš več uporabljat - si se sam odrekel možnosti urejanja postavitve na povsem enak način.
Hja, bo kar moralo it tako. O tem kak je izgled dokumenta, velikost teksta, stolpcev, strani in vse ostale stvari so izkljucno moja domisel in plod mojega dela. Relevantni pa so _vsakic_, ko si dokument zelis ogledati.
Seveda ni problemov, če želiš PDF samo sprintat na papir.
Seveda so problemi, če želiš tekst in njegovo obliko (postavitev strani, hehe) prenesti v naprimer MS Word.
No, za MS Word ne vem. Ampak PDF lahko v OOo ze danes odpres. Verjetno precej bolje kot v MS Word. :)
Evo, to je pa še en dokaz, kako v računalništvu pač včasih imaš težave s kompatibilnostjo zardi različnih formatov, ni pa to problem, ki bi imel neposredno zvezo z domnevnim monopolom - če je ta opisana firma davno propadla, to torej očitno ni MS.
Moj primer je seveda hipoteticen. Problem pa nastane zaradi zaprtega formata, ki ga je tisti trenutek uporabljala (danes) propadla firma, ki je obvladovala veliko vecino trzisca.
Dokler je trzisce razdrobljeno, bo prakticno vsak proizvajalec ponudil moznost drugim, da v svoj program uvozis stvari iz drugih programov. Ko imas pa enkrat vecinski delez na trziscu pa se s tem ne rabis ukvarjat. Zaradi tvojega vecinskega deleza se itak nihce ne bo upal vstopiti na trg, ker bo neslavno propradel saj ga ne bo nihce uporabljal, ker oni drugi ne bo podprl nekega konkurencnega formata.
Potem pa svoj zmonopoliziran format se patentiras, tako, da nihce niti ne more izdelati import filtrov za tvoj format in si zmagal.
Hja, bo kar moralo it tako. O tem kak je izgled dokumenta, velikost teksta, stolpcev, strani in vse ostale stvari so izkljucno moja domisel in plod mojega dela. Relevantni pa so _vsakic_, ko si dokument zelis ogledati.Ja in? Izgled si oblikoval z nekim programom, ki si ga moral torej kupiti - in z istim programom ga torej lahko tudi gledaš, ker si ga itak že kupil.
Če pa bi rad svojo intelektualno lastnino prodal drugim - boš pa ja sam poskrbel, da jo bodo lahko videli v primerni obliki, kajne?
username> Ja in? Izgled si oblikoval z nekim programom, ki si ga moral torej kupiti - in z istim programom ga torej lahko tudi gledaš, ker si ga itak že kupil.
Me zanima, kako ti bo Microsoft čez 50 let omogočal branje zapisa, v katerem si dokument arhiviral na začetku devetdesetih.
Ni naključje, da se za profesionalni document storage uporablja PDF, ki je odprt.
Me zanima, kako ti bo Microsoft čez 50 let omogočal branje zapisa, v katerem si dokument arhiviral na začetku devetdesetih.
Ni naključje, da se za profesionalni document storage uporablja PDF, ki je odprt.
PacificBlue ::
A se ne bi raje vrnili k temi? Svoje fustracije glede odprtih in zaprtih formatih verjetno lahko sproščate v kaki drugi temi.
Verjetno ste že slišali..Financial crisis: Breakthrough in US $700bn Wall Street bail-out
Verjetno ste že slišali..Financial crisis: Breakthrough in US $700bn Wall Street bail-out
I’m out.
:3
:3
Ni naključje, da se za profesionalni document storage uporablja PDF, ki je odprt.Se pravi - problem, o katerem ste toliko jokali, torej sploh ne obstaja?!
username> "Ma to je že patetično, no... A je MS kriv, da imaš ti v qurcu mašino?"
Sej je nima. Samo linux ima gor, kapiraš? Duhh.
Sej je nima. Samo linux ima gor, kapiraš? Duhh.
- Hoc est qui sumus -
rh^ ::
Hm prebral sem si nekaj zadnjih postov (zadnjo stran in pol) in večkrat preveril kakšen je že naslov te teme (in ja, naslov ni MS against open source) ... ampak, da ne bom še en offtopic post napisal. Očitno moderatorji spijo in potem se bo še kdo čudil zakaj je kvaliteta (skoraj vseh) internetnih forumov tako nizka?
Heh, moderatorji sodelujejo v tej debati.
Drugače pa je MS vs Opensource debata povezana z izvorno debato. Ugotavlja se, ali ima MS monopol ali ne.
Drugače pa je MS vs Opensource debata povezana z izvorno debato. Ugotavlja se, ali ima MS monopol ali ne.
- Hoc est qui sumus -
rh^> Očitno moderatorji spijo in potem se bo še kdo čudil zakaj je kvaliteta (skoraj vseh) internetnih forumov tako nizka?
Debata o monopolih je znotraj debate o prostem trgu je znotraj debate o finančni krizi. Username je že ugotovil, da problem ne obstaja, če so formati odprti (ker nenadoma pridemo v področje popolne konkurence - _vsak_ lahko ponudi orodja, ki delajo s PDF).
imagodei> Ugotavlja se, ali ima MS monopol ali ne.
Pravzaprav ne. Ugotavlja se, ali svoj položaj zlorablja za onemogočanje konkurence.
Debata o monopolih je znotraj debate o prostem trgu je znotraj debate o finančni krizi. Username je že ugotovil, da problem ne obstaja, če so formati odprti (ker nenadoma pridemo v področje popolne konkurence - _vsak_ lahko ponudi orodja, ki delajo s PDF).
imagodei> Ugotavlja se, ali ima MS monopol ali ne.
Pravzaprav ne. Ugotavlja se, ali svoj položaj zlorablja za onemogočanje konkurence.
jype> "Pravzaprav ne. Ugotavlja se, ali svoj položaj zlorablja za onemogočanje konkurence. "
... kar je poglavitna značilnost koga...? Monopolista?
Roko na srce, so MS-ov monopolni položaj že večkrat kaznovali.
... kar je poglavitna značilnost koga...? Monopolista?
Roko na srce, so MS-ov monopolni položaj že večkrat kaznovali.
- Hoc est qui sumus -
imagodei> Roko na srce, so MS-ov monopolni položaj že večkrat kaznovali.
Ne, niso ga! Ne smejo ga! Monopol je in mora biti legalen. Monopol vedno izhaja iz dejstva, da je nekdo najboljši.
Kaznovali so Microsoftova dejanja, ki ta položaj izkoriščajo za onemogočanje delovanja konkurence - kar je edino, kar je spornega.
Ne, niso ga! Ne smejo ga! Monopol je in mora biti legalen. Monopol vedno izhaja iz dejstva, da je nekdo najboljši.
Kaznovali so Microsoftova dejanja, ki ta položaj izkoriščajo za onemogočanje delovanja konkurence - kar je edino, kar je spornega.
Pyr0Beast ::
Niti ne drži tole.
Niti ne drži tole.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast> Niti ne drži tole.
Ja, imaš prav. Večina monopolov izhaja iz regulacije. No, Microsoft ni eden izmed teh.
Ja, imaš prav. Večina monopolov izhaja iz regulacije. No, Microsoft ni eden izmed teh.
Iz Wikipedie:
Še dva linka iz Wikipedie (ja, sem len, pa se mi ne da drugam gledat:
EU Microsoft competition case
US Microsoft antitrust case
Throughout its history the company has been the target of criticism for various reasons, including monopoly status and anti-competitive business practices including refusal to deal and tying. The U.S. Justice Department and the European Commission, among others, have ruled against Microsoft for various antitrust violations.
On April 3, 2000, a judgment was handed down in the case of United States v. Microsoft,[44] calling the company an "abusive monopoly"[45] and forcing the company to split into two separate units. Part of this ruling was later overturned by a federal appeals court, and eventually settled with the U.S. Department of Justice in 2001.
Še dva linka iz Wikipedie (ja, sem len, pa se mi ne da drugam gledat:
EU Microsoft competition case
US Microsoft antitrust case
- Hoc est qui sumus -
No, jaz še vedno čakam, kaj bo pametnega username povedal na zgornje linke...
- Hoc est qui sumus -
Kaj pa naj pametnega povem?
Pač trdim, da mora trg biti svoboden, ti pa trdiš da ne sme - in na koncu pokažeš protimonopolno tožbo.
Ravno tako bi lahko jaz npr trdil, da je treba človekove pravice spoštovat, ti pa bi rekel da jih ni treba - za dokaz svoje trditve pa bi linkal kakšno novico na mučenje in preganjanje disidentov na Kitajskem ali v North Korea...
Pač trdim, da mora trg biti svoboden, ti pa trdiš da ne sme - in na koncu pokažeš protimonopolno tožbo.
Ravno tako bi lahko jaz npr trdil, da je treba človekove pravice spoštovat, ti pa bi rekel da jih ni treba - za dokaz svoje trditve pa bi linkal kakšno novico na mučenje in preganjanje disidentov na Kitajskem ali v North Korea...
Ne klobasaj.
Omenjene antitrust tožbe so ravno to - omejevanje (popolnoma) svobodnega trga, na katerem je zrasel Microsoft. Svobodni trg je omogočil nastanek takšnega giganta.
Če to prevedem na tvojo primerjavo s človekovimi pravicami, je to tako, kot bi ti trdil, da se človekove pravice "izravnajo", če vsakemu posamezniku dovoliš, da počne kar hoče. Če bo šel predaleč, ga bo podivjana horda ljudi že linčala. Jaz bi pa opozarjal, da je naloga države, da bdi nad pravicami posameznikov ter jih zavaruje.
Omenjene antitrust tožbe so ravno to - omejevanje (popolnoma) svobodnega trga, na katerem je zrasel Microsoft. Svobodni trg je omogočil nastanek takšnega giganta.
Če to prevedem na tvojo primerjavo s človekovimi pravicami, je to tako, kot bi ti trdil, da se človekove pravice "izravnajo", če vsakemu posamezniku dovoliš, da počne kar hoče. Če bo šel predaleč, ga bo podivjana horda ljudi že linčala. Jaz bi pa opozarjal, da je naloga države, da bdi nad pravicami posameznikov ter jih zavaruje.
- Hoc est qui sumus -
Omenjene antitrust tožbe so ravno to - omejevanje (popolnoma) svobodnega trgaExactly.
imagodei: odlična primerjava.
Točno to - svobodo posameznikov mora država do določene stopnje omejiti zato, da lahko ostali posamezniki obdržijo svoje pravice.
Enako velja za trg. ENAKO.
Točno to - svobodo posameznikov mora država do določene stopnje omejiti zato, da lahko ostali posamezniki obdržijo svoje pravice.
Enako velja za trg. ENAKO.
sudo poweroff
username,
se počutiš kaj manj svobodnega, ker si ne smeš privoščiti, da bi mi pripeljal dve okoli ušes? Ali pa, ker mi zaradi lastne koristi ne smeš priti groziti, ker zakon ureja, da je to prepovedano? Res upam, da tega ne doživljaš kot omejitev tvoje svobode.
In če je ne doživljaš tako - zakaj ti gre potem v nos, če sem pristaš določene stopnje regulative prostega trga? Seveda želim imeti prosti trg, ampak ne takšnega, ki bi se izrodil v anarhijo oz. v svoje nasprotje. Tudi popolna svoboda posameznikov slej ko prej pripelje do totalirarizma. Če sledim tvoji logiki je to OK, ker je totalitarizem samo posebna (skrajna) oblika popolne svobode posameznikov, kjer je pač eden bolj izkoristil svojo svobodo, kot drugi?
se počutiš kaj manj svobodnega, ker si ne smeš privoščiti, da bi mi pripeljal dve okoli ušes? Ali pa, ker mi zaradi lastne koristi ne smeš priti groziti, ker zakon ureja, da je to prepovedano? Res upam, da tega ne doživljaš kot omejitev tvoje svobode.
In če je ne doživljaš tako - zakaj ti gre potem v nos, če sem pristaš določene stopnje regulative prostega trga? Seveda želim imeti prosti trg, ampak ne takšnega, ki bi se izrodil v anarhijo oz. v svoje nasprotje. Tudi popolna svoboda posameznikov slej ko prej pripelje do totalirarizma. Če sledim tvoji logiki je to OK, ker je totalitarizem samo posebna (skrajna) oblika popolne svobode posameznikov, kjer je pač eden bolj izkoristil svojo svobodo, kot drugi?
- Hoc est qui sumus -
IgorGrozni ::
username :
username >> Popolna konkurenca pa je povsem druge vrste koncept: opisuje strukturo posameznega trga ne gospodarstva nasploh, temveč situacijo v posamezni tržni panogi. Popolna konkurenca pomeni, da je veliko prodajalcev in veliko kupcev, proizvodi so med seboj enakovredni in imajo isto ceno, ki je odvisna le od rezultante agregatnega količinskega povpraševanja vseh kupcev na eni strani ter na drugi strani agregatne količinske ponudbe vseh prodajalcev na drugi strani.
'Proizvodi so med seboj enakovredni' - to pomeni, da recimo trg avtov ali fotoaparatov niso trgi s popolno konkurenco, ker so si avtomobili med seboj različni, prav tako fotoaparati, in za določenega posameznika ni isto, ali bo imel VW ali Renaulta ali pa če bo imel Canona ali Olympusa, ker ima različne preference.
Tole zgoraj nisem niti preverjal. Verjamem, da si si dobro zapolnil. In za razpravo niti ni toliko pomembno.
>>>Uporabljam izraz svobodni trg, kjer lahko v vsaki možni gospodarski panogi vsakdo svobodno, brez omejitev ali prisil, prodaja in kupuje proizvode in storitve, v detajle posameznega posla se ne vmešava nihče razen tistih, ki se jih ta posel tiče, to pa sta kupec in prodajalec. Razen če kupec noče plačati že dogovorjenega/dobavljenega ali prodajalec noče dobaviti že kupljenega in podobni primeri goljufije ali kraje, to je ja jasno da tu mora država dati možnost presoje na sodišču in skrbeti za poštenost..
Eh, tole....
Če malo počlenim; Predpostavke tvojega svobodnega trga so začetne predpostavke vseh trgov. Šolsko.Razen v planskih ekonomijah, zgodovinskih oblikah izmenjave in druge eksotike.
In očitno je vsak takšen idealni svobodni trg do določene meje reguliran. Zradi kraj, goljufij, ipd. In še česa.
Zanima pa me, kateri regulativni ukrepi te tako razburijo, da v tejle temi s skoraj samostojnimi oracijami, vodiš Veliko Slavno Sveto vojno za Svobodni trg ?
Lp. Igor
username >> Popolna konkurenca pa je povsem druge vrste koncept: opisuje strukturo posameznega trga ne gospodarstva nasploh, temveč situacijo v posamezni tržni panogi. Popolna konkurenca pomeni, da je veliko prodajalcev in veliko kupcev, proizvodi so med seboj enakovredni in imajo isto ceno, ki je odvisna le od rezultante agregatnega količinskega povpraševanja vseh kupcev na eni strani ter na drugi strani agregatne količinske ponudbe vseh prodajalcev na drugi strani.
'Proizvodi so med seboj enakovredni' - to pomeni, da recimo trg avtov ali fotoaparatov niso trgi s popolno konkurenco, ker so si avtomobili med seboj različni, prav tako fotoaparati, in za določenega posameznika ni isto, ali bo imel VW ali Renaulta ali pa če bo imel Canona ali Olympusa, ker ima različne preference.
Tole zgoraj nisem niti preverjal. Verjamem, da si si dobro zapolnil. In za razpravo niti ni toliko pomembno.
>>>Uporabljam izraz svobodni trg, kjer lahko v vsaki možni gospodarski panogi vsakdo svobodno, brez omejitev ali prisil, prodaja in kupuje proizvode in storitve, v detajle posameznega posla se ne vmešava nihče razen tistih, ki se jih ta posel tiče, to pa sta kupec in prodajalec. Razen če kupec noče plačati že dogovorjenega/dobavljenega ali prodajalec noče dobaviti že kupljenega in podobni primeri goljufije ali kraje, to je ja jasno da tu mora država dati možnost presoje na sodišču in skrbeti za poštenost..
Eh, tole....
Če malo počlenim; Predpostavke tvojega svobodnega trga so začetne predpostavke vseh trgov. Šolsko.Razen v planskih ekonomijah, zgodovinskih oblikah izmenjave in druge eksotike.
In očitno je vsak takšen idealni svobodni trg do določene meje reguliran. Zradi kraj, goljufij, ipd. In še česa.
Zanima pa me, kateri regulativni ukrepi te tako razburijo, da v tejle temi s skoraj samostojnimi oracijami, vodiš Veliko Slavno Sveto vojno za Svobodni trg ?
Lp. Igor
nevone ::
Mah, čisto nč ne razumete, v bistvu pa niti nočete razumeti.
Stokrat je bilo povedano, da kraje in goljufije je potrebno sankcionirat. To ni regulacija, to je sankcioniranje.
Vse pojme imate pomešane.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
No saj. Tudi zlorabo monopola, poskuse le-tega in razno razne mahinacije je treba sankcionirat.
To tudi ni regulacija - je le sankcioniranje.
Aja, pa Stalin je tudi sankcioniral tiste, ki niso izpolnili 5-letnega plana. Ni bila regulacija - samo sankcije so bile, hihihi.
To tudi ni regulacija - je le sankcioniranje.
Aja, pa Stalin je tudi sankcioniral tiste, ki niso izpolnili 5-letnega plana. Ni bila regulacija - samo sankcije so bile, hihihi.
sudo poweroff
IgorGrozni ::
OK. Jaah. Spet sem vse zamešal....
Saj zato pa sprašujem, katera regulativa je tako moteča ?
Lp.Igor
Saj zato pa sprašujem, katera regulativa je tako moteča ?
Lp.Igor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nobelova nagrada za ekonomijo 2010 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 25941 (24464) | Manu |
» | Bohinjska deklaracija (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 16442 (14605) | lurker |
» | Freemarket, pravna drzava, regulativa (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5306 (4993) | nevone |
» | Liberalne reforme (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 70899 (66959) | Grey |
» | Kapitalizem, sindikati in industrija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 20502 (15435) | jype |