» »

B16 užalil muslimane

B16 užalil muslimane

««
6 / 13
»»

Dr Evil ::

Od kdaj pa ima duhovnik svoje premoženje?

drejc ::

Papeška država je IMHO še najbližje tistemu kar je yupe mislil.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

MarkV ::

@Dr Evil

Ne bodi no naiven. Sinček edinček postane duhovnik. Starša umreta, on podeduje celotno imetje. Celo življene dela in si kupi kakšno reč, avto, uredi župnišče, ga opremi... Potem ta sinček edinček umre in cerkev pobere vse. Njegovo dediščino in njegovo življenjsko delo.

Ravno to je namen celibata in zato se ga cerkev noče znebiti. Ker bi sicer začeli izgubljati imetje...

No, saj imaš prav v nekem smislu. Nimajo lastnine>:D

lufthammer ::

Ja in v Vatikanu ljudje grozno slabo živijo. Tc Tc Tc

Dr Evil ::

Ne bodi no naiven. Sinček edinček postane duhovnik. Starša umreta, on podeduje celotno imetje. Celo življene dela in si kupi kakšno reč, avto, uredi župnišče, ga opremi... Potem ta sinček edinček umre in cerkev pobere vse. Njegovo dediščino in njegovo življenjsko delo.



LOL.Preprosta razlaga za preprost um:D

MarkV ::

Torej trdiš da duhovniki nimajo imetja? Ker ta je močna... Še moj pes ima imetje. Svojo kučo namreč:))

Poznam duhovnika ki ima Citroen C5, Yamaho R1, skače s športnimi padali, nonstop klati okrog, baje da še na kurbe hodi:D Za to pa treba denar aneda?

Al boš reku da so avto pa motor pisana na papeža slučajno? To da župniki nimajo lastnine je samo podoba ki ji kažejo nazven. Niso revni, ne skrbi.

Dr Evil ::

To so ti sigurno povedali na sestanku zblojenih proticerkvenih fanatikov,a ne de?

MarkV ::

Ja, vsak petek 13 ob polni luni imamo sestanke:\

Raje se vrnimo nazaj na temo. Muslimani baje niso še zadovoljni. Njihovi voditelji naj bi sporočili da je papež ubral pravo smer, vendar da še vedno čakajo opravičilo.

Danes se je opravičil nekako takole: "Žal mi je da je moja izjava povzročila tak val ogorčenja."
Muslimani pa pričakujejo vsaj kaj takega: "Žal mi je da sem to izrekel in res ni bilo premišljeno." Mislite da bo papež šel tako daleč? Po mojem ne.

edit: typing

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MarkV ()

mercutio ::

"Mislite da bo papež šel tako daleč? Po mojem ne."

Mu tudi ni treba.

IgorGrozni ::

Herezije, inkvizicija, križarstvo ipd. in iz njih izvirajoče klanje izvira in je nastalo v času , ko je RKC, ja prav ta RKC B16 in ....P.Rode, hotela kapitalizirati Jezusov nauk.
Prav zanimivo je, da ko pogledate datume spreminjanja duhovnikov= cerkvenih knezov RKC, v fevdalce, ene od največjih fevdalcev ( poglejte si fevdalno lastnino RKC Slovenija) in cerkve v posvetno silo, se ti datumi ujemajo z nastankom ( in seveda zatiranjem) ˝odpadnikov˝vere. Inkvizicija je služila le za vzdrževanje stanja. Hotela je stabilizirati monopol.

Posamezen človek in tudi ne ljudje v skupinah, se ne spremenijo, če postanejo verni, v človekoljube. Ne. Le izkoristijo pač še to sredstvo, vero, da uveljavijo svoje sebične cilje. Združevanje zaradi koristi. Ker so druge skupine ščasoma postale močnejše, so omejile to možnost, monopola RKC. Od tukaj sekularizacija.
Podobno se odvijajo stvari v islamu. Na točki, ko bodo postale druge skupine dovolj močne, da bodo omejile moč džamahirije, takrat lahko pričakujemo civiliziran pogovor in dogovor. In te skupine je treba načrtno podpirati.
Je pa res, da je takšne civilizacijske preskoke, vsaj doslej, največkrat spremljala in povzročila sila. Vojne, žrtve in nesmisel. Žal.


Za zahodno civilizacijo so bile socialistične revolucije same zase lahko katastrofe ( kakorkatera) so pa veliko pripomogle k splošni de-religizaciji družbe. Pomagale so ukiniti monopol religije (predvsem ene), ne samo na ravni države ( sekularizacija), ampak tudi na ravni ideje, ki jo je dušila ta religija. Če so Rusi zdrsnili v zelo krvavo diktaturo, so pa od te idejne sekularizacije zahodne demokracije dobile svobodnejšo kulturo.... in misel.
V naši civilizaciji je institucionalizirana cerkev pač samo še ena od interesnih skupin. In nič več. Hvalabogu.:))

Le svobodni človek, nevernik, osvobojen cerkvene morale ( in zablode), amoralen, a živeč z drugimi ljudmi v skupnosti, dvomeč, ne samo v vero, ampak v vse konvencionalne resnice, je lahko dovolj hiter in elastičen, da korespondira z spreminjajočim okoljem dovolj modro. Temu rečemo razum, tisto najbolj odlično pri človeku.
Goreči verniki katerekoli vere so pač kanonfuter, gnojivo za razvoj takšnega človeka in družbe.

Lp.IgorGrozni

Zanimivo je tudi, da ena najštevilčnejših ver na ni bila nikoli kaj posebej krvava. Budizem. Mogoče zato, ker ji niso nikoli dali dovolj dolge ketne, da bi zagrizla v posvetno meso ?

drejc ::

FYI: Država in cerkev se nista ločila šele z socialistično revolucijo. Tut ni sekularizacijo "izumu" socializem ali celo komunizem, kot hočeš podtalno prikazat.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

IgorGrozni ::

Podtalne prikazni vidiš le-ti. Če ne znaš razbirati pomena iz napisanega.... bog ti pomagaj


Vidiš pa tudi povsod ˝rdeče prikazni˝, ˝bele miši˝, itd.... za kar pa tudi bog nima zdravila.

Je pa zabavno.

Dr Evil ::

Ločitev Cerkve in države izhaja iz evangelija.Dajte cesarju,kar je cesarjevega in Bogu kar je božjega.

Preberite najprej kar kritizirate.

Vanich ::

No, še malo verskega fanatizma iz druge strani:

Jezus Uekber !!!

*

Thomas ::

> Ločitev Cerkve in države izhaja iz evangelija.Dajte cesarju,kar je cesarjevega in Bogu kar je božjega.

To je zanimivo, ja. Navsezadnje so Rimski cesarji imeli posvetno oblast, tudi za časa, ko je RKC že bila prevladujoča.

Tudi kasneje je bila posvetna oblast ločena od cerkvene.

To je "kr mau" dejstvo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IgorGrozni ::

Holy Roman Empire

nominalno še ni dejansko.

...for the Pope, by the Pope,.... da o velikih osvajalskih pohodih kakšnega Julija II. niti ne govorimo

Dr Evil ::

Pepca ne manipuliraj.


Speaking in tongues, weeping for salvation, praying for an end to abortion and worshipping a picture of President Bush — these are some of the activities at Pastor Becky Fischer's Bible camp in North Dakota, "Kids on Fire," subject of the provocative new documentary, "Jesus Camp."


Preberi,kar linkaš.

Govora je o duhovnih bojevnikih.Molit za spreobrnitev sveta pač ni enako kot ljudem rezat vratove.

In se reliiozno zavzemat za abortus in gay poroke,tud ne spada ravno med edino zveličavne resnice,kot jih živi ta feministična novinarka.

Vajenc ::

Včasih je bila RKC ločena od oblasti toliko kot je islam ločen od oblasti v Iranu. Lahko bi rekli, da je še dandanes podobno pri nas, le v lepši preobleki je (manj agresivni, bolj civilizacijski). In še nekaj, RKC ima v današnjem času več premoženja kot včasih, ker nočejo tega trenda izgubiti, so tudi pripravljeni delno sprejemati znanstvene smernice. Islam pa v Iranu podobnim državam, še ni prišel do te stopnje, da bi v bistvu verjeli znanosti, vero pa le izrabljali za premoženjske zadeve. Treba je uničiti, zajeziti vodje skrajnežev in kot je že nekdo povedal, skleniti posle z državo, katera bo imela posledično sredstva (moč) za nadaljni boj proti tem okuženim celicam v islamu. Zahod pa žal še ni odkril zdravila za le okužene celice, ampak še vedno dela po principu zdravljenja raka - uničiti rakave, pa še malo naokoli, za vsak slučaj, to pa le povečuje sovražnost vzhod vs. islam.

Dr Evil ::

Le od kod kritikom vere ideja,da mora Cerkev bit revna?In od kod ideja,da mora bit tiho?

Cerkev predstavlja veliko število ljudi,pa se v politiko kljub temu meša dosti manj kot pa recimo razni forumi z 1% novodobnih bogatašev.

Vanich ::

Dr.Evil, govora je med drugim tudi o omiranju za Jezusa
in pa vzpostavitev militantnih kampov po vzoru na palestinske, iraške in pa avganistanske. Dej še enkrat poglej, no.
Za moje pojme so absolutno zblojeni.

Samo, takih je na zahodu zelo malo in ne igrajo nobene vloge,
za razliko od (skoraj vseh) muslimanskih držav, kjer
so voditelji verski fanatiki, države pa fašistične muđaherije.

IgorGrozni ::

in sekularizacija ni to, da papež ni predsednik države:\ ,... ampak, da posamezna vera ni ˝državna˝ vera z vsemi posledicami, tj. ni verouka v šolah, da ni neenakosti zaradi ateizma,drugovernosti, ipd....

jype ::

Thomas> To je "kr mau" dejstvo.

Kr mau dejstvo je, da je cerkev imela monopol nad oblastjo, znanjem (znanostjo) in sodstvom v pretežnem delu sveta kar pretežni del srednjega veka.

Dr Evil> Le od kod kritikom vere ideja,da mora Cerkev bit revna?

Mislim da je originalno ideja od Frančiškanov. Kritiki vere pač vemo, da je vernika precej lažje prepričat, da kupi nevaren življenski nazor, z dovolj denarja pa ima cerkev omogočen tudi oblastni, marketinški in družbeni monopol. Vera je opij za ljudstvo in droge zelo slabo vplivajo na demokratično kapaciteto ljudstva, kot je Thomas že pravilno ugotovil v tej temi.

Dr Evil> In od kod ideja,da mora bit tiho?

Tega jaz nisem rekel. Meni se zdi dialog vedno pozitivna reč. Če ne drugega vsaj zveš, da se pogovarjaš s totalnimi norci, kot recimo pri debati o prepovedi splava, ali pa debati o dekriminalizaciji mehkih drog.

Dr Evil> In se reliiozno zavzemat za abortus in gay poroke,tud ne spada ravno med edino zveličavne resnice,kot jih živi ta feministična novinarka.

Tvoja kritika omenjene novinarke torej ne temelji na nobenih dejstvih. Fino.

Če smo pro-choice, to ne pomeni, da dovolimo vse, vsekakor pa ne pomeni, da se odločamo na podlagi vpliva na cerkvene dogme, temveč na podlagi vpliva na družbo.

Vajenc ::

Zato ker je zelo veliko vernikov pripadnikov RKC, imamo danes pri nas cerkev v koaliciji. In jasno, da mora biti bogata cerkev, saj ima zelo veliko (če ne največ) ovčic v primerjavi z ostalimi verstvi, klubi... Islam pa še ni prišel do te stopnje, lahko bi rekli, da so na stopnji RKC v času sv.Petra.

Dr Evil ::

Pepca.Pripravljenost umreti za svoje prepričanje,za Jezusa, je nekaj povsem normalnega.Ljudje,ki za svoje prepričanje umirajo so za druga "prepričanja" heroji,a pri krščanstvu je pa obsojanja vredno?Je kje omenjeno,da se bodo ti "samomorlici" pognali v zrak v množici civlistov?

Le kaj pa misliš,da kako ljudje postanejo mučeniki?

Umret za to,da bodo drugi živeli v svobodi je navišja stopnja ljubezni,ker daš za druge vse kar lahko.Ne zamenjuj tega z samomorisltvom islama,ki izvira iz obupanosti in sovraštva.Umiranje za Jezusa temelji na ljubezni.

Ne sodi po udarnih besedah,ampak po bistvu.

Dr Evil ::

Mislim da je originalno ideja od Frančiškanov. Kritiki vere pač vemo, da je vernika precej lažje prepričat, da kupi nevaren življenski nazor, z dovolj denarja pa ima cerkev omogočen tudi oblastni, marketinški in družbeni monopol. Vera je opij za ljudstvo in droge zelo slabo vplivajo na demokratično kapaciteto ljudstva, kot je Thomas že pravilno ugotovil v tej temi.


In zato frančiškani posnemajo frančiška.So revni.Drugi pa ga pač ne posnemajo.Le kje od sekularista ideja,da veren človek ne sme bit bogat?Ne more sekularist verniku pravit,kako mora živet.Sekularist lahko obsoja le po pravilih,ki jih sam sprejema.Po takem torej nima pravice kritizirat Rodeta,če se ta v audiju pripelje.Čist enostavno.

Seveda,če ta ni vernik rdečega kulta,kjer je zavist do bogatih jedro vere oziroma kulta.

Tega jaz nisem rekel. Meni se zdi dialog vedno pozitivna reč. Če ne drugega vsaj zveš, da se pogovarjaš s totalnimi norci, kot recimo pri debati o prepovedi splava, ali pa debati o dekriminalizaciji mehkih drog.


To je tvoje osebno mnenje.Pomisli,kaj si verni o mišlenju takšnih kot si ti mislimo.

Tvoja kritika omenjene novinarke torej ne temelji na nobenih dejstvih. Fino.


Pa ne,da ti misliš,da si podal bilokakšen relevanten argument v tvojih desettioč straneh dolgih monologih levaškega fundamentalizma?

jype ::

Dr Evil> Umret za to,da bodo drugi živeli v svobodi je navišja stopnja ljubezni,ker daš za druge vse kar lahko.

Ja, takih ljubečih ljudi je bilo približno 35.000 partizanov. Verjamem, da si jim še vedno hvaležen.

Dr Evil> Le kaj pa misliš,da kako ljudje postanejo mučeniki?

Prepričajo se, da je pravljica resnična. Fajn način motivacije, pa malo manj dober način treznega razmišljanja (ki seveda ni izključeno, le manj verjetno je).

Marsikateri Palestinski mučenik se ni šel razstrelit zaradi svojega boga, ampak zaradi življenja, ki ga ni bilo vredno živet. Seveda se je moral prepričat, da bo drugim poslej šlo bolje. Ne vem sicer po kakšni miselni poti prideš do takšnega zaključka, ampak zagotovo mora bit hudo zavozlana, da ti uspe potegnit tako bolan zaključek ven.

Dr Evil ::

jype.Če so tvoji odgovori le polemiziranje,potem mi je brezveze odgovarjat.

jype ::

Dr Evil> In zato frančiškani posnemajo frančiška.So revni.

Tako kot njihov mesija. Njih lahko vsaj spoštujem, ker to ne pomeni, da bogastva ne ustvarjajo, ampak da ga delijo z ljudmi, ki so ga potrebni. Precej bolj, kot določene druge sekte.

Dr Evil> To je tvoje osebno mnenje.Pomisli,kaj si verni o mišlenju takšnih kot si ti mislimo.

Lej, če bi srečal enega vernika, ki bi znal zagovoriti njegova prepričanja, bi bil precej manj prepričan v svoj prav. Ampak vernikov poznam ogromno in niti eden od tistih, ki sploh verjamejo cerkvenim bučam glede tako enostavnih vprašanj, ne zna odgovoriti na argumente, ki jih ponudim. Pa nisem nesramen ali agresiven, samo terjam od njega odgovornost, ki jo sam pogosto rad prelaga na svojega odrešenika. Omeniti velja, da poznam veliko vernikov, ki se jim zdi stališče cerkve absurdno in ga pač ignorirajo.

Dr Evil> Pa ne,da ti misliš,da si podal bilokakšen relevanten argument v tvojih desettioč straneh dolgih monologih levaškega fundamentalizma?

Glede gay/abortion sem ga že podal: če tehtamo škodo/korist za družbo, pridemo do jasnega zaključka. Z uvedbo zakonske skupnosti za istospolno usmerjene se količina istospolno usmerjenih ljudi ne bo spremenila, zato ni razloga, da bi to pravico odrekli tistim, ki se zanjo odločijo. Z omogočanjem kar se da varnega splava omogočamo načrtovanje družine, ki je eden temeljev zahodnega načina življenja. Če kdo splava ne želi, se seveda ne bo odločil zanj, oziroma, če parafraziram tebe: Le od kod verniku ideja,da se dekle ne sme odločiti za splav?

BlaY0 ::

Ah ah... dejstvo je da so muslimani očitno čustveno veliko bolj nestabilni od recimo kristjanov. Zmoti jih recimo karikatura ali pa navaden citat... mah ne zmoti, čisto ven padejo. Muslimanska vera temelji na moči ognja in meča... hja lahko da ne, ampak če nekdo to reče pa mu potem muslimanski fanatik odseka glavo pa zažge hišo samo zato, ker je užaljen... kaj naj si potem mislim o tej trditvi.

...jaz res ne vem kako naj temu rečem, slaboumnost bi bila preskromna beseda.

jype ::

Naplahtanost se temu reče.

BlaY0> Zmoti jih recimo karikatura ali pa navaden citat...

Ma, to zmoti tudi kristjane in tudi oni padejo totalno ven. Danes na bolj civiliziran način (po tvju trabunjajo), ampak Islam je pač šele nekje na pol poti in se še vedno ukvarja z lovom na čarovnice. Ko bo v Islam prišel Luther (in ga ne bodo kamenjali) bomo vsi veseli. Po moje se da renesanso pri njih izdatno pospešit, ampak ziher sem, da streljanje nanje ne pomaga kaj dost.

Vanich ::

Dr.Evil, če zate tisti zblojenci na gunmu linku, ki sem ga dal zgoraj, niso
verski fanatiki najhuše vrste, poj imaš nekaj narobe z percepcijo.

Pa ne mi zej polemizirat spet.

Noben ne garantira, da ne bodo izvajal terorističnih akcij , kot so recimo:

Link do terorističnih napadov kristjanskih verskih fanatikov

Sorry, samo tko je. Oni taki so.

Dr Evil ::

Pepca.Ko bodo ti,ki si jih pokazal,hodili okrog s plakati,da hočejo koga umorit,potem se lahko dalje pogovarjamo.Za zdaj te le moti,da nekdo celo res verjame v krščanstvo,čeprav je učitlejica za biologija na primeru "ženska rebra",dokazala,da ne drži:\


Ma, to zmoti tudi kristjane in tudi oni padejo totalno ven. Danes na bolj civiliziran način (po tvju trabunjajo), ampak Islam je pač šele nekje na pol poti in se še vedno ukvarja z lovom na čarovnice. Ko bo v Islam prišel Luther (in ga ne bodo kamenjali) bomo vsi veseli. Po moje se da renesanso pri njih izdatno pospešit, ampak ziher sem, da streljanje nanje ne pomaga kaj dost.



Le pomisli,kako si bil ti "totalno ven",ko smo si drznili podvomit o NOB,ti fundamentalist.

drejc ::

Kaj je zdej...a bomo primerjali sajenje "nasilnih" memov z strani klavca Muhammeda in mirovnika Jezusa?

Pa korelacijo med njunim življenjem (dejanjem in nauki) in življenjem vernikov, katere vere predstavnika sta (kot zadnja preroka).
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Dr Evil ::

Baje sta popolnoma ista,saj imata oba 46 kromosomov:\

BlaY0 ::

@jype: Ja, jih zmoti ampak reagirajo drugače kot pred 1000 leti. Muslimani so pa enako reagirali pred 1000 leti, enako reagirajo zdaj in enako bodo reagirali čez 1000 let...

Sploh ne vem zakaj poslušajo papeža?!?!? Koji klinac je njim papež? Niko i ništa, ko pa nekaj reče pa vsi do stropa skačejo...

Vanich ::

Pepca.Ko bodo ti,ki si jih pokazal,hodili okrog s plakati,da hočejo koga umorit,potem se lahko dalje pogovarjamo.Za zdaj te le moti,da nekdo celo res verjame v krščanstvo,čeprav je učitlejica za biologija na primeru "ženska rebra",dokazala,da ne drži

A zej pa hočeš da grem brskat po guglu za slikam
krščanskih verskih fanatikov, ki pozivajo na poboj/uboj ?
Al' hočeš vidt slike ravno teh otrok ?

Mene pa drugače ne moti, če ti verjameš tudi v kanglo dreka,
samo ne se delati neumnega; kako da pa krščanski verski fanatizem
je pa popolnoma benigen.

Zavajaš, in to v pravi maniri krščanskega
verskega fanatika. Simptomatično.

BlaY0 ::

@Pepca: Sorry ampak jaz se ne spomnim, da bi v zadnih 500 letih kakšni krščanski fanatiki na tleh kakšne muslimanske države izvajali teroristične akcije.

Ne moreš tega zanikat niti spremenit. Islam ni samo vera ampak tudi politika, v modernih državah je pa ponavadi v ustavi zapisano da to dvoje ne gre skupaj in tukaj islam ter druge vere nikoli ne bodo skupaj prišle...

Vajenc ::

Karikature muslimane motijo, ker njim vera prepoveduje upodabljanje boga, angelov..., mi je pa zanimivo zakaj muslimani sploh prebirajo zahodne časnike, če smo zahodnjaki tako pokvarjeni in oh in sploh.
drejc, mohameda ne opisujejo kot klavca, morda njegove naslednike- kalife, Jezusovi nasledniki pa so bili ravno tako klavci.
Edit:typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Poldi112 ::

>Ah ah... dejstvo je da so muslimani očitno čustveno veliko bolj nestabilni od recimo kristjanov. Zmoti jih recimo karikatura ali pa navaden citat...

Dejstvo je da muslimani ne žalijo kristjanov, zato kristjani nimajo vzroka da bi kazali svojo "čustveno nestabilnost". In moja opažanja so ravno nasprotna - sem imel že opravka s par psycho kristjani. Ampak nima veze, spomni se podgane na cd-ju, pa boš takoj videl da se motiš.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Vanich ::

BlaYO: Pepca: Sorry ampak jaz se ne spomnim, da bi v zadnih 500 letih kakšni krščanski fanatiki na tleh kakšne muslimanske države izvajali teroristične akcije.


Ma, ne zagovarjam jest muslimanske fanatike, ravno nasprotno.

Samo, nakurac mi gre, če nekdo ubije zdravnika, ginekologa,
iz ljubezni do Jezusa, potem pa pravi da to je pa fajn in da
to sploh ni verski fanatizem.

BlaY0 ::

@Vajenc: Ja prav si napisal... NJIM vera prepoveduje... niti tisti ki je karikaturo narisal niti tisti ki jo je izdal verjetno nista muslimana? Ja, berejo naše cajtnge, gledajo TV uporabljajo izume od židov, skratka živijo v svoji negaciji...

@Poldi112: Ja, verjetno so ljudem ki so ta CD izdal pa tudi avtorjem muzike na CD-ju vsem po vrsti vse ude posekal in v poduk ostalim te trupe na kole ob cesti Lj - Maribor nabil.

jype ::

Blayo> @Pepca: Sorry ampak jaz se ne spomnim, da bi v zadnih 500 letih kakšni krščanski fanatiki na tleh kakšne muslimanske države izvajali teroristične akcije.

Christian terrorism @ Wikipedia

BlaY0 ::

Samo, nakurac mi gre, če nekdo ubije zdravnika, ginekologa,
iz ljubezni do Jezusa, potem pa pravi da to je pa fajn in da
to sploh ni verski fanatizem.


Jah isto je, samo v drugačnem kontekstu...

jype ::

BlaY0> @Poldi112: Ja, verjetno so ljudem ki so ta CD izdal pa tudi avtorjem muzike na CD-ju vsem po vrsti vse ude posekal in v poduk ostalim te trupe na kole ob cesti Lj - Maribor nabil.

Tega tut muslimani pri nas niso nardil, ko je TBC risal Alaha pa Mohameda.

Če pa to počnejo v Iranu, je pa treba najt Irančane, ki se bodo temu uprli. Ne mormo jit mi s puškami osvobodit ubogih ljudi, ki se hočjo kamenjat med sabo, ker ko bomo enkrat šli stran, se bo zgodba ponovila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

BlaY0 ::

@jype: Dej še enkrat preberi kar si citiral. Na strani katere link si postal ni niti enega terorističnega napada, ki bi se zgodil v kakšni muislimanski državi in bi ga izvedli krščanski extremisti.

BlaY0> @Poldi112: Ja, verjetno so ljudem ki so ta CD izdal pa tudi avtorjem muzike na CD-ju vsem po vrsti vse ude posekal in v poduk ostalim te trupe na kole ob cesti Lj - Maribor nabil.

Tega tut muslimani pri nas niso nardil, ko je TBC risal Alaha pa Mohameda.


So pa zato par Danskih veleposlaništev razturil. Pa recimo Danske zastave so zažigal (kar je meni idiotizem brez primere), do tistga momenta pa noben vedu ni da Danska sploh obstaja :\

Dr Evil ::

Pepca,za vsakega "krščanskega fanatika"
,ti pokažem,deset sekularnih!

A ti pokažem,sataniste?Ti pokažem anarhiste?Ti pokažem levake,hehe.

Sigurno je veliko več klavcev na strani tistih,ki nimajo notranje vere,kot pri kristjanih in recimo kakšnih vzhodnih religijaa.Čeprav budizem ni prav nič zaustavil osvajalne politike japoncev ali drugi aziatov.Pravzaprav,vzhodne religije sploh niso religije,ampak le filozofije,ki marsikdaj držijo štango zločincem.Zato ne demagogiraj pepca,ker tvoji partizani so bili še kako krvoločni verniki marksizma.

poweroff ::

Le od kod kritikom vere ideja,da mora Cerkev bit revna?In od kod ideja,da mora bit tiho?
Od tam,od koder izhaja ločitev Cerkve in države - iz Evangelija. :P

Ne more sekularist verniku pravit,kako mora živet.
Obratno pa seveda velja, kaj? ;)
sudo poweroff

jype ::

Dr.Evil> Sigurno je veliko več klavcev na strani tistih,ki nimajo notranje vere,kot pri kristjanih in recimo kakšnih vzhodnih religijaa.

Nedvomno. Če ti tako praviš, potem zagotovo drži.

Dr Evil ::

Od tam,od koder izhaja ločitev Cerkve in države - iz Evangelija. :P


To je notranja zadeva Cerkve.Odgovarja le Bogu.

Kot družbeno politični subjekt je opravičena do vseh njej zagotovljenih pravic.


Ne more sekularist verniku pravit,kako mora živet.


Ker je država in Cerkev ločena je delovanje vernika v znotraj cerkvenih pravil,izključno stvar vernika in Cerkve.:D

Dr Evil ::

Nedvomno. Če ti tako praviš, potem zagotovo drži.


Bolj že kot tvoji monologi.
««
6 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda izražanja vs. islam (film Fitna ipd.) (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
96172474 (39003) Double_J
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42366835 (60916) Marilyn
»

Wafa Sultan o Islamu (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
714581 (3717) Calligula
»

Šaron na smrtni postelji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
936619 (5091) Dr Evil
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60732516 (24922) kuglvinkl

Več podobnih tem