» »

Odstop ministra za razvoj - Jože-ta P. Damijana

Odstop ministra za razvoj - Jože-ta P. Damijana

1
2
»

klemen22 ::

Predlagam, da zveza komunistov slo-techa zmaga na naslednjih lokalnih, parlamentarnih in vseh ostalih volitvah. Ce ne gre drugace, pa tako kot Bush in Lukasenko.

In kako naj bi to bilo?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

jype ::

Star afganistanski trik.

Zmenis se, da bos zmagal, s tistim, ki steje glasove.

Offtopic.

Thomas ::

> Da sploh ne prihaja do usklajevanja socialnih partnerjev

"Socialni partnerji" so neustavna kategorija. Kot je rekel Mrkaić - vlada neodgovorna baranta z legitimno dobljenimi glasovi volilcev z neko interesno skupino.

Nedemokratično je, da imajo delavske in delodajalske organizacije neposreden dostop do oblasti, do postavljanja pogojev vladi in parlamentu.

klemen22 ::

Zmenis se, da bos zmagal, s tistim, ki steje glasove.

Raje ne bom komentiral jtype ker se bova spet prerekala ene 10 postov.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

poweroff ::

Jaz nisem nič rekel kaj bi bila alternativa. Samo prišel sem do ugotovitve, da nas je nategovala prejšnja vlada, in da nas nateguje tudi ta.

Kaj bomo/boste pa storili je pa povsem druga stvar. Titeja pa nikar ne omenjat, do diktatorjev nisem imel nikoli pretiranega spoštovanja.

Sam se pa strinjam, da je problem, ko ugotoviš, da so vse opcije slabe. Lahko malce izbiraš med najmanj slabo, lahko malo špekuliraš, lahko pa tudi izstopiš iz vlaka. Ampak v vseh primerih si na istem kot prej.

Jeba ne? Predvsem zato, ker Odrešitelji (JJ & Co) očitno niso takšni odrešitelji, kot je marsikomu zdelo...
sudo poweroff

Thomas ::

JJ kot odrešitelj?

Na, ta je pa dobra! Očitno imaš prevelika pričakovanja od politikov, če sploh pomisliš na kaj takega.

Odrešitelj bi bil recimo tisti, ki ti (nam vsem) ozdravi raka. Še to tko, bolj švoh sorte odrešitelj. Sicer je pa ta beseda daleč premočna za vsakega, ki bi magari spremenil ... Slovenijo v Švico.

poweroff ::

Jaz ne. Od politika ne pričakujem nič - vsaj dobrega ne. Ampak pobrskaj po desničarskih forumih, kakšna evforija je bila po volitvah. Zdaj bo pa razočaranje. Kaj jim morem?
sudo poweroff

Thomas ::

Seveda je bila evforija. Vendar ne taka, kot če bi dobili papeža, ki bi bil Slovenec. Še taka ne, kot če bi kakšen Slovenec dobil Nobelovo nagrado.

Bila je evforija, kot če bi z volitvami odpihnili staro, nekoliko neokomunistično vlado.

Razočaranja jest ne vidim prav velikega. Sloveniji po kazalcih še za ene 20% bolje kaže kod pod LDSom. Ljudje pa še naprej bentijo čez oblast.

poweroff ::

Glede tega kako dobro kaže Sloveniji po ekonomskih kazalcih ne vem kaj dosti. Ampak vem pa, da se Mrkaić v včerajšnji kolumni s tem ne strinja.
sudo poweroff

klemen22 ::

Jah bivše Titove "mladine" je še kar precej med nami... Poglej Matthai: za demokracijo je dobro, da se oblast zamenja vsake toliko let (to je pri nas zaradi ne_bom_omenil_katerih trajalo žal precej dolgo). Če si pa pričakoval čudeže od nove oblasti leto in pol po volitvah..

p.s.: vsaj kardinala imamo tako da mi je malo zaigrala moja desničarska kri.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

jype ::

Ma ne, ne cudeze. Zahtevamo pa vedno lahko, da reci obrnejo v pravo smer, ne glede na to kaksne barve so. Tudi od prejsnjih smo to zahtevali, pa jih nazadnje nismo volili, ker niso nicesar pametnega naredili.

Ampak mi nismo verjeli, da bo Jansa manj ohol in vase zagledan populist, samo upali smo, da bo. Pa ni.

Seveda je prav, da se oblast zamenja, ce je oblast slaba. Ce je oblast dobra, naj kar ostane. Seveda pa so zelo redke oblasti univerzalno dobre (na pamet se lahko spomnim samo "delno" dobrih vlad).

Thomas ::

> vem pa, da se Mrkaić v včerajšnji kolumni s tem ne strinja

Sicer bral nisem, vem pa, da ga skrbi pokojninski sistem.

Tukaj se bosta spopadli levica in desnica v Sloveniji na naslednjih volitvah. Spopadata se pa že v EU in Ameriki.

Največja ironija je pa IMO to, da bosta obe imeli narobe. Desnica zato, ker ne računa dovolj na visoko gospodarsko rast, ki počasi in zanesljivo marginalizira proračunske probleme.

Levica pa zato, ker bo še vedno trobila o "primarnosti dela".

Ker tako levica kot desnica nista sposobni dojeti, da v EU, USA in Japonskem, je družba pomanjkanja in garanja - mimo.

Tehnologija in tehnokrati vodijo igro.

Daedalus ::

Nedemokratično je, da imajo delavske in delodajalske organizacije neposreden dostop do oblasti, do postavljanja pogojev vladi in parlamentu.

V bistvu ni. Če je organizacija dovolj močna, si lahko privošči neposreden dostop do oblasti, poskusi vplivanja na oblast so celo zaželjeni. Lahko tud postavljajo pogoje, je pa stvar večine v parlamentu, kako in koliko jih bojo upoštevali. Samo, da bi pa bil dialog kogarkoli z vlado nedemokratičen - ta je pa bosa. Obstajajo kanali vplivanja, ki jih potem izkoriščajo lobistične skupine. Kar je čisto v redu, dokler si ena ne izbori prevelikega vpliva. Nedemokratično bi delovala vlada, izolirana od zunanjih vplivov, ki dela kakor se ji pač zdi. Demokratičen politični sistem je pač še marsikaj drugega, kot volitve na določeno časovno obdobje.

"Socialni partnerji" so neustavna kategorija.

Niti od daleč ne. Slovenska ustava je uzakonila korporativizem (državni svet kot nosilec interesov, 96. člen) in socialni partnerji, so tako kot razne zbornice zgolj pojavna oblika korporativizma. Pisci Ustave so pač predvidevali, da je boljše politiko vpeti v okvir družbenega dogajanja, kot pa jo "držati stran." So pa tu precej zgrešili - korporativizem IMO prav ponuja vplivnim posameznikom/skupinam iz vseh družbenih segmentov prilaščanje vpliva na oblast. Če pa k temu dodaš še "hobotnico" prepletenosti slovenskega gospodarskega in političnega prostora....pa dobiš to, kar imamo mi za družbeni sistem. Nepregleden splet povezav in dogovorov, poskuse celovitega obladovanja gospodarskega sistema preko fantomske privatizacije, ipd... Ampak, bottom line je, da socialni partnerji nikakor niso neustavna kategorija, ampak so "fičr" naše ustavne ureditve.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SNS razpada (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26218491 (10910) borchi
»

Ustanavlja se liberalna stranka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11010923 (7386) Jst
»

Zbogom Drobnič (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
847459 (5063) mtosev
»

Reforme na mizi (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
81835485 (22595) Thomas
»

Ali Slovenija potrebuje novo stranko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31018021 (14552) gzibret

Več podobnih tem