» »

Drnovšek ustanovil novo gibanje

Drnovšek ustanovil novo gibanje

«
1
2 3

L0sT ::

Novica

Your opinion? :)
Lost is my soul wondering in space and mistery...

Trubadur ::

Nimam pojma kaj ga je prijelo, da daje naenkrat toliko pobud.
Upam pa, da bo vsaj nekaj naredil. Lepo bi bilo, da se vmeša še Rupel.

btw
Jaz mu ne dam več kot leto življenja
Berite Thomasa!

L0sT ::

Jaz mislim da je to super. Vsaj kolikor sem gledal poročila in ga poslušal. Mu dam čisto prav o tem kar je govoril.

Zdaj še čakam, da opazim to njegovo stran. Ve kdo kaj več o tem?

p.s.:To ni tema o njegovem zdravju. Obstaja že tema o tem. :P
Lost is my soul wondering in space and mistery...

donfilipo ::

Krasno...končno pobuda, ki nam pokaže, da ni nujno, da je slovenski predsednik "majhen". Če menite, da s tem nam ne bo nič bolje, morate vedeti, da tudi Jezus ni odreševal samo židov. Ker živimo nekako vedno bolj povezani, se zdi ignoranca revežev in trpinov sicer zelo racionalna, ampak ignoranca brez močne policije in jasno voditelja ali troops in leaderja, je pa rahlo kratkovidna. Treba je vedeti, da bi bil Hitler verjetno pleskar, če ne bi imel na razpolago tako velikega števila prišlekov. Da... problemi revnih se že in se bodo še prenašali v Evropo in tudi na nas. Prej ali slej jih bo neka magija (science?) tudi rešila. Takrat pa bo zelo lepo, če nas domačini vidijo kot mesije in ne kot Hitlerje. Razen seveda za tiste, ki se že en mesec pred pustom in še pol leta po njem maskirate v Hitlerje, Drakule in podobne...ali pa morda ravno za vas to pa še ne vem>:D

Thomas ::

Tisti reveži bodo morali prenehati biti reveži. "Tako v materialnem, kot v duhovnem smislu", kot bi rekel kdo.

Ljubljančani lahko mirne vesti hodijo v Koštabono občudovat "kulurno dediščino na področju domogradnje", ker v tistih zidovih domačini lahko čisto spodobno živijo, v Afriko na fotosafari, slikat napol nage črnce v blatnh bajtah pa ne gre brez slabe vesti. Tudi ne v črne žaklje oblečenih babur na ulicah Riada ne moremo gledati brez slabe vesti. Ker tako človek ne more živeti, če nočemo, da bo fight na življenje in smrt med nami in njimi.

Odreči se bodo morali svoje piškave kuture. Črnci in Arabci. Če bodo hoteli spodobno živeti in v sožitju z nami.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Enostavno ne sme biti prevelikih razlik med narodi, sicer se začne vojna, ki te razlike zmanjša. Zmagovalec prinese svoje šege.

Na miren način jim je treba dopovedat, da verska netoleranca, nikamor ne paše. Pa sploh večina njihovih navad tudi ne. Tako, kot morda tudi kakšna naša ne, stvar debate.

Ampak ni možno imeti luxuza hodit gledat Arabce in njihove "kulturno zgodovinske dediščine bivanja, hranjenja ....".

Temu luxuzu se bo treba odpovedat. Postati bodo morali "kot mi", ali pa bo nekdo prisiljen začeti vojno.

Memeplex civilizacije je vreden toliko in samo toliko, kakršen pleasure pain količnik prinese nosilcem.

Darfurcem prinaša kaj? Njihov in sosedski? Samo bedo in uničenje.

Jest pravim - uničiti raje tiste memeplexe, rešiti njihove nosilce posledične bede - kot pa "uživati bogastvo bedastih razlik".

Koštabonci bi že davno napadli Koprsko upravno enoto, če bi jih ta silila, da še naprej živijo, kot so leta 1600. Iz leta 1600 so samo še nekateri zidovi tam. Ostalo je modernizirano.

Normalno.

Čas je, da Arabci in črnci v Afriki nehajo dobavljat luxuz exotike National Geographicu! Da začnejo živeti najbolje, kar se da.

Drnovšek bo moral torej načeti nekaj tabujev, preden bo Darfurcem ali Nubam kaj bolje. Tabu "nujnega multikulturalizma" - zagotovo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Širajzl ::

Drnovšek pripravlja teren slovenski vojski !!!

Thomas ::

Seveda. Vojska (NATO) bo morala iti dol. Kaj si pa mislu?

Da pustimo tole rundo skozi, jih sprejmemo ene par 1000 ali milijonov, ki jim bo uspelo preživeti v Evropo in jim tukaj "nudimo dom"?

Ali naj jih kar takoj ponukamo?

KAJ?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

No slovenska vojska ne bo ravno rešila Darfurja ali Afrike...pač pa bo tam dobro zaslužilo nekaj slovenskih fantov, ki so pač profesionalci. Naj takoj povem, da je to nevarno delo skoraj tako, kot delo v Jeseniški železarni ali pa vožnja po slovenskih cestah, tako da ne bojo tete in strici potem jokali, da to fantje niso vedeli. Vendar pa gre tukaj za mirovništvo, ki je pomembno za ta svet ravno tako kot materialne dobrine in turizem. Po mojem celo bolj kot vojne, ki nekaterim prinašajo profit..ampak kot mi je Lucifer pojasnil se samo ene strani kovanca ne izplača delati>:D Tomas tako je ...če hočejo živeti tako kot mi, morajo sprejeti našo kulturo...če pa mi hočemo uživati več, pa moramo sprejeti nekatere delčke njihovih kultur (veseljačenje bo še malce drugačno in čeprav tako, ga bo tudi več...(pleasure). Janez je tukaj prvi in največji...če je to posledica premaganega strahu pred smrtjo?...verjamem da je tako. In ker bo s tem napolnil svojo dušo in naredil dobro delo...why not? Ali morda kdo misli, da bi lahko namesto tega raje odrešil slovence? O tem sem govoril z nekm židom Joshuo, pa je rekel "that will be the tough one">:D

drejc ::

Darfur ma da postane kot povojno Kosovo...zgled Afriki in Arabcem kako se nam gnusijo nekatere njihove šege, kot "krvne" osvjete in Đihad.

Ravnotako sprejet no mercy politiko in udart po mizi (=skinit vlado,vzpostavt demokracijo), če Arabska ubije eno samo Nubo iz kakršnihkoli razlogov ki niso v skladu z pravom civilizirane družbe zahodnega sveta (=šerija out) oz v mejah človekovih osnovnih pravic.



edit: typos
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

L0sT ::

Ker je očitno novica preobsežna in vas skoraj vse vodi v druge pogovore, vam dajem citat od tam, o čem hočem, da poteka debata tukaj.

Drnovšek je dejal, da ustanovitev gibanja ne pomeni, da je obupal nad vladnimi institucijami, prav tako pa iz gibanja ne namerava ustanoviti stranke. Ugotavlja pa, da prihaja do odtujenosti ljudi od politike, saj ta deluje po ustaljenih mehanizmih, ki so marsikdaj obremenjeni z borbo za oblast. Ljudje zato večkrat obupajo in postanejo pasivni, gibanje pa naj bi ponudilo direkten in neposreden pristop do stvari.


Poglejte si video "Drnovšek o načrtih in zdravju". Še posebej poudarjam da pogledate prvih 6 minut.

Kolikor sem se pogovarjal s tistimi 'mladimi' ljudmi (poznanimi), ki imajo 18-23(somewhere) , večine ne zanima politika. Od tod mi misel, da je to kar si je domislil Drnovšek, odlična ideja.

Tako da naprošam tukaj sodelujoče ali bodo govorili o tej temi ali pa odklikajte do obstoječih tem in tam govorite o čem vas volja! (magari ta tema zamre)
Lost is my soul wondering in space and mistery...

suse80 ::

En mali problemček vidim v vsem skupaj: tiszti, ki bi morali udariti po mizi, npr. zda in zahod nasploh, imajo svojega masla toliko na glavi, da tega ne bodo storili. ZDa so dolga leta podpirale diktatorje v Južni ameriki in afriki, tako da zdaj težko delijo nasvete državam, ki pač niso demokratične po njihovih merilih. Je mogoče Saudska arabija demokratična? Pa Kuvajt? Pa Izrael? In vsi ti režimi obstajajo z ameriško pomočjo ( sploh izrael).

ne morem si predstavljati, da bi OZN posredovala v Sudanu, ko pa Kitajska tega ne bo dopustila... Je preblizu Nigerije,, kjer Kitajci že zdaj čuvajo naftna polja...Nafta Rulez.

Kaj, če za to umre milijon črnih.
Tudi v iraku v glavnem umiraji "tačrni" amerikanci. Bi bilo zanimivo videt statistiko zastopanosti usa vojske v Iraku po rasi...
Grem skoraj stavit, da so najbolj izpostavljeni blackbrothers... Tudi v 2. sv, vojni so bili, čeprav je usa odpravila segregacijo šele v 60-letih....Crkovali pa so lahko črni za bele...

Je to morala?

Drnovšek se bori z mlini na veter,
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

drejc ::

suse80: vojaki so profesionalni branilci države. Ko so podpisal da bojo šli v vojsko, jim je bilo nekako jasno da bojo šli v vojsko ne pa na peskovnik, ne? Tako da govorjenje o trpljenju vojakov v Iraq v tem smislu je mal neumno, se ti ne zdi? Drugic od kje teb podatki da je bila med ww2 ameriška vojska polna črncev? To so totalno zabluzeni podatki in ne vem na kaj ciljaš s tem da naj bi bilo jih še dandanes večino v Iraq. Morš put your money where your mouth is, ne pa bit tak antiamerikanc zarad tvojih sošolcev, ja?

Drugič, nisem imel v mislih zda...nasprotno, upam da se bi lahko Francija, Nemčija, pa skandinavske države ter balkan udeležili misije v Darfurju in Afriki nasploh. Zakaj se pa morajo kopja vedno lomiti na ameriških plečih? Ali bi ti raje da ostane tako kot je, vsakotedenski genocidi, včasih s strelnim orožjem in helikopterji, večinoma pa kar z mačetami.

Ne razumem te, kako razumeš sam sebe. 8-O
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

donfilipo ::

"Kolikor sem se pogovarjal s tistimi 'mladimi' ljudmi (poznanimi), ki imajo 18-23(somewhere) , večine ne zanima politika. Od tod mi misel, da je to kar si je domislil Drnovšek, odlična ideja. "

Tako je..odlična ideja tako odlična, da me zdaj res in verjetno tudi marsikoga drugega muči, kako je kaj takega padlo na glavo politiku. Glede na to, da dobršen del politika ne zanima in politikov nekako ne marajo, bodo morda zdaj vendarle spremenili mnenje o vsaj enem od njih. Vsaj jaz sem ga...pa niti nisem več "around 20". Daleč od tega. Fajn hvala za link...ker mi je še utrdil to mnenje da gre Janezu in s tem posredno tudi marsikateremu slovencu na bolje.:)

L0sT ::

Za vse tiste ki imate 'preslab računalnik' za pogled videa (no, jaz sem ga lahko gledal na Pentium 2 350MHz, 128rama) imate tukaj tekstovno obliko intervjuja.

Prav tako sem ugotovil, da je spletna stran še v delu. Pričakujemo jo lahko v naslednjih dneh (vsaj tako piše).

p.s.:donfilipo, tudi moje mnenje se je spremenilo z novo vlado. Slovencem gre na bolje! ;)
Lost is my soul wondering in space and mistery...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: L0sT ()

black block ::

he he hoče bit TITO ampak zdaj je že ene par let prespal, naj rajši rešuje težave Slovenije (ki jih imamo čez glavo), če bi hotel reševati te težave bi ostali pri neuvrščenih... Ma kakšen dvoličnež!


Lp
why serve in HEAVEN if you can rule in HELL

Trubadur ::

Mah, če je zgledalo to gibanje še nekako v redu mi je zdaj totalen crap.
Nova politična stranka, čeprav JD trdi da ne.
Berite Thomasa!

L0sT ::

Kolikor vem sklicevanje na lastno avtoriteto je nezaželeno. Tako da prosim za kakšne vire. Stran še vedno ni gori, tako da tudi ne vem zakaj naenkrat tako misliš? V prvem odgovoru si drugače govoril.

Razne novice na straneh (ki so v bistvu malce spremenjene od drugih strani ki so imeli novico prej) ne povedo nič. (vsaj tak jaz mislim)

p.s.: A kdo ve kdaj bo ta stran gori? Vsepovsod piše kmalu. Ampak počasi tale kmalu prehaja v dolgo =)
Lost is my soul wondering in space and mistery...

Trubadur ::

Ma ne vem...sej to kar dela za Darfur je še v redu.
Ampak, da mi pa gre folk iz LDS prestopat v gibanje za pravičnost mi je pa že zelo čudno :)

Meni je Drnovšek postal sumljiv s svojimi dejanji (ne samo to gibanje). In če bo slučajno leader tega gibanja bo celo kršil ustavo.
Berite Thomasa!

Barakuda1 ::

In če bo slučajno leader tega gibanja bo celo kršil ustavo.


:\

A res???

A nas lahko prosvetliš in razsvetliš...KAKO?

Trubadur ::

Jup...
Predsednik republike ne sme biti še leader kakšne druge organizacije

--edit
Samo da najdem člene
Berite Thomasa!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trubadur ()

Trubadur ::

Evo...

105. člen

(nezdružljivost funkcije predsednika republike)

Funkcija predsednika republike je nezdružljiva z opravljanjem druge javne funkcije ali poklica.
Berite Thomasa!

Barakuda1 ::

Trubadur :)

Sej si simpatičen, sam en problem je tle.

Kaj pa je to

Javna funkcija

Če bo to njegovo civilno gibanje ratala politična stranka, on pa njen predsednik, pol imaš prav.
Če pa ne...hhhmm, pol je pa tvoj argument mal majav:)

Trubadur ::

Priznam, da ne vem točno, kaj je mišljeno pod javna funkcija. Zame je to tudi predsednik nekega športnega društva.

Če se pa motim me pa popravte :)
Berite Thomasa!

Thomas ::

Pravniki ne vejo, da obstaja 105. člen Ustave. Vsaj ne, kaj je not.

Trubadur jim ga prijazno pokaže.

Pravniki ne vejo, o čem 105. člen govori, ker nikjer ni točno definirano, kaj "javna funkcija" je.

>:D

> Zame je to tudi predsednik nekega športnega društva.

Ja zame tud.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

L0sT ::

Ah, vi vsevedi ste spet zamočili. :D

Tale člen je mišljen kot to da ne sme met še privatne firme, torej dobička. Če pa se gre za prostovoljno delo, kar pa je to gibanje, lahko on ustanovi kar koli hoče. (Sicer verjetno sploh gibanja ne bi ustvarjal)

Zdaj pa prosim da se vrnete on topic. Vaše pravno mišljenje me sploh ne zanima. :)
Lost is my soul wondering in space and mistery...

Thomas ::

Mene tvoje še manj.

Kdo si ti, da boš govoril, kaj te zanima in kaj ne?

Odpiralec teme?

Preveč si ga misliš. Mi smo on topic, če tebi ni kej všeč, je pa tvoj problem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Pravniki ne vejo, o čem 105. člen govori, ker nikjer ni točno definirano, kaj "javna funkcija" je.


Brez skrbi. Pravniki že vemo kaj razumeti pod pojmom javne funkcije

Če tega ne ve en Thomas pa tud "big deal".
Kdo pa je en Thomas, ki si domišlja da je najbolj pameten.
Pravnik ziher ne, če take "ven meče".;)

Ndrej ::

A je kdo gledal HriBarja? Gost je bil kdo drug kot Drnovšek (pravi). Jaoooo, kaj takega pa še nisem videl. Odgovore je dajal tako čudne kot se sploh ne spodobi za predsednika. Že to, da se spusti tako nizko in se pojavi na takem šovu, je po mojem mnenju smešno.

flipflop ::

Za tiste ki so zgrešili oddajo jo lahko pogledajo preko interneta na tem naslovu: HriBar

Se mi pa ne zdi da se je z nastopom kam spustil.

JanezekNovak ::

Po mojem osebnem mišljenju si predsednik kot uradno oseba, predstavnik države ... ne bi smel nikoli privoščiti, da nastopa v takih showih. Lahko privoli v sodelovanje v družbeno informativni oddaji, ne sme pa nastopiti v zabavni oddaji. Saj bi moral predsednik imeti neko državniško držo!

Glede gibanja, zaradi mene lahko komot ustanovi gibanje po mandatu, ki ga je dobil od državljanov, ne pa v samem mandatu predsednikovanja.

Imam pa tudi vprašanje. Ali je predpogoj 100% zdravstveno stanje kandidata za predsednika države? Ali je vseeno, če je človek na smrtni postelji pa lahko vseeno kandidira?

Ali lahko predsednika vlada zakonsko odstavi, če je dokazamo, da ni zdravstveno sposoben voditi države?
http://www.euroairsoft.com/

Thomas ::

Eden more bit najbl pameten, ane Barakuda1? Ampak nismo zato tukaj, da bi ugotovili kdo.

Pač pa je Trubadur zastavil eno ključno vprašamje. Namreč kako more Drnovšek voditi neko gibanje, če imamo 105. člen Ustave?

A to mogoče le ne gre skupaj?

Dejte vsi pravniki Slotecha - spravite skupaj odgovor na to dilemo, če zmorete!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Hm...moralo bo pisati na nekem papirju da vodi gibanje...in torej opravlja javno funkcijo v nasprotju s 105.členom in ga zato kači 109.člen in lahko izguba funcije predsednika države. Tako teorija v praksi ga bo pa nekdo z dovolj časa "time is money" moral spraviti pred ustavno sodišče in uspeti prepričati 2/3 sodnikov da je drnovšek kriv ali vsaj malo puklast. To pa ne bo tako lahko...se pa strinjam vse skupaj je za naše glave navajene space shootinga še posebej po nastopu v Hribar-u res malce kontroverzno:\
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Ja. Mi je všeč tale 105. - 109. - 2/3 ... kombinatorika. Tako IMHO tudi je, vendar še čakamo na dragoceno mnenje Slotechovskega pravnega ceha.

Bomo videli če bo kaj. Pa če bo kaj nepovzetega od dona filipa. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

L0sT ::

Ker se nekateri radi delate pametne , čeprav mogoče na tem področju niste in da boste vsi malo razmislili, kopiram:

104. člen
(prisega predsednika republike)
Pred nastopom funkcije izreče predsednik republike pred državnim zborom naslednjo prisego:
Prisegam, da bom spoštoval(a) ustavni red, da bom ravnal(a) po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije.

105. člen
(nezdružljivost funkcije predsednika republike)
Funkcija predsednika republike je nezdružljiva z opravljanjem druge javne funkcije ali poklica.

109. člen
(odgovornost predsednika republike)
Če predsednik republike pri opravljanju svoje funkcije krši ustavo ali huje krši zakon, ga državni zbor lahko obtoži pred ustavnim sodiščem. Le-to ugotovi utemeljenost obtožbe ali obtoženega oprosti, z dvotretjinsko večino glasov vseh sodnikov pa lahko odloči o odvzemu funkcije. Potem ko ustavno sodišče dobi sklep državnega zbora o obtožbi, lahko odloči, da predsednik republike do odločitve o obtožbi začasno ne more opravljati svoje funkcije.


Prav tako, da boste nehali s pravnimi nasveti, vam prilagam za branje naslednji link. Za vse lenobe pa kopiram tisto važno stvar:

Funkcionar med trajanjem funkcije ne sme opravljati pridobitne dejavnosti, ki je po tem zakonu nezdružljiva z njegovo funkcijo.


In kot sem že omenil, se tukaj ne gre za pridobitno dejavnost!!!

Želim vam prijeten dan še naprej
nasvidenje

p.s.:Thomas, jaz nisem pravnik pa sem ti že razjasnil stvar, še Barakuda1 se ti nasmiha zaradi tvojega "sklepanja in logike".
Lost is my soul wondering in space and mistery...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: L0sT ()

Trubadur ::

To je predlog zakona.
Berite Thomasa!

Thomas ::

> še Barakuda1 se ti nasmiha zaradi tvojega "sklepanja in logike".

Tolk slabš za Barakudo. On se nasmiha, govori kako nimam pojma, potem ga pa vprašam (z vsem pravništvom Slotecha vred) kakšna pa je situacija ...

Pa nič. Nula. Zilč.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Ha saj nismo na sodišču...pa tudi vloge na ustavno sodišče ne bo vložil nihče od nas... Nevedno merimo pimplne in če je kdo strokobnjak naj lepo razloži, v čem se motimo in zakaj kratko pišamo. Tako se naučimo tudi logike prava, po kateri se bogatemu skida kapa in revežu glava ali pa morda, tudi ne vedno. Zdi se mi, da pa občutek za logiko in spremembe - novice pa fantje na tem forumu imajo in to nadpovprečni. Nihče ne more zanikati da se je naš "glavni" in "zastavonoša" začel malce drugače obnašati kot doslej. Ali je to dober ali slab znak, vsak od pišočih kalkulira 100 na uro. Nekateri tudi verjamemo, da ob njem stoji mašinerija prava, ki bi ga branila težkega škandala, tudi če bi demonstriral proti zaprtju prodajalne "sa kondomima mecima i ostalom prirodnom robom" in da jasno ne bo šel delati nečesa neustavnega. Vendar je pa tudi res da, če ustanovi društvo za odreševanje židov in ostalih z arabskega polotoka, tam prevzame funkcijo maharadže in namesto plače dobi položnico vsak mesec za članarino to še ne reši vseh problemov...če že pravne (kar pomeni luknjo). Vzemimo da tako društvo ni pogodu večini državlajnov SLO in da nekako tudi ni v skladu z politiko SLO in da povrh vsega še vzame preveč energije in časa potem jasno zadeva postane sporna....In mora biti mehanizem, ki to prepreči. Boste rekli, kdo je pa tako neumen da bo to delal zastonj...hm ne vem kako bi potem upravičili dejstvo da sposoben ekonomist kot je Drnovšek raje ne managira kje za 3 miljone...ali pa sodimo, da v politiki kot poklicu vsi sedijo zaradi plače in jih moč intrige in oblast pa tudi reševanje problemov, ne zanimajo?...No v tem konkretnem primeru gre kolikor je presoditi za pobudo, pozitivno, v dobro predvsem SLO in tako lepo upraviči svojo gesto celo pred sodiščem Luciferja in Svetega petra. ...Se opravičujem strokovnjakom ampak če bi bil čefesuperin ne bi tole bral ampak bi verjetno bulil v tisto o uploadanju v nebesa...ko leta tečejo in bi spraševal, kako pa to da jaz v moj pc ne morem naložiti svojega znanja pa mi že 12 let obljubljajo...celo kabel sem že vtikal v rit...no ne biti takoj užaljeni...nevednost je ozdravljiva bolezen...neumnost malce teže:\
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Nejc Pintar ::

sicer je precej off:
Zakaj se ne bi smel Drnovšek udeleževati zabavnih oddaj? A predsednik se pa ne sme zabavat?
Pa odgovori so bili dobri. Je parkrat zbegal Hribarja. (To uspe zelo malo ljudem)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Thomas ::

Drnovšek sme nastopati na TV.

Dvomimo, če sme opravljati kakšno drugo javno funkcijo. Naprimer voditi neko gibanje ali stranko. 105.

Pravniki molče.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nejc Pintar ::

Tukaj se postavi vprašanje če je on vodja te organizacije. Lahko je le ustanovitelj, za vodjo pa postavi eno marioneto.
Lahko je biti prvi, če si edini!

cryptozaver ::

Sklepam. Dr. Drnovsek ima svoje svetovalce. Tudi pravne. Zakaj bi torej pocel protizakonite reci. Da ga ST zasaci?

Daedalus ::

Dvomimo, če sme opravljati kakšno drugo javno funkcijo. Naprimer voditi neko gibanje ali stranko. 105.

Najprej je treba razsčistit, kako pravo opredeljuje "gibanje," če ga sploh. Lahko ustanovi društvo, recimo. In je lahko komot vodja, ker to ni javna funkcija. Stranka...je pa druga stvar. Tako da meni se zdi, da to ni sporno. Če bi blo, bi že njegovi nasprotniki skočli v luft.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

L0sT ::

Pa to vam govorim že od šestega odgovora dalje. A res ne znate prebrati stvari, je premisliti parkrat preden kaj napišete? Jaz sem se to sam naučil, vam pa morajo drugi govoriti!

In pol se ima Thomas za brihtnega :)

And now cut the crap about politics. Nisem odprl teme, da boste svoje jezike brusli in pravo študirali. :P

over & out
Lost is my soul wondering in space and mistery...

bili_39 ::

Najprej je treba razsčistit, kako pravo opredeljuje "gibanje," če ga sploh. Lahko ustanovi društvo, recimo. In je lahko komot vodja, ker to ni javna funkcija. Stranka...je pa druga stvar. Tako da meni se zdi, da to ni sporno. Če bi blo, bi že njegovi nasprotniki skočli v luft


Tudi take stvari bi lahko bile sporne. V kakšnem posebnem primeru - recimo, da ustanovi gibanje, ki ima za cilj kakšne protiustavne zadeve, ki bi pa že zato bilo sporno.

Tole gibanje po mojem ni sporno. Pa tudi ni rečeno, da bo Drnovšek vodja. Je pobudnik.

Thomas ::

Aha. Zdej razumem. 105. člen Ustave sicer velja, vendar Drnovšek ga s tem gibanjem že ne more kršiti, sicer bi pravniki, ki jih ima okoli sebe, to že povedali.

>:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

bili_39 ::

Vprašanje je torej, kako kdo razume pojem javne funkcije. (razumevanje posameznika seveda ni merodajno - merodajno je tolmačenje ustave s strani stroke) ;)

Mislim, da zaenkrat s tem gibanjem ne krši 105. člena ustave.

Je sploh jasno, kakšni so pogoji vključevanja v gibanje, ali podroben program ali ... karkoli sploh?

edit:typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bili_39 ()

Daedalus ::

Jah, poiščite razlago 105. člena ustave. Če želiš Thomas dokazovat, da Drnovšek s tem stopa na rahlo sivo pot - je to najbolj logičen korak.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

L0sT ::

Gibanje za pravičnost in razvoj spletna stran deluje. Tisti kmalu je le prišel, a važno je, da je prišel.

Več informacij je na strani, tako da vam jaz ne bom pisal nič ekstra. Gremo se prijavit :P
Lost is my soul wondering in space and mistery...

Phoebus ::

Po formalni registaciji Združenja Gibanje za pravičnost in razvoj bomo naše člane prosili za plačilo članarine. Letna članarina bo znašala od 1.000,00 do 10.000,00 SIT (od 4,17 do 41,72 EUR). O višini plačane članarine odločate sami in sicer v okviru vaših zmožnosti, oz. vaših želja. Vse podrobnosti in navodila vam bomo podali naknadno, po formalni registraciji Gibanja.

http://www.gibanje.org/?action=register

Lalala, tralala....
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predsedniški kandidat Miro Žitko (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
548597 (6735) Matija82
»

RKC : Država (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10915840 (15840) Daedalus
»

SOVA (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
91443902 (30541) Jst
»

Kam hitimo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
874997 (3442) jype
»

Gibanje za pravičnost in...Gorivne celice

Oddelek: Loža
492362 (1334) Calligula

Več podobnih tem