» »

Reforme na mizi

Reforme na mizi

««
3 / 17
»»

poweroff ::

d.d., d.o.o., javni zavod - to so le organizacijske oblike. Sindikati pa s pridobitvijo statusa zgolj dokažejo, da izpolnjujejo neke pogoje. Skratka - vsakdo ne more imeti sindikata. Vstopni pogoji so, da maš toliko in toliko članov, da je članstvo regionalno porazdeljeno, itd...

Zakon določa le vstopni pogoj za organizacijsoo obliko "sindikat". Od tam naprej (oz. celo do tam) je stvar trga, da si te organizacije pridobijo članstvo in finance.

Aj, aj, aj, a zdaj vas bo pa domnevni "komunist" Matthai prepričeval zakaj je treba zaupat kapitalizmu?
sudo poweroff

Thomas ::

Mogoče, da je stvar trga. Vendar to ni stvar svobodnega trga, pač pa politično kontroliranega trga, od česar imajo največ škode prav industrijski delavci.

Poglejmo samo tale nemški IGMETAL!

Članstvo mu upada, ker korporacije potrebujejo vse manj njegovih članov, pri istem ali (veliko) višjem outputu. Vedno manj je sposoben zagotavljati visoke plače kovinarjem, električarjem in podobnim. Sej, kako in zakaj naj bi jih pa?

Sindikati še niso opazili, da zastopajo izumirajočo vrsto, imenovano tekstilna delavka? So. Vendar se zaenkrat od njihovih prispevkov še da živeti, pa se naprej pretvarjajo, da se "borijo zanje".

Matthai, Mici in ostali akcionarji (=nasprotje od reakcionarji) pač stanovsko navijajo za svoje (leve) ideološke kamerade iz sindikatov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Da so sindikati politično kontrolirani trg? V smislu članstvo je obvezno, vodstvo mora delati tako in tako? Kako drugače? Pa res, človek, od kje take neumnosti pobiraš.

Sindikat lahko ustanovi tudi en delavec, več teže, kot npr. sklepanje kolektivnih pogodb, pa imajo reprezentativni sindikati, ki štejejo toliko in toliko članov. Članstvo je seveda prostovoljno. Kar je pomembno, pomoč je brezplačna. Pa naj gre delavec z neto pod 100 k k odv. Čeferinu (kar je itak sicer neumnost, ker se ne ukvarjajo kaj dosti pri njih z delovnim pravom) in ga naj plačuje iz svojega žepa ne glede na uspeh.

Kar pa se izumiranja tekstilnih delavk tiče, oprosti Thomas, da imajo sindikati namen zastopati tekstilne delavke, dokler jih bo še kaj. Sej razumem, da je tvoj nasvet drugačen, ampak, koga briga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

> oprosti Thomas, da imajo sindikati namen zastopati tekstilne delavke, dokler jih bo še kaj

NE oprostim. "Rezultati" njihovega zastopanja so več kot klavrni, zakaj bi jim oproščal?

> Sej razumem, da je tvoj nasvet drugačen, ampak, koga briga.

Marsikoga. Marsikomu se zdi zanimivejše moje mnenje, kot 100 let stare socialističnih lajne, ki jih ti (še) goniš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Saj zadeva je zelo preprosta. Članstvo v sindikatih NI OBVEZNO.

Tako kot mi ni treba skleniti naročniškega razmerja z mobitelom, pač pa ga lahko s simobilom ali Vego. ali pa z nobenim.

Da sem neumen, ker sem naročnik Vege praviš?


Morda. A svoj denar v kapitalizmu porabljam sam, po lastni presoji. Država mi ne sme določati kako naj ga porabim. Razni socialistični ideologi tudi ne.

Jasno?
sudo poweroff

Thomas ::

> Morda. A svoj denar v kapitalizmu porabljam sam, po lastni presoji. Država mi ne sme določati kako naj ga porabim. Razni socialistični ideologi tudi ne.

Seveda ne. Razen, kar ti pobere z davki. Tega bi bilo pa z EDS manjši procent.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Torej - morda so rezultati dela sindikatov res klavrni.

Morda ima Vega res slabo ponudbo.

Vendar sem lahko naronik Vege, če to želim. Ravno tako lahko plačujem sindikalno naročnino, če to želim.

Jasno?
sudo poweroff

Thomas ::

Lahko tudi mafiji plačuješ zaščito.

Razumeš?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Hočem reči. Mafijska in sindikalna varnost sta zelo podobne kvalitete. Mafija je sicer izven zakona, sindikati se pa valjajo znotraj zakonodaje.

Potem se pa lahko sprenevedamo, kako "svobodne" so tekstilne delavke pri izbiri svojega "varuha".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Thomas, v tej debati se vedno bolj odmikaš od realnih tal, tako da nima več smisla..

Thomas ::

Od kerih "realnih tal"? Od tistih, po katerih ti hodiš, velespoštovana Mici?

Pa še Matthai zraven?

Realna realnost je pa ta, da vedno manj štrikaric naplete vse več puloverjev. Tehnološko odvišne štrikarice Svobodni in Neodvisni sindikati niso "zaščitili". IMG Metal je isti pofl kot Pergam. Te industrije se avtomatizirajo, sindikati pa parazitirajo naprej na izginjajočem "delavskem razredu", z blagoslovom "socialne države" iz Ustave.

Mici, to je čez tvoje doumevanje sveta, pa zato nič manj realno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Ne bluzit Thomas. Mafiji zaščito plačuješ pod prisilo. Sindikati so pa čisto prostovoljni.

Zanima me samo, ali si pristaš svobodnega trga in svobonega razpolaganja z LASTNIM denarjem, ali pa si pristaš socializma?
sudo poweroff

Thomas ::

S tabo in tvojim sofizmom Matthai, je škoda zgubljat čas. Zato nekaj produktivnejšega, za ostale:

- leta 1820 je bilo v kmetijstvu zaposlenih 70% delovne sile v USA

- leta 2005 še 2% v kmetijstvu

- leta 2005 v industriji še 10% delovne v USA

- delež zaposlenih v industriji v USA pada za nekaj % vsako leto, medtem ko gre industrijski output gor za 4% vsako leto

Premislite to!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Hehe, Thomas. Spet sem te stisnil v kot, pa hitro menjaš temo.

Ampak se ne damo - socialiste tvojega tipa bomo razkrinkavali venomer in povsod, dokler svet ne bo očiščen te nesramne ideologije...:D :D :D Let true capitalism and democracy prevail! >:D 8-) :P
sudo poweroff

drejc ::

"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Thomas ::

40 per cent of all Swedish households would rank among low-income households in the USA
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

BigWhale ::

Pobrisal sem nekaj precej osebnih in pobalinskih sporocil... ;)
Dajta se zadrzevat no.

Thomas ::

No, sej prov. Naj ostane debata na kolikortoliko nivoju.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tear_DR0P ::

very interesting
mislim, da mora EU uvedit lastno orožarsko industrijo in si privoščit več vojn kot ZDA, bomo pol primerjal gospodarsko rast - jst namreč sumim, da njihova vojaška industrija ni izvzeta iz tega članka in iz teh primerjav
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Thomas ::

Ti to lahko sumiš kolikor hočeš, vendar je to tvoje velespoštovano mnenje - zelo naivno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Olajuwon ::

Posvečeno tistim, ki se jim zdijo reforme nepotrebne


Estonija in Slovenija imata veliko skupnega. Obe sta bili v nekdanjih domovinah najbogatejši in obe sta ju zapustili s kompleksom večvrednosti. Estonci radi razlagajo, kako bolj zahodno usmerjeni, tehološko napredni in konkurenčni so kot druge nekdanje sovjetske kolegice, Slovenci pa neutrudno poudarjajo svojo alpsko in srednjeevropsko dediščino.Obe sta lahko ponosni nase, saj sta trdni, cvetoči državi z močnimi institucijami. Slovenija ja najbogatejša postkomunistična država, Estonsko gospodarstvo pa se je v zadnjem četrtletju povečalo za 9.9% glede na leto prej. Obe državi sta članici EU in Nata in bi radi uvedli Euro leta 2007.

Estonci Slovencem že dolgo zavidajo njihovo bogastvo in varnost. A razmerje se zdaj obrača. Slovenija bi rada dosegla estonsko rast. Letošnja, ki naj bi dosegla 3.9% ne bo dovolj in takšno rast bi kmalu lahko dosegle tudi druge postkomunistične države. Premier Janez Janša za to krivi postopni prehod prejšnjih vlad. estonija naj bi bila dober zgled, meni po obisku v tej državi.

Med drugim bi rad posnemal estonsko enotno davčno stopnjo, ki znaša 24%. Izpolnjevanje davčne napovedi, ki jo 80% Estoncev odda po elektronski pošti, traja nekaj minut. Slovenski davčni sistem pa ne razumejo niti strokovnjaki. Obdelava napovedi se vleče pol leta, v Estoniji traja 5dni.

Janša je opazil tudi estonsko gospodarsko odprtost, ki izvira iz l.1991, ko je po zlomu SZ država morala začeti iz nič. V Estoniji so privatizirali skoraj vse, odpravili vse visoke tarife, nadomestila, pomoč in omejitve glede tujega lastništva. S tem so privabili tuje vlagatelje in dosegli proizvodni razcvet, okrepile so se storitvene panoge in odprla se je velika, neverjetno uspešna niša tako imenovanega Novega gospodarstva.
Za Slovenijo se je v času Jugoslavije zaradi živahnega izvoza zdelo, da sploh ni socialistična država. A danes bi težko rekli, da je povsem kapitalistična. Medtem ko ima najboljše pristanišče v tem delu Evrope, ter izdelovalce pohištva, gospodinjskih aparatov in zdravil svetovnega slovesa, slovenske banke in storitvene panoge škripljejo. Eden od razlogov je prevelik vpliv države na gospodarstvo, drugi pa da so glavni lastniki ljudje od znotraj, ne pa tujci. Konkurenčnost je šibka, inovacij premalo, v Sloveniji ni družbe, ki bi jo lahko primerjali s kakim estonskim računalniškim podjetjem. Janša za to krivi 'stare mreže' iz jugoslovanskih dni, in deloma ima prav.

Janšev tretji veliki načrt je reforma javne uprave.Nad izjemno učinkovito estonsko je bil kot večina tujcev navdušen, a sistem še zdaleč ni popoln. Institucije podedovane iz sovjetskih časov, kot recimo ksenofobični urad za priseljence- so vse prej kot učinkovite.
Janša ne skriva navdušenja nad preprostostjo estonske javne uprave. Uvedel je elektronsko registracijo podjetnikov in zakon, s katerim bo oklestil izpolnjevanje obrazcev: če so podatki že v sistemu jih mora država poiskati sama.

Zaspana in vase zaverovane slovenske institucije potrebujejo spremembe. Estonija se na globalnem izobraževalnem trgu lahko pohvali z več deset ustanovami (sicer različne kakovosti), ki ponujajo izobraževalne programe v različnih jezikih po konkurenčnih cenah, na katere se vpisujejo tudi tujci. V nasprotju pa slovensko šolstvo zavirajo birokratske ovire, recimo da morajo biti vsa predavanja v slovenščini.
Marsikdo v Sloveniji ni prepričan v Janševo zavezanost reformam., kot je to obljubljal pred volitvami. Doslej tega namreč ni ravno dokazal. A potrebno je pozdraviti pripravljenost da se uči iz zgledov drugih. Večina držav namreč vztraja, da so njihovi problemi nekaj posebnega. In tu se skoraj vedno motijo

Prirejeno po The Economist
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Daedalus ::

JJ bo moral, če bo hotel, da so reforme uspešno poseči precej dlje...odpraviti bo treba namreč naš "ljubi" korporativizem, z ustanovami kot so GZS na čelu. Drugače se zna zgodit, da bojo reforme ostale - na papirju.

Samo odpravljanje te "hobotnice" (kot se je zadnjič izrazil eden izmed gostov na Omizju? o umiku države iz gospodarstva) bo pa svojevrsten problem, pa zaenkrat ne kaže, da si to JJ&Co. sploh želijo - zaenkrat kaže bolj v to smer, da "leve" face v tem klobčiču zamenjujejo s "svojimi". Se pa drugače strinjam z zgornjim sestavkom. Pa še enkrat - nameni so dobri, samo resnih reform ne bo pred uvedbo €, kar zaenkrat pomeni leto 2007, kar pa avtomatsko pomeni - v drugem mandatu. Če popuši na volitvah - pa vprašanje, kaj sploh bo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Ma dej no nehi! Ko je pa vlada odprodala delež SODa in KADa v Mercatorju - torej ko je (že) sledila svojim obljubam - pa tak cirkus, kako je bila država oškodovana!

Levičarji ste mau dvolični. No, precej.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

podbevna ::

Tomas to pa ni res.
Prodaja Mercator je bila slaba, ker je bila v nasprotju z vsem za kar se zavzemamo pravi liberalci. Ni bilo javnega tenderja, ni bilo maksimalne cene, ni bil omogočen dostop do posla potencialnim slovenskim in tujim investitorjem. Posli po mizo, ohranjen politični vpliv prek prijateljev vertikalni karteli pa so le nadgradnja.

Ni mogoče, da se zavzemaš za svodboden trg kapitala in zagovarjaš svinjarijo Mercator.

Thomas ::

To, da je bila svinjarija ne vem. Dopuščam pa.

Vendar vlada se je znebila dela premoženja. V nasprotju s tem, kar trdi Dedalus in ostali levičarji, kako "samo še bolj osvaja vpliv v gospodarstvu".

Naj se ga otresa še naprej!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Thomas, hočeš reči, da je edini kriterij, da se država znebi deležev v gospodarstvu? Ker če ja, potem predlagam, da naslednji tak delež podarijo meni. :D


Nobeden ne pravi, da je bila prodaja Mercatorja sporna zaradi dejstva prodaje. Sporna je bila cena, naič prodaje.

Sicer pa to že veš, kajne?
sudo poweroff

poweroff ::

Aja, vpliv države je treba zamenjati z vplivom garniture (oz. elite) blizu trenuitni ekipi, ki vodi državo.

Se pravi namesto LDSovske paradržave sedaj dobivamo SDSovsko. No, TO pa je problem.
sudo poweroff

Thomas ::

Če prodajajo sami sebi pod ceno, potem so naredili svinjarijo, zaradi katere naj bodo kaznovani. ČE.

Vendar argument, da "ne privatizirajo, samo pravijo da bodo" - ni dober. Vsaj nekaj so že privatizirali. Če v "LDS stilu" - je pa zaenkrat še vprašanje.

Vendar "nobene privatizacije ni in je ne bo, nova vlada samo krepi svoje pozicije v državnih firmah" - je pa očitno neresnično.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Ma dej no nehi! Ko je pa vlada odprodala delež SODa in KADa v Mercatorju - torej ko je (že) sledila svojim obljubam - pa tak cirkus, kako je bila država oškodovana!

Thomas, če bi bla prodaja transparentna - se ne bi oglasil. Oglasil sem se zgolj zato, ker zadeva zgleda sumljiva od daleč, kar še samo potrjuje dejstvo, da vlada obstruira raziskavo na to temo. Če je blo vse lepo in prav, jim najbrž tega ne bi blo treba, ne?

Osebno sem pa zato, da se država znebi čimveč premoženja in poskrbi zato, da bo gospodarstvo lavfalo. Obenem pa bi blo prijazno, da se popolnoma ne pozabi na socialne pravice. Mi je pa kristalno jasno, da država z zanič gospodarstvom ne more biti socialna, oziroma da je boljše met malo manj socialno državo, v kateri bo gospodartvo lavfalo in bo posledično dovolj služb. Mogoče me vleče v levo - neumen pa nisem.

Poleg tega pa - prodaja Mercatorja še ne pomeni, da se JJ resno namerava čimbolj umakniti iz gospodarstva. Lahko da je samo politični manever, ki naj bi pokazal folku, da pa vendarle "izpoljnjujejo" predvolilne obljube. Ko bo pa šal za Mercatorjem recimo še kaka banka, pa Triglav - pol pa bom začel verjeti, da vlada misli resno. Če pa je za ene dovolj ena firma - pa tud prav.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Ena firma seveda ni dovolj. Bomo videli, koliko jih bo do konca mandata.

Samo naj Parlament kar razišče VSE prodaje državnega premoženja. Vsekakor.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Fizikalko ::

Thomas, samo nekaj: zakaj že so prodali po nizki ceni, zdaj pa bodo sodelovali pri dokapitalizaciji, če pa se hočejo znebiti delnic? čisti nateg - poceni so prdali in dražje bodo kupili...

Thomas ::

Dokapitalizacija bo manjša, če imajo manj delnic.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Fizikalko ::

Zakaj bi sploh sodelovali pri dokapitalizaciji v primeru, če želijo prodat...

Thomas ::

Kolikor delnic imajo, toliko morajo še dokapitalizirat. Prav tako mora k dokapitalizaciji pristopit kupec delnic.

Po moje - prodajo naj vse. Nočem socializma, niti državnega kapitalizma.

Pravim samo - nekaj so že prodali. Good.

Bodo še kaj? Upam, da ja. Mislim, da ja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Parlament naj razišče... vse. Seveda. Če hočeš stvar pomesti pod preprogo, ustanovi komisijo.

to bi morala protikorupcisjka komijsija vse preiskat!
sudo poweroff

podbevna ::

Se strinjam. Prodaja paradržavnega premoženja je bistvena.

Preiskave za nazaj pa so relevantne le, če bodo izboljšale prakso v prihodnosti. Kot politični obračunčki med različnimi politiki, ki vsi želijo moč prek vzvodov v gospodarstvu pa so bedne.

Če se bo JJ sposoben odpovedati temu vplivu in podrediti politiko gospodarstvu (ja to pomeni kapitalu), kot je to v normalnih državah je car. Drugače pa je enak bednik kot prejšnji funkcionarji in še lažnivec.

Thomas ::

> to bi morala protikorupcisjka komijsija vse preiskat!

Se ne morem bolj strinjat! MORALA BI, že do dandanes vse prodaje državne lastnine - pa je?

Ni. Zato ni škode, če jo ukinejo.

Seveda lahko raziskujejo zadevo tudi tožilci. MORAJO jo. Pa seveda so tudi ti doslej tozadevno spali.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Če se bo JJ sposoben odpovedati temu vplivu in podrediti politiko gospodarstvu (ja to pomeni kapitalu), kot je to v normalnih državah je car. Drugače pa je enak bednik kot prejšnji funkcionarji in še lažnivec.

True.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Zakaj se potem ne sprejme zakona, ki reče: vse te zadeve naj preišče protikorupcijska komisija. Infrastrukturo že imajo, vpeljani so - torej naj delajo.
sudo poweroff

Thomas ::

Samo zato, ker domnevajo, da je ta komisija gnila. Zaradi preteklih izkušenj z njo, seveda. Ko "ni nič našla".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_marko ::

Naj se ustanovi nova, bolj učinkovita z drugim kadrom.
Ta staro pa naj ukinejo.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

kopernik ::

Kdo pravi, da komisija nič ne dela ?
Kos je nekaj našel in pravi, da to ni maščevanje Virantu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

MadMicka ::

Tale je močna, naj se ustanovi nova komisija za preprečevanje korupcije, ki bo bolj učinkovita (ali pa npr. sodišča, karkoli že). Grozn, kakšna demagogija. A če bo novo, bo bolj učinkovito? Samo zato, ker bo novo, bo bolj učinkovito? In to pri tako zapletenih sistemih, kot je družba? To je enostavno laž. V primeru komisije bi to preložili na parlament, ki je prej že desetletje to funkcijo opravljal neučinkovito, poleg tega pa so priporočila EU drugačna, tega pač ne zmore opravljati politika. Da pa bi v primeru sodišč vzpostavljali politične komisije, ki bi kontrolirale vsebinsko delo sodišč, je pa direktni napad na pravno državo in na demokracijo. Btw: za tiste kvazi "desničarje" ki so jih polna usta pravne države, je treba glasno povedati: Slovenija je pravna država!

Thomas ::

> za tiste kvazi "desničarje" ki so jih polna usta pravne države, je treba glasno povedati: Slovenija je pravna država!

Aha. Razloži kako ta komisija paše v pravni sistem, kakšna druga pa ne.

Oziroma - si za Kosovo komisijo ali si proti njej?

Če si zanjo, zakaj si proti kakšni novi?

Če si proti - kaj te je pa potem zmotilo?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_marko ::

Glede na to, da je stara slaba trdiš, da je nemogoče naredit občutno boljšo? Novo?
Trdiš, da je trenutna dobra?

Odloči se Mici...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

poweroff ::

Ne mešat komisije s trenutno personalno sestavo komisije. Osebe se lahko zamenjajo. Menjava institucije je nekaj drugega!
sudo poweroff

Thomas ::

Vlada je pristojna za predloge o ukinitvah in ustanavljanju inštitucij. Sicer bi se Matthai razburjal že takrat, ko je LDS na oblasti ustanovila Uradniški svet in razpustila ne vem kerga hudiča že.

Nič narobe, sicer! To je normalno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

upirna ::

Je pravna, samo nejeno pravo deluje trenutno bolj slabo. No, sej Šturm se je odločil zadeve uredit do 2010. 5 let - upam da mu rata.

JJ ima pravzaprav zelo težko nalogo - ker ni samo od nejga odvisno ali lahko izpelje reforme. Boriti se mora praktično proti vsem - sindikati, opozicija, študenti, celo lastni koaliciji (ob reformah že poka - SLS). Ob takih razmerah je zelo težko speljati reforme, sploh če hočeš ostati na oblasti.

Mi pa daje upanje njegova izjava pred časom ko je komentiral vladno priljubljenost. Rekel je, da reforme ne bodo ravno dvigovale priljubljenost vladi vendar jih je odločen speljati.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

upirna ::

Nobena komisija, ki jo postavi vlada ne more presikovati korupcije. Mislim da je to jasno. Torej je jasno, zakaj je Kosova komisija neumnost. Korupcijo lahko preiskuje le policija ter tožilstvo, v izjemnih primerih državni zbor. Totalna neumnost je pobirati premoženjsko stanje občinskih svetnikov.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

_marko ::

Kako je s podobnimi komisijami, službami drugod po svetu?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
««
3 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenia vs. Češka (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9130748 (28598) jype
»

Osnovnošolska matematika (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
526034 (4819) klemen22
»

Odstop ministra za razvoj - Jože-ta P. Damijana (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
625578 (4276) Daedalus
»

Ali Slovenija potrebuje novo stranko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31018039 (14570) gzibret
»

Davčna merca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15811316 (8569) Thomas

Več podobnih tem