» »

Nezemljani in življenje na drugih planetih

Nezemljani in življenje na drugih planetih

««
8 / 10
»»

ajin ::

Mene osebno te stvari tudi zanimajo, malo kot religija, malo pa kot iskanje vzporednic med raznimi verstvi po svetu in v času.


Gzibret, ce bos to iskal potem bos videl to kar ti jaz in Ramzes govoriva! NAmrec verstva, religije( religare ; ponovno povezati; s kOm le?) so nastale iz starodavnih casov, ko so te entite bile na zemlji, in ljudje so "opevali in slavili njihovo slavo" ce se lahko tako izrazim, zaradi nerazumevanja, mistike, njihovih carobnih del, zaradi pomankanja znanja, torej fizikalno naravnih sil, in tistih sil s katerimi se dan danes ubada znanost! SAmo ocitno so nekatere dela in zapis,i jim bili posredovani in samo v taksni meri v kolikor so le ta "bozanstva" mislila da je potrebno! Torej zavest, okater znanost le malo ve! In moja teznaj se predvsem nanasa na to , da se Znanost kot taka spoji z Vzhodom, da si le ti sezejo v roko, in zacnemo z resnimi eksploracijami, razlicnih fenomenov, v povezavi-zdruzitvijo vseh VED, znanj!

keber ::

Jaz razumem moderno znanost, biologijo, fiziko, astronomijo, tehnologijo itn. zato se ne rabim zatekati v starodavne spise in tam iskati zgodbic, ki bi vse to razložile.

Pri tebi pa očitno velja obratno.

ajin ::

Jaz razumem moderno znanost, biologijo, fiziko, astronomijo, tehnologijo itn. zato se ne rabim zatekati v starodavne spise in tam iskati zgodbic, ki bi vse to razložile.



JOj, keber zdaj pa si povedal tako kot da znanost vse razume, kar se tice cloveka, njegove nenadne pojavitve, nenadni razcvet civilizacije, zacetek jezika in pisave, temelje matematike,atronomije, arhitekture, arheoloske uganke( viri), ki se ne poklapljajo z teorijami nastanka zivljenja,nevedo od kod se je porodila prva informacija, iz katere je vse nastalo. In ce je to prislo iz uma,( kateri dejavnik je ustvaril um, spet pridemo do skrivnostnega faktorja poimenovanega od evolucionistov, koncept energije; Creatorja off ALL; nepersonificiranega, da en bo pomote. Kaj je um, torej zavest; spet veja znanosti biologije, natancneje nevroznanosti, ki je tesno povezana z fiiziko;nevrofizika, pri fiziki pa pojavi zavesti niso pojasnjeni.. pa se spet vrnemo na zacetek.. kaj jasno zdaj?

VSe vemo a ne Keber, in mi pac govorimo o vseh ze znanih jasno utemeljenih dejstvih? KAj je mogocnejse vprasanje ali odgovor? S teboj se ne pogovarjam vec!

gzibret ::

Religija je eno. Znanost je drugo. Ne moreš dati skupaj.

Religija temelji na subjektivnih doživetjih, znanost na objektivnih opazovanjih.
Vse je za neki dobr!

ajin ::

Religija je eno. Znanost je drugo. Ne moreš dati skupaj.

Religija temelji na subjektivnih doživetjih, znanost na objektivnih opazovanjih.


Subjekt opazuje!
DA znanost objektivno opazuje, brez zavedanja kdo je opazovalec, in to je bila ena izmed glavnik polemik pri relativnosti teoriji, in spremembe ki so ocitne zaradi faktorja opazovalca.
KVatna mehanika pocasi dokazuje, samo sam sebe je najtezje preiskati! Medtem ko Indijci/in Vzhod imajo starodavni izrek. Know thy SELF first!

SAme institucije so tiste ki so locile teozofijo( modrost o Bogu; torej energijski nepersonficirani entiteti; energija, vesolje in vse kar je interno eksterno, in m,ultidimenzijsko, kar presega domisljijo, nase vedenje, ali drugace; misticno; nerazumljiv znanstveni koncept)od znanstvenega raziskovanja, torej observacije brez zavedanja kdo opazuje! IN zaradi Manipulativnih koruptivnih razlogov, nerazumnega cloveka ki je izgubil stik z notranjo naravo in primarno tendenco razumevanja Boga; nepersonificiran koncept; ENergijo,tendenca znanosti)! In to ni modrost, torej znanost, razvoj zavesti/intelekta/uma, ampak degradacija/nazadovanje uma, in posledicno unicenje!
VSe je znanost, samo uvideti moras! Bistvo je samo modrost se razume da so vse VEde in znanja zbrana v tem pojmu) in ljubezen! In To JE ENO!

NA tebi je da uvidis enost,ce bi to dojeli, in scistili "srce/razum, zavest" bi do zdaj bili zelo napredni in ziveli v miru in udejanjali naso primarno vodilo, iskanje smisla ; torej razumeavnje BOGA; ENERIGIJE; CREAtor Off ALL!!

Ps: Potem bi bila samo ZNANost, modrost, mri ljubezen, socutje, harmonija, sobivanje!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

keber ::

>>> arheoloske uganke( viri), ki se ne poklapljajo z teorijami nastanka zivljenja,

Se poklapajo, se poklapajo. Samo nekateri stvari ne razumete, potem je pa lažje reči "to ne štima, vesoljci so nad nami" kot pa zadevo dejansko razumeti."

In to velja za vse. Ti pa prav nočeš razumeti stvari, raje se zatekaš v aliene in starodavne spise. Tudi prav, samo potem ne jamraj, da te nobeden noče vzeti resno.

jest10 ::

Daj vrži že enkrat ven definicijo te tvoje "ENERIGIJE; CREAtor Off ALL!!"
Bo šlo?

ajin ::

Daj vrži že enkrat ven definicijo te tvoje "ENERIGIJE; CREAtor Off ALL!!"


Sem ze dal, sem bil brisan. Samo upam da zdaj ne bom!

IMHO ; "BOG" poimenovanje vsebosegajoce energije, >DUHA, ali na kratko poiemnovanje vzajemnega delovanja posameznih fundamentalnih sil in tistih sil katere se nismo odkrili in s kateremi teorijami se borijo danasnji znanstveniki .. da razlozijo vesolje! ( odvzeto je koncept zavesti-duse) Torej znanost! Ocitno so indijci poznali in se poznajo kako delovati z fundamentalnimi silami samo preko zavesti, in od kod jim znanje in tehnike, metode za doseganje taksne zavesti? Njihov odgovor je ociten , od BOGa ki je opisan pod 1.

1. Bog v pravem pomenu besede, izvornem pomenu , ali prvotnem poimenoivanju JHVH ELOHIM; ANUNNAKI; NEPHILIM).. Torej bitja ali " bogovi", ki pripadajo kompleksu , sistemu vesoljstva , imajo ogromno znanje, modrosti ..

Imam doma hebrejski zapis Geneze in je viden napis JHVH ELOHIM, namrec se je tudi ucim z razlogom da preberem biblijo v tem zapisu, in vidim kaksen je prevod! Predpostavka da je narobe prevedeno je malo pretiravana in napacna, se posebaj ko gre za zgodovinski vir, in "svetost", kar nakazuje na cuvanje, vseh zapisov, virov da se le ti zapisi ne zgubijo/popacijo! CE boste to trdili potem lahko dvomim v vse prevode, starih zapisov, od koder smo prejeli znanje/info starih ljudstev, iz katerih smo potem tudi nadaljevali,pa je to nesmiselno ane? Tako da ti argumenti se mi zdijo odvecni! Kako lahko vam poslem hebrejski zapis imena BOGA( 1)?
ALi pa sami najdite( jHVH ELOHIM), kaksni zidovski page!




JAsno je da BOg(1) jev komplesku Boga(2) In Bog ( 2) je primordial "water-fluid"; energy of existance, appearance and non-appearance!





P.S:
KEber, negovorim s teboj( to je zadnji odgovor), govorim pa samo z tistimi ki dajo logicne zakljucke, argumente in linke, in ki so brali in sledili pogovoru!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

ajin ::

JAsno je da BOg(1) je v komplesku Boga(2) In Bog ( 2) je primordial "water-fluid"; energy of existance, appearance and non-appearance!


Nadaljevanje in opisa omembe starodavenga plovila v Kitajski zgodbi Stvaritve.

Boginja Nuwa;

(..)Now she was traveling on a thunder-chariot drawn by a two-winged dragon and two green hornless dragons, with auspicious objects in her hands and a special mattress underneath, surrounded by golden clouds, a white dragon leading the way and a flying snake following behind(..).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

keber ::

Očitno imamo opise starodqavnih plovil tudi v naših zgodbah, ko po zraku letajo čarovnice na letečih metlah. Pa Aladin: vožnja na leteči preprogi. In še bi se našlo :D

In potem ti svojim zgodbicam praviš "dokazi". Daj no, ne me hecat :\

OwcA ::

Imam doma hebrejski zapis Geneze in je viden napis JHVH ELOHIM, namrec se je tudi ucim z razlogom da preberem biblijo v tem zapisu, in vidim kaksen je prevod!

Pa se ti zavedaš, da bo tudi to, kar boš bral v hebrejščini daleč od originala? Se boš lotil tudi apokrifov?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ajin ::

Očitno imamo opise starodqavnih plovil tudi v naših zgodbah, ko po zraku letajo čarovnice na letečih metlah. Pa Aladin: vožnja na leteči preprogi. In še bi se našlo



Nisem se mogel zadrzati, da ne ugovarjam tvojim besedam in povezavam ki so zelo nelogicne, se vidi da nerazumes, niti se nisi poglobil, in DA sem bedak da se pogovarjam s teboj!

CArovnice so produkt srednjega veka, in so izmislek institucije, da bi obdrzali in ustrahovali nevednike, zaradi svojih manipulativnih in imperialisticnih namenov, vladanja, prejema oblasti!
LJudje v tistem casu so bili modreci, ki so zbujali zavest, se ukvarjali z alkemijo, zeliscim, alternativnim zdravljenjem s pomocjo rastlin, tudi dan danes znanstveniki iscejo rastline iz katerih bi lahko izolirane kemijske substance, v vecinah rastline tudi alkaloide, ki imajo v manjsih kolicinih pozitivne ucincke na organizem, in vse to so poznali! SAmo bogi ljudje zaradi svoje modrosti so bili zatirani in nasilno zazgani,ker niso verjeli v prirejene zgodbe, spregledali so resnico in sledili svojemu notranjemu cutu, radovednosti in razumu/intelektu: In zaradi teh nerazumnikov, navideznih dostojanstvenikov, ki so se skrivali za Bozjo pravicnost, ampak le te nikoli niso doumeli niti spoznali, so bili tako omadezevani, v taksni meri da se celo nekdo dan danes jih omenja, in se tako s tem upira cekrvi; satanizem; ki je pa le produkt nerazumnosti, bolehnega uma, velicastnih bitij!! TAko da vidis, da si ti, zgresil, par stoletij! Nimam besed zate!

jest10 ::

Po vsem svojem nakladanju se še sam ne znaš izjasniti, kaj bi rad povedal.
Torej je po tvoje ta "bog" energija ali pametno bitje?
Sicer je pa to itak vse skupaj eno veliko bluzenje brez repa in glave.

Mogoče bi bila pa tema že zrela za zaklep, glede na to, da smo od vprašanja življenja na drugih planetih znova prišli do parjenja nezemljanov z opicami:D

jest10 ::

No vsaj nekaj pametnega si pa le povedal:D :
CArovnice so produkt srednjega veka, in so izmislek institucije, da bi obdrzali in ustrahovali nevednike, zaradi svojih manipulativnih in imperialisticnih namenov, vladanja, prejema oblasti!

Ramesses II ::

Temu se reče digitalni model reliefa (DMR krajše). Nima nič veze z vodo.


lol...In kaj to prikazuje?? :P Pa še praviš, da nima veze z vodo? elevacija površja..hehe.. glej spodaj!

Preberi:
This is a visualization showing the relative size of Mars compared to that of Earth. This version uses false color textures (there are corresponding true color versions as well). The colors correspond to the heights above/below 'sea level.' This version also includes pole axes and an orbit plane.



VIR: NASA Scientific visualization studio

No bom raje pokazal bolj natančni Topografski posnetek in sicer spektralno sliko, z uporabo spektrometra( GRS ) ali detektorja neutronov, ki ga uporabljajo za iskanje vode na planetu MARS, da boš videl podobno, kar prikazuje moj predhodni link. :\


Prava slika Marsa; če pa kaj ni jasno, pa ti dam še link zraven, da ne rabimo več obravnavat ena in isto temo;



VIR: Planetary Photo journal: PIA01253: Hubble's Best View of the Red Planet
p.s. NASA prikazuje planet MARS drugače po enciklopedijah kot dejansko je, in to smo že predebatirali v moji temi. Majhna medijska mahinacija...
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

CArovnice so produkt srednjega veka

No, tole ne bo čisto držalo. Raznim zdravilcem in vračem so od nekdaj in širom sveta pripisovali tudi nadnaravne sposobnosti.

Če meniš, da so čarovnice orodje za legitimizacijo vladanja, zakaj potem tudi tvoji "vesoljci" ne bi bli samo in le to. Da se je bogove za to uporabljajo je jasno in to celo do te mere, da so prirejali oziroma spreminjali svete spise glede na trenutne potrebe. Kako pri tako selektivnem izbiranju virov kot ga imaš, veš da takšna usoda ni doletela tudi tvojih vesoljcev?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

OwcA ::

No bom raje pokazal bolj natančni Topografski posnetek in sicer spektralno sliko, z uporabo spektrometra( GRS ) ali detektorja neutronov, ki ga uporabljajo za iskanje vode na planetu MARS, da boš videl podobno, kar prikazuje moj predhodni link.

Se zavedaš, da kažeš sliko zaledenelega pola? Da oba pola prekriva led je precej splošno znano.

The colors correspond to the heights above/below 'sea level.'

Si opazil, da je sea level pisan v narekovajih? Če še malo pobrskaš, boš ugotovil, da so relief Marsa normalizirali na zemeljskega zavoljo lažje primerjave.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

keber ::

Ramses, tudi Luna ima "nadmorsko višino". Pa vode ni nikjer in je nikoli ni bilo.

Škoda se ukvarjat z osebki, ki vsako znanstveno stvar zanikajo in iščejo dokaze raje v pravljicah. Še posebej ajin.

keber ::

Pa še ena malenkost:

>>> NASA prikazuje planet MARS drugače po enciklopedijah kot dejansko je, in to smo že predebatirali v moji temi. Majhna medijska mahinacija...

Ja, kot sem videl skozi teleskop, Mars izgleda tako kot na slikah NASE, le pri meni manj podrobno. Tako da če bi razložil to "medijsko mahinacijo", pa te potem debunkamo :D

Ramesses II ::

Owca, poglej si citat, in boš videl, kaj govorim....

Gzibret omenja, da Topografski posnetek nima veze z vodo....:\
Ptah-Seker-Osiris

keber ::

Ramses, kaj res ne veš, kaj je topografski posnetek? Ne me hecat, no :D :D :D

Ramesses II ::

Večina na Slo-techu omenja planet Mars kot "mrtvi" planet, jaz dokazujem nasprotno...

Pa neglede, kako zgleda, ali je voda ledena ali tekoča, ali so vodnih tokov,... Mars je živ kot planet, in ima atmosfero! "Thats the Point!"
Ptah-Seker-Osiris

ajin ::

Pa se ti zavedaš, da bo tudi to, kar boš bral v hebrejščini daleč od originala? Se boš lotil tudi apokrifov?


(..)Istorijske netačnosti - ne samo da pisci nijesu očevici opisanih događaja, nego je očito da nemaju nikakav istorijski dokument ili predanje na osnovu kojeg grade svoje pripovijedanje. Njihova netačnost katkad može da se nazove lažju.(..)

To so apokrifi!
NOva zaveza IMHO pa je spojek indijske filozofije, in uvedba koncepta Vseobsegajocega DUHA, ki ucijo institucije ob istem casu pa zanikajo samega sebe. SAmo tist ki verujejo v to, pac verujejo! In po eni strani verujejo v boga(2), ki dejansko je !Torej tudi nic napacnega, dokler se le ta koncept ne uporabi v manipulacijo ljudstev in teznje po oblasti!


Grčki prijevodi

(..)Činjenica je da su ovaj prijevod prigrlili rani hrišćani, kojima je grčki bio bliži od izvornog jevrejskog. Mnogi starozavjetni citati u Novom zavjetu preuzeti su upravo iz Septuaginte, iako se počesto znaju razlikovati od originala (posebno u brojkama). I danas je živa diskusija o tačnosti Septuaginte, kao i o njenom odnosu prema jevrejskom (masoretskom) tekstu. Sigurno je da LXX često daje pogrešna tumačenja, nekad iz teoloških razloga, nekad iz jezičkih, budući da je prilično teško prevesti jevrejske izraze na grčki jezik. Ipak, sigurno je da se određene razlike između LXX i masoretskog teksta javljaju i zbog različitosti predaje (posebno kod brojeva, na primjer 2. Mojs. 1,4; vidi Dj. 7,), te ponekad savremeni tumači daju prednost nekim tekstovima Septuaginte. Ona takođe zna biti od značajne pomoći u razumijevanju nekih starojevrejskih izraza koji su davno iščezli iz upotrebe(..).

(..)Tokom Vavilonskog ropstva (605-538.g.pr.n.e.) Jevreji su praktično zaboravili jevrejski jezik i masovno su prihvatili aramejski. Toga radi rabini (vjerovatno još od vremena Jezdre) počinju stvarati prijevode (heb. targum znači »prijevod«) starozavjetnih tekstova na aramejski jezik. Ovi prijevodi inače sadrže i određene nadopune i komentare. Sačuvani su Targumi Petoknjižja, Proroka i Spisa, od kojih niti jedan zasebno (niti svi oni zajedno) ne sadrže cjelokupni Stari zavjet(..).


IMHO; Aramejski in Hebrejski jezik, kolikor vem, sta si zelo podobna, majhne razlike so!


(..)Arheologija nam daje opšte zaleđe biblijske istorije. Mnogi biblijski izvještaji rasvjetljeni su tek nakon arheoloških pronalazaka.
Pločice sa starim zakonicima nađene u mjestima Nuzi –između ostalog – objašnjavaju za nas neobičan Sarin postupak davanja svoje sluškinje zakonitom mužu (1. Mojs. 16,1-4). Ovo je bilo jedno od mogućih pravnih rješenja za nerotkinju, koja bi imala određenu pravnu zaštitu ukoliko bi njena sluškinja rodila dijete mužu gospodarice(..)

(..)Biblija, kao što smo već rekli, događajima pristupa selektivno i ne daje potpuni opis, jer bi za tako nešta trebala cijela biblioteka, nego prikazuje samo ono što ona smatra važnim. Arheologija nam pomaže da vidimo kompletniju sliku. Na primjer, zahvaljujući arheologiji saznali smo da je kralj Omri, koga Biblija opisuje u svega šest stihova, bio poznat Asircima i da je osvojio Moav. Otkrivamo da je kralj Ahav poslao znatne vojne snage protiv Asiraca u bici na Karkaru (853/2 p.n.e.).(...)

(..)Arheologija nam pomaže da razumijemo mnoga teška mjesta u Biblji, posebno kada se radi o nekoj nepoznatoj riječi. Upravo u ovom smislu savremeni biblijski arheolozi drže da je njihov zadatak da osvijetle biblijski tekst i sadržaj.
Biblijska arheologija je učinila mnogo da se isprave pogrešni zaključci o Bibliji koje su imali naučnici prošlog vijeka smatrajući Bibliju čisto mitološkom knjigom. Arheologija je potvrdila istoriju Biblije (što ne znači da je potvrđen svaki opisani biblijski događaj), što je u biblijskoj hermeneutici zauvijek uklonilo potrebu za alegorizacijom hronika(..).

(...) S ovim navedenim zaključcima postaje jasno da je arheologija nezamjenjivo pomagalo u tumačenju svih biblijskih spisa, a posebno hronika. Ona je veoma vrijedna i u biblijskoj apologetici, a ne smije se zloupotrebiti u senzancionalističke svrhe dokazivanja činjenica koje ostaju u području vjere.(..)


Samo da pokomentiram ; se zloupotrebiti u senzancionalističke svrhe dokazivanja
činjenica koje ostaju u području vjere.
PRAv to se dogaja, manipulacija, vera v dodane izmisljene, a hkrati resnicne koncepte, no vsaj kar se tice Boga( 2).
Bog(1), tudi vedo,dostojanstveniki, zagotovo! Cudez fatime, se spomnimo in odraz cerkve!
In Tore v originalu, ne bom mogel prebrati, zanima pa me kako so prevedli v anglescino in slovenscino. In zaradi izvornega imena torej bog(1) zelim to brati, ker potem je zgodba malo drugace, kot smo bili uceni posredno ali neposredno. In to je moj cilj. Ce bi hotel Toro brat, bi to bilo nemogoce, se seveda razume zakaj !
Aja, v tori pise da je Bog(1) seveda, iskal nauk preden je ustvaril cloveka!
LE kako bo vsemogocni bog, za nekatere bog(2), ampak je razvidno in razumljivo, da gre za Bog(1), iskal nauk, ce pa je vsemogocen?
ZMesnjavo so naredili! C C C!

Ramesses II ::

Ramses, kaj res ne veš, kaj je topografski posnetek? Ne me hecat, no


Mislim, da "nekomu" ni vse jasno tukaj, o čem je govora....IMO ;)

Topografija je veda, ki se ukvarja s proučevanjem značilnosti zemeljskega površja.
Ptah-Seker-Osiris

keber ::

Glej, topografija je dejansko višinsko merjenje površine. Voda gor ali dol. V tem primeru je na Marsu v obliki ledu na polih in pod površjem ter nekaj čisto malega v obliki vodne pare. Ampak voda je tudi na kometih, nekaterih asteroidih, skoraj vseh lunah Jupitra, Saturna, Urana in Neptuna, na Plutonu ter vseh ostali objektih Kuiperjevega pasu, Oortovega oblaka ter vseh objektih vmes. Voda je tudi na polih Merkurja in (verjetno) polih naše Lune.

No, koliko življenja je sedaj na naštetih objektih? ;)

In nisi razložil, zakaj je Mars drugačen na slikah Nase kot pa preko mojega teleskopa? Kje se vidi ta razlika?

Matev ::

ajin ti toliko naložiš da te sploh nihče ne more (tudi če bi hotel) vzeti resno

daj skoncentriraj svoje trditve in sodeluj v debati - diskusija

ti vodiš monologe - mlačne in suhoparne pridige o ne vem čem

zakaj ne moreš razumeti da si nekredibilen ker se skliciješ na sliko ki sem ti jo že linkal ...

če ne veš da je tista slika nastala iz dveh ti res ne morem pomagati... pa ne reči da se obešam na malenkosti

malenkosti so tisto kar sestavlja celoto

in če eno za eno odstraniš tebi na koncu ne ostane nič

nič

Ramesses II ::

Mislim, da ima Matev popolnoma prav, glede "preskakovanja" v temi.

Ajin, raje napiši manj, pa bolj konkretno. Dodaj podatke in obravnavaj po eno dejstvo na enkrat. ;)
Ptah-Seker-Osiris

ajin ::

sveta pripisovali tudi nadnaravne sposobnosti.


Nadnaravno je za primitiven um skoraj vse, torej ti nam znani naravni procesi, in le ti zdravilci so imeli veliko znanje zelisc, na nek nacin tudi kemije itd..LAhko bi rekli zacetni znanstveniki, ki so proucevali in razumeli!

Da se je bogove za to uporabljajo je jasno in to celo do te mere, da so prirejali oziroma spreminjali svete spise glede na trenutne potrebe. Kako pri tako selektivnem izbiranju virov kot ga imaš, veš da takšna usoda ni doletela tudi tvojih vesoljcev


Institucija je prirejala, samo arheoloske vire in dejstva(arhitekture) starega sveta pa ne morejo prirediti v taksni meri, samo pa se strinjam, da uporabljajo drugacne metode! Od vedno je bila ta bitka med znanostjo in religiji, in ko je razum toliko napredoval, institucija ni imela vec oblasti, kot v starih casih, zazgati jih niso morali, so zaceli skladno prirejati zapise gelde na znanost in se koncno zaceli strinjati z konceptom Boga(2), da je seveda skladno z teorijo evolucijo, samo so izpustuili eno dejstvo; Bitja, o katerih pricajo vse civilizacije, pred obostjem te cerkvene institucije katero danes poznamo, in ima dosti velik vpliv!
Odgovor imas pred nosom OWCA, sem velikrat povedal,samo nisi bral, ker si avtomatsko zavrgel, in sodil, le to pa ni nacin za ocitanja neverodostojnosti podatkov in dejstev , katerih sem navedel, zdaj pa sestavi sam! In le nacin ocitanja ni analiticno znanstveno opredeljevanje in utemeljevanje neverodostojnosti dolocenega predmeta!
Utrujen sem !

Bistvo pa je da znanost in religija ne vsebuje nasprotja in je ENo, ker je odvisno od opazovalca in nejgovega razumevanja! SAMo ljudje se nocejo zdruziti, ker vsak hoce oblast, moc, vladanje, bogastvom vecje ozemlje...itd
ALi je to RAZUM? RAzum vzpostavi napredek in se razvija, Evolvira, to pa cemu smo prica v danasnjem svetu pa je UMSKA DEGRADACIJA in UNICENJE!
Upam da ne bo tako, prihodnost in ta Skrivnostni Creator off ALL ; BOg(2) bo odlocilo!
JAsno sem opisal kaj je BOg(2), zanikati to je isto kot zanikati fundametalne sile!

ajin ::

Mislim, da ima Matev popolnoma prav, glede "preskakovanja" v temi.

Ajin, raje napiši manj, pa bolj konkretno. Dodaj podatke in obravnavaj po eno dejstvo na enkrat. ;)


JAz samo odgovarjam na vprasanja, in vcasih eno vprasanje ima dolgi odgovor!
MA imam dosti RAmzes!

Ramesses II ::

Voda je tudi na polih Merkurja in (verjetno) polih naše Lune.


Uhh.dal si mi dober napotek, da lahko objavim spektralno sliko Lune.



Zaledenela voda na Luni mislim, da ni na polih, ampak pod površjem. ;)
Ptah-Seker-Osiris

ajin ::

in če eno za eno odstraniš tebi na koncu ne ostane nič



Odstrani prosim!

Ramesses II ::

JAz samo odgovarjam na vprasanja, in vcasih eno vprasanje ima dolgi odgovor!


Ne me narobe razumet. Vem, da so odgovori dolgi, ampak mislim, da so malenkost predolgi. Popolnoma razumem tvoje navdušenje nad zgodovino, ker tudi sam jo obravnavam z velikim zanimanjem. Ampak vsakemu uporabniku se ne da brat. Zato sem tudi sam skrajšal odgovore, omejil na bistvene podatke.
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

keber ::

Ramses, ne da nimaš pojma o astronomiji, celo o angleščini ne veš prav nič.

Thorium = kalij ;)

Ramses, zdajle si sam sebe potunkal :D

OwcA ::

dejstvo; Bitja, o katerih pricajo vse civilizacije, pred obostjem te cerkvene institucije katero danes poznamo, in ima dosti velik vpliv!

Dejstvo. RKC ni ne prva ne edina institucionizirana religija. Teokracije so obstajale tudi mnogo prej.

Institucija je prirejala, samo arheoloske vire in dejstva(arhitekture) starega sveta pa ne morejo prirediti v taksni meri,

Vsekakor ne, ampak ta uvid je posledica (znanstvene) metodologije arheologije, zgodovine, teologije, ... Laične interpretacije, kot jih ponujaš ti, povečini trpijo za preveč dobesedno interpretacijo ali tako prosto, da uporabijo le koščke (seveda povsem izven konteksta) dejanskega vira v obupnem poskusu, da bi dokazala nekaj [proti čemur govori večina indicev].
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ajin ::

Ampak vsakemu uporabniku se ne da brat.


Razumni berejo, iscejo se poglabjajo razclenjujejo primerjajo!!

OwcA ::

Problem je v tem, da te, ko si enkrat tako "razumen", da si pripravljen brati golomazne prispevke, kot so tvoji, zelo motijo nekoherentnost, nejasnost, nesmiselno ponavljanje, pretiran (prisiljen?) entuzijazem, pokroviteljstvo, nestrukturiranost, razdrobljenost, ...
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Ramesses II ::

Ramses, ne da nimaš pojma o astronomiji, celo o angleščini ne veš prav nič.


Glede Astronomije, in znanstvenih raziskav, si preberi tole:
The Gamma Ray Spectrometer (GRS) uses the gamma-ray part of the spectrum to look for the presence of 20 elements from the periodic table, and is used in the exploration of Mars.

Glede Angleščine pa raje ne bluzi...
Mogoče sem prehitro objavil, ker sem sliko opazil na strani GRS (Gamma Ray Spectrometer), in sem sklepal, da prikazuje vodik. Prej bi temu rekel malomarnost.

p.s.
JAz vsaj priznam svoje napake...To pove dosti več, kot pa tvoja nestrpnost. Enostavno bom gledal, da ignoriram takšen odnos.
Ptah-Seker-Osiris

OwcA ::

To ni malomarnost, ker tvoj sklep, da je voda pod površjem enostavno ni res.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ramesses II ::

No no, Owca, argumentiraj, če že omenjaš moje mnenje.
Ptah-Seker-Osiris

gzibret ::

Ramsses II - pojma nimaš! Tako mimo strelaš, da diskreditiraš še tistih nekaj % stvari, ki jih poveš na relevanten način in ki bi bile morda celo res.
Vse je za neki dobr!

ajin ::

Dejstvo. RKC ni ne prva ne edina institucionizirana religija. Teokracije so obstajale tudi mnogo prej.


Vsekakor ne, ampak ta uvid je posledica (znanstvene) metodologije arheologije, zgodovine, teologije, ... Laične interpretacije, kot jih ponujaš ti, povečini trpijo za preveč dobesedno interpretacijo ali tako prosto, da uporabijo le koščke (seveda povsem izven konteksta) dejanskega vira v obupnem poskusu, da bi dokazala nekaj [proti čemur govori večina indicev].


Nikoli nisem rekel da je to edina instucija, samo sem mislil da bos izluscil moje bistvom to kar sem ti hotel povedati, ki se je seveda nanasalo na tvoje vprasanje!!

DA, nic vec ni misticnega pogleda in "carovnijo", kot nam predstavljajo insitucije o Bogu(1) in bogu(2), ampak predvsem Bogu(1), ki je omenjen iz starodavnih civilizacij, vse do danes. In koncno enkrat je pogled znanstveni! SAmo edina kaj tukaj neutemeljeno je dokaz obstoja teh bitij, kljub temu ce je cel stari svet krical z vsemi viri in super strukturami. In to je tista zavora in nezainterisiranosti, to pa je zmotno!ZAkaj to pocnejo, je jasno in logicno! Motis se kar se tice dobesedne intpretacije, kajti prav to so pocele institucije zaradi svojega nerazumevanje teh konceptov, nezmoznosti uvida, da gre za znanstvene pojave, ali tehnice stroje, kot so plovila . .itd

Vede se ne razlikujejo med seboj, ce jih gledas z pravimi ocmi! In to je glavni problem clovestva sami kujemo in kopljemo svojo jamo, brat bratu dela hudo,( manipulacija,ne zavedanje, nerazumevanej visjih razseznosti bivanja) in s tem zaviramo svoj napredek, kot civilizacija, in kljub temu imamo velike znanstvenike, razumne ljudi, pa POglej! ALi je to razumnost?

Proti cem govori vecina Indicev? Preberi si malo kar sem zgoraj opisal, seveda ce nisi lenuh, in ce rabis veliko casa da preberes, kot nekateri, ki jasno ne berejo, samo zate ne dvomim!

Ramesses II ::

Namreč lahko bi rekel, da je bila prisotnost vode zaznana blizu južnega pola na Luni.
Ptah-Seker-Osiris

OwcA ::

Točno tako, ne pa pod površjem (kako si prišel na podlagi objavljene slike do tega sklepa je že druga, precej bolj temačna >:D zgodba, v katero se raje ne spuščam), kot si trdil ti:
Zaledenela voda na Luni mislim, da ni na polih, ampak pod površjem.

Poleg tega niti ni nujno, da je (vse) voda kot takšna.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

keber ::

Dragi ramses, diskreditiraš se iz enega v drug post. Če ne bi direktno limal slikice na to tablo (in to samo zato, ker si na neki krogli opazil modro barvo, kar je zate avtomatsko voda ;)), b ćže v tretjem stavku lahko prebral:
It is able to measure the abundance and distribution of about 20 primary elements of the periodic table, including silicon, oxygen, iron, magnesium, potassium, aluminum, calcium, sulfur, and carbon.


Nikjer ni vodika.

Ta se meri z nevtronskim spektrometrom. Ta pa je dal naslednje rezultate:


In kaj potem? Voda je na skoraj vseh objektih Sončevega sistema, tukaj ne vidim nič posebnega. Znak o nekem življenju pa to SEVEDA NI!

Ramesses II ::

Owca tudi, če bi polemiziral.

Pod površjem ledenega pola ali katerekoli druge površine, obstoja domneva, da je "tekoča" voda. Samo malo obrnem besede...:D

Če omenim Jupiterjevo luno Europa, je domneva taka.

p.s. Pa še to moram dodat: eno je iskat, in pol trdit, drugo pa je trdit in pol iskat...Keep n eye! ;)

EDIT:Tako se vidi, kdo zna in kdo se dela pametnega. :D
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

DMR - digitalne modele reliefa lahko pobarvaš tako, kot želiš. Ker so zemeljske karte narejene tako, da je morje, ki je nižje kot kopno, pobarvano plavo, so tako tudi naredili z DMR-jem Marsa (zaradi boljše preglednosti in ne zaradi tega, ker je tam morje).

Za ilustracijo podajam slike enega kamnoloma (ki bo čez kakšnih 30-50 let izgledal tako, kot je prikazano).

Kamnolom, kjer je voda na vrhu hriba:



Kamnolom, ki je cel pod vodo (razen najnižjega dela):



Kamnolom, kjer sploh ni vode:

.


Da pa je voda na Marsu, pa je itak znano že kar nekaj časa (10 let, recimo). Samo je zgolj v sledovih na polih. Pa tudi nekaj - tlak na Marsu je tako nizek, da led tam sublimira. Tekoča voda sploh ne more obstajati, ker v trenutku izpari.
Vse je za neki dobr!

Ramesses II ::

Dobra informacija Gzibret...Samo nekaj bi omenil:

(zaradi boljše preglednosti in ne zaradi tega, ker je tam morje)


Mislim, da se nismo zastopli. Namreč omenjeno je bilo, da topografski zemljevid, ki sem ga postal nima veze z vodo in sedaj govoriš, da je zaradi boljše preglednosti, zato sem kasneje nalimal spektralno sliko (Termalno, za boljšo preglednost). Vse to kar sem podal je Topografija...In to je edina točka, katero sem razčiščeval.

Z GRS-som lahko lakaliziraš tudi prisotnost vodika. To sem hotel povedat!
Ptah-Seker-Osiris

Ramesses II ::

Včasih se sprašujem, če iščete napake ali informacije.

Vsak se lahko dela pametnega na tak način, da gleda v wikipedijo in odgovarja vsakih 20-45min. Ampak to zame ni pogovor, še manj pa znanje! Če bi to bilo znanje bi napisali malo več, in bolj konkretne informacije oz. nove, ne pa obirali in opravljali uporabnike v temi. :\
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Ja, ne vem, Ramsses II. Meni se je iz tvojega pisanja zdelo, da si mislil, da je tista plava barva na Marsu voda. Se opravičujem, če sem te popravil, pa tega sploh nebi bilo treba. Samo še vedno se mi zdi, da na začetku nisi bil tako zelo prepričan.
Vse je za neki dobr!

Ramesses II ::

Mogoče se nisem zjasnil pri prvi sliki Mars, ki sem jo postal ...Se strinjam Gzibert!
deleted:

Postane informacije, so pa vsekakor zelo koristne za temo...zato nič ni brezveze...

Meni se je iz tvojega pisanja zdelo, da si mislil, da je tista plava barva na Marsu voda.


Hotel sem prikazat, tako kot piše na Nasini strani; domnevno "področje vode". In razliko od "očiščene" slike...Namreč v medijih je Mars prikazan brez atmosfere in brez ledenih polov...

VIR informacije, da boš videl bolj natančno kaj sem postal: NASA-SVS Mars
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

««
8 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evolucija je teorija in ne dejstvo (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1103114880 (59054) alexa-lol

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25326012 (19761) Ziga Dolhar
»

Odkrili lobanje nezemljanov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18620551 (11790) leiito
»

Mrtev Mars ... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
35125986 (18571) drejc
»

Izvenzemeljsko življenje in inteligenca - Da ali Ne ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10810553 (8741) BigWhale

Več podobnih tem