» »

Aliens & UFOs

Aliens & UFOs

Samsung06 ::

Ok, zanima me najboljša rešitev za tale scenarij.

1) Odkrijemo signal, ki prihaja od 30 svetlobnih let oddaljenega osončja. (30mio je bila pomota - sem popravil)
2) O osončju nimamo pojma. Vemo samo, da ima sonce, in par Jupiter size planetov. Manjše ne vidimo.
3) Sporočilo, ki ga dobimo je izredno negativno. Namreč vidimo nasilne prizore, vojne,... Torej njihov TV.

-------- In sedaj ---------

Sklenemo, da so grožnja. Treba jih je uničiti, podrediti preden bodo oni nas.

1) Kako to doseči v najkrajšem času?
2) Bi šli open war ali bolj stealth(tko, da ne bi vedeli kaj jih je zadelo)
a) Bi prvo poslali spye satelite, da zberejo vse mogoče podatke o njih.
b) Če smo mi ujeli njih so oni tudi nas? Ali razmišljajo podobno, bodo ukrepali podobno?
3) Taktike,...

:\

Zgodovina sprememb…

Maria ::

> Sklenemo, da so grožnja. Treba jih je uničiti, podrediti preden bodo oni nas.

Zanimivo, da vsi izhajate iz predpostavke, da je potrebno inteligenco iz Vesolja uničiti, ker bo drugače ona uničila nas. Ko pa govorimo o novi inteligenci na Zemlji, se to ne bo/more zgodilo/zgoditi. Četudi je/bo sposobnejša kot smo mi. (Upload ta trenutek odmislim).

Pa to zgoraj ni tisto, zakaj pišem ta post.

Na Zemlji dobro poznamo katalitske pogoje pospeševanja reakcij na osnovi ogljika. Ker nam je najbolj zanimiv. Relativno malo pa poznamo katalizatorje za druge sisteme. Katalizatorji pa lahko počnejo marsikaj in delujejo tudi v dokaj čudnih pogojih.

Maria

LordTado ::

ja svoje posnetke gledamo in se čudimo:)))

Thomas ::

> Drugo vprašanje je: kaj je kriterij inteligence?

Inteligenca bi lahko bila zelo velika, kar v enem navidez nič posebnega fizikalnem procesu. Ta proces bi lahko kako destiliral vhodne podatke in jih reorganizirano zapisoval - a nič počel na zunaj. Inteligenca bi lahko bila čisto abiološka in pasivna.

Inteligenca, ki ima pa tudi motive, to je pa že druga pesem. Skoraj ni verjetno, da bi to nastalo drugače, kot skozi neko biološko ali podobno evolucijo.

Vrag si ga vedi! Mogoče je marsikaj, samo ogljikova kemija je silno redka v tem Vesolju. Kakšna silicijeva pa še redkejša. Vsaj tako, da bi kam daleč prišla.


> 1) Odkrijemo signal, ki prihaja od 30mio svetlobnih let oddaljenega osončja.

Najslabša možna kombinacija. To je v oddaljeni galaksiji nekje in komunikacija ni možna. V 30 milijonih let, če se niso uničili, lahko uničujejo vse pred sabo, s svetlobno hitrostjo. Lahko so postali benevolentni in v tem primeru širijo svojo varianto raja na vse strani, s skoraj svetlobno hitrostjo. Tega ne vemo, na to se ni možno zanašati, moramo biti pripravljeni na vse mogoče izide.



> 3) Taktike,...

Samo ena. Kolonizacija z artilecti s svetlobno hitrostjo na vse strani. Sinhronizacija Protokola ob morebitnem trčenju takih civilizacijskih sferičnih front. Asimiliacija v Protokol, ali asimilicija Protokola.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Thomas ::

> Zanimivo, da vsi izhajate iz predpostavke, da je potrebno inteligenco iz Vesolja uničiti,

Ne nujno. Samo če se imajo Hell Singularity ali kakšen nesentienten sistem, ki nima nobenega smisla. Sicer sinhroniziramo protokole.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Kaj če oni nimajo predvidene možnosti sinhronizacije? Fronta nanosond mora sama odločiti, kaj bo naredila. Bo postopala tako, da bo asimilirala vse pred seboj, ali bo kaj utilizirala. Ali se bo pustila utilizirati, konec koncev. Sonde na antipodu še naprej bežijo proč in nič ne vejo, da sfera ni več sfera. Delujejo avtonomno naprej. Poseljujejo z uploadi ali reloadi in protokolirajo. Se razmnožujejo in gredo naprej ven.

Oboje je stvar Protokola.

Tukaj bo sigurno treba upoštevati tudi hitrost in dinamiko širjenja Vesolja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Samsung06 ::

ups, sm imel v mislih like 30 svetlobnih let...

Thomas ::

> sm imel v mislih like 30 svetlobnih let...

Mislim, da je srečanje tik pred subluminalno ekspanzijo obojih, skrajno neverjetno. V vseh teh milijardah let se najdemo ravno na 10 let narazen. Težko.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Samsung06 ::

heh, pustmo zdej verjetnost >:D

Tam so in kaj čmo zdej narediti,.. :D

Thomas ::

> Tam so in kaj čmo zdej narediti,.. :D

Isto, kot da jih ni. Sprožiti moramo Singularnost in potem takoj začeti kolonizirati vse okoli sebe.

Ko naša fronta naleti na njih, jih obravnava kot uboge hudiče in kot naše instance. Uploada, morda s kakšnimi njihovimi vzorci vred.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

> Inteligenca, ki ima pa tudi motive, to je pa že druga pesem.

Motiv je povsem fizikalen/kemijski atribut.

Maria

Thomas ::

Ja, je, je. A še povečuje kompleksnost sistema, ki ima in inteligenco in motive. Zato zmanjšuje njegovo verjetnost. Oziroma povečuje nujnost, da je nastal v evolucijskem procesu.

Tudi motiv brez efektorjev ne pomeni nič. Mora imet en interface do sveta. Še večja kompleksnost, še manjša verjetnost. Vsaj brez evolucije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

>> Uploada, morda s kakšnimi njihovimi vzorci vred.

Glede asimilacije vzorcev je treba biti zelo restriktiven. Sicer se ti lahko zgodi, da maš kmalu tapravo multikulturnost in z njo nestabilnost. Ne splača se tvegati in zajeti še kakšne "viruse", ki bodo razgrajevali Protokol.

Prav tako, če ne še bolj, je treba biti previden pri sinhronizaciji protokolov z drugimi Singularnostmi.

Z mau sreče, ne bomo naleteli na nikogar.

"Pojdita in si podredita Svet!"
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

dzinks63 ::

:)) Opazovati bi jih bilo treba od daleč, neopaženo, kar bi seveda bilo sila težko. Torej bi jih bilo treba naštudirat, če so že mogoče z drugimi civilizacijami v vojni ali pa miroljuno sodelujejo ali pa celo oboje. Če pa drugih civilizacij ni in bi zaenkrat bili sami , bi pa zadeva bila kompleksna do amena. Ali bi se dalo z njimi kaj dogovarjat ali pa po vesolju samo planirajo , oziroma rušijo in podjarmljajo vse pred sabo . Potem nebi bilo druge, kot da se razkropimo po celem vesolju in smo si največji sovražniki.

Sicer pa smo za take galaktične projekte zaenkrat še nerazviti in nimamo kaj za praskat. Bo moralo še kar precej svetlobe pretečt (po moje veliko milijonov let), da bomo na dovolj visokem nivoju za vojno zvezd.

Maria ::

Efektorji in evolucija sta atributa prostora in zakonov, ki v njemu vladajo. Je res, da je komplekstnost/mobilnost(?) tudi odvisna od sistema, kjer se razvijajo pogoji za evolucijo. To je največji kriterij ali se bo razvil dovolj kompleksni sistem.

Kaj je torej zadosten nivo komplekstnosti za dosego inteligence, ki se bo širila v prostor/druge galaksije? Človeštvo sedaj, ljudje-roboti z AI čez 100 let? Kako se bomo širili? Ker tako se bodo širili drugi.

Jaz bi se širila kot EM valovanje v katerikoli obliki, ker je to najlažje.

Maria

Thomas ::

Moje stališče je tukaj znano. V 10 letih bomo zagnali RPOP (Really Powerful Optimization Pracess) v superračunalnikih. Bodisi uplaode, bodisi narejene tako tekoč iz nič.

Če nekateri mislijo, da jih bomo šele v 100 letih, je to v kozmičnem merilu toliko kot nič.

Dogovarjanje je sinhronizacija protokolov. Če imajo kakšnega. Če niso divjaki, kot mi zdaj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Jaz bi se širila kot EM valovanje v katerikoli obliki, ker je to najlažje.

Upam, da to gre.

Ma, bi moralo it, pravzaprav. EM val bi moral biti dovolj, da prevzame kontrolo nad kakšno molekulo, kar je dovolj. Guess so.

To bi pomenilo luminalno širitev, ne samo subluminalno.

Upam, da gre.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

Malo za hec, malo za res.

Potemtakem bi bilo lahko prasevanje v bistvu Bog.

Maria

gruntfürmich ::

z malce domišljije si lahko predstavljamo predelovalno kovin in izdelavo čipov na kolesih, ki se lahko sama reproducira.
inteligenca?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Maria ::

Prasevanje ima valovno cca. 7 cm. Iz utemeljitve astrologije izhaja, da na človeka vplivajo dolgi valovi sevanja, ki ga ustvarjajo ekvatorijalni tokovi na Soncu, na katere vplivajo tudi planeti v Osončju.

Če je torej bilo/bo dokazano, da to območje valovanja lahko vpliva na delovanje človeka, potem je zgodba precej preprosta.

Maria

Thomas ::

Dvomim v to, da bi imelo prasevanje kakršnekoli učinke. To je samo fade away termično sevanje.

Kakšno zaporedje fotonov bi moral poslati nekam, da bi tam naredil self replicating molekulo, ki bi še naprej sprejemala navodila po EM ... je pa mau težji problem. Morda je rešljiv, a bolj težko, da pride iz kakšne random termike.

Je pa to seveda the ultimate tech. Najprej oddaš nekaj signalov na Luno, da se tam iz prahu na tleh stvorijo antence ... kmalu po tistem pa editiraš Luno kot kakšno TXT datoteko. V "UltraEditu", s to omejitvijo, da fizikalnih zakonov ne kršiš. Tako kot jih ne, če edititiraš nek post.

Mogoče, ni nemogoče, mogoče pa je nemogoče.

Vseeno, hook up the Moon to your favorite editor ... da lahko učinke gledaš istočasno na ekranu in skozi teleskop ... bi blo kar coooool!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

No ja, ne samo skoz teleskop, kar skozi okno. Opolnoči, ob polni luni, bi blo najboljš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gruntfürmich ::

Je pa to seveda the ultimate tech. Najprej oddaš nekaj signalov na Luno, da se tam iz prahu na tleh stvorijo antence ... kmalu po tistem pa editiraš Luno kot kakšno TXT datoteko. V "UltraEditu", s to omejitvijo, da fizikalnih zakonov ne kršiš. Tako kot jih ne, če edititiraš nek post.

hehe, zanimivo razmišljanje. Z EM-življenja obsevati prajuhco!:)) morda pa 'teza' o 'božji' iskri le ni tako za lase privlečena:O

ravno zdaj so na sporedu na nationalu dokumentarci tega tipa, namreč o tej iskri med molekulami in življenjem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Maria> Silicija bo v teh inteligentnih bitjih le toliko, kot ga bodo potrebovala za procesiranje (AI), ostalo bo lahko le kovina

To ne drži. Nanocevke so iz ogljika, ki ni kovina.

Thomas ::

Težko je rečt, kateri substrat je optimalen. Kovinski vodik, helij, ogljik, železo, zlato ...? Kateri koktail naštetega? Morda pa kar površina črne luknje ali axioni ali še kaj bolj exotičnega. Kdo bi vedel to zdaj? Stvar kalkulacije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

jype

Ti si en tak patron kot borchi. Nikakor nočeta brati tako kot piše.

napisala sem: ..lahko le kovina. Ker, če je robot kovinski, ki zna iz kovine delati rezervne dele, je to tudi OK.

Nano cevke pa še kako dobro vem iz česa so.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

BigWhale ::

> hehe, zanimivo razmišljanje. Z EM-življenja obsevati
> prajuhco![:))] morda pa 'teza' o 'božji' iskri le ni tako za
> lase privlečena

Povsem verjetno da je kak kozmicni zarek bil kriv za bilipide. ;> Pa potem za mutacijo v self-aware bitje.

Thomas ::

> Povsem verjetno da je kak kozmicni zarek bil kriv za bilipide.

Zelo. Ampak jaz bi rad tak laser, ki bi ga lahko krmilil tako, da mi dela na Luni molekule pod kontrolo. Ki bodo sprejemale ukaze iz mojega laserja še naprej. Tako da bom lahko z Luno delal kot s printerjem ali z robotom. Oziroma še bolj. Da bo Luna samo datoteka na mojem direktoriju. Find & Replace mora delat. Pa Move.

Več ne rabim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Ena takale sintaksa.

Do

Find "Fe"; Move upward

Loop Until when

To bi recimo nosilo železo na površino Lune. Postajala bi vse bolj srebrne barve. Seveda se pa proces ne bi mogel odvijati hitreje, kot bi lahko molekule metabolizirale. Stvar kemije, jasno.

Seveda pa ne bi dolgo delali ročno. Prešaltali bi na autopilota, da nam naredi Luno, kakršno hočemo imet. Precej drugačno kot je zdaj. Izvajalo bi se morda milijon rutin kot je zgornja.

No, to hočemo imet.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gruntfürmich ::

hehe, to hočeš ti imet.:)) :)) morda bi blo bolj pametno na luni zbirat He-3, ki ga je baje dosti.

Zelo. Ampak jaz bi rad tak laser, ki bi ga lahko krmilil tako, da mi dela na Luni molekule pod kontrolo.


hehe, morda pa bomo še prišli kam!!! kaj pa če je tak 'laser' za zemljo sonce? stvar je zelo verjetna! smo enostavno produkt in diktat sonca.:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Žarki s Sonca razbijejo molekule kisika in naredijo molekule ozona. Žarki s Sonca tvorijo različne molekule v naši koži. Žarki s Sonca spreminjajo CO2 in H20 v kisik in sladkor, v molekulah klorofila.

Je pa to ena slepa sila. Mi bi pa hoteli več. Toliko časa oddajt nek signal v pesek, da bi se pesek začel odzivati na naš signal točno tako kot mi hočemo.

Mnogo bolj komplicirana naloga, nisem čisto 100% da je praktično uresničljiva. Morda je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gruntfürmich ::

ravno tko kot sonce omogoča življenje ga je morda tudi naredilo. in lahko da je zelo natančno sprogramirano kaj in kako, da ni kr na slepo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Maria ::

> Dvomim v to, da bi imelo prasevanje kakršnekoli učinke. To je samo fade away termično sevanje.

Spet odgovor iz astrološke utemeljitve. Ni ključna energija fotonov, kjučna je resonanca s procesi v organizmu.

Odgovor je preprost. Pogledati kaj lahko resonira s to frekvenco.

Maria

p.s. To bi lahko pa _marko vedel.

BigWhale ::

> Spet odgovor iz astrološke utemeljitve

Astrologije jaz ne bi prav prevec resno jemal. ;)

Maria ::

BW, tisto, kar si ti predstavljaš zakaj in kako deluje astrologija vsekakor je problematično.

Jaz razlagam, kako je astrofizik utemeljil astrologijo cca. 20 let nazaj. Ampak o tem sem tu že pisala.

Maria

lukanium ::

Sicer bom malo offtopic glede na trenutno tematiko, a vseeno je to spet ena tema o NLPjih, ki se je začela "jokcanjem" believerjev. Imam nezaustavljivo :D željo citirati danes preminulega Clarka.

Of UFOs: "They tell us absolutely nothing about intelligence elsewhere in the universe, but they do prove how rare it is on Earth."

;)
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Thomas ::

Možakar je rekel tudi tole o UFOtih:

Sem jih že preveč videl, da bi verjel vanje

in

Povem vam, zarote države, ki bi vam prikrivala UFOte - ni.Če je, sem del zarote tudi jaz.

in

Če moram čez cesto, da bi videl UFO - ne grem!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PacificBlue ::

Odkrili so organsko molekulo zunaj našega osončja..

Klik
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

Azrael ::

Odkrili so metan C H4

Planet HD 189733 b pa ima 1000°C in je vroči Jupiter ter zalockan na pritlikavo zvezdo.

Metan je tudi v atmosferi planeta Jupiter, tako, da je ta novica bolj v smislu, znamo odkriti sledove metana na 63 svetlobnih let razdalje.

Senzacija bo, ko bodo odkrili planet, ki ima v svoji atmosferi znaten delež kisika. Tole je atrakcija za nevedno rajo in poceni nabiralna akcija za dodatna finančna sredstva.
Nekoč je bil Slo-tech.

BigWhale ::

To je tko k ce bi najdu tisto lego kocko, ki ima samo en clen, pa bi rekel, da zdej kmal si bos pa lahko kar Deathstar in Darth Vaderja sestavil...

PacificBlue ::

Azrael, BW..

Ja imata prav..zanimal me je vaš odziv na tako novico, ki je res bolj čudna..mah ti rtjevci ne znajo več dobrih novic pisat..:)

Drugače ste pa že slišali za Miller-Urey-ev eksperiment? zanimivo..
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

BigWhale ::

Ja, smo slisal. Uspelo jima je (oziroma vsem, ki so poizkusali kaj podobnega) ustvariti nekaj malo bolj kompleksnih organskih spojin, ki pa niso bile ravno stabilne.

gruntfürmich ::

metan organska molekula?

se mi zdi da je skoraj bolj anorganska, čeprav spada pod organsko kemijo. mislim da ima metan bolj malo zveze z organizmi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Matev ::

metan je ogljikovodih

najenostavnejša organska molekula
ch4

BigWhale ::

> mislim da ima metan bolj malo zveze z organizmi.

Ja, vprasaj eno kravo kaj si misli o tem, ko bo prdnila! ;)

Sicer se pa strinjam, metan je mali o od organske kemije. Vsaj ce ga primerjas z enim bolj kompleksnim organskim polimerom ali pa kakim bencinom. :)

Ampak vseeno se ga steje kot organsko spojino.

Ga je pa ze v nasem osoncju polno. Tako, da odkritje cesa takega izven nasega osoncja ni vec tako senzacionalno. :)

Zato je bila 'cela frka', ko so mislili, da so na marsu odkrili mikrobe. To bi namrec lahko pomenilo, da je zivljenje v vesoljo dosti bolj pogosto, kot sicer mislimo, da je.

Thomas ::

> To bi namrec lahko pomenilo, da je zivljenje v vesoljo dosti bolj pogosto, kot sicer mislimo, da je.

Kar bi tudi pomenilo, da ne bomo več dolgo živi. Da zastor pade, preden globlje zaznamuješ svojo prisotnost.

Ali pa da bistveno napredovali več ne bomo. Oziroma, že toliko ne bi smeli, zato je ta možnost izključena. Mi smo ŽE zaznamovali okoliško Vesolje s svojo prisotnostjo.

Ostaneta nam samo dve možnosti:

A - praktično sami smo

B - doomsday je blizu

Tega se večina ne zaveda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gruntfürmich ::

metan je ogljikovodih

8-O 8-O 8-O 8-O neeee, a res????
:)) :)) :)) :)) :))

ker je najenostavnejši, to pomeni, da tudi najenostavneje nastaja z anorganskimi procesi, kjer je prisoten vodik in ogljik. ker pa je vodika na pretek v vesolju, ogljik pa tudi morda ni tako ekzotičen, to pomeni, da je verjetnost da bomo našli anorganski metan kr velika.
zato se mi zdi ta novica bedna.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

Ali pa da bistveno napredovali več ne bomo.


zanimivo je to, kolk smo napredovali v zadnjih 400(?) letih. imeli smo kr veliko civilizacij na zamlji, ki so trajale veliko dlje, ampak se niso(?) dlje prebile po osvojenem znanju. samo uprašamo se lahko, kaj pa še nas čaka.0:) 0:)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

WarpedGone ::

>> samo uprašamo se lahko, kaj pa še nas čaka

Z našega vidika nas čaka čista magija.
Zbogom in hvala za vse ribe

PacificBlue ::

Zanimiv video..spet mislite, da je fake?:)

KLIK
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Bela hiša zanikala kontakte z nezemljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9516329 (13739) Ziga Dolhar

We come in peace... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24241076 (34680) Gandalfar
»

Denarja za iskanje Nezemljanov ni, SETI ustavljen (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
23438335 (31777) jest10

UFO Area 51 - The Alien interview (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58441531 (32571) STASI
»

UFO ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826378 (5349) nuclear

Več podobnih tem