» »

Aliens & UFOs

Aliens & UFOs

««
«
1 / 6
»»

MCSE ::

Mislim, da se je tema v thread-u UFO Area 51 - The Alien interview čist lepo razvila, zato predlagam da jo nadaljujemo.

Vprašanje za vse beliverje in nonbeleiverje, da vidmo če se kej lahko strinjamo:

Ali obstaja možnost da obstajajo civiliztacije ki so nastale zunaj meja našega planeta in so dovolj razvite, da premegajo omejitve našega vesolja kot ga poznamo (torej nas lahko tudi obiskujejo, ugrabljajo in nam serjejo po našem plaetu...)?

Evo vam še eno kost za obirat... ;)

Matev ::

ni nemogoče

Karaya 52 ::

MCSE> Vprašanje za vse beliverje in nonbeleiverje...

Vam ne potegne ne? Znanost temelji na dokazih, ne na beliverjih. Ker pravih dokazov nimate, mlatite prazno slamo. Vaše početje nima pomena, je že prav groteskno.

suntrace1 ::

Obstaja angleški pregovor, ki pravi:
''Absence of evidence is not evidence of absence''

Tema bi bila veliko bolj zanimiva tema, če bi tokrat bili tukaj za spremembo samo ''beliverji''. Tematika bi bila veliko bolj dinamična, če bi se dobivali za spremembo istomisleči. Meni osebno se ne da brati vedno istega prerekanja, ki je že v začetku obsojena na propad. Bi to šlo?




Battle of LA - leta.1942, 6 umrlih zaradi močnega obstreljevanja.

BigWhale ::

Ja, ni nemogoce. Tukaj bi bilo potrebno citirati Butca iz Butec in Butec:

"1:1000000? So, you're telling me that there is a chance!!!"

Le, da se v tem primeru tisti milijon dvigne na kaksno milijardo. :)

PacificBlue ::

Vam ne potegne ne? Znanost temelji na dokazih, ne na beliverjih. Ker pravih dokazov nimate, mlatite prazno slamo. Vaše početje nima pomena, je že prav groteskno.

Hm..včasih v preteklosti je Cerkev imela to oblast in moč, da je odločala kaj je res in kaj ni res...sedaj pa je to vlogo prevzela znanost. Znanost, ki pa mogoče noče posredovat zemljanom informacije, da nezemljsko življenje obstaja,ker odziv množic bi bil neprevidljiv..to pa lahko resno škodi gospodarstvu..:)
Poleg tega, a res mislite, da je človek edino inteligento bitje v vesolju..če bi bil jaz bog bi bila to zame izjemna potrata prostora..
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

> Tema bi bila veliko bolj zanimiva tema, če bi tokrat bili tukaj za spremembo samo ''beliverji''. Tematika bi bila veliko bolj dinamična, če bi se dobivali za spremembo istomisleči. Meni osebno se ne da brati vedno istega prerekanja, ki je že v začetku obsojena na propad. Bi to šlo?

Slotechov forum je namenjen vsestranski osvetlitvi tematike. Takale vnaprejšnja predispozicija z načrtno izključitvijo argumentov 'proti' je s Slotechovim forumom notranje nezdružljiva.

Če želite takšno enoznačno razpredanje, izvolite na Ciciban, Poljub.com, ali pa odprite svojega, believerskega.

Tale tukaj je tech.
https://dolhar.si/

MCSE ::

No vidte, vsaj na nečemu se strinjamo, torej je mogoče.

@BigWhale: Ok vzemimo 1:miljardo: Glede na število zvezd v vesolju mora obstajati na miljarde in miljarde planetov, na katerih je možno prebivati, če bi vzeli tvoje razmerje je torej vsaj miljarda planetov z inteligentno civilizacijo.

@suntrace1: Na forumu naj sodelujejo vsi, seveda s tem da dopuščajo da imajo drugi drugačna mnenja.

@Master D: Beleiverji in nonbeleiverji ni mišljeno dobesedno ampak samo kategorizira ljudi, ki govorijo v prid in nasprotujejo obstoju izvenzemeljskih civilizacij. Glede dokazov za obstoj, jih je po mojem dovolj, vendar se je težko znajti med vsemi fake posnetki ki obstajajo, zato pravijo da je vse fake.

hamax ::

@MCSE mal si okol obrnu to, kar je BW hotel povedat. On pravi, da je 1:milijarda moznosti, da so nezemljani obiskali zemljo.

ripmork ::

možnosti so, vendar kot je bilo že omenjeno zelo zelo majhne.

če bi bil jaz bog bi bila to zame izjemna potrata prostora

heh, glih v tem je štos. Pojem "potrate prostora" je skrb, človeka, s katero se vesolje ne ubada in tega pojma tudi ne pozna. Le zakaj bi se?
Ja, po občutku človeka, ki je prilagojen razmišljanju ekonomičnosti je itak vesolje nepredstavljivo ogromno, polno življenja, realno gledano pa je vesolje zelo dinamičen in organizmom zelo neprijazen prostor,...

absolutno je možno da nismo sami v vesolju, o kakih inteligentnih bitjih pa prej dvomim, kot pa da jih vzamem "for granted".

MCSE ::

OK če je 1:miljarda da so obiskali zemljo, je potem vsaj 1 civilizacija obiskala zemljo, če je vsaj miljardo miljard planetov.

A je zdej prav, statistično gledano?

hamax ::

Ne delaj se neumnega.

MCSE ::

@hamax: Nič se ne delam neumenga:

Po BW-jevem predvidevanju da je možnost 1:miljardo, rabimo 1 miljardo civilizacij v vesolju, da nas bo statistično gledano ena od njih obiskala. Število planetov, na katerih se bodo inteligentne civilizacije neovirano razvile je mnogo več kot miljarda miljard. Isti vakftor verjetnosti sem vzel, da se bo na tem planetu sploh razvila civilizacija. Na miljardi miljard planetov je torej nastalo miljardo civilizacij, ena od njih pa nas obišče.

Seveda so realne količine planetov mnogo mnogo večje, možnosti pa lahko še manjše od 1:miljardo, pa še vedno bomo prišli do tega, da nas je statistično gledano obiskala ne ena ampak že nekaj izvenzemeljskih civilizacij.

Kaj ti tukej pri tej statistiki ni všeč?

@RIPMORK: Vesolje je dinamično, definitivno pa ni neprijazno za življenje, poleg tega pa ni potrata prostora. Najbolj logično je, da če pri nas veljajo določena pravila da veljajo tudi v drugih osončjih podobnih našemu, planetih podobnemu našemu, ekosistemih itn... Za osončja podobna našemu vemo da jih je na miljarde, torej je tudi takih palnetov, ekosistemov... Koliko od njih je razvilo inteligentne civilizacije? Razlaga zgoraj.

PrimozR ::

Menim, da v veslju nismo sami. Če gledamo z verjetnostnega stališča je to praktično nemogoče. V tako velikem prostoru je nemogoče, da je do naključja prišlo le na zemlji. Ni le eno naključje, a pri tolikšnem bazenu možnosti MORA biti nekje še ena kombinacija.

'Dokaz.'

Po drugi strani pa ni javno dokazano, da druge civilizacije obstajajo. Imamo samo peščico ljudi, ki so videli bliske svetlobe (primeri videnj iz preteklosti so bili dokazani kot vojaški top secret projekti) ali bili celo ugrabljeni. Mogoče smo bili res že obiskani, pa je bilo zamolčano zaradi dobrobiti gospodarstva in 'mirnosti' živlejnja na planetu. Pa ima kdo dokaz za to? Ni ne dokaza da in ne da ne obstajajo druge civilizacije. In kot sem dejal, z verjetnostnega stališča praktično ne mroemo biti sami.

c3p0 ::

Ja, "Battle of L.A." je bil zelo zanimiv dogodek. Kaj so obstreljevali? Cepelin? mehurček metana? hologram?

BigWhale ::

Drake equasion je bedarija! Ker neke konstante vlecejo ven iz carovniskega klobuka.

Moj 1:milijarda je bil pa zgolj indic bizarnega in prakticno nemogocega. Moznost, da nas je nekdo ze obiskal je taksna kot da jaz sedajle 30x zapored zadanem na lotu.

'Potrata prostora' je pa Saganova troblja. Tako kot je ze nekdo prej rekel. Vesolje se s potrato prostora ne ukvarja. V prejsnji temi sem nastel nekaj pogojev za zivljenje. Nicesar niti priblizno podobnega nismo nasli.

Ce vam je pa Drakova enacba tako vsec, si poglejte se Fermijev paradox.

V enem stavku povedano: Ce resnicno obstajajo inteligentna bitja, ki so sposobna neke komunikacije z nami, kje hudica so?!

T-h-o-r ::

zakloakani
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Thomas ::

> Če gledamo z verjetnostnega stališča je to praktično nemogoče.

S kakšnega "verjetnostnega stališča"???

To mau razloži!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PaX_MaN ::

'Dokaz.'

Tako je. V navednicah.

Če gledamo z verjetnostnega stališča je to praktično nemogoče.

Kvečjemu mogoče, ampak neverjetno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

PrimozR ::

BigWhale hja, zakaj pa bi morali ravno oni najti nas? Saj smo tudi mi sposobni komunikacije, žal pač ne na takšnih razdaljah. Mogoče pa še niso dovolj razviti. Ali pa so preveč oddaljeni.

Si že špilal 30x loto? Če ja, potem si ziher že 30x zadel pa te je država zaj*bala, tako kot prikrivajo vesoljce ;)

PacificBlue ::

Ce resnicno obstajajo inteligentna bitja, ki so sposobna neke komunikacije z nami, kje hudica so?!

Hja, veš BW ni nujno, da tudi hočejo vzpostavit komunikacijo z nami..zakaj?lej še na Zemlji nismo ljudje sposobni živeti v miru in sožitju, temveč bolj kot ne nasprotno..sicer si veliko ljudi to želi..mir in tako dalje..ampak, če pa do tega zgleda, da nikoli ne bo prišlo..še posebno, če bo denar in pohlep predvladoval pred vsem drugim..A potem misliš, da imajo nezemljani veliko željo ali celo majhno hotenje vzpostavit komunikacijo z raso bitij,ki še med sabo ne znajo normalno komunicirati?
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

AlexP ::

Ce resnicno obstajajo inteligentna bitja, ki so sposobna neke komunikacije z nami, kje hudica so?!

Fermijev paradox se sprasuje tudi nekako v tem stlu: zakaj hudica niso neki alieni kolonizirali celotne galakcije, ob predpostavki, da so zaceli osvajati vesolje pred 50 milijoni let na tehnološki stopnji današnjega človeka in so se recimo exponentno množili med seboj.

Meni se pa zdi odgovor cisto preprost: prej ali slej vsaka civilizacija spozna, da nima smisla riniti v vesolje in skrbeti za potomce, če pa se lahko zatopijo v nek svoj domišljiski virtualni svet, ki nudi mnogo več kot pa fizični svet( skratka napredna varianta fantaziranja/drogiranja ali pa recimo neke vrste star trek holodek).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlexP ()

CCfly ::

Hja, veš BW ni nujno, da tudi hočejo vzpostavit komunikacijo z nami..zakaj?

Kdo pa je rekel da imajo izbiro ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Thomas ::

> prej ali slej vsaka civilizacija spozna, da nima smisla riniti v vesolje in skrbeti za potomce, če pa se lahko zatopijo v nek svoj domišljiski virtualni

Da tega sveta ne bi ogrozila infekcija od zunaj - magari v obliki esplozij supernov v okolici, magari inteligentne intervencije - nimajo nobene druge izbire, kot kolonizacijo (vse!) okolice. Čimhitrejšo.

> Kdo pa je rekel da imajo izbiro ?

Res je, nobene izbire nimajo. Vsaka civilizacija je obsojena na hitro širjenje ali na smrt.

S svetlobno hitrostjo razširjajoče civilizacije ne moreš uničiti, statično vedno.

Ni izbire.

Vsaj potem, ko pozabimo standardne Saganove neslanosti. Pa seveda posebno neslanosti raznih "alternativcev".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

> Hja, veš BW ni nujno, da tudi hočejo vzpostavit komunikacijo z nami..zakaj?

Pacific, pejt ke u remlne! A prav? Pri nas ljudje komunicirajo z gorilami, delfini in psmi.

> A potem misliš, da imajo nezemljani veliko željo ali celo majhno hotenje vzpostavit komunikacijo z raso bitij,ki še med
> sabo ne znajo normalno komunicirati?

Ne, ker ocitno so eni xenofobni, pardon alienfobni sociopati, ki katerih je strah stika z neko inferiorno raso. Nekaj taksnega kot arachnofobia, ko se ljudje bojijo, da jim bo kak pajek v hlace zlezel.

Ampak ves kaj je najbolj hecn. Ta tak arachnofob ob srecanju s pajkom najprej cajtng vzame v roke in pajka zdruzne. Za vsak slucaj!

PacificBlue ::

Pacific, pejt ke u remlne! A prav? Pri nas ljudje komunicirajo z gorilami, delfini in psmi.

?

Ne, ker ocitno so eni xenofobni, pardon alienfobni sociopati, ki katerih je strah stika z neko inferiorno raso.

Veš, da tukaj se pa strinjam s tabo..upam, da nisi med tistimi, ki jih je strah takšnega srečanja..
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

Thomas ::

Tako srečanje pomeni konec Zemlje. Mislim, da je to jasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PacificBlue ::

Tako srečanje pomeni konec Zemlje. Mislim, da je to jasno.

Ja če predpostavimo možnost, da bi nas obiskala nezemeljska bitja..kakšne posledice bi kaj to imelo na človeštvo?..mislim da bi to dobesedno šokiralo človeštvo, da je res , da bi bilo to kr konec načina življenja,kot smo ga živeli do sedaj..
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Mnja, nekdo, ki pride iz sosednje gruce galaksij, bi ob srecanju z zemljo v najboljsem primeru rekel: 'Mmmm, food!'

Pacific, jah, kaj pa je to kaj tacga? Pravim, da pri nas komuniciramo z gorilami in delfini. So oboji nizje razvita vrsta. Pa grem stavit, da bi nas oboji poklal, ce bi nas lahko, da zascitijo svoj teritorij. Pa vseeno komuniciramo z njimi.

A eni Ufoti, ki se pripeljejo od bog ve kje, se pa nas bojijo, da jih bomo poklali? Saj tolk naivni pa tud ne bi bli no. A mis da so vse srpe in kose predelal v 'hyper impossibility interstellar drive', da se lahko sem prpelejo, zdej nas pa se skloftat ne bi mogl, ce bi se zemljani obnasali kot neke vrste groznja?

ivanuscha ::

Ja sigurno so alieni tok evil da nas bi kr poklal ja. Edin v primeru, da so orenk čustveno zabiti in nečuteči.

jype ::

MAD zoper aliene pač (še) ne deluje, zato lahko upravičeno dvomimo, da bi se trudili s pogajanji.

CCfly ::

Ja sigurno so alieni tok evil da nas bi kr poklal ja. Edin v primeru, da so orenk čustveno zabiti in nečuteči.

Homo sapiens v žemljici. Najboljša specialiteta v spodnjem delu mlečne ceste.

Disclaimer: Modri krog na ovitku zagotavlja, da je bila za človečnjake smrt neboleča.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

PacificBlue ::

Preveč gledate zf filme..:D
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

imagodei ::

BW@ V enem stavku povedano: Ce resnicno obstajajo inteligentna bitja, ki so sposobna neke komunikacije z nami, kje hudica so?!

Disclaimer: nisem Alien believer.

Ena možnost, če je to sploh izvedljivo, je ukrivljanje prostora. Morda s črvjimi luknjami.

Glede na ogromne razdalje med zvezdami in galaksijami, je teoretično možno, da nas komunikacija oz. signali oddaljene civilizacije še niso dosegli (potujejo po običajnem vesolju), med tem pa je civilizacija iznašla način, kako ukrivit prostor in hitreje preskočiti ogromne razdalje.

Zelo ZF ideja. Ni pa nemogoča, I reckon...
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

S tem se sicer strinjam, a vseeno, kje hudica so?

bili_39 ::

Če so nas že mogoče obiskali (recimo no ...), potem je po moje velika verjetnost, da sodelujemo v kakšnem ekperimentu.
Ker drugače nas verjetno res ne bi bilo več.

BigWhale ::

Ja, verjetno nas samo opazujejo, tako kot je Federacija opazovala pre-warp civilizacije... ;>

Thomas ::

Vem, da je BigWhale opazovanje napisal ironočno, a nekateri to jemljete precej resno. "Da nas opazujejo, dokler ne bomo prišli na nek nivo".

No, to bi bilo zelo trapasto. Ker mi lahko pridemo na nek zanje poguben nivo kar nenadoma. Preden utegnejo reagirat, smo že zgradili napravo za proizvodnjo črnih lukenj. Hote ali nehote. Naprimer.

V takem primeru pride od nas samo močan izbruh gama žarkov, ki jim posmodi opazovalne naprave, če ne še kaj več.

Dovolj razvita civilizacija se mora širiti s skoraj svetlobno hitrostjo na vse strani. Ne pa da "opazuje, kdaj bomo duhovno zreli za kontakt".

Ker v tem primeru so oni slejkoprej na vrsti, da jih mi obdelamo, med našo širitvijo. Ali katerikoli sosed že.

Imerializem je the order of the day, every day.

Vem, kako vam nekaterim to smrdi. Ker imate preveč iracionalne (New Age, Old Age, No Age ...) navlake v glavi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlexP ::

prej ali slej vsaka civilizacija spozna, da nima smisla riniti v vesolje in skrbeti za potomce, če pa se lahko zatopijo v nek svoj domišljiski virtualni

Da tega sveta ne bi ogrozila infekcija od zunaj - magari v obliki esplozij supernov v okolici, magari inteligentne intervencije - nimajo nobene druge izbire, kot kolonizacijo (vse!) okolice. Čimhitrejšo.


Dovolj je že, da se umaknejo mal bolj ven iz galaksije kjer ni takih nevarnosti, ki jih omenjaš, nekega enormnega vira energije pa itak ne rabijo, že morebitna hladna fuzija bi bila dovolj za več milijard let po moje.

Thomas ::

> Dovolj je že, da se umaknejo mal bolj ven iz galaksije kjer ni takih nevarnosti

Potem je Galaksija zanje kot bi bilo kačje gnezdo pod človekovo posteljo. Lahko samo čakajo, kdaj bo točno v njihovo smer posvetil kakšen gama laser in jih uparil. Namreč tisti, ki so ostali v Galaksiji imajo veliko več naravnih virov, kot tisti ki stradajo izven njenega obrobja.

> nekega enormnega vira energije pa itak ne rabijo, že morebitna hladna fuzija bi bila dovolj za več milijard let po moje.

To kar rabijo, je optimalno cuzanje proste entalpije - večina jo je v Galaksiji in galaksijah naokoli. Milijarda let je hitro okoli. Milijonm da diverzije iz Galaksije pa še precej prej.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imagodei ::

BW@ S tem se sicer strinjam, a vseeno, kje hudica so?

Hmmm... Tudi njih morajo doseči naši signali, da bi jim sploh lahko sledili. Drugače smo za njih samo eno izmed osončij, na katerem se je potencialno razvilo življenje. Če so našo zvezdo sploh že našli (če prihajajo iz druge galaksije) in analizirali.

Jasno, potem jih sem sploh še ni bilo. Itak s tem nimam nobenega problema.

Skratka, spet smo tam, da lahko samo rečemo, da seveda obstaja možnost, da alieni so. Najbrž nekje v nekem zakotnem koncu vesolja, zelo verjetno so na razvojni stopnji mravlje, skoraj definitivno jih blizu nas ni.
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

Tukaj prides do tistega zapletenega problema, ko ugotovis, da so se morali zaceti razvijati hkrati z nami. Oziroma, ce so ze tako zelo napredni, so se morali razviti kako milijardo let prej, ce ne kar dve milijardi let. In od takrat bi mi enostavno morali uloviti kak njihov signal. Oni pa nasega saj bi se razlezli po precejsnjem delu vesolja.

Mogoce so se pa v eni nuklearni vojni ze iznicili. Povsem mozno. Morda je njihov planet zadel killer komet in jih zbrisal, pa je sel nas 'Window of opportunity'. Shit happens! Torej smo se vedno sami.

Povsem mozno, da so kje kake alien bakterije. V to skorajda ne dvomim.

dzinks63 ::

:)) Dokler smo znali komunicirat samo z dimnimi signali, ni bilo mogoče, da bi kdo zvedel za nas. Radijske in druge signale pošiljamo v vesolje šele zadnjih 200 let in v tem času tudi z svetlobno hitrostjo ne prideš daleč. Mislim, da je ravno to tisti preskok, ko se neka civilizacija začne smatrat za razvito. Ko pa bo signal potoval po vesolju recimo par milijonov let, takrat pa nas bodo že zavohali in prišli pogledat, kaj se smudi tukaj na zemlji.

Thomas ::

500 milijonov let nazaj, ko se je v atmosferi hladnega planeta pojavil kisik, je to videl vsakdo v okolici, če le sam ni totalna zguba in bedak.

Pravzaprav, so 499 milijonov let nazaj, lahko videli absorbpcijske kisikove črte v atmosferi našega planeta vsi, ki so tedaj imeli naši zdajšnji primerljivo tehnologijo.

Pa potem do danes. Pol milijarde let že Zemlja oglašuje s svojim kisikom, da se tukaj nekaj nenavadnega dogaja. Neka kompleksna kemija. Ker brez nje, bi kisik v atmosferi ne bil dolgega veka.

Vidi se pa to ob vsaki okultaciji Sonca in Zemlje, tisoče svetlobnih let daleč.

Davno pred radijskimi valovi, so šli na pot drugi signali, da mi mislimo resno.

Luzerji tam zunaj sploh ne porajtajo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

dzinks63 ::

:)) To je čisto nekaj drugega, če so opazili planet primeren za življenje. Takih planetov bi naj bilo po vesolju malo morje. Sigurno so si že dali zemljo in vse ostale podobne planete v poseben predal za opazovanje. Visoko razvite nezemljane primitivne oblike življenja ne zanimajo preveč. Ko pa se zgodi preskok in civilizacije na teh inkubaturjih postanejo toliko inteligentene, da bi lahko potovale po vesolju, potem smo pa kar naenkrat nova konkurenca in se seveda vzpostavi popolnoma drug odnos do tega planeta, tudi našega v tem primeru. In potem se že lahko nadejamo kakšnih izvidniških robotov, da si bodo zadevo pobližje ogledali.
Vendar se to še dolgo ne bo zgodilo, ker kao razviti smo ratali šele sedaj in smo najbrž po lestvici vesoljnega razvoja šele v kameni dobi. Sedaj smo odkrili šele osnovna orodja za potovanja in komuniciranja po vesolju in bo še dolgo trajalo, da bomo imeli kakšne vrste warp ali pa še hujše pogone za vesoljska plovila z primerno oborožitvijo. In takrat bomo postali pravi osvajalci vesolja in zelo zanimivi za vse ostale visoko razvite nezemljane.

Thomas ::

Ravno zato! Razvita civilizacija ne sedi križem rok in ne čaka, kdaj bo "opica zlezla z drevesa in začela oddajati radio signale", pa da bodo ti radiosignali prišli recimo 1000 ly daleč - ker medtem, v teh 1000 letih, lahko opica že naredi tehnologijo kakšni artilektov, ki sterilizirajo okoliško Vesolje - mora vsaka razvita civilizacija imeti najmanj stražarje (artilekte) v osončjih, kjer se vidi kisik.

Najmanj to.

Če bi mi danes opazili kisik na nekem primerno od njegove zvezde oddaljenem sistemu, bi bil to za nas alarm. Slejkoprej od tam lahko začnejo prihajati radiosignali. Ko bodo, bo že prepozno, da bi karkoli ukrepali. Ta civilizacija je že 1000 let (če je 1000 ly do tam) naprej od začetka radio oddajanja.

Intervencija mora bisti ASAP. Vnaprejšnja. Ali pa si obsojen na to, da jo naredi kdo drug.

Ni variante, da bi posedali križem rok, naši kozmični sosedje, preteklih 500 milijonov let.

Najmanj tukaj bi morali preveriti, kaj se dogaja. Najbolje pa, da povsod. Povsod narediti red, v svoje dobro.

Pa niso.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

> Takih planetov bi naj bilo po vesolju malo morje. Sigurno so si že dali zemljo in vse
> ostale podobne planete v poseben predal za opazovanje.

Hecn, da mi nism najdl se nobenga. Oziroma enga smo baje. Pa je bil tak k Merkur oziroma Luna. Zaklenjen v orbiti, da je kazal eno stran soncu. Tam gor se je vse sprazilo. Lahko gremo tja po xeno-cevapcice.

Mmmm, nova veda. Xeno-Kulinarika. Kako na najboljsi nacin priraviti Marsovca. Vsekakor po tem, ko je v zitu pustil kroge, da se je znebil odvecne energije in je tako njegov zdriz (pac nimajo mesa...) bolj mehak in socen...

destroyer2k ::

BigWhale

Tole je pa napačno odkrili smo 3 planete izven našega sončnega sistema, kateri ima lahko življenje. Eden je 42 svetlobnih let oddaljen, drugi 120 svetlobnih let, tretji pa se ne spominjam točno nekaj čez 20 svetlobnih let se mi zdi da je, ampak za prva dva sem siguren da je točno toliko. In ti trije so bili samo našteti, kot alternativa zemlje, vse skupaj odkritih je pa kar dosti več.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Kje, kje, kje? :)

S podatki na dan!

destroyer2k ::

BigWhale

Jutri ti prilimam linke, danes se mi ne da iskati te planete. Drugače pa v google če vpišeš earth like planets boš našel ih kar nekaj.
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Bela hiša zanikala kontakte z nezemljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9516329 (13739) Ziga Dolhar

We come in peace... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24241076 (34680) Gandalfar
»

Denarja za iskanje Nezemljanov ni, SETI ustavljen (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
23438335 (31777) jest10

UFO Area 51 - The Alien interview (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58441531 (32571) STASI
»

UFO ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826378 (5349) nuclear

Več podobnih tem