» »

Nezemljani in življenje na drugih planetih

Nezemljani in življenje na drugih planetih

««
5 / 10
»»

Matev ::

zakaj potem ni nobene slike nikjer teh bitih ki so prišla iz vesolja

če predpostavljaš da so stara ljudstva poznala vso zemljo in so zagotovo vedeli da ne prihajajo iz nje

kje je kak kip ali slikarija

da ne boš sedaj spet tiste slike iz egipta linkal - ker je že ugotovljeno da je naszala naključno iz dveh slik

ajin ::

(..)also serves as something of a shock absorber when the person sits down, although forceful impact can cause damage and subsequent bodily pains(..)
(...) "It gives attachment to the anterior sacrococcygeal ligament and the Levatores ani, and supports part of the rectum"( ..)
(...)The clitoris has been described as a vestigial penis by some scientists( ..)
Wisdom teeth are vestigial as well. Also, the plica semilunaris, the small fold of tissue on the inside corner of the eye, is the vestigial remnant of the nictitating membrane (the third eyelid) in other animal".


A si prebral?
Vse to je lahko odraz krizanja , dveh vrst, mi smo hibrid!Ni nujno da je bil rep, lahko samo rezultat ki je nastal tokom krizanja dveh vrst

Zgodovina sprememb…

ajin ::

zakaj potem ni nobene slike nikjer teh bitih ki so prišla iz vesolja

če predpostavljaš da so stara ljudstva poznala vso zemljo in so zagotovo vedeli da ne prihajajo iz nje

kje je kak kip ali slikarija, da ne boš sedaj spet tiste slike iz egipta linkal - ker je že ugotovljeno da je naszala naključno iz dveh slik



MAtev niso samo slike, to tudi, ampak celi zapisi, njihovih funkcij kako so prisli na zemljo , zakaj so prili, potem opisana plovila, njihova vladavina, kako so zgradili strukture,.. itd In najbolj zanimivo da skoraj v vseh civilizacijah, na vseh straneh zemlje, vse se dopolnjuje
MAh internet men ni nek velik vir, se najde kaj zanimivega, samo jaz mam bolj knjige!

Matev ::

ajin
malo prej si izjavil: Trticna kost, rep. To je meni kot pravljica!

a sedaj pa že antropologijo in anatomijo obvladaš: Vse to je lahko odraz krizanja , dveh vrst, mi smo hibrid!Ni nujno da je bil rep, lahko samo rezultat ki je nastal tokom krizanja dveh vrst!

ja ja
še malo pa boš kako sliko našel teh bitij - saj jih je vse polno ane

kot je polno slikarij raznih prizorov ljudi na lovu v jamah in kipcev raznih obdarjenih žensk

Tic ::

Negativnih mutacij ubistvu nikoli ni (kaj razumeš kot pozitivna mutacija?)
Če obstajajo mutacije so te nujno pozitivne!

He, pa sm te!
Sam imam mutacijo. Čisto brezvzeno, se je ne vidi in ne upliva na moje sposobnosti mišlenja. Celo srečen sem, da jo imam. Mogoče se bo pokazala spet pri F2 generaciji mogoče se ne bo (Če vzamemo da sem jaz P). Takih mutacij imamo ljudje veliko. Ampak pusto, to je druga tema :)
Ali je pozitivna ali negativna, je pa bolj subjektivna stvar.

Človeku se lahko (dedno) okvari gen, ki skrbi za odvračanje odraslih od mleka. Evropejskim prednikom je to sfelalo davno nazaj in jim pomaga preživeti v tem podnebju. Laktozno netolerantni, so težje preživeli zimo.
No, bral sem o tem, vendar malo drugače. Ko otrok neha pit materino mleko, se pri nekaterih gen (ki izdeluje beljakovine, itd..), kateri skrbi za prebavo laktoze 'izklopi'. Ko so začeli ljudje piti kravje mleko, so nekateri imeli velike težave, vedar so ga skozi čas uspeli prebuditi. Ampak to je tudi offtopic :)

Pozitivna mutacija, je da je iz dlakavega bitja nastala lepa gladka koza samo z dolocenim predelom porascenosti, sprememba strukture rok,nog zapestja, in mocnih zapestjih v gibljiva, zmanjsana debelina lobanje, zmanjsana cutila, vonj, sluh; to nakazuje na spremembo mozganov; njihova porast… Torej na kratko so pozitivne mutacije vse ki so pripomogle da je iz homoerectusa nastal clovek; homosapiens ; TI!
Ni bila mutacija temvec, nenaravna mutacija; torej alternacija

Pozitivna glede na kaj? Na opico? Na evolucijo? Tudi ne. Kaj pa če je prva od mutacij (namišljena, saj dejansko ne obstaja), ki pelje do homo sapiensa negativna, saj lahko uniči celotno do sedaj razvito evolucijo? (Pa me to ne gane!)

Danes poznamo mutacije( negativne, rak, degeneracije…itd), pa mi samo naštej eno ki je pozitivna, ki je v dobrobit cloveka,ki mu s tem poda/omogoci nadaljni razvoj, pozitivno lastnost, ga ne UNICI
Očitno ne veš, kako nastane in zakaj nastane rak? Zakaj se nam DNK skozi leta krajša? Malo čitaj.

Trdno sem preprican da clovek ne bo vec evolviral kar se tice fizicnih lastnosti!
Le v primeru, da se ne okliče za človeka. ;)
Sicer pa povej, ker imam mutacijo, nisem več človek? Kdaj je prag? Gotovo se bo evolviral človek. Saj se v tem trenutku. Mogoče bo dobil mehkejša stopala, ker ne hodimo več bosi. A to pa ni več človek?

Ti mali 'pol celicarji' in enocelicarji precej hitreje evolvirajo, kot clovek. Biolosko gledano.
Radikalno biološko gledano, so naprednejši od nas. Imajo toliko več generacij za sabo (nastali so zgodeje + hitreje se delijo), kar jim da več možnosti, da se ustvarjajo nove in nove, uspešnejše variacije.

Pa še pika na Ž. Evolucija ni tekmovanje med osebki, vrstami, rodovi... To je tekmovanje med DNK. Telesa so zgolj medij.

Tic

[EDIT krepko sprmenjeno v kurzivno]
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

Matev ::

zanimivo da skoraj v vseh civilizacijah, na vseh straneh zemlje, vse se dopolnjuje


seveda se dopolnjuje
recimo vsa ljudstva, ki so bila kolikor toliko napredna so poznala zlati rez (predvidevam, da veš o čem govorim)

a to niso poznala, ker bi se znanje prenašalo iz enega naroda na drugega

ampak enostavno zato, ker so človeku določena razmerja in določene stvari estetske ali praktične

ne se čudit, da so piramide po vsej zemlji in imajo vse kulture določene skupne lastnosti - saj smo ljudje vendar in med seboj podobni

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

ajin ::

"imajo vse kulture določene skupne lastnosti"


Da vse govorijo o bitjih ki so prisli z neba in dali jim znanje, civilizacijo!
In potem je se to, da v tistem casu so bile recimo narejene strukture, ki dan danes burijo domisljijo znanstvenikom, ti bom enkrat vse povedal, kje so te strukture in kaksne so lastnosti, in kako enigmaticne so, kar se tice njihoce gradnje, surovin,...itd Potem vprasanje izvora jezika, znanja, astronomije, natancnosti, matematike, potem znanje agrikulture, na velikih visinah... Ogromni kipi, kamni, njihova sklesanost, vzrezi, potem podobe na stenah, po celem svetu, slike ki razvidno nakazujejo na avstronavtska oblacila....itd


P.S: Ne pozabi da smo bili En narod EN JEZIK, in to je ponovni CILJ!;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Tic ::

Da vse govorijo o bitjih ki so prisli z neba in dali jim znanje, civilizacijo! In potem je se to, da v tistem casu so bile recimo narejene strukture, ki dan danes burijo domisljijo znanstvenikom, ti bom enkrat vse povedal, kje so te strukture in kaksne so lastnosti, in kako enigmaticne so, kar se tice njihoce gradnje, surovin,...itd Potem vprasanje izvora jezika, znanja, astronomije, natancnosti, matematike, potem znanje agrikulture, na velikih visinah... Ogromni kipi, kamni, njihova sklesanost, vzrezi, potem podobe na stenah, po celem svetu, slike ki razvidno nakazujejo na avstronavtska oblacila....itd


Vsak fizični nivo (denimo: ... vesoljni nivo, celični nivo, atomski nivo, podatomski nivo, ...) ima svoje zakonitosti, ki niso absolutno pravilne. Kar pomeni, da veljajo le za izbran nivo. Torej gotovo je, da so vsi narodi prišli do ISTHIH aboslutnih resnic na ISTIH nivojih.

Torej, če je oblika piramide najbolj stabilna na Zemlji, kjer deluje n sil (recimo očitno gravitacija), bomo vsi gradili piramide. Da pa misli niso ISTEGA izvora (v tvojem primeru izvenzemeljskega), pa dokazujejo variacije piramid.

Ali je naš planet obiskalo več različnih zunajzemeljskih oblik življenja, ki tekmujejo v čem že?
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

ajin ::

Očitno ne veš, kako nastane in zakaj nastane rak? Zakaj se nam DNK skozi leta krajša? Malo čitaj.


Vem da je rak abnormalna delitev celice in ";neravnovesje";
Prosim ce mi lahko podas link ali priporocas kaksno knjigo

Sicer pa povej, ker imam mutacijo, nisem več človek? Kdaj je prag? Gotovo se bo evolviral človek. Saj se v tem trenutku. Mogoče bo dobil mehkejša stopala, ker ne hodimo več bosi. A to pa ni več človek?


Jaz nisem tega nikoli rekel. Vsekakor pa zaradi tega nisi dlakav, ali pa nimas dodatno roko, ali neko hudo fizicno radikalno spremembo,kot bi jo moral /ali je imel nas prednik, ce je tokom casa evolviral v homosapiensa, v kar jaz ne verjamem… Kar se tice stopal, to ni velika sprememba, tudi ce se veliko soncis, se ti bo izlocalo vec melanina, in bos imel boljso zascito, to pa se bo poznalo kot porjavelost koze. To ni tako velika radikalna sprememba, jaz govorim o velikih fizicnih spremembah, taksnih kot jih/naj bi dozivel nas prednik..ZAVEst samo evolvira, telo ne.( torej da se razumemo v velikih fizicnih spremembah)

In prosim preberi si pogovore, da se ne bom ponavljal, ker ce vsak nov pride in neki rece, brez da si preberi, potem je no,saj razumes

To je tekmovanje med DNK


V tem se strinjam, samo ne razumem pa kako so nastali prvi proteini in DNK, niti kaj je DNK, kljub temu da govorijo o njem in pisejo o njem in spoznavajo in celo manipulirajo

ajin ::

vsi narodi prišli do ISTHIH aboslutnih resnic na ISTIH nivojih.


Vprasanje od kod vedenje o absolutnih resnicah, ZNANJE? STAre civilizacije jasno povedo, z presenetljivo natancnostjo, tako v zgradah kot v vedenju/znanju, in trdijo da jim je bilo podano VEDenje!

Torej, če je oblika piramide najbolj stabilna na Zemlji, kjer deluje n sil (recimo očitno gravitacija), bomo vsi gradili piramide. Da pa misli niso ISTEGA izvora (v tvojem primeru izvenzemeljskega), pa dokazujejo variacije piramid. Ali je naš planet obiskalo več različnih zunajzemeljskih oblik življenja, ki tekmujejo v čem že?

VAriacije piramid so verjetno rezultat razlicnih pogojev in seveda potreb, teh nezemljskih bitji, ki so na podlagi pisanj starih ljudstev tukaj ziveli. Nevem ce tekmujejo, dvomim, vem pa da je pisano da smo bili ustvarjeni in vsi ti koncepti se mi zdijo dosti logicni in mogoci, ceprav znanstveno niso dokazljivi!

KAj tocno bi rad vprasal ali povedal?

Zgodovina sprememb…

Tic ::

Torej trdiš, da so nas obiskali nezemljani samo ENE zunajzemeljske vrste?
persona civitas ;>

ajin ::

Torej trdiš, da so nas obiskali nezemljani samo ENE zunajzemeljske vrste?


ZAgotovo ti ne morem reci, ceprav so zgodbe v starih spisi, da so prisla druga bitja z neba na zemljo in da so "bogovi" imeli vojne z njimi, in jih odgnali. Sem pa preprican da je prisla ena rasa, ki je bila mogocna in naredila cloveka po svoji podobi! VErjamem tudi da je v njihovi civilizaciji prislo do notanjega razkola, locitev kraljestev...NEvem, mogoce pa so tudi druga bitja. Za zdej sem se osredotocil na te preverljive vire, ki so odraz starega sveta.

Thomas ::

> Ko so začeli ljudje piti kravje mleko, so nekateri imeli velike težave, vedar so ga skozi čas uspeli prebuditi.

Hehe ... ni samo ajin, ki ne razume. Tic je tudi.

Vklop je nastal tako, da so umirali tisti, ki niso (kot mutacijo) imeli tega gena za prebavo laktoze na on. Še do danes, pa niso vsi izumrli.

Besides ... kar se tiče kosmatosti. To so dirigirali bolj paraziti kot mraz. Bolhe in uši.

Divji človek brez obleke, je vzpostavil neki nivo kosmatosti, recimo. Prekosmatim so se preveč množile bolhe in uši in so bili za nekaj procentov podložnejši raznim boleznim in umiranju. Zato so proizvedli manj potomcev, kot optimalno kosmati za tisto klimo. Pregoli za tiste razmer so se pa bolj prehlajali in spet umirali.

Ko so se pa premaknili v hladnejše kraje in si vlačili živalske kože nase, je bila manjša kosmatost še večji imperativ, da ni bilo pod obleko preveč bolh in uši.

Spet so bolj kosmati bolj umirali. Preveč goli pa niso bili tako všeč bejbam.

Tako se to dogaja. Na skrajno nehuman način. od 10 do 15 otrok na žensko, jih 8 do 13 umre, preden imajo sami otroke.

Evolucija razumljena ne dovolj dobro - je res slabo pojasnilo.

Razumem, da je realnost (Mati Narava >:D ) prekruta, da bi ljudje razumeli, kaj se pravzaprav dogaja in kako. Trapijo se s pravljicami. Ne samo ajin s tistimi svojimi "bitji", tudi Tic s svojim "izklopom" se trapi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

keber ::

ajin, ne stresaj neumnosti. O tvojem "kreatorju" vsega govoriš kot o nečem, o čemer se ne sme govoriti. Evolucija je pa praktično dogma, nikakor pa ne neka čarobna palčka, ki bi jo ti rad pokazal.

Gundolf ::



Tale tema me spominja na podobno v badastronomy forumu, kjer je nek odvetnik trdil, da bo dokazal, da človek ni nikoli pristal na luni. Kot dokaze je navajal, da se njemu zdi nemogoče, da bi modul, ki je astronavte pripeljal nazaj na Zemljo, zavrl iz ogromne vstopne hitrosti v Zemeljsko atmosfero, do zelo skromne hitrosti, pri kateri je bilo mogoče varno odpreti padala, le z zračnim uporom. Poleg tega je trdil, da je ablative heat shield neumnost; ni hotel dojeti, da na Luni ni 'temperature' ipd. No, če komu še ni potegnilo, poanta je: če ne razumeš niti srednješolske fizike ne poskušaj dokazat, da nekaj fizikalno ni mogoče. Še več, če ne razumeš srednješolske fizike in ti kakšen fizikalni pojav, ki ga izkorišča state of the art tehnologija ni jasen ali ti je nelogičen, raje ne trdi, da je ta state of the art tehnologija neumnost in nateg. Pomisli raje, da ti ne razumeš vsega.

In če končno navežem tole moje žlobudranje na temo - Ajin, če že srednješolskim učbenikom iz področja biologije ne verjameš, če torej osnovam ne verjameš in ti torej niso jasne, kako potem sklepaš, da boš razumel najbolj zapleten biološki proces na svetu (zapleten, ko se spustiš v detajle, sej drugače je v bistvu nadvse elegantno enostaven). Sori ampak to je zame višek ignorance. Tudi če bi se tule zbralo 10 super biologov in ti natreslo teorije in dokazov zanjo za čez glavo, jih ti enostavno nebi sprejel.

Če se vrnem na mojo gornjo pispodobo - tisti odvetnik je rabil kakšnih 100 postov, da je sprejel, da obstaja povezava med G-ji in zaviranjem plovila v atmosferi. Tule nismo strokovnjaki na področju na katerem nas izzivaš zato lahko pojasnjevanje primerljivih osnov traja še dlje. Zato IMHO je tole pregovarjanje totalno brezpredmetno. Raje si kako dobro knjigo na temo evolucije preberi - in jo vzemi vsaj približno tako resno kot vse spise starih civilizacij.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gundolf ()

podbevna ::

Spet smo pri evoluciji.:D Gundolf dobra slikica!

Odkrito povedano sploh ne razumem, česa Ajin ne razume. Očitno pa se mu tudi ne da brati linkov.

Aminokisline (vključno z gradniki DNK) in beljakovine sestavljene iz njih so ustvarili v laboratoriju iz sestavin zgodnje atmosfere ter morja Zemlje in s pomočjo okoljskih dejavnikov prisotnih na Zemlji takrat (predvsem elektike - strel in toplote - sonca). To je dejstvo (sem gledal dokumentarec) navedeno pa je tudi v točkah 7. in 8. linka, ki ti ga je dal Gundolf na prejšnji strani.

Missing linkov ali skrivnostnih preskokov v evoluciji ni (vsaj jaz jih ne poznam). Prehod od erectusa v sapiensa je prav lepo dokumentiran in pojasnjen.

Ideja, da se človek fizično ne spreminja več je idiotska. Mislim, da se spreminja hitrje kot kadarkoli prej in morda bodo čez x tisoč/milijonov let govorili o obdobju pospešene evolucije (freaki pa spet o zunanji intervenciji).

Sploh pa ne vem Ajin, kaj boš pridobil če nastanek inteligentnega življenja premakneš na aliene. Saj ničesar ne rešiš. Kdo pa je "alterniral" njih? Na koncu prideš do boga, a imaš še vedno isto vprašanje. Včasih je enostavna razlaga kar prava.

ajin ::

Sploh pa ne vem Ajin, kaj boš pridobil če nastanek inteligentnega življenja premakneš na aliene. Saj ničesar ne rešiš. Kdo pa je "alterniral" njih? Na koncu prideš do boga, a imaš še vedno isto vprašanje. Včasih je enostavna razlaga kar prava. Evolucija je pa praktično dogma, nikakor pa ne neka čarobna palčka, ki bi jo ti rad pokazal.

Prav to hocem povedati da je ta Carobna Palcka, Creator Off ALL, energija, neka »od znanstvenikov imenovana skrivnostna sila« Nerazumljen faktor ki je pripomogel k nastanku. In je le ta faktor naveden v Gundolfovem Linku, sem bral! Vprasanje je pa kaj ste vi brali. Jaz nisem ignoratnski, in teorijo evolucije popolnoma ne zanikam, samo postavljam vpprasanje in se bolj zanasam na to skrivnostni nepojasnjeni faktor. In faktor, ali pisana dejstva od homosapiensov, da so bila bitja na zemlji in da so NA DALI ZNANJE!


Gundolf slab primer z pristankom na Luno

Zakaj menim da smo popravek evolucije, alternacija homoerectusa, ker vse stare civilizacije, torej ti homosapiensi pricajo o posegu Nezemljskih bitji, in samo to pravim, ali je to tako tesko dojeti? Vzemate dolocene dejavnike da dokazete verodostojnost, ostale faktorje pa ne upostevate? Ali je to potem neko znanstveno delo, oziroma prava razclenitev in poglobitev, upostevanje vseh faktorjev kar, se tice cloveske vrste! Mislim da ni!


Prekosmatim so se preveč množile bolhe in uši in so bili za nekaj procentov podložnejši raznim boleznim in umiranju.

Haha, kako smesna razlaga, to je prislo iz ust znanstvenikov? Koliko vem se dan danes opice lepo odpravljajo bolhe in usi; jedo jih ;)
Mogoce pa so tudi oni. In lepo da so se obleki, razumljivo, samo da je to povzrocilo odpad dlak, in to samo na dolocenih mestih? Hm, ali kdo ve link, ki dejansko opisuje celoten proces odpadanja dlak?In sem bral, za razliko od nekaterih, 7 strani, nic ne pise!


Očitno pa se mu tudi ne da brati linkov.

Motis se,berem, jaz sem pripraavljen sprejemati, VI niste!


In če se ze pojavlja dvom, se pojavlja bolj v tem da vi ne berete mojih postov!

In tako lahko tudi predpostavim, da ste ne poslusni, niti voljni sprejemati, to pa ni pot napredka, torje po evolucije odpadete.


Ideja, da se človek fizično ne spreminja več je idiotska. Mislim, da se spreminja hitrje kot kadarkoli prej in morda bodo čez x tisoč/milijonov let govorili o obdobju pospešene evolucije (freaki pa spet o zunanji intervenciji).

Ali res bo clovek se drasticnno spreminjal,, v fizicnem smislu? V taksni veliki meri kot se je spreminjal prednik?Dvomim, clovek bo vedno imel dve roge , dve noge isto lobanjo, razen deformacij, zaradi bolezni…itd. TA predpostavka da se bo clovek spreminjal drasticno je zame nelogicno.

P.S: ne rabis uporabljati nekoristnih izrazov, ki mi ne dajo spoznanja, samo mazejo um!
Aja, se nekaj, ne razumem zakaj se ti zannstveniki toliko branijo konceota nezemljskih bitij, ali ne spadajajo tudi v znanost? Moje teznja je spoj religji in znanosti, kajti to je religija= Znanost! KAjti nas cilj je vecno iskanje in razumevanje Creatorja off ALL; Energijo!!

Zgodovina sprememb…

Mati ::

Tema se bo spet izrodila.

ajin, ramses, ali kdrokoli že uporablja te nike bo spet dokazal, da niti pod razno ne sprejme znanstvenih dokazov in raje, kot da z zdravim razumom poda kontraargument izrodi temo v smislu božanstva, stare civilizacije, alieni....Mi na forumu jem rečemo freaki, znanstveniki jim rečejo jehove priče, scientologi ali enostavno pripadniki sekt!

Evolucija je nedvoumno dokazana in vsako siljenje v druge razlage so skrajno smešne in po moje sodijo nikamor drugam, kot v ložo. Še posebaj, ko sektaši začnejo omenjati biblije ali korane ali spise starih civilizacij kot dokaz ali protidokaz znanstvenim trditvam!

ajin ::

Mi na forumu jem rečemo freaki, znanstveniki jim rečejo jehove priče, scientologi ali enostavno pripadniki sekt! Evolucija je nedvoumno dokazana in vsako siljenje v druge razlage so skrajno smešne in po moje sodijo nikamor drugam, kot v ložo. Še posebaj, ko sektaši začnejo omenjati biblije ali korane ali spise starih civilizacij kot dokaz ali protidokaz znanstvenim trditvam!

MAti, problem je da nisi nikoli preucil, niti se poglobil, pa vseeno dajes trditve o neverodostojnosti teh spisov, zanikati stare civiliazcije, njihovo znanje je nesmiselno, nepravilno.Tvoje besede, nimajo nobene teže, kajti nisi preucil, zato ne mores nicesar trditi. Ce ti ne vidis znanstvene koncepte v starodavnih spisih, in kulturah starih civilizacij, to ne pomeni da le te niso tocne in logicne, razumljive. V tem si krivicen, zaradi subjektivne vpletenosti. Znanstveniki so razumni ljudje in neuporabljajo taksnih izrazov, kot ti. VSe stare civilizacije samo nudijo se en del, zapuscino, arheoloske vire teh starodavnih ljudstev, torej vrste hhomosapiens, zanikati te vire, ki so hkrati zacetek nasega znanja je nerazumno!

In jaz sem AJIn, Ramzes je Razmes, se ne cudim da ne razlikujes

Prosil bi te pa da poves, kaj zanimivega, ne pa ocitanja, ker od tega kar si napisal, se nisem nicesar naucil,nic koristi za razvoj, razen to da ljudje so "nasilno" nastrojeni v besedah, in potem lahko sklepam da tudi v dejanjih¸.

Zgodovina sprememb…

podbevna ::

Jaz še vedno sploh ne razumem kaj je sploh alternativa Darvinovi evoluciji.

Če prav razumem gre v narobe smer (od danes nazaj) nekako tako:

Danes smo fizično popolni in se ne bomo več spreminjali, čeprav se spremeni okolje v katerem bivamo in naš način življenja. V to popolnost so nas alternirali neki vesoljci. Pred tem je evolucija potekala, a na začetku je zopet skrivnostna sila (veslojci) zasejala DNA molekule na Zemljo.

Kako so se razvili sami vesoljci ni čisto jasno -tu pride v igro neka višja skrivnostna sila - bog, o kateri ni več debate. Kako je nastalo vesolje samo tudi ni čisto jasno, ve se le, da je nastalo kot plod višje skrivnostne sile, ki je obstajala že prej, ali pa je nastala hkrati z vesoljem in da so vse astrofizikalne teorije popolnoma napačne.

Te stvari bodo postale popolnoma jasne, ko najdemo še kakšen dokaz. In to ne neka psevdoznanstvena teorija nerda iz laboratorija, temveč konkreten dokaz. Dober bi bil recimo kamen, ki je pred 10.000 leti izklesal izjemno obveščen in globokoumen indijanec, med tem ko je na polju lovil kobilice za hrano.

keber ::

samo tole od ajina:

>>> In faktor, ali pisana dejstva od homosapiensov, da so bila bitja na zemlji in da so NA DALI ZNANJE!

Ti to trdiš, kot da je dogma, vendar dokazov ni. Kje je bolj komplicirana matematika, integrali, odvodi, načrti zapletenih zgradb (kar piramide niso), zapletene naprave, kako to, da stara ljudstva niso imela tlakovanih cest, dolgih vodovodov, boljše zdravstvene službe in tako naprej? Kje je vse to, ajin? Vse kar je ostalo od starih ljudstev, so piramide in klinopis. Res, tehnologija in znanje na višku :D

Nejc Pintar ::

Okej ramzes, dokazal si da nisi končal niti 8. razreda osnovne šole. V 8. razredu se namreč obravnava osnove genetike.

Rak, okvara srčnih zaklop itd. niso genske mutacije! Po tvoji logiki bi bilo takole:
Oče si zlomi nogo, gre seksat, čez 9 mesecev se pa rodi otrok z zlomljeno nogo.

Sicer pa so mutacije vedno pozitivne, če se rodi osebek z negativno mutacijo slej ko prej odmre. Deduje pa se dober genski material!

Če pa so, kot trdiš vesoljci nas ustvarili 450000 let nazaj potem so pa že propadli, sicer bi imeli tako über tehnologijo da res ni. Ne pa da se že 450000 let vozijo z istimi NLPji!

Sploh pa mi ni jasno kako da ne zlevitirajo do sem. Itak je levitacija baje možna!

PA ni mi jasno kako da pri bakterijah mutacije so možne, pri nas pa ne. Zasnove so precej podobne.

Pa končni produkt evolucije ni nujno zavest, to je zgolj slučaj. Evolucija deluje le na principu prilagajanja! Na svetu IMO ni ni prostora za dve inteligentni vrsti. Tako da je za večino vrst bolje da niso inteligentne.

Ti pa svetujem da se pred tako polemiko poučiš o genetiki in evoluciji. Ne pa da ene bulšite nabijaš!

edit:
Pa ni mi jasno kako da druga bitja so lahko zevolirala mi pa ne, kaj je na nas tako posebnega da ne moremo biti otroci evolucije?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Ajin, iz tvojih spisov spet ni razvidno kdaj citiraš in kdaj odogvarjaš! Za svoje odgovore uporabi normalno pisavo!
kadar citiraš druge uporabi tipko citat oz. blockquote ali ", >, -, ...
Za citate iz internete pa npr. kurzivno.

BigWhale ::

> Deduje pa se dober genski material!

To je ful ful tko... Hecn. Daltonizem recimo ni glih dobra stvar, pa se deduje, problem je pa v tem, da mogoce zdaj res ni dobra stvar ampak bo kasneje za kaj dober. Oziroma mogoce celo je za kaj dobr, samo je to prekleto tezko gotovit za kaj... :)

gzibret ::

Dedujejo se dobre mutacije in pa tiste mutacije, ki niso ne dobre, ne slabe. Lahko se dedujejo tudi slabe mutacije, vendar otrok s slabimi mutacijami bolj verjetno ne bo imel otrok.

Preveliko število mutacij namreč kaj hitro udari na plodnost oz. zmožnost nadaljnjega prenašanja genov.

To je tudi glavni problem velike količine in pestrosti mutagenih kemikalij, katerim smo vsakodnevno izpostavljeni.
Vse je za neki dobr!

Nejc Pintar ::

Dokler mutacija ne odstrani osebka ni negativna. Če ga odstrani odstrani tudi samo sebe!
Lahko je biti prvi, če si edini!

OwcA ::

To je precejšno posploševanje, oziroma preveč površno izražanje. Bistvo vsega je zmožnost in uspešnost replikacije.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BigWhale ::

Je slabovidnost dobra ali slaba? In ali je genetska? Ker ohranja se...

Nejc Pintar ::

Kadar se je bitje sposobno replicirati uspešno je ta mutacija pravzaprav popolnoma nepomembna. Če se replicira slabše bo tudi mutacija počasi propadla, če se replicira boljše se bo mutacija razširila.

Če je mutacija sposobna replikacije je pozitivna.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Nejc Pintar ::

Slabovidnost je AFAIK dveh tipov. Ena je dedna, druga pridobljena. Ker ne vpliva na zmožnost razmnoževanja ni negativna.
Lahko je biti prvi, če si edini!

ajin ::

Rak, okvara srčnih zaklop itd. niso genske mutacije!

Ponavljam kaj sem rekel ;Pozitivna mutacija, je da je iz dlakavega bitja nastala lepa gladka koza samo z dolocenim predelom porascenosti, sprememba strukture rok,nog zapestja, in mocnih zapestjih v gibljiva, zmanjsana debelina lobanje, zmanjsana cutila, vonj, sluh; to nakazuje na spremembo mozganov; njihova porast… Torej na kratko so pozitivne mutacije vse ki so pripomogle da je iz homoerectusa nastal clovek; homosapiens ; TI!
Misljeno je v smislu da je morala biti pozitivna mutacija, torej velike drasticen fizicne spremebe, da je bitje postalo homosapiens, in razvilo Zavest.Tudi:
Negativna mutacija; rak, degenerativne bolezni, telesne hibe, disfunkcije organov, vseh notranjih procesov, zmanjsane srcne sklopke, misice, pomanjkanje dolocenega encima.

Kadarkoli se celica deli, se DNK prepiše v novo celico. Ko celice prepisujejo kode, včasih naredijo napako. Te napake imenujemo mutacije. Mutacije v DNK navadno niso pomembne. Lahko poškodujejo le odvečno DNK in ne gena. Mnogi geni, ki vsebujejo napake, lahko še vedno normalno delujejo. Včasih lahko celice popravijo mutacijo. Toda mutacije lahko povzročijo tudi, da gen ne deluje pravilno, ali celo popolnoma preprečijo njegovo delovanje.

Če pa so, kot trdiš vesoljci nas ustvarili 450000 let nazaj potem so pa že propadli, sicer bi imeli tako über tehnologijo da res ni. Ne pa da se že 450000 let vozijo z istimi NLPji!

Pred toliko casa so imeli sposobnost interplanetarnega potovanja, zdaj pa pomisli malo


PA ni mi jasno kako da pri bakterijah mutacije so možne, pri nas pa ne. Zasnove so precej podobne.

Tega nisem nikoli rekel in Nejc ves, ne bom te vec uposteval ker nikoli nisi direktno odgovoril na moja vprasanja in sem se trudil zelo natancno in specificno vprasati, samo ti posplosujes vse, niti ne beres


Pa končni produkt evolucije ni nujno zavest, to je zgolj slučaj.

Enkrat sem ze govoril o slucaju, verjetnostu, nakljucju i to kebru, ne bom se ponavljal


Pa ni mi jasno kako da druga bitja so lahko zevolirala mi pa ne, kaj je na nas tako posebnega da ne moremo biti otroci evolucije?

POsebnost; ZAVEST!


Če je mutacija sposobna replikacije je pozitivna

SAmo kako se le ta mutacija odraza na cloveku, ali mu da kaksno veliko prednost, kar se tice fizicne spremebe, torej telesa?


Ena je dedna, druga pridobljena. Ker ne vpliva na zmožnost razmnoževanja ni negativna.

KAtero bitje bo prezivelo, tisti ki ima dober vid, ali tisto ki ima slabsi in bo scasoma tudi oslepelo, torej ali je ta fizicna sprememba pozitivna za to bitje?
Predvsem vid pa se ne more enaciti z tako drasticno fizicno spremembo, taksno kot jo je dozivel primat, in se po teoriji evolucije razvil v homosapiensa, v kar jaz ne verjamem!

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

> Je slabovidnost dobra ali slaba? In ali je genetska? Ker ohranja se...

A misliš, da pri gazelah in leopardih tudi?
Vse je za neki dobr!

OwcA ::

Če je mutacija sposobna replikacije je pozitivna.

Torej je zate mutacija pri kateri recimo ženski jajčniki odmrejo po porodu pozitivna? Bluziš. Če že hočeš oparirati z "dobro" in "slabo", dobra mutacija je tista, ki osebkom, ki jo imajo, omogoči nadpovprečno širjenje svojih genov. Analogno bi lahko definirali tudi "slabo".
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Nejc Pintar ::

Sem napisal da se take mutacije slej ko prej uničijo;)

Zavest ni nikakršna posebnost, pol so ptiče tudi ustvarili marsovci, ker imajo krila?

Če bitje s slabim vidom ne bo preživelo bo pač umrlo. Ne bo se slab vid širil naprej, tako je tudi konec z mutacijo. Če pa to ne vpliva na sposobnost replikacije potem je popolnoma vseeno kakšen vid imaš!

edit: Ste za real-time debato na ircu or sth.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Dobra mutacija je tista, ki nosilcu omogoča boljšo prilagodljivost na okolje, v katerem živi (kar ne vodi nujno k dolgoročnemu obstoju vrste recimo).

Slaba mutacija pomeni ravno obratno.

> edit: Ste za real-time debato na ircu or sth.

Sem za, vendar nimam irca oz. mam zaprte (skoraj) vse potre, odpret pa jih ne morem.
Vse je za neki dobr!

ajin ::

ja ja še malo pa boš kako sliko našel teh bitij - saj jih je vse polno ane
kot je polno slikarij raznih prizorov ljudi na lovu v jamah in kipcev raznih obdarjenih žensk



AHA,slike so, plovila so narisana v jama juzne SPAnije in Severne francije, ali pa obratno. PA tudi starodavni astronavti;) Imam eno sliko enega kipca iz Sumerije, na racunalniku, ki ima cudno poldogovato glavo, in mislim da je celo omenjen kto bozanstvo.. VEliko je tega MATEV, in ostali, sem rekel vam lahko vse predstavim...

Samo primer :

( ..)They knew not the eating of bread, knew not the dressing in garments;
Ate plants with their mouth like sheep; drank water form a ditch(...)


Ep o Gilgamesu, je arheoloski vir ane?

Takšno kot živali podobno »človesko« bitje je tudi opisano v ;Epu Gilgameša .To besedilo nam pove kaksen je Enkidu, tisti ki je rojen na steppes, bil preden je postal civiliziran:

Shaggy with hair in his whole body,
he is endowed with head-hair like a woman. .
.
He knows neither people nor land;
Garbed he is like one of the green fields;


Cisti opis homoerectusa, ali prednika, mar ne ?


Ko moška celica( pelod, sperma) oplodi žensko celico, se dva/e niza/serije/para kromosomov združita in potem delita, da bi oblikovala nove celice, ki vsebujejo popolne/dovršene dedne karakteristike njunih izvornih/starševskih celic. Zdaj je tudi mogoče umetna oploditev ženske človeške jajčece. Pravi izziv leži v križani oploditivi med različnimi družinami znotraj iste vrste, in tudi med različnimi vrstami. Moderna znanost je prepotovala/prišla po dolgo/i pot/i iz razvoja prvega hibridne koruze, ali parjenja Aljaškijskega psa z volkovi, ali do »stvaritve« mule ( umetno parjenje kobile in osla) do sposobnosti/zmožnosti manipuliranja same človeške reprodukcije.

Proces imenovan kloniranje ( iz Grške besede klon – »twig«) uporablja za živali enaki princip/postopek/načelo kot tisti, ki naredi/odvzeme/ti vrez/zasek/prerez na/od rastline/sadike da bi razmnožil/poustvaril na stotine podobnih rastlin. Tehnika uporabljena za živali, je prvič bila predstavljena/demonstrirana v Angliji, kjer je Dr. John Gurdon zamenjal nukleus oplojene žabje jajčece z nuklearnim materialom druge celice enake žabe. Uspešna oblika/formacija normalnih paglavcev je demonstrirala/prikazala/ponazorila da se jajčeca nadaljno/napredno razvija in podrazdeli/subdivide in ustvari potomstvo ne glede /na to/ kje obdrži/prejme/dobi pravilno serijo/par/set ujemajočih kromosomov. Eksperimenti objavljeni od Instituta za Društvo, Etiko in Življensko znanost pri Hastings-on-Hudsonu, so pokazali, da tehnike za kloniranje človeškega bitja že obstajajo. Zdaj je mogoče vzeti nuklearni/jedrni material katerekoli človeške celice ( ne nujno iz spolnih organov) in, z vstavitvijo njenih triindvajset nizov/serij/parov popolnih/celotnih/dovršenih kromosomov v žensko jajčece, /to/ vodi do spočetja in rojstva »predeterminiranega/vnaprej določenega« individuma. V normalnem spočetju, »očetovi« in »materini« pari/nizi kromosomov se združijo in potem se morajo razdvojiti/razpoloviti tako da ostanejo/preostanejo pri triindvajsetih parih kromosomov, kar vodi do verjenostne/naključne kombinacije. Ampak pri kloniranju je potomec/naslednik natančna/točna kopija/dvojnik vira/izvora nerazpolovljenega/nerazdvojenega para kromosomov. Mi že posedujemo, je zapisal Dr.W.Gaylin v The New York Times-u, »strašno znanje s katerim lahko naredimo natančne/točne kopije človeških bitji« – neomejeno število Hitlerjev ali Mozartov ali Einsteinov( če bi ohranili njihovo celično/i jedro/nukleus). Ampak umetnost genetskega inžiniringa ni omejena na sam en proces/postopek. Raziskovalci v mnogih državah so izpopolnili proces imenovan »celična fuzija«, in s tem omogočili zlitje/združitev celice,/in to/ raje kot pa kombinirati/sestaviti/združiti kromosome znotraj ene same/posamezne celice. Kot rezultat takšnega procesa/postopka, se lahko celice iz različnih virov/izvorov zlijejo/združijo v eno »supercelico«, katera znotraj sebe ohranja/drži dve/a jedri/nukleusa in dvojni par/niz/vrsto/serijo/set parnih/dvojnih kromosomov. Ko se ta celica razdvoji/razpolovi, se lahko zmes/mešanica jedra/nukleusa in kromosomov razpolovi/razdovji v vzorcu ki je različen od vsake celice pred fuzijo/združitvijo. Rezultat so lahko dve nove celice, vsaka genetsko dovršena/popolna, ampak vsaka z /žigom/ novo/e-ga/im/serije/o/niza/om genetske kode, popolnoma potvorjene/garbled, kar se tiče prednikovih celic.

To pomeni, da se te celice iz doslej nezdružljivih živečih organizmov – recimo, te od kokoši in miši – lahko združijo in oblikujejo nove celice z nov/o/im /žigom/ genetske/o mešanice/o, ki tvori/porizvede/ustvari nove živali, ki so ne kokoši ne miši kot jih mi poznamo.

Zdaj je tudi možno odvzeti/pobrati/izbrati/pridobiti od/iz določene bakterije posamezen specifičen gen in vstaviti/vpeljati ta gen v živalsko ali človeško celico, dati potomcu dodano/pripisano karakteristiko/značilnost/značaj/lastnost

Mi smo nova Zival ;)

cell fusion cell biology

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

OwcA ::

Ep o Gilgamesu, je arheoloski vir ane?

Kot je bilo že večkrat povedano, ja je, ampak ga moraš znati interpretirati. Dokler ga razumeš dobesedno je samo pravljica.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Nejc Pintar ::

Ja, in če imamo tehnologijo za genski inženiring?

To še ne pomeni da so nas ustvarili marsovci.
pa pred 450000 leti so morali imeti kar hudo tehnologijo da so nas obiskali. Tako da tudi če bi nas ustvarili jih danes 99% ni več, sicer nas ne bi bilo.

Moraš se zavedati eksponentnosti razvoja:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

gzibret ::

Arheološki viri se delijo na 3 vrste, glede na to, kako je kaj verno oz. verodostojno.

Najmanj verodostojno je ustno izročilo in ljudske bajke... Malo bolj verodostojna je pisana beseda, vendar še vedno izredno neverodostojna, saj je bilo spreminjanje pisane besede skozi zgodovino vse polno.

Najbolj verodostojen arheološki vir pa je materialna najdba. Najverodostojnejši vir pa je pisana beseda + materialna najdba.
Vse je za neki dobr!

ajin ::

Kot je bilo že večkrat povedano, ja je, ampak ga moraš znati interpretirati. Dokler ga razumeš dobesedno je samo pravljica.



Sej to je problem, ucena intepretacija je vzeta kot pravljica, ce pa pogledas iz znanstvenega vodika, pa vidis da dejansko gre za opise, teg primatov in tudi so omenjena bitja, torej "bogovi", ne neki nezanani nepojasnjeni pojavi, ampak inteligenta bitja ki so prisla z neba/vesolja! In to vam jaz govorim, samo ce nocete pogledati skozi taksne oci, potem vse postane razumljivo in logicno!

Primer Sumerijske religije, kot del kuture:

Sumerian religion

these gods, who were anthropomorphic

ajin ::

Najbolj verodostojen arheološki vir pa je materialna najdba. Najverodostojnejši vir pa je pisana beseda + materialna najdba.


Templji, stare strukture Starega Sveta, pisanja, vse to so verodostojni arheoloski viri in o teh vam govorim!

ajin ::

a, in če imamo tehnologijo za genski inženiring?

To še ne pomeni da so nas ustvarili marsovci. Pa pred 450.000 leti so morali imeti kar hudo tehnologijo da so nas obiskali. Tako da tudi če bi nas ustvarili jih danes 99% ni več, sicer nas ne bi bilo. Moraš se zavedati eksponentnosti razvoja:\



DA so imeli, seveda. JA najmočnejsi preživijo, pomeni najinteligentnejsi, in prostora je dosti!
DA so se lahko tako mogočno razvili nakazuje da so zelo inteligenti in da nimajo takšnih problemov, kot jih imamo mi, kar pa ne pomeni da niso šliskozi te stopnje razvoja, in inteligenca, zavest jih je resila, tako kot lahko tudi NAS!

gzibret ::

> Templji, stare strukture Starega Sveta, pisanja, vse to so verodostojni arheoloski viri in o teh vam govorim!

Ja, že. Saj mesto Ur obstaja (je obstajalo). Pa slika marsovca na nekem majevskem grobu tudi obstaja. Troja tudi.

Samo moraš pa tudi vedeti, da so se starodavne pripovedke (recimo ep o gilgamešu, ki ga navajaš) verjetno najprej prenašale ustno iz roda v rod, predno so jih zapisali. In tudi, ko so ga zapisali, so ga še mnogokrat prepisali. To je treba imeti v mislih.
Vse je za neki dobr!

ajin ::

Off topic( prosim samo to zbrisi, ostale sem popravil)
POpravljam post, iz katerega ocitno ni bilo razvidno, po navodili moderatorja Stepnega VOVKA
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
v angliji so bile sprva sive in bele in črne vešče - a ko se je pojavila industrializacija in tovarne so lej ga zlomka okolitovarnbilesamo še sive vešče
kljub temu da se konstantno rojevajo tudi še črne in bele
zakaj sive - ta mutacija je pač odločilna za maskiranje na sivih zidovih



MATEV; JAsno da ZAvest evolvira, IN HVALA BOGU!!
In govorimo striktno o cloveku, nobeni vesci! torej primerjava ni primerna!


jasno da. Klasični primer je anemija srpastih celic. V malričnih podrčjih je ta bolezen blagoslov, saj odganja še bolj smrtno malarijo.V bistvu je pa ena "okvara".

Vsaka mutacija je "okvara". Vendar nekatere v nekaterih okoljih, prinesejo nosilcu več dobrega kot slabega.


Anemija srpastih celic je disfunkcija, taksne osebe imajo veliko problemov.Take krvničke težje potujejo po ozkih žilah in povzročajo tudi druge nevšečnosti.... Srpaste celice Vsekakor to ni advantage!. SEm pa vesel da to s malarijo deluje, ceprav so zdravila, samo ocitno so organizmi malo bolj zviti, in tudi mi smo faktor, samo pustimo zdaj organizme... Človek NAs zanima!


LAktozno netoleratni...



VEm, recimo oseba, ki nima encima ki mu omogoca razgradnjo mleka. LAhko sklepamo da ker se blčiza starim letom, 60 bodo postale nejgova kosti se bolj krhka, in dejstvo je da vecje kolicine kalcija bi malo pripomoglo, ceprav so tudi drugi viri, ampak razumes kaj mislis... Ce ne bi nasel druge vire, bi vsekakor nazadoval in eventually propadel!

POglej primer "pozitivne" lastnosti, ljudi ki imajo anemijo srpastih celic:

(..)Nekateri pacienti s Hb SS umrejo v prvih nekaj letih življenja zaradi infekcije ali epizod sekvestracije. Kljub temu imajo nekateri pacienti relativno normalno življenje z redkimi komplikacijami(...)

Nejc Pintar ::

Mutacija srpastih celic ni negativna, lahko pa se izkaže kot pozitivna čez n let:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

drejc ::

Sicer pa so mutacije vedno pozitivne


To gladko ni res. Prej obratno. Ti lahko razloži vsak malo bolj resen biolog ali zdravnik. Je pa res da jih večina sploh ne vpliva na zdravje, manjšina pa prej povzroča genske napake, kot pa nadnaravne sposobnosti.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

ajin ::

Ja, že. Saj mesto Ur obstaja (je obstajalo). Pa slika marsovca na nekem majevskem grobu tudi obstaja. Troja tudi.


Samo moraš pa tudi vedeti, da so se starodavne pripovedke (recimo ep o gilgamešu, ki ga navajaš) verjetno najprej prenašale ustno iz roda v rod, predno so jih zapisali. In tudi, ko so ga zapisali, so ga še mnogokrat prepisali. To je treba imeti v mislih.


Lepo da si rekel nekaj o Troji, preden je bila najdena je tisti, ki je veroval in vzel Trojo kot zgodovinsko dejstvo, torej ne kot pravljico, in kot ustno izrocilo tudi, ki verjetno ni bila toliko popacena, bil pred tem predmet posmehovanja vseh ostali raziskovalcev, dokler ni najdel ostanek Troje in se tako zapisal v zgodovino. Se strinjam da je je nekaj teh zapisov bilo izgubljenih in unicenih, ostalo neprevedenih.. itd. Vse to imam v mislih, se zavedam, samo to ne veliko zmanjsa verodostojnost teh pisanj. TAko lahko recem tudi za druge stvari, v zgodovini da so bile velikokrat preprisae in unicene, samo dejstvo je da so le ti spisi imeli veliko vrednost. in za njih je le to bilo sveto, za to so se posebaj ohranjali,cuvali, to je logicni zakljucek! TAko osnove znanja niso bile veliko popacene, ce bi bili in ce bi jih ljudje ne pametno cuvali bi mi bili se kar nevedni. In vso znanje zacetki znanja so iz Bliznjega Vzhoda, in predvsem tega predela.

ajin ::

To gladko ni res. Prej obratno. Ti lahko razloži vsak malo bolj resen biolog ali zdravnik. Je pa res da jih večina sploh ne vpliva na zdravje, manjšina pa prej povzroča genske napake, kot pa nadnaravne sposobnosti.


In prav te nadnaravne sposobnosti, ali "nadnaravne" features so tiste ki so locile homonide, primat od cloveka; homo sapiensa. In to je moj point! In niso prisle z evolucijo, selekcijo, mutacijo, v tako drasticnih spremembah fizicnega telesa v tako kratkem casu, ampak je, kot nakazujejo stare civilizacije; torej Homosapiens, slo za inteligentni poseg, drugih bitji! In to se mi zdi zelo lepa dopolnitev evolucije in dovolj dober logicni zakljucek!

drejc ::

No jest mam do tega tak pogled, da že statistično gledano je v dveh milijonih let pa že moglo priti do kar nekaj pozitivnih mutacij.

Inteligentni poseg (če že) je bil imo 15miljard let prej, s strani tistega ki je sprožu evolucijo...ne pa vmes, ker pomoje ni potrebno.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

kihc ::

Skozi ogromno število mutacij je ena povzročila, da se je človek postavu na noge. Ali pa da so ptiči začeli leteti itd... Nevem zakaj potem ena ne bi mogla povzročit sposobnosti inteligentnega mišljenja?
x
««
5 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evolucija je teorija in ne dejstvo (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1103114664 (58838) alexa-lol

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25325954 (19703) Ziga Dolhar
»

Odkrili lobanje nezemljanov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18620521 (11760) leiito
»

Mrtev Mars ... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
35125932 (18517) drejc
»

Izvenzemeljsko življenje in inteligenca - Da ali Ne ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10810529 (8717) BigWhale

Več podobnih tem