» »

Nezemljani in življenje na drugih planetih

Nezemljani in življenje na drugih planetih

««
4 / 10
»»

keber ::

Naša civilizacija živi že približno 10.000 let, radio astro - komunikacijo imamo 67 let. In misite, da imamo najboljše astronomske mašine? To število je relativno, že ob pogledu na naše Osončje in frakcije, ki so vnešene. Še vedno vztrajam pri številu od 5.000 do 50.000 inteligentnih civilizacij v naši galaksiji ali "Mlečni cesti" in soglašam z S.E.T.I.inštitutom. IMO.

Z vsakim novim teleskopom v vseolju ali na Zemlji ter (zanimivo) z vsakim novoodkritim planetom izven našega osončja se N niža.

Da bi pa bilo trenutno v naši galaksiji kar 5000 ali celo več inteligentnih galaksij, to je pa čisto navadna neumnost. Bemtiš, 5000 jih je, pa nikjer nobenega. Edino, če smo vsi čisto enako razviti. Torej po 13,7 milijardah let od začetka časa in prostora je 5000 inteligentnih civilizacij v krogli s premerom 100.000 svetlobnih let enako razvitih? 8-O

Ne ne ...

Nejc Pintar ::

Realno gledano so lahko tudi nižje razviti. Ampak tistih nekaj tisoč let se itak ne pozna.
Aja, Ramses: najprej moramo najt alge, šele potem se lahko zgovarjamo o nekih über civilizacijah.
Pa če se bomo pretvorili v kakovostnejši substrat to ne pomeni da se bomo uničili.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Kilgore T ::

Znanost in tehnologija imata pri iskanju zivljenja v vesolju slovnicno napako. Isceta namrec zivljenjske oblke podobne nam. Na dnu oceanov so ze nasli zivljenje, ki se ni podrejalo trenutni znanosti. A je k sreci znanost fleksibilna. Se spremeni.
Da dvakrat zaporedoma zadane ista stevilka na lotu je statisticno gledano enako mozno. Morda zato znanost vstraja le pri znanih oblikah zivljenja?

keber ::

Za življenje potrebuješ replikativno molekulo (DNK ali pa kaj podobnega, še neodkritega). In ja, zaradi tega kaže, da je treba dvakrat zaporedoma na lotu zadeti. ;)

ajin ::

In ja, zaradi tega kaže, da je treba dvakrat zaporedoma na lotu zadeti. ;)

DA, in poglej smo zadeli, pa ne le enkrat, ce vzememo v obzir vse verjetnosti, ki so prisotne v bivanju!!:D Ce smo mi zadeli,potem je nekje drugje tudi nekdo zadel. Saj prav to nam pove nakljucje, slucajnost, verjetnost! Predpostavka je da je dnk, nakljucno se ustvarila zaradi vseh 100% uresnicenih dejavnikov. SAmo nevemo kako je nastali prvi protein niti DNK! Zanimivo ni kej, No lahko pa vedno predpostavimo princip/proces stvaritve; torej DA smo Bili ustvarjeni, od drugih bitji, ali pa bili alternacija iz ze obstojecega bitja!

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Večina tukaj se strinja da v vesolju obstaja še kje življenje, vsekakor pa ne 5-50tisoč civilizacij na galaksijo. Beliverji pa se tudi ne zavedate da tukaj obstaja še čas! če bi bilo toliko civilizacij bi morda že našli sledi kakšne iz preteklosti.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Thomas ::

Ja. SETI beliverji s svojimi tisočerimi civilizacijami po Galaksiji ne povedo, koliko civilizacij to potem pomeni na preteklo milijardo let. Če so kratkožive, recimo 10 tisoč let, jih je bilo potem že stotine milijard? Ena na vsako zvezdo? Kje so potem kakšne sledi? Recimo medzvezne sonde tipa Voyager?

Če pa niso kratkožive, kaj za vraga so naredili v času svojega obstoja? Nobene samoreplikativne interstelarne sonde?

Pljunem na take nesposobne aliene.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ajin ::

Torej rekel si :Večina tukaj se strinja da v vesolju obstaja še kje življenje.

DA zakaj se moramo potem tukaj ustavljati, gremo naprej. Veckrat sem omenil cloveka, nastanek, in nismo nic zaceli razpravljati, moram pa reci da sem bral link, kateri mi je bil dan, tukaj od gzibreta, ce se ne motim, zaradi dejstev! SAmo rad bi nadaljeval pogovor o cloveku, ker moj cilj v pogovoru je dokazati seveda z logicnim razmisljanjem da smo produkt alternacije ze obstojecega bitja. VEliko dejavnikov nakazuje na to! Vrzem vam rokavico!

Thomas ::

Jest je ne poberem. Preveč neumno se mi zdi o tem špetirat ali diskutirat.

Me pa rahlo zanima, če boš našel kakšnega.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Ce smo sedaj skupaj prisli do spoznanja, da zivljenje verjetno je ampak da je zelo zelo redko. Kaj bomo sedaj diskutirali? Nekoga tehnicno blazno naprednejsega od nas ni, ce bi bil, bi se ze pokazal (se komu drugemu kot ramzesu), mogoce je kje se kdo, ki je priblizno tako zelo razvit kot mi in v vesolje oddaja svoje signale maximalno 200 let. Ampak moznosti za to so prekleto majhne. Res prekleto majhne.

ajin ::

"Preveč neumno se mi zdi o tem špetirat ali diskutirat."

Prosim razlozi, zakaj ti je to prevec neumno diskutirat? MAr ti ves odgovore na ta vprasanja, bolje kot znanstveniki, ki so se zmeraj zbegani? Tudi upam da bo cim manjse stevilo ljudi kot ti, torej taksni ki mislijo da je to neumnost!


"bi se ze pokazal "


KAze se vec kot 300.000 let:D. In vse civiliazcije so dokaz in prica o njihovem obisku! SAmo za nekatere so to bajke, zame niso, ker je logicno! Odpri si zavest, opazuj zvezde in mogoce bos videl! Kaj drugega ti preostane, ce mas teleskop se toliko bolj, vsedi se na trvo v poletnih vecerih, s svojo izvioljenko odpri steklenico vina, samo glej da se ne opijes, jaz ne bi alkohola, sok recimo, in opazuj zvezde! Mogoce pa kaj opazis!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Nejc Pintar ::

Pravzaprav nekateri vemo da je to neumnost.
Pa ajin: misliš da ti veš odgovore na vprašanja. Poglej, verjetnost beliverske teorije je 0,5%, verjetnost naše teorije je 99,5%! Kam misliš da se bom postavil?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Azrael ::

Če že hočeš (spet) namigovati na nekega super intiligentnega stvarnika, to ne drži vode. Nič ni kar bi vsaj namigovalo nanj, razen zgodbic raznih sekt, ki niso drugega, kot limanice za hude naivneže.

Če pa že hočeš vedeti, kdo je stvarnik vesolja, prostora, časa, molekule DNK in navsezadnje nas, to je veliki pok. Nič intiligence, samo random funkcija.
Nekoč je bil Slo-tech.

ajin ::

»odgovore na vprašanja«

Vem pa vprasanja. Izzivamm da mi jih odgovorite, v kolikor vi ne morete pa potem znanost in akademiki.

»naše teorije je 99,5%«

Če je tako velik procent, zakaj potem ni razlage za cloveka; homo sapiensa?
Veliko lukenj je v tej teoriji evolucije, veliko! In stara je vsaj kar se tice >Darwinizma, napredek je na molekularni biologiji, pa tukaj se je vec vprasanj kot pa odgovorov. Torej o kaksnih procentih govoris?


"Če že hočeš (spet) namigovati na nekega super intiligentnega stvarnika, to ne drži vode. Nič ni kar bi vsaj namigovalo nanj, razen zgodbic raznih sekt, ki niso drugega, kot limanice za hude naivneže. Če pa že hočeš vedeti, kdo je stvarnik vesolja, prostora, časa, molekule DNK in navsezadnje nas, to je veliki pok. Nič intiligence, samo random funkcija".


Azrael - NE na super inteligentnega, temvec na visoko razvito civilizacijo ki je prisla na zemljo in ustvarila cloveka po svoji podobi, in tudi druga ziva bitja, ne vse, pa dolocene rastline,ali vsaj modifikacijo rastlin, da so lahko dale vecji plod.

Nič ni kar bi vsaj namigovalo nanj


Tukaj se veliko motis, velikorat sem vam rekel da vse civiliazcije sveta namigujejo in govorijo o NJIH! In to niso bajke, ali mislis da civilizacije , iz katerih so nastali temelji ZNANJA, so vse druga govorili pravilno in tocno, ko pa so govorili o bitjih z neba pa so si domisljali , narobe interpretirali, celo v tem da so rekli, Tisti ki so prisli z neba so nam dali Astronomijo, vedenje o Soncu , luni, kolendar, matematiko , jezik, nas naučili poljedeljstva; agrikulture, zivinoreje itd.. CE so vse to sami spoznali, zakaj so pisali da so to jim dali bogovi( tisti, ki so prisli z neba?). In vse te stare strukture, po celem svetu, lahko vam povem napisem, katere, kje, njihove lastnosti.. itd. Veliko dokumentarcev je na to temo, in znanost ne more pojasniti te strukture, nacine izklesavanja , niti premikanja teh tudi do 400 tonskih kamnov, na taksnem mestu kjer ni bilo dreves, razen mehkega drevesa( mislim da palme, nise cisto preprican), ki vsekakor ne bi zdrzal taksno tezo. In mnogo, mnogo drugih atributov! ZAkaj bi zacetne civilizacije bivale na visokih podrocjih kjer je agrikultura skoraj nemogoca, pa saj so meli doline? ZAkaj bi se mucil graditi mesta, na tako visokih krajih? MAlo neumno, mar ne ?

Hocem vedeti kdo je Creator of all! IMHO to je energija, kateri izvor in njeno razumevanje raziskujemo. Verjetnost, pravis, ali ubrana melodija; simfonija, ples energije? Vsekakor je to fascinantno! Potem je ta random funkcija pravi umetnik;)

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> Veliko lukenj je v tej teoriji evolucije, veliko!

Za ENO ne veš. Niti ne vem, da bi kdo vedel.

Sicer pa imamo za to odprto temo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ajin ::

"Za ENO ne veš"

Kje je ta tema pa greva lepo od zacetka, ti vidis da vse stima jaz ne, jaz sem otrok, nevednik ki sprasuje, ti pa kot nekdo ki vse razume in ve bo odgovarjal! OK?

Al pa lahko vzamema samo homosapiensa, njegov nastanek, ok?
Ker ce greva od zacetka ne boma nikamor prisla

aja, zacetek mislim prvi proteini in DNK!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Nejc Pintar ::

Mesta so se navadno gradila na obrambnih pozicijah.
Machu Pichu je bil pa AFAIK postavljen kot zatočišče Inkov, torej je nastal šele po tem ko so jih že napadali.

PA tisti ki so prišli z neba ni nujno da so bogovi. LAhko je to le prispodoba.

Vprašanja pa nam le postavi, ti bomo z veseljem odgovorili;)

//Upam da ne bo kdo čez 1000 let bral Andersena//
Lahko je biti prvi, če si edini!

ajin ::

PA tisti ki so prišli z neba ni nujno da so bogovi. LAhko je to le prispodoba.

Prispodoba za inteligentna bitja iz vesolja!

AFAIK ne razumem tega izraza!

machu pichu

Primer observatorijev:

The Maya were keen astronomers and had mapped out the phases of celestial objects, especially the Moon and Venus. Many temples have doorways and other features aligning to celestial events. Round temples, often dedicated to Kukulcan, are perhaps those most often described as "observatories" by modern ruin tour-guides, but there is no evidence that they were so used exclusively, and temple pyramids of other shapes may well have been used for observation as well.

enkrat drugic bom spisal vse znamenitosti, ki zbujajo vprasanja!

"Vprašanja pa nam le postavi, ti bomo z veseljem odgovoril"

Sem ze vprasal ; ponavljam:

Rad bi nadaljeval pogovor o cloveku, ker moj cilj v pogovoru je dokazati seveda z logicnim razmisljanjem da smo produkt alternacije ze obstojecega bitja. VEliko dejavnikov nakazuje na to! Vrzem vam rokavico!

Nejc Pintar ::

AFAIK

Sicer pa je opazovanje zvezd in planetov možno brez kakšne opreme.

Aja, pa tole:
Rad bi nadaljeval pogovor o cloveku, ker moj cilj v pogovoru je dokazati seveda z logicnim razmisljanjem da smo produkt alternacije ze obstojecega bitja. VEliko dejavnikov nakazuje na to! Vrzem vam rokavico!

ni vprašanje, to je en bluz.
Lahko je biti prvi, če si edini!

ajin ::

NEjc ni prvic da sem vprasal nekaj takega in jasno razlozil moj cilj, kot je ta tako imenovani bluz. ZAto prosim, zacnimo enkrat, jaz sem razlozil cilj in vas izivam da mi pokazete z logicnimi zakljucki mojo zmoto! Upam pa da mi boste pustili govoriti, jaz vam bom, in mogoce pa me spremenite v tako imenovanega BElieverja! Sem radovedna oseba!

Ne rabimo odgovoriti na nastanek prvih proteinov in DNk!
Lahko vzamema samo homosapiensa, njegov nastanek!

Nejc Pintar ::

Okej, povej kaj te zanima pa ti bom odgovoril. Ne pa da bi ti nekaj rad diskutiral pa si brez vprašanj.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Gundolf ::

Na, morda najdeš kakšen odgovor na svoja vprašanja tule: 15 Answers to Creationist Nonsense. Članek sicer le zagovarja evolucijo, ampak za začetek bo dober.

ajin ::

Gundofl v tem clanku mi nic ne pojasne.

DA nihce ne more odgovoriti na vprasanje prvih proteinov in dnk, bom to zelo pomembno dejstvo zanemaril, samo jaz poznam odgovor, in vam le ta ni vsec.

Nastanek clovek iz primatov, to me zanima?

Torej kateri so bili dejavniki selekcije, pozitivne mutacije, ce sploh obstajajo, ki so v zelo kratkem case naredile tako radikalne fizicne spremembe telesa?

ALi obstajajo mutacije ki so v dobrobit organizma, torej ki sprozijo fizicne spremembe na CLOVEKU!? ( ne nizje razvitih organizmih kot so bakterije virusi, to vem da )


In kateri faktor je tisti ki je dolocil/podal abstraktno misljene, torej analiticno, custveno povezovalno in duhovno?


Kaksni clanek, knjiga ki razlaga celotno znano dejstvo evolucije kot pise v tem gundolfovem clanku?


Sem preprican da smo alternacija homo erectusa, tako postali homosapiens!

Torej brez dvomom, teorija ki pojasnjuje celotne procese brez kaksnih dvomov, ampak cista preverljiva dejstva, logicno povezana? ALi pa je to samo fikcija evolucijonistov?


Recimo nastanek kompleksne celice? ( bacteria flagellum, je zanimiva, kaj imajo reci evolucionisti glede tega, teh kompleksnosti?)

Ali so dan danes prisotne pozitivne mutacije, ki spreminjajo naso telesno strukturo, zaradi okolja?

Zakaj opice niso v toliksnem casu postale kot clovek?

KAteri dejavnik nas je locil, ali bil kljucnega pomena da so se opice locile od drugih vrst, in da je samo ena veja evolvirala v najvisjo razvito obliko, in posedovala zavest?


Ali bodo opice ce nevem koliko casa postale LJudi?


In koliko casa obstaja clovek? ( homo sapiens)

In koliko casa je potrebno po teoriji evolucije da bitje evolvira v pozitivnem smislu mutacij spremeni svojo fizicno strukturo izgubi lastnosti ki so njeno nazadovanje, napreduje in prejeme zavest, kot jo ima danes clovek?


No dosti je .. za zacetek!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

OwcA ::

Ni to material za Z&T, žal.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ajin ::

SEj to se navezuje na zivljenje mar ne ?

NAslov teme je Nezemmljani in zivljenje na drugih planetih.

Stepni Volk ::

ajin - nihče od prisotnih v tej temi ni sposoben razložiti od kje plesen, ki se je pojavila v moji kleti. Kaj šele DNK, alieni/bogovi in mi.

Tvoje vprašanje o "stvarniku" ima tako slepo ulico: Kdo je ustvaril njega?
To je logična zanka, ki so se jo izmislili že veliko pred menoj. Recimo o vsemogočnosti boga. Ali lahko bog naredi skalo, ki je še sam ne more vzdigniti?
Logika ima svoje limite. Zgornje vprašanje jo zelo jasno pojasnjuje.

Glede homosapiensa je samo stvar najdbe. Dokler ne najdeš okostja, ki bo povazovalo dosedanje najdbe. Dosedaj so le teorije, ki se bodo ali dokazale za resnične ali se jih bo ovrglo. Ni prvič.
Vtipkaj v google evolution homosapiens in beri. Pri tem ti svetujem, da vse povezave, ki se ti bodo zdele zanimive, ne bereš. Namesto tega preberi EDU linke.

Življenje v vesolju
Thomas - zakaj bi morale imeti ostale "vesoljske civilizacije" enako dolgočasno domišljijo, kot znanstveniki in okoli pošiljati Vikinge? Že X files so dali prenekatero dobro idejo, npr.: raziskuj planet s pomočjo žuželk-robotov.
Odisejada 2001 je bila po drugi strani verjetno bolj všeč Ajinu. :)
Seveda je s temi idejami, ZF knjigami in zgodbami tako kot z loterijsko srečko... ni nujno, da zadane. Ni osnova za vero, še manj dokaz.

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

ajin - opice ne bodo postale ljudje. Mi smo že izbrali dve različni poti.

Tudi, če vzameš v roko radirko in izbrišeš homosapiensa, se apes (opičnjaki podobni ljudem: šimpanz, oragutan, gorila...) ne bodo razvile v ljudji. Moral bi jih zavrteti nazaj v razvoj, do tiste točke, ko so se naše poti ločilo. In še takrat to ne bi pomenilo, da bi se iz skupnega pednika razvile podobne veje. Sedaj ni takrat. Pogoji so drugačni. Bi bilo pa zanimivo 100x ponoviti to vajo. Zavrteti vse skupaj nazaj, do skupne točke, spreminjati parametre in pogledati rezultat. Tako bi, če ne drugega, ugotovili ali je homo sapiens optimum evolucije ali ne?
Samo to so fantazije in nimajo veliko skupnega s to temo.
Razkorak med domišljijo in znanostjo. Enega imam preveč, drugega ne dovolj :)

A je nekaj drugega... za otroke je marsikatera stvar in bitje na tem planetu živa. Mrtva postane, potem, ko ga to NAUČIMO. Tradicija, sociologija, psihologija... imenuješ lahko kakor hočeš, a je tu vprašanje: učimo prav ali ne?

Zgodovina sprememb…

ajin ::

Tvoje vprašanje o "stvarniku" ima tako slepo ulico: Kdo je ustvaril njega?
"Recimo o vsemogočnosti boga. Ali lahko bog naredi skalo, ki je še sam ne more vzdigniti?"

Tukaj je vas problem ker ste personificiral Stvarnika in potem dajete taksna vprasanja!


Ali lahko bog naredi skalo, ki je še sam ne more vzdigniti?"

Sem ze povedal, ko sem govoril o Stavrniku VSEGA; Creator off all; Energiji!


Odisejada 2001 je bila po drugi strani verjetno bolj všeč Ajinu. :)

Da res je, mi je vsec! ;)


Razkorak med domišljijo in znanostjo. Enega imam preveč, drugega ne dovolj :)

Brez do -misljije, vizije v znanosti je znanost mrtva!


»za otroke je marsikatera stvar in bitje na tem planetu živa. Mrtva postane, potem, ko ga to NAUČIMO«.

Odvisno od tvojega dojemanje zivljenje,bivanja, kaj je zivo zate , kaj ni,kaj zate definira zivost.
In enako tudi , kaj je mrtvo!

Noben ni vsemogocen( bistvo je strmljenju perfekciji, znanju razumevanju, in to je neskoncni proces), za nas je vsemogocen , tisti ki nas prekasa v modrosti in razumevanju, tisto kar je za njih normalni pojav nature in razumevanje le nje .. je za nas carobno in misticno ..

"X files so dali prenekatero dobro idejo, npr.: raziskuj planet s pomočjo žuželk-robotov".

Mogoce pa ti ki prihajajo so umetno narejeni droni, raziskovalci, imajo dan razum, nic spolnih organov, in raziskujej in opazujejo ;)


"Logika ima svoje limite. Zgornje vprašanje jo zelo jasno pojasnjuje".

Logika se pomika z vzporedno -multiordinalno zavestjo!



P.S; sem dobil link od gzibreta in bral, samo nikjer ni pojasnitve, na moja vprasanja, in se zdaj cakam da bo kdo kaj povedal!

Nejc Pintar ::

Torej kateri so bili dejavniki selekcije, pozitivne mutacije, ce sploh obstajajo, ki so v zelo kratkem case naredile tako radikalne fizicne spremembe telesa?

Ko je človek enkrat ugotovil da iz semena pa zraste rastilna, se je vse začelo.

ALi obstajajo mutacije ki so v dobrobit organizma, torej ki sprozijo fizicne spremembe na CLOVEKU!? ( ne nizje razvitih organizmih kot so bakterije virusi, to vem da )

Seveda, vsak človek je mutant. K razvoju so največ prinesle majhne mutacije in ne velike.

In kateri faktor je tisti ki je dolocil/podal abstraktno misljene, torej analiticno, custveno povezovalno in duhovno?

Poglej prvi odgovor!

Torej brez dvomom, teorija ki pojasnjuje celotne procese brez kaksnih dvomov, ampak cista preverljiva dejstva, logicno povezana? ALi pa je to samo fikcija evolucijonistov?

To je Teorija. Veliko bolj verjetna od tvojih

Recimo nastanek kompleksne celice?

Mutacija!

Ali so dan danes prisotne pozitivne mutacije, ki spreminjajo naso telesno strukturo, zaradi okolja?

Da, glej višje!

Zakaj opice niso v toliksnem casu postale kot clovek?

Zato ker se nismo razvili iz opic ampak iz skupnega prednika. Je bilo pa njim zgleda udobno na drevesu. Neudobje prinese razvoj;)

KAteri dejavnik nas je locil, ali bil kljucnega pomena da so se opice locile od drugih vrst, in da je samo ena veja evolvirala v najvisjo razvito obliko, in posedovala zavest?

Kateri dejavnik nas je ločil da so se ptiči ločili od plazilcev?
Nek random dejavnik je bil to:\

Ali bodo opice ce nevem koliko casa postale LJudi?

Ljudje ne ljudi.
Ne bodo postale inteligentne, če pa jih ne bi pretvorili v computing pa bi imele neke možnosti, prav tako kot večina ostalih sesalcev.

In koliko casa obstaja clovek? ( homo sapiens)

Ocene so tam okrog 70.000 let. Vsekakor so ti zelenčki precej zabiti. Toliko časa nazaj so nas ustvarili (genski inženiring), pa še vedno letajo naokrog z enimi bednimi talarji:\

In koliko casa je potrebno po teoriji evolucije da bitje evolvira v pozitivnem smislu mutacij spremeni svojo fizicno strukturo izgubi lastnosti ki so njeno nazadovanje, napreduje in prejeme zavest, kot jo ima danes clovek?

Zavest se ne prejme, zavest se razvije;)
Drugače pa precej odvisno od pogojev, najlepše se vidi mutacije v pogojih kjer je vrsta na robu preživetja.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Azrael ::

ALi obstajajo mutacije ki so v dobrobit organizma, torej ki sprozijo fizicne spremembe na CLOVEKU!? ( ne nizje razvitih organizmih kot so bakterije virusi, to vem da )

Jasno, misliš, da so ljudje neka izjema ? Saj ni nujno, da bo imel kar spočetka nek človek 3 roke ali kaj podobno očitnega, lahko pa tudi. Mutacije večinoma delujejo počasi, mogoče kot boljša odpornost na mraz, vročino, kakšen virus, večja mišična ali umska sposobnost itd. V večini primerov ta dodatna lastnost ne pomeni skoraj nič, v kriznih pa zelo veliko.

In kateri faktor je tisti ki je dolocil/podal abstraktno misljene, torej analiticno, custveno povezovalno in duhovno?

Preberi!

Na kratko rečeno takrat, ko postane zmogljivost možgan večja, kot je potreba, da poganjajo osnovne potrebe organizma in njegovo interakcijo z okoljem.

Za ostalo si že večkrat dobil odgovore, če jih ignoriraš je to najbolj tvoj problem. Ja, še to: Gundolfov link ima 7 strani in na koncu še povezave naprej, tako, da veselo branje, ker zelo dvomim, da si se do sedaj sploh kaj poglobil vanj.
Nekoč je bil Slo-tech.

ajin ::

NA to vprasanje :

"Torej kateri so bili dejavniki selekcije, pozitivne mutacije, ce sploh obstajajo, ki so v zelo kratkem case naredile tako radikalne fizicne spremembe telesa"?


Si odgovoril tako:

Ko je človek enkrat ugotovil da iz semena pa zraste rastilna, se je vse začelo


Ali je to odgovor?
Vnesite tukajNe ni, ker se niti nisi dotaknil mojega vprasanja, kateri dejavniki,
pozitivnih mutacij, ki so naredile v kratkem casu fizicne spremembe; odpad dlak, razvoj lobanje.radikalne telesne spremembe.itd

NA to:

ALi obstajajo mutacije ki so v dobrobit organizma, torej ki sprozijo fizicne spremembe na CLOVEKU!? ( ne nizje razvitih organizmih kot so bakterije virusi, to vem da )


Si odgovoril:

Seveda, vsak človek je mutant. K razvoju so največ prinesle majhne mutacije in ne velike.



Nisem te vprasal , ce je vsak clovek mutant, in ce velike doprinesejo spremembe ali majhne, temvec Ali obstajajo mutacije ki so v dobrobit organizmu,(napredek) torej ki sprozijo fizicne spremembe na cloveku?

NA to:
In kateri faktor je tisti ki je dolocil/podal abstraktno misljene, torej analiticno, custveno povezovalno in duhovno?


Si odgovoril :

Poglej prvi odgovor!


To ni odgovor Nejc! Jasno sem vprasal, ce ne ves, molc.!

NA to :

Torej brez dvomom, teorija ki pojasnjuje celotne procese brez kaksnih dvomov, ampak cista preverljiva dejstva, logicno povezana? ALi pa je to samo fikcija evolucijonistov?


Si odgovoril :

To je Teorija. Veliko bolj verjetna od tvojih


Ce bi bila bolj verjetna ne bi bilo polemik, ampak dobro priznano dokazano dejstvo, v katerega ne bi bilo dvomov!!

NA to :

Recimo nastanek kompleksne celice?


si odgovoril slednje:

Mutacija!


To ni odgovor!
Pojasni ali mi daj link, kjer je natancni opis molekularne biologije, ki jasno nakazuje razvoj iz primordalnih esenc, nastanek kompleksne celice!

NA to :

Ali so dan danes prisotne pozitivne mutacije, ki spreminjajo naso telesno strukturo, zaradi okolja?


Si odgovoril :

Da, glej višje!


Spet nisi dal dovolj dober odgovor, ce jih ves jih nastej, katere so pozitivne, in pozitivno spreminjajo naso fizicno strukturo??

NA to:

Zakaj opice niso v toliksnem casu postale kot clovek?


si odgovoril slednje:

Zato ker se nismo razvili iz opic ampak iz skupnega prednika. Je bilo pa njim zgleda udobno na drevesu. Neudobje prinese razvoj



Ko sem rekel opice, se mislil skupnega prednika, kar je razvidno iz naslednjega vprasanja, sem mislil da bo to jasno, ocitno ni, ker se spet moram ponavljati!

NA to :

KAteri dejavnik nas je locil, ali bil kljucnega pomena da so se opice locile od drugih vrst, in da je samo ena veja evolvirala v najvisjo razvito obliko, in posedovala zavest?


si odgovoril :

Kateri dejavnik nas je ločil da so se ptiči ločili od plazilcev?

Nek random dejavnik je bil to


Nisi odgovoril na jasno zastavljeno vprasanje! POraja se novo... Torej vse na kar se zanasa evolucija je nek radnom dejaavnik ki je spremenijal? Jaz sem msilil da evolucionisti, tocno vedo, samo potemtakem, ali niso prav oni ki lahko razlozijo zivljenje in nastanek/potek mutacije?


Na to :

Ali bodo opice ce nevem koliko casa postale LJudi?


Si odgovoril :

Ljudje ne ljudi.

če pa jih ne bi pretvorili v computing pa bi imele neke možnosti, prav tako kot večina ostalih sesalcev


»Ne bodo? Samo ali one ne bodo evolvirale?

NA to :

In koliko casa obstaja clovek? ( homo sapiens)


si odgovoril : si odgovoril :

Ocene so tam okrog 70.000 let. Vsekakor so ti zelenčki precej zabiti. Toliko časa nazaj so nas ustvarili (genski inženiring), pa še vedno letajo naokrog z enimi bednimi talarji



Ali je mozno da v tako kratkem casu po mutacijah in prilagoditvah pride do tako velike fizicne spremembe, da le ta eden izmed prednikov postane/razivje v homosapiens; cloveka?Ostalo ne bom komentiral, ker ti zelencki so prisli sem pred 450.000 leti!

NA to :

In koliko casa je potrebno po teoriji evolucije da bitje evolvira v pozitivnem smislu mutacij spremeni svojo fizicno strukturo izgubi lastnosti ki so njeno nazadovanje, napreduje in prejeme zavest, kot jo ima danes clovek?


si odgovoril :

Zavest se ne prejme, zavest se razvije

Drugače pa precej odvisno od pogojev, najlepše se vidi mutacije v pogojih kjer je vrsta na robu preživetja.



Moje vprasanje je tukaj direktno in jasno, torej :
Koliko casa, sprasujem po teoriji, je potrebno da bitje evolvira v pozitivnem smislu( s tem da mi to sploh nisi razjasnil ce je pozitivna mutacija) da spremeni svojo fizicno strukturo, izgubi lastnosti ki so njeno nazadovanje in razvije/prejme preko napredka lastnost zavedanja?


Zakljucek:
Odgovori na vprasanja so nicniti!
Nisi zadovoljivo odgovoril na moja vprasanja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Matev ::

Ali je mozno da v tako kratkem casu po mutacijah in prilagoditvah pride do tako velike fizicne spremembe, da le ta eden izmed prednikov postane/razivje v homosapiens; cloveka?


dejstva govorijo v prid temu, da je možno

očitno, da je možno, če se je zgodilo

ajin ::

Jasno, misliš, da so ljudje neka izjema ? Saj ni nujno, da bo imel kar spočetka nek človek 3 roke ali kaj podobno očitnega, lahko pa tudi. Mutacije večinoma delujejo počasi, mogoče kot boljša odpornost na mraz, vročino, kakšen virus, večja mišična ali umska sposobnost itd. V večini primerov ta dodatna lastnost ne pomeni skoraj nič, v kriznih pa zelo veliko.



Niste mi odgovorili na vprasanja ki sem jih zastavil zgoraj, ponavljam in zadnjic:

ALi obstajajo mutacije ki so v dobrobit organizma, torej ki sprozijo fizicne spremembe na CLOVEKU!? Kateri so ti pozitivni dejavniki ki so sprozili fizicni vpliv, naredili radikalno fizicno spremembo, in kaksna mutacija? Vecja misicna masa, ali umska sposobnost to so velike spremembe, samo koliko casa potrebuje kompleksni sistem; ogranizme da preko prilagoditve, selekcije in mutacije razvije svoje telo v pozitivnem smislu in zaradi tega prejem pozitivne lastnosti?

In tudi :

Koliko casa, sprasujem po teoriji, je potrebno da bitje evolvira v pozitivnem smislu( s tem da mi to sploh nisi razjasnil ce je pozitivna mutacija) da spremeni svojo fizicno strukturo, izgubi lastnosti ki so njeno nazadovanje in razvije/prejme preko napredka lastnost zavedanja?

Kdo ignorira?


Na kratko rečeno takrat, ko postane zmogljivost možgan večja, kot je potreba, da poganjajo osnovne potrebe organizma in njegovo interakcijo z okoljem.


Kaj/Kateri je tisti dejavnik, ki je spremenil zmogljivost, pospešil taksen analiticen razvoj, custveno povezovalni, in predvsem duhovni( sposobnost sprasevanja).



Za ostalo si že večkrat dobil odgovore, če jih ignoriraš je to najbolj tvoj problem. Ja, še to: Gundolfov link ima 7 strani in na koncu še povezave naprej, tako, da veselo branje, ker zelo dvomim, da si se do sedaj sploh kaj poglobil vanj.


Prebral sem vseh sedem strani! Takoj ko mi jih je dal, ves nekdo sodeluje in je voljen sprejeti, za razliko od neakterih!

ajin ::

dejstva govorijo v prid temu, da je možno



Povej mi pozitivno mutacijo, ki je v dobrobit organizma, ga mutacija ne unici,ne deformira, ampak mu poda advantage v fizicnem smislu! In nastej mozne dejavnike mutacij, ki imajo pozitiven ucinek, seveda na CLOVEKA!

Matev ::

ALi obstajajo mutacije ki so v dobrobit organizma, torej ki sprozijo fizicne spremembe na CLOVEKU!?


mutacija je že fizična sprememba - mutiran človek je drugačen
in če je mutacija koristna se tak osebek hitreje in lažje razmnožuje
zato to svojo posebnost prenese naprej

ajin - se mi zdi da ne razumeš ravno zakaj se gre pri mutacijah in naravni selekciji

tu ni nič čudežnega - ni čudežne palčkle ki bi iz opice naredila človeka - gre zgolj za prilagoditev drugačnemu okolju

po splošno priznani teoriji je človeku podobna opica ko se je podnebje spremenilo bila prisiljena hoditi skozi grmovje - in se je dvignila - ko se je dvignila so se roke sprostile in bile uporabne za še kaj drugega kot plazenje
tak osebek je tudi videl dlje in če je razumel kaj vidi je tudi lažje preživel - ergo- pojav razumskega sklepanja - in taki ki so dobro videli (sklepali) so imeli prednost pri razmnoževanju...

itd... itd... evolucija človek

Nejc Pintar ::

Poglej, očitno ti niso znane osnove genetike!
Mutacija je vedno random, če se obnese ostane, če se ne obnese propade. Negativnih mutacij ubistvu nikoli ni (kaj razumeš kot pozitivna mutacija?)

Pa evolvacija ne pomeni razvoj razuma. Po tej logiki bi lahko rekel da kenguruji so pa bolj razviti od nas ker dlje skačejo. Evolucija gleda le na to da smo čimbolj prilagojeni.

Odpad dlak je prineslo nošenje oblačil. Razvoj lobanje je prineslo povečanje možganov.

Če obstajajo mutacije so te nujno pozitivne!

In kateri faktor je tisti ki je dolocil/podal abstraktno misljene, torej analiticno, custveno povezovalno in duhovno?
Človek je začel random uporabljat orodje. Ko ga je dojel se je počasi začel zavedati samega sebe:\

Teorija je resno obravnavana, polemik skorajda ni (ubistvu jih povzročate le kreacionisti)

Poglej, če ti mečeš random cifre od 1 do 10^100 bo sigurno enkrat padla tud 144234, ta cifra je evkariont.

Fizična struktura se spreminja z vsako generacijo. Sem ti že povedal da se spremembe dogajajo počasi, vendar ravno prav hitro. Poglej recimo višino človeka 50 let nazaj in danes. Hitra ta evolucija a?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Matev ::

lej mutacije so dobre in slabe - to pač narava oziroma okolje samo po sebi določi

v angliji so bile sprva sive in bele in črne vešče - a ko se je pojavila industrializacija in tovarne so lej ga zlomka okolitovarnbilesamo še sive vešče

kljub temu da se konstantnorojevajo tudi še črne in bele

zakaj sive - ta mutacija je pač odločilna za maskiranje na sivih zidovih
črne ali bele so kojci plen

tako da mutacija v sivo barvo je bila zelo uspešna

drug primer mutacije so recimo ...

ah kaj bi ... evolucija pač

Thomas ::

> ALi obstajajo mutacije ki so v dobrobit organizma, torej ki sprozijo fizicne spremembe na CLOVEKU!?

Jasno da. Klasični primer je anemija srpastih celic. V malričnih podrčjih je ta bolezen blagoslov, saj odganja še bolj smrtno malarijo.

V bistvu je pa ena "okvara".

Vsaka mutacija je "okvara". Vendar nekatere v nekaterih okoljih, prinesejo nosilcu več dobrega kot slabega.

Človeku se lahko povsem slučajno okvari gen, ki skrbi za dolžino tiča, pa mu zraste 1 cm daljši ali krajši. To se potem deduje naprej, več se pa deduje ... uganeš kaj?

Človeku se lahko (dedno) okvari gen, ki skrbi za odvračanje odraslih od mleka. Evropejskim prednikom je to sfelalo davno nazaj in jim pomaga preživeti v tem podnebju. Laktozno netolerantni, so težje preživeli zimo.

VSE gre na ta način. Če tega ne moreš sprejeti ajin ... je to ena taka mutacija. Skeptičnost po sili. So obdobja, ko je koristna, so obdobja ko ni. Tudi kraji na Zemlji so glede tega različni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Matev ::

lej ajin - prvi avto:


in pa eden novejših:


vse to v pičlih sto letih

če bi za vsako leto podal eno vozilo se razlika med posameznimi lahko sploh ne bi opazila

a končna razlika je za koga povsem nedoumljiva - zame ni nič posebnega - logično da se zadeva spreminja in evolvira če je potreba po tem

ajin ::

Odpad dlak je prineslo nošenje oblačil

Ej kdo je to prvi izjavil je bil najvecji humorist, ker to je meni tako smesno in nelogicno! Zakaj eskimom ne/niso zrastejo/le dlake, da se prialgodijo okolju bi potemtakme tokom veliko casa, moralo tello pospesiti rast dlak, in bi se tako telo FIZICNO zascitili, prislo bi do mutacije in prilagoditve organizma. Mar ne? In ce je ta nesmisel tocen potem, koliko casa traja taksna fizicna prilagoditev ki rezultira v fizicni spremembi, v tem primeru rast dlak? To je nesmiselnost!


Negativnih mutacij ubistvu nikoli ni (kaj razumeš kot pozitivna mutacija?)

Negativna mutacija; rak, degenerativne bolezni, telesne hibe, disfunkcije organov, vseh notranjih procesov, zmanjsane srcne sklopke, misice, pomanjkanje dolocenega encima..itd Pozitivna mutacija, je da je iz dlakavega bitja nastala lepa gladka koza samo z dolocenim predelom porascenosti, sprememba strukture rok,nog zapestja, in mocnih zapestjih v gibljiva, zmanjsana debelina lobanje, zmanjsana cutila, vonj, sluh; to nakazuje na spremembo mozganov; njihova porast… Torej na kratko so pozitivne mutacije vse ki so pripomogle da je iz homoerectusa nastal clovek; homosapiens ; TI! Ni bila mutacija temvec, nenaravna mutacija; torej alternacija:D


Pa evolvacija ne pomeni razvoj razuma. Evolucija gleda le na to da smo čimbolj prilagojeni.

Ocitno ze, saj imas razum In to je najvisji napredek, evolucije, ce sploh je to rezultat evolucije, jaz menim drugace, torej alternacija dnk od Bitij!Prilagojeni? Ali menis da ce bi se razmere okolja spremenile, da bi clovek evolviral in ce bi bilo potrebno se razvil v bitje z dvema rokama, preko generacij? Ali bi s tem pridobil kaj, in ali bi to bila misljena kot pozitivna mutacija, glede na prilagoditev okolja? Človek bo vedno imel dve roke , dve noge, samo v Zavesti bo rastel, v Intelektu, razumu, UMU!!


Če obstajajo mutacije so te nujno pozitivne!

Danes poznamo mutacije( negativne, rak, degeneracije…itd), pa mi samo naštej eno ki je pozitivna, ki je v dobrobit cloveka,ki mu s tem poda/omogoci nadaljni razvoj, pozitivno lastnost, ga ne UNICI


Človek je začel random uporabljat orodje. Ko ga je dojel se je počasi začel zavedati samega sebe

Oprostite! Samo malo to pise v ucbeniki, znanstvenih delih, in v to naj verjamem? Opica, ki je nas bliznji sorodnik, in mislim da samo severnoafriske simpaze uporabljajo orodja, ( orehe trejo in s palcko jedo mravlje za posladek )pa se nic kaj vec ne zavedajo, zakaj le one ne dozivljajo spremembe, verjetno je tudi veliko generacij prej bilo tako?
Napredni Austrolopithecus in Neanderthal mislim da kljub 2.000.000 let razdobju sta uporabljala isto orodje, nobene spremembe, ocitno so bili zelo neumni, ali pa uporaba orodij ni nic vplivalo na njihovo zavest!


Teorija je resno obravnavana, polemik skorajda ni

Ja sem prebral 7 sedem strani, in so govorili o neki neznani naravni sili, ki je imela kljucni faktor v tem, rekli pa seveda da to ne dokazuje implikacijo na nekega kreatorja, ali bitja;)In plus tega, seveda ne bodo blatili svoje tako priznano akademsko znanje, in rekli, nevemo! Zmedeni smo! Egoscience, se to imamo!
Evkariont? Kaksen pa je njegov ustroj, ali je kompleksen, so ga poustavrili?


Fizična struktura se spreminja z vsako generacijo. Sem ti že povedal da se spremembe dogajajo počasi, vendar ravno prav hitro. Poglej recimo višino človeka 50 let nazaj in danes. Hitra ta evolucija a?

Koliko je to pocasi in koliko hitro, ce evolucija razume koncepte, potem mora tudi podati tocen cas, in razloziti vsak delcek, razvoja, skladno s casom in najdbami! Visina cloveka je zapisana v DNK! Je tudi koliko vem odvisna od prednikov, pa veliko drugih dejavnikov.
Trdno sem preprican da clovek ne bo vec evolviral kar se tice fizicnih lastnosti! Torej vedno bo ime dve noge dve roke, nic vec dlak, razne kaksnih hormonskih deformamacij, prav tako tudi nic vec vecjo lobanjo, edino ce bo imel disfunkcijo hipofize; izlocanje prevelike kolicine rastnega hormona, ki povzroci vidne fizicne anomalije. Ustroj rok se ne bo vec spreminja, ne glede na pogoje, ker clovek IMA UM /ZAVEST, in zavest prevlada scasoma ko pride do zavedanja prevlada telo, tako tudi smrt in razpadanje telesa!! Danasnja genetika to ze dokazuje! In kmalu bomo mi kreatorji!!
Ce seveda nas ne pogoltne nerazvita zavest!
SAmo po naravi najmocnjesi prezivi, a ne ? UPam da to drzi, kajti samo ZAvest je nasa restive, DVIG ZAVESTI!!

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Kdo je bluzil o eskimih in njihovi porascenosti? Jebemtis, eskimi so mogoce par tisoc let tam 'zgoraj' kjer jih zebe.

Clovek, danasnji clovek se je razvil tam kjer dlaka in porascenost RES nista bili potrebni. :P Potem, ali je dlaka odpadla zaradi nosenja obleke ali pa je obleka prisla zaradi odpadanja dlake je nekaj kar bi tezko trdil z zagotovostjo.

No in ko je clovek tako nagcan letal po svetu in kolovratil naokoli je prispel tudi v sibirijo in severno ameriko. Tam ga je pa zeblo. Eskimi so v bistvu precej manj porasceni kot ordinary evropejci. Njihova sreca, da jim v tistem mrazu brki in brade zmrznejo, bi imeli same probleme!

Kaj da clovek ne bo vec evolviral? A to, tako v roku 250 let? Ja, v 250 letih bo najbrz bolj malo evolviral. Bi pa znal biti problem, ce nam ne bi uspelo iti v korak z evolucijo virusov in bakterij. Ti mali 'pol celicarji' in enocelicarji precej hitreje evolvirajo, kot clovek. Biolosko gledano. Torej, da sedaj ukinemo farmacijo in tovarne zdravil, bi nam znalo iti hudo narobe, ni pa nujno.

ajin ::

ne bi uspelo iti v korak z evolucijo virusov in bakterij. Ti mali 'pol celicarji' in enocelicarji precej hitreje evolvirajo, kot clovek. Biolosko gledano. Torej, da sedaj ukinemo farmacijo in tovarne zdravil, bi nam znalo iti hudo narobe, ni pa nujno.


Nisem rekel nikoli da nizja razviti organizmi ne mutirajo. In Big whale iz izgovorjene neumnost je bila podana/izgovorjena neumnost o porascenosti!

Zgodovina sprememb…

Matev ::

Zakaj eskimom ne/niso zrastejo/le dlake, da se prialgodijo okolju bi potemtakme tokom veliko casa, moralo tello pospesiti rast dlak, in bi se tako telo FIZICNO zascitili, prislo bi do mutacije in prilagoditve organizma.


eh ajin

eskimi so verjameš ali ne zelo prilagojeni na življenje tam gori na mrazu

imajo veliko več podkožne tolšče in so obenem tudi manjše rasti

tako da ne trapaj o tem da niso prilagojeni

Matev ::

Trdno sem preprican da clovek ne bo vec evolviral kar se tice fizicnih lastnosti!


trtične kosti (podaljšek hrbtenice - aka rep) ljudem izginevajo že tisočletja

zakaj naj bi se to sedaj ustavilo

ajin ::

eskimi so verjameš ali ne zelo prilagojeni na življenje tam gori na mrazu

Matev vidim da nisi sledil celoten pogovor, so prilagojeni samo pravim da ni slo za nevem kaksne drasticne fizicine spremembe, kot v primeru nasih prednikov! MAnjsa rast, je produkt Genov.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

ajin pa kaj za vraga ti želiš povedati?
da smo bili ustvarjeni z magično palčko?

ajin ::

trtične kosti (podaljšek hrbtenice - aka rep) ljudem izginevajo že tisočletja
Tticna kost, rep. To je meni kot pravljica! Nekdo je dal predpostavko da je to ostanek repa, samo ali niso ti homonidi( nasi ancestor ne imeli repa)? POkazi mi znanstveno delo, kjer je utemeljeno da je to rep, ce je to priznano dejstvo? PA ce tudi naj bi to bilo res, zakaj bi zginilo, sej nima nobene funkcije, ne moti organizem, torej organizem nima potrebe da bi le to odstranil, okolje tudi nima vpliva... torej ?


ajin pa kaj za vraga ti želiš povedati? da smo bili ustvarjeni z magično palčko?

Ne matev, Znanost, da smo ustvarjeni z alternacijo homoerectusa od Bitji ki so prisli z neba in o katerih pricajo vse Stare prvotne civilizacije, ce kdaj pridemo do te teme, ker ko koncamo s clovekom se postavi vprasanje od kje nam znanje, in kaj je povzrocil nenaden razcvet civilizacij, v tako kratkem casu.. No ce seveda pridemo do tega, in ce me vmes en zbrisejo! Tisti ki so voljni poslusati bodo doumeli, logicne koncepte!

Zgodovina sprememb…

Matev ::

Znanost, da smo ustvarjeni z alternacijo homoerectusa od Bitji ki so prisli z neba in o katerih pricajo vse Stare prvotne civilizacije,


zakaj bi pa bitja prišla z neba - a niso že bila na tleh

Matev ::

Tticna kost, rep. To je meni kot pravljica! Nekdo je dal predpostavko da je to ostanek repa, samo ali niso ti homonidi( nasi ancestor ne imeli repa)?POkazi mi znanstveno delo, kjer je utemeljeno da je to rep, ce je to priznano dejstvo?PA ce tudi naj bi to bilo res, zakaj bi zginilo, sej nima nobene funkcije, ne moti organizem, torej organizem nima potrebe da bi le to odstranil, okolje tudi nima vpliva... torej ?


tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Coccyx

ajin ::

zakaj bi pa bitja prišla z neba - a niso že bila na tleh

Bitja is refered to as; inteligentna cloveku podobna bitja ki so prisla iz vesolja! Prva Starodavne civilizacije jasno opisujejo, celo povedo od kod naj bi prisli, in jasno izrazijo da so le ta bitja ustvarila cloveka in jim dala civiizacijo, znanje!!
Kaj tocno te zanima?

Zgodovina sprememb…

««
4 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evolucija je teorija in ne dejstvo (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1103114883 (59057) alexa-lol

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25326012 (19761) Ziga Dolhar
»

Odkrili lobanje nezemljanov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18620551 (11790) leiito
»

Mrtev Mars ... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
35125986 (18571) drejc
»

Izvenzemeljsko življenje in inteligenca - Da ali Ne ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10810553 (8741) BigWhale

Več podobnih tem