» »

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

««
13 / 60
»»

Azrael ::

@Nejc Pintar:

Če si gledal Hrabrega Miška (Danger Mouse), potem veš. da vesoljčki niso prav veliki in so se vsaj takrat odločili, da bodo raje zavzeli kakšen manjši planet...

Se pa strinjam na premnogih slikah so ti NLPji zelo majhni. Ravno prav veliki za velik dvom o verodostojnosti, da ne rečem naravnost, da so fotomontaža ali Photoshop.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ramesses II ::

Ta disk menda ima premera 6-10m. A to ni dovolj?
Ptah-Seker-Osiris

Azrael:Se pa strinjam na premnogih slikah so ti NLPji zelo majhni. Ravno prav veliki za velik dvom o verodostojnosti, da ne rečem naravnost, da so fotomontaža ali Photoshop.

Kaj imaš kako verzijo Photoshopa iz 70-ih let? hahahaha

Jooj! Kako naivni ljudje obstajajo!
Ptah-Seker-Osiris

A ta ima tudi 10m? Si sploh prebral kakšen premer ima ta? Boljše da ne!
Ptah-Seker-Osiris

Kaj pa ta?
Si videl NASIN posnetek iz atmosfere, UFO - 6milj v premer?
Verodostojnost bolj tebi manjka, Azreal!
In preberi si tale odlomek knige PLEIADES - AN INSIDE LOOK AT UFOs!!! in boš videl, kolko ni pomemben premer letečega krožnika!

Tukaj je še nakaj slik!
Ptah-Seker-Osiris

Ziga Dolhar ::

Le journal de quebec?
https://dolhar.si/

kronik ::

Azrael ::

Photoshopa v 70. letih res še ni bilo, ampak tudi z nekaj znanja fotografije in običajnimi fotografskimi aparati lahko sčaraš marsikatero iluzijo, samo precej filma gre. Če samo pomislim, kaj vse so upel pričarat moj sošolec pri foto krožku in to v 5. razredu OŠ (npr dojenčka, ki je sedel vrh drevesa).

Glede zadnjih dveh slik, na prvi se mi zdi, da gre za meteoritski dež (ta riše marsikaj).

Na drugi sliki, sem skoraj 100%. da gre za majhno nizkokrilno športno letalo od katerega se odbija sonce, zato ni vdeti levega krila. seveda pa svoje prispeva tudi zrnatost filma.

[edit typo]
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

Nejc Pintar ::

@ramses: un na sliki je mu premera kvećjemu 3-4m če sploh, pa moraš upoštevat tisti rob ki ne vem zakaj ga uporabljajo:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Meteorski dež? Ki leti navzgor? A misliš, da bi šlo v časopis, če bi bil meteorski dež?

Na drugi sliki, sem skoraj 100%. da gre za majhno nizkokrilno športno letalo od katerega se odbija sonce, zato ni vdeti levega krila. seveda pa svoje prispeva tudi zrnatost filma.

Kot prvo sonca ni ponoči, kot drugo so tudi belgijski radarski podatki, kot tretje to, čemur ti praviš letalo je veliko kot profesionalno nogometno igrišče!

Osnov optike ne poznaš, pa te je polno besed.
Ptah-Seker-Osiris

Tole naj bi bil nlp:

Podobne slike nlpjev ti dobim v 10 minutah:D
Če se pa tukaj razločno vidi naj me pa en u rito:D

Nejc Pintar, preberi si zgoraj navedeni link.PLEIADES - AN INSIDE LOOK AT UFOs! In boš videl kaj se skriva v velikosti 6-10m premera.
Uglavnem, ta UFO, ki je na sliki, je istega izvora, kot ta opisan v tej knigi. Pleiades je ena od civilizacij, ki je iz konstelacije sedmih sester. V njihovem osončju so poseljeni 3-je planeti. S tem, da so omenjeni nezemljani prvi poselili naš planet. Po njihovih zakonih, ne smejo vplivati na nas. Samo opazujejo.

Tukaj sem našel eno stran, ki je tudi v Slovenščini, Zeta Reticuli!
Ptah-Seker-Osiris

Tale trikotni NLP, je iz preprostega razloga še vedno NLP, ker ni bil še uradno priznan. Drugače pa je skriti projekt pod imenom " BlackTriangle TR-3B"

Še ena stran z Slovensko vsebino! Ta link nisem še preveril, zato nevem, če so zapisi pravi ali ne!
Ptah-Seker-Osiris

OwcA ::

Pleiades je ena od civilizacij, ki je iz konstelacije sedmih sester. V njihovem osončju so poseljeni 3-je planeti.

Kako to, da potemtakem ne zaznavamo nobenih njihovih EM "smeti"?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

še vedno ni 6-10m ampak 3-4m:\
nimaš ravno občutka za velikosti kajne?
pa tut mal preveč harryja potterja bereš, kako lahko v manjši prostor spraviš večji prostor:D

Evo, še eden! Nejc Žbintar! Pa smo tam...

Kaj pa ti klobasaš, OWCA? In ti s tvojimi izjavami dokazuješ kaj?
Ptah-Seker-Osiris

Haha, šele sedaj sem opazil:
A modest donation of only $5 is requested which will give you unlimited access to this secure area. Also, anyone who purchases any of the products from our shopping cart will be granted access.

http://www.disclosureproject.org/access...

Seveda tudi shopping razdelek ne manka.

sid911 ::

tale trikotnik me ful spomonja na strateškega bombnika Avro Vulcan

1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sid911 ()

Se strinjam:

Če veš kaj pomeni to:

The Disclosure Project is a nonprofit research project working to fully disclose the facts about UFOs, extraterrestrial intelligence, and classified advanced energy and propulsion systems. We have over 400 government, military, and intelligence community witnesses testifying to their direct, personal, first hand experience with UFOs, ETs, ET technology, and the cover-up that keeps this information secret.

Pol se oglasi!

Tukaj je nekaj prič, da UFO obstajajo in da nas obiskujejo!

Testimonials

"To Clark McClelland: A space pioneer and a top SpaceCraft Operator. With admiration for your work."
— Walter Cronkite, from an autographed photo given to Mr. McClelland.

"Your gift of knowledge concerning space exploration, astronomy and cosmic life is most impressive. I've always enjoyed our talks during my visits to the KSC/MFA (Kennedy Space Center/Manned Flight Awareness) awards presentations."
"Clark, it is as impossible to confirm them (UFOs) in the present as it will be to deny them in the future."
— Dr. Wernher von Braun (deceased), space flight pioneer and NASA scientist.

"Thanks for the great orbiter (Shuttle) you gave us. It ran better than my lawn mower! Again, thanks to you and your fellow spaceship perfectionists, it pays off!"
— Brian Duffy, NASA astronaut and Space Shuttle Mission Commander.

"Thanks for letting us borrow YOUR orbiter."
— Kathy Thornton, NASA astronaut and space walker who helped repair the Hubble Space Telescope in orbit.

"Clark, you were a GREAT Space Shuttle ScO SpaceCraft Operator)."
— Dr. Sally Ride, NASA Astronaut and first American woman in space.

"I am indebted to Clark McClelland, Director of the Kennedy Space Center UFO Investigative NICAP group, for the benefit of his scientific evaluation of UFO sightings and those of his fellow aerospace engineers and scientists."
— Major Donald E. Keyhoe (deceased), former International Director, National Investigations Committee on Aerial Phenomena, Washington, DC.

"I will be pleased to call upon you to investigate UFO reports in the Kennedy Space Center area. I am most interested in your exchange of information with the Russian scientists."
— Dr. J. Alan Hynek (deceased), Director, The Center for UFO Studies.
Ptah-Seker-Osiris

In kje kdo od naštetih potrdi vesoljčke? Še najbližje je von Broun, ampak seveda ni razvidno kakšen je kontekst. Polovico jih niti ne omenja in so verjetno navedeni le zavoljo številčnosti.

AVRO BOMBER IN TR-3B sta res enaka? Pa lepo vas prosim.
ZDAJ VIDITE; ZAKAJ NE SPREJMEM VAŠE IZJAVE IN DOKAZE. ker ste malo VIA.

Prevajam: Tale slika, ki sem jo dal na post "black triangle" je slikana v Belgiji. Poleg tega je preko sto vojaških in policijskih prič, in še letalski radarski zapis, ki je obravnan kot neposredni dokaz dogodku.
Po celem svetu je odmeval ta dogodek in tudi na poročilih Rai Uno je bilo, in osebno sem gledal poročila. "Posnetek tega NLP-ja". Tehnologija s katero je narejen je tako napredna, da zaenkrat nimamo uradno take energije operativne v dosegu.

IN vi pridete ven z AVRO BOMBER, ki mu ni niti 1% podoben? S tem, da avro bomber je osnovan na jet-engine?

highly successful English Avro Lancaster bomber during World War II. ...
the first Canadian jet engine; the C-102 Avro Jetliner
Ptah-Seker-Osiris

highly successful English Avro Lancaster bomber during World War II.

ja Lancaster res ni podoben trikotniku, ampak Vulcan pa povsem

kaj pa če je pri vsem tem šlo za strmoglavljanje enega izmed Vulcanov? ki ga seveda niso hoteli priznat zarad kakih razlogov? in tale zadeva z ufojem jim je ravno prav prišla

Ma res ej! Owca, ti in tvoje izjave...

Tvoj nick name res izraža tvojo inteligenco! :D
Ptah-Seker-Osiris

sid911....

Kaj ti vidiš zaroto tudi tam kjer je ni?

Belgija je imela lastno preiskavo v teku, in tukaj ni bilo Američanov vmes. Mogoče, ko je bilo že vse v javnosti in prepozno. Ampak v to preiskavo se je vtaknila Italija, in še nekaj Evropsih držav. Katere si želijo, da bi ta stvar prišla na dan. In upam, da bo vse čimprej prišlo na dan. Ker nam bo dosti lažje živet.
Če pa kdo ne bo prenesel realnosti, pa mi je prav vseeno. Smo v letu 2006 in mislim, da vse to skupaj že predolgo traja.

Avro bomber ima motorje zadaj! Ne pa pod trupom! Razmisli sid911! In TR-3B je daleč od konvencionalnih letal. Osnovan na tehnologiji ANTI GRAVITY SYSTEM. Zero Gravity Propolsion Systems! To pa nima veze s kanadskim letalom.
Res je da je Kanadsko podjetje AVRO izdelalo prvi leteči krožnik, ampak to še nič ne pomeni!
Ptah-Seker-Osiris

in še letalski radarski zapis, ki je obravnan kot neposredni dokaz dogodku.

Razjasni nam, kako se na radarju vidi, da gre za NLP in ne recimo prej omenjeni Vulcan.

Vprašanje je bilo povsem resno zastavljeno:

1) zakaj ne zaznavamo smeti kjerkoli v EM spektru?
2) kje natanko te "priče" podprejo tvoja stališča?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Belgija je imela lastno preiskavo v teku, in tukaj ni bilo Američanov vmes

kaj majo oni veze z RAF-ovim bobnikom?

Avro bomber ima motorje zadaj! Ne pa pod trupom! Razmisli sid911!

rezervoarje pa v krilih. bomb bay pa pod trupom. točno mesta ''ognja'' dopuščam tudi možnost trka z drugim letalom

Kaj ti vidiš zaroto tudi tam kjer je ni?

mogoče se motim. ampak vseeno imam pač svojo razlago tega. znano je da je Vulcan bil strateški bombnik, možno da je nosil jedrsko bombo. in razmisli malo kak škandal bi bil če bi se to razvedlo.

sicer pa dejstvo je da je in tvoja ( ali njihova) zamisel in moja zamisel le teorija.

OWCA

najprej ugotovi razliko med letalskim radarjem in talnim, pol sprašuj.

Drugače dokler ne vidim od tebe vprašanje vredno odgovora, sva mi2 zaključla!

Veš, da zate prodajajo kompresijo v literskih flašah?Verjemi! 8-)

In nauči se Angleško!
Ptah-Seker-Osiris

hmmm...sid911!

Čaki da počekiram! Kako si rekel točno?

AVRO VULCAN? samo kot jaz vem, to nima veze z dogodkom v Belgiji.

Mogoče s čim drugim.... Bom pogledal, da vidim, kaj mi hočeš povedat!
Ptah-Seker-Osiris

Matev ::

ramzes - na koncu linka ki si ga podaj je naslednji napis:
na tem linku

In pomembnejše, preberite knjigo "Knjiga, Ki Govori Resnico", ki bo preoblikovala vaše razmišljanje in spremenila vaše življenje. Ta knjiga že sedaj spreminja svet

prosim, da se malo zamisliš

... ljudje prodajajo knjige ...

TI Matev ali Owca, kdorkoli si že! Predstavljaj se z enim imenom in ne brit norca iz sebe!

Preberi še ostalo, kaj piše poleg linka!!!
Ptah-Seker-Osiris

Matev ::

povem ti kaj piše spodaj

knjige - knjigo kupi

kupi majco
kupi knjigo
kupi, kupi, kupi

poceni ... samo toliko

če pa pokličete v naslenjih petih dneh pa dobite še živega gizmota poleg

murphyboy11 ::

hahahahaha do solz ampak res lol ....

sam gizmota bi pa mel :)))))))

najprej ugotovi razliko med letalskim radarjem in talnim, pol sprašuj.

Kaj ko bi si ti raje malo pogledal stvar in ne govoril bedarij. Tako v letalih kot na tleh najdemo različne vrste radarjev. Osnovni princip delovanja je seveda isti (detektiranje odbitih EM valov) in posledično tudi njih omejitve (izmerimo lahko le oddaljenost, hitrost in položaj nekega telesa). Zato vprašam, kako se na radarju razbere, da gre za NLP.

Drugače dokler ne vidim od tebe vprašanje vredno odgovora, sva mi2 zaključla!

Kar zatiskaj si oči.
Mogoče sem bil krivičen in proti nekomu kot si ti ne bi smel uporabiti izraza "smet", si že preveč vajen posmeha. Torej, v tem kontekstu je smet recimo višja temperatura, ki je nastala kot posledica pretvorb med energijami ali celo namenoma. Drug tak primer bi bil koherentni vzorci na nekterih ferkvenčnih pasovih. Takšne stvari ostanejo takorekoč na veke vekov, se jim ne da izogniti in jih znamo zaznavati. Se sedaj razumeva?

TI Matev ali Owca, kdorkoli si že! Predstavljaj se z enim imenom in ne brit norca iz sebe!

Do solz si me nasmejal.
Ne skrib, vzdevek si spreminjaš le ti.

Zgodovina sprememb…

sid911...eej! Zdaj sem se spomnil. Vidiš, če bi povedal B-2 bomber bi takoj vedel zakaj gre! To letalo so razvili že v 60-ih ali celo prej! 1961 je bil že drugi model B-2. Kateri je bil narejen za nošenje težkega oražja oz. atomskega. SKratka to letalo ima tudi svoje skite plati ampak nima povezave z incidentom v Belgiji. Ker tamkajšni dogodek zajema plovilo, katero je stalo na miru oz. se migalo čisto počasi, zatem pa pospešlo z veliko hitrostjo. In brez zvoka ali zvočnega bum(preboja zvočnega zidu)!

Da smo si na jasnem. Jaz sem moj Nick name zamenjal z drugim. Ne pa uporabljal 2 naenkrat.:D

Owca, da ti razložim.
Radar na latalu deluje na princip odboja po domače rečeno radijskih valov. S tem, da novejši radarski sistemi zajemajo že lasersko tehnologijo. S pomočjo katerih lahko razberejo še dosti drugih podatkov poleg. Na letalih, konkretno na Belgijskem reaktivnem je radar, kateri ima horizontalni radarski sistem, preko katerega lahko zaznaš tudi veličino tarče, ki jo imaš pred seboj. Če pa ga poleg tega jo še vidiš? Pa se da marsikaj izračunat z navadnimi fizikalnimi formulami!
Ptah-Seker-Osiris

sid911...eej! Zdaj sem se spomnil. Vidiš, če bi povedal B-2 bomber bi takoj vedel zakaj gre! To letalo so razvili že v 60-ih ali celo prej! 1961 je bil že drugi model B-2. Kateri je bil narejen za nošenje težkega oražja oz. atomskega. SKratka to letalo ima tudi svoje skite plati.

ni moj problem če ne poznaš letal. avro vulcan je bolj poznano ime kot B-2, in če bi B-2 napiso bi vsi na ameriškega bombnika pomislili.

Vidiš, če bi povedal B-2 bomber bi takoj vedel zakaj gre! To letalo so razvili že v 60-ih ali celo prej! 1961 je bil že drugi model B-2. Kateri je bil narejen za nošenje težkega oražja oz. atomskega.

Prvi polet je Vulcan (kot izvedenka B.1) opravil že leta 1952 in je bil od vsega začetka namenjen dostavi atomskega orožja. Izvedenka B.2 pa je prvič poletela leta 1957. Vsaj tako Janes.

Radar na latalu deluje na princip odboja po domače rečeno radijskih valov.

So te moje besede tako navdušile, da jih moraš hitro ponoviti?

S tem, da novejši radarski sistemi zajemajo že lasersko tehnologijo.

Radar je radar, laser je laser. Sklapalanje sistemov se dogaja na višji ravni.

Na letalih, konkretno na Belgijskem reaktivnem

To je zate konkretno? Belgijsko rekativno? Komedijant!

horizontalni radarski sistem,

"horizontalni radarski sistem" ni nič. Prostorski kot v katerega radar seva je odvisen samo od položaja antene.

preko katerega lahko zaznaš tudi veličino tarče, ki jo imaš pred seboj.

Ne z v letalo vgrajenim, niti ne z z letalstvom povezanimi talnimi radarji. To se da početi recimo s SAR, ampak ti so povsem neprimerni za iskanje po prostoru ali sledenje gibajočim objektom.

Zgodovina sprememb…

Ni res.
Razvoj so naročili leta 1981. 1985 doživi spremembo namebnosti in pride v uporabo 1987.

zamešal si Vulcana z B-2 Spiritom Vulcan je imel različico B.2

(edit): prej je opazil kot sem ga popravil:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sid911 ()

članki

sid911...Mali, a boš tudi ti žačel klobasat? Če bi se spoznal na letala, nebi se sploh spuščal v debato in se šopiru.
A ti veš sploh kaj govoriš?
sid911 wrote:
Poslano: 19.10.2005 22:07:38
tale trikotnik me ful spomonja na strateškega bombnika Avro Vulcan

na tvojo izjavo sem dal svoj komentar in dobim:
ni moj problem če ne poznaš letal. avro vulcan je bolj poznano ime kot B-2, in če bi B-2 napiso bi vsi na ameriškega bombnika pomislili.

Kdo so tej vsi?, avtomatsko daš vedet, da ne poznaš letal in še marsičesa druzga ne. Se spustiš v debato in se obnašaš kot da vse veš! Vidiš, tega jaz ne prenašam! Owca ti je lepo napisal preverjene podatke. Da bi se vsaj znašel, kot se je on!

Tukaj si oglej in začepi! AVRO VULCAN

AVRO VULCAN HISTORY

Lepo od tebe, da znaš kaj povedat, ampak preden kaj zineš, pozanimaj se. Jaz osebno ne proučujem letal, ampak, če rabim kako informacijo si jo znam poiskat!
Ptah-Seker-Osiris

nisem se pravilno izrazil. ti si govoro o ''Vidiš, če bi povedal B-2 bomber bi takoj vedel zakaj gre!''. B-2 pa je ameriški boimbnik, po moje mnogo bolj poznan od Vulcana.

Lepo od tebe, da znaš kaj povedat, ampak preden kaj zineš, pozanimaj se. Jaz osebno ne proučujem letal, ampak, če rabim kako informacijo si jo znam poiskat!

letala, za primer da boš kaj rabil;)

in nevem kaj je zdaj tu tvoj problem.

BigWhale ::

Thomas,
> Ker tole kar pišeš in kakor pišeš, meni (laično) zgleda
> ultrapsihotično.

To mogoce se ne, je pa definitivno ze patolosko... ;>

-----

Ramzes ne bluzi o 'konstelacijah', ki so poseljene... Zvezde v posameznih ozvezjih so svetlobna leta dalec ena od druge. Noben tepec ne bi zvezd mapiral na podlagi ozvezdij, ker so le ta samo navidezna za lokalnega opazovalca...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

BlackHole ::

Ta disk menda ima premera 6-10m. A to ni dovolj?

Ramses, a to je govora o tisti ta tretji slkci (prejšnja stran), kjer je "talar" pred drevesom? Če je, a se ti šališ?! Koliko je potem premer drevesa zadaj po tvoje? Tisti krožnik ni večji od metra po moje.

Sicer je pa slika skropucalo, kot vse ostale.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

[d.u.i.] ::

Seveda verjamem
Poglejte si tudi kakšen dokumentarec o vesolju. BBC World - We are not alone. Se sploh zavedate koliko zvezd je v naši galaksiji ?? Vsaka zvezda predstavlja eno našo sonce in če je eno našo sonce nekje tam zunaj pomeni da so tudi planeti okoli tega sonca, če so planeti okoli sonca "LAHKO" pomeni življenje. NE NISMO NAJITELIGENI in NISMO SAMI
ja seveda ... potem pa svizec zavije čokolado ...

fahrenGONE ::

Ce malo strnemo...

Q: Zakaj se nam vesoljci ne predstavijo?
A1: Nismo pripravljeni oz. dovolj razviti in zavladala bi panika.
A2: Vesoljci imajo kodeks po katerem se ne smejo vmesavati.

Heh? Kaksna panika je med vojno in ob katastrofah? Ljudje so se bolj resni in povezani med seboj ob pretresljivih dogodkih! Ce pa se oni nocejo vmesavati, naj delajo obiske bolj na skrivaj (kar bi jim razvita tehnologija zlahka omogocala) in naj pustijo kmetom zito pri miru. :)

Q: Zakaj je vecina slik zamegljenih in nerazlocnih?
A: Slikane so na prostem z amaterskimi aparati in ob slabih pogojih.

Sure, ampak ze 20 let imam dovolj dobro opremo, da lahko vsak amater naredi lepe posnetke. In ob taki kolicini NLPjev bi lahko imeli kar veliko jasnih, cistih in neponarejenih slik ter filmov. Res pa je, da lahko v megli in zmazkih vidis kar pac hoces. Podobno tehniko uporabljajo tudi psihiatri pri analizi osebnosti. V zelji po lepsih slikah pa zadnje case pride prav Photoshop. :)

Q: Zakaj vztrajate pri svojih teorijah in ne odgovarjate na konkretna vprasanja? Kje so uradni oz. znanstveni viri?
A: Lahko si vse prebers, imas milijone linkov in uradnih virov, ce noces misliti s svojo glavo tudi prav.

Ravno ljudje ki mislijo s svojo glavo postavljajo vprasanja, debili samo kimajo. Vi rabite debile, da vam ne porusijo vasih nelogicnih teorij. Zato vam je tako mucno odgovarjati na vprasanja, ker pac ze malo logike odpihne marsikatero hisico iz kart in meglo. :)

Da se ne spuscam v tiste zgodbe kako so nekateri sprejemali sporocila v transu in kanalizirali zgodovino Zete Reticuli. No comment. :D

Meamoto ::

Ob prebiranju tega threada se mi je porodila ideja.. Ni druge, kot da odprem stran, kjer vam ponudim vse resnice o vesoljčkih, po naročilu pa lahko tudi o bigfoot-u in nessie..

Cijena? Sitnica! ;)

Tear_DR0P ::

kaj vam je alieni so
poglejet si mal v USA na usrade za priseljence, tam jih je polno ponavad

P.S. I'm an alien, I'm illegal alien...
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

A si englishman in new york?

;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Stepni Volk ::

RADAR - RAdio Detection And Ranging

Radarje ločimo na tri osnovne skupine: primarni, sekundarni in pasivni.
Primarni radarji so vsi tisti radarji, ki pošljejo močan signal in potem prisluškujejo moretbitnim odbojem primarnega signala. Razlikujejo se še po valovni dolžini, ki je odvisna od namena uporabe: meterološki, pomorski, zračni promet, raziskave vesolja, vojaški, geološki, satelitski, policijski itd... Glede na postavitev radarja, moč oddanega signala, razdalje in velikosti tarče potem dobivamo podatke o tarči.
Odvisno od valovne dolžine lahko zaznavajo različno velike objekte: padavine, ptiče, zrakoplove
Skoraj vsako komercialno letalo ima vgrajen meterološki radar (airborne radar), prav tako je veliko radarjev obrnjenih v nebo.
Tovrstni radarji bi vsekakor zaznali vsak objekt, ki bi oddajal EM. Ali kot sem že rekel, leteče krožnike so na radarjih zaznavali točno do tistega trenutka, ko so v ZDA ravzili Stealth tehnologijo. Od takrat naprej, ne vidjio nobenega več >:D

Sekundarni oz SSR delajo na točno preddoločeni frekvencah in so namenjeni temu, da sprožijo transponder na letalih, ki potem "odgovori" s sekundarnim signalom (oddani signal radarja je na 1030Mhz, prisluškuje na morebitne odgovor transponderja na 1090Mhz - KLIK.
Ta sistem so razvili že Britanci v II SV, da so ločili svoja letala od nemških. Sistem so poimenovali FOF - Friend Or Foe. V sodobnem transponderju (mode A in C) sta skriti še dve kodi, ki sporočata ID letala in višino. Naprednejši mode S transponderji lahko podajajo veliko parametrov letala, a se niso razširili zaradi razpotja med DataLinkom, GPS-om in ostalimi sodobnimi rešitvami...
Sekundarni radarji vidijo le odgovore transponderjev in niso primerni za iskanje morebitnih NLP-jev, razen v primeru, da so si vesolčki izbrali prav 1090MHz za svojo najljubo frekvenco.

Pasivni radadji nimajo aktivnega oddajnika in samo prisluškujejo nebu za morebitne odboje ali signale. Njihova prednost je, da prisloškujejo ves čas in so posledično lahko bolj občutljivi. So sposobni "slišati" tudi stealth letala. Za odkrivanje NLP-jev bi bil to najprimernejši sistem. Pod pogojem seveda, da je v bližini kakšen primaren radar.

Zgodovina sprememb…

> Tovrstni radarji bi vsekakor zaznali vsak objekt, ki bi oddajal
> EM.

V bistvu ne. Objekt ne rabi nic oddajat, samo odbiti mora EM. :) Ce ga oddaja, radar to ponavadi ignorira ali pa sporoci operaterju, da ga nekdo aktivno moti. Seveda, ce ta oddani EM ustreza dolocenim parametrom (frekvenca, faza, moc... )

> Ali kot sem že rekel, leteče krožnike so na radarjih zaznavali
> točno do tistega trenutka, ko so v ZDA ravzili Stealth
> tehnologijo. Od takrat naprej, ne vidjio nobenega več [>:D]

No, napram javnemu prepricanju, tudi 'stealth enabled' letala se opazi na radarjih. :) Ker se vedno odbijejo del signala, ki ga odda radar.

Zgodovina sprememb…

Dittorio ::

kva zdej sam še vesoljci u te temi ustal pa se branjo kao da neubstajajo ste že že udkril že teče proti vs preiskava
mal poglejte vs že zasledujejo jebiga udkril ste se te temi a se brante da niste med nami
zdej pa paranoja a vesoljčki sej bo sam ene lipe bote dubil pa je tok da vs mamo pod nadzorom ker drugač bedarije delate pišete itd
WHITE POWEEEEER
««
13 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25329216 (22965) Ziga Dolhar

UFO Area 51 - The Alien interview (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

58445398 (36438) STASI
»

UFO nad Kuala Lumpurjem (strani: 1 2 )

567185 (5346) Tic

Nezemljani in življenje na drugih planetih (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46437309 (31062) Stepni Volk
»

UFO ! (strani: 1 2 )

827205 (6176) nuclear

Več podobnih tem