» »

Nezemljani in življenje na drugih planetih

Nezemljani in življenje na drugih planetih

««
10 / 10
»
»»

Thomas ::

> Skratka se mi ne sanja zakaj bi se trudili skrivati barvo marsa.

Sama ideja, da bi skrivali barvo Marsa, se meni zdi uporabna samo v humoristične in paranoične namene. Zelo a la Monty Pyton.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gundolf ::

OK, z še malo več argumenti (a vseeno še enkrat z glavo v zid:D) na tole tvojo pripombo:
No povedal si enako in še več kot praviš. Kaj ne razumeš, da lahko gremo naprej?
Ti bom jaz povedal česa ti ne razumeš:
Barvni filtri....Naj bi jih uporabljali samo za raziskavo, ne pa pri medijski objavi ali (Press release).
Iz tega je razvidno da ne poznaš delovanja digitalne kamere - drugače ne bi trdil, da so filtri nepotrebni. Namreč vsaka digitalna kamera vsebuje nekaj fltrov. Če bi slikal brez, bi bile to zelo zanič fotografije, še kot črno-bele bi bile sfaljene. In če ne poznaš delovanja digitalne kamere, kako si upaš trditi, da so posnetki 'poeditirani', 'prefiltrirani', 'spremenjeni', 'zavajujoči'?
Osebno sem prepričan, da taka sprememba iz modre v rdečo ni mogoča brez konkretnega filtra.
Iz tega sledi, da sploh ne veš kako filtri delujejo. Sicer je čisto res, da je tista modra ratala rdeča s pomočjo flirta in digitalne obdelave - a čisto drugače kot si ti predstaljaš. To ni bil rdeč filter ki je čudežno zamenjal modro barvo za rdečo - taki fotografski filtri ne obstajajo, tudi fizikalno niso možni (pasivni svetlobni filtri, da se razumemo - ker o teh govorimo že od kar si nalimal sliko NASInih filtrov tule, ker digitalno se itak da vse).
In seveda zopet "slučajno" so današnje slike bolj realne?!
Jaz ne vidim v čem se današnje slike sploh razlikujejo od preteklih - ti pa itak ne daš nobene primerjave.
*Omenjeni link sem postal že v moji temi. Stran na katero se nanaša je bila označena kot nekredibilna iz skeptične perspektive(menda je tudi Gundolf bil vmes). Ker se tebi zazdi realno to ne pomeni, da je resnično.
Tole se nanaša na ta link, ki sem ti ga tule podal, ne? Je pa tole izjava tedna. No najdi, kje je bil ta link proglašen kot tak, da podaja nezanesljive ali napačne informacije.

Sploh si nisi prebral razlage, zakaj je modra videti rdeča. Oz. očitno se ti je ustavilo že pr razlagi filtrov, ker jih očitno še ne dojameš. Jaz ti bolj argumentirano kot sem odgovoril zdajle ne morem. Ne morem te tule naučiti kako deluje dig. fotografija. Si boš moral nazadnje sam pogledati. Dokler si pa ne, je pa tole tvoje čvekanje (kot sem že Ajinu enkrat rekel) ignoranca na višku če napačno komentiraš stvar, katerih osnov ne razumeš, in pri tem blatiš znanstvenike vseh vesoljskih agencij in druge, ki delajo s temi slikami. To za nekaj velikostnih razredov presega nevljudnost s katero ti jaz tule odgovarjam - zato se z tudi njo raje ne ukvarjaj, se bojo že moderatorji če se bodo hoteli - to je njihovo delo.

Mati ::

En dokaz je postan, zgoraj kjer navaja, da je Predsednik Clinton izdal "*Executive order" za politiko Klasifikacije informacij.


Bal sem se, da boš začel s takimi dokazi. Ramzi dovolj sranja, a boš dal kak dokaz ali ne? Saj lahko enostavno rečeš nimam dokazov, vendar vseeno trdno verjamem v to, kot pa da lažeš in napihuješ svojo neumno teorijo.

Dokazi, dokazi, to si želimo, kot je bilo obljubljeno...

Ramesses II ::

Bal sem se, da boš začel s takimi dokazi. Ramzi dovolj sranja, a boš dal kak dokaz ali ne? Saj lahko enostavno rečeš nimam dokazov, vendar vseeno trdno verjamem v to, kot pa da lažeš in napihuješ svojo neumno teorijo.


Če hočem dokazat je bistvenega pomena da preštudiraš Executive order, kaj je tako težko preštudirat nekaj vrstic?
Dokazi, dokazi, to si želimo, kot je bilo obljubljeno...


Če "moja" tema ni bila razumljiva treba obdelat vse od začetka, da dokažem, ker si sam opazil, kako so se iskazali moji zaključki! Ponujam ti možnost, da razumeš, in brez žaljive vsebine prosim.
p.s.
Kot je rekel Nejc, najprej moramo dokazat bakterije, pol nezemleljska bitja, kot sem ga razumel. :)
Ptah-Seker-Osiris

Nejc Pintar ::

Točno tako, s tem da bakterij daleč naokrog ne najdeš, kaj šele aliene.
Moj point je bil da brez bakterij ni inteligentnih bitij;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Ramesses II ::

Sploh si nisi prebral razlage, zakaj je modra videti rdeča. Oz. očitno se ti je ustavilo že pr razlagi filtrov, ker jih očitno še ne dojameš. Jaz ti bolj argumentirano kot sem odgovoril zdajle ne morem.


Gundolf, poišči link NASA/JPL in bomo odbelali digitalno fotografijo roverja, da lahko razložimo do potankosti tvoj predmet razprave.
Ptah-Seker-Osiris

Nejc Pintar ::

ramzi še vedno nisi povedal zakaj naj bi nam skrivali tiste meglice?
Pa to ni provokacija, samo ni mi logično zakaj bi skrival nekaj, če ni to nič posebnega. Kot bi pred starši skrival da serješ!

edit: Torej se sedaj strinjaš da je življenje ekstremno redko?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Kdo hudiča te bo napadel z marsa? Te bodo tiste meglice napadle?
Človek se je pa vedno oziral v nebo. Podnevi in ponoči! In uganeš kaj je na koncu ugotovil? Da je življenje precej unikatno!
Lahko je biti prvi, če si edini!

Ramesses II ::

Če hočem predstvit informacije, jih moram od začetka, da bodo popolnoma razumljive.

Prav tako barvni filtri, najprej je zaželjeno da preučimo slike, ki sem jih postal, da se razume, da so res editirane ali filtrirane in podane kot take v medijsko objavo. Pol lahko obdelamo Pancam camera filtre.

edit: Bolj pomembno je zakaj to delajo in ne kako! IMHO.
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

Ramesses II ::

Kdo hudiča te bo napadel z marsa?


Iz Marsa prav nobeden, to je samo en primer, ostali še čakajo, da jih povem. Če najmanjše ne obdelamo, kako bomo najtežje?
Ptah-Seker-Osiris

Mati ::

Nejc nehaj se truditi. Že zdavnaj sem uvidel njegovo taktiko. V bistvu je že večkrat najavil, da bo razkril nekaj šokantnega in dal na mizo dokaze, potem pa enostavno poda nek link, neko smet iz katere bi morali mi potem razbrati, da gre za dokazno gradivo za obstoj alienov.

Vsak normalen človek ve, da teh dokazov ni. Vsak normalen človek se strinja, da so možnosti nezemeljskega življenja v vesolju izjemno majhne, da ne rečem zanemarljive. Vsak normalen človek tudi ve, da par org linkov ne more dokazati ničesar. Dokazali so edino, da imamo opravka s človekom, ki živi v svojem svetu in v katerega bi rad tudi nas prepričal. Ko vidi, da mu ne uspeva in da mu nikoli ne bo uspelo prepričati niti kakšnega 12 letnega mulca v to kar trdi pa uporablja svoje taktike v smislu:" zakaj se ti sploh oglašaš, ki 5 postov nisi napisal; nimaš nilesar pametnega za povedat; nisi preštudiral spisov starih civilizacij tako kot jaz :)).", in podoben bull.

Trudil sem se, da bi človeku pokazal, da smo tukaj po večini bolj razgledani od njega in da njegove zgodbice ne bodo naletela na plodna tla, vendar ne gre. Človek je fanatik in zato upravičeno domnevam, da gre za sekto.

Ramesses II ::

Nejc nehaj se truditi. Že zdavnaj sem uvidel njegovo taktiko. V bistvu je že večkrat najavil, da bo razkril nekaj šokantnega in dal na mizo dokaze, potem pa enostavno poda nek link, neko smet iz katere bi morali mi potem razbrati, da gre za dokazno gradivo za obstoj alienov.


Mati a ne razumeš, moram glih povedat da gre post v izbris? Briše se moje odgovore, ker navajajo po vaše "zaroto" pa čeprav je Loža in izražam moje stališče! :(

edit: Želim najavit vse ...Očitno moram naredit svojo spletno stran in vas povabit, da si jo ogledate, ampak bo potrebno mesece in mesece dela, preden vse spišemo. Potreboval bi pomoč, katero sem deloma že dobil, ampak to zahteva konkretno študijo in ne samo par linkov in nekaj "uporabnikov". Potreboval bi najmanj 10 profesionalnih novinarjev, če bi želel predstavit zaključke Sloveniji. Očitno POP/TV zaenkrat tega ne objavlja, in objavlja samo posredne informacije, ki so povezane s tem.
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Vsem udeležencem: držite se osnovne teme. Glede nato, da je od skupaj 12 strani te teme brisanih že za 2 strani, je to dokaz, da se ne morete držati in je tudi moderiranje jalov posel. Očitno bo to temo dosegla usoda prejšnje: ZAKLEP. Enako kot vsi nadaljni poizkusi oživljanja le te.

Ramses - odgovori na podano vprašanje: Kako je z digitalno fotografijo in kako NASA manipulira s filtri?
Namesto "10 profesionalnih noviarjev" se raje drži ene same teme. In jo pojasni. To je vse, kar imaš za odgovoriti. Novinarji tu nimajo veze. Fotoreporterji morda, ker vsaj približno vedo, kako deluje fotaprat.

Ramesses II ::

Novinarji tu nimajo veze. Fotoreporterji morda, ker vsaj približno vedo, kako deluje fotaprat.


Novinarji mi lahko pomagajo sestavit vse informacije in jih predstavit. Namreč je potreben tudi novinarski kodeks, ki se ujema z določili in objavo informacij. Od vsega kar mi je bilo očitano, sem samo vprašal v mejah predmeta razprave, če 1 primer, ki sem ga navedel, se ujema z filtriranjem slike in podan v medijsko objavo. Thats all. In sicer glede predhodne teme je to bila kočljiva točka. Priznavanje in obravnavanje teme, in ne podrobnosti, ki v tem primeru imajo samo posredno povezavo z slikami. Oz. preverjanje znanja, katerega sem deležen od začetka, in za moja vprašanja ne dobim odgovorov! Kredibilnost linkov je zopet kočljiva točka, ki mi je bila očitana, zato najprej razčistimo eno pol drugo, in če hočeš lahko potem preverjamo znanje kolikor hočeš. Sem trmast, ampak z razlogom. 8-)
Ptah-Seker-Osiris

Stepni Volk ::

OK. Zaradi nesposobnosti komuniciranja med udeleženci te teme. Zaklepam.
««
10 / 10
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evolucija je teorija in ne dejstvo (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1103114003 (58177) alexa-lol

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25325763 (19512) Ziga Dolhar
»

Odkrili lobanje nezemljanov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18620415 (11654) leiito
»

Mrtev Mars ... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
35125759 (18344) drejc
»

Izvenzemeljsko življenje in inteligenca - Da ali Ne ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10810451 (8639) BigWhale

Več podobnih tem