» »

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

50let laži in norčevanja!!!odgovor je tukaj"v vesolju nismo sami

««
57 / 60
»»

gzibret ::

Ena teorija o Marsu, zakaj je danes takšen, kot je, torej skoraj brez atmosfere in skoraj brez vode je ta, da je sončev veter "odpihnil" vse lahkohlapne pline (predvsem vodik, pa tudi helij).

Zakaj tega ni naredil tudi na Zemlji - Zemlja ima magnetno polje, ki deluje kot ščit pred sončevim vetrom. Mars tega magnetizma nima več. Imel ga je včasih, saj je še moč zaznati določene magnetne anomalije na njegovem površju.
Vse je za neki dobr!

Ramesses II ::

gzibret:Ena teorija o Marsu, zakaj je danes takšen, kot je, torej skoraj brez atmosfere in skoraj brez vode je ta, da je sončev veter "odpihnil" vse lahkohlapne pline (predvsem vodik, pa tudi helij).

Dobro bi bilo preštudirat, zakaj Mars nima več tako močnega magnetnega polja oz. "ščita", ki ščiti pred Sončnim vetrom. To teorijo poznam, ampak je nepopolna.
Ptah-Seker-Osiris

keber ::

Poznaš teorijo? Kar dobra je, ji nič ne manjka. Mars nima neke konkretne lune, poleg tega je še precej majhen. Zaradi vsega tega so se očitno umirila dogajanja v notranjosti planeta, predvsem v jedru (kar kaže tudi to, da v zadnjem času ni vulkanskih izbruhov). Jedro se je umirilo in ne proizvaja več magnetnega polja. Celotna gostota Marsa pa tudi kaže, da je v tem jedru precej manj železa kot recimo pri Merkurju, Veneri ali Zemlji, kar je še dodaten minus za magnetno polje.

Ramesses II ::

No no, malo čistega znanja...To hočem! Da vidim, kako ti razumeš vede kot so : Geologija in različne Asto- vede..."
Ne pa tisto, kar prebiraš preden napišeš post...;)

Mars nima neke konkretne lune, poleg tega je še precej majhen.

Gravitacija je še vedno in njegova velikost 2/3 Zemljine. Gravitacija pa približno 1/3 Zemljine, če se ne motim.

Keber: (kar kaže tudi to, da v zadnjem času ni vulkanskih izbruhov). Jedro se je umirilo in ne proizvaja več magnetnega polja.

Jedro je vse prej kot mirno...Magnetno polje pa še vedno je, ampak ne več pod normalnimi pogoji(v obliki Zemeljske gravitacije, ampak za več kot 1/2 manjše. Planet Mars ni mrtev, kot praviš ti.

PS; Vidiš, kako prehitro sklepaš. Najprej Luno, mal poglej, pol pa Mars. Primerjaj, in podaj zaključek.
Artikli so zato, da se jih prebere v celoti, in pol sklepa ter predstavlja zaključke. Sedaj sam lahko vidiš, zakaj ima javnost določeno mnenje, in totalno različno od dejstev. Ker vsak razume po svoje. Zato pa je visoka selekcija ali klasifikacija informacij. Pa smo obdelali še "en" pojem. Lahko ga tudi razčlenim, ampak bistvo je tukaj.

EDIT: Post updated.
Ptah-Seker-Osiris

OwcA ::

Gravitacija je še vedno in njegova velikost 2/3 Zemljine. Gravitacija pa približno 1/3 Zemljine, če se ne motim.

Polmer je pribljižno 1/2 Zemlje, masa in posledično gravitacijski privlak je 1/10. Je tako težko odpret Wikipedijo?

Jedro je vse prej kot mirno...Magnetno polje pa še vedno je, ampak ne več pod normalnimi pogoji(v obliki Zemeljske gravitacije, ampak za več kot 1/2 manjše. Planet Mars ni mrtev, kot praviš ti.

Daj to malo bolj obrazloži. Povezava med magnetnim in gravitacijskim poljem ni ravno očitna.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

gzibret ::

> Jedro je vse prej kot mirno...

Kako pa to veš. Meni se Mars zdi, vsaj, kar sem prebral do sedaj, tektonski dolgčas.

> Magnetno polje pa še vedno je...

Je, ampak je to permanentni magnetizem, zapisan v skalah, ki so se formirale takrat, ko je magnetno polje še bilo (železovi minerali se v talini orientirajo in ko se kamnina strdi, ta orientacija ostane).

> Magnetno polje pa še vedno je, ampak ne več pod normalnimi pogoji(v obliki Zemeljske gravitacije, ampak za več kot 1/2 manjše....

Nč ne štekam ampak ziher je kul!

> Planet Mars ni mrtev, kot praviš ti.

Precej mrtev. Čeprav so odkrili neke milijoninke% metana v atmosferi, ampak to še vseeno ne pomeni nič. Mars je mrzel planet skoraj brez atmosfere in skoraj brez zaščitnega magnetnega ovoja. Njegovo jedro je neaktivno, ker sonde niso zaznale (močnih) potresnih sunkov.
Vse je za neki dobr!

keber ::

Ramses, vidi se, da ti planetarna geologija ne gre. :D

Čeprav Owca je tudi krepko ustrelil (pa ne bi pričakoval od njega :))): gravitacijska privlačnost Marsa je še vedno 1/3 Zemljine. Vendar to ni važno. Važna je skupna masa, ki je samo desetino Zemljine. Ob pomanjkanju kake večje lune (asteroida v orbiti sta pljunek v lavor vode - dobesedno) plimne sile praktično ne obstajajo (nekaj malega sicer prispeva Sonce, vendar je zadeva na tej razdalji zanemarljiva). Ker ni plimnih sil, se bibavica skorje ne dogaja. Ker pa opažamo, da aktivnih vulkanov ni, pa tudi potresi so le simbolične narave, ugotavljamo da ni znatne tektonske aktivnosti, in to že zelo zelo dolgo časa (vsaj nekaj milijard let). Ergo: notranjost Marsa je mirna, proizvodnja magnetnega polja ne laufa.

OwcA ::

Če sem ga že ustrelil bom potonil v stilu. ;) Kako si prišel do 1/3, masa čisto v vseh enačbah, ki mi pridejo na pamet, nastopa takšna kot je ne v kakšnem korenu.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

OwcA ::

Hm, se mi zdi, da vem v katerem grmu tiči zajec. Sam sem ciljal na sila na telo z maso m na oddaljenosti r (kjer je r >> R; R polmer planeta), ti pa na težnostni pospešek na površju?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Matev ::

spremenit vsa Univerzitetna gradiva in enciklopedije. Skratka cel šolski program od Biologije, Fizike, Zgodovine,


spet ena cvetka

kako neki bi pa zgodovino spreminjal

časovni stroj?

OwcA ::

Bi ne bilo prvič. Prehod iz kreacionalizma na evolucijo (ali obratno) je že eno takšno prepisovanje zgodovine.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ramesses II ::

spet ena cvetka
kako neki bi pa zgodovino spreminjal
časovni stroj?

hm...Mislim, da ti je Owca, dovolj jasno povedal. "Bi ne bilo prvič."

Sedaj pa na vprašanje; Kaj ti spreminjaš učbenike z časovnim strojem?

Da razmislimo najprej za kakšno cvenko gre, ker menim, da je že v vprašanju( časovni stroj?) en problem nejasnosti.
PS; Preberi cel post, sicer, ne bom odgovarjal na zavajajoče provokacije, kot do sedaj.
Ptah-Seker-Osiris

IgorGrozni ::

Ramzes324: Jaz na tvojem mestu ne bi silil v Z&T.

Tam te čaka Owca in Co. z zeeelooo velikimi škarjami.>:D

Lp.IgorGrozni

To je bila tudi moja ideja, ko sem zatrjeval, da sodi tale tema v Z&T. ;)

missed80s ::

Fantje, jst sem vesoljec in vam povem da to o marsu pa vesoljcih kar drži.. no mal heca more bit.
Moram priznat da sem pred meseci po naključju videl en filmček "dokumentarec" od enga bivšega angleškega fuzbal igralca David Icka , k je zgleda dobu eno žogo preveč v glavo :) , ampak jst tist gledam in stvar je zanimiva če mal poslušaš kaj ubistvu tip govori. Pol sem hotu sam še več tega in podobnega in postal kr obseden s to in like tematiko kake 2 mesca (len študent pač) . Jst drugač nisem beleiver, sem skeptik, ampak ne tak iz principa - sem odprt za nenavadne reči. Uglavnm, ko se tega nabereš in nagledaš (vsaj 1 mesec vsak dan) da ti iz ušes ven gleda , pol mal drugač začneš razmišlat o tem našem zahodnem svetu in vsakdanju, ki se mi je vsak dan prej zdel pač normalen, tak kot sem ga poznal oz. ga poznamo vsi. Čuda reči se dogaja za ktere nimamo pojma. Jst uglavnm po tistem mescu zarad tega ne gledam več TVja in jemljem karkoli vidim na TV kot čisto zabavo in priložnostno uživanje prostega časa. Ker, face it.. v končni fazi je vse kar je na TV ena velka manipulacija množice / mase ljudi. Valda ne bo en k ma zlo velik moči v roki (beri kapital) dal ven novico da smo vsi sužnji peščice ljudi (ali pač - zgodba v ozadju je bolj čudna od fikcije) , ki so prtegneni control-friki in jim je flash v živlenju to kontrolo sam še povečevat.
Uglavnm, unga k zanima, nej bo pozoren na naslednje "search stringe" :) :
David Icke (zanimiv, mind opening), Zacharia Sitchin (full zanimiv, sumerska civilizacija), Alex Jones (must see!!, ubogi američani..), Peter A Lindemann (free energy), Tom Bearden (free energy), John Bedini (free energy), Ed Gray (free energy). Tega je polno polno.. če kdo želi vse predelat si lahko vzame kar dopust za 2 let, tooooolk ogromn je tega na internetu..

Vsi te med seboj niso kej povezani, ampak ko bereš in gledaš vse, se ti koščki začnejo mal skupi zlagat v glavi in začenjaš videt sliko k ti niti približn ni všeč. Ampak to mora vidit vsak posameznik, ker to je tooooook weird out of this world tema, da če boš to začel iz nule enmu razlagat na dolgo in široko, pomožnosti še v velevniku, se bo tip sam za glavo držu - "joj! kaj se je pa s tem modelom zgodil, pa tok sva se štekala svoj cajt.. " :)

aja pa še en štos.. genetiki (ne spoznam se kej velik na genetiko) so pred časom razvozlal človeški genom - ugotovil so (baje) da je genov totalno manj kot so jih pričakval, da so 99% primerljivi šimpanzovim in 70% od miši. S tem so ugotovil da ima zelo verjatno vse življenje na zemlji samo en genetski vir in da lahko nardijo vertikalno genetsko evolucijsko drevo. Ugotovil pa so da je točno 223 genov v nas, za katere ne znajo razložit iz kje so pršli, nobena vrsta za ktero so delal analize je nima, vsebujejo jih samo nekatere na široko razkropljene bakterije, za ktere ne vidjo nobene očitne povezljivosti. Vprašanje je še, a so te geni pršli iz bakterije na nas, ali iz nas na bakterije. Uglavnm to je neki zlo zanimivga. Od kje za vraga so pršli te geni.. vir: Zecharia.Sitchin.-.The.Case.of.Adams.Alien.Genes (eMule) .

Thomas ::

> Od kje za vraga so pršli te geni

Od koder so prišli VSI geni na Zemlji. Namreć iz naključne spremembe neke molekule - ponavadi kar DNA.

Vsak gen (odsek DNA) je poškodovan en drug odsek DNA.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

keber ::

genetiki (ne spoznam se kej velik na genetiko) so pred časom razvozlal človeški genom - ugotovil so (baje) da je genov totalno manj kot so jih pričakval

No, evo, to je zmeraj tako.
Ne spoznam se ...
Baje ...
Potem pa trdite nekaj, pa da je "weird" in "ful čudn". Treba kako knjigo v roke vzet (ali pa kaj pogooglat), ki ne bluzi o teh bedarijah, ampak svet razloži iz "uradne strani". Ko razumeš "uradno stran", tiste druge potem sploh ne rabiš.

gzibret ::

Offtopic

He he he. A ste opazili, da je ta tema postala glomaznejša od protokola.
Vse je za neki dobr!

keber ::

Ja, samo protokol se bere dva dni, tole pa dve uri, ker moraš avtomatsko preskočiš pravljice od ramsesa in ajina :D

Thomas ::

Hja no. Tako tale tema kot Potokol, sta popolnoma kontroverzni. Tale za 90% ljudi, Protokol za 99% ljudi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

missed80s ::

Ja to valda velja da je vsak gen poškodovan drug gen .. ampak preber si članek. Jst uglavnm ne verjamem več uradnim novicam ker so kreirane po meri tistim ki so jo izjavili in skupinam njihovih "kolegov" . Sej je pregovor da je zgodovina takšna kakršno jo nardi gospodar -al neki tazga, na to vižo. Če maš neomejen vpliv sploh ni panike čredi povedat kaj se je dogajal v preteklosti. Svojo zgodbo napišeš v učbenike (more bit vsaj mal možna), zatiraš vse tiste posameznike k hočjo čredi povedat kaj je dejansko res, zravn pa čredo futraš s strupi in jo siliš da delajo cele dneve v službah da lahko zapravlajo - da so lahko vzorni potrošniki (men je beseda potrošnik totalno slabšalna - ker je čist skregana z logiko) - za bedarije k jih drugač sploh nebi rabil in da so tok zaposleni s samimi sabo da se sploh ne sprašujejo v kakem svetu žvijo. V ozadju je tolk enih aparatov, tolk enih birokratskih vzvodov da niti skupina posameznikov k so zagrizeni da bi kej naredil kontra sistemu podležejo. Zravn nas pa skos filajo s bedarijo da smo vsi svobodni in da mamo svobodno voljo..
Aja pozabu sem na še en vir: Bill Hicks (huuud ameriški komik, je že umru, full kritičen do ameriške in nasploh zahodne družbe, štosi k te prov zadanejo - jokes that are ment to kill) .

Thomas ::

Mah se mi ne ljubi nevemkaj debatirat na to temo.

Povem pa naslednje. 1% razlika v genomu je kakor 1% razlika v programski kodi.

Dovolj je že, če premakneš samo en bit, pa je se zadeva lahko obnaša povsem drugače, kot vemo.

Če je pa premaknjen cel procent bitov ... pa vidimo kakšna razlika je.

So torej rasne razlike res nujno nepomembne?

Ne, ni nujno. Saj že manjše vidimo, da so lahko kar precejšnje. Dva brata, eden brez posluha ... naprimer.

"Kritikov zahodne družbe" imam pa že tudi čez glavo. To tudi. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Highlag ::

Glede na t da Ramzes dela "na internetu" bi moral vedeti, da najdeš na internetu ogromno neumnosti, neresnic pa kaj vem kaj še.

V eni tem je bila povezava na eno stran, kjer lahko naročiš umor. Stran izgleda bistveno bolj kredibilna kot večina tistih, na katere je Ramzes polinkal. Pa jo kljub temu ne najdeš drugje kot med "funny links", nihče je ne jemlje resno. No mogoče kak Ramzes čez lužo. :D
Never trust a computer you can't throw out a window

Ramesses II ::

IgorGrozni: Sem opazil. Če si mod. lahko narediš, kar ti paše in enega uporabnika.

lp,Rameses.

Kar se tiče interneta in vsebine, je pa v določenih primerih težko določit. Kredibilnost je že mogoča, ampak vrsta vsebine je odvisno za kaj je mišljena.

Internetnih strani z vsebino UFO, ET je ogromno. Prave informacije so zakopane na dnu. Ugotavljanje resnice ni tako enostavno, kot si vsak predstavlja. Bral sem od skeptičnih razlag, vojaških, beliverskih,... Lahko rečem, da sem tega prebral dosti. Ampak, če želiš izvedet kaj je res, moraš bit vse prej kot naiven in beliver. Skratka, ne smeš verjet nobenemu, razen čistim informacijam, ki so bile zapisane takoj po dogodku, ali direktno od ljudi, kar se dogaja kasneje, so samo metanja peska v oči. Orientirat se moraš po občutku pravice. Ko sem začel dogodke preverjat na lastne oči, sem pristal na zgodovinskih zapiskih, in v državnih arhivih, kjer ostajajo edine dvoumne in v določenih primerih tudi direktne informacije. Ostalo enostavno ne gledam več, ker je preveč tega in je preveč zmanipulirano. Enostavna strategija, kako zakrit, kar je res, da na to namečeš besede kot so: (Ma lej kake neumnosti, to je vse hoax, vsi se nekaj zmišljujejo,....). In se tudi strinjam s tem, ampak da se to zgodi po resničnem dogodku, da se ga enostavno zapaca.

Recimo stran Disclosure Project.org je stran, katera predstavlja rešitve, kako razkrit Top Secret informacije, katere so bile klasificirane brez razologa. Prav tako SETI, ipd. So neprofitne organizacije, ki delajo za dobro človeštva, in zato niso podprte iz strani kapitalističnih strank. Mislim, da bi bila stvar drugačne, če bi bili demokrati na oblasti. Že zaradi zmanjšane Kredibilnosti in vpliva CIE, in podobnih organizacij, ki mečejo grdo luč na državno početje. Glede mučenje vojakov v Iraku, glede 911 in FBI,... Počasi počasi, zgubljajo moč, in bo lahko resnica prišla na dan. Namreč omenjene organizacije so s svojim početjem obračale svet informacij in korupcije. Skratka so mazale svetovne odnose med državami in diplomaciji. Zato verjamem, da se bliža nova doba ćloveštva in doba resničnih pogledov.
Verjamem, da bi marskikoga šokiralo, kar se je dogajalo v naši zgodovini, in od kod mi prihajamo, ampak mislim, da bi se ljudje s tem sprijaznili. Tako ali drugače, bo prišlo na dan, zato sploh ne vidim smisla v tem, da prikrivajo(klasificirajo) zgodovinske najdbe.
Kar se je pa dogajalo zadnjih 60 letih, pa bi že nekako opravičili, če že ne drugo, da so hoteli najprej ugotovit in raziskat, kdo so naši obiskovalci in kakšne namene imajo. In da niso hoteli vznemirjat ljudi, ker bi vsak človek pomislil, da so kakšne zveri ali podobno. Pač, to je res, da mi ne sprejmemo niti degeneriranih ljudi, kaj šele kako drugo raso. Inteligentna bitja so lahko v razločnih oblikah, ampak imajo različna mišljenja in razumevanja. Če nas niso napadla do danes, nas tudi ne bodo, zato mislim, da je strah čisto od več. Opazujejo nas, brez da posegajo v našo kulturo. Seveda v večji meri pa od prvega človeka na Luni, namreč, ker smo dosegli določen tehnološki napredek, nas opazujejo bolj pogosto. Meni se to ne zdi nič kaj takega, ampak si samo želim srečo za vsakega človeka, ki je zašel z nerazumevanjem v ubijanje in mučenje drugih okoli sebe in živali na splošno. Dosegamo velike tehnološke napredke ampak vrednost človeka pa upada. Človek postaja suženj lastne ignorance, in odvisen od denarja vsak dan bolj.(materializema).

Kar se odkriva, bo dobro za vse, čeprav imajo nekateri strah, ampak mislim, da je čisto od več, kot sem že rekel. Mislim, da je človeka bolj strah inteligence kot pa kaj drugega. Da bi se kdo pojavil, ki je pametnejiši in bolj razvit od njega. Ampak vsa stvar v inteligenci je, kako razumeš vsakodnevno življenje, in kako obdeluješ sprejete informacije. Koliko znaš izluščit iz malenkosti in koliko znaš bit skromen in samozavesten. In da vidiš živa bitja, ki te obkrožajo in jih zanš razumet, ter jim nudit to kar si same ne morejo. Če smo že poselili ta svet in ga uzakonili, moramo tudi sprejet odgovornost za živali, ki so prav tako prebivalci tega planeta.
Zakon narave ni, da se pobijamo med seboj in tekmujemo. Zakon preživetja je samo v tem, da tisti, ki je dovolj močan, za sprejet vedno več informacij, tisti, je vreden življenja na tem planetu. Zato mu je prvotno da sprejme sebe kot bitje in prebivalce Vesolja. Mi smo prav tako del vesolja, kot druga bitja, zato se moramo naučit sprejemat odgovornosti in ne obsojat prvega, ki je drugačen od nas.

TV tudi jaz gledam samo še za zabavo, ker je totalno manipulativni medij. Selekcija informacij, ki te vodijo v lažne ideale in nerealne vrednote. Vsak je lahko bogat, vsak je lahko egoist, problem je bit odgovoren in samozavesten. Zato najdemo vsi izgovore, samo da nam ne bi bilo potrebno sprejemat odgovornosti zase. Znamo ocenjevat vsakega v naši družbi, ampak sami sebi, pa smo najslabđi kritik.
Vsi iščemo srečo okoli sebe, in noben se ne zaveda, da je sreča odvisna od nas. Od nas je odvisno, kako bomo videli vzhajajoče sonce vsak dan. Od nas je odvisno, če se bomo skregali ko zagledamo prijatelja ali ga bom razveselili. PRav tako žensko in vse ki jih imamo radi. To pomeni, da se moč skriva v vsakemu, od nas, in zgubljamo moči v iluzijah in nerazumlljivih dogodkih vsak dan. Dano nam je perfektno telo in dan nam je razum(inteligenca), in ga zapravljamo v pijači, avtoriteti, odvisnosti, materializmu, žalosti, depresiji, ubijanju, mučenju drugih(zaradi svojega nezadovoljstva),.....ILUZIJE.
Vso zgodovino so nam govorili, da je sreča okoli nas in da je ljubezen prisotna vse povsod. Človek je bil sanjač od vedno, in je izražal svojo stisnjeno inteligenco v umetnosti, ker se ni razumel. Vsak je imel en del celote, ki nas dopoljnjuje. Vsi smo eno, ampak koliko časa bo človek rabil, da to razume. Mi nimamo samo telo, in to vsak ve, ampak laže sam sebi. Raje pogledamo stran, ko je govora o tem, namesto da bi pogledali vase in poiskali tisto, kar nam rabi. Vse imamo v sebi. Vse informacije, vso znanje, samo posprevit moramo nerazčiščene vsakodnevne informacije. Ne pa se slilit iz kože, in z glavo ob zid. V vsaki knjigi, v vsakem filmu, v vsakem spisu, najdemo košček sebe, košček resnice, ki jo začuti vsak. Samo nahati si mora lagat sam sebi in začet govorit tak kot doživlja, brez pretiravanj in brez napihovanj, brez ljubusumja(iluzija), brez jeze(iluzija), brez usmijljenja(iluzija),...Vsak ima svojo samo-zavest in vsak je odgovoren zase in za svoja dejanja(srečo). Ko bo človek nehal iskat resnico jo bo našel!
Ptah-Seker-Osiris

Crimson_Shadow ::

No no, to bi lahko precej krajše povedal.

Ljudje, oziroma človek se boji resnice, boji se samega sebe in si laže, da je njegova lastna percepcija edina absolutna resnica.
We create worlds

Ramesses II ::

missed80s

hehe...Kar se tiče Marsa, je samo stvar v tem, da vso zgodovino se bojimo Marsa, in Marsocev. Zato je NASA izvedla recimo medijsko mučko, in dala v enciklopedije mrtvo sliko Marsa. Planet Mars ni poseljen, mogoče je edino kakšna postojanka na njem, ki ni naša. To je vse. Vsi mislijo, da nezemljani potujejo skozi globino vesolja, v bistu pa ni tako. No, sej bomo počasi tudi mi prišli do take tehnologije. Oz. že imajo, ampak nočejo razširit v proizvodnjo. Namreč je očitno preveč dragocena, in nočejo da bi se kdo okoriščal.
Bral sem temo od začetka in zasledil vprašanja kot: Kako lahko "oni" zgubljajo toliko posadke in plovil? Če pogledamo, niso vse rase tehnološko enako razvite, kot drugo mislim, da ne padejo sami, ampak ima nekdo prste vmes, ker si hoče prilastit tehnologijo. Vsaj tako, dajo vedet določene vojaške operacije. Recimo, da so jih dobili nazaj 12 od leta 1947 pa do 1990. Za ostale nevem. Ta podatek sem zasledil v vojaških papirjih. Projekt "Moon Dust" in "Operation Blue Fly". Kar se tiče politike in državne ureditve, nimajo dosti skupnega, ker projekte izvaja vojska že res, ampak v privatnih rokah. Vodstvo nad ceznuro informacij, pa ima CIA, NRO, NSA(1969),...Osebno upam, da se tokrat CII ruši podoba. In bodo človeške norme končno izgubile meje. Počasi bomo pripravljeni za Vesolje in prav tako moramo bit pripravljeni srečat karkoli. :D
Od vseh informacij, pa mi je bilo najbolj zanimivo, da je večina človeških ras, okoli našega planeta, ki nas opazujejo. To kar pa mi vidimo (NLP), pa so v večini(80%) naši leteči predmeti, nezemeljski samo(20%). Namreč nezemeljske je težko zasledit, osebno pa se sploh ne kažejo, razen zelo redkim posameznikom. Mislim, da jih lahko naštejemo na prste po tem, kar sem razumel. Namreč, ščitijo, da ne oborožujemo vesolja, čakaj da bomo pripravljeni na vesoljske polete, in ščitijo naš planet pred zunanjimi vdori.(da bi nas želel kdo napast ipd). Po mojem tudi, letijo v drugih dimenzijah, brez časovnem prostoru. Njihova plovila so ene vrste časovni stroji.( 4.dimenzija,..)
Nekdo me je še vprašal, kaj delajo tukaj?
hehe....Oni so naši predniki, oz. nekateri izmed njih. Deloma so zato, da ščitijo, deloma zato, ker jih razumljivo skrbi kaj bo z nami. Ne smejo pa posegat oz, se vmešat, dokler mi nismo za to.
"Mi smo prebivalci Vesolja in Vesolje je polno življenja" V to sploh ne smeš verjet, ampak to moraš spoznat, zato pa vam nisem dajal glavnih odgovorov, ker nima smisla, dokler sam tega ne vidiš. Dokler ne spoznaš, da si del vesolja, nima smisla spoh kakršna koli informacija. Dajal sem v večini točne informacije na Topic, tako, da je dovolj za spoznat vsaj nekaj resnice. To je dovolj, za osnovo, ki bo samo vam koristla.
Zakaj to delam? hmmm....Tako in tako nima smisla, da vam povem, ker nebi razumeli. Tako pač je, ker si želim, da smo vsi srečni med seboj. Da se ne obsojamo, da vzpostavimo stik, iščemo rešitve, se razumemo, ker bomo dooosti lepše živeli. Potrebovali bomo močne ljudi, inteligentne in to je dovolj velik razlog za se borit zoper lažem in manipulaciji informacij. Ko spoznaš resnico, se še nekaj dodatnega zgodi, ampak to mora videt vsak sam, recimo, da je presenečenje za vsakega posameznika(ne glede na starost, no limits ). :D
Samo pol tega ne sme izkoriščat! Vsak ima tehtnico (ko najde razmejre v sebi). Če to spoštuješ ti je dano vedno več.
Ptah-Seker-Osiris

Ramesses II ::

Crimson_Shadow....Točno tako!

Vse laži se razčiščuje za nazaj, vsak dogodek, ki te je potlaćil v življenju, vsaka nerazložena info. TO so naši minusi pri izkoriščenem razumu. Ko razčistiš eno točko, drugo, se začnejo množično odklepat...
Tako tudi naša zavest ali inteligenca. Sedaj jo ima večina v problemih in jezi. Zato pa treba spravit vsako info v svoj predal. Ko pospraviš vsaj polovico, se začne nekaj neopisnega...Malo kdo to doživi. Samo najbolj interesantno je, da to možnost ima čisto vsak, ampak pomembna je izbira!

KOt npr. tebi povem en dramatičen dogodek, ti ga boš kolegu, on svoji punci, na koncu bo prišla vn laž. To bi bilo nekako tako. Ali pa kot npr. Ko si ljudje ne govorijo u faco, kot bi si mogli, se raje zmišljujejo oz, raje olepšajo resnico in grejo okoli r...u žep. Pol je ogovarjanje ljudi, pol je naša podzavest, in naše nerazložene traume in strahovi. Tega je 90% podzavesti. Kot, da bi človek nosil skoraj še enkrat svojo težo s sabo. Kolko je malenkosti dnevno za katere se užalimo, razjezimo, obremenjujemo,....TO je vse nerazčiščena informacija. Temu jaz pravim katastrofalno. Te kdo praša za pomoč, mu hočeš odpret zavest, in se upira in ščiti tisto svojo svinjarijo....kot da je bogatstvo. Ne zaveda se, da je tam skrita njegova inteligenca... Vsak si jo lahko odpre. Samo, če si to želi. Resnica odpira!

A ve kdo zakaj imamo Črno, rumeno, belo, rdečo raso? :D

Japonci zaradi podnebja in riža?
Črnci ker so tudi v takem podnebju?
Indijanci?
Belci?

lp
Ptah-Seker-Osiris

Thomas ::

> da je njegova lastna percepcija edina absolutna resnica.

Ti nisi tak. Ne misliš, da je naprimer napisano edino res? Ane, da ne?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mati ::

Ramzi, res da ne preberem tvoji vpisov v celoti, ker so predolgi in malo nezanimivi, vendar pa zadnje čase zgledajo tvoji vpisi, kot da bi bil kakšna Jehovova priča...

ajin ::

Hm kaj pa teorija da je Zelo velik planet sel mimo Marsa in s tem unicil njegovo atmosfero in naredil da je Mars postal lifeless planet...

"Lahmu by the passage of Nibiru was devastated! So did Marduk relate:

Its atmosphere was sucked out, its waters thereafter evaporated, a place of dust storms it is"!

P.S.: Etimološko, ime tega planet izhaja iz osnove korena LHM ( »to make war«) Skozi starodavne tradicije nam je znano da je Mars Bog vojne

Vprasanje:
Kako je nastal DNk, in prvobitni proteini? Kako je nastal ustroj, ki doloca in ustvarja, je cista informacija, navodilo?


Thomas!
"V resnici, bi lahko zelo napredni alieni že pred 500 milijoni let zaznali kisik v atmosferi Zemlje in sklepali, da tu se pa dogaja ena zanimiva kemija. Bi prišli sem, že preden smo mi zevoluirali, že preden so izumrli dinozavri" ...


Prisli naj bi na zemljo pred 480.000 leti. In da so ugotovili marsikaj. Najvecji dosek pa je bil stvarjenje cloveka iz homoerectusa, z alternacijo seveda. In tako tukaj zdaj govorimo ustvarjamo, smo civilizirani , zaradi njih, a ni to lepo:) hehe:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Nejc Pintar ::

Kako je lahko imel mars kakšno hudo atmosfero meni ni jasno. AFAIK jo odnese.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Mars je bog vojne za rimljane. Pred tem je bil Ares za Grke. In ja Rimljani so prevzeli grške bogove in jih preimenovali.
In ja. Planeti so prejeli rimljanska imena veliko kasneje.

BTW in kje je sedaj ta "planet, ki krade atmosfere?"

Azrael ::

Nejc imaš prav, Mars ni imel nikoli debelega ozračja, je bila že debata.

Thomas je stvari lepo razložil v postu poslanemu 08.03.2004 ob 08:23:55 in še nekaj sledečih.
Nekoč je bil Slo-tech.

Stepni Volk ::

O marsu. Jep, ORG stran :)

ajin ::

Stepni a si se vprasal od kod je prislo poimenovanje Marsa, v starih civilizaciji, verjento od prve takoimenovane a en ?
SAmo to so Sumerske zgodbice za nekatere, tako da itak nima smisla. POle tega da so opisali celotni Soncni sistem in vse planete, so opisali da je Mars bil planet vode in atmosfere. sele po tem po tistem dogodku je postal lifeless planet:) AJA PLAnet J E NIBIRU( Planet of crossing). Se malo je mozno da ga bomo videli, slisali, cutili :)


Aja, pozabil sem reci da sem gledal dokumentarc na hrt ko so govorili o marsu in njegovi poselitvi, kako bi ga lahko naredili da bi bil naseljiv, seveda z dolocenimi plini ( ClFC) ki povzrocajo efekt tople grede, s tem bi povzrocili da bi se zacel suhi let topiti, pa tudi vode v notranjosti marsa bi scasoma pritekla, ostalo pa bi planet sam naredil, tako da scasoma bi postal Moder planet, mel 1/3 vode in nebo bilo bilo modro kot pri nas,imel bi atomsfero,tako kot jo je ze imel, potem kar bi samo se manjkalo bi bile dolocene bakterije mislim so so ciano bakterije ki so odgovorne za fotosintezo, ustvarjajo kisik, in druge bakterije, potem poselitev rastlin, pljuc ; drevesa.. itd, Uglavnem, se mi zdi kot cela stvaritev Planeta.

In potem scasoma bi zivali prinesli, in mogoce naredili novo vrsto ljudi:)
JA, ja Usoda nas sili a ne, oziroma ZAKON prezivetja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Azrael ::

ajin, ta planet ne obstaja, ker bi ga pri taki velikosti že davno opazili, sicer pa bi pri tako sploščeni orbiti in obhodnem času ~3600 let dosegel nam najbližje sosednje osončje in bi vsekakor postal del njega. Izračune sem ti dal višje gor v tej temi.

Skratka ne boj se ga, ga ne bo sem niti pod razno, to sem ziher. Če pa bi se pojavil samo 1x, pa nebi bilo ne mene, ne tebe, pa tudi tega osončja ne. Zadeva bi iztirila vse planete in adijo tako osončje, kot ga poznamo.

Sploh pa je famozni planetič X zamudil, je bil obljubljen za leto 2003, link je bil tudi v tej temi in v Funny links, ampak, da ne boš iskal, Klik! BTW, Mene bi bilo zelo sram, če bi pustil tako vele neumnost (milo rečeno) na netu.
Nekoč je bil Slo-tech.

ajin ::

"3600 let dosegel nam najbližje sosednje osončje in bi vsekakor postal del njega. Izračune sem ti dal višje gor v tej temi".

Azrael!
Kako da kometi ki imajo drugacno orbito ne postanejo del nekega osoncja pa je njihov obhodni cas se daljsi.. Nikoli nisem rekel da bo 2003, niti to nisem nikjer bral na netu. Ja in to kar si rekel da bi imel vpliv, t drzi, saj je to tudi opisano v starih spisih in eden izmed vzrokov je da je mars zgubil atmosfero in zemlja dozivela veliko katastrofo. Bila so neke domneve da je nek deseti planet, zaradi nihanja planeta plutona. Nevem, mogoc pa se bo kaj zgodilo 2012, ali malo kasneje do 2020 odvisno od nasega zamika pri stetju,mogoce pa je to cas k se planet vrne, bomo videli. Ce ga nismo videli ne pomeni da ne obstaja, je pa zapisan in opisan ta planet in tudi je povedano kaksne kataklizme so se zgodil zaradi njegovega prihoda,In vse to je opisano pred 6000let, samo to bomo zanemarili;), saj je to polozaj njegove nekdanje bitke po starem Epu Stvaritve SUmercev, ista bitka v kateri je nastala zemlja, in smo dobili LUNO!

keber ::

Jaz sem pa prejle gledal zanimiv dokumentarec o UFO-tih na N24. Vmes je bila tudi neka razlaga, zakaj nekateri trdijo, da so jih ugrabili vesoljci in na njih delali poskuse.

No: s poskusom so dokazali, da se da s šibko elektromagnetno stimulacijo tistega dela možganov, ki je odgovoren za fantaziranje in sanjanje, pripraviti tako, da možgani začnejo kljub budnemu stanju fantazirati, ponavadi kake slabe izkušnje, dejansko je tako, kot da bi sanjal, le da ne spiš.
Torej EM sevanje lahko dela čudeže.

Zdaj pa drugi del razlage (kar se mi je zdel precej špekulativen, ampak ok): pri prelamljanju kremena (tako sem razumel iz nemščine) prihaja do sproščanja energije, ki lahko pri večjih količinah pripelje celo do večjega električnega naboja. Pri naravnem premikanju zemeljskih skladov naj bi se zgodilo podobno, kar bi lahko bilo krivo za električna spraznjenja -> 1. leteči krožniki + 2. vpliv na možganske režnje = 3. zanimive zgodbice.

Glede na to, da je velika večina ugrabljenih prihaja iz urbanih okolij (ne pa tako kot žitni krogi), kjer je EM sevanja veliko, bi to lahko razložilo zadeve.

Je bil pa zaključek oddaje odlična izjava v naslednjem stilu: toliko imajo nekateri povedati o letečih krožnikih pa vesoljcih, vendar pa nihče, prav nihče še ni podal eno jasno, čisto, lepo fotografijo letečega krožnika/cigare/vesoljca. Očitno pa tega nihče ne more. ;)

ajin ::

haha, tak k una razlaga, k je na video snemam nlp oziram oranzna krogal ki se giba sem ter tja, pa se celo napovedana, torej da bo prisel nlp, in vse kar recejo je :

Veste v tem obdobju je veliko strel in neviht in lahko pride do raznih efektov, BLa BLA BLA, ve ostalo pa je zanemarjeno... To da ti EM pa taksen vpliv na mozgane, in to recimo dejstvo da dva ki sta videla predmet ocitno hkrati enako fantazirata, al pa kr mnozica 70.000 ljudi, slucajno stoji na najbolj ugodnem mestu in imajo halucinacije, vkljucno papezem:) HAha

To ne morem verjeti!

Res pa je da so znanstveniki nasli predel , sencni rezenj ki so ga imenovali Bozji modul , kajti so bile vidne razvidne 40Hz nihanja, vedno kadar je bila govoro o Bogu, meditaciji,..itd Uglavnem kadar je bilo govoro o visjem smislu. NAsli pa so celo 200Hz nihanja, nevedo kaj je.

Slike so, pa tudi v zivo posnetek. PA zapisano je od vseh civilizacij, kaj se vse hoces? VEs kaj pa lahko probas, Moli in prosi za videnje, in ti bo mogoce dano. KAj imas zgubiti? SAm doma, v sobi, prosi; moli! Preveri sam!

Azrael ::

ajin, nekaj v razmislek:

Najbolj oddaljena stvar, ki kroži v tem solarnem sistemu je planetoid Sedna [edu link].

Planetoid Sedna ima premer nekje med 1200 do 1800km in kljub tej oddaljenosti so ga odkrili. In kako naj bi potem spregledali planet, ki je 4x večji od Zemlje, se pravi lahko 40x večji kot je Sedna in na vsak način bližje, če bo po teh tvojih predpostavkah tukaj do nekje 2012-2020 ?

Z molitvami je tako, kot je rekel Karl Marx (ki ga sicer ne maram), so opij za množice. S sumerskimi zgodbami, oz. kar je iz njih nastalo po neštetih predelavah, pa so to kar smo že povedali, pravljice za majhne in velike otroke. Tisto zrno resnice, ki so ga mogoče vsebovale se je izgubilo že pred Kristusom. Enako velja za 99.999...% zapisov iz Biblije.

Iz redkih ohranjenih materialnih dokazov pa vemo, da so Sumerci verjeli v geocentrični sistem in iz tega lahko sklepamo samo to, da o astronomiji niso vedeli praktično nič, enako velja tudi za razna srednjeameriška ljudstva iz katerih zapisov izhaja, da bo konec sveta 2002 oz. po popravljeni verziji 2012. To me spominja na neko žensko iz našega kraja, ki je vedno govorila, da se leto 2000 ne bo nikoli pisalo. Umrla je leta 1999, baje od strahu, kaj bo. Zato ajin, pamet v roke!
Nekoč je bil Slo-tech.

ajin ::

Azrael glede zapisov , priznaj da malo prevec pretiravas. Ne mores zanikati arheoloske vire in znanje ki je prislo iz Bliznjega zahoda. VEm za sedno, samo semrekel da ko bo tukaj v blizini bomo cutili. LAhko cakamo ane, jaz sem mlad fant, bom pocakal,verjamem da bo nekaj se zgodilo cez deset let, nekaj bo, in nekaj povezano s tem. Molitev je kot meditacija, in njena moc je ogromna. POznamo tehniek vzhoda ki se dandanes burijo domisljijo znanstevnikom. Koliko vem so Sumerci vedeli ogromno za tisti cas, kar se tice astronomije, in zacetek matematike, koliko vem se je zacel prav v tistem delu. Ne bom zacenjal temo, katero smo ze govoirli, ker se bomo vrteli v krogu. Dejstvo je da so Stare civilizacije bile napredne, kar se tice ze po strukturah, obdelava kamna s taksno preciznostjo in skopani zaobleni tuneli... itd


Azrael; ves tudi jaz nisem verjel v molitev, dokler nisem probal, samo sam se lahko prepricas v moc, ali pa meditiraj pa bos videl k naredi premik zavesti, kaj se zacne dogajati, veliko veliko novih stvari, nove realnosti!

lp pozdrav!
P.S. Kako sedna ni potegnjena v drug soncni sistem. POtrebuje 10.500 let da obkrozi sonce!

In se bom vzel v roke, hvala za nasvet!

Kralj PLAneta Nibiru je rekel:
Give Mankind knowledge, up to a measure secrets of heaven and Earth them teach,

Laws of justice and righteousness teach them, then depart and leave!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Matev ::

Kako sedna ni potegnjena v drug soncni sistem. POtrebuje 10.500 let da obkrozi sonce!


mislim, da tu ni ne časa ne protora za učenje osnov astronomije in astrofizike

jest10 ::

Ti jaz povem zakaj bi ta tvoj Nibiru pobegnil.
Če tega planeta še ne vidimo in je res tako velik mora biti strašno daleč. Torej bi mogel potovati z zelo veliko hitrostjo, da bi lahko imel obhod okoli sonca v 3600 letih. Ta hitrost pa bi bila več kot dovolj velika, da bi ga vrglo iz osončja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

TESKAn ::

Meni se pa samo eno vprašanje mota poglavi, na katerega še nisem zasledil odgovora v tej temi - od kod so t.i. nezemljani oziroma kako so nastali, so bili ustvarjeni, ali kako? Me resno zanima, ker glede na to, da po mnenju nekaterih evolucija ne bi mogla sama sproducirat tako inteligentnih bitji, kot smo mi, kaj šele bitja, ki lahko potujejo med zvezdami...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ajin ::

Matev, govoril sem Azraelu, k je govoirl da Bi ta planet z taksno orbito bil potegnjen v soncni sistem, negova orbita je 3600, sedmina pa je 3 krat tolk.

Jest01; orbita je 3600, zakaj bi moral imeti nevem kaksno hitrost. Zemlja se vrti hitrostjo 30km na sekundo, okoli sebe. On je ujet v gravitacijskem polju ukrivljenega prostora in casa.Zato se konstanto vraca ali gre po najmanjsi poti, okoli sonca, do istega mesta, ki je bil pred nevem koliko leti nazaj ko so njegovi sdateliti trcili v TIAMAT, in se ustvarila zemlja.

Gundolf ::

Za tiste, ki vas še vedno mučijo določene teorije in jim hočete na vsak način verjeti, predlagam obisk foruma bad Astronomy (bolj natančno oddelka conspiracy theories). Tam se veliko več ljudi kot tule trudi čimbolj enostavno razložiti zakaj ta in ona teorija ni možna, kaj šele verjetna. Od UFO tehnologij, zarote 9.11., prevare o pristanku na luni. do Marsa in 10. planeta. Toplo priporočam vsem vernikom, ki znate angleško. Če vam ne bo dovolj lahko poškilite še na badastronomy.com.

ajin ::

teskan, logicna razlaga je Inteligenca ustvari inteligenco, zdaj pa o kaksni govorimo to pa je stavr fiziejk in vecenega vprasanja. clovek je ozek v misljenju, smao verjamem da ti nasi Stvarniki bodo prisli in namrazdoeli vse skrivnosti, koliko pac vedo:) Ogromno verjento!

In Verjamem v Creator of ALL, kot energijsko bitje! >Nevem sem neved
lp pozdrav!

Ziga Dolhar ::

TESKAn: morš razumet, da so nas ustvarli neki nezemljani, njih pa neka primitivna inteligenca,

ki nebi mogla ustvart nas direkt.

Ne, mi smo preveč 'zapleteni'.

>:D
https://dolhar.si/

TESKAn ::

Hehe, Ziga>:D.

ajin, kdo je ustvaril tega 'creatorja of all'? Je kar obstajal, od vekomaj? Je nastal (PUF!) iz nič? Prišel iz drugega vesolja?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ramesses II ::

Meni se pa samo eno vprašanje mota poglavi, na katerega še nisem zasledil odgovora v tej temi - od kod so t.i. nezemljani oziroma kako so nastali, so bili ustvarjeni, ali kako? Me resno zanima, ker glede na to, da po mnenju nekaterih evolucija ne bi mogla sama sproducirat tako inteligentnih bitji, kot smo mi, kaj šele bitja, ki lahko potujejo med zvezdami...

hehe...Tudi na to je odgovor, ampak med vrsticami. Mi smo bili ustvarjeni v njihovi podobi in ne posebaj ali "slučajno".

Kako piše v Wikipediji...samo smeh

Arháični homo sapiens ali sodobni misleči človek se je pojavil pred približno 95.000 leti in je imel prostornino možgan okoli 1400-1800 cm3. :D

Kaj mi smo se pojavili? In smo nastali slučajno? hehe...Beliverji, ha?

Gundolf, če že svetuješ, dej tako kot bog zapove.

Spletna stran " Unexplained-mysteries.com.
Ptah-Seker-Osiris

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Ahhh, čari reinkarnacije ...
https://dolhar.si/
««
57 / 60
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Aliens & UFOs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25325826 (19575) Ziga Dolhar

UFO Area 51 - The Alien interview (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58441608 (32648) STASI
»

UFO nad Kuala Lumpurjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566516 (4677) Tic

Nezemljani in življenje na drugih planetih (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
46434291 (28044) Stepni Volk
»

UFO ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826398 (5369) nuclear

Več podobnih tem