» »

Chomsky

Chomsky

username ::

ki brezpogojno podpirajo svoj "west is the best" sistem
Ja no kaj pa čmo, če je res...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

kopernik ::

dejanrus:
Ne vem kje ti živiš, toda število nepremičnin se prav v zadnjem času hitro povečuje. Praktično že vsak drugi gradi bajto ali ima stanovanje. Pa takoj, ko zgradijo nova stonvanja so hitro razgrabljena. To mi nič ne diši po kaki revščini.

dejanrus ::

Eno je nepremičnina, eno je stanovanje, eno je tri-nadstropna hiša z veliko garažo na svoji parceli - brez doživljenskih kreditov. Ma pozabi - ko boš velik - boš razumel. Čisto majhna hišica (samo pritličje in podstrešje) !! na podeželju !! stane min 20 M SIT. to pomnoži s tremi nadstropji, še enkrat večjo parcelo in garažo veličine le-te hišice. Dobiš ene 100 M SIT. Ko boš mel ti na kupu sto miljonov sit z današnjo povprečno plačo - se tipkava spet. ajd

kopernik ::

dejanrus:
sem, že velik :-) Med drugim imam redno službo in otroka. A lahko ti zase isto rečeš ?

dejanrus ::

Za otroka ne - za službo in ostalo pa brez problema. :D

iration ::

dejanrus, mogoče tudi ti živiš v Sloveniji, ne vem pa če zastopiš Slovensko. Bom vprašal še enkrat: kam prebeži več ljudi, iz socialističnih držav v demokratične ali obratno?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

kopernik ::

Pa mimogrede, res nismo vsi bogati, da bi imeli milijone na računih, a lahko ti povem, da tudi včasih niso bili. Če ima tvoj oče trinadstropno bajto in še vse mogoče zraven, ti lahko povem, da je eden redkih. Marsikdo je tudi iz socializma prišel brez nepremičnine, med drugim večina mojih sorodnikov. Je pa res, da jih je po osamosvojitvi Slovenije veliko za malo denarja dobilo stanovanja. Ampak take priložnosti so v življenju redke (kot je bila tudi tista v Jugoslaviji s krediti, ki jih nihče ni vračal ali pa je vrnil zelo malo).

dejanrus ::

nič čudnega če pa so taki k ti - n...

poweroff ::

Ja in? Saj so bili Ameri okupatorji tudi v Nemčiji in Japonski leta 1945 plus še ene pet let.
Okupacija še ne pomeni nujno nekaj slabega.


Nemčija in Japosnka sta prvi napadli. Irak pa ni prvi napadel - to je razlika.

Irak tudi WMD ni imel.

Kaj pa pobijanje nedolžnih civilistov - je to slabo ali ne?

The Chick Was in the Way.
sudo poweroff

kopernik ::

Taki kot jaz ? :\

Kdo jamra, da je hudo ? Jaz ? Ne, dejanrus, ti si na strani pivkajočih.

dejanrus ::

kopernik... Če tvoji sorodniki razmišljajo tako kot ti - pol nič čudnega da nič nimajo. Pa ni moj fotr na račun kreditov hiše delov. Jaz sm ti sam povedal dejanske številke in moje osebne zaskrbljujoče izračune. sploh veš kolko stane ena atrijska hiša v ljubljani? Pozanimaj se.

kopernik ::

Kdo pravi, da nič nimajo ? Samo pravim, da iz socializma niso nič prinesli. Toda, nekateri izmed njih so si prav lepo opomogli. V kapitalizmu. Nekateri pa ne. Kar je popolnoma normalno.

Mene pa atrijska hiša v ljubljani ne zanima in tudi če bi me, si je ne bi mogel privoščiti, tako kot si 98% angležev ne more privoščiti atrijske hiše v Londonu. Vprašanje je, koliko slovencev si je lahko privoščilo atrijsko hišo v Ljubljani leta 1980.

dejanrus ::

Kar se pa tiče redkih - ima bajto narejeno po edinem načrtu ki je bil na voljo za gradnjo nove družinske bajte - in kar se tiče miljonov - moj fotr je poštar !!

username ::

Nemčija in Japosnka sta prvi napadli. Irak pa ni prvi napadel - to je razlika.
O, pa je. Avgusta 1990.
komaj 15 let je tega, pa so že vsi pozabili...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

kopernik ::

dejanrus:
No, da ne bomo slepomišili. Preveri, če imaš to možnost, koliko se je zgradilo novih nepremičnin v Sloveniji v zadnjih petih letih in to številko primerjaj s katerimkoli petletnim obdobjem v zgodovini Slovenije. Jaz trdim, da se je malokdaj tako gradilo kot se zadnja leta.

Poklic in delo tvojega očeta ne povesta dovolj. Kje in v kolikšnem obdobju je to zgradil ? Je začel iz nule ali kaj podedoval ? Je moral med gradnjo plačevati najemnino za stanovanje ? itd.

ima bajto narejeno po edinem načrtu ki je bil na voljo za gradnjo nove družinske bajte


Se pravi da so vse bajte iz takratnega obdobja trinadstropne ? :\ Močno dvomim.

dejanrus ::

Ne rečem da ne raste število nepremičnin - samo nepremičnine niso družinske hiše.

Delal jo je 10 let +, podedoval ni nič, od tega je delal kot "auto-ličar" pol cajta, vse naprej od takrat pa je navaden poštar in še danes ga lahko vidiš na rumenemu Tomos-u APN 6.

Hiše je dvonadstropna, ampak sem rekel da pomnoži z TRI, ker je tista za 20 M NIČ nadstropna - in rabiš natanko tri X tolko materiala. Načrt pa je bil za tisto "urbano okolje" samo eden. In tu je zato še 50 enakih hiš - pa če se ne motim, so bile vse razen ene narejene v času "socializma". Hiša je čist navadna - take k vse hiše izpred 20 let v sloveniji.

cirecire ::

Slovitemu intelektualcu, za katerega napovedujejo, da bo za prihodnje generacije pomenil to, kar nam pomenijo Galileo, Descartes, Newton, Mozart ali Picasso, bo ljubljanska univerza v torek podelila častni doktorat, v sredo pa bo založba Sanje skupaj z avtorjem predstavila prevoda njegovih del.


Tako je v svojem članku pozdravil "veleuma Chomskega" eden od novinarjev osrednjega časnika Delo.


Chomski bodoči Galileo ali pa Mozart...? Ha, Ha , Ha.....


Saj v bistvu sploh ni slabo, da Delo piše tako neumne članke. Tako je lahko vsakomur še bolj jasno komu ideološko pripada osrednji slovenski časopis.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Stepni Volk ::

cirecire - tako so najavljali tudi Mozart-a in Beethoven-a, ko sta zavila v beznico...
Chomsky kot jezikoslovec bo sigurno veljalo... o ostalem lahko čez 50 let ali še dalj.
Predina bomo tudi pomnili po glasbi in ne "Trenju" in anti-Fredy Milerstvu / in Atomik Harmonikstvu...

P.S. Ali sploh še kdo ve, da se je S.R.Bach ves čas prerekal in dopisoval s someščani in državniki?

Zgodovina sprememb…

username ::

P.S. Ali sploh še kdo ve, da se je S.R.Bach ves čas prerekal in dopisoval z someščani in državniki?
Oho, da ni bil nemara Slovenec? :D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

drejc ::

dejanrus...gotovo je delal s krediti. Če je, je bla inflacija tolikšna, da je v desetih-dvajsetih letih izplačal...vpraš ga koliko no. 0:)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

Naredimo peticijo, da nam (nevernikom Čomskega) Uni-LJ povabi Kurzweila al pa Wolframa. Treba jim bo ponudit častni doktorat, to pa.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

MrRio23 ::

Zanimivo je kako so ljudje hitro pripravljenji podati svoje "brilijantno" mnenje na osnovi več ali manj površnega poznavanja pojavov in ljudi s ciljem poudarjanja svojih egoističnih ishodišč.

Noam Chomsky ter številčne druge kritizirane osebnosti znotraj teme, spadajo v skupino ljudi, ki so skozi svoje delo in življenje med ostalim poskušali predstaviti svoj pogled in kritiko političnih razmer v svetu. A k t i v n o se udeležujejo političnega diskurza in poskušajo vplivati na spremembo obstoječega stanja. Seveda, ko gre za tovrstne teme (politične) ljudje se delimo na "tiste, ki imamo prav in tiste, ki nimamo prav", zato je najboljše takšne ocene prepustiti številčnim strokovnjakom na internetnih forumih.

Žal, da bi kritike (pozitivne / negativne) imele vsaj določeno mero kredibilnosti, je potrebno vložiti malo več energije kot uporaba tipkovnice v prostem času. Kritiko v smislu "nimaš prav" lahko da vsak novorojeni otrok v kolikor ga starši to naučijo to kot prve besede (v nasprotnem primeru malo pozneje). Utemeljiti svojo izjavo (posebej na področjih kjer ne prevladuje črno / belo, 0 / 1) pa je nekaj drugega.

Kljub temu moram podati še svoje egoistično mnenje o nekaterih izjavah, zato bi želel postaviti par vprašanj T H O M A S-u:

Iz kje črpaš pravico, da določene osebnosti in udeležence na forumu zmerjaš z opicami, liberalinimi revami, islamskimi fundamentalisti,... (get the picture)? Predpostavljam da verjetno poskušaš hraniti svoj ego s ciljem, da sebe postaviš v ospredje. Tehniko seveda (nažalost) uspešno uporabljajo tudi številčni politiki.

Druga stvar, ki me zanima je tvoje stališče do vojn pokolov in sovraštva, ki jih nenehno zagovarjaš po principu manjše zlo:
Ali si mogoče imel priložnost občutiti adrenalin ko ležiš na bojišču, preiskusiti ali imaš dovolj hrabrosti uzeti drugemu človeku življenje, reševati ranjenega prijatelja, pogovarjati se z žrtvo posledic atomske bombe ali pa tolažiti majko, ki je ravno izgubila otroka ("veš stara to pa ti je manjše zlo")?
2) Očitno je, da sebe uvrščaš v superiorno skupino ljudi, ki se čuti ogroženo s strani različnih etičnih skupin, ki so se žal sončili pod napačnim kotom. Jaz bi tudi želel biti superioren in zatobi prosil za navodila. Če je tako preprosto, da postaneš superioren z geografsko lokacijo rojstva povej mi kje naj planiram bodoči naraščaj?

Thomas ::

> Iz kje črpaš pravico, da določene osebnosti in udeležence na forumu zmerjaš z opicami, liberalinimi revami, islamskimi fundamentalisti

Hja ... moderator je končno odločil takole:

Imenovati predsednka ZDA z Bušijem ali Grmičkarjem je že en tak primer. Tak primer pa je tud Čimpski namest Chomsky.

Dokler pa ni, je bilo dovoljeno (in takorekoč politično korektno) na tem forumu govoriti o opici (in še marsikaj drugega) v zvezi ameriškim predsednikom.

Z zvezi z ameriškim MIT profesorjem pa "seveda" ne, samo jest sem bil predrzen. Zdaj je to prepovedano v obeh primerih, česar se mislim držati. Upam, da tudi moderator.


> Druga stvar, ki me zanima je tvoje stališče do vojn pokolov in sovraštva, ki jih nenehno zagovarjaš po principu manjše zlo:

Ne zagovarjam nobenih pokolov. Zagovarjam pa policijsko vojaške akcije proti nedemokratičnim režimom, ki take pokole pridno delajo.

> Ali si mogoče imel priložnost občutiti adrenalin ko ležiš na bojišču

Ne. Pa me ne mika. Tudi me ne mika občutiti adrenalina, ko nekomu operiraš srce. Samo mislim, naj operacije delajo dalje.

> preiskusiti ali imaš dovolj hrabrosti uzeti drugemu človeku življenje

Ne. Pa me ne mika. Tebe?

> reševati ranjenega prijatelja, pogovarjati se z žrtvo posledic atomske bombe ali pa tolažiti majko, ki je ravno izgubila otroka ("veš stara to pa ti je manjše zlo")?

Raje, kot dopuščati večje zlo in jih tolažiti še več takih.

Štekaš?

klanjsekII ::

tomas...:(

username ::

Noam Chomsky ter številčne druge kritizirane osebnosti znotraj teme, spadajo v skupino ljudi, ki so skozi svoje delo in življenje med ostalim poskušali predstaviti svoj pogled in kritiko političnih razmer v svetu.
Hja mogoče je Chomsky res poskušal, ja. In pri tem strašno zabluzil. Njegov doprinos za dobrobit človeštva je pa kvečjemu negativen.
(BTW, jaz se iz te teme spomnim v glavnem le Chomskega; kdo so "številčne druge kritizirane osebnosti"?)

A k t i v n o se udeležujejo političnega diskurza in poskušajo vplivati na spremembo obstoječega stanja.
No če je a k t i v n o, pol pa OK. In ker si rekel "diskurz", si pa avtomatsko najbolj pameten. (TO JE ŠALA)
:D


Očitno je, da sebe uvrščaš v superiorno skupino ljudi
Očitno je tudi, da upravičeno. Tako kot se tudi jaz (to ni sarkazem, BTW).

Jaz bi tudi želel biti superioren in zatobi prosil za navodila.
Navodila so zelo preprosta:
1. misli s svojo glavo
2. ne verjemi vsega, kar ti kdo reče/napiše - vsaj občasno kak podatek preveri pri verodostojnem viru
3. uporabljaj logiko

(navodila lahko kdo tudi še dopolni)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

gfighter ::

4. Pometaj pred svojim pragom
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Thomas ::

> 4. Pometaj pred svojim pragom

Zakaj druga oseba ednine?

Če bi mislil resno, bi moral napisati nekako takole:

"Še naprej bom pometal (le) pred svojim pragom."

Sicer, tako kot si ti napisal, bomo še mislili, da pometaš pred pragom koga drugega.

Pa še to. Tale tvoj nasvet velja recimo tudi za ... Chomskega? Naj tudi on raje pometa pred svojim pragom? :))

Poglej gfighter ... igračka si za bolj premetenega debaterja ... ali pa le zastopaš stališča, ki jih je relativno lahko ovreči, pa zato to tako izpade.

Premisli!

gfighter ::

Thomas, hehe, si pa veliko domišljaš (in imaš veliko domišljije).

Naj malo ugibam... med "premetene debaterje" šteješ sebe, kajne. Pravzaprav so zate potem premeteni najbrž kar vsi, ki se strinjajo s tvojim pogledom na svet, tisti, ki pa se po tvojem ne, pa nis(m)o ter njihov pogled in dokazi itak ne štejejo, saj so taki ljudje po tvoje zavedeni od levičarskih medijev ter pristranskih zgodovinskih knjig oziroma če ne gre drugače, so taki ljudje po naravi "pinko commieji" in podobna zalega. Imam prav? Ker do sedaj si mi takšno "premeteno debaterstvo" že večkrat pokazal. Toliko o tem...

Premisli!
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

NoUse4AName ::

Hja mogoče je Chomsky res poskušal, ja. In pri tem strašno zabluzil. Njegov doprinos za dobrobit človeštva je pa kvečjemu negativen.

Kaj tako butastega lahko reče samo nekdo ki nima pojma o chomskem.

Thomas ::

Jezik, ki ga uporablja v svojih spisih gospo Choamsky:


They [Bush and Kerry] are creatures of the public relations industry


Link na stran Chomskega.

Dick Cheney or Donald Rumsfeld or other radical statist extremists now in charge


Link.

The group around Bush are real fanatics


Link.

username ::

Pravzaprav so zate potem premeteni najbrž kar vsi, ki se strinjajo s tvojim pogledom na svet, tisti, ki pa se po tvojem ne, pa nis(m)o ter njihov pogled in dokazi itak ne štejejo
Pogled na svet ni neka prosta kategorija, kjer bi vsak imel lahko svojega (oziroma seveda ga lahko ima - ampak če ga razglaša, mora sprejeti, da bo nekdo drug njegov pogled tudi kritiziral).

Pogled na svet si namreč izoblikujemo s sprejemom podatkov in njihovo obdelavo. Če so podatki napačni (nepopolni, netočni) in če obdelava ni v skladu z logičnim razmišljanjem, - potem je tudi naš pogled na svet zmeden ali celo napačen.

Ravno Chomskyjevi politični/ekonomski pogledi so krasen primer izkrivljenega pogleda na svet. Tip operira z napačnimi podatki, ki jih obdela brez upoštevanja kakšnih znanstvenih in logičnih načel. Ni čudno, da pride ven en zmazek.

Je pa res, da ta njegov zmazek mnogo ljudem dobro zveni, če se ne potrudijo misliti z lastno glavo in le slepo sledijo izbranemu guruju.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

gzibret ::

Ni važno, če prodajaš drek. Važno je, da ga zaviješ v lep celofan. :D
Vse je za neki dobr!

Daedalus ::

> The group around Bush are real fanatics

He he, tole ma pa prav. Zmerni politiki ne bi dobili vzdevka "jastrebi" v medijih:P ;)

Oprosti, username, ampak izjave v stilu:

>Je pa res, da ta njegov zmazek mnogo ljudem dobro zveni, če se ne potrudijo misliti z lastno glavo in le slepo sledijo izbranemu guruju.

ti ne koristijo. Daj mi naštej par svojih gurujev, pa te bom hitro pokategoriziral in popredalčkal in ti pol tvojo kategorijo v vsaki debati porinil pod nos...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Thomas ::

To ti mau duhovičiš, Daedalus?

Chomsky lahko reče vse in na kakršen način hoče, njegovi privrženci to smete ponavljat kot "resnico razvidno iz medijev", njegovi nasprotniki naj se pa le brzdamo?

Ja?

Daedalus ::

V primeru, da nisi prebral - sem že enkrat napisal, da o Chomskem nimam pojma. Vem lih tolko, kolko ste tu napisali - in po napisanem sodeč, se z njim ne bom ukvarjal.
Samo vsakega, ki so mu njegova stališča blizu, označevati za brainless posameznika, je prehudo. Pol smo vsi brainless, ker mamo vsak svoje guruje, ne? Al jih ti nimaš? So vsa tvoja stališča home-grown (as in home grown ganja0:) )? Nisi nikol prebral kake knjige ampak si vsa svoja stališča iz lufta potegnil? Ne bi rekel.

In kje ti vidiš kak poziv k brzdanju? Sej si že sam rekel - debatiralo bi se naj o predmetu debate in ne ljudeh, ki so v debato vpleteni. Zato sem pa tud napisal - obdeluj Chomskega, ker ni potrebe, se spuščat na osebni nivo. In to velja za vse.

Tisto o ZDA administraciji je pa duhovičenje, ja:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

username ::

Daj mi naštej par svojih gurujev
ja pa saj ravno v tem je štos - jaz ne sledim nobenemu guruju, ker nikogar ne priznavam kot takega, mora izkazati znanstveno razmišljanje.

Gre le za ideje in na kakšen način se pride do njih. Če na podlagi trdnih relevantnih podatkov in logične obdelave, je taka ideja OK (dokler ne postanejo dostopni drugačni trdni podatki, potem je treba celo zadevo še enkrat pretrest).

Pol smo vsi brainless, ker mamo vsak svoje guruje, ne?
Kot že rečeno, ne rabimo vsi nekih gurujev.
In ti, ki jih nimamo, smo brainful, hehe. :D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

Chomsky lahko reče vse in na kakršen način hoče, njegovi privrženci to smete ponavljat kot "resnico razvidno iz medijev", njegovi nasprotniki naj se pa le brzdamo?
Ja kaj pa drugega, to hočejo, če ne se jim bedaste iluzije podrejo. Nekateri imajo zbluzene ideje in take ideje je možno predstavljati kot "intelektualizem" le, če "moteče elemente" (tiste, ki so sposobni resne kritične analize) utišaš.

Če si vzameš le malo časa, je v bistvu laži, prevare in manipulacije (npr. take od Chomskega) relativno lahko razkrinkati, ker so zgrajene na očitnih nelogičnostih in napačnih podatkih. Zato je edino upanje privržencev takih idej, da bodo kritiki tiho.

Ampak ne bomo tiho, kar pozabite na to varianto. >:D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Daedalus ::

Ja, samo pol rata problemček - prebereš par knjig, vzgojiš kako idejo in jo prestaviš na tem forumu kot nadmočno vsem ostalim. Hmm, samo kake reference pa maš ti? Lahko si brainfull, maš doktorat, ipd., samo to men ne pomaga, ker tega ne vem0:) Ajd, dost trollanja, v bistvu me je samo zanimala podrobnejša obrazložitev one izjave od prej. In si jo kr dobro obrazložil.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Predvsem ne "iščemo človeka, ki bi mu lahko zaupali v njegovi modrosti", pač pa iščemo in paberkujemo ideje, ki zdržijo najbolj brutalne teste.

Iz tega potem počasi raste ena kar impozantna stavba, kateri deli so pa še naprej pod občasnimi preverkami. Že dolgo nisem preverjal, če 2+2=4. Sem pa preverjal, kako je s hitrostjo svetlobe. Tudi za to vprašanje, seveda ni končne avtoritete. Postrojil sem torej doli na virtualnem parkirplacu Einsteina iz 1905, Einsteina iz 1917, Gutha iz 1980, Kurzweila iz 2001, enega uradnega profesorja fizike iz 2005 ... Poslušal sem kaj ima gospoda za povedat in sklenil, da dokončno ne kupim od nikogar. Prenesem, da še ne vem, kako je s tem. Vseh pet jemljem z nekoliko rezerve. Nobeden ni zame guru, vsi so potencialno zmotljivi, vsak od njih bi utegnil imeti prav, posledice bi bile pa v vsakem primeru velike.

Glede 5+7=12, mi na misel pride "avtoriteta Kant", ki je v neki svoji knjigi trdil, da je tako. Res. Isto se zdi meni in isto pokaže kalkulator. Navsezadnje, to znam celo logično izpeljati iz 0+1=1.

Ampak, a bom zdej za vsako stvar takole seciral? Ne, ne utegnem, toda itak so vse tovrstne ideje pod stalno skrutinacijo in zastrižem z ušesi, kadar kakšnega Einsteina ujamejo na napaki. Seveda, ljudje mislijo, da on je brezmadežen, ampak niti ni. So bolj brezmadežni. Torej, če slišim, kako je Einstein trdil, da črne luknje ne obstajajo, ker "preprosto ne dišijo prav", bom samo preveril, od kod je to pršlo. Če iz kakšnega naci brloga, bom samo za kanček previdnejši. Ampak res je tako rekel. Zato ga zadnjič na virtualnem parkirišču nisem vzel bolj resno in zaradi tega tudi k njemu ne hodim po paketnih nakupih.

Če pa še k njemu ne, h komu pa?

Najrajš k Darwinu. To pa je tapravi gentleman! Samo nima lih ne vem kok robe. Tri, štiri principe, ki so do zdaj zdržali vse teste. To je vse, kar ta prodaja. Če niso tisti štirji pravzaprav en sam, na katerega je prav on naletel. Pa če je bil ravno on ...

Ma ni bistvo, tisto je doslej odporno proti vsakim agresivnim testom! Chomsky mi pa kot lingvist pravi, da Chomskyjev mehanizem za učenje jezika pri otrocih NI MOGEL ZEVOLUIRATI! Na, lepa reč!

Sem ter tja po edu linkih in raznih učbenikih dobimo precej paketov znanja. Posamezni elementi so lahko tudi vprašljivi, to vzamemo v račun, ravno tako, kot tiskarske škrate recimo. Vem pa, da za odkrivanje napak so velike nagrade in dirka, kdo bo našel katero. Tako da je toliko tveganja, kot da bi se zastrupil s hrano z Ljubljanske tržnice. Bolj težko, moraš imeti že izredno smolo. Vseeno oprezamo stalno!

Ja sej res! Kaj če bi se izkazalo, da se je Darwin na smrtni postelji res odpovedal evolucijskega principa? Nič. On ni noben guru. Na blodnje kateregakoli človeka na smrtni postelji, pa ni treba dosti dajati.

Thomas ::

Kako resno naj jemljemo biologa, ki ne verjame, da je predmet njegovega raziskovanja zevoluiral?

Se bomo po moje dokaj strinjali, da vsaj glede tega - nič.

Kako resno naj jemljemo lingvista, ki trdi, da jezik ni bil predmet darvinske evolucije?

Retorično vprašanje. Off topic za P.Č.

Ni pa retorično vprašanje to, zakaj osrednji SLO mediji, osrednja univerza, javnost sploh ... tako častijo tega človeka kot politika. (On sam zase pravi, da ima politične in ne ideološke motive.)

Po moje je odgovor isti kot pri Michaelu Mooru, njegovi popularni inačici. "Antiimperializem" z antikapitalizmom je zelo živ v srcih Slovencev, onadva pa njegova poslednja preroka. Mogoče z izjemo špekulanta Sorosa, ki je dobil azil v Ameriki, da ga kot puntarskega Madžara leta 1956, niso zajeli Sovjeti in ga odpeljali v Sibirijo, ali direkt na streljanje. Človek je potem v Ameriki obogatel kot špekulant na borzi, pa se mu zgleda "oglaša slaba vest - kam pelje ta kapitalizem, kjer se tako špekulira?".

Torej trije so. Vsi trije Slovencem zelo ljubi. Ker kot sem rekel, tudi France Bučar je na TV povedal, da je njegova teza, da "Slovenci kapitalizma ne moremo preživeti". Ni samo Bučar tega mnenja. Še najmanj pol sedanje in praktično vsa bivša vlada.

To je razlog. Sej to nam je precej jasno, ane? Na obeh straneh te mišljenske bariere.

"Se bojim", da druge možnosti kot kapitalizem, za naše kolikortoliko preživetje, sploh ni. Socialistična revolucija je itak samo opij za množice.

Thomas ::

Kako dobri smo lahko Slovenci v ultrakapitalizmu jutrišnjega dne? Imamo sploh kakšno šanso biti pametnejši (ker praktično samo še to šteje), od večine in tistih mnogo deset ali sto milijonskih narodov?

Spet tale link.

Tukaj se že tepejo ene hude glave. Da v trenutku ko to pišem, Rok (sicer znan kot snow na tem forumu) ni na prvem mestu ... niti ni tako hudo. Ker pač še ni prišel s faksa domov, da bi updatal svoj dosežek.

Tko da ... očitno smo (tudi) Slovenci konkurenčni in bomo konkurenčni, ko bo igra še bolj divja.

Samo igralci v Sloveniji so/bodo kakšni drugi, kot trenutno popularni šef Save ali Merkatorja.

Mau internega prestrukturiranja bo! :)

klanjsekII ::

Mene pa zdaj zanima nekaj drugega. Tomas, ker sebe in svoje poglede ocenjues kot objektivne (kar izvira iz tvojega bazena znanja) me zanima kaksno izobrazbo imas oziroma kaj pocnes v svoj zivljenju (profesionalno, da se razumemo).
Enako vprasanje se username-u.

Hvala.

Stepni Volk ::

blatnilisjic - preberi si knjigo: Ganiji v kratkih hlačah, ki govori o šolskem uspehu raznih znanih ljudi tokom zgodovine...
Poanta: izborazba sicer je neko merilo izobraženosti, ni pa edino. In obratno izobrazba sama ne prepodi primitivizma.
Forum je vsaj v mojem pogledu anonimen, torej so te podatki nepotrebni.

P.S. Vsak, ki ga je kaj v hlačah, bi se že zdavnaj dopisoval s Chompsky-m samim.

Thomas ::

No zaenkrat bom jest na tem forumu anonimen. Nočem biti preveč slaven, to še prehitro lahko pride. Zaenkrat hočem uživati (mejhno) anonimnost forumaša.

Thomas ::

Kar se tiče dopisovanja in diskutiranja s Chomskym ... je to matematična utopija. Vsak dan dobi (po moji oceni) vsaj 10 tisoč elektronskih pošt. Od tega vsaj 10 od ljudi, s katerimi že komunicira. To je ena plat.

Druga je ta, da mene on sploh ne zanima. Čisto nič, res ne. Zanima me samo odziv Slovencev nanj, kateri se mi zdi SKRAJNO čuden.

Chomsky je pa verjetno milijonti na seznamu, s katerim bi jest želu diskutirat okoli česarkoli. Jest pa verjetno sto milijonti, s katerim bi si želu Chomsky.

username ::

me zanima kaksno izobrazbo imas oziroma kaj pocnes v svoj zivljenju (profesionalno, da se razumemo).
Enako vprasanje se username-u.
Ne obremenjuj se z osebami, blatna lisica. Na forumu so važne le ideje in kako jih zagovarjaš - na kakšnem strokovnem (znanstvenem, intelektualnem) nivoju.


Vsak, ki ga je kaj v hlačah, bi se že zdavnaj dopisoval s Chompsky-m samim.
Čemu le, stepni volk? Glede na meni dostopno vedenje o njem, pomoje ne morem kaj dosti pametnega zvedeti od njega. Če bi že hotel brati kake socialistične parole, je več kot preveč raznih levičarskih in anarho webstrani, ne rabim za to enemu kerlcu posebej pisati.

BTW, danes se pa počutim kot v eni basni... :D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

klanjsekII ::

zanimivo moj post je bil izbrisan, ker se bojda ne smem ukvarjati z osebami, čeprav se vsi ukvarjajo drug z drugim.

Username, znanstvenost...če je tale "šank debata" znanstvena, potem pa je znanost res v krizi... še posebej če tisti, ki bojda posedujejo znastveno objektivnost preberejo nekaj linkov.8-O
Nekaj demagoških, ideološko nabitih izjav še ni znanstvena razprava. In če smo že ravno pri tem...neoliberalizem je ideologija, tako kot komunizem ali druge levičarske teorije. Kdor misli da temu ni tako, pa je verjetno "družbeni znastvenik" z diplomo iz elektrotehnike (ali pa še to ne)... I have seen them plenty around....:D

Cenzura...hitro!

poweroff ::

Chomsky lahko reče vse in na kakršen način hoče, njegovi privrženci to smete ponavljat kot "resnico razvidno iz medijev", njegovi nasprotniki naj se pa le brzdamo?

Gospod Bush tudi lahko reče vse in na kakršen način hoče, njegovi privrženci to smete ponavljat kot "resnico razvidno iz medijev", njegovi nasprotniki naj se pa le brzdamo?

Zato še enkrat vprašam: kje je orožje za množično uničevanje, ki je bilo razlog napada na Irak?


Če si vzameš le malo časa, je v bistvu laži, prevare in manipulacije (npr. take od Chomskega) relativno lahko razkrinkati, ker so zgrajene na očitnih nelogičnostih in napačnih podatkih. Zato je edino upanje privržencev takih idej, da bodo kritiki tiho.

Če si vzameš le malo časa, je v bistvu laži, prevare in manipulacije od Busha in njegove administracije relativno lahko razkrinkati, ker so zgrajene na očitnih nelogičnostih in napačnih podatkih. Zato je edino upanje privržencev takih idej, da bodo kritiki tiho, ali da jih bodo utišali.
sudo poweroff

iration ::

> Kdor misli da temu ni tako, pa je verjetno ...

Klasičen primer kako se NE debatira. Butneš eno ven, pol pa rečeš da kdor ne misli tako je kreten.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

TESKAn ::

Jep, tipičen način Thomasa et Co. Sicer ne zmeraj, v političnih debatah pa ni vrag, da ne bi slišal vsaj ene 'ti si (kommie, anarhist, levičar, vstavi poljubno zmerljivko), zato nimaš prav!'. In vseh so polna usta, kako je nekoga ideje lahko sesut, ko pa kdo pobara po konkretnem 'sesuvanju', je pa zelo redek primer, ko sploh dobiš odgovor...ali pa celo kaj v stilu 'kar sam si poišči odgovor!'. Hej, če že sesuvaš moje ideje, jih vsaj sam sesuj, če so že tako 'zlahka za sesut'.

Tole je sicer off topic, so pa moje misli o načinu debatiranja nekaterih forumašev v (predvsem) političnih temah...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Žižek vs. Chomsky (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7910410 (6731) donfilipo
»

To sem čakal! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
738125 (6301) donfilipo
»

Naši ameriški prijatelji... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
504827 (3757) Thomas
»

Zahod zivi od tujih žuljev? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1177507 (5779) Thomas

Kaj za božjo voljo se dogaja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28115120 (11747) TheJack

Več podobnih tem