» »

Naši ameriški prijatelji...

Naši ameriški prijatelji...

«
1
2

poweroff ::

...so nas izdali! Pa tako smo se trudili, šmrc, šmrc...

"Tudi slovensko zunanje ministrstvo je v zvezi z ameriško odločitvijo, s katero na seznamu ni niti Slovenije, slovenskemu veleposlaniku v Washingtonu Davorinu Kračunu posredovalo navodilo, naj ameriško stran zaprosi za pojasnilo tega ukrepa. Zunanji minister Dimitrij Rupel je v Bruslju obžaloval odločitev ZDA, vendar ob tem tudi ocenil, da uvrstitev na ta "negativni seznam" za zdaj za slovenska podjetja ni videti ovira.
Odločitev ZDA po mnenju SNS potrjuje domneve stranke o ameriških "ekonomskih apetitih" v Iraku. Forum za levico pa se je ameriški vladi zahvalil, saj s tem, kot so zapisali, delno rešuje čast Slovenije, ki je zaradi napačnih presoj njenih najvišjih predstavnikov in zaradi izsiljevanja z zvezo NATO podprla Vilniuško izjavo v prid vojni zoper Irak.
"

Nekdo pa je zapisal zanimiv komentar:
I am so glad that the Americans are letting Albania and Romania (moldova too?) help rebuild Iraq's infrastructure. their systems are models of perfection. it's good that they won't let the Germans help. germans have no skills in this area. God Bless America for all of her wisdom.

Se nam je splačalo? >:D

Thomas ::

Vprašej v nekatere Slovenske firme. Predlagaj jim sodelovanje pri naslednjih akcijah Mirovnega inštituta, da se jim potem spet ne bo treba se matrat po svetu. Gotovo te bodo lepo sprejeli.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OChack ::

Eh ja, sej mi tud nismo dobil tistih 4mio USD k so nam ih oblubil, ker nismo podpisal imunitete za americane v nasi dezelici, medtem ko koreja in se nekatere drzave ravno tako niso podpisale, vendar so zaradi ameriskih interesov, ki ih majo na teh obmocjih, vseeno dobile denarno podporo, sicer ih pa mal zvija tele americane v iraku........glede imunitete americanov bi pa njim dav tazadnim na svetu, mogoce zarad filma bowling for Columbine :)
Int€l inside, IDIOT Outside

Daedalus ::

>Se nam je splačalo?

Če ti na to gledaš kot na "zmago" tistih, ki ne marajo najbolj ZDA, si brcno v temo. V eni temi sem že omenil, kako bi si lahko Slovenska vlada reševala čast. Morali bi se odločno postaviti ali na eno, ali na drugo stran. Tega niso naredili, pa so se znašli na "hate listi" obeh strani, naša zunanja politika se je pokazala kot oportunistična in nezanesljiva. In dobili nismo nič, samo kako grajo in oznako hinavci za naslednjih nekaj let. Če mene vprašaš, bi bilo v gospodarskem interesu Slovenije podpreti napad na Irak. Ker ob trenutnem stanju v gospodarstvu bi bilo zelo ugodno dobiti kaj posla v Iraku. Tako pa ne bo nič. In lahko v miru trdim, da je nepodpora napada v Iraku zapravila kar nekaj gospodarskih možnosti ob že zgoraj napisanih posledicah. O sliki, ki so jih razna mutenja pustila v domači javnosti pa niti ne bi začel...:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Phil ::

Ni se bilo tako enostavno postaviti na eno stran. Ce bi bili za napad se zamerimo Nemciji, kamor gre BTW najvec nasega izvoza, V drugem primeru pa bi se zamerili ZDA, ki bi nam lahko preprecila vstop v NATO. Pa Rupel rece da podpiramo napad, Rop pa da ne, pa je zadeva resena :) .

Daedalus ::

Že res, da bi se utegnili zameriti Nemčiji. Ampak se moraš vprašati, kdo je močnejši zaveznik:) In odnosi med Nemčijo in ZDA niso bili tako resno načeti, kot se je zdelo. Pravzaprav je poslabšanje povzročila Nemčija oz. Šreder, ki je uporabil anti ZDA držo, da je odnesel celo kožo na volitvah. Ampak to je delno offtopic. Problem je, ker se pa zdaj marsikdo sprašuje, kako to, da je Slo gladko popušila pri pridobivanju poslov v Iraku. Ja odgovor je zelo preprost - če bi se pravočasno razmišljalo na malo daljši rok bi se lahko predvidevalo, kaj se bo zgodilo. Tako je pa naša država zamudila en vlak, ki bi lahko pomagal pri izboljševanju gospodarskega položaja države. Lahko pa poskuša kompenzirati to z še več izvoza v Nemčijo:P
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Arrivo ::

Seznam, ki ga je objavila ameriška administracija ekonomsko gledano nima nikakršnega pomena .
Take in podobne dokumente ameriške vlade lahko demokratični svet upravičeno enači z hitlerjevimi seznami, ki jih je predstavil v tedalji Skupnosti narodov .

Thomas ::

Arrivo - ti si pa res out. Dali so (ZDA) denar in zdaj so še rekli, da ga ne more dobiti tisti, ki jih ni podpiral pred slabim letom in naprej. To je njihova pravica - in tvoje omenjanje Hitlerja je abotno.

Pa kaj je to zdej, da vsi ultralevičarji operirajo s Hitlerjem že par dni? So res organizirani, kot bi rekla Maria, da so?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

attackiko ::

Zanimivi so tele naši slovenski mediji. Danes v Dnevniku piše, da je sedaj kristalno jasno da so ZDA izvedle roparski napad na suvereno državo.

V zrcalu tedna in studiu city smo lahko videli nasilje ameriških policajev nad nemočnim črncem. Seveda z izrezanim prvim delom, kjer 160 kilski črnc na cracku napade policaja.

Sobotno delo je objavlo intervju z Noam-om Chomskim, kjer so bila vprašanja novinarja neumna celo za gostilniško debato.

In še glede ZDA - presneti imperialisti si spet domišljajo, da lahko porabijo svoj proračunski denar, tako kot jim paše. Lopovi.

BigWhale ::

> Seveda z izrezanim prvim delom, kjer 160
> kilski črnc na cracku napade policaja.

Sicer off topic ampak, a to jim potem daje pravico, da ga prebutajo?

Ah, lepo te prosim. Crnec, belec ali pa aziat na cracku, 150 ali 200 kilski ni prevec nevaren... :) Mogce samo samemu sebi, da ne omahne s prevelike visine :)

Bob Rock ::

-> In še glede ZDA - presneti imperialisti si spet domišljajo, da lahko porabijo svoj proračunski denar, tako kot jim paše. Lopovi.

Js najprej teb poderem hiso. Pol ti dam pa kredit da si na novo postavis hiso.

Tut js prav delam, sej razpolagam s svojim denarjem?

Thomas ::

Bob Rock je bolj butast lik iz Alana Forda, pa često ne doume za kaj pravzaprav gre. Tukaj je govora o tem, zakaj Slovenci in podobni cagavci ne bodo pripuščeni k denarju, ki so ga obnovi Iraka namenili Američani. Obnovi predvsem po Sadamu in ne po vojni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

attackiko ::

Crnec, belec ali pa aziat na cracku, 150 ali 200 kilski ni prevec nevaren... :)


Kot kaže si zamešal travo in crack. Po cracku so ljudje zelo nasilni in razdražljivi, zato se z njimi ponavadi ne gre igrat.

Point mojga posta je bil, da so na RTVS prikazal kot da so nabutal čisto miroljubnega človka, v resnici je bilo pa precej drugače. V večini držav bi te še bolj nabutali, če bi ga takole sral okrog.

Tukaj je video, splača se poslušat tud kako mu 100x rečejo naj že da roke za hrbet. Rasist pa je v resnici bil umrli orjak("white-boy").

Zgodovina sprememb…

_sas_ ::

ja ... eden ga s pendrekom po glavi nabija, drugi mu pa govori da naj da roke za hrbet ... a bi jih ti dal ali bi si glavo zascitil? je pa res, da jih je sam napadel ...
situacija ni črno-bela ...

poweroff ::

Hmm, dajte mi pojasniti tole... gospodarsko bi se nam izplačalo, da bi se jasno opredelili za vojno v Iraku. Kaj pa morala in pravičnost? Ju ni v enačbi?

Mimogrede... tudi Kanada je popušila, čeprav so ZDA podprli tudi finančno. ZDA so nagradile samo države, ki so v Irak prispevale vojake.


Se pa vidi hlapčevstvo in nenačelnost Slovencev... zdaj, ko kljub klečeplazenju nismo dobili nič, zdaj bo šele vstalo sovraštvo proti ZDA. Vsi tisti, ki so bili prej za, bodo sedaj nenadoma fanatično proti.

No, tukaj pa jaz vidim nevarnost... namreč treba je ločevati ZDA od politike ZDA.

Daedalus ::

>Hmm, dajte mi pojasniti tole... gospodarsko bi se nam izplačalo, da bi se jasno opredelili za vojno v Iraku. Kaj pa morala in pravičnost? Ju ni v enačbi?

Povej to nekomu, ki je trenutno brezposeln, bi pa lahko dobil službo, če bi... Pa ko se bojo šteli dobički od obnove Iraka tudi ne bo nikogar zanimala morala...

/seveda mi je jasno, da te formula izključuje določena načela, ampak saj je v interesu vsake države, da si zagotovi čimboljši položaj glede ustvarjanja ugodnega položaja za gospodarstvo. Nikoli pa nisem trdil, da je tako početje moralno. Ampak, tak je svet. Take it, or leave it.

Kar se pa tiče politike ZDA - bil sem proti napadu, ker niso predstavili prepričljivih dokazov o WMD, ki je blo razlog za napad. Ampak, kot zaenkrat kaže je možno, da se je Bush pravilno odločil in da bi vsaka druga politika do Bližnjega vzhoda bila obsojena na totalen neuspeh.

Pa še dodatek:
>Se pa vidi hlapčevstvo in nenačelnost Slovencev... zdaj, ko kljub klečeplazenju nismo dobili nič, zdaj bo šele vstalo sovraštvo proti ZDA. Vsi tisti, ki so bili prej za, bodo sedaj nenadoma fanatično proti.

V tej točki se pa totalno strinjam. Že samo obnašanje medijev in politike je tako, da mi kr slabo rata. Vsi se na lepem čudijo, zakaj ni biznisa. Vsi so na lepem pozabili, kako so se obnašali, ko bi bilo treba meti jajca in pristopiti. Svojim nasprotnikom bi itak zlahka zaprli usta z pridobljenimi posli in (verjetno) novimi delovnimi mesti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

poweroff ::

Povej to nekomu, ki je trenutno brezposeln, bi pa lahko dobil službo, če bi
Kaj pa nekomu, ki je bil v vojni ubit...?

Daedalus ::

Nekomu, ki je bil ubit, boš bol težko kaj dopovedal...

Bi te pa prosil, če se lahko držiš teme, ki sem jo zastavil. Ker mene zanimajo odzivi na moje poglede glede problematike nedobivanja poslov v Iraku, ki si jo mimogrede sam izpostavil.


/O morali lahko v kaki novi temi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

> situacija ni črno-bela ...

V bistvu je, ker not nastopajo crnci in belci... ;)

Ampak, you got a point there... :)

Poldi112 ::

Bob Rock je bolj butast lik iz Alana Forda, pa često ne doume za kaj pravzaprav gre.


Tole tudi ni ravno na nivoju.
Se gre pa pretezno za obnavljane po vojni in ne po rezimu.

Se pa strinjam da so nasi politiki posteno zasrali, ko se niso opredelili. Se celo ce bi se opredelili za napad, bi bilo bolje.

Vesoljc ::

škoda, da niso dal referenduma...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

poweroff ::

No, saj to mene tudi zanima... bi bilo bolj prav, da bi se opredelili za vojno in s tem dobili posle? Blood for business... je to prava strategija? Če v enačbo vključiš moralo in pravico, ne. Če pa ne...

Thomas ::

Če intervencije ne bi bilo, bi jih Sadam medtem pobil več, kot jih je intervencija odnesla. Da brezperspektivnsti v kateri bi ostal Irak niti ne omenim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Poldi112 ::

Zakaj potem tudi v afriko ne gredo sirit mir in perspektivnost ? Ne mi tu o nekih humanih motivih.

Thomas ::

Ker Irak bo kaj prinesel (s svojo nafto) celemu svetu. Morda. Ker Arabska civilizacija je še vseeno manj smotana od Afriške. Ti Poldi si pa lepa duša, pojdi v misijon in poskusi nekaj narediti za tiste Afričane. Mnogi Slovenci to (z malo uspeha, vendar plemenito) delajo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Daedalus ::

Končni rezultat je v vsakem primeru za Iračane enak. Za Slovenijo bi pa bil precej različen. Zdaj lahko, kot sem že napisal, samo objokujemo zamujeno priložnost in se mogoče tolažimo z kako drobtinico. Če bi naši vladajoči pravočasno predvideli, kaj se bo zgodilo in imeli še vsaj malo jajc, bi pa dobili kos pogače. Ker v tem je finta mednarodnih odnosov - kako si bojo države razdelile neka interesna področja. Politika pač ni za ljudi s slabim želodcem, pri interesih pa ni prostora za moralo.

Če gledaš s stališča morale, se ne bi bilo prav opredeliti za napad, zgolj zato da dobiš naklonjenost ZDA in kos potice. Samo kaj, ko od morale ne moreš živeti...

Pa še to: ko bi začele v javnost prihajati novice o vrednosti pridobljenih poslov, bi malokoga brigala morala. Tako pač funkcionira svet, kaj češ.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Thomas ::

Pa še z moralo bi bilo vse okay, če bi podprli strmoglavljenje nekega diktatorja. Tako pa ni. Za nameček pa še to!

Danica Simšič je Ljubljano povezala s "protivojnimi mesti", Tone Rop se je tudi nekaj usajal ... kaj hočemo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

No, če moralo vržemo iz enačbe, potem terorizem postane sprejemljiv. Pač, revni fantje nimajo drugega dela, kot da se razstreljujejo po ulicah... kje je tu morala, če napadejo nevojaške cilje?

Daedalus ::

:\ Mislim, da tule ni govora o moralni upravičenosti terorizma :\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MadMicka ::

Deadalus, če ti misliš, da bi Slovenija, če bi bila na tistem seznamu, dobila nevemkakšne bogate posle, se motiš. Dobila bi jih tako, kot jih lahko sedaj, kot podizvajalka, za kak drobiž.

Danica Simšič je povezala Ljubljano z protivojnimi mesti? Pravilno. Rop se je nekaj usajal čez vojno v Iraku? Pravilno.

Thomas ::

Mici in mnogi drugi miroljubci (kot strpna Danica), bi hteli imeti Sadama še v palačah. |O
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Eh, Thomas... zakaj takoj, ko nekdo zagovarja mednarodno pravo in nasprotuje vojni - zakaj ga takoj označiš za Sadamoljubca. A tebi ni jasno, da smo nekateri hkrati proti vojni in veseli, da so Saddama ujeli in da mu bodo pravično sodili (upam, da mu bodo).

Daedalus ::

>Deadalus, če ti misliš, da bi Slovenija, če bi bila na tistem seznamu, dobila nevemkakšne bogate posle, se motiš. Dobila bi jih tako, kot jih lahko sedaj, kot podizvajalka, za kak drobiž.

Hja, tega ne moremo vedet sigurno. Bi blo zanimivo videt, kake posle so dobile države, ki so bile za in kakšne nekatere, ki se niso znale odločiti, oz. so nastopile nekako pol-pol.Sam nimam časa (izpiti) neke analize delat... Jaz pač trdim, da je pri tem najbolj pomemben izhodiščni položaj, ki je pač slab. Lahko bi bil boljši v obe smeri, kot sem že napisal.

:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> A tebi ni jasno, da smo nekateri hkrati proti vojni in veseli, da so Saddama ujeli

Nekateri bi omleto, dobra je, toda so proti razbitju jajca.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Olajuwon ::

Nekdo je tukaj omenil... kakšna neumna vprašanja je dajal novinar sobotne priloge Chomsky-ju. Ej če sm izkren, ja novinarjeva vprašanja so bila neumna, ampak odgovori chomsky-ja so bila še toliko bolj. Chomsky me je razočaral in mam občutek, da daje komentarje tudi na stvari, ki jih ne pozna najbolje (lahko bi dodal, da sploh jih ne pozna)
Kar se tiče Slovencev ki so na eni nogi stali v Washingtonu in na drugi pri Šrederju, mislim, da je bilo skrajno neokusno v Delu napisano, češ kako so nesramni Američani, nas niso dali na seznam. Mislim kako lahko Delo piše kaj takega, kjer v njihovih člankih vedno tendencijozno pišejo o ZDA, in ki veliko krat prikažejo čisto popačena resnico (to sem že večkrat opazu, ko sem prebral kakšen tuj medij). Mislim tej novinarji so skrajno nesramni do ZDA, zdaj pa se jočejo, ker nas ni na seznamu.

TESKAn ::

Lej, mediji pišejo to, kar trenutno prodaja cajtng - če pri tem 'malce' priredijo resnico, se urednik ne sekira. Samo da je naklada visoka. To spoznaš, ko pišejo o čem, kjer si osebno vpleten/poznaš zadevo iz prve roke. Je tako, da če nečesa ne vejo in se jim trenutno ne da poizvedovat, si lepo izmislijo. Samo da se lepo sliši in da je folk vesel in kupuje cajtng. Resnica? Ma koga to briga...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Se strinjam. Imamo pa v ta namen javno RTV, ki naj bi po svojih TV in radijskih kanalh sporočali neko bolj objektivno sliko. Pa so ravno tako zblojeni, kot pri POPu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Olajuwon ::

Kakor je reku Denzel Washington v Training Day... The newspapers are 10% enterteinment and 90% bullshit:D
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zlatko1 ::

Ne vem zakaj sploh kdo objokuje te kao izgubljene milijonske, če ne milijardne posle v Iraku!
Svet je tako globaliziran, da tudi, če bo Poljsko podjetje postavljalo nove trafo-postaje v Iraku, kdo pa pravi, da se ne bodo vgrajevali Iskrini števci električne energije.

Bolj zamerim našim politikom, tako ritolizen odnos do Schroder-Chirac & co.

Če enkrat rečeš:" Se strinjamo, da poharate Saddama!", si ne moreš potem premisliti za dve uri! To je to.
Kakšen posel neki...

TESKAn ::

Naša vlada ima pač premalo jajc, da bi rekla 'smo za to' in potem tudi do konca stala za tem...raje gledajo, kako trenutno kaj piha veter, pa se po tem obračajo...žalostno...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MadMicka ::

Jajca gor al pa dol. Ja kakšno avtoriteto in moč pa mislite, da predstavlja Slovenija v Evropi, da ne rečem na Svetu? Nikakršne. Slovenija kokr je majhna, mora ravnati kot oportunist, kar med drugim vključuje tudi "lezenje v rit".

TESKAn ::

To že, ampak če poskušaš hkrati sedet na dveh stolčkih, padeš. Moreš izbrat in potem tam vztrajat, ne pa se presedat po vetru. Tudi če smo majhni, malo več volje pa že lahko pokažejo naši politiki...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Luka Percic ::

Vlada leze v napačno rit. Kaj ko bi jo zamenjali?

Thomas ::

Naši Ameriški (in Britanski) prijatelji so ravnokar (včeraj) pepričali Gadafija (z namigovanjem na Sadamovo usodo po mojem), da bo opustil svoj WMD program. Nemci in Francozi, bi naredili isto ... do kdaj?

A bodo mirovniki trdili, da "to ni nič, Gadafi tako ni imel ničesar, pa tudi če je, je miroljuben človek, ki teroristom ne bil dal nič"? Nemci in Francozi in njihovi zavezniki so samo nemočni blebetači, ki se jih Gadafi ne bi nikoli ustrašil. A kdo upa rečt, da temu ni tako? Da bi se Gadafi ustrašil Širaka, Šrederja in Tončka Ropa? Njihove moralne avtoritete? >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TheJack ::

attackiko ::

Heh, upam da Jack ne namiguje, da se je Iran uklonil zaradi pritiskov EU (kakšno naključje, ravno sedaj, ko so Američani v soseski).

Thomas ::

TV Sloveniji se je v sinočnjem Dnevniku "zdelo vredno" prenesti "opozorilo" neke Evropejske institucije Američanom, "kako se da zlepa, po diplomatski poti, kot v primeru Libije - in ne z vojaško silo!"

Sej ne vem, a se je za jokat, al se je za smejat nad stupidnostjo TVSLO in tiste "evropske institucije".

Bolj jokat nad lahkovernostjo večine Slovencev, ki tem "mirovnikom" še peljejo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

Ne vem, a se je tako težko informirati iz večih virov ? Še posebej zadnja leta, ko imamo kabelsko, internet, ... Opiranje samo na TVSLO ali POPTV res ni preveč modro. Tudi obsojanje teh dveh televizijskih postaj ne.

Thomas ::

To sta edini TV postaji, kjer govorijo Slovensko in imajo poročila. Tudi radijske postaje obvadujeta napol. Sta pa obe bolj "Palestinski", kot je bila komunistično nadzirana TV Ljubljana. Takrat je bilo naprimer PREPOVEDANO postavljati obstoj Izraela pod vprašaj. Zdaj si antisemitizem to že precej dovoli. Takrat top komunisti le niso preveč marali islamskega fundamentalizma. Današnji mirovniki ga gledajo kot "taktičnega zaveznika v boju za multipolarni svet".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::


Današnji mirovniki ga gledajo kot "taktičnega zaveznika v boju za multipolarni svet".


Ne vem kakšen namen imajo mirovniki z islamskmim fundamentalizmom (oz. islamom na splošno). Mene in tudi veliko drugih slovencev niso prepričali. Našim medijem navkljub. Spomnimo se samo Čečenije ... od borcev za svobodo do upornikov in sedaj teroristov (tudi naši mediji se spreminjajo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348127 (28689) gfighter
»

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
47327120 (17854) kuglvinkl
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1508010 (6854) nevone
»

Washington Post o Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1305896 (4358) Keyser Soze

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556303 (34256) Tomi

Več podobnih tem