» »

To sem čakal!

To sem čakal!

«
1
2

Thomas ::

Bernard-Henri Lévy je prišel čisto k pameti!

V isti ideološki predal je končno razvrstil naciste in njihove ideologe ter komuniste kot so Čavez, Žižek, Čimpsky, Harold Pinter in druge take nebodijihtreba.

Kaj sem govoril že skozi?

Sem navdušen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
  • razdelil iz: Primoz ()

SmeskoSnezak ::

O čem ti to? Kakšen link mogoče?
@ Pusti soncu v srce... @

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PacificBlue ::

@Thomas

Ni Čimpsky ampak je Chomsky(Noah Chomsky)..

Avby ::

Zdaj pa še samo 100 let treba da bodo v tem košu še kapitalisti... Nauk: ideologija je kurba, v končni fazi se vsaka izjalovi in zapusti za sabo svoje posledice, ki jih v nekem "novem svetu" zavračamo.

jype ::

Če je Žižek komunist, potem je Levy... tudi komunist? :)

Da se ni zmotil pri črkovanju besede "kolumnist"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

lufthammer ::

Žižek je zaprisežen, trd marksist od nekdaj. Kdo je bil Marx pa menda veš.

Avby ::

Mene zanima če bodo v bližnji ali daljni prihodnosti lahko gledali brez izkrivljanja dejstev podobno na guantanamo bay, kot recimo mi sedaj bi lahko gledali na goli otok?

Se pravi ko bodo stvari se postavile na svoje mesto in bo nekdo prebral v zgodovinski knjigi dejstva, kako bi naj sprejel recimo guantanamo bay?

Kot nekaj dobrega?

PacificBlue ::

To mene tudi prekleto zanima..pa mislim, da je Guantanamo Bay samo del resnice...seveda bomo gledali podobno na njega kot na goli otok..saj to ni normalno, da brez vsake obtožnice zadržujejo "teroriste"(borce za svobodo), ko pa je itak jasno, da je bil 911 insajd job..ma zmešnjava da te lahk glava boli...

“Think for yourself and question authority”. Timothy Leary

Ziga Dolhar ::

> ko pa je itak jasno, da je bil 911 insajd job..ma zmešnjava da te lahk glava boli...

Si tacuisses!
https://dolhar.si/

Karaya 52 ::

Da gre pri nacizmu in komunizmu za isto stvar je človeku, ki ne goji simpatij do ene izmed teh ideologij jasno. Stalin pa Hitler sta že vedela za kaj sta sklenila zavezništvo, oz. kot ga poimenujejo simpatizerji Rdeče kapice "pakt o nenapadanju (v katerem sta si razdelila Poljsko)". Stvar spominja na konflikt dveh navijaških skupin. Isto sranje, v niansah pa malo drugače.

PacificBlue ::

@Žiga

Da seveda če bi molčal..vendar ne morem.Žal.

drejc ::

Stalin pa Hitler sta že vedela za kaj sta sklenila zavezništvo


Ne samo to...polarno gledano sta bila oba levičarja - en socialist, drugi komunist.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

PacificBlue ::

Ne samo to...polarno gledano sta bila oba levičarja - en socialist, drugi komunist.

Se popolnoma strinjam Hitler je bil nacionalsocialist, Stalin pa komunist..obe stvari sta v bistvu enaki saj gradita sistem na naciji in ne na posamezniku..

Narcos Satanicos ::

stalin je bil levičar ampak zlo proti centru, hitler pa desničar ampak tud zlo proti centru

predvsem sta bla pa oba avtoritarca

tko kot bush
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

podbevna ::

Kar sem jaz bral Levy-ja (samo posamezne eseje in nobene knjige) je bil itak vedno anti-komunist, kar je bila osnova njegovega razmišljanja. Je bil pa kljub temu tipično francoski simpatizer močne države in "anti-kapitalist". Če je res sprevidel zgrešenost te svoje shizofrenosti, super. Thomas ali imaš link do njegovega članka, ne le hrvaškega povzetka?

Še malo OT... Kaj hudiča je s konstantnimi namigovanji o zarotah? Iskanje psevdo kavzalnosti za nazaj s strani izgubljenih paranoikov je res moteče in zadnje čase povsem pokvari mnoge teme na ST.

Vam bom na kratko razložil zakaj to delate (sami veste, kdo ste). Iskanje teorij zarote je žalostno nadomestilo za izgubo boga kot osnovnega vzroka s strani ljudi, ki niso teisti a tudi niso dovolj intelektualno močni da bi sprejeli kaotično realnost. Mračni lobiji, ki organizirajo vse od 911 do inflacije v Sloveniji, dajejo smiselni okvir stvarem, ki jih ne razumemo.

Žalostno je, da se teorije zarote praviloma udejanjijo le, če pridejo njihovi razvijalci na oblast. Za božjo voljo Pacifikblue preberi kaj je Hitler pisal o "zarotah starešin Ziona" in kaj je nato počel. Ali pa raje preberi Popperja, ki je v okviru svojega instituta družbene teorije zarote, najlepše opisal problem zarotnikov, ki ga povzemam zgoraj.

PacificBlue ::

Še malo OT... Kaj hudiča je s konstantnimi namigovanji o zarotah? Iskanje psevdo kavzalnosti za nazaj s strani izgubljenih paranoikov je res moteče in zadnje čase povsem pokvari mnoge teme na ST.

Ok..besedna zveza "teorija zarote" je zelo negativno ožigosana..recimo kot "Cigani" ali kaj podobnega, zato vsak povprečen človek(ali nadpovrečen)avtomatično sprejema vse kar mu sistem ponuja, kot dejstvo in iznad tega dejstva(kar ni potrjeno z strani sistema) ne verjame oziroma ne sprejema..zato pravim, kot Timothy Leary Think for yourself, question authority...


Vam bom na kratko razložil zakaj to delate (sami veste, kdo ste). Iskanje teorij zarote je žalostno nadomestilo za izgubo boga kot osnovnega vzroka s strani ljudi, ki niso teisti a tudi niso dovolj intelektualno močni da bi sprejeli kaotično realnost.

Zelo se ne strinjam s tem, ker je totalno napačno..Pa o tej kaotični realnosti vam jaz skoz govorim in jo sprejemam kot zelo zelo resnično dejstvo..fuck pa ja menda nisem nor, da bi šel mimo tega in v bistvu "prodal dušo hudiču"...V prvi vrsti pa to počnem(pišem na ST), da nekaterim(če) premaknem pogled na svet..In verjemi ni argumenta, ki bi me prepričal o nasprotnem..


Mračni lobiji, ki organizirajo vse od 911 do inflacije v Sloveniji, dajejo smiselni okvir stvarem, ki jih ne razumemo.

Razumem tvoj pogled na svet, ga ne razumeš..saj je res, svet je zelo skrivnosten..mi navadni državljani, ki nimamo moči in denarja niti ne moremo vedeti kaj se vse dogaja za zaveso..edina rešitev(vsaj tako mislimo) so mediji, ki nas informirajo(za naše pojme stvari,ki jih sprejemamo kot dejstvo).To pa je manipulacija.

Žalostno je, da se teorije zarote praviloma udejanjijo le, če pridejo njihovi razvijalci na oblast.

Pa sj kdo je kdaj na oblasti ni point.. v tem je vsa srž problema..Ali misliš, da je George Bush kriv za vojno v Iraku?Navidezno da, ampak ko greš raziskovat kdo so njegovi svetovalci, s katerimi ljudmi ima finančne posle..njegov background potem boš videl, da v resnici George Bush in njegova administracija sploh ne vodi ameriške zunanje politike(no na videz jo), ampak odločitve(ki vplivajo na ves svet), ki jih sprejemajo so odločitve(interesi) teh lobijev v ozadju..In ko se boš lotil raziskave, kdo so ti ljudje v ozadju(lobiji) njihovo zgodovino(njihove prednike, od kod izvirajo) boš prišel do zelo zanimivih zaključkov..Šele potem se lahko pogovarjava dalje..


Za božjo voljo Pacifikblue preberi kaj je Hitler pisal o "zarotah starešin Ziona" in kaj je nato počel.

Če bi vedel, kaj vse sem prebral že jaz ne bi napisal tega..Judje so bili načrtno izbrani, za mnoge krivice(kot je Hitler pisal o njih)..zato, da bi lahko po vojni ustanovili za njih državo(izrael) in Izrael je še danes ključ do miru na svetu(predvsem na bližnjem vzhodu) in to so "oni" že takrat to vedeli in skrbno načrtovali..Tudi v prihodnje se bo še veliko stvari dogajalo okoli Izraela( ni čudno potem, da američani to državo tako podpirajo..beri orožje)

Pa ne berem neki kvazi znanstvenikov(ala Popper), ki pač ponujajo argumente, ki jih lahko z lahkoto ovržem..

Azrael ::

>Pa ne berem neki kvazi znanstvenikov(ala Popper), ki pač ponujajo argumente, ki jih lahko z lahkoto ovržem

Na tem forumu ti kaj takega še ni uspelo...
Nekoč je bil Slo-tech.

Thomas ::

> stalin je bil levičar ampak zlo proti centru

Kje pa. Stalin je bil izmed tistih, ki so po Leninovi smrti ukinili NEP, kar je bil de facto kapitalizem. Lenin je bil od celega komunističnega gibanja dovolj pameten, da je sprevidel, da je komunizem v osnovi falen. A njegovi tovariši s Stalinom na čelu (ob asistenci Trockega in vseh, ki jih je Stalin dal pobiti mau kasneje), so v socializem verovali in so ga hoteli udejaniti za vsako ceno.


> hitler pa desničar ampak tud zlo proti centru

Hitler ni imel nobenega zaupanja v "plutokrate". Njemu so bili pri srcu nemški delavci in kmetje. Vsaj dokler ni začel misliti, da so ga izdali, ker je vojna šla rakovo pot zanj.

Levičar, ki je verjel v rasno superiorne delavce in kmete. Za katere si niti v sanjah ni mogel misliti, da bi se kdaj utegnili poboržuaziti. Kvečjemu jim je nameraval dobaviti sužnje in jih povzdigniti v nobleso. Potem bi postal pa desničar, ja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

podbevna> Je bil pa kljub temu tipično francoski simpatizer močne države in "anti-kapitalist".

Zanimivo, da midva recimo to opaziva, Thomas pa ne, ali pa je opazil, pa mu hodi narobe, pa potem raje ne omenja tega.

Pa da žižka označi za komunista je tudi v tem kontekstu precej predrzna reč - marksizem je še marsikaj drugega kot samo komunizem in komunizem v Žižkovih tezah sploh ni obvezna komponenta (in dejansko izginja in se pojavlja dosti bolj sporadično kot druge prvine marksistične filozofije).

Narcos Satanicos ::

@Thomonkey

psevdo, kvazi, psihološko nakladanje, kaj je kdo o nekom mislu, kako ga je čislou ipd., z besednjakom čistega bullshita

struktura lastništva kapitala, zloraba kapitala v osebne namene in pa določene socialne pravice ljudi so pa to kar stalina delajo levega avtoritarnega centrista, hitlerja pa desnega avtoritarnega centrista
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> določene socialne pravice ljudi

To, da greš vedno lahko sredi noči v gulag? Da nimaš kruha, ker so ga iz Ukrajine vsega odpeljali in si obsojen na smrt? Da komaj te poberejo iz nemškega kaceta, te že dajo v Sibirijo kjer je vse isto, samo mraz je hujši?

A si to mislil?

Ti jure, se pa spet mau brez veze oglašaš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Luka Percic ::

In verjemi ni argumenta, ki bi me prepričal o nasprotnem..


Torej si vernik.
Sej ok, samo nehi nas posiljveat z to svojo religijo.

Skeptiki zahtevajo da se jih (argumentirano) prepriča, in so veseli ko popravijo kakšno svoje prejšnje napačno mnenje.
Ti to nisi, jasno.

Zlaganje raznih naključnih dogotkov, je pa domena davinčije šifre, ter podobnih šarlatanov. Ko imaš narejeno bazo, pa samo na vsak tak dogodek pogledaš kako bi ga priključil zraven. Temelji pa smrdijo do amena, jasno.
Predvsem zato, ker ga ni argumenta ki bi te prepričal o nasprotnem.

Pridigarjev ne maramo, še posebej ko je tako hudo jasno da so padli po enih preprostih stopnicah naključnosti.
A lahko nehaš z teorijami v tej temi?

Narcos Satanicos ::

univerzalno zdravstveno varstvo, pocen stanovanja, praktično nič brezdomcev, to da so mel pa za določen cajt lakoto
pa samo dokaže da je bil stalin usmerjen bolj proti centru (ampak še vedno z leve)

tisto z gulagi je pa itak avtoritarno sranje, ampak zgleda preveč teb za razumet
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

PacificBlue ::

@Azrael

Ja tvoja krivda..boš moral pa bolj brati moje poste in tudi linke, ki jih prilepim..in zraven razmišljati ne samo brati..

Thomas ::

> ampak zgleda preveč teb za razumet

Men je preveč za razumet to, od kod takile tipi kod ti. Kdo vas dela? Kje vas proizvajajo? Stalin - nostagike? V kateri bizarni situaciji se takih oslarij nalezete, kot je simpatiziranje s Stalinom? Pol pa še misliš, da si pameten, to je pa sploh hecno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PacificBlue ::

@Thomas

Glej njegov nickname in vse ti bo jasno:D

edge540 ::

>>univerzalno zdravstveno varstvo, pocen stanovanja, praktično nič brezdomcev

Lenuhi so si pilili nohte v službah, ki so bile same sebi namen, medtem pa so sposobni ljudje garali za njih.

Si se kdaj vprašal zakaj so ruski znanstveniki bežali v ZDA, obratno pa ne? Si že kdaj videl socialistična stanovanja? Ali naj raje rečem čebelnjake iz gips plošč? So imeli boljše zdravstvo kot mi zdaj? Daljšo življensko dobo?

Saj ni problem, prepričan sem da si v Severni Koreji dobrodošel.

jype ::

Raptor001> Si se kdaj vprašal zakaj so ruski znanstveniki bežali v ZDA, obratno pa ne?

Neustrezna ideološka indoktrinacija, nedvomno.

Raptor001> Saj ni problem, prepričan sem da si v Severni Koreji dobrodošel.

Dvomim, da je. Tam imajo radi take, ki veliko delajo in malo govorijo, ne obratno.

Thomas se pa spet po nemarnem oglaša, še preden se je lotil knjige.

Narcos Satanicos ::

da določeni ki niti osnovnih pojmov nimajo razčiščenih zdj men očitajo da sem stalinov simpatizer je itak že stara pesem, ko ni več argumentov je to pač edino kar še preostane

ti raptor pa pokaž kje sm jes trdu da je blo karkoli od naštetega dobro in kvalitetno ampak blo pa je in zarad tega je bil stalin levičar čeprav slab

Opomba moderatorja: pobrisal žaljivke, drugič bom moral prispevek.
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

>> Raptor001> Si se kdaj vprašal zakaj so ruski znanstveniki bežali v ZDA, obratno pa ne?

> Neustrezna ideološka indoktrinacija, nedvomno.

Zate jure, bi bila ustrezna nasprotna. No, ne dobesedno zate, ti bi takoj prebežal na Vzhod. Ampak tebi bi se zdeli "neizndoktrinirani" bežeči v nasprotno smer. No, sej ene par jih je pa blo. Samo so se raje kmalu vrnili domov. Eni celo delat socializem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Samo so se raje kmalu vrnili domov. Eni celo delat socializem.

Triple agents, takorekoč.

Thomas> Zate jure, bi bila ustrezna nasprotna.

Ki bi mi dala vedeti kaj, natanko? Da je "zahod" boljši? To že vem. Da je "zahod" idealen? Daleč od tega. Jaz sem pač eden tistih, ki se mi ne zdi smiselno spuščati vetrove v burjo ali pa pljuvati v ocean, zato kritiziram predvsem "zahod", pohvalim pa predvsem "vzhod". Če gre za kakšno res strašno reč, se temu pravilu seveda izneverim, v splošnem pa se mi ne zdi vredno izgubljati besed o tem kako je zahodna civilizacija prima in kako je vzhodni blok zarjavel in brutalen. Ampak povsem razumem, če kdo čuti potrebo sam pri sebi ves čas ponavljati, kako je na boljšem od 90% svetovnega prebivalstva - to je vendarle zelo pogosta psihična lastnost pripadnikov zahodne civilizacije.

edge540 ::

>>ti raptor pa pokaž kje sm jes trdu da je blo karkoli od naštetega dobro in kvalitetno ampak blo pa je in zarad tega je bil stalin levičar čeprav slab

Veš kaj, če nimam možnosti, da s svojim delom in trudom ustvarim nekaj, naj pa gre tak sistem nekam. Se raje preselim v svobodno državo, odprem štant in prodajam burek. In bo kakovost mojega življenja odvisna od tega, ali imam dober burek ali ne. Bolj ko se bom trudil, boljši bo in posledično bo bolje šlo meni, ker ga bom več prodal.

Leni propadejo, delavni uspejo. Če boš samo stal, gledal in jamral kako ti je težko, ti bo prej ali slej res težko postalo.

Napredek pa je lepa posledica vsega skupaj.

Narcos Satanicos ::

dejstvo je, da jaz nikoli nisem trdil, da je bilo karkol od tega dobro, kvalitetno,... kar si mi ti hotu podtaknit

zdej pa seveda spreminjaš temo, češ da je ravno o tem debata, ne ni
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Thomas ::

Težava je v tem, da še sam ne veš kaj si trdil. A mar veš?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Mularija zagamana. Če se takoj ne nehate obmetavat, bom reč za nekaj časa zaklenu! Če je tolk težko napisat zanimiv post, potem ga pač ne napišite.

edge540 ::

Rekel si točno to, da je bilo fajn, ker si imel vse tiste stvari.

Jaz pa trdim da vse tiste stvari niso bile vredne pol kur*a.

Simple.

Narcos Satanicos ::

>Rekel si točno to, da je bilo fajn, ker si imel vse tiste stvari.

Citiraj!
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Thomas ::



Narcos Satanicos

registriran:
30.08.2002

Poslano: 08.02.2008 13:27:21 | odgovori
Pošlji zasebno sporočilo
univerzalno zdravstveno varstvo, pocen stanovanja, praktično nič brezdomcev, to da so mel pa za določen cajt lakoto
pa samo dokaže da je bil stalin usmerjen bolj proti centru (ampak še vedno z leve)

tisto z gulagi je pa itak avtoritarno sranje, ampak zgleda preveč teb za razumet



> univerzalno zdravstveno varstvo, pocen stanovanja, praktično nič brezdomcev

Si prepoznal lasten post?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Narcos Satanicos ::

ne vem kaj dela tisto 'zasebna sporočila' tam, tvoje delo

ampak še vedno velja isto, nikoli nisem trdil, da je bila izvedba dobra, niti ne da je to "fajn"
in zato tud ne morta citirat

stvar je bila izključno v kontekstu ali je bil stalin levičar ali ne

in spet spreminjata temo in spet podtikata
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Thomas ::

> ne vem kaj dela tisto 'zasebna sporočila' tam, tvoje delo

Kopiral sem vse.

> in spet spreminjata temo in spet podtikata

Kaj pa je potem tisto nespremenjeno in nepodtaknjeno, kar trdiš? Da "sta bila Stalin in Hitler blizu političnega centra"?

Al kaj? Sploh kaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PacificBlue ::

Ma ste otročji ej...a vržem tudi jaz kako kost, da se boste še bolj dolgo lahko igrali v peskovniku?>:D

A. Smith ::

"Centrist" najbrž pomeni nekoga, ki skoncentrira oblast, se pravi diktatorja.

S tem, da je bil Stalin (skrajni) levičar, se tudi vsi strinjamo.


Nisi pa še obelodanil, zakaj točno je bil Hićo po tvojem desničar. Če je zlorabil kapital, da se je povzpel na vrh, ga to še ne naredi desničarja.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Narcos Satanicos ::

ekonomsko gledano seveda, vsak s svoje strani, politično pa absolutna avtoritarca

citata pa seveda ne bo, ker ne obstaja
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

A. Smith ::

Se pravi iz ekonomskega vidika sta zate torej oba levičarja, iz sociološkega vidika je pa Hitler "desničar", ker je fural nacionalizem in rasizem?

A te prav razumem?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

metalc ::

Ko je že malo prej ravno bilo nekaj o smereh selitve "možganov". Malo prej sem gledal TV spored za naslednji teden in v četrtek bo na TVS dokumentarec, kako je kmalu po koncu vojne na tisoče ruskih emigrantov prisluhnilo Stalinovemu pozivu, naj se vrnejo in "pomagajo obnoviti domovino". Seveda jih je večina takoj po vstopu v SZ morala naravnot pred zid. Potem se spomnim, da sem pred leti tudi na Liffu gledal en film na to temo. In mi nikakor ne potegne, kaj za vraga je vsem tem emigrantom bilo, da so lahko nasedli temu in šli iz Francije (od tam jih je bilo največ) v naravnost v SZ, ko pa so imeli že več kot 20 let časa, da pogruntajo Stalina???

drejc ::

Sj nč bat leftyi, tut Musolini, poleg Stalina in Hitlerja, je biu "v vaši stranki". Zmagal ste, ni kej. :)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Azrael ::

@metalc:

Mislim, vem pa ne, da je za tem stala podobna miselnost, kot v YU do Informbiroja.

Da je SZ obljubljena dežela delavcev in kmetov, neke sorte lepi del Orwellove Živalske farme. Konec koncev, če dobiš v roke kakšno šolsko čitanko izpred spora Tita s Stalinom, bo v njej SZ, njeni junaki in predvsem tovariš Stalin, nekaj najboljšega po narezanem belem kruhu.

IMO je bila enaka miselnost po vojni, sploh zaradi gospodarske krize, ki je sledila, v celi Evropi. Prednost pomanjkanja informacij. Da je zadeva enaka nacizmu in fašizmu pa ni potegnilu nikomur.

OK mogoče generalu Pattonu, ki je izjavil nekaj v stilu, Nemci so na tleh, Rusi pijani, gremo naprej do Moskve, samo Patton je kmau potem umrl in ostalo je zgodovina.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Narcos Satanicos ::

@A. Smith

ne tisto je bil odg. na post višje

In ne, stalin ni bil ekstremni levičar, kako naj bi bil to, če so pa on, vrh partije, direktorji podjetij, ipd. pomembneži imel:

privat hiše, stanovanja, zemljo, vikende, zdravnike, osebje, šoferje, avtomobile, jahte,...
niso plačeval za praktično nič
niso bli obdavčeni
predvsem so pa z državno (uradno ljudsko) lastnino delal kot da je njihova privatna last?

da o korupciji sploh ne bi

en skrajni levičar (pravi anarho komunist) sploh ne priznava privatne lastnine, nek bolj zmeren socialist pa jo priznava, ampak jo bo nadzoroval v takšni meri, da neki hudi ekonomski ekscesi iz povprečja praviloma sploh ne bodo možni

hitler je bil pa desničar, ker je bila osnovna ureditev nemčije kapitalistična. Tko hitlerju ni blo mar, kako se obnašajo in delajo nemški (in tuji) industrialci dokler je od njih dobival orožje, denar in socialni mir. ker ga niso brigale delovne razmere, zdravstveno varstvo, razdelitev dobička, plače lastnikov ipd. Ker si v nemčiji lahko imel privatno lastnino (hišo, stanovanje, whatever) al pa privatno trgovino, če le nis bil žid, rom ali slovan.

seveda pa ni bil skrajni desničar, ker ga niso brigali profiti podjetij in njihova ekonomska svoboda in jih je stalno omejeval s svojimi zahtevami (in nadzoroval).

Poleg tega, če je bil hitler levičar je bil mussolini tud, ampak njegovo gibanje, fašizem, je tok da ne sinonim za avtoritarno desničarstvo.

Da sta pa oba skrajna totalitarca in diktatorja je pa itak jasno.

In praktično ni skrajnega levičarja ali desničarja, ki bi bil hkrat tudi velik totalitarec. En dober primer za to je Ron Paul. On je ekstremni desničar (privatizirat vse, nikakršne pomoči države) ampak politično je pa centralist z močnimi libertarskimi nagnenji (čeprav tud ne vedno, ampak še vedno veliko bolj kot pa ostali rep. in nekateri dem. kandidati)
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Zgodovina sprememb…

drejc ::

hitler je bil pa desničar, ker je bila osnovna ureditev nemčije kapitalistična


Odstavljen italjanski PM je bil tudi desničar potemtakem? Kućko, Schröder,...tudi? Ma si ti en papak.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Je bil Hitler levičar ali desničar (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7114431 (12341) jype
»

Kdo je pobil več ljudi? Hitler ali Stalin? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12012546 (7198) bokaj
»

Kljukasti križi po Ljubljani (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14319080 (14835) bezerk
»

The Soviet Story (2008) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24314566 (8539) Evil mind
»

Arbeit mach frei (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1018862 (6768) MadMicka

Več podobnih tem