» »

Kaj za božjo voljo se dogaja?

Kaj za božjo voljo se dogaja?

Thomas ::

> gre se zgolj za osnovne principe, enakost med žensko in moškim....skrb za šibkejše... humanost

RES JE!

Samo za te in take osnovne reči gre. NE MORE BITI, da tukaj lepše ravnamo z živalmi, kot tam z ljudmi ženskega spola, ki so zaprte in/ali zakrite, da se moškim "ni treba bati za čast".

NE MORE BITI, da se tukaj anestezira muc, ki si je zlomil tačko, tam se pa z ali BREZ omrtvičenja deklicam izrezujejo klitoris, da ne bi uživale kot ženske po puberteti.

NE MORE BITI, da je posiljena ženska obsojena na smrt s strani sorodnikov, ki jo polijejo z bencinom in zažgejo.

In še zaradi nekaj takih reči - je treba Islam bistveno omiliti.

Če je pa kebab boljši od hamburgerja in če svinjine morda ni pametno jesti, vina pa ne piti - je pa stvar demokratične odločitve. Morda posameznikov, morda družbe - ne vem.

V tej vojni naj pade čimanj bomb. Najbolje nobena.

Toda Islam tak kot je - je treba izkoreniniti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

To si zelo lepo povedal, Thomas. In moram rečt, da se s tem strinjam 150%!

OrlyTM ::

Bi se večkrat oglasu, pa bi več ali manj ponavljal to kar pove Thomas.

Par stvari pa vseeno moram komentirat.

Mad Micka pravi:

In še na kratko, zakaj sploh komu vsiliti drugačna civilizacijska pravila... gre se zgolj za osnovne principe, enakost med žensko in moškim....skrb za šibkejše... humanost... in moramo odkrito priznati, da je tukaj Zahod daleč na pvem mestu..

V istem stavku si odgovoriš na tvoje vprašanje. Sami si ne znajo pomagat, ZAHOD naj pomaga, ker ima vsega dosti. Ko je pa treba upoštevat kako pravilo, potem naj jih pa pustimo pri miru, da živijo svoje življenje. Mi, zlobna civilizacija.

Aggressor, ah Aggressor:

Se bo treba pač usmerit v druge prehrambene panoge. Sčasoma, če bo človeštvo dojelo nevarnost prehrane z mesom (ampak, glede na procent predebelih ljudi lahko v to resno dvomim), bo do tega tako ali tako prišlo spontano.

Pa sej ne morem verjet ... kakšna nevarnost prehrane z mesom ????? Dej nehej srat s takimi oslarijami no.
Vsi tvoji posti so eno samo kvazi citiranje nekih člankov in del. Vsako še tako argumentirano kritiko takoj demantiraš na tebi lasten način (npr. pa kaj vam je ... sej je oni v tistem delu iz tega leta rekel točno, kako zadeva stoji ...) in nato pametuješ o nezmožnosti Thomasa, da bi vodil normalen dialog. Dej si kdaj preber kaj ti pišeč. Eden redkih stavkov, ki povejo kaj misliš ti osebno pa je tale: Naj zopet navedem svoje mnenje (da bo jasno): da, do tega je po mojem mnenju, glede na pričujoče dejavnike, vsekakor moralo priti, ne le to, ZDA si po mojem mnenju zaslužijo lekcijo. Ampak, nikakor pa ne odobravam takšnih metod, kot so jih ubrali teroristi in jim nasprotujem. ... ah :(

Aggressor, kolk si star in kaj si po poklicu, če smem vprašat?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

undefined ::

"nevarnost prehrane z mesom" - hahaha, ta je pa huda! :D

jetam ::

A BSE in posledično Kreutzfeld-Jakobsova bolezen je vama smešna? Pa sta že videla nekoga ki je obolel za to boleznijo?

OrlyTM ::

ah ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Jeronimo ::

Ko ste že ravno pri mesu ....

Meso je za človeški razvoj nujno potrebno. Sploh pri športnikuh in odraščajočem človeku.
Naj navedem primer , ki se je zgodil v UKC pre parimi leti. Starša - makrobiotika, pripeljeta otroka okoli 2 leti starga k zdravniku, ker je padel skupaj. Nato taisti otrok v UKC umre. Starši tožijo UKC. Ugotovitve - otrok je umrel zaradi podhranjenosti z beljakovinami in to ŽIVALSKIMI, ki so NUJNO potrebne za otrokov razvoj. No kakor koli, tožba se jima je vrnila kot bumerang in obtožili so jih detomora iz malomarnosti.

Tako, da ne mi srati z temi proti mesnimi nazori. Preveč mesa res škodi, vendar škodi tudi preveč česarkoli.

BSE je posledica napačne reje živali, ker so rastlinojede hoteli narediti mesojede in narava se je uprla. Ni pa BSE posledica uživanja mesa s strani ljudi.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

OrlyTM ::

Pa še nekaj ... BSE je predvsem problem v Evropi in ne v ZDA.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

burekar ::

Kar se mesa tiče, je res, da je osnova za rast in delovanje človeka. Ampak preveč beljakovin pa vseeno škodi. Nismo samo rastlinojedci(imamo prekratko črevo), a žal mi je pa za vsako mrtvo žival, ko vidim kake svinje(ljudje) so nekateri v ZDA. Žalostno se to tudi pri nas uvaja. Pol pa pravijo, da je to v genetiki! Naše telo ni narejeno za to, da bi pojedli toliko mesa! Osebno jem meso skoraj vsak dan, ampak se nikoli z njim ne silim ali pa da bi pretiravu.
Po eni strani nimamo pravice ubijati živali, a po drugi strani jih pa le moramo jesti.
Bušmani bi nam lahko bili za zgled. Preden ubije žival jo oslabi s strupom in se ji opraviči, da jo mora ubil, a brez mesa te živali pač ne more preživeti. Za razliko od tega, kako delamo mi z živalmi. Sn bil enkrat na kolinah, pa mi sploh ni blo da bi jedu mesa od unga prasca. Kak šele delajo v klavnicah z živalmi!
Sej vegeterijanstvo ima dober namen, ampak dokler so še človeški osebki v razvoju, pa je meso skoraj nujno za pravilno rast.

Aggressor ::

'Pred združenjem vsega sveta, bo morala civilizacijska vojna proti tradicionalnemu Islamu (in Hinduizmu) - biti dobljena.'

'Toda Islam tak kot je - je treba izkoreniniti.'


Ojoj. Vojna z Islamom, Thomas? Si ti tudi z Lune padel? Mar veš denimo, kako je Islam organiziran v Kirgiziji ali pa Uzbekistanu? Ne? Če bi vedel, ne bi govoril takih neumnosti. Kakšna vojna z Islmom neki. Osama bin Laden in Talibani, če sploh so krivi, nimajo za sabo vsega Islama, naj bo to že enkrat jasno. In jaz sem Hanžka, ki je svaril pred takimi izjavami, tolažil (stanuje v mojem bloku). Žal, Thomas, ampak z nekom, ki stresa take, se ne morem več pogovarjati. Ad acta.

Da, civilizacijska vojna traja, ampak ne da se je zožiti na boj med verami. To je boj kompleksne množice vrednot, ki do določene mere tudi vključujejo vero, ampak, za božjo voljo, ne mi sedaj govorit o vojni z Islamom.

Orly:

'V istem stavku si odgovoriš na tvoje vprašanje. Sami si ne znajo pomagat, ZAHOD naj pomaga, ker ima vsega dosti. Ko je pa treba upoštevat kako pravilo, potem naj jih pa pustimo pri miru, da živijo svoje življenje. Mi, zlobna civilizacija.'

Pa kaj ti res misliš, da gre Zahod v države tretjega sveta z namero civiliziranja zaradi človekovih pravic? OZN morda že, ampak ta ima v primerjavi z nacionalnimi in nadnacionalnimi strukturami posameznih razvitih držav kaj malo moči. Razvite države vstopajo zato, ker so le stabilne države tudi ekonomsko zanimive. Dokler pa denimo niti v Turčiji (članici "demokratičnega" Nata??) ne morejo dvigniti ravni spoštovanja človekovih pravic na neko spodobno stopnjo, izzvenijo vse njihove obljube nekam plehko. Saj ne rečem, vsekakor se je treba (tudi to sem že večkrat povedal) vseskozi truditi, da izboljšamo stanje v tretjem svetu, ampak obenem je treba popolnoma preprečiti dostop kakršnimkoli subjektivnim interesom, če ne lahko pride do resnih konfliktov, ker se ti interesi avtomatsko izognejo popolnemu upoštevanju lokalnih vrednot.

OK, pri mesu sem se napačno izrazil, v mislih sem imel pretirano uživanje mesa. Za svoje trditve imam na voljo pisan nabor argumentov, ki pa je zopet v obliki takšnih in drugačnih publikacij, ki jih tako ali tako nihče ne zna ceniti, kot je razvidno. Naj pa vam povem nekaj stvari, ko smo že tule.

Sam ob prehrani, kot sem jo navedel, redno tečem, plavam in kolesarim, treniral sem badminton itd. In nimam težav. Začuda jih nima niti dr. France Cokan, ki ob podobni prehrani vsako leto znova zmaga v svoji kategoriji na Ironmanu. In tako dalje. Poznam kup ljudi, ki so vegetarijanci že od otroštva. Nobenih deformacij, ti šment. Očitno živalske beljakovine vseeno niso tako nujne. Trditve, da je meso nujno potrebno, so zavajanje, saj ne veljajo za vse ljudi. Za nekatere gotovo, za druge ne. Poznam ljudi, ki jedo le in samo presno hrano (!!!), pa me na maratonu pustijo daleč za sabo. Oče je vegetarijanec, prav tako stric. Mimogrede, prav ta stric je dober amaterski kolesar. Mimogrede, odkar jem manj mesa, sem mnogo manj zaspan. Naenkrat. Skratka, imam ogromno osebnih izkušenj in če me boste hoteli prepričati v nasprotno, se boste morali močno potruditi.

Tista starša sta seveda naredila napako, ker sta otroka na silo navajala na presno hrano, kar je pri otroku res prehudo. Ni pa prehuda odsotnost mesa, če je seveda otroku genska podstat naklonjena. Se pa strinjam, Jeronimo, preveč česarkoli škodi.

Mimogrede, meso je treba kuhati. Kuhana hrana pa je dokazano uničujoča za (posebej debelo) črevo. Če ne hodimo redno na topla spiranja črevesa, ali pa se gremo post.

'Vsi tvoji posti so eno samo kvazi citiranje nekih člankov in del. Vsako še tako argumentirano kritiko takoj demantiraš...'

Argumentirane kritik da so? Lepa reč, jaz tega nisem opazil. Tudi pri tebi ne. Bi mi, prosim malce nadrobneje pojasnil, kaj je narobe z mojo izjavo, ki si jo tako lepo odel v rumeno?

Zanimivo, nekateri označevanje z oslarijami in tepci razumejo kot dobro argumentirane in nasploh izredno artikulirane izjave; tudi hujskanje k vojni z Islamom jih pusti hladne, prav tako so vajeni govoriti o stvareh, o katerih očitno nimajo pojma. Goody ima prav (midva že veva, Thomas), v vsakem od nas je malo Talibana. Kar je povsem logično.

Še to, Jeronimo: BSE JE posledica uživanja mesa s strani ljudi, kajti brez take porabe mesa se nikoli ne bi pojavila potreba po specifičnem obdelovanju klavničnih odpadkov in posledično načinu krmljenja, ki se je pojavilo. Slednji je le logičen postopek za pridobitev mase užitnega mesa.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

burekar ::

Aggressor:
Kak si pa začel s tem vegeterijanstvom? Postopoma al si se kr en dan spomnu, da ne misliš več jesti mesa? Tud jst mislim malo omejiti količino mesa v moji prehrani, ampak preveč pa spet ne. Aja, še neki. Zakaj je večina vegeterijancev tako bledih? Pomanjkanje D vitamina ali kaj? Ne dajejo ravno vtisa, da bi bili čili in zdravi.

Ikarus ::

Varnost proti zasebnosti na Internetu, kot ju vidijo bralci PcWorld - Magazina

Presenetljivo članek Erice Johnson Debeljak le ni ostal povsem brez haska, Boris Jež.

Ikarus ::

Burekar off topic:

Pri radikalnih vegetarijancih je ponavadi problem pomanjkanje vitamina B12, ki se nahaja izključno v živilih živalskega izvora (meso,jetra,mleko,jajca). Ta vitamin je sicer uskladiščen v jetrih in zadostuje vsaj za 2 leti ob popolnem pomanjkanju vnosa, zato "začetniki" vegetarijanci "ne opazijo" pomanjkanja, ki se pa sčasoma vseeno pojavi. B12 je potreben za izpljavljanje(produkcijo) rdečih krvničk (eritrocitov) iz kostnega mozga in če ga primanjkuje, nastane megaloblastna anemija (eden od znakov je bledica). Na drugi strani pa sodeluje v normalnem delovanju/obnavljanju živčnih vlaken, od tu nevrološke motnje,ki so tudi znak B12 avitaminoze.
Drugo pomanjkanje, ki se pri vegetarijancih tudi lahko pojavi, je pomanjkanje železa s posledično anemijo, vendar je železo tudi v rastlinski hrani (soja,fižol,nekatere alge). Oboje ne pride v poštev pri "rekreativnem" vegetarijanstvu pri odraslih ljudeh, sicer je pa potrebno jemati tabletke B12 in se kdaj pa kdaj oglasiti pri zdravniku, da na hitro pregleda predvsem krvno sliko.

Hipo- ali avitaminoza B12 je problem predvsem pri otrocih in pa zato, ker so nevrološke okvare pogosto lahko ireverzibilne.


undefined ::

"a žal mi je pa za vsako mrtvo žival, ko vidim kake svinje(ljudje) so nekateri v ZDA"

Ajoooj, a pri nas pa ne pobijajo živali? Od kdaj so mesojedci le in samo Američani? Ti si mi en papak na kvadrat.


Res ne vem, al ste vsi tukaj (Thomas in Orly izključena) musliji/mudžahedini al kaj... vse smernice kažejo na to, sodeč po vaših fanatičnih anti-USA izjavah. :\

Thomas ::

IceMAn

No, Ikarusa moraš vsekakor tudi izključiti iz tele falange.

Kar se pa Burekarja tiče - sem pa mislil, da ni diagnoze.

Zdej pa mislim, da je tvoja označba najustreznejše, kar se sploh da izreči.
:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

Ja, sorry, Ikarus izključen as well. :)

TESKAn ::

Ajej, pa smo spet tam:
'Če si drzneš rečt kaj proti ZDA, pol si najman musliman, še bl verjetno pa fanatik, fundamentalist, terorist, ...'
Ej, dej se mal zresnit. Če z tistimi, ki rečemo kaj proti ZDA, ne morete opravit drugače, kot da rečete 'vi ste mudžaheini, zato nimate prov', pol...je nekaj resno narobe z vašim pojmovanjem argumentiranja.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MadMicka ::

IceMan, tipičen primitivizem. Postavi situacijo črno - belo in potem kdor ni za nas je proti nam... Taka miselnost je v zgodovini človeštva povzročila neizmerno gorja....mislim, grozn...

burekar ::

Iceman:
Kaj spet sereš? Lepo sem napisal, da je meso skoraj da nujno za preživetje, ampak ni pa prav, da ga nekateri uživajo v ogromnih količinah po nepotrebnem(in zarad tega potem umre veliko živali). A je res tak težko se ne delat butastega al kaj?

undefined ::

"tipičen primitivizem. Postavi situacijo črno - belo in potem kdor ni za nas je proti nam... Taka miselnost je v zgodovini človeštva povzročila neizmerno gorja....mislim, grozn"

In kaj počnete vi (Aggressor in ostali) kaj drugače? Kdor se ne strinja z vami, ga ocenite za nevedneža - bedaka, kot da nima pojma kaj se v svetu sploh dogaja, sebe pa istočasno postavite za messengerje edine resnice (o tem kako je ZDA hudobna, nehumana, nepravična, itd. itd.). Res se ne škodi vsake tolk cajta mal pogledat v ogledalo, ker ste slabši ravno v tem za kar krivite druge.

burekar:

Butasto je mišljenje, da so Američani edini na Zemlji, ki pobijajo živali in jejo meso.

burekar ::

V ZDA se pač da poiskat zelo lepe primerke takšnih prekomernih jedcev, pri njih je to že nekl narodni simbol(McDonald`s childen pa to). In vsak normalen človek zna iz mojega zgornjega teksta razvidet, da to ni zarota proti ZDA, ampak samo prikazan primer. suck your balls, če ti kej ne paše.

burekar ::

Skoraj istočasno sva napisala post, icyman. Emm, v ogledalo naj mi pogledamo? Za svoje lastnosti očitajo ljudem tisti, ki ne premislijo dobro o tem kaj govorijo in pa osebe, ki pač ne mislijo dovolj. Ne bom zdaj govoril, kdo je tak in blablabla...
Kolikor vem, sta ravno ti in pa Thomaž zelo proti drugim načinom življenja kot pa vajinem lastnem, zato bosta mogla vidva malo svojo glavo v roke vzet, in ne mi.

Thomas ::

Ja je tle več struj nedvomno. (Recimo tudi MadMicka priznava, da je Zahodni način življenja brez dvoma neprimerno boljši od alternativ in tudi meni se zdi ravnanje starejšega Busha v Zalivski vojni daleč premedlo in sedanjega predsednika Busha napačno s tega stališča, da ne razume, da gre za nekaj več kot samo za teroristični napad. Da gre za poskus izvoza islamske revolucije v svet).

Drugače sta pa res dve glavni šoli za tale primer: Tiste, ki iščejo krivdo (kot zmeraj) pri "ameriškem imperializmu" in za tiste, ki vemo, da je mnogo več dobrega prišlo iz Amerike kot slabega - tudi za nas.

In ki nam ni vseeno, če nekateri bedni osebki dobesedno rušijo našo civilizacijo.

p.s.

Kam pa spadata Burekar in Medved?

Med božje otroke, med tiste, ki jih ima Bog menda najraši. :D


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OrlyTM ::

V ZDA se pač da poiskat zelo lepe primerke takšnih prekomernih jedcev, pri njih je to že nekl narodni simbol(McDonald`s childen pa to). In vsak normalen človek zna iz mojega zgornjega teksta razvidet, da to ni zarota proti ZDA, ampak samo prikazan primer. suck your balls, če ti kej ne paše.

Eh Burekar ... kaj bi del na tole ... mogoč to:

V ZDA se da pač vidt (ni treba iskat) primerke ljudi kot so:


  • Michael Jordan - najboljši košarkaš ever

  • Michael Johnson - eden najboljših šprinterjev

  • Najboljšo košarkaško ekipo

  • Billa Gatesa

  • Stephena Hawkinga

  • etc...



Skratka ... Amerika je daleč od tega, da so tam sami debeli lenuhi, ki ne poznajo drugega kot nekaj ulic od svojega zanikrnega stanovanja in najbližji Mc'Donalds. Seveda pa so tudi taki, tako kot pri nas, v Avstriji ali v Franciji.

Zadnji del stavka ... bimbo :D

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TESKAn ::

Da gre za poskus izvoza islamske revolucije v svet.


Haha, Thomas, ta je pa ena butasta. Poskus izvoza islama v svet? Od kje tebi to? Dej nehi le take kvasit. Izvoz islamske revolucije? Beh. Pa še to: če tako misliš, imaš najbrž dokaze za to, rajt? No, predstavi mi jih. Argumentiraj tvojo izjavo, da gre za 'izvoz islamske revolucije'. Sej argumentirat menda znaš, rajt?

Drugače sta pa res dve glavni šoli za tale primer: Tiste, ki iščejo krivdo (kot zmeraj) pri "ameriškem imperializmu" in za tiste, ki vemo, da je mnogo več dobrega prišlo iz Amerike kot slabega - tudi za nas.


Ja, za nas je prišlo najbrž res iz ZDA več dobrega, kot slabega. Kaj pa za Afganistan? Postavi se v njihovo kožo, mal premisli (je treba (pre)misliti), pol pa sodi o njih. In še ti režimi, za katere se btw strinjam, da niso najboljši - kdo misliš, jim je pomagal na oblast? Kdo jih je potreboval za 'zaščito pred komunizmom'? Kdo je izvažal dol orožje, kdo jih je treniral? Kdo jim je dal potrebno znanje za ta napad?

In ki nam ni vseeno, če nekateri bedni osebki dobesedno rušijo našo civilizacijo.


Hm, mislim, da nobenemu ni vseeno, če nekdo ruši njegovo civilizacijo. Tudi muslimanom ni. Niste edini, ki jim ni po godu rušenje njihove civilizacije, veš. In čeprav boš rekel, da oni pa že niso civilizirani - vseeno. Imajo svojo civilizacijo. In nobeden nima pravice jim jo rušit. Tako, kot nima nobeden pravice rušit našo.

In kaj počnete vi (Aggressor in ostali) kaj drugače? Kdor se ne strinja z vami, ga ocenite za nevedneža - bedaka, kot da nima pojma kaj se v svetu sploh dogaja, sebe pa istočasno postavite za messengerje edine resnice (o tem kako je ZDA hudobna, nehumana, nepravična, itd. itd.). Res se ne škodi vsake tolk cajta mal pogledat v ogledalo, ker ste slabši ravno v tem za kar krivite druge.


ZDA ni pravična. Če bi bila, potem bi vse tretirala enako - tako pa tretira bolje tiste, ki imajo več pod palcem.
In kolikor se spomnim svojih postov, jaz ne pravim, da je treba ZDA izničit, ker so samo slabo - jaz pravim, da bi oni samo morali še enkrat malo razmisliti o svoji politiki do drugih držav. Ker kot sem že napisal enkrat prej, tak napad ni nekaj, za kar bi se odločilo nekaj zdolgočasenih milijonarjev - napad je samo posledica. korenina vzroka pa ni v fanatikih, ki sovražijo ZDA - korenina vzroka je v odnosu ZDA do teh ljudi, ki jih je prignal na rob obupa. In zaradi tega se je zgodil ta napad. Če bi ZDA bile res tako humane, kot pravite - tega vzroka ne bi bilo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Seveda gre za poskus pričetka svetovne islamske revolucije - za nič drugega. Vse izjave raznih Hezbolahov in podobnih fanatikov so že dolgo v tej smeri.

Koliko im ta revolucija možnosti je seveda drugo vprašanje.

Lahko pobijejo še nekaj nevernikov.

Toda njihov napad na Zahod je - pač napad, osojen n neuspeh.

Kako se je začela islamska revolucija v Iranu pred več kot 20 leti?

Skrajneži so zaklenili kinodvorano, polno grešnikov, ki so gledali nek zahodni film - in jo zažgali.

Zakaj naj bi mislili, da zdaj bodo pa odnehali prej, dokler ne bo ves svet Alahu všečen?

Tole opravičevanje teh morilcev s tem, da so bili "neskončno ponižani s strani Amerike" - je pa tvoja največja neumnost TESKAn.

In celotne promujahedinske slovenske scene.


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Malo se poduči v zgodovini, Thomas...in se postavi v kožo izkoriščanih.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

undefined ::

TESKAn:

Izkoriščanih? Ali pa le misliš lenih ljudi, ki si niso hoteli zgraditi tako civilizacijo kot Zahod, in jih zdaj to fajn peče, da ima nekdo več in živi boljše življenje kot oni, ki v tej smeri niso naredili nič, kot molili Alahu, in pobijali nedolžne nevernike?

TESKAn ::

Jah IceMan, veš, mogoče so si nekoliko res sami krivi za svoje stanje. Nekoliko je pa to tudi krivda zahoda. Če bi bil zahod tako humanitaren in nevemkaj, kot pravite, potem ne bi šli dol ustoličevat režimov, za katere je bilo že takrat jasno, da ne bodo prinesli nič dobrega. Krivda zahoda je, da je na oblast dal take ljudi, ki so še povečali bedo. In ki so seveda šli na roko zahodu.

Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Aggressor ::

Khem, noben vegetarijanec, ki ga poznam, ni bled in mršav. Saj sam še nisem vegeterijanec, kot pravim, še vedno vsake toliko časa jem piščanca, ribe so redna hrana, prav tako mleko. Ne vem, če bom kdaj kaj bolj orto, ni pa izključeno. Drugače je to tako široko področje, da je bolje, da tule s tem zaključimo.

Ikarus, Boris Jež ima nemara v svojem članku celo prav, ampak s tem ne moreš kar na počez razlagati vseh izjav, ki jih je dandans mogoče slišati. Pa tudi članek ge. Johnson-Debeljak je bil, resnici na ljubo, zelo nenatančno napisan. Kljub njenemu opravičevanju v današnji številki SP je razvidno, da ni dovolj razmejila ciljev svojih opazk. Jo pa drugače povsem razumem.

Raziskava PCWorlda je na moč zanimiva, posebej rezultat pri vprašanju o pregledovanju finančnega stanja, hehe.

'In kaj počnete vi (Aggressor in ostali) kaj drugače? Kdor se ne strinja z vami, ga ocenite za nevedneža - bedaka, kot da nima pojma kaj se v svetu sploh dogaja...'

Čas bi bil, Iceman, da to trditev dokažeš. Jaz pač nikogar še nisem označil za tepca ali bluzatorja <= pobrano iz vaših postov.

'Recimo tudi MadMicka priznava, da je Zahodni način življenja brez dvoma neprimerno boljši od alternativ...'

TEGA ni rekla. Rekla je, da so bolj ali manj uveljavljene civilizacijske norme glede humanosti na Zahodu na najvišji ravni, nič pa ni rekla o načinu življenja oz. o tem, kateri način je objektivno boljši. Tega, razen v nekaterih primerih, sami sploh ne moremo govoriti.

'Tiste, ki iščejo krivdo (kot zmeraj) pri "ameriškem imperializmu" in za tiste, ki vemo, da je mnogo več dobrega prišlo iz Amerike kot slabega - tudi za nas.'

Ja saj, eni mislijo, drugi vemo - običajen Thomasov traktat. Slej ko prej ga bo pripeljal v velike težave.

'In ki nam ni vseeno, če nekateri bedni osebki dobesedno rušijo našo civilizacijo.'

Kdo meni vseskozi očita, da širim paniko?

Orly, Stephen Hawking je Anglež (rojen v Oxfordu). Tvoje naštevanje izjemnih posameznikov pa je v luči te razprave brezpredmetno, saj je povsem irelevantno, kakšna peščica posameznikov se razvije v določeni kulturi, če imamo opravka z zunanjo in globalno sliko. Tudi Nemčija je imela v času nacizma izjemne posameznike, od špornikov do znanstvenikov. Banalna primerjava, da ne bo nesporazumov. In, ko smo že pri kulturi delovanja, ni pomembno, kakšni so posamezniki izven določenega segmenta obravnave, če je le-ta segment predmet obravnave. Torej, vsi Jordani so pri obravnavi debelosti (ki dejansko je problem v ZDA) povsem nepomembni.

'Izkoriščanih? Ali pa le misliš lenih ljudi, ki si niso hoteli zgraditi tako civilizacijo kot Zahod...'

Ja, krivi so, ker so se rodili v Afganistanu!! Krivi so, ker so se rodili v muslimanske družine!! Krivi so, ker nimajo možnosti za izobraževanje!! Krivi so, ker so reveži!! Krivi so, ker MOLIJO k Alahu!! Ko pa vidim take izjave, mi je jasno, da je tudi na t.i. Zahodu veliko Talibanov. Mentalno.

Vsem, ki mislijo biti še kaj pametni okoli Islama, pa predlagam naslednje članke:

-intervju z Benjaminom R. Barberjem v aktualni SP
-intervju z dr. Abrahamom Aškenasijem v SP 15. septembra
-intervju z mag. Zijadom Bećirovićem v aktualni Reviji Obramba

Ja, Islamska revolucija, to bo to. O tempora, o mores!

Dost mam.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Heh Aggressor, zdej bomo vsi šli brat tiste tvoje članke iz SP, ki si nam ji predpisal. Šur.

Če se je Orly zmotil za Hawkinga in je ta Anglež kaj potem?

Navsezadnje je angleška policija varovala Salmona Rushdija dolga leta, da ga muslimanski fanatiki niso ubili. Anglija je pač del Zahoda.

> Tudi Nemčija je imela v času nacizma izjemne posameznike, od špornikov do znanstvenikov

No, naštej mi še enega pomembnega Arabca, ki more zdržat pritisk tamkajšnjega okolja!

Ni ga. Ker Islam je popolnoma jalov. Popolnoma. Že nekaj 100 let.

> Dost mam.

Mogoče da maš, ampak zakaj potem še vedno klatiš neumnosti?






Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

"Ja, krivi so, ker so se rodili v Afganistanu!! Krivi so, ker so se rodili v muslimanske družine!!"

Dojenčki sigurno niso za ničesar krivi. Krivi so njihovi "starši", njihova družba, njihova civilizacijska ureditev, njihova fanatična vernost.

"Krivi so, ker nimajo možnosti za izobraževanje!! Krivi so, ker so reveži!!"

Točno tako! Če bi na tem področju delali tako, kot so to delali na Zahodu, zgradili nekaj zase in za svoje otroke, potem bi tudi imeli izobraževanje in ne bi bili več reveži.

"Krivi so, ker MOLIJO k Alahu!!"

Ne, pravilno bi bilo rečeno: "Alahu molijo, ker so leni in mislijo, da jim bo nek izmišljen bog prinesel tisto, kar sami niso sposobni narediti."

"Ko pa vidim take izjave, mi je jasno, da je tudi na t.i. Zahodu veliko Talibanov. Mentalno."

Jasno, da so tudi na Zahodu. Telebanov je dosti po celem svetu, celo tukaj na Slo-Tech forumu jih je veliko. :D

NoUse4AName ::

"Alahu molijo, ker so leni in mislijo, da jim bo nek izmišljen bog prinesel tisto, kar sami niso sposobni narediti."
k alahu molijo zato ker k alahu molijo njihovi starsi in vsi ljudje kar jih poznajo in tudi ti bi molil v njega ce bi se tam rodil.
Ostale bedarije tvojega posta ne mislim komentirat, ker si ocitno preneumen, da bi ti kdo pamet vbil v glavo.

Aggressor ::

Mah, saj ni vredno. Bom sledil modri Jackovi potezi in se odstranil s foruma. Imejte svoje malo veselje.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

undefined ::

Rapsey:

Še enkrat preberi tisti Aggressor-jev odstavek, in mi ne po en stavek vlečt ven iz konteksta!
To se je nanašalo na vse, kar je Aggressor izjavil... namreč ti ljudje ne počnejo drugega kot molijo, za družbo in svoje bodoče otroke ne naredijo nič!

Aggressor:

A guy has to know when to quit. :D

LuiIII ::

Bravo Aggressor!
Vidim, da si tudi ti uvidel, da je kakršno koli konstruktivno debatiranje s Thomasom kratko malo nemogoče. Človek pač rabi samopotrditev in jaz mu je pač ne morem dati. Že to, da sam pričakuje, da bomo brali njegove članke in celo knjige, sam pa ni pripravljen niti enega članka v SP pogledati, dosti pove o njegovi odprtosti do drugače mislečih in o njegovem "širokem" obzorju. Mogoče misli v naslednjem kontekstu: "Dokaži mi, da se motim in spremenil bom mnenje." Nima smisla Thomas, nihče ne želi, da bi spremenil svoje prepričanje. No vsaj jaz ne. To je stvar tebe samega. Želim samo, da bi znal kulturno in temi dostojno komunicirati. Tvoj totalitarizem v debati (ki to še niti ni) in tvoje nepriznavanje enakovrednosti drugim pač ne pelje v neko konstruktivno smer. Zame si pač thread terorist. Meni je všeč, da se mnenja krešejo, da na ta način spoznaš še drugačne neznane stvari in mnenja ter poglede. Ne razumem pa zakaj moraš za vsako prepričanje, ki ni enako tvojemu, tistega, ki svoje prepričanje izpostavi, poniževati. Reči nekomu, da je neumen ker se s tabo ne strinja, je milo rečeno pubertetniško in precej nezrelo. Kaj misliš zakaj se pa dogajajo vojne, teroristični napadi,...? Zaradi takih, ki ne znajo in ne morejo sprejemati drugačnih ljudi, poti in idej.

Lui

Thomas ::

Navado imenovati nekoga omejenec je v slotech pripeljal sam Aggressor.

> EVOLUCIJA JE NAD ČLOVEKOM, TI OMEJENEC

stoji nekje v PROTOKOLU in je namenjeno seveda meni.

Ker pa nedvomnih butlov je ene par, se mi zdi koristna občasna raba teh besed. Drugačen izbor bi bil hinavski.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Hehe, takrat sem bil še malo mlajši, ka li? Pa tudi Thomasu je uspelo, priznam, mene takrat kar nekajkrat pošteno spraviti ob živce, ker ga pač še nisem bil navajen. Sem bil še pretežno optimist. No, saj sem še vedno. Ampak v drugačnem smislu. 8-)Mimogrede, navada?
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Ikarus ::

Brane2 ::

Se en IMHO zelo soliden clanek, pardon, govor Noaha Chomskega.
Tip je zelo znan, jaz sem se "spotaknu" enkrat bolj po nesreci na domaco oddajo o njem (TVLJ mislim).

Tole sem nasel na "Kernel Cousins", kjer je Zack Brown mimogrede dal na stran tudi linke o tem, ker je blo pac zgleda neki dni nazaj aktualno...
Gre za razmisljanja na temo najnovejse vojne za mir itd...

Vredno branja !

Gre za stran Kernel traffic #139, ki je trenutno na URL:

http://kt.zork.net/kernel-traffic/lates...

tekstualni transkript je na:
http://kt.zork.net/kernel-traffic/choms...

Realplayer audio verzija na:

http://web.mit.edu/tac/www/chomsky-18oc...

in MP3:

http://kt.zork.net/kernel-traffic/choms...






TheJack ::

A tukaj je ta zadeva?!? Priznati moram, da tehle zadnjih postov sploh prebral še nisem....(problemi z računalnikom in moja lenoba). No, sicer pa je zadeva tako ali tako zašla v napačno smer. Hotel sem nekakšno pravno debato o načelu da je vsakdo nedolžen, dokler mu ni dokazana krivda. Pa se je vse skupaj nekako preoblikovalo v ''spopad civilizacij''. Takim debatam pa se na tem forumu izogibam, kolikor se da.

BTW (če se povrnem k izvirni temi), ste opazili, kako hitro nekdo, ki je ''domnevo kriv'' postane ''nedvomno kriv''? Američani pravijo, da dokaze (o krivdi Osame bin Ladna) imajo. Razkriti jih nočejo, ''v interesu boja proti terorizmu''. Na CNN-u je nekaj časa pisalo, da bodo dokaze zdaj-zdaj razkrili, ampak potem je bilo vse tiho. O dokazih ni več govora ne v medijih, ne v javnosti. In 99% sem prepričan, da ne bomo nikakršnih konkretnih dokazov nikoli videli. Zakaj ne? Ker jih ni in jih nikoli ni bilo.

Brane2 ::

saj clanek govori ravno o tem. Rekapitulacija Afganistanskega problema, dokazi, spostovanje mednarodnega prava itd.

Thomas ::

Po vajinem je bin Laden nedolžen. Talibani so nedolžni, ker jim krivda ni bila dokazana?

Imeli so se možnost pojaviti se pred ameriškim sodiščem - podobno kot vsak serial killer - in se zagovarjati.

Sedaj poteka njihova aretacija. Ker se ji pa upirajo - divja oborožen spopad.

Tudi tako lahko gledaš. Samo vidva sta preveč "progresivna", da bi na to pomislila - seveda.

Vidva ZAHTEVATA, da se najprej po vseh vajinih reglcih (brez aretacije) dokaže njihova krivda - potem bosta pa (mogoče) privolila, da se spravi Laden in nekaj mul za 20 let v zapor.

No - in vama podobni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Thomas, malo premisli, preden take pišeš.

Jap, krivde ni, preden ni dokazana. Vsaj tako velja v ZDA, ki ti je za zgled dobro urejene države, kot si zapisal v nekem drugem topicu. Torej, najprej naj dajo dokaze, da je Bin Laden kriv. Ker če nimajo dokazov...potem je Afganistan le:
- poligon za preizkušanje novega orožja
- nastradal, ker so vojaški krogi v ZDA hoteli več denarja (sedaj ga imajo dovolj, da se kopajo v njem)

Bin laden naj bi se pojavil pred ameriškim sodiščem, praviš. Povej mi, kdo pri zdravi pameti bi prostovoljno šel nekam, kjer ga VSI obtožujejo za smrt >5000 civilistov? Če bi šel, je vprašanje že, če bi prišel tja živ. Odšel živ ne bi niti pod razno.
In glede te aretacije - hm, torej ko hočejo koga aretirat, je treba, če je pač serijski morilec, najprej zbombardirat njegovo hišo, da ostane od nje le še kadeč se kupček ruševin?

Vidva ZAHTEVATA, da se najprej po vseh vajinih reglcih (brez aretacije) dokaže njihova krivda - potem bosta pa (mogoče) privolila, da se spravi Laden in nekaj mul za 20 let v zapor


Če misliš z aretacijo to, da se totalno zbombardira najrevnejšo državo (hec, do sedaj so 'zaveznike' stale bombe in avijoni več, kot bi jih, če bi afganistan preprosto kupili:P), pol naj se jim NAJPREJ dokaže krivda. Ker po tej tvoji logiki lahko zbombardiraš vsakega terorista, če ga hočeš 'aretirati'. Se vprašam, kdaj bodo potem začele bombe padat po Irski, Franciji, Španiji,...ker, kot mi je znano, imajo tudi tam kar nekaj teroristov.

In pa še to:
Ne mi zdej kaj tle, da sem podpornik teroristov in ne vem kaj, ker NISEM. Če ti ne ločiš med podpornikom terorizma in nekom, ki ni popolnoma zaslepljen z propagando...pol ti uranium pomagaj:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Seveda. "Lepe duše" ste zdaj proti temu, da se bombardira Afganistan.

Po vašem naj bi lepo pustili reči pri miru. Mogoče poslali Afganistanu nekaj pomoči - to je pa tudi vse.

Kaj več kot da "zahtevate" tako kapitulacijo v imenu človekoljubnih principov - pa za talibane ne morete narediti.

Tudi to je nekaj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

Oh ja. Jaz sem se že nehal smejati (TESKAn-u in njemu podobnim), ker to je pa res že fejst žalostno, da je en folk lahko tolk zaslepljen in nasploh trd. :\

Ne, Američani bodo kar mirno gledali, kako jim teroristi lepo sesuvajo razne trgovske centre, pentagon, pomembne stične mostove (ob zastojih, ko je na njih največ folka za pobit, seveda), itd.. Zraven pa kot meni TESKAn, naj jim pošljejo še kekšno denarno pomoč (v zahvalo za njihovo radostno dejanje), da bodo lahko še bolje opremljeni, in bodo Američanom lahko še več "pomagali". Od kje Thomasu sploh še volja tu pisati odgovore in komentarje - jaz ne vem. Verjetno bi imel večji uspeh, če bi to stvar, tolkrat kot jo je tukaj, razložil steni.

Thomas ::

IceMan

Ti misliš, da jim razlagam?

Ne, bolj jih razkrinkavam.

Delajo se "nevtralne" - de facto so pa na talibanski strani.

Naj bo to vsaj jasno.

A ti pa misliš da so neumni ko stena?

Upam, da maš prav.

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

In glede te aretacije - hm, torej ko hočejo koga aretirat, je treba, če je pač serijski morilec, najprej zbombardirat njegovo hišo, da ostane od nje le še kadeč se kupček ruševin?
Če domnevnega morilca ščitiš z orožjem lahko pričakuješ, da bo policija najprej poskrbela, da to orožje ne bo več nevarno.
ti ne ločiš med podpornikom terorizma in nekom, ki ni popolnoma zaslepljen z propagando.
Če je kdo zaslepljen z propagando so to tisti samomorilci.

MadMicka ::

Način, kako obračunati z domnevnimi teroristi, ki so si ga izbrali Američani, si lahko privoščijo le v Avganistanu in podobnih državah 3. sveta.

Upam, da je to jasno.

Končno se tudi Američanom (vsaj civilistom) začenja svita, da niso izbrali pravšnji odgovor. Ravno včerja je bilo po TV, da jih je vedno več, ki imajo pomisleke..

Potem pa IceMan in Thomas s takimi butastimi kokr, " a naj Američani mirno gledajo kako jih kilajo...?? "

Če ne ločta med tem, da ni možen en sam odgovor, ena sama zaščita, temveč več le-teh in da bi se debata morala vrteti okoli tega, kateri je najprimernejši, potem se pač ne da diskutirat, kajti tudi pri diskusiji moraja biti vsaj ena točka, en temelj skupen.

TESKAn ::

Matr, Thomas, zdej pa tko rečem: nikoli in nikdar več ne bom niti pomislil, da bi se s tabo skušal normalno pogovoriti. Je nemogoče. To jih je nekaj že spoznalo, jaz pa sedaj to zatrdno vem. tako da - ostani s svojim podrepnikom IceManom in se smejta nam 'omejencem', ko sta vidva v resnici omejena s svojo zatrapanostjo v Ameriški sistem, tako da niti ne moreta več videti ničesar drugega. če ni Ameriško, je za vaju zanič. S takim mišljenjem vama nagrada s strani Američanov ne uide - nagrada za največja lizuna.
Tko. Svoj črni žolč sem izlil, sedaj pa od mene vama namenjena beseda nobena ne bo več.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osama bin Laden dead! (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
707151164 (15847) FoxKnox
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26816432 (13440) undefined

Ponovitev 11. septembra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
614836 (4052) Thomas
»

Torej, začelo se je! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25772335 (69216) burekar
»

Diskriminacija kot posledica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
905408 (4431) Thomas

Več podobnih tem