» »

Zahod zivi od tujih žuljev?

Zahod zivi od tujih žuljev?

«
1
2 3

drejc ::

V temi o Palestincih&Izraelcih sem zasledil izjavo ces da: "Kdo jim(amerom) bo pa najkice sival&kompjutre sestavljal za par $?". Se prau tko,ko da zahodna ekonomija temelji na poceni delovni sili iz drzav tretjega sveta.

Sam sem se do neke mere s tem strinjal, sam so se nekako vse dominantne civilizacije v zgodovini zanasale na brezplacno delovno silo (suznji), tko da tut par $ v Indiji recimo pomeni par 10$ mal bolj zahodno, tko da siht ni cist zastonj.

Thomas je citat i z prvega odstavka gladko zanikal. In ker thomas ponavadi dostojno argumentira to, kar napise,in ker me zanima cim vec razlicnih mnenj o tej zadevi odpiram to temo.

Se pravi, ali naslov teme drži ali ne drži?

Nico ::

Drži. Če bi (mi) zahodnjaki skrbeli za malo bolj "pravilno" porazdeljeno bogatstvo, bi imeli še vedno pentiume 166.
Everybody banana on your head!

Kaboom ::

poglej si rimsko cesarstvo. gospodarstvo je temeljilo na sužnjih. oni so bili pa najvišja klasa svojega časa. vse so imeli.

Slaves did in fact carry out many important roles, and without them, it would not be an exaggeration to argue that Roman society would have collapsed. Link


kapitalizem oz. gonja po dobičku temelji na izkoriščanju.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaboom ()

Luka Percic ::

Heh, če imajo države tretjega sveta poceni delovno silo, jo imajo tudi zase- torej iz tega sledi, da jim zahodnjaki le ponujajo delo- seveda plačajo najmanj kar je možno, vendar ker državne ureditve tretjega sveta ne razvijajo gospodarstva in so jim bolj pomembne njihove koristi, je ta cena zelo nizka..

Zgodovina sprememb…

Nico ::

ker državne ureditve tretjega sveta ne razvijajo gospodarstva in so jim bolj pomembne njihove koristi, je ta cena zelo nizka..

In to je v direktni koristi zahodnih kapitalistov. Da so lahko relativno bogati.
Everybody banana on your head!

Luka Percic ::

Nico- Franci se je (sam) spotaknil in se poškodoval- zato ne bo mogel igrati na naslednji tekmi, zato v ekipo pokličejo Janeza ki si je zelo želel igrati na tekmi. To da je Franci padel je v direktni korisi Janeza.

Kdo je kriv da je Franci padel?
A morda Janez?
8-)

Thomas ::

To, da Zahod izkorišča Tretji svet je smešna pravljica. Nič več.

Kako naj bi Slovenec izkoriščal Bangladešca? Ni načina. Če bi tam Krka postavila tovarno, bi zaposleni v njej dobivali vsaj mizerne plače, ki jih sicer nimajo kje vzeti.

To bi bila dobrodošla globalizacija Bangladeša, vendar tamkajšnja delovna sila najbrž ni dovolj usposobljena, da bi lahko delala v tovarni.

Če bi začel Mercator kupovati tam kakšne sadeže, bi bil to napredek za tamkajšnje kmete.

Če Tosama dol proda kakšne ženske vložke - je to napredek za tamkajšnje ženske.

Izkoriščanje bi pa recimo bili izleti pedofilov neko revno državo. In to se dogaja.

Vendar to je stvar policije in je predvsem posledica nezadostne razvitosti - Kube recimo.


Ekonomsko izkoriščanje je pa popolnoma neustrezen izraz. Kogar nihče ne izkorišča - ta je revež.


:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Luka: kaj ma veze kdo je kriv?
Thomas: Ja, zahod ne izkorišča nerazvite.
Če bi bil zahod malo manj razvit, na račun malo bolj razvitega 3.sveta, bi najbolj naje**** razne zadeve, kot npr.: visoka tehnologija. Kar bi tebi povzročilo čir na želodcu, aneda?:)
Everybody banana on your head!

perci ::

Če Tosama dol proda kakšne ženske vložke - je to napredek za tamkajšnje ženske.

Izgleda da se nisi videl Tosama vložkov >:D . Nene, sej se strinjam :P .

Se mi pa zdi, da v določeni meri izkoriščamo nerazviti svet s tem ko ga globalno onesnažujemo, ko pobijamo kite, ko ropamo morja,...

Thomas ::

Globalno onesnaževanje ne obstaja.

Oziroma če obstaja - KJE se pozna?

Konkretno, prosim.

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

S tem ko zlivam kemikalije v reko, jih zlivam tudi v morje, ki pa je globalno.

Ko pobijam kite, jih prav tako zmanjka na celem svetu, poleg tega morske vode niso teritorialne.

Problem ozonskega plačša je tut globalen, se ti ne zdi?

Zviševanje gladine morja je tudi globalno. Vpraš kakega prebivalca Maldivov, ti bo znal zlo praktično ponazoriti. Pa ne mi rečt, da je on odgovoren za segrevanje ozračja.

Bi se našla še kaka zadeva.

Thomas ::

Tle jo to off topic. Sem odpru novo temo v Z&T.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Luka Percic ::

Nico- če ti še ni kapnilo- s tem primerom sem hotel povedat, da si je tretji svet povsem sam kriv za stanje kakršno imajo..

Imortales ::

Ja sami so si krivi. Kaj pa se grejo v revščini rodit.
To sporočilo se bo samo uničilo čez 5 sekund.

noraguta ::

Nico- če ti še ni kapnilo- s tem primerom sem hotel povedat, da si je tretji svet povsem sam kriv za stanje kakršno imajo..


ja ce so revezi so itak ze navajeni.Se par dolarjev jim damo da ravno ne poginejo od gladu.Ok v dobrobit clovestva bomo poskrbeli tudi naravno selekcijo. Malo strupenih odplak v reko pa bo ...

Poceni delovna sila se je obesla na japonskem in juzni koreji. V Maleziji portoriku etc ze dosti slabse. Odvisno tudi od lokalnega rezima.Vendar kapital sili v nise kjer ja najmanj kontroliran in kjer ima najmanj obveznosti , do delojemalcev in drzave.

Thomas ::

Seveda, da kapital sili tja.

Tudi tisti, ki ga imaš ti na bančnem računu.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Luka: ma ti pravim, da me sploh ne zanima kdo je kriv.
Če so tok neumni, pol pa dejmo jim pomagat se izobrazit. Kratkoročno nas bi to stalo malo, dolgoročno pa precej več!
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Sej se večinoma ne pustijo nič učit.

Držijo se tradicije - in to je to.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Držijo se tradicije lokalni veljaki; tem je prav kot je, zato influirajo na množice kako se obnašat. Sicer pa mislim, da bi bilo bolj primerno reč, da se ne pustijo nadvladat.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Nekateri se vseeno pustijo učiti. Taiwan, naprimer.

Tako imajo kvečjemu več besede, kot če bi se šli kakšno folkloro.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

B_Marley ::

Ceprav malo ste se oddaljili od teme...ce mene vprasate ce zahod zivi na zuljih tretjega sveta je moj odgovor vsekakor DA! Saj poceni delovna sila dela za zahodna podjetja ki s tem veliko prihranijo...s tem se bogatijo zahodnjaki...in se morda kaksen politik ki je za izdatno kolicino denarja v svoj zep dovolil da zahodnjaki postavijo tovarno. Torej recimo da zahod zivi bolje na zuljih tretjega sveta...Je pa res da je nekemu delavcu v bangladešu boljse da dobi tisti drobiz kot pa da ne dobi nič...ce pa se drzave zelijo izkopati iz taksnega polozaja, pa po moje brez lastne industrije in lastnega kapitala ne bo slo. Res pa je tudi, da bogatijo spet samo bogati zahodnjaki...kar pa je problem kaksne druge teme...
She is electric. Can i be electric too?

Matek ::

Ja eno je tudi, da ima "zahod" intelektualne delavce, ki produkt izumijo, ga oblikujejo in potem dajo recimo v Bangladeš, oni ga tam sam naredijo, pol pa spet pride k nam, in spet se morajo truditi, da zdizajnirajo embalažo, da reklamirajo vso stvar, morajo izdelek prodajati v trgovini, itd.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Thomas ::

Koliko vsega pa je narejeno v Tretjem svetu?

A dejte no mir.

|O
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vice ::

To izkoriščanje zahoda tretjega sveta je jasno, samo mislim da z leti počasi upada in vedno več se dogaja, da so se na določenih delih "tretjega sveta" začela zapirati vrata zahodnim gigantom predvsem v azijskem delu, sam sem to opazil ko je npr. Simens, ki naj bi bil vodilni v enem od svojih segmentov, kar se tiče merilnih naprav za industrijo in distribucijo bil prisiljen, da ga opusti saj je tretji svet začel izdelovati in prodajati njihove kopije za desetino cene in s temi izdelki so začeli prodirati po ostalem 3 svetu. Pa še tožit jih ne morejo ker tam veljajo "druga pravila". Prav tako v Taiwanu, če se je kdo tam sprehajal je videl, da si lahko kupil kopijo IBM notesnika seveda made in Taiwan za 300$, orginal iste konfiguracije pa stane 1500$$, na prvi pogled pa nebi opazil razlike. Za nas zahodnjake je pač ta model nespremenljiv vendar za tiste reveže je pa veliko bolj dostopen. Pa če bi odprli IBM notesnik bi na vsakem vogalu pisalo Made in Taiwan, tako kot to velja za vso zahodno industrijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

Thomas ::

Taiwan je del Zahoda. IMO.

Države, kjer se magari piratska industrija začne, pa ni potem nasilno prekinjena s kakšno trapasto politiko - vstopijo v nekaj desetletjih v razviti svet.

:)

Je pa tudi zelo koristno za Zahod, da dobi konkurenco. Da se je prisiljen pomakniti stopnico naprej.

Desničarski ekstremisti tipa Buchannan in levičarski ekstremisti tipa Čimpski - oboji enako nasprotujejo globalizaciji. Soft kumunisti in soft fašisti so - pač isti. Razlikujejo se edinole kot navijači različnih nogometnih moštev. Enaka ideologija in medsebojni konkurenčni pretepi.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vice ::

Taiwan je del Zahoda. IMO.

Sam sem ga dal pod tretji svet kamor ga določeni uvrščajo, če sem ga kiksnil moja napaka.


Sam delim svet na razvite in nerazvite ne pa na zahod ali 1,2 ali 3 svet. Če nerazviti ne zna izkoristiti izkoriščanja (če se temu lahko tako reče) oziroma vice versa npr. tako kot ga je Taiwan kaj naj se jokam? Sam se ne izobražujem zato da si bom nekaj z nekom delil in živel v pravljici pravičnosti, ampak da bom nekoga ali nekaj nekoč kupil in živel s polno ritjo vsega dokler me ne požrejo črvi. ;)
To je pa bistvo skoraj vsakega samo, da sem jest napisal lepo po domače brez fines.

Narcos Satanicos ::

Čimpski?

Thomas ::

Chomsky.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

perci ::

Desničarski ekstremisti tipa Buchannan in levičarski ekstremisti tipa Čimpski - oboji enako nasprotujejo globalizaciji.


Glede na to, da si PRO Bush, mislim da bi lahko imel boljše mnenje o Buchananu (če je to isti Buchanan), konec koncev ga je spravil na predsedniški stolček.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Thomas ::

Ne - ni ga spravil. Kvečjemu "spravil". Pa četudi bi ga - to ne igra nobene vloge.

Chomsky zase pravi da je dokaj levo, Buchannan pa da je skrajno desno.

Oba pa nasprotujeta povezavi ZDA z Mehiko in Kanado v NAFTA. Češ da bo to slabo za ZDA.

Antiglobalista pač oba. Kot tisti iz AC Molotov.


:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Narcos Satanicos ::

"Chomsky."

No sj, vsaj svojo inteligenco kažeš z ad hominem napadi, ker pač argumentov nimaš.

Owca, kje si zdej s svojo cenzuro?

Thomas ::

Sem že dal dovolj anti-Comsky linkov. Povedal kako se "zavzema za reveže" - hkrati bi pa Mehičane pustil izven NAFTA sporazuma, kot vsa skrajna desnica. Naprimer.

Le njegovi privrženci ne zmorejo povedati ene dobre zadevo o njem. Same klišeje.


:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Thomas ::

Ko je bilo na Zahodu že jasno, kakšne zločine delajo Pol Pot in njegova klika v Kambodži, je Chomsky še kar naprej govoril o "novem upanju, ki ga komunizem prinaša Kampučiji".

To je Noam Chomsky.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Narcos Satanicos ::

Pol pa pokaž, kuko bo NAFTA dobra za mehičane.

"je Chomsky še kar naprej govoril o "novem upanju, ki ga komunizem prinaša Kampučiji"."

Dokaz?

Sicer pa to ne spremeni dejstva, da si ga oklicou za šimpanza.

Owca tebe pa še kr čakam, ponavad si tko hitr...

l_jst ::

Itq, da živi zahodna civilizacija od iskoriščanja. Res je, da je unim bol da dobijo mal, kar je tm sicer več kot tuki. Sam a bi jim blo bol, če bi živel tko kt so prej tisočletja in se zahodna civilizacija ne bi vmešavala.

Drgač pa svet temelji na tem, da izkoriščevalci izkoriščajo iskoriščene. prau tako majo iskoriščevalci v rokah moč da iskoriščani ostanejo iskoriščani, ker brez iskoriščanja ne bi mogl preživet.

Thomas ::

Ko so Rdeči Khmeri ukazali zapustitev mest, kar je najmanj milijon ljudi plačalo z življenjem - je bil Chomsky ravno tak kot danes. Napadal je takratno Ameriško vlado, ki je obsojala Pol Pota. In govoril o novih obzorjih, ki da se odpirajo za Kambodžance. Napadal je Ameriške in druge Zahodne novinarje, ki so poročali o realnem stanju v Kambodži.

Dokazi? Dej ti mau poguglej. Google je sicer Ameriški proizvod - ampak vseeno probaj.

:)

Link.

Čimpskemu je bila recimo Miloševičeva Srbija tako všeč, da je govoril o "komaj 2500 mrtvih Kosovarjih", zaradi katerih se naj ne bi bilo vredno spuščati v konflikt s Srbijo.



Mnogi ne upajo občudovati Miloševića - pa jim je Čimpski nadomestni kult.

"Serbia is one of those disorderly miscreants that impedes the institution of the U.S.-dominated global system"

N. Chomsky


Še en link.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Še leta 1979, ko je bilo o Poljih smrti v Kambodži jasno že marsikaj:

If a serious study is someday undertaken, it may well be discovered that the Khmer Rouge programs elicited a positive response because they dealt with fundamental problems rooted in the feudal past and exacerbated by the imperial system. Such a study, however, has yet to be undertaken.

N. Chomsky

Najmanj kar lahko rečemo je, da ta človek nima pojma. Pa da je središče nekega dokaj številnega kulta.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

madmitch ::

Načeloma se s Thomasom ne strinjam; kar ne njemu ne sebi ne štejem v slabo, pač verjamem v vasj navidezen pluralizem, kar za Thomasa nebi ravno rekel, in vso pravico imam do tega, kakor tudi on do nasprotnega mnenja (teorija Chomskega, tako kot tista, da plinskih celic v rajhu ni bilo). Vendar se to pot moram z njim strinjati. Nedelski socialisti in komunisti na zahodu, predvsem v ZDA in Franciji so nam pred desetletjem razlagali, kakšni nerazsveljeni kreteni smo, ker se odrekamu nečemu tako krasnemu, kot je ureditev v kateri smo živeli. Lepo vas prosim, "lahko je iz polne riti srat". Sedeli so v klimatiziranih pisarnah in se šli kabinetni teoretični komunizem. OK, naj bi zamenjali z mano za dve leti in se potem oglašali pa da jih potem vidim.

OK, spet pišem traktate.
Kratek rezime; zahod se razvija na plečih šibkejših, je licemerski... Pa kaj. In mi bi bili radi del tega, OK. €€€€ über aless. Najlaže je tarnati, kako si izkoriščen, naj ti raje uredijo same sebe v svojih izkoriščenih državah, pa bo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Narcos Satanicos ::

"Napadal je takratno Ameriško vlado, ki je obsojala Pol Pota."

"Recent articles inspired by the possibility of Pol Pot being brought to trial for mass murder do a grave disservice to truth and justice by whitewashing, or omitting entirely, the role the US played in that tragedy.

The US did not approve of Cambodia's popular ruler Prince Norodom Sihanouk because he wouldn't dance to the anti-communist tunes we were calling. The resulting CIA-led destabilization crusade, begun in 1955, was finally successful when Sihanouk was deposed by Surik Matak and Lon Nol when he was out of the country in 1970.

Meanwhile, US B-52s had been conducting intense bombing raids, especially in the eastern part of the country (3,630 such sorties from March of 1969 through May of 1970 alone), continuing even after the 1973 Paris Accords. The resultant destabilization of the Country and the destruction of their countryside provided the compost where Pol Pot thrived!

After the Vietnamese drove the Khmer Rouge from power, the US blocked them from finishing the job in western Cambodia with the threat of a US-supported Thai invasion (because the Vietnamese were allied with the Soviet Union). We continued to support Pol Pot politically in the UN and elsewhere, while the CIA secretly helped see to it that he was kept armed, largely through cutouts in Singapore.

In hearings before the Senate Foreign Relations Committee, Congressman Pete McCloskey concluded that what the US had, "...done to the country is greater evil than we have done to any country in the world, and wholly without reason..." (14FE75, p.64). Every month scores of men, women, children continue to be killed or maimed stumbling over bomblets and land mines many or most made in or provided by the USA.

The question is not whether we are responsible, but how much."
----------------
Tistga quota, ki nj bi bil od chomskega jest na tistmu page-u ne najdem.
----------------
If a serious study is someday undertaken, it may well be discovered that the Khmer Rouge programs elicited a positive response because they dealt with fundamental problems rooted in the feudal past and exacerbated by the imperial system. Such a study, however, has yet to be undertaken.

absolutno nč ni narobe s temu odstavkam, nker ni govora o podpori ubijanjem ipd. gre samo za socialno-ekonomsko analizo, ki pa nikdar in nikoli ni bila narjena za ex-stalinistične (in ne socialistične/komunistične kot zmotno govorijo skori vsi) države, ker je pač propadu njihov POLITIČNI sistem. Nažalost pa ljudje z 'binarnim' vrednostnim sistemo ne zmorejo razlikovat med enim in drugim.
------------------------
"Serbia is one of those disorderly miscreants that impedes the institution of the U.S.-dominated global system"
N. Chomsky

sj ma prou, amerika je podpirala beograd in miloševiča tolk cajta dokler so mislni da dela v njihovo korist. ker zunanji minister je bil na obisku dol, dan pred slo. osamosvojitvijo in govoru, da zda ne bodo podprle nastajanja novih držav? kdo je uvedu embargo? kdo je skoz naprej porivou ene mirovne načrte na hrvaškem in u bosni? Seveda ko so končn vidl, da je miloševič znoru so pa spremenil vižo. trdnjava demokracije kot pač so...
------------------------
"Najmanj kar lahko rečem(o) je, da ta človek nima pojma. Pa da je središče nekega dokaj številnega kulta."

Označt ljudi, ki se (deloma al pa v celoti) strinjajo s chomskim kot pripadnike kulta, je glih tok res, kukr to, da si ti pripadnik kulta 'neotesenosti in bolestne arogance".
---------------------
madmitch: ne vem sicer na kere 'komuniste/socialiste' iz zahoda ti mislš samo chomsky je reku, da je padec sovjetske zveze zmaga za socializem (kar tud je).

madmitch ::

Narcos: mislil sem tudi Chomskega, med drugimi. Njihove razprave o komunizmu in socializmo so ravno toliko življenske, kot nabijanje slovenskih lokalnih trgovčkov o svetovnem toku dolarja in jena.
Lepo bi bilo, da bi se tukaj izražala mnenja pišočih (v razumljivi slovenščini) in ne citati ter kopirana mnenja nekoga drugega. Raje napiši svoje mnenje in ga podkrepi s povezavo do člankov in rasprav.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Narcos Satanicos ::

"Njihove razprave o komunizmu in socializmo so ravno toliko življenske, kot nabijanje slovenskih lokalnih trgovčkov o svetovnem toku dolarja in jena."

Pa še kuko so 'živlenske', še posebi pr chomskemu. Kvečjemu njegovi nasprotniki sanjajo neki tm u abstraktu...

Thomas ::

Simpatiziranje Chomskega z Miloševićem je zate življensko? >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

madmitch ::

Narcos: naj ti bo, da bom še bolj jasen. Debate zahodnih socialistov in komunistov današnjega časa je nekako podobno vplivu El Ninia in istrelitev raket g Gvajani na razvoj pragozda v Surinamu in posledičen vpliv le tega na Holandsko nogometno reprezentanco. Nisem bil ne v Gvajani in ne v Surinamu, torej je vse moje nabijanje lahko zgolj utopično teoriziranje in vsiljevanje nekih akademskih idej brez dejanskih izkušenj.
Da pa se vrnem na temo te debate. Za izkoriščanje "tretjega" sveta so v veliki meri krivi sami ali pa vsaj njihovi voditelji, ki v večini primerov zelo lepo vozijo v revščini in bedi svojega ljudstva, ki so ga za svoje interese spravili na kolena in pripravili teren za "izkoriščanje". Največkrat so oni tisti, ki "zahodnim tiranom" določajo višino mezde, ki jo le ti lahko plačajo za določeno delo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Thomas ::

Jest bi šel še korak dlje. In rekel, da so zahodne investicije najboljša pot za osvoboditev prebivalstva iz tradicionalnih spon, ki niso niti najmanj hecne ali prijetne.

Je boljš za neko revno Hindujko, da zlaga škatlice v neki fabrki in dobi nekaj dohodka ... ali je boljš da ostane naprej v družini, ki jo bo pokopala skupaj z njenim možem, ko ta umre?

Drastična primera - ampak point je taprav.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vice ::

Thomas piont je taprav se strinjam samo reality je pa v večini drugačen. Da je tako je kriv samo pohlep tako ene kot druge strani.

Thomas ::

V vsej človeški (kot katerikoli drugi) zgodovini, je bilo dobrin premalo. Od tod smo preživeli samo pohlepni. Ki smo si ob vsaki možni priliki delali vsakovrstne zaloge.

Pohlep nam je hard wired. Ne gre, da bi kogarkoli preveč obsojali zaradi tega.

Je pa pohlep gonilo, ki žene čudoviti svet kapitalizma.

Kdor ne misli tako ... se ga lahko ne gre.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Narcos Satanicos ::

"Simpatiziranje Chomskega z Miloševićem je zate življensko?"

Pokaž mi eno preverjeno izjavo od chomskega, kjer hval miloševiča in njegovo diktaturo ( al pa kj podobnega). Ker to je glih tok neumna izjava kot tiste, da je podpiral stalina in podobne diktatorje, ker na svet ne gleda iz 'pravljičnega' stališča (belo - črno, dobro - slabo)

"Pohlep nam je hard wired. Ne gre, da bi kogarkoli preveč obsojali zaradi tega.
Je pa pohlep gonilo, ki žene čudoviti svet kapitalizma.
Kdor ne misli tako ... se ga lahko ne gre."

Po isti logiki, bi se ti mogu strinjat, če jest zdej pridem h teb, tebe ubijem in ti vse pokradem. Darwin pač,a ne...
Vsak izgovor je dober.

Thomas ::

> Po isti logiki, bi se ti mogu strinjat, če jest zdej pridem h teb, tebe ubijem in ti vse pokradem. Darwin pač,a ne..

Evolucija te je naredila tako, da tega ne boš storil, če ne bo to ravno skrajna nuja v tvojih očeh.

Spet ena stična točka med Narcosom in Chomskim. Oba ne razumeta Darwina. Chomski celo pravi, da evolucija ni odgovorna za nastanek jezika.

Čimpski je seveda navijal za Miloševića. Linke sem že dal.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Narcos Satanicos ::

"Narcos: naj ti bo, da bom še bolj jasen. Debate zahodnih socialistov in komunistov današnjega časa je nekako podobno vplivu El Ninia in istrelitev raket g Gvajani na razvoj pragozda v Surinamu in posledičen vpliv le tega na Holandsko nogometno reprezentanco. Nisem bil ne v Gvajani in ne v Surinamu, torej je vse moje nabijanje lahko zgolj utopično teoriziranje in vsiljevanje nekih akademskih idej brez dejanskih izkušenj."

Že mogoče, samo s tem si opisal razne kvazi levičarje in teoretike, chomsky pa to ni.

Thomas ::

Ne, Čomski je simpatizer Pol Pota.

Tudi ta link sem že dal.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chomsky (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28416710 (4598) Poldi112
»

To sem čakal! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
738115 (6291) donfilipo
»

(anti)globalizacija

Oddelek: Loža
492112 (1528) najna
»

še mal politke (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1617481 (5724) OrlyTM

Kaj za božjo voljo se dogaja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28115072 (11699) TheJack

Več podobnih tem