» »

Resnejši stranski učinki po cepljenju ali Covidu-19 (pričevanja resničnih zgodb)

Resnejši stranski učinki po cepljenju ali Covidu-19 (pričevanja resničnih zgodb)

««
«
1 / 16
»»

shadeX ::

Glede na to da imamo danes v Sloveniji že veliko število prebolelih in/ali cepljenih je verjetnost velika da je sam ali pozna nekoga ki:

1. Ima resnejše stranske učinke po cepljenju
2. Ima resnejše posledice po prebolelem covidu

S to temo bi rad dosegel vsaj malo "kredibilnosti", glede informacij o resnejših stranskih učinkih po cepljenju (vse kar NE spada pod "common" stranske učinke po cepljenju, tipa nekaj dni vročine, boleča rama pri vbodu itd) ali prebolelem covidu.

Da bo nivo kredibilnosti čim višji bi postavil nekaj pravil:

1. Komentirajo lahko samo uporabniki, ki so registrirani na forumu več kot 6 mesecev
2. Forumski proticepilci (Nodi in podobni), ne smejo komentirat
3. Dovoljeno je objaviti vaše izkušnje (prva roka) ali izkušnjo nekoga, ki ga osebno POZNATE

(Če ti prijatelj pove da je imel stranske učinke njegov prijatelj, ki ga NE poznate, izkušnje NI dovoljeno objaviti - ker zgodba ni preverljiva).

4. Dovoljeno je objaviti povezavo do osebne zgodbe, ki jo je nekdo posnel in je avtor vsebine prepoznaven (posneta video izkušnja)
5. Pri komentiranju, če se gre za VAŠO izkušnjo, je pomembno da napišete kako posledica cepljenja ali bolezni vpliva na vaš potek življenja.
6. Če se gre za cepljenje napišite informacije kot so vrsta cepiva, odmerek, ter koliko dni po tem odmerku.

Npr:

Znana posledica covida je da izgubiš vonj in okus - tega ni potreba pisat, če zraven ne povišate vrednost objave, npr kako je to do danes vplivalo na vas (vsakdanje življenje, psihično zdravje itd).

Če ste bili zaradi določenih stranskih učinkov po cepljenju ali covidu pri zdravniku, dopišete tudi to in kako je posredoval.

Nekdo na forumu je že v temi o stranski učinkih po cepivih napisal (spada v to temo):

blue je izjavil:

Prva doza Pfizerja:
*Na celi levi strani telesa sem imel obcutek mravljinčenja skoraj 1 teden.
*Izgubil sem občutek v pristih na nogah (po 3 mesecih še vedno ni normalno).
*Bolečine v kolenih in mišič na nogah ~ 1 mesec.
*Zelo sem bil utrujen in imel težave s koncentracijo ~ 1 mesec.
*Zelo sem bil živčen brez razloga.. ~ 1 mesec. (nikoli nisem živčen... moj default je don't give a sh**)
Drugo dozo nisem vzel.


Prav tako je nekdo objavil povezavo, kjer si bomo lahko ogledali izkušnje ljudi, ki imajo hujše stranske učinke kot posledica cepljenja (spada v to temo, ker je zgodba preverljiva)

LeQuack je izjavil:

PS: V ponedeljek ob 20.00 na TV SLO1 tedniku bodo intervjujali tudi nekatere mlade s stranskimi učinki:
https://twitter.com/i/web/status/144652...



Želim si da bi ta tema sicer čim več samevala, bi pa rad da bi vseeno ostala kredibilen vir informacij o posledicah prebolelega covida ali cepljenja.

Hvala
  • zaklenil: bluefish ()

Gogyto ::

Poskusimo.

Sodelavka, cca 40 let, aktivna, od prej astma.
Po enem letu od prebolelosti še vedno komaj pride v drugi štuk peš. Problemi so se pojavili kake dva meseca po prebolelosti. Plus, zadnji info - dohtar ji je kake tri tedne nazaj rekel, naj se sprijazni, da vonja in okusa ne bo več imela. Sama pravi, da je zanimivo, da se je pri okužbi bala ravno zapletov zaradi astme, ampak med samo boleznijo sploh ni imela problemov s pljuči, temveč s pritiskom.

Magic1 ::

Delna izguba vonja ni ravno zanemarljiv stranski učinek, če je še vedno prisoten po 3/4 leta.
Od cepiva je bil le glavobol in boleča roka za dva dni. Nikogar ne poznam, ki bi imel kakšen konkretnejši problem po cepivu. Sem pa slišal veliko o kolegu od kolega...
Magic

c3p0 ::

Težka bo, ker medicina le stežka, če sploh, prizna, da je nek učinek posledica cepljenja.

Drugače pa, na temo:
- ožji družinski član, 3 tedne po cepljenju z AZ 1. doza srčni zastoj, le po srečnem naključju je oseba še živa
- kolega, mesec po dozi pfizer, krvni strdek v nogi, nujna operacija, kura injekcij in tablet. Še vedno dela od doma

Ne trdim, da je oboje posledica cepljenja. Če ni, pač izredno naključje. Tudi na lotu sedmico včasih zadane ista oseba 2x.

Baja ::

cepljen kolega fasal covid in pristal v bolnici za par dni. po kakšnem mesecu še vedno kašlja kot bi skadil 5 škatel čikov na dan in po prehojenem kilometru je zadihan kot bi odtekel maraton.

rdecaluc ::

Teta je imela po cepljenju še skoraj 2 tedna oteklino na področju cepljenja poleg malo vročine. Je pa predhodno tudi prebolela.

Od prijateljice mama je imela že prej en manjši flek na trebuhu ki je po cepljenju nekak podivjal in se razširil po trebuhu. Zrihtala s kremo.

Frizerka dobila 'akne' na obrazu po cepljenju in je tud po tednu dni izvenelo z antibiotično kremo. Samo na koži pod masko.

Nekako dobivam občutek, da če nisi res komplet zdrav, se ti lahko neko manjše vnetje ali pa obolenje za kratek čas poslabša ker je imunski sistem recimo da preobremenjen.

Dobivam pa več informacij glede komplikacij po covidu od kolegov v UKC. Predvsem krvno-žilnih obolenj. Predvsem o tem kako je včasih bil "mlad" na oddelku star 60+, sedaj pa imajo tudi konkretno mlajše od 30.

Sam razen malo vročine in glavobola zvečer nisem imel nobenih posledic po cepljenju in
cepljenje tudi osebno priporočam.

Lp
Est modus in rebus. ,typos

lisaac ::

Prebolevanje covida / stanje po prebolevosti:
Covid sem prebolel "normalno" v 10 dneh, brez nekih simpotmov (le izguba vonja in okusa za 2-3dni). Če punca ne bi bila pozitivna na PCR testu, bi jaz pomojem veselo trosil virus naprej v službi. Obdobje po COVIDu je zaznamovala slaba telesna moč, katero sem v roku dveh mesecev izboljšal nazaj na nekje tisti nivo kateri sem bil pred okužbo.


Stanje po cepljenju:
Cepil sem se le z enim odmerkom Pfizerja, ker mi je to kot prebolevniku zadostovalo za status "polnocepljen" oz. (1/1)
Prva dva dni po cepljenju se mi je pojavila majhna oteklina na mestu vboda, ki pa je bila na dotik rahlo boleča. Po dveh dneh je bolečina in oteklina izvenela. Samo počutje je bilo normalno. Telesno moč sem sicer spet nenadoma izgubil isto kot pri prebolevanju covida.

Edino večjo spremembo katero sem opazil po cepljenju so glavoboli ki se sicer pojavijo 2x-3x na mesec pa še to izvenijo v istem dnevu kot se pojavijo.
Pred cepivom glavobola nisem poznal, tudi po kakšni žurki me glava ni nikoli matrala, zdaj se pa kar sami pojavljajo pa naj si bo vikend ali pa sredi tedna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lisaac ()

Machete ::

Jaz vonjam samo s kake 20% od prej. Od tega je že 9 mesecev. Okus nekje na 50%.
Also potek je bil blag, smrkav 3 dni pa glavobol 2 uri.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

sumoborac ::

Mama, 2 odmerka Pfizerja konec aprila. Od sredine maja rabi 3x 1h spanja cez dan drugace sploh ne pride cez dan. Pred tem je delovala na 4-6h/noc, mogoce za kksn vikend 30-1h ce je mela mladino cez. Zdravnica jo je poslala na vse možne krvne teste, ščitnico,... vse ok. Trenutno poskusa priti na vrsto za neuro ce bi ji znal kej povedat.
Prid sm al pa tm ostan...

Likalnik ::

Oče, po dobrem mesecu od cepljenja, možganska kap...strdek šel iz srca v možgane...ali je povezava cepivo...ne vem in nikoli ne bomo vedeli...sicer je preživel zaradi hitrega posredovanja...ampak ne bo nikoli več tak kot je bil...
ali je zgolj naključje ali ne...ne vem.
od zdravnikov itak ne bo noben tega potrdil....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

o1oo ::

(Nodi in podobni), ne smejo komentirat

Ce preberes njegov podpis, bos videl, da dela promocijo za bockanje. To je trol, ce ne ves.

DamijanD ::

Oče od sodelavca nekaj tednov po prebolelem covidu možganska kap - naključje ali ne kdo ve... ?

shadeX ::

Likalnik je izjavil:

Oče, po dobrem mesecu od cepljenja, možganska kap...strdek šel iz srca v možgane...ali je povezava cepivo...ne vem in nikoli ne bomo vedeli...sicer je preživel zaradi hitrega posredovanja...ampak ne bo nikoli več tak kot je bil...
ali je zgolj naključje ali ne...ne vem.
od zdravnikov itak ne bo noben tega potrdil....


Lahko prosim še dopišeš vrsto cepivam če ti ni odveč?

_________________________________________

Edino večjo spremembo katero sem opazil po cepljenju so glavoboli ki se sicer pojavijo 2x-3x na mesec pa še to izvenijo v istem dnevu kot se pojavijo.


Lahko tudi ti prosim dopišeš s katerim cepivom si se cepil in koliko časa je že od tega?

______________________

Sicer pa glede teh hujših stranskih učinkov po cepljenju je jasno da so težko preverljivi če se ne zgodijo ravno v nekaj dneh po odmerku. To se sicer dogaja vsak dan tudi zdravim necepljenim ljudem, je pa vseeno fino napisat in naj si na tej točki vsak razlaga zadevo po svoje. Naj omenim da so hujši stranski učinki (kot je npr strdek) veliko bolj verjetnejši če imaš in preboliš covid.

_________________________________________

Bom dopisal še izkušnjo prijateljice (29), ki je pred letom dni prebolela covid. Kot posledica bolezni je ostala brez vonja in okusa. Povedala je da hrane ne jé več z užitkom in hrana ki ji je prej dišala ji sedaj smrdi. Kuhanje je postalo veliko težje, skoraj nemogoče opravilo, ker se veliko oz. skoraj večinoma baziraš na vonj in okus hrane.

Zdravnica je povedala da če do danes ni dobila vonja in okusa nazaj, ga verjetno ne bo nikoli več. Sedaj se je sicer šla cepit.

cepljen kolega fasal covid in pristal v bolnici za par dni. po kakšnem mesecu še vedno kašlja kot bi skadil 5 škatel čikov na dan in po prehojenem kilometru je zadihan kot bi odtekel maraton.


Necepljen kolega sicer ni bil v bolnici je pa bil zadihan še 2-3 mesece bo prebolelem covidu. Danes pravi da je ok. Se pa vseeno ne bo šel cepit tudi ko protitelesa zginejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Kayzon ::

Sodelavca cepljena z AstraZeneca,starost 58 in 62. Cepila sta se pred morjem poleti,in se zdej nista vec ista. Konstantne bolecine v sklepih ,zadihanost in nevem kaj vse.

Mladi kolega iz fitnesa,22 let.. Cepljen s Pfesizerjem,ze tretji teden ne trenira ker se ne pocuti v redu.

Mare2 ::

http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

lisaac ::

shadeX je izjavil:




Edino večjo spremembo katero sem opazil po cepljenju so glavoboli ki se sicer pojavijo 2x-3x na mesec pa še to izvenijo v istem dnevu kot se pojavijo.


Lahko tudi ti prosim dopišeš s katerim cepivom si se cepil in koliko časa je že od tega?



Sem že zgoraj dopisal, pa vseeno:
1x Pfizer ..v začetku avgusta.

dild0idis ::

Kolega, po 6 mesecih po Covidu še vedno brez okusa in vonja, zadnje dni sicer malce okuša res začinjeno hrano.

Drugi kolega, športnik, po bolezni brez okusa 4 mesece, po 3 mesecih je lahko spet začel teči in počasi prihaja nazaj v formo, vmes je komaj prišel v drugo nadstropje hiše, zadihan, zašvican, kakor, da bi pretek maraton.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

dild0idis ::

ps: Glede cepljenja, nihče ni imel kakih resnih daljših posledic, odivsno od ljudi, pri enih dan, pri drugih teden boleča roka in madež, ki je potem izginil in pri nekaterih prvi dan utrujenost, glavobol, ..., vse izvenelo v 24-36 urah.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Griffin R500 ::

shadeX je izjavil:

Glede na to da imamo danes v Sloveniji že veliko število prebolelih in/ali cepljenih je verjetnost velika da je sam ali pozna nekoga ki:

1. Ima resnejše stranske učinke po cepljenju
2. Ima resnejše posledice po prebolelem covidu

S to temo bi rad dosegel vsaj malo "kredibilnosti", glede informacij o resnejših stranskih učinkih po cepljenju (vse kar NE spada pod "common" stranske učinke po cepljenju, tipa nekaj dni vročine, boleča rama pri vbodu itd) ali prebolelem covidu.

Da bo nivo kredibilnosti čim višji bi postavil nekaj pravil:

1. Komentirajo lahko samo uporabniki, ki so registrirani na forumu več kot 6 mesecev
2. Forumski proticepilci (Nodi in podobni), ne smejo komentirat
3. Dovoljeno je objaviti vaše izkušnje (prva roka) ali izkušnjo nekoga, ki ga osebno POZNATE

(Če ti prijatelj pove da je imel stranske učinke njegov prijatelj, ki ga NE poznate, izkušnje NI dovoljeno objaviti - ker zgodba ni preverljiva).

4. Dovoljeno je objaviti povezavo do osebne zgodbe, ki jo je nekdo posnel in je avtor vsebine prepoznaven (posneta video izkušnja)
5. Pri komentiranju, če se gre za VAŠO izkušnjo, je pomembno da napišete kako posledica cepljenja ali bolezni vpliva na vaš potek življenja.
6. Če se gre za cepljenje napišite informacije kot so vrsta cepiva, odmerek, ter koliko dni po tem odmerku.

Npr:

Znana posledica covida je da izgubiš vonj in okus - tega ni potreba pisat, če zraven ne povišate vrednost objave, npr kako je to do danes vplivalo na vas (vsakdanje življenje, psihično zdravje itd).

Če ste bili zaradi določenih stranskih učinkov po cepljenju ali covidu pri zdravniku, dopišete tudi to in kako je posredoval.

Nekdo na forumu je že v temi o stranski učinkih po cepivih napisal (spada v to temo):

blue je izjavil:

Prva doza Pfizerja:
*Na celi levi strani telesa sem imel obcutek mravljinčenja skoraj 1 teden.
*Izgubil sem občutek v pristih na nogah (po 3 mesecih še vedno ni normalno).
*Bolečine v kolenih in mišič na nogah ~ 1 mesec.
*Zelo sem bil utrujen in imel težave s koncentracijo ~ 1 mesec.
*Zelo sem bil živčen brez razloga.. ~ 1 mesec. (nikoli nisem živčen... moj default je don't give a sh**)
Drugo dozo nisem vzel.


Prav tako je nekdo objavil povezavo, kjer si bomo lahko ogledali izkušnje ljudi, ki imajo hujše stranske učinke kot posledica cepljenja (spada v to temo, ker je zgodba preverljiva)

LeQuack je izjavil:

PS: V ponedeljek ob 20.00 na TV SLO1 tedniku bodo intervjujali tudi nekatere mlade s stranskimi učinki:
https://twitter.com/i/web/status/144652...



Želim si da bi ta tema sicer čim več samevala, bi pa rad da bi vseeno ostala kredibilen vir informacij o posledicah prebolelega covida ali cepljenja.

Hvala

Pozdravljen,

tole tvoje skropucalo ni na nivoju osnovnošolskih otrok. Te ni sram, dan pišeš take bedarije in postavljaš pogoje, kdo in kako lahko komentira? Obenem pričakuješ konstruktivno debato. Razočaran sem, nad nivojem, ki si ga je dovolilo uredništvo Slo-techa. Po petih letih, ko nisem bil tu prisoten, je nivo padel zelo globoko pod mejo zdravega okusa.
Sramota, da ste na nivoju 24ur, Žurnala ali pa kar Lady.
Podn od podna. Hvala.
https://www.bitchute.com/video/K6o3GnXVHbIg/

kotanyi ::

Cepljen junija/julija, Pfizer, malce bolečine na mestu vboda kaka dva dni, drugače brez posledic. Prej prebolel oktobra lani, takrat me je zdelalo za par tednov in še kak mesec nisem bil OK.

Žena cepljena junija/julija, AstraZeneca, en večer vročine in malce glavobola, brze posledic. Prebolela oktobra lani, bila out kak teden.

Moj brat cepljen z Janssenom julija, nobene posledice. Prebolel pol leta prej.

Njen brat cepljen s Pfizerjem julija, na mestu vboda kak dan bolečine, drugače brez posledic.

Moji in njeni starši, kar je še živih, vsi cepljeni s Pfizerjem, vsi brez kakršnihkoli resnih posledic (še največ kak dan blažje vročine).

Cca. 20 sodelavcev cepljenih, večinoma s Pfizerjem, nekaj jih je že prebolelo, nekaj ne, nihče pa ni rekel da mu je bilo po cepljenju karkoli bistvenega. V firmi na račun cepljenja nismo imeli dneva bolniške.

Od cca. 30 cepljenih kolegov ki jih malce bolje poznam, večina cepljenih s Pfizerjem, nekaj z ostalimi, nihče ni govoril o kakršnihkoli stranskih učinkih.

Suma = od cca. 60 cepljenih ljudi ki jih vsaj malce bolje poznam, ne poznam enega samega, ki bi mu cepljenje povzročilo kakršnekoli resnejše ali dolgotrajnejše zdravstvene težave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kotanyi ()

Likalnik ::

shadeX je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Oče, po dobrem mesecu od cepljenja, možganska kap...strdek šel iz srca v možgane...ali je povezava cepivo...ne vem in nikoli ne bomo vedeli...sicer je preživel zaradi hitrega posredovanja...ampak ne bo nikoli več tak kot je bil...
ali je zgolj naključje ali ne...ne vem.
od zdravnikov itak ne bo noben tega potrdil....


Lahko prosim še dopišeš vrsto cepivam če ti ni odveč?

_________________________________________

Edino večjo spremembo katero sem opazil po cepljenju so glavoboli ki se sicer pojavijo 2x-3x na mesec pa še to izvenijo v istem dnevu kot se pojavijo.


Lahko tudi ti prosim dopišeš s katerim cepivom si se cepil in koliko časa je že od tega?

______________________

Sicer pa glede teh hujših stranskih učinkov po cepljenju je jasno da so težko preverljivi če se ne zgodijo ravno v nekaj dneh po odmerku. To se sicer dogaja vsak dan tudi zdravim necepljenim ljudem, je pa vseeno fino napisat in naj si na tej točki vsak razlaga zadevo po svoje. Naj omenim da so hujši stranski učinki (kot je npr strdek) veliko bolj verjetnejši če imaš in preboliš covid.

_________________________________________

Bom dopisal še izkušnjo prijateljice (29), ki je pred letom dni prebolela covid. Kot posledica bolezni je ostala brez vonja in okusa. Povedala je da hrane ne jé več z užitkom in hrana ki ji je prej dišala ji sedaj smrdi. Kuhanje je postalo veliko težje, skoraj nemogoče opravilo, ker se veliko oz. skoraj večinoma baziraš na vonj in okus hrane.

Zdravnica je povedala da če do danes ni dobila vonja in okusa nazaj, ga verjetno ne bo nikoli več. Sedaj se je sicer šla cepit.

cepljen kolega fasal covid in pristal v bolnici za par dni. po kakšnem mesecu še vedno kašlja kot bi skadil 5 škatel čikov na dan in po prehojenem kilometru je zadihan kot bi odtekel maraton.


Necepljen kolega sicer ni bil v bolnici je pa bil zadihan še 2-3 mesece bo prebolelem covidu. Danes pravi da je ok. Se pa vseeno ne bo šel cepit tudi ko protitelesa zginejo.



Pfizer 2x

Likalnik ::

kotanyi je izjavil:

Cepljen junija/julija, Pfizer, malce bolečine na mestu vboda kaka dva dni, drugače brez posledic. Prej prebolel oktobra lani, takrat me je zdelalo za par tednov in še kak mesec nisem bil OK.

Žena cepljena junija/julija, AstraZeneca, en večer vročine in malce glavobola, brze posledic. Prebolela oktobra lani, bila out kak teden.

Moj brat cepljen z Janssenom julija, nobene posledice. Prebolel pol leta prej.

Njen brat cepljen s Pfizerjem julija, na mestu vboda kak dan bolečine, drugače brez posledic.

Moji in njeni starši, kar je še živih, vsi cepljeni s Pfizerjem, vsi brez kakršnihkoli resnih posledic (še največ kak dan blažje vročine).

Cca. 20 sodelavcev cepljenih, večinoma s Pfizerjem, nekaj jih je že prebolelo, nekaj ne, nihče pa ni rekel da mu je bilo po cepljenju karkoli bistvenega. V firmi na račun cepljenja nismo imeli dneva bolniške.

Od cca. 30 cepljenih kolegov ki jih malce bolje poznam, večina cepljenih s Pfizerjem, nekaj z ostalimi, nihče ni govoril o kakršnihkoli stranskih učinkih.

Suma = od cca. 60 cepljenih ljudi ki jih vsaj malce bolje poznam, ne poznam enega samega, ki bi mu cepljenje povzročilo kakršnekoli resnejše ali dolgotrajnejše zdravstvene težave.


zelo podobno je pri meni...sodelavci, kolegi, sorodniki, sosedje...cca 100 ljudi...vsi brez težav in nobenih posledic po cepljenju (še več jih poznam kateri so preboleli brez večjih posledic ....ampak samo 1 oseba pa je imela posledice...moj oče...ubistvu meni ena iz med najbolj pomembnih oseb v življenju (res je, da ne moremo zagotovo trditi, da je bilo kakorkoli povezano s cepivom)....kar hočem povedati...lahko bi poznal 1000 ljudi brez problemov, na koncu pa ima tvoj najbližji težave...in ti tistih 1000 nič ne pomeni....
tako kot lahko očetu od Katje rečemo...56% (kolikor jih je bilo do sedaj cepljenih) celotne SLO populacije nima težav....ampak dvomim, da ga to kaj potolaži

kotanyi ::

Likalnik je izjavil:

....ampak samo 1 oseba pa je imela posledice...moj oče...ubistvu meni ena iz med najbolj pomembnih oseb v življenju (res je, da ne moremo zagotovo trditi, da je bilo kakorkoli povezano s cepivom)....kar hočem povedati...lahko bi poznal 1000 ljudi brez problemov, na koncu pa ima tvoj najbližji težave...in ti tistih 1000 nič ne pomeni....
tako kot lahko očetu od Katje rečemo...56% (kolikor jih je bilo do sedaj cepljenih) celotne SLO populacije nima težav....ampak dvomim, da ga to kaj potolaži


Absolutno. Zato pa je tako pomembno, da kampanja cepljenja poteka povsem transparentno ter da ima glavno besedo stroka. Ne pa da se strategijo prilagaja v skladu s političnimi cilji, z ukrepi sili ljudi v cepljenje z najmanj učinkovitimi in najbolj nevarnimi cepivi, da se primarno cepi tiste skupine, kjer je benefit več kot jasen ter da se spremlja kontraindikacije za cepljenje ter ne otežuje življenja ljudem ki te kontraindikacije imajo.

Ampak za to morajo biti na pravih mestih kompetentni ljudje, ne pa popolni nesposobneži kot jih imamo mi. Ena popolnoma nepotrebna smrt neke 20-letnice naredi za antivaxerstvo več kot pa lahko za vakserstvo naredi kakršnakoli kampanja.

DamijanD ::

Če se ne motim, je ta tema namenjena za seznam resnih posledic/stranskih učinkov - ena druga tema je pa namenjena, vsem izkušnjam.

Vball ::

- Od družinske prijateljice mama (poznam osebno), strdek v možganih po cepljenju z AZ, samo hitro posredovanje v UKC je pripomogolo da so jo rešili.
- Sodelavec prebolel covid, tudi po pol leta še vedno zelo hitro zadihan.

Pac-Man ::

29-letnici je uničilo pljuča, ker je bila noseča in se zaradi potencialnega tveganja za otroka ni želela agresivno zdravit.

in malenkost off

Če si na Medicaid v Nevadi & potrebuješ presaditev pljuč, si shit out of luck, ker v zvezni državi postopka ne izvajajo.


https://www.thedailybeast.com/gabriela-...
Gabriela Acuna had already given birth to a premature infant, been put on a ventilator, and gone into cardiac arrest when her family got the call last week.

...

Acuna’s sister, Paula Olmeda, says the nurse told them the next call they got would be when the 29-year-old new mom was in the air, on her way to the life-saving procedure.
But when the second call came, the family was told that the flight had been canceled and the helicopter had flown off without Acuna. It turned out that Nevada Medicaid does not cover lung transplants, as the procedure is not performed in the state. Kidneys and livers are, but not more expensive and challenging hearts or lungs.


Medicaid @ Wikipedia

everylifeissacred.press
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

c3p0 ::

>> Če si na Medicaid v Nevadi & potrebuješ presaditev pljuč, si shit out of luck, ker v zvezni državi postopka ne izvajajo.

OK, good info! Potem ne bom na Medicaid v Nevadi. Kako je pa v Tadžikistanu s tem?

fikus_ ::

c3p0 je izjavil:

>> Če si na Medicaid v Nevadi & potrebuješ presaditev pljuč, si shit out of luck, ker v zvezni državi postopka ne izvajajo.

OK, good info! Potem ne bom na Medicaid v Nevadi. Kako je pa v Tadžikistanu s tem?


Podobno kot v Ugandi.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

solatko ::

Vsi tisti, ki so imeli resne komplikacije po cepljenju, danes ne morejo podati svojih občutkov, ker so pod zemljo.
Sem poznal dva popolnoma zdrava, ki sta se cepila zato, da bi lahko šla na morje brez komplikacij, eden je šel v krematorij pred morjem, drugi kmalu po prihodu nazaj. Seveda naklučje, v povezavo s cepljenjem nihče ne verjame.

Prebolevnost pomeni večletno zaščito, ki jo pharma sledilci zanikajo, če prav deluje pri večini znanih boleznih.

Seveda pa poznam na stotine ljudi, ki niso imeli nobenih problemov niti pri prebolevnosti, niti po cepljenju. Saj jih tudi v avionskih nesrečah umre najmanj, ampak tisti, ki se jim to zgodi, ne morejo podajat komentarjev o letalstvu.

Obdukcij na covid diagnozo se pač ne opravlja.:'(
Delo krepa človeka

c3p0 ::

Zdaj ti bo kak polovičkar rekel, da lažeš in da je primerov le x/100k. Je pa jasno, da jih je precej, precej več.

solatko ::

Za tistega, ki ga zadane, je eden preveč, za ostale je to kolateralna škoda - vsi cepit!
Delo krepa človeka

Reaper ::

Oče je lani konec leta nevedoč prebolel Covid. To smo odkrili, ker so se mu kar naenkrat v nogah pojavili strdki. Letos je dobil 2 odmerka Pfizerja, funkcionira popolnoma normalno kot prej.

Mama in babica, obe 2 dozi Pfizerja, brez stranskih učinkov.

Žena Jansen cepivo, 3 dni po cepljenju je bila čisto zanič. Od takrat naprej vse normalno kot pred cepljenjem.

Jaz sem dobil 2 dozi Pfizerja, boleča roka in 3 dni vročine. Po tem brez težav in funkcioniram normalno naprej.

c1aps ::

c3p0 je izjavil:

Zdaj ti bo kak polovičkar rekel, da lažeš in da je primerov le x/100k. Je pa jasno, da jih je precej, precej več.

Jasno, ce je kdo gledal oddajo Tednik. Tam je predstavljeno nekaj oseb, ki imajo mocne stranske ucinke po bockanju. Vecina jih ponavad pove svojo zgodbo v mislu, da jim zdravniki ne priznavajo da je to zarad bockanja. Ena gospa je celo povedala, kako ji je zdravnik povedal, da bi bila dobra za hipnotiziranje, ces da si prevec fantazira, domislja. Zdravnik pravi, da to ni zarad bockanja. Ceprav so osebe, prej popolnoma zdrave, prepricane ali pa vsaj mocno verjamejo ,da je to zarad bockanja. Enostavno ne priznajo. Iz tega sledi vprasljivost vseh teh priznanih primerov in posledicno vprasljivost verodostojnosti teh uradnih statistik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: c1aps ()

NMH ::

solatko je izjavil:

Vsi tisti, ki so imeli resne komplikacije po cepljenju, danes ne morejo podati svojih občutkov, ker so pod zemljo.
Sem poznal dva popolnoma zdrava, ki sta se cepila zato, da bi lahko šla na morje brez komplikacij, eden je šel v krematorij pred morjem, drugi kmalu po prihodu nazaj. Seveda naklučje, v povezavo s cepljenjem nihče ne verjame.

Prebolevnost pomeni večletno zaščito, ki jo pharma sledilci zanikajo, če prav deluje pri večini znanih boleznih.

Seveda pa poznam na stotine ljudi, ki niso imeli nobenih problemov niti pri prebolevnosti, niti po cepljenju. Saj jih tudi v avionskih nesrečah umre najmanj, ampak tisti, ki se jim to zgodi, ne morejo podajat komentarjev o letalstvu.

Obdukcij na covid diagnozo se pač ne opravlja.:'(




Tole je graf presežne smrtnosti letos. Praktično je zadnje 6 mesecev negativna. Toliko o tem, koliko jih je umrlo v povezavi s cepljenjem. Pišeš o tem, da se s prebolelnostjo dobi večletno zaščito. Čisto možno. Ampak kot rezultat prekuževanuja imamo 5000 mrtvih ter nekaj deset tisoč folka še vedno s dolgotrajnimi posledicami covida.

In ja.. samo nabijaš.

3p ::

solatko je izjavil:

Prebolevnost pomeni večletno zaščito, ki jo pharma sledilci zanikajo, če prav deluje pri večini znanih boleznih.


Prebolevnost očitno nudi dobro zaščito, da. Vprašanje zakaj pri nas po nepotrebnem komplicirajo s PCTjem za prebolevnike. Usmerili bi se raje na ne-P in ne C-je.

Je pa pri prebolevnikih spet en catch. Ob prvem prebolevanju nam je umrlo 4-5k ljudi. Recimo da takih, ki imajo ob prvi okužbi zaradi različnih vzrokov probleme. Ko primerjamo zaščito posamezne populacije, torej drugih okužb in hospitalizacij prebolevnikov oz. okužb in hospitalizacij cepljenih, je potrebno računati s tem, da v prvi populaciji več ni tistih nekaj tisoč najbolj ogroženih oseb.

Prebolelost torej nudi dobro zaščito, res pa je, da je tveganje ob prebolevanju, čez palec, 1000x višje kot tveganje pri cepljenju. Je pa še catch v tem, da populacija za katero je cepljenje najbolj tvegano ni ista kot tista, za katero je prebolevanje najbolj tvegano.

Dimnik ::

NMH je izjavil:

solatko je izjavil:

Vsi tisti, ki so imeli resne komplikacije po cepljenju, danes ne morejo podati svojih občutkov, ker so pod zemljo.
Sem poznal dva popolnoma zdrava, ki sta se cepila zato, da bi lahko šla na morje brez komplikacij, eden je šel v krematorij pred morjem, drugi kmalu po prihodu nazaj. Seveda naklučje, v povezavo s cepljenjem nihče ne verjame.

Prebolevnost pomeni večletno zaščito, ki jo pharma sledilci zanikajo, če prav deluje pri večini znanih boleznih.

Seveda pa poznam na stotine ljudi, ki niso imeli nobenih problemov niti pri prebolevnosti, niti po cepljenju. Saj jih tudi v avionskih nesrečah umre najmanj, ampak tisti, ki se jim to zgodi, ne morejo podajat komentarjev o letalstvu.

Obdukcij na covid diagnozo se pač ne opravlja.:'(




Tole je graf presežne smrtnosti letos. Praktično je zadnje 6 mesecev negativna. Toliko o tem, koliko jih je umrlo v povezavi s cepljenjem. Pišeš o tem, da se s prebolelnostjo dobi večletno zaščito. Čisto možno. Ampak kot rezultat prekuževanuja imamo 5000 mrtvih ter nekaj deset tisoč folka še vedno s dolgotrajnimi posledicami covida.

In ja.. samo nabijaš.


Kaj pa pričakuješ od solatkoja

NMH ::

Dimnik je izjavil:


Kaj pa pričakuješ od solatkoja


Od starih komunajzerjev ala Solatko, Smrekar, Fritz.. prav nič pametnega.

LeQuack ::

Če imaš stranske učinke od cepljenja te vsi začnejo ignorirati. Proizvajalci itak nimajo odgovornosti, zdravstvo pravi da je to slabo za imiđ cepiva če se diagnosticira stranske učinke, praktično vse kar zdravstvo naredi je da hoče dokazati da to ni stranski učinek cepiva, namesto da ti pomagajo.
Potem država pravi da si se itak prostovoljno cepil in si sam kriv. Sodržavljani npr. tu na Slo-Tech pa pravijo da si si vse izmislil.
Quack !

NMH ::

LeQuack je izjavil:

Če imaš stranske učinke od cepljenja te vsi začnejo ignorirati. Proizvajalci itak nimajo odgovornosti, zdravstvo pravi da je to slabo za imiđ cepiva če se diagnosticira stranske učinke, praktično vse kar zdravstvo naredi je da hoče dokazati da to ni stranski učinek cepiva, namesto da ti pomagajo.
Potem država pravi da si se itak prostovoljno cepil in si sam kriv. Sodržavljani npr. tu na Slo-Tech pa pravijo da si si vse izmislil.


Stranski učinki cepljenja so praktično popolnoma enaki "stranskim" učinkom covida. Le v bistveno manjši meri.
Po koncu pandemije, se bo iskalo rešitve za obe skupini, sploh se v tem trenutku težko razume dolgi covid, ki je prisoten pri marsikomu po koncu kužnosti.

primoz4p ::

NMH je izjavil:

solatko je izjavil:

Vsi tisti, ki so imeli resne komplikacije po cepljenju, danes ne morejo podati svojih občutkov, ker so pod zemljo.
Sem poznal dva popolnoma zdrava, ki sta se cepila zato, da bi lahko šla na morje brez komplikacij, eden je šel v krematorij pred morjem, drugi kmalu po prihodu nazaj. Seveda naklučje, v povezavo s cepljenjem nihče ne verjame.

Prebolevnost pomeni večletno zaščito, ki jo pharma sledilci zanikajo, če prav deluje pri večini znanih boleznih.

Seveda pa poznam na stotine ljudi, ki niso imeli nobenih problemov niti pri prebolevnosti, niti po cepljenju. Saj jih tudi v avionskih nesrečah umre najmanj, ampak tisti, ki se jim to zgodi, ne morejo podajat komentarjev o letalstvu.

Obdukcij na covid diagnozo se pač ne opravlja.:'(




Tole je graf presežne smrtnosti letos. Praktično je zadnje 6 mesecev negativna. Toliko o tem, koliko jih je umrlo v povezavi s cepljenjem. Pišeš o tem, da se s prebolelnostjo dobi večletno zaščito. Čisto možno. Ampak kot rezultat prekuževanuja imamo 5000 mrtvih ter nekaj deset tisoč folka še vedno s dolgotrajnimi posledicami covida.

In ja.. samo nabijaš.


https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats...
Presečne smrti
Presežek glede na zadnjih 5 let po starostnih skupinah
Zanimivost tega prikaza je to, da je bil presežek za starostno skupini 52-72 vedno pozitiven. Podobno velja za starostno skupino 0-51. Presežek starostne skupine +72 pa oscilira v pozitivni in negativni smeri razen v oktobru, novembru, decembru in januarju, ko predvidevam jemlje svoj davek korona.
Kakšna je razlaga tega pojava? Dostopnost zdravstva, stres ali kaj drugega?
Zakaj je ta presežek za starostni skupini 0-51 in 52-72 letos višji od lanskega? Samo statistika ali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: primoz4p ()

darkolord ::

solatko je izjavil:

Vsi tisti, ki so imeli resne komplikacije po cepljenju, danes ne morejo podati svojih občutkov, ker so pod zemljo.
Sem poznal dva popolnoma zdrava, ki sta se cepila zato, da bi lahko šla na morje brez komplikacij, eden je šel v krematorij pred morjem, drugi kmalu po prihodu nazaj. Seveda naklučje, v povezavo s cepljenjem nihče ne verjame.

Prebolevnost pomeni večletno zaščito, ki jo pharma sledilci zanikajo, če prav deluje pri večini znanih boleznih.

Seveda pa poznam na stotine ljudi, ki niso imeli nobenih problemov niti pri prebolevnosti, niti po cepljenju. Saj jih tudi v avionskih nesrečah umre najmanj, ampak tisti, ki se jim to zgodi, ne morejo podajat komentarjev o letalstvu.

Obdukcij na covid diagnozo se pač ne opravlja.:'(
In kaj je za tista dva popolnoma zdrava rekla obdukcija?

Kadar povsem zdrava oseba iznenada ali po kratki bolezni umre, se namreč odredi obdukcija.

nejodagreat ::

primoz4p je izjavil:

Zakaj je ta presežek za starostni skupini 0-51 in 52-72 letos višji od lanskega? Samo statistika ali?

Ena možna razlaga je višja smrtnost letošnjih dominantnih variant virusa.

3p ::

Aja, še ena reč o umiranju po cepljenju. (disclaimer: ne dvomim, da je cepivo koga spravilo v grob in še koga v resne težave)

Glede na povprečno 60 smrti na dan v Slo, je po milijonu precepljenih čaz palec pričakovati, da je v tednu po cepljenju umrlo okoli 200 oseb, tudi če cepivo sploh nima nobenega vpliva.

primoz4p ::

Večina ljudi umre v obdobju pričakovana življenska doba +-podarjena leta. To se lepo vidi v covid sledilniku Presežne smrti pri primerjavi med skupaj in starostno skupino +72 ter ostalima starostnima skupinama.
Bolj problematičen je povečan prirastek smrti pri nižjih starostnih skupinah.
Nižja je starostna skupina večja je tragedija presežka smrti in bolj kliče po analizi in odpravi vzroka.

solatko ::

NMH - Nobene obdukcije ni bilo, zato je predpostavka, da so umrli od covid-a, baje so bili pozitivni. Noben ne ugotavlja, koliko je nepotrebnih umrlih, ker se je dostop do zdravniške oskrbe za druge bolezni, praktično ustavil, če ni urgentni primer (takrat je za veliko bolezni prepozno), ne more do preiskav in zdravniške oskrbe, ki bi bila brez covid sranja, dostopna in bi veliko teh umrlih še veselo, dolgo tlačilo to zemljico. Kolateralna škoda, ki je posledica covidomanije, je občutno previsoka.

darkolord - Ker sta bila oba prepeljana na urgenco in umrla tam, je bil za oba vzrok covid, brez obdukcije.

Pomoč bi nudila hitrejša obravnava pri vseh drugih zdravnikih, mimo covid-a. Tako pa je število smrti v statistiki v pomoč tistim, ki propagirajo cepljenje.
Delo krepa človeka

celada ::

Nevem no meni so bp priznali da je zadeva z veliko verjetnostjo posledica cepiva in mi odsvetovali drugo dozo...

imagodei ::

No, pa dajmo, zgodba iz moje bližine, izpred okroglih 14 dni. Moški, cca 65 let, nekako 14 dni po drugem cepljenju s Pfizerjem začel vidno pešati (po prvi dozi cepiva vse OK). Je še nekaj tednov odklanjal obisk pri zdravniku, na koncu je bil hospitaliziran z rešilcem. Ugotovljeno, da je imel namesto krvi praktično "vodo", dohtarca je neuradno povedala, da tako nizkega hemoglobina še v življenju ni videla. V bolnišnici je prejel 2,4 litre koncentriranih eritrocitov in 1g železa.

Ziher cepivo, ane...?




Aja - klobčič se je po hospitalizaciji začel odvijati - gospod je že 1 leto imel kri na vodi, pa ni šel do zdravnika. Po zgoraj opisani urgentni hospitalizaciji so sumili na raka na mehurju. Potem, ko so vzeli vzorec, je začel iz mehurja močno krvaveti, hospitaliziran je bil na urološki kliniki. Kakšen je zaključek zgodbe, ne vem.

Ampak, to, da je že več kot eno leto imel kri na mehurju in da sumijo na raka na mehurju, ziher ni od cepiva. :|


Nauk zgodbe je, da se določene stvari dogajajo sočasno z nečim, ne pa zaradi nečesa. Kolikor so te zgodbe, ki jih opisujete, interesantne, so še vedno zgolj anekdote. Velike številke so tisto, kar pove, kaj se zares dogaja. In tu se strinjam, da je treba vsak, še tako na videz trapast pridružen učinek, beležiti. Iz pretresanja velikih številk potem pade ven vzorec, ki kaj pomeni.

To, da je nekoga začela nenadoma boleti glava 2-3x na mesec po cepljenju, ima toliko možnih razlogov, da je brez veze ugibat. Ljudje enostavno ne morete razumeti, da bo jutri morda nekoga povozil avto. Lahko se je danes cepil, lahko se ni. Nekateri se bodo jutri zbudili z izpuščajem - nekaj izmed njih se je danes cepilo, nekaj se jih ni. Več ljudi bo v tem mesecu prvič doživelo napad migrene - nekateri so cepljeni, drugi niso. Nekateri bodo na naslednjem žrebanju lota zadeli petico, šestico, šest+1, sedmico - nekateri cepljeni, drugi ne.

Še več: te stvari se bodo v družbi dogajale. Ljudje bodo padali po stopnicah, dobivali bodo izpuščaje, akne po obrazu, zadevala jih bo srčna, možganska kap, zadeli bodo glavno nagrado na žrebanju. To je neizogibno in se bo ljudem dogajalo. Nekomu se bo zgodilo. Nekdo mora biti tisti. In v družbi, ki je deloma precepljena, je to lahko cepljen ali necepljen. Zanimivo je, da ljudje razumejo to, ko jim razlagaš na ta način. Ko se nesrečni slučaj pripeti njim ali družinskemu članu, pa je takoj krivo cepljenje - zanimivo, zadetka na loteriji načeloma ne povezujejo s cepljenjem.

Napaka je, ko ljudje na pamet sklepajo, da se nekatere stvari cepljenim zgodijo zaradi cepljenja. Treba je izključiti ostale možne vzroke in potrditi cepljenje kot edini možni oziroma zelo verjetni vzrok.
- Hoc est qui sumus -

49106 ::

imagodei je izjavil:




Nauk zgodbe je, da se določene stvari dogajajo sočasno z nečim, ne pa zaradi nečesa


Škoda, da to "ne velja" tudi za covid.

Kayzon ::

49106 je izjavil:

imagodei je izjavil:




Nauk zgodbe je, da se določene stvari dogajajo sočasno z nečim, ne pa zaradi nečesa


Škoda, da to "ne velja" tudi za covid.


Tocno tako. Smesno je vse skupaj postalo.

Reycis ::

kotanyi je izjavil:

Suma = od cca. 60 cepljenih ljudi ki jih vsaj malce bolje poznam, ne poznam enega samega, ki bi mu cepljenje povzročilo kakršnekoli resnejše ali dolgotrajnejše zdravstvene težave.

Podobno. Moj krog ljudi je sicer večina necepljen in nepreboleli ampak od tistih, ki so preboleli so imeli vsi blage in pričakovane simptome. Pri cepljenih prav tako nobene težave. Mi je čudno, da ima toliko ljudi toliko enih težav. Poznam sicer nekaj primerov, ki padejo izven te teme (npr. oče od sodelavca, ki ga osebno ne poznam) ampak ne poznam nikogar direktno, ki bi imel kakršnekoli težave.
Diversity is our greatest strength
««
«
1 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Testiranje cepljenih? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36456619 (44924) D3m

Covid-19 pregled dogajanja, zdravljenje, cepiva... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16815511 (12294) BigWhale

Prebolevniki vs cepljeni kovid-19 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22026726 (24541) WizzardOfOZ

Več podobnih tem