» »

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja!

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja!

««
2 / 10
»»

attackiko ::

Hja, pri tejle zadevi se človek spomni na film Das Experiment, posnet deloma po resničnem eksperimentu Stanfordske univerze. Če daš nekomu neomejeno oblast nad drugim se kot kaže zgodijo zanimive reči. Isto sadistično bi postopali tudi kakšni udeleženci tega foruma, samo možnosti jim ne dajo. >:D wiki, link

Nikita H ::

jst sam ne razumem zakaj so jih šli na tak način mučit...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nikita H ()

TheJack ::

Po posnetkih sodeč je stvar še mnogo bolj ogabna in resna, kot sem si mislil.... Še kdo pravi, da je to ''nepomembna in benigna reč''?!

Thomas ::

Ne zmorejo dovolj discipline, da bi se šli vojno po pravilih?

Cena za to bo ogromna, če je tako.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Kako zdaj to misliš

če je tako.


Pa ne da se ti zdi nemogoče, da bi to počeli pripadniki najbolj demokratične, civilizirane in sploh najbolj napredne države na planetu, kar jih je.

Mogoče pa nas poskušaš prepričati, da je to samo nesramna propaganda zaostalih in primitivnih arbacev, al kaj ?!?!? :|

Double_J ::

Res je. In je treba opozarjat na to in ukrepat. To je prednost pred neciviliziranci.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

ZDA in Zahod niso "absolutno dobro". Samo "precej manjše zlo" so/je, kot Nezahod.

To je jasno, a ni?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kuglvinkl ::

Več kot očitno ne vsem.
Your focus determines your reallity

Matev ::

če je nekdo dober še ne pomeni, da lahko dela slabo

A samo jaz opazim nesmisel v zgornji izjavi????

Olajuwon ::

Matev: Ja... samo ti;)
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

MadMicka ::

Tolk, kokr lahko znamka ala "Coca Cola, Marlboro, Mercedes itd. približa bližnji vzhod zahodu, tol ga ne more nobena vojska, vsaj ne vojska razvitih držav. In tolk prekleto preprosto resnico Bush in njegova banda noče sprejet zgolj zaradi svojih interesov.

In še enkrat glede demokracije: zibelka demokracije je Evropa in danes je kar se načel demokracij tiče, Evropa daleč pred Ameriko. Pa da ne bo spet komu od bushofilov slučajno postalo salbo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Olajuwon ::

Madmicka: Te moram opomnit, da razen UK, vse druge evropske države so uvedle demokracijo mnogo kasneje kakor ZDA. ZDA demokracijo že več kot 200 let. Mi jo mamo eh huh ghh hih amm.. 13 let:) To ti dobiš samo popačeno sliko Ameriške demokracije, ki ti jo posreduje zelo demokratičen TV Dnevnik na TVS1. Malo se mi zdi groteskno, da zdaj naj bi mi učili Američanom kaj to je demokracija. Ne pozabit, da v Sloveniji demokracija stoji na trhlih nogicah. Seveda vprašanje je tudi, če jo mi sploh imamo.
Kar se tiče dobrega ali zla, pa mislim, da tu ni kaj za debatirat. Države, ki imajo in podpirajo demokracijo so dobro in tiste ki je ne so zlo. Edino demokracija prinaša srečo, svobodo in osebne pravice. Ta načela pa naj bi štela za dobra0:)
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

cirecire ::

Jooooooj sedaj pa tudi britanski vojaki mučijo uboge miroljubne arabce.
link


Enkrat zgoraj sem že navedel mojo staro mamo, ki jo je iz nemškega lagerja rešila ameriška "imprialistična" vojska. Pa bom nadaljeval zgodbo v kontekstu "mučenja" vojaških ujetnikov.

Ko so ameriški vojaki rešili lageraše med katerimi so bili tudi Slovenci so najprej postrojili nemske vojaške ujetnike in jim ukazali, da zavihajo rokave. Tako so videli kateri Nemci imajo vtetovirano krvno skupino, kar so imeli samo pripadniki Waffen SS. Nato pa so pripadnike SS odpeljali in likvidirali.

Čez tri dni pa so ujeli tudi glavnega SS Lagerfuhrerja. Pripeljali so ga pred bivše lageraše in ga na njihovo veliko veselje javno ubesili.



Mislim, da je ta zgodba dober primer tudi za Irak. Takšno politiko bi morali dosledno izvajati tudi v Iraku, brez vsake sentimentalnosti.

Tisti Iračani, ki ne nosijo uniforme in ob ceste postavljajo eksploziv ter ubijajo civiliste ter ameriške vojake niso nikakršni vojni ujetniki. Ameriška vojska naj jih likvidira po hitrem postopku. Pa če je to levičarskim novinarjem všeč ali pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Daedalus ::

In kako bi ločil teroriste od civilistov? Pa ne mi rečt, da majo krvno skupino vtetoviramo:\

Takšna politika bi se ti zgolj maščevala in to zelo maščevala. Poleg tega, da bi dobil v svetu prizvok vojske, ki brez kakršnegakoli postopka ubija civiliste, za katere menijo, da so "kako bombo kam podstavli", bi negiral temelje lastne pravne države in v bistvu uzakonil kaos... Mednarodno pravo so itak povozli... In kako bi bili potem Ameri svetel zgled demokracije Arabcem, če bi se pa sami obnašali podobno kot teroristi - mislim, da si, torej te bom odstrano, tak, za sigurno? Tega se ne sme dovolit, to je jasno tudi Bushu. Kako, da tebi ni?

Sicer pa smo imeli podobno situacijo tudi na naših tleh. Sej poznate tisto - izvensodni povojni poboji, koncentracijska taborišča ala Teharje, ipd... In ne moremo ravno rečti, da nam je ta del zgodovine ravno v čast...

In seveda, ker nočem, da bi me kdo narobe razumel, izvoli interpretacijo mojega posta - ne branim teroristov, ki podtikajo bombe, ampak določena pravna načela in tisto nekaj zdrave pameti, ki je v takih situacijah vedno primanjkuje. Evo, razglasi me za levičarja z bilokakim pridevnikom češ. Če nimaš ideje, ti lahko mogoče celo kakega predlagam |O
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Barakuda1 ::

ZDA demokracijo že več kot 200 let.


:\

Tale 200 let stara demokracija, je pa zlo podobna oni iz Južno afriške republike.
Kdaj so že dobili črnci v ameriki, (vsaj na papirju) vse državljanske pravice.
Amerika pravzaprav proti pretežnemu delu evropskih držav ni nikoli bila (razen propagandno) vzor demokracije. Pa tudi "rodila" se domkracija ni v ameriki.
Zibelka demokracije je, pa če je to komu všeč ali pa ne, bila Evropa. In to že takrat, ko so se po ameriškem divjem zahodu kar tko malo za šalo in malo zares šli od linča podivjanih pijanih kravjih pastirjev in avanturistov pa tja do načrtnega iztrebljanja (genocida) staroselcev te celine.
Zato prosim, nikar tako vehamentno o tem kolk je stara demokracija v ZDA.
Zgodovinska dejstva so pač nkaj drugega kot propaganda.

p.s.
Pa tega nisem gledal na POP TV ;)

Thomas ::

Kaj je pravzaprav novega?

Nič, pomembno vlogo v Iraku bodo dobili nekateri Sadamovi generali. Ne bo šlo direktno v demokracijo, pač pa bo tranzicija, kot je bila v Južni Koreji, kjer je precej dolgo vladal general Park z železno roko.

Iračani so si s svojim obnašanjem to izborili.

Grand scale - korak naprej, vendar ne tako velik, kot je bilo želeti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Caligula ::

Cirecire, to kar si napisal ti, so Iracani po svoje naredili tistim 4im Americanom. Za njih so Americani SSovci. Tako jih vidijo oni in cedalje vecji del arabskega sveta. Z Bushevo lepo unilateralno gesto do Sharona pa bo samo se huje.

noraguta ::

Temu se ne reče ne tranzicija , ne demokracija ampak preprosto okupacija. V iraku bodo zavladale verske razprtije,ameri pa bodo mirno vlekli nafto iz drzave.

Ob enem pa bodo tolkli taiste verske skrajneže katere je brzdal Sadam poprej.Ampak le do te mere da ne bodo nadležni.

Na zalost je zahod spropagiral Sadama kot klavca kar pa je le delno resnicno. Obrzdal je verske skrajneže katere bo treba tudi v bodoče ,če je upati sploh na kakrsnokoli demokracijo. glede kurdskega vprašanja pa je stvar še bolj preča. Skozi cela 90 leta so ameriška letala pod turško zastavo kršila iraški zraačni prostor in pobijala teroistične kurde. tako da nevem zakaj imamo dvojna merila. enkrat jih proglašamo za teroriste drugič za mučenike, mogoče kdo ve odgovor na to vprašanje?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Thomas ::

Biti zdaj v EU, je kot je bilo biti leta 0 v Španiji. Druga najbojša izbira, kjer se pa dosti šimfa čez Rim.

Ampak dokler si v mejah Imerija, četudi v provinci, je to povsem zadovoljivo stanje.

Na njegovem obrobju se pa dogaja vse sorte, ja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> tako da nevem zakaj imamo dvojna merila. enkrat jih proglašamo za teroriste drugič za mučenike, mogoče kdo ve odgovor na to vprašanje?

Dokler nisi vsemogočen, je dnevno življenje sklepanje raznih kompromisov. Boljših in slabših. Zahod vsemogočen ni. Se lahko razširi le še na preostale belske države (Hrvaška, Srbija, Bosna, Makedonija, Albanija, Moldova ...), pa amen? Bo treba navsezadnje pustiti Turčijo zunaj, čeprav se jo je doslej podpiralo?

Po mojem bi na marsikaterem planetu v Vesolju, kjer navsezadnje pride do civilizacije lahko opazili razklano dominantno vrsto.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Tole postavljanje nekdanjih Sadamovih generalov je zelo podobno dogajanju pri rekonstrukciji Japonske po 2. svetovni vojni. Tam so najprej tudi nameravali postaviti drzavo "from scratch", pa so se vstrasli (americani, he, he) vedno mocnejsih komunistov. Kaj so naredili? Jakuze so obracunali s komunisti, Americani pa so na celo drzave postavili nekaj kjucnih ljudi iz prejsnjega, fasisticnega rezima, od katerih so nekateri celo ze cakali na sojenje zaradi njihovega delovanja v vojni. Ti so si seveda pri vzpostavitvi reda pomagali z jakuzami, ampak v parih letih je drzava dosegla stabilnost in se zacela gospodarsko razvijat. Ne verjamem, da si kdo danes upa trditi, da je Japonska neuspel projekt, pa je po drugi svetovni vojni izgledala prav tako obupno, kot Iraq danes. In v tem delovanju Amerov vidim prav zvesto sledenje precedanu po imenu "Rekonstrukcija Japonske". Seveda ima tole svoje slabe strani - jakuze so se danes mocan faktor Japonske druzbe, ampak overall pa ni tako slabo. Direkt iz diktature v demokracijo pa ne gre.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tarzan ::

Enkrat zgoraj sem že navedel mojo staro mamo, ki jo je iz nemškega lagerja rešila ameriška "imprialistična" vojska. Pa bom nadaljeval zgodbo v kontekstu "mučenja" vojaških ujetnikov.

Ko so ameriški vojaki rešili lageraše med katerimi so bili tudi Slovenci so najprej postrojili nemske vojaške ujetnike in jim ukazali, da zavihajo rokave. Tako so videli kateri Nemci imajo vtetovirano krvno skupino, kar so imeli samo pripadniki Waffen SS. Nato pa so pripadnike SS odpeljali in likvidirali.

Čez tri dni pa so ujeli tudi glavnega SS Lagerfuhrerja. Pripeljali so ga pred bivše lageraše in ga na njihovo veliko veselje javno ubesili.


No, po tej logiki so bili poboji belogardističnih kolaborantov več kot upravičeni? Verjetno se sam s sabo ne strinjaš.>:D

Jure

cirecire ::

Deadalus:
Arabci niso Japonci. Japonci so dosegli tak razcvet po 2. svet. vojni predvsem zato ker imajo najboljšo delavno etiko na svetu ter smisel za znanost in tehnologijo.

Arabci pa nimajo ne delavnih navad, ne zanimanja za znanost.

Ta "japonski" projekt v Iraku je že vnaprej obsojen na propad.

Olajuwon ::

barakuda: 1.) Sej sm napisal, da prvi država, ki je dobila demokracijo je UK:\ - druga država pa so ZDA
2.) Logično je da pred dvesto leti demokracija ni bila lih taka, kot jo to mi danes dojemamo (npr pravice črncev).
Sej tudi v Veliki britaniji, četudi je bila demokracija, največji (če ne odločilni) vpliv so imeli Kralj pa Lordi (zg. dom parlamenta)
Naj te opomnim, da Lordi niso bili izvoljeni, ampak funkcija je bila dedna. Tako, da ne mi ti zdaj z neko ceneno retoriko, češ
sej to dejansko ni bila demokracija... Je bila, samo taka oblika demokracije, kot jo poznamo danes, je rabila več desetletij
(stoletij), da se je izoblikovala. In če primerjamo demokracijo v ZDA še bliže nas naprimer 30 leta prejšnega stoletja - takrat črnci še vedno niso imel veliko pravic - kaj lahko povemo kaj se je dogajalo v Evropi..Nemčija, Rusija, Italija?
Pa te komunistične zvijače, čes da kakšna demokracija pa je bila v ZDA, češ glej črnci kako trpijo... Najprej je treba
pomesti pred svojim pragom in se pozanimat v času (ko v ZDA črnci niso meli pravic), kaj se je dogajalo pri nas
(avstroogrska, shs, pa da o jugoslaviji niti ne govorimo).
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Olajuwon ()

ginekolog ::

Je kje na netu cela verzija tega prispevka? Po možnosti necenzurirana ;) ? Lahko tudi P2P, smo kaj naj iščem? tx
Divers do it deeper.

cirecire ::

No, po tej logiki so bili poboji belogardističnih kolaborantov več kot upravičeni? Verjetno se sam s sabo ne strinjaš.

Tarzan:
Poboji belogardističnih kolaborantov bi bili povsem upravičeni, če bi jih izvedla npr. britanska ali pa ameriška vojska, ki sta v Nemčijo prinesli demokracijo.

Nikakor pa nimajo pravice likvididacije izvesti neki komunistični gverilci, ki so v Slovenijo prinesli komunistični totalitarizem in nato s terojem Sloveniji vladali 45 let.

Samo Slovenci nismo imeli te sreče, da bi belogrdiste pobili britanci ali pa američani tako kot so nekatere pripadnike Waffen SS v Nemčiji. Če bi imeli to srečo kot Nemci bi verjetno v EU vstopili že pred 20 leti, ne pa šele danes.

DavidJ ::

cirecire, hehehe, hehehe.

A poboji so bili leta '45, ko komunisti še niso bili tako umazani, v redu? Potem so pa postali napačni? Če te zdejle ustrelam, ne bom baraba, če se kasneje lepo obnašam?

>:D

Tole izživljanje na Iračanih, je eksces, ki si ga ne bi smeli privoščiti. Enaka svinjarija kot Guantanamo. Verjetno o inteligenci mučiteljev veliko pove tudi to, da so torturo slikali.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

cirecire ::

Davids:

Preberi še enkrat kar sem napisal. To kar mi ti repliciraš sploh nisem napisal.

Upam, da si samo površno bral. Drugače bi te lahko smatral za provokatorja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Daedalus ::

Lej cirecire, vnaprej obsojati nekaj na propad nima smisla, razen če ti to služi zgolj za propagiranje tvojega lastnega razmišljanja in/ali za propagiranje reštev, ki jih imaš za pravilne.
Jaz sem samo opozoril, da obstaja precej podobnosti med razvojem dogodkov v povojni Japonski in Iraku. Zaposlovanje nekdanjih generalov, ustanavljanje paravojaških enot, ki bi naj skrbele za red... Sicer je normalno, da je boljše uporabit ljudi, ki imajo izkušnje, kot pa uvajat tono zelencev. Ma pa to svoje slabe strani - na Japonskem iz tega izvira precejšen del politične moči jakuz. Odnos Arabcev do dela in znanosti se pa tudi lahko spremeni. Sej tudi Slovenci smo se po padcu komunizma mogli naučit delat, ne pa se na šihtu čohat po riti, pa gledat v luft...
Pa tudi nikjer ne piše, da morajo Iračani konkurirat Japoncem. Pač naj poskušajo v okviru svojim možnosti narediti največ.

Čas bo pa pokazal, kdo ma bolj prav... Meni je tale rešitev precej bolj všeč, ker se gre za postopno spreminjanje celotne držbe in razmerij v njej, ne pa za neko kvazirevolucijo, ki vodi v samo še večji kaos. Kar se je že zgodilo, zdaj pa se poskuša rešit, kar se rešit da...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Drug tak primer je Čile. Z Allendejevemi komunisti so obračunali precej trdo. Ampak bi bil Čile danes najrazvitejša država Južne Amerike s stabilno demokracijo, če ne bi zrušili levičarjem tako ljubega Allendeja?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cirecire ::

NE

Matev ::

a ni tko, da če američani osvobodijo iračane z bombnimi napadi, da imajo potem tudi avtomatsko pravico za mučenje njih

cirecire ::

Problem v Iraku je ta, da se zelo težko primerja z Japonsko ali s Čilom.

V Iraku bi ta stvar mogoče funkcionirala, če ne bi bil versko in etnično mešan.

Američani lahko v Faludži nastavijo sunitskega generala, ki dela red namesto njih. Samo tega generala ne bodo nikoli sprejeli Kurdi ali šiiti.

Zelo težko bodo američani dobili voditelja, ki bi lahko vladal celemu Iraku. Pa če ga bodo se bo slej koprej našel kakšen mučenik, ki se bo razstrelil in ubil tekšnega voditelja.

Barakuda1 ::

Pa te komunistične zvijače, čes da kakšna demokracija pa je bila v ZDA, češ glej črnci kako trpijo... Najprej je treba


:\

Ja kaj naj ti rečem. Zlgeda da si jasnovidec, ko tko suvereno trdiš, da sem komunist ( v kontekstu seveda, da ne bo replik ;) ) in da se poslužujem komunističnih zvijač. Hja, lahk ti sam rečem, da si slab oziroma porazno slab jasnovidec.
Men je komunizem že zdavnaj (marda celo prej kot tebi) tako ideološko kot tudi drugače šel na živce (pa žal tud na mojo exsistenco) tko da lepo ti mal umir konje s svojo ceneno retoriko in podtikanjem.

Kar se pa tiče ostalega pa takole.

V času pred 1 svetovno vojno je evropa tudi po tedanjih merilih bila za ZDA več kot vzor demokracije. Žal je prišlo tudi do anomalij (morda ravno zato, ker se je demokracija bolj spoštovala in opuštevala kot danes to priznamo. Da nemčija ne bi poznala demokracije in svobodnih volitev Dolfi tud slučajno ne bi prišel na oblast.
Takrat ko je za ZDA sužnjelastniški družbeni red predstavljal temelj ekonomije (predvsem na jugu) so jim morali evropajci pojasnit, da pa to tko ne gre.
Pa se ni komčalo (v ZDA) samo z državljansko vojno in odpravo suženjstva. Črnci so bili drugorazredni in segregirani tud po II. svetovni vojni.
Kako je bilo že tisto, ko črnci na podlagi zakonov niso smeli obiskovati vseh šol (Jug ZDA), pa hodit na iste avtobuse itd.
Da, aparthajd je bil v ZDA nekaj povsem normalnega tudi po II. svetovni vojni. Mi poveš v kateri državi zahodne evrope je bilo kaj podobnega.
Pa še bi lahko našteval, ampak nima smisla. Gremo preveč off topic.
Ampak preden me drugič spet obtožiš koministične manipulacije, raje dvakrat premisli. Nima smisla, da si žaljiv (pa čeprav samo do mene) če ti zmanjka argumentov.

Zdaj pa nazaj k izvorni temi prosim

Thomas ::

Zdej ko je Barakuda "povedal kako je", pa "nazaj na temo"!

>:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

al pa nazaj na veleumno ugotovitev te teme: ni važno a te ubijejo al ne, važno je KDO te ubije. ccc....
l'jga

Caligula ::

Sm ze pozabu kdo je prej tuki opraviceval amerisko izzivljanje nad ujetniki z pobojem tistih 4 americanov, ki so jih pol zazgali,..

Ameriski vojaki so ze v prvem mesecu okupacije lani poceli take stvari. Na Amnesty international so ze takrat na to opozarjali.
Tko, da je mogoce lazji razumet zakaj so ljudje popizdil nad Americani dol. In vojaski vrhovi VEDNO vejo za tovrstne zadeve sam pac prikrivajo dokler gre. Ce pa pride vn pa par folka zrtvujejo, da je javnost pomirjena pa da se kao distancirajo. Sam to se VEDNO dogaja kjer je voljska.

In ta take stvari nosi objektivno krivdo tudi vrhovni poveljnik vojske. Torej predsednik.

cirecire ::

Prosim samo ne tukaj Amnesty International citirat.

Amnesty International bo postala resna organizacija, ko se bo nehala ukvarjati s politiko in
se resno ukvrjala z človekovimi pravicami na Kubi, Iranu, Severni Koreji.....

Amnesty international postaja vse bolj podobna raznim antiglobalističnim skupinam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Gandalfar ::

cirecire: torej si je Amnesty zmislila dogodke, ki jih Caligula omenja?

Caligula ::

Ni vazn kaj je res-oni so levicarski skrajnezi!!! >:D :D

Cirecire, kaj se grejo Americani tam dol mi je cedalje manj jasno. Pa ZDA zarad marsicesa cenim sam tako skodo ZDA na vseh podrocjih, k jo je Bush naredu. To, da nimajo ZDA kot mediator, kot posredovalna sila,.. nobene kredibilnoti vec. To ni slabo sam za njih, to je slabo za cel planet.

Se, ce nebi blo res vse kar je res-a ni dost grozn ze to, da ves svet (populacija) meni, da je Bush laznjiv degeneriranc in skorumpirano prase!?!

To ni normalno in v zgodovini ZDA take situacije se ni blo. ZDA si ne morejo privoscit izgube "mehke" moci. Pa se jim to dogaja.
Kako naj zdaj "sirijo" demokracijo, ce jih ma ves svet za okupatorsko, zakone neupostevajoce, zavajajoce leglo jastrebov.

A je kdo vidu Tonight show?
Glejte ga dons (se prav jutr zjutri) ob 01:00 na CNNu.

Se je dobr norca delu ces kako bi lahk Bushevi administraciji ratal oznact folk k je PRO CHOICE (se prav za zakonitost splavov zensk) za teroriste >:D K tok radi kao vse kar je proti njim oznacujejo z nepatrioti pa teroristi :D

In glej ga zlomka, ... posnetek Busheve svetovalke v intervjuju k je rekla,... Mah ne povem vam-glejte Tonight show.
Huda zadeva za crknt. Skratka CNN po polnoci ob enih zjutri iz nedelje na ponedeljek.

Hudo zabavna zadeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

cirecire ::

Gandalfar:

Amnesty International je ideološko usmerjena organizacija, ki je že v času hladne vojne delovala pristransko in protizahodno. Dokler ta organizacija ne bo nehala ideološko obravnavati držav je za mene irelevantna.

Sicer pa se je Amnesty International v iraški vojni mogoče celo bolj kot z američani ukvarjala z britanci.

Po moje je tudi iz njihovega loga prišla tudi zadnja obtožba proti britanski vojski, ki naj bi maltretirali vojaške ujetnike. Sedaj pa se je izkazalo, da so te fotografije, ki naj bi obramenjevale britansko vojsko vejetno lažirane in posnete celo izven Iraka.
link

cirecire ::

Caligula:

Moram ti priznati, da mi ni čisto jasno o kateri TV oddaji govoriš. Kolikor je meni znano je oddaja Tonight show na programu NBC in ne CNN.

Sem gledal na spored CNN pa tam ni za jutri ob 01:00 na sporedu oddaje z takšnim imenom.

Če pa si mislil na tisto homuristično oddajo na NBC Tonight show with Jay Leno, kjer je bil gost George Bush ti pa moram reči, da je tam Bush izpadel zelo pozitivno. Še celo sam je povedal nekaj vicev na svoj račun.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Thomas ::

Pričakovati od vojakov, a bodo angeli, je nekoliko otročje. Oziroma, če bi imeli angele v vojski, potem bi bila to (še bolj) ranljiva vojska.

Seveda zlouporaba ujetnikov ni prav in ni dobra. Ampak skrajno iracionalno bi bilo, da bi sedaj zaradi nekaj prizadejane bolečine in ponižanja mudžahedinom popustili vsem "mirovnikom" tega sveta in "tako prenehali z okupacijo Iraka".

Če policaji prekoračijo svoja pooblastila, to seveda ni prav, ampak je obžalovanja vredna reč.

Da naj jih pa (policaje) potegnemo zato s cest, predlagajo samo zagovorniki divjaštva. Primitivizma. To je še en njihov slab izgovor. "Mučili so mudžahedine, zapustijo naj Irak!"

Traparija.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Caligula ::

Mislil sem daily show ne tonight show. Malo sem zasral.

Busha so verjetno cel teden pripravljali, sov ni v zivo pa celo armado PRovcev ga spremlja pa Tonight show je show na katerem vedno gosta prikazejo v lepi sliki.

V vsej zgodovini ne verjamem, da se je enkrat zgodilo, da bi pri Jay Lenu kakega gosta ocrnili.
Z gosti so pc politicno korektni. Sale na zacetku pa so nekaj drugega.

Pri Daily showu tudi.

Jst ::

Moja osebna definicija Amnesty International: globalna politična organizacija. Pričakovati nepristranskosti od Amnesty International je utopija. Kot vsaka organizacija ima tudi AI svoje cilje, ki so zelo politični. Kdor tega ne vidi je slepec ali pa slabovidnež. In kot vsaka politična organizacija si izbira pristranske načine, v tem pristranskem svetu.

Kar se pa tiče mučenja Iračanov, je pa zanimivo opazovati reakcije političnih organizacij. Dejstvo je, da se je mučenje in ubijanje v Iraku izvajalo desetletja. Politične organizacije to vodijo šele danes, ker jih je pač to voda na mlin. Dejstvo je, da kjer je vojska ni človekovih pravic. Kdo danes rine v ospredje te informacije?

Upam, da jim bo mogoče kaj uspelo. hehe
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Caligula ::

Pa koga briga motivacija. A ce bi demokrat povedal, da je videl kaj takega pac ni vazno, ker je proti republikancem?
Izzivljanje ne steje, ker so ga najprej prijavli Amnestyju.

Za vsako stvar, ki je proti necemu se lahko rece da je motivirana. IN za vecino se pac komopt rece, da je politicno motivirana.
In men AI ne pomen velik sam to ne spremeni dejstva, da se tam dol dogajajo svinjarije tko kot v vsaki vojni odgovoarja pa tisti, ki jo je zacel.

In oni zdej postavljajo na celo Iraskih cet Huseinovega generala. Isti clovek bo zdaj kao za njih vodil irasko vojsko.

Pazte to, da se bodo borili proti Sadamovim lojaliostom v Faludzi>:D

WTF!?!

In se vojaki so original iz Sadamove vojske.
To ni nc druzga k redistribucija lastnistva. Sam Sadamu so vzeli stvari.

Pac opica je hotla banano od druge opice.

Olajuwon ::

Dear barakuda:
Apartheid je bil v južnoafriški republiki in to do 15 let nazaj, kar je precej več kot ZDA:\
Samo kot vidiš, niso samo ZDA tiste, ki so bile diskriminatorne do črncev. Stvar je ta, da v državah, kjer je velika koncentracija črncev je bila do nedavnega država nasploh diskriminatorna do dotičnih oseb. A misliš, da pred 50 leti če bi bilo v sloveniji veliko črncev, misliš da ne bi ravnali isto? Jaz osebno mislim, da ja. In vseeno demokracija in rasna nestrpnost sta si nekoliko različna pojma. No ampak pustmo to, ker drugače bo ta najin boj šel v nedogled.
PS: Ej meni to ugaja če sm te užalil, to je bil moj namen:D Ne samo gre mi na živce, ko se če že ne drugače skuša ZDA diskreditirati s problemom črncev (Prilljubljena tema komunistov v času hladne vojne). Ampak jaz mislim, da če bi mi imeli močno črnsko manjšino, pred 50 leti, pri nas bi bilo isto. Sej v končni fazi, če vprašaš kakega starega v sloveniji, kaj meni o črncih, veš kaj lahko pričakuješ za odgovor.

Kar se tiče teme debate pa takole. V vojnem stanju ne moreš pričakovat, da bodo vojaki ravnali povsem zakonito. In če se mene vpraša Ameriška vojska je na pram drugih vojsk ZELO civilizirana. Fora je v tem, da nasprotniki ZDA, vsako njihovo napako jo ojačajo do onemoglosti, a noben ne omeni kaj počenja kitajska vojska naprimer.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Olajuwon ()

Barakuda1 ::

a noben ne omeni kaj počenja kitajska vojska naprimer.


:\

Ko bo tekla debata o kitajskih (ali pa katerihkoli drugih) vojakih in njihovem nehumanem in proticivilizacijskih ravnanjih, pričakujem ostro in brezkompromisno obsodbo tako vojakov kot njih predpostastavljenih in politikov, ki so ustvarili razmere, da počnejo nedopustna zverstva.
To kar me pa skrbi (najmanj kar me, me žalosti), pa je to, da se najdejo skupine in posamezniki, ki tudi v največjih zverstvih najdejo opravičil zanje, samo zato, ker gre za "NAŠE".


Trenutno se pogovarjamo pač o vojakih (koalicije) ZDA in VB.

Ob takšnem načinu razmišljanja se nujno vprašam.
Ali morda upravičeno ne pričakujem, da boš/boste med vshičenimi krvniki in mučitelji, če se vam le da priložnost.

Ko nekdo izjavi, da mu predstavlj užitek, žaliti sogovornika, se bojim, da nisem ravno dosti zgrešil bistva.

Skratka.

Nehumano, necivilizirano, zverinsko in sploh nečloveško ravnanje kogarkoli in kjerkoli je v prvi vrsti vsega obsojanja vredno. In prav malo mi je mar "čigav je".

MadMicka ::

No, dej pol povedat, do kdaj misl bit ameriška vojska v Iraku? Dokler bo potrebno? :D

Po celem svetu imajo razmetano svojo vojsko. In vojska je v zgodovini pomenila eno samo stvar: dominacijo. Zdej, zakaj bi npr. Arabci pristal na dominanto vlogo Američanov na njihov tleh? Že jaz osebno ne pristajam na to, da bi se po Sloveniji sprehajali ameriški vojaki. Lahko se EU vojaki, ker smo del EU, ne pa ameriški. Še toliko bolj se temu upirajo Arabci, in kaj sedaj? Jih je potrebno pobiti?

In nekdo je višje gor zapisal, da vse tiste, ki podtikajo bombe in pobijajo okupatorje takole bi človek reku zahrbtno, da jih je treba obravnavat kot teroriste in jih ustreliti? Mislm, kako pa se naj borijo? Naj se zberejo na enem polju, se vkopljejo in čakajo, da jih okupatorji pokoljejo iz zraka? Pa kje vam je zdrava pamet?

Thomas ::

S svojim jamrom, da hočejo njim, Arabcem Američani samo slabo, so (Arabci) okužili že lepo število EU levičarjev.

Skupaj se derejo traparije, v en glas.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"samostojna država" Irak (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
577231 (6063) Hayabusa
»

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
48329270 (17277) upirna
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348098 (28660) gfighter
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312480 (9641) Luka Percic
»

Iraq - Vietnam 21ega stoletja?

Oddelek: Problemi človeštva
432459 (1693) DavidJ

Več podobnih tem