» »

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja!

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja!

««
9 / 10
»»

Daedalus ::

Si za praktičen preizkus tvoje teorije o nesmiselnosti zakonov? Z veseljem najamem eno halo in not zaprem tebe pa še ene par ljudi in vas tam pustim nekaj časa. Seveda prej veselo poudarim, da tu zakonov ni, vse je dovoljeno. Pa me zanima, kako dolgo bo preteklo do prvega reševanja nesporazuma na nasilen način in kako dolgo do prve smrtne žrtve. Sej je bil izveden že en poskus na to temo. Film Das Experiment govori o tem. Malo pretiravajo, ampak posledice dejanskega poskusa bi bile iste, če ga ne bi pravočasno prekinili. Pa ne me narobe razumet - ne izzivam, ampak samo poskušam pokazat na problem tvoje izjave. Zakoni in regulacije so pomembni, imajo smisel je pa res, da se konstatno kršijo. Nikjer nisem trdil, da se ne. Ampak že same afere potrdijo smiselnost zakonov - kako bi bilo brez njih? Anarhija in to konkretna...

In sem delal 3 leta na različnih ravneh študentske politike tako da hudičevo dobro vem, kako je s predpisi in upoštevanjem le-teh. Saj če ni nadzora, ni upoštevanja. Takoj, ko se pa najde opozicija, pa ratajo predpisi še kako pomembni. Do te točke sami po sebi nimajo smisla, se strinjam, Saj nič nima samo po sebi smisel. Če te že zanima, v čem je problem v neupoštevanju predpisov (iz praktičnih izkušenj) - večina kršitev je dejansko nenamernih, izvirajo iz nepoznavanja zakonov. Nazadnje, ko sem naletel na tak hujši primer, bi zlahka tožil Upravno enoto Šmarje pri Jelšah, ko je en uradnik ravnal preveč po "lastni pameti," pa so mi nažalost v klubu to demokratično preprečili. O kakšni študentski organizaciji pa ne bi zgubljal besed. Kupijo nove prostore brez potrditve najvišjega organa te organizacije. Kaj se zgodi? Nič, ker folk nima pojma. Ker ne poznajo lastnega statuta. Ko je treba ukrepat pa so vsi tiho, ker noben ne upa ničesar rečti, ker se bojijo nekih fantomskih sankcij. Verjetno pa tud sam veš, koliko lahko en posameznik naredi... Zato sem spakiral kufre, pa šal. In lahko ti zagotovim, da vsega na denar, ki vrti svet ne moreš obesit. Tako stanje je seštevek raznih dejavnikov - tud denar, nepoznavanje zakonodaje, ubiranje bljižnic in navsezadnje konstantnega pomanjkanja nadzora. Evo, nobene teorije, vse tole izvira iz mojih izkušenj. Bo zdaj OK?

In izbruh afere ala Abu-Ghraib pa je potrditev, da ti zakoni očitno nekaj veljajo. Če ne bi, se nihče ne bi kaj dosti razburjal...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Ne Deadalus, ne študentska politika. To ni dovolj dobro. Vsaj državna politika.

Konkretneje MNZ ter MDDSZ. Tale področja "dobro" poznam. In marsikaj vidim ter tudi nekaj slišim. Od ljudi, ki nekaj pomenijo. Veš ni vse vedno na papirju. In stvari ki jih slišiš in vidiš ti dajo vedeti, da so zakoni morda res samo zato, da se ne zgodi "Das Experiment" v pravi luči. Ampak za to bi zadostovala že tista osnova vsega tega. Davna, zapisana v kamnu.:\

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

>Ne Deadalus, ne študentska politika. To ni dovolj dobro. Vsaj državna politika.

Brez skrbi, da je dovolj dobro. Že sama vrednost posla je zadosti visoka - letno okoli 3 milijarde tolarjev. In to je denar, ki izvira iz študentskega dela. Pol so tu še razni zavodi, nekatera podjetja, satelitske organizacije in interesi študentskih servisov, pa malo mafije (KŠCR recimo). Prava država v malem, z latnim proračunom, posli, z več stopnjami organiziranja, vplivnimi posamezniki, podkupovanjem, lastnimi aferami, tiskom, oddajami in vmešavanjem nekaterih političnih strank. S to razliko od države, da javnosti absolutno ne zanima, kaj se dogaja. Nikdar se še ni oglasil kak novinar (razen enega bednega poskusa Mladine in ene par lokalnih medijev). Pomoje najbližje, kot se da pridet državni politiki, vsaj dokler si študent. Seveda ti pa taka "lekcija" da mislit, kaj se dogaja na višjih nivojih. Sicer pa, dokler predpisi preprečujejo Das Experiment Live, že dobijo svoj smisel, ne? Pa to ni edino, kar preprečujejo. Zaprti krogi so pa vedno imeli ena svoja pravila in to se ne bo kmalu/nikol spremenilo. Pa če so to v Zgornjem Dupleku al pa na MNZ-ju...

Sicer sem pa off topic. Bo kr dovolj zaenkrat...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Jah sej to je to. To je podmladek in sodrga za moje pojme. To bi bilo potrebno vse ukiniti, ne pa da se očitovi sinkoti tam pripravljajo na igrice v malo večjem peskovniku. To ni nič resnega in ves denar ki gre tja je čista izguba.

Pač si takšnega mnenja. Da bo kdo mene prepričal v nasprotno kar mislim sedaj se bo moralo kaj spremeniti. Do takrat pa je za mene tako kot je.

Barakuda1 ::

Sicer sem pa off topic. Bo kr dovolj zaenkrat...


Res je off :|

Nazaj na on, drgač bo moj ekran spet "redeč" (vaš pa tud)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

EssEncE ::

DavidJ ::

Nočem odpirat nove teme, ker se praktično v vsaki v tem oddelku že pogovarjamo o Iraku.

Al Sadr za premirje

Kaj pravite? Se bo situacija počasi umirila?

Jaz mislim, da kaže čedalje boljš.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

jype ::

pa se v svojega priljubljenega boga si lahko verjel.

username:

Halo?? Ali Američani prepovedujejo verovanje v Alaha? Mislim, da ne. Kdor je pripadnik kake Sadamu neljube ločine islama, je pa v svojih verskih obredih mogoče še bolj svoboden zdaj kot prej.


Ce bi poznal Islam, bi vedel, da bo Alah pometel z ZDA.

Pa ne gre za to: mi smo imeli tovarisa Tita. Ko je umrl, ceprav je bil dejansko cisto navaden diktator (ok, imel je stil, to je treba priznat) so ljudje jokali. Zares. Ne zato ker bi jih sicer zaprla tajna policija, ampak zato, ker je bil to njihov bog. Pa njemu ni zobar z baterijo svetil po ustih na televiziji, tako kot Sadamu.

Bistvo je, da gre zdaj vecini Iracanov slabse kot prej tudi ce so zastonj dobili vsak svojo vilo s tremi bazeni in kaj jaz vem s cim se vse. ZDA so zanje okupator in nic kaj dosti drugega. Marionetna vlada pac ne preprica ljudi, ki so za finto ze slisali, ker so jo ZDA uporabile ze na toliko koncih sveta, da bi bilo cudno, ce se ne bi razvedelo.

Smesno, kako si upas primerjat Iracane z NSDAP in naciji, ko je vec kot ocitno, kdo je tukaj novodobni naci, ali pa mogoce kar kolonialna sila. Izvajajo die Endslösung der afrikanisches Frage, kot temu ne rece Thomas.

Daedalus ::

>Kaj pravite? Se bo situacija počasi umirila?

>Jaz mislim, da kaže čedalje boljš.

Al Sadr je pač bil od začetka mala riba in je želel pridobiti na vrednosti. Zdaj, ko mu je ratalo jasno, da mu je situacija, ki jo je zakuhal, zrasla čez glavo in da se lahko kaj kmalu znajde na listi za odstrel, obenem je pa pridobil na politični teži, pa se bo raje pogajal za vključitev v politični proces. Verjetno je s tem primarni cilj dosegel, je pa na obzorju mogoče slutiti precej konzervativno šiitsko stranko? Tole je IMHO, seveda, ker o situaciji razen tistega, kar preberem po raznih medijih, ne vem nič. Te informacije so pa bol tako-tako (selktivno odbrane in izbrane, da ne bi zvedeli kaj neprijetnega). V glavnem, pomojem bo legaliziral svoje početje in upal na podporo mladih in versko zagretih šiitov.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus ::

Jah meni je bilo čudno že to, da ga niso kar takoj odstrelili... Obenem pa so vsi mediji poročali, kako je Sadr small-time verski voditelj wannabe in je nepomemben. Samo zakaj bi pol sploh nekdo dovolil, da mu nekdo nepomemben povzroča tolko preglavic? Hja, odgovori bojo verjetno sledili čez par let, ko bo situacija stabilna... Mediji pa itak poročajo o tistem, kar jim dovolijo. Manjek informacij nas j*be, to je problem.

Glede statusa Sadra pa - če hočejo mir, ga bojo pustili na politično sceno. Drugače ne bo šlo, ker so v štartu čakali predolgo. Swašta, očitno bo treba počakat na konkretno analizo dogajanja0:)

No ja, eni so že začeli pisat. Priporočam:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Daedalus ::

Citat z zgornjega linka:
Also absent was the determination to face down political threats, as the case of Muqtada al-Sadr made painfully clear. Sadr, a radical young Shiite cleric, sought to fan and exploit anti-American, nationalist, and Islamist sentiments in a bid for power. Although he lacked the religious knowledge and authority of his father (who was assassinated in 1999) or of more senior and respected Shiite clerics, Sadr managed to build a following among disaffected, unemployed, and poorly educated young men in Iraq's cities. The coalition should have quickly developed a strategy to counter him and his al-Mahdi militia. Some Shiite leaders urged that Sadr be co-opted into the political process, while many moderate Shiites and CPA officials urged that he be dealt with through legal or military means. But the CPA did none of these things; instead, it prevaricated. In August 2003, the Iraqi Central Criminal Court issued arrest warrants for Sadr and 11 of his top henchmen (for the April 2003 murder of a moderate Shiite cleric, Ayatollah Majid al-Khoei). But the CPA kept the arrest warrants sealed, and over the subsequent months, as Sadr kept pushing, U.S. officials waited, warned, wavered, hesitated, and debated. Although coalition figures knew that Sadr's organization had to be put out of business before any kind of decent political order could arise in Iraq, the various plans drawn up to take him down were never executed, apparently because Washington decided that the risks were too great. The same administration that was bold enough to launch an unpopular war against Saddam blanched at the prospect of confronting a bully such as Sadr-even though he was reviled by the majority of the Shiite population and the religious establishment.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

Ker mamo vsi radi teorije zarote...

Al-Sadr - radikalna veja islama, zvabi amere v pat pozicijo. Isti čas gran ajatolah Al-Sistani, "zmerni" islamist (v primerjavi z Sadrom) v londunu na operaciji srca. Po končani operaciji pride narest red v Najaf. Mogoče (ampak res mogoče...ne pa nemogoče IMO) pa Sistani ni bil samo na "operaciji srca" v Londonu. Možno da so se tam sklepali kompromisi o ustanovi zmerne Islamske države Januarja po prvih demokratičnih volitvah, na katerih ima Sistani pravtako veliko možnosti za zmago.
Razlogi zato bi bili lahko: backup plan, če bush izgubi volitve; Abu graif incident; predvidena politična volja Sistanija in shiitov ko pridejo na ablast januarja; izogib islamski revoluciji podobni Iranski Islamski revoluciji 79', državljanski vojni in posledični izgubi in dviga cen nafte...




...namest da bi se gulu za izpit...

username ::

Ce bi poznal Islam, bi vedel, da bo Alah pometel z ZDA.
Jype, ne razumem, na kašen način je tale tvoj stavek povezan z mojim prispevkom, ki ga citiraš. Pa tudi sam po sebi je precej čuden. Kako bo alah pometel z ZDA? Dejansko, fizično, ali samo v glavah skrajnih muslimanov? Prosim razloži, kaj si pravzaprav hotel s tem stavkom povedati.

Bistvo je, da gre zdaj vecini Iracanov slabse kot prej tudi ce so zastonj dobili vsak svojo vilo s tremi bazeni
Upam da se zavedaš, da je tole povsem nelogično. Ne se brukat s takimi, no.

Smesno, kako si upas primerjat Iracane z NSDAP in naciji,
Seveda se jih upam. Pa še marsikoga drugega je upravičeno primerjati z nacizmom (ampak to bi bilo tukajle offtopic).

ko je vec kot ocitno, kdo je tukaj novodobni naci,
Meni pa ni tako zelo očitno. Me lahko razsvetliš in na uho prišepneš, kdo je ta sila zla?..
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

Vidim da ne razumes, ja.

Ce si Iracan, potem si preprican, da je Sadam fejst poba. Ker je "nas". Malo te skrbi, ker je diktator, ampak ne prevec. Propaganda pac ni bila slaba in vecina Iracanov ni mislila nic slabega o Sadamu. Mogoce si niso upali.

Ti ne znas logicno razmisljat, zato se ti zdi vila s tremi bazeni fajn. Povprecnemu mormonu se zdi taka rec odvratna. Povprecnemu muslimanu se zdijo ZDA os zla. Mesanica pornografije in kriminala, zacinjene z znanstvenimi raziskavami po drobovju najbolj svetih reci. Ja, Alah bo z ZDA pometel v glavah nekaterih muslimanov, ampak to je ze brez dejstva, da so ZDA Irak okupirale dovolj dober razlog, da zacnes gverilsko vojno proti njim. Ker so okupatorji, je to zgolj samoumevno.

Iracane veliko lazje primerjas z Jugoslovani po drugi svetovni vojni. Etnicno pisan narod, stlacen v isto drzavo in pod groznjo kdove kaksnega mucenja, ki zivi v razmeroma mirni drzavi, ker imajo diktatorja. Se ti to ne zdi podobno temu, kar smo imeli mi 1950-80?

Ja, reci se zapletejo, ker je regija nestabilna, nikakor pa Irak ni poskusal kolonizirat niti sosedov, kaj sele polovico sveta (kot to danes pocne ZDA in so vcasih poceli Nemci).

Primer 1: "Zaradi zidov je nas narod ogrozen! Znebili se jih bomo!"

Primer 2: "Zaradi muslimanov je nas narod ogrozen! Znebili se jih bomo! Ker so teroristi!"

Kaj ti ni jasno? Ce se te da nategnit s takim marketinskim trikom, potem ti prodam sto plasticnih smetisnic. Ziher ti bodo prisle prav, ker imas rad cistoco!

username ::

Ce se te da nategnit s takim marketinskim trikom, potem ti prodam sto plasticnih smetisnic.
Ne potrebujem, hvala. Raje uporabljam električni sesalnik za prah - za razliko od nekaterih nočem živeti kot leta 1950 ali še prej...

Ce si Iracan, potem si preprican, da je Sadam fejst poba.
Me prav zanima, koliko je res bilo takih. No mogoče veliko.

Ampak tudi Nemci so bili najbrž (vsaj do cca 1942-43) večinoma prepričani, da je Hitler "fejst poba". Potemtakem bi ga morali zavezniki pustiti lepo pri miru in reči "pardon, Adolf, ti kar delaj tako kot se tebi zdi prav." ?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Daedalus ::

>Ja, reci se zapletejo, ker je regija nestabilna, nikakor pa Irak ni poskusal kolonizirat niti sosedov, kaj sele polovico sveta (kot to danes pocne ZDA in so vcasih poceli Nemci).

Lepo te prosim no. Zakaj pa misliš, da je prišlo do prve zalivske vojne? Pa zakaj so bile kasneje uvedene sankcije proti Iraku? Iraški napad na Kuwait je bil razlog... In ja Saddam je mel svoje sanje o združitvi Arabskega polotoka pod njegovim vodstvom. Samo da ni bil nikol tako močn, da bi to uresničil...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

Ce si Iracan, potem si preprican, da je Sadam fejst poba. Ker je "nas". Malo te skrbi, ker je diktator, ampak ne prevec


Še posebej iraški olimpijci. Ti so pravl kolk je sadam fejst poba, ne?

LINK o tem, kako se imajo iračani slabš kot prej...


Moderatotji loh kdaj opozorite klovne, da ene zadeve niti smešne niso, kaj šele primerne za objavt. In fant se dejansko dela norca iz iraških mučenikov. Mogoče nenamerno, ampak se.

drejc ::

Ker velja vsesplošno prepričanje da so Abu graib incidenta sposobni le ameriški vojaki postam naslednji link.

Pravi obraz vojske Združenih Narodov (Washington Times)


Se ena na to temo.

EssEncE ::

V tole ljudi prisilijo težke razmere, zaradi tlačenja, kajne levičarji?:)

Samo za kamero pa očitno imajo. Le kako to? Za streznitev le poglejte kaj snemajo.

edit by perci: link pobrisan - vnaprej te pa opozarjam, da se umiri s takimi linki - so najmanj neokusni - tut rtvslo ni predvajala tistega famoznega obglavljenja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

DavidJ ::

Naslednjič prilimaj vsaj majhno opozorilo spredaj, ali ne linkaj takšnih strani.

;(
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Jst ::

Zob za zob, glavo za glavo ... za mrtvo zabavo!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

jype ::

Vam bom ze dal streznitev.

drejc: mucenje je pac neizogibno, ce okupiras drzavo.

essence: "kajne levicarji?" naj bi pomenilo, da tisti, ki ne verjamemo v boljsi jutri pod novodobnim ameriskim kolonializmom, take reci odobravamo?

drejc: Iraski olimpijci se imajo fino? Res fino, saj se imajo tudi tisti, ki so od vojne v Iraku zasluzili. Marsikdo pa se ima slabse [pozor: ne po mojem mnenju, ampak po njegovem lastnem]. Poleg tega si kar preskocil 20 let Iraske zgodovine, med katero so Iracani izgubili tisto, kar Americanom predstavlja "american dream".

Daedalus: do prve zalivske vojne je prislo zato. Ni kratka zgodba, pa se to je neizmerno kratek povzetek tega, kar se je dogajalo, tako da ne poenostavljaj, ce me hoces prositi, naj se zresnim. Poleg tega do prve zalivske vojne ne bi prislo, ce bi Irak zasedel neko pokrajino in to ne bi vplivalo na svetovni naftni trg. Ce kdo o tem dvomi, je naiven in naj pogleda temo o Darfurju in se vprasa zakaj nihce ne gre preprecevat genocida tja, ce jim je toliko do demokracije in spostovanja clovekovih pravic. Irak so seveda osvobodili tocno zato ker ima zelo slab dosje kar se tice clovekovih pravic, nobena od administracij drzav, ki so se podale okupirat Irak ni imela nikakrsnih gospodarskih in stratesko politicnih ciljev, samo trpljenje Iracanov pod Sadamom jim je slo v nos. Aja, pa ker bi jim levicarski skrajnezi na podlagi takih razlogov za okupacijo prisli vsak dan protestirat proti vojni, so se izmislili da hoce Sadam okupirat ali pa vsaj zastrupit celotno severno Ameriko, Evropo, Bliznji vzhod in Japonsko.

Zagotovo tudi ne veste veliko o zgodovini Nemcije pred drugo svetovno vojno, ce mislite, da so ljudje mislili, da je Hitler fejst poba. Nemcija za razliko od Iraka pred zacetkom 2. svetovne vojne ni prejemala vojaske pomoci od tedanjih velesil (ZDA, Anglija, Francija), je pa okupirala nekatere pokrajine, s podobnimi zunanjepoliticnimi izgovori kot je Irak zasedel Kuvajt. Pa jim ni nihce grozil, ker tiste pokrajine niso bile stratesko zanimive zanje. Pobijanje politicnih nasprotnikov se sploh ni imenovalo tako, ker se ni pobijalo le politicnih nasprotnikov. Spomniti se boste morali, da so imeli volilni listici na nemskih volitvah v 30 letih serijske stevilke in da so tisti, ki so volili narobe, obicajno koncali v taboriscih. Veliko bolj kot Iraku se mi tak scenarij zdi podoben zadnjim volitvam v Zdruzenih Drzavah, kjer so se volitve zaradi elektronskih volilnih sistemov, ki niso imeli NIKAKRSNEGA mehanizma za preverjanje stevila glasov, kar nenadoma obrnile v prid GWB. GWB potem najprej rece "ZDA se ne bodo vec vmesavale v tuje zadeve, boli nas za cel svet, naj se pokoljejo med sabo", potem mu recejo "Jutri bodo teroristi napadli tako da bodo ugrabili potniska letala", cez slabi dve leti pa bush rece "Okupirali smo dve drzavi in ko jih bomo kolonizirali, bomo napadli naslednjo, samo nismo se se odlocili katero, v vojni proti terorizmu".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

sparklyslo ::

Američani delajo hude svinjarije, samo da jih oni probajo zakriti, "teroristi" pa jih prikažejo.

V vietnamski vojni je en velik primer pokol približno 500 civilistov, v glavnem otrok in žensk.

klik

Ko sem bil v Vietnamu sem si med drugim v muzejih ogledal ameriška herojstva in povem vam, da gre človeku na bruhanje, ko vidi vso to ameriško demokracijo.

jype ::

Ja, ampak to se danes vec ne dogaja.

Razen vcasih.

Ali pa mogoce vsak dan?

Keyser Soze ::

Koliko vas je služilo vojaški rok ali kakor koli imelo stik z vojsko in njihovim načinom življenja?

Jaz se ne čudim, da prihaja do takšnih stvari. To je popolnoma normalno za tak stil življenja in takšne ljudi. Zato pa vedno pravim, da ni vojska primerna za takšno pošiljanje naokoli in razne mirovne misije. Ampak boljšega pač nimamo. Se pa res splača prej pomislit in po kakšni drugi poti to speljat, ker je ponavadi neprimerno ceneje in hitreje.

Ni pa vedno v interesu ostalih lobijev takšen način. In je vojna "vedno dobrodošla".

P.S.: Samo nekateri ljudje ne vedo, da obstajajo drugačne metode kot vojna. In potem iščejo rešitev samo s tem sredstvom. Kajneda?:\

jype ::

Tako je. Nihce ne obsoja ameriskih vojakov, ce opravljajo svojo umazano dolznost. Obsojamo samo tiste, ki so za situacijo vsaj deloma odgovorni. Mednje spadajo tako Sadam (& co.) in Arafat (& co.), kot tudi Bush (& co.), Sharon (& co.) in Blair (& co.).

Pac niso ubrali najbolj zdrave poti, ki bi jo lahko. In ker ceno placuje cel svet, lahko komot pizdimo ceznje, ker si to zasluzijo. Vsi po vrsti.

Oborozene vstaje pac ne moremo organizirat, ker vemo, da nismo sposobni manj krvavo odreagirat, kot to pocnejo drugi, ampak iz zgodovine smo se tudi naucili, da to ni resitev.

Muslimansko mucenje gor ali dol, zid okoli Gaze zagotovo ni pomagal tistim v dveh avtobusih, ki sta zdaj enkrat eksplodirala v Izraelu. Me zanima koliko mrtvih bodo nasteli, ko bodo prisli do ugotovitve da se represija te vrste pac ne izplaca (kot je to v preteklosti ze ugotovil marsikdo, ki se je spopadal s podobnim problemom).

drejc ::

Marsikdo pa se ima slabse [pozor: ne po mojem mnenju, ampak po njegovem lastnem].


Sadamovi kolaboranti in ostala sodrga, k so nalimani na igralne karte ameriške vojske.

Še kdo?

Thomas ::

> zid okoli Gaze zagotovo ni pomagal tistim v dveh avtobusih

Če bi bil jest namesto Šarona, bi pošteno opral glave tistim, ki so dopustili infiltracijo. Odgovornim za stražo, za (prepočasno?) graditev zidu in pač vsakemu tstih.

Izraelci bi se morali naučiti, da če niso pozorni, se jim zgodi nesreča. Že od Egiptovskega napada na Sinaj.

Upam, da so se vsaj zdaj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

jype ::

Thomas je naiven :)

Ti res pricakujes, da se tvoj cilj lahko doseze drugace kot z genocidom? Dokler bo kdo ostal v Gazi, bo imel po njegovem mnenju dober razlog razstreliti se nekje kjer je veliko Izraelcev. To je cisto enako dober razlog kot so imeli Nacisti dober razlog eksterminirat zidovsko prebivalstvo, ampak tega razloga jim ne odvzames tako, da jih zabetoniras. Se vedno ga imajo in vedno so en korak pred tabo, ce si ti v defenzivi. Nikoli ne mores vedet, kako in kje bodo prelili tvojo kri, zato si prakticno nesposoben take reci prepreciti. In ce mislis da ni res, potem lahko zacnes streljat na lastne strazarje. Zaradi nesposobnosti in v opozorilo drugim lastnim strazarjem, ki slabo opravljajo svoje delo. Koncno dobis prestraseno druzbo, ki ima doma polno avtomatskega orozja in debele resetke na oknih in vratih. Some freedom, huh?

Upaj, da ne bo nasa drzava prevec simpatizirala ali celo podpirala Izrael. Danes je izdelava umazane bombe dostopna vsakomur, ki je dovolj nor, da bi jo rad naredil, in ker mu jo je tezko odpeljat v ZDA, jo bo sprozil tule, v Evropi. No, najbrz ne, najbrz jo bo kljub vsem varnostnim ukrepom sprozil v srediscu velikega ameriskega mesta, podobno kot se je zgodilo na 9/11.

jype ::

drejc: Vsi, ki se jim zdi ameriska okupacija Iraka hudicevo delo, ker so tako prebrali v svoji sveti knjigi?

In ko pridejo v svobodni tisk novice o mucenju nedolznih Iracanov postane okupacija moteca za vec kot 90% prebivalstva, o tem sem ne le preprican, ampak lahko tudi pokazem podobne primere iz preteklosti:

Vietnamci se v severnem Vietnamu niso imeli najlepse, a vseeno so se borili proti okupatorju z neverjetno disciplino. Prebegov je bilo tako malo, da je bilo Americane strah, ker niso vedeli, kaj delajo narobe.

Nemci, kljub dejstvu, da so sami vedeli, da so neusmiljeni okupatorji, so se proti zaveznikom borili z neverjetno disciplino. Zakaj neki?

Severni Korejci, kljub temu da v 21. stoletju se vedno trpijo lakoto, so se pripravljeni boriti proti ZDA, ce samo pomigajo s prstom. Tezko, ker nimajo s cim, a motivirani so (ce dvomis v to potem se ti splaca jit potovat v S. Korejo ali prebrat kaksen potopis cloveka, ki je bil tam).

Ja, vedno ostanejo intelektualci, ki se zavedajo, da jim gre bolje. A custva niso vedno podrejena razumu in tako in tako je intelektualcev v "tretjem svetu" premalo, da bi se poznalo. Propaganda ZDA o tem kako gre Iraku fino (na katero je nekdo dal link) je pa vec kot smesna. Zaljiva je. Za vse Iracane, ki si bodo dobro zapomnili, koga morajo sovraziti.

Thomas ::

Sprašujem se, so množice skeptikov do Zahoda na samem Zahodu njegova moč, ali njegova šibkost?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Oboje. Masa s svojim momentom vedno daje vecjo stabilnost celemu telesu.

Radikalne resitve so lahko zelo uspesne ali katastrofalno napacne. Zato se jih, ce ne moremo na podlagi zelo trdnih dokazov izkljuciti moznosti katastrofe, raje izogibamo.

Vsi genocidi v preteklosti so se izkazali za katastrofalno napacne resitve. Prav tako vsi poskusi uporabe vojaske sile niso prinesli rezultatov, ki bi jih zeleli, zato se je smotrno vprasat, ce je to sploh pravi nacin za obvladovanje danasnje situacije. Mogoce je, ampak dokler nismo dali moznosti se drugim nacinom, tega ne moremo vedeti.

(Nismo. ZDA niso pocakale, ko so inspektorji UN prosili za vec casa, ceprav Irak ni ZDA v nobenem pogledu ogrozal, ever.)

octane ::

Sicer nevem koliko se vas tukaj ukvarja s športom, jaz recimo treniram enega trikrat na teden, ampak vseeno, za tiste, ki so spremljali olimpijske igre se mogoče tudi splača pogledat nekatere ''naprave'' (če temu sploh lahko tako rečemo), ki jih je za ''izboljšanje rezultatov'' svojih športnikov uporabljal iraški olimpijski komite pa potem vi meni recite kdo je tukaj nor(?):

Naprava 1:
če plavalec ni dosegel željenega rezultata so ga vklenili v tole (link spodaj) in vrgli v bazen da se ''nauči plavati'', ostale športnike pa so tako vklenjene segrevali (stvar je narejena iz kovine):

Fotografija
Naprava 2:
boksarji in dvigovalci uteži so za neuspešen rezultat ''preizkusili'' stiskalnico za prste (po takih poškodbah je seveda njihovih karier bilo konec):

Fotografija
Naprava 3:
če ni bilo zlate medalje je sledilo zapiranje v tale (dva linka spodaj) kovinski zabojnik z bodicami na notranji strani (če je kdo to preživel je v najboljšem primeru postal invalid):

Foto1
Foto2

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: octane ()

username ::

Vietnamci se v severnem Vietnamu niso imeli najlepse, a vseeno so se borili proti okupatorju z neverjetno disciplino.
V Severnem Vietnamu ni bilo okupatorja. Razen če si hotel reči, da so se borili proti okupaciji s strani lastnega režima. Kar pa verjetno nisi hotel reči (in tudi dejansko se niso borili proti režimu). Na nek način so bili leta 1975 potem okupatorji ravno Severnovietnamci (ki so z vojsko vdrli v Južni Vietnam). Malo kasneje pa so bili Vietnamci okupatorji v Kambodži.

Mnogi vaščani v Južnem Vietnamu so pa med vojno pogosto precej najebali. Vietkongovci so prišli in pobrali hrano ter novačili mlade moške in naredili skrivališča orožja. Če so bili vaščani za, v redu, sicer pa so naredili hudo štalo (ali če je iz dotične vasi veliko fantov služilo v regularni južnovietnamski vojski). Ker so se v vaseh torej pogosto skrivali vietkongovci (ki so se ponavadi povabili kar sami), so občasno pizdarijo žal naredili tudi južnovietnamski ali ameriški vojaki. Bi bilo zanimivo vedeti, kdo je bolj pogosto haral in delal večje pizdarije (vietkong ali vladna/US armada).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Thomas ::

Nor je vsak, ki še brani Sadama in njegove pomagače.

Norih je pa ogromno, to pa tudi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

octane: in zato da smo premagali iraski olimpijski komite smo pobili 10.000+ Iracanov? Ne ga srat.

Ne, ni humano in ne opravicujem takega pocetja. Kaj bi ti naredil takemu komiteju? Prepovedal drzavi nastope na igrah, jasno, ne pa zasedel drzave, ki jo komite predstavlja.

jype ::

username: ja, prav imas. Ne vem ce bi bilo zanimivo vedeti kdo je delal vecje pizdarije, ker so kar dobro tekmovali na obeh straneh. Hotel sem rect da so se Vietnamci disciplinirano borili proti Americanom, ceprav so bili ti po svojem prepricanju osvoboditelji. Tezko je rect, kdo je kaj okupiral, ampak situacija je bila verjetno podobna tej, ko se je Slovenija osamosvajala (samo da nam niso prisli pomagat). A ni ravno ta teden Milosevic povedal, da so se v Sloveniji neki oborozeni teroristi spravili na Jugoslovansko Ljudsko Armado (tako on temu se vedno rece)?

Takih in drugacnih zgodb je vse polno, ampak kar sem hotel povedat, je upam da jasno: Ljudem se ne mores prikupit tako, da prides s pusko v eni in rozicami v drugi roki, potem pa izmenicno streljas nanje in jim mahas z rozicami (kar je zelo podobno temu, kar se grejo danes v Iraku "osvoboditelji").

Keyser Soze ::

Eno vprašanje: Od kje vam to z olimpijskimi športi v Iraku. Zadnje čase sem bolj kot ne odrezan od sveta. A je blo kaj aktualnega na "športnem" področju.

Glede zida pa... Zid je rešitev. Ampak samo delna. Nemogoče je popolnoma prekinit povezavo z ostalim svetom. Svoje ali druge države. Utopija, ki ji verjamejo naivni (to so tiste ovce o katerih sem govoril). Lepa politična poteza, ki bo prepričala kar zajeten kupček volilcev. Ampak problem pa še vedno ostaja. Nedotaknjen.

Kdor verjame v zid pomoje verjame tudi v zlata jajca iz navadne kure.

username ::

zid okoli Gaze zagotovo ni pomagal tistim v dveh avtobusih, ki sta zdaj enkrat eksplodirala v Izraelu. Me zanima koliko mrtvih bodo nasteli, ko bodo prisli do ugotovitve da se represija te vrste pac ne izplaca
Se zid res ne splača? Sicer ne sledim zelo pozorno, ampak včerajšnji napad je bil menda prvi večji po daljšem času (pol leta). Sicer pa ravno na tistem delu Izraela (kjer je bil napad), menda zid še ni zgrajen:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3617932.stm

(en odstavek iz zgoraj linkanega članka:)
"If there was a fence in that area, it would have been much harder to get into Beersheba from Hebron," Mr Gissin is quoted as saying to the AFP news agency.

Sicer je to povedal Sharonov spokesman, ampak ni nujno da ni res. Ne bom čakal, da glede tega izvem mnenje "nepristranske" naše Barbare Šurk.

Zid okoli Gaze res ni pomagal žrtvam iz Beershebe - ker ga pri Beershebi pač še ni...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Keyser Soze ::

Ne ne, jaz mislim, da je MOSAD malo premalo aktiven na tem področju. Oni bi s temeljitim delom pripomogli več kot dva zidova. Samo vojaška industrija v Izraelu je močnejša kot tista v ZDA. Kar so včasih govorili o Šparti, bi danes lahko rekli za Izrael.

Thomas ::

> Zid okoli Gaze res ni pomagal žrtvam iz Beershebe - ker ga pri Beershebi pač še ni...

Ja ... prepočasi ga gradijo, edino to je problem. Tko da ni komu prati glave, le pospešiti gradnjo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

Zgodba se počasi končuje. Prvi izmed obtoženih sadistov bo prestajal osem mesecev v zaporu.

washingtonpost.com
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

mlamat ::

Tole spodaj si preberite:


We got around to the subject of war again and I said that, contrary to his attitude, I did not think that the common people are very thankful for leaders who bring them war and destruction.

"Why, of course, the people don't want war," Goering shrugged. "Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece. Naturally, the common people don't want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship."

"There is one difference," I pointed out. "In a democracy the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars."

"Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country."

Gustave Gilbert, an intelligence officer, interviewed Hermann Goering at Nuremberg on 18th April, 1946.

||_^_|| ::

Vojna v Iraku je do zdej prnesla:

- Spoznanje da v Iraku ni nobenga orožja za množično uničevanje
- Svinjsko drago nafto
- Nestabilno državo
- Mrtve ameriške in še čigave vojake
- Mrtve civiliste
- Prvovrstne posnetke o obglavljanju ljudi
- Strmoglavljenje Sadama

A sm kej pozabu?

Thomas ::

Si pozabu. Strmoglavljenje Arabskega Hitlerje. Bolj Musolinija s Hitlerjevim karakterjem. Arabski Hitler je bil Naser. Pa vseeno.

Pozabu si, da se Irak zdaj vseeno razvija, da umirajo kot Turki na cestah, prej so pa bolj.

Pozabu si, da to pomeni morebitno boljšo perspektivo kot je diktatura, za vsaj pol milijarde judi.

Ti ne pozabiš samo na spolno vzgojo v nobenem postu. Sicer ponavadi bistvo zgrešiš.

Jst ::

||_^_|| je pozabil še to, da so v Saddamovem zasliševanju zvedeli, da je imel v mislih Iran ne pa Ameriko, kot je trobil Bush dobre dve leti nazaj.

Pa KDO sploh še verjame Bushevi administraciji???

Popolnoma vsi razlogi za vojno, ki so bili podani takrat, so se izkazali za lažne, ponarejene.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Thomas: 20 miljovnov prebivalcev je zate pol miljarde?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

Ne, mislim Arabijo in njej bratske države. Tam živi pol milijarde ljudi, in če v Iraku uspe (magari nekoliko čudna) demokracija, je upanje tudi za ostale.

Če ne bo, se bodo še naprej šli na noter skorumpirane in krvave diktature v revščini, na ven pa podtikanje bomb, iskanje azilov, ustanavljanje celic Alkajde po Evropi ...

Jst ::

Ti si napisal, da je demokracija v glavah prebivalcev, ne pa v vrhu vladanja. S tem se popolnoma strinjam.

Vendar sam sebe zanikaš, ko praviš, da je to "prava pot" demokratizacije diktature. Saddam je dan pred uradnim napadom izjavil, da predaja oblast okupatorjem. Ampak ne. Treba bombandirati neke vasi, kjer je kao WDM, kjer so kao celice Al Kajde, kjer je kao Osama bin Laden. Vprašaj se, zakaj ravno Irak. Zakaj ne kakšna druga arabska država?

Sicer pa ZDA ni ostal niti en razlog več, zakaj so šli v vojno. Niti en.

Na kakšni podlagi potemtakem še lahko verjameš neki državi? Samo to me zanima.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

> Saddam je dan pred uradnim napadom izjavil, da predaja oblast okupatorjem.

Od kod pa ta mit prihaja?

> Na kakšni podlagi potemtakem še lahko verjameš neki državi?

Sej jim nimam kej verjet. A se strinjam z njihovo akcijo ali pa se ne. V primeru Iraka se. Kako so oni lagali, se delali važne, grdo gledali ... to me pač _ne_ zanima. Majhne grehe odpuščam brez problema, velikih pač ne. Življenje Sadama od pobega iz Tikrita naprej je bil en sam morilski pohod. Zdej če ga je šerif ustrelu, me ne zanima kako šerif grdo preklinja, kako svoje policijske kripe nikoli ne opere ipd.

Zastopiš?
««
9 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"samostojna država" Irak (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
577236 (6068) Hayabusa
»

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
48329274 (17281) upirna
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348114 (28676) gfighter
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312482 (9643) Luka Percic
»

Iraq - Vietnam 21ega stoletja?

Oddelek: Problemi človeštva
432460 (1694) DavidJ

Več podobnih tem