Forum » Loža » Domača pica
Domača pica
Dimnik ::
Korenje, s te potice na sliki, bi naredil glih pravo debelino, če bi jo raztegnil po celem pekaču...
korenje3 ::
hm ok. 2mm je očitno preveč.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
lejko0 ::
Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?
Za pravo neapeljsko pico se priporočajo samo San Marzano, ki jih pa v Sloveniji ni možno dobit oz jih je možno, vendar na konzervah niso oglaševani kot taki. Sicer bi bila cena zaradi geografske zaščite precej višja (v coolhousu imajo ene, ampak je cena odbita). Kaj je najboljši približek? Valfruta, hofer, spar, lidl, mutti pelati?
Za pravo neapeljsko pico se priporočajo samo San Marzano, ki jih pa v Sloveniji ni možno dobit oz jih je možno, vendar na konzervah niso oglaševani kot taki. Sicer bi bila cena zaradi geografske zaščite precej višja (v coolhousu imajo ene, ampak je cena odbita). Kaj je najboljši približek? Valfruta, hofer, spar, lidl, mutti pelati?
matobeli ::
kaj pa je fora različnih pelatov? Okus paradajza, kislost?
Razen tega seveda da so eni požegnani s strani piške policije.
Razen tega seveda da so eni požegnani s strani piške policije.
WhiteAngel ::
Jaz zmečem sestavine kar v kruhomat na hitro peko program in po 9 minutah, ko neha mesti in želi pečti, mu testo ukradem ven. Sestavine: 350ml mlačne vode, 530g krušne moke, žlička soli, vrečkica suhega kvasa, krog olja. Potem raztegnem v pleh na peki papir, gor namečem paradižnikovo mezgo, šunko/suho salamo, sir in dam takoj pečti. Pečem na največ, kar peč da - 300° z obeh strani in ventilatorjem. Po 7 minutah vzamem ven in voila.
Matek ::
kaj pa je fora različnih pelatov? Okus paradajza, kislost?Ni neke strašne fore, pač tipična fašistična scena z geografskimi zaščitami. Mogoče je stvar koristna za specifične izdelke, pri katerih imamo kompleksen proizvodni proces, ki se ga ne da enostavno replicirati drugje. V tem smislu je dobro imeti neko garancijo, da te ne nategnejo. Ampak roko na srce - marsikje na svetu lahko zraste dober paradajz, tudi pri nas. Jaz nisem nikoli okusil neke strašanske razlike, pa sem dostikrat probal, tako doma kot v piceriji.
Razen tega seveda da so eni požegnani s strani piške policije.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
genesiss ::
Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?
Za pravo neapeljsko pico se priporočajo samo San Marzano, ki jih pa v Sloveniji ni možno dobit oz jih je možno, vendar na konzervah niso oglaševani kot taki. Sicer bi bila cena zaradi geografske zaščite precej višja (v coolhousu imajo ene, ampak je cena odbita). Kaj je najboljši približek? Valfruta, hofer, spar, lidl, mutti pelati?
San Marzano se dobi tu: https://goo.gl/maps/fwa5ScxkiidWRL1G7
Prodajalnico imajo tudi na Ljubljanski tržnici, včasih se pa dobijo tudi v Maxi-ju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
Klamzi ::
Kakšne pelate pa uporabljate (vprašanje za tiste, ki uporabljajo pelate in ne passate ipd)?
Mutti, katere le malenkost začinim z origanom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klamzi ()
korenje3 ::
Ta mutti pulpa je zanič.
Natureta je popolnoma na drugem nivoju. Je tako dobra da jo lahko ješ surovo.
http://natureta.si/izdelki/omake/omaka-...
Danes probal z moko 850 fino.
(+ ne se ozirat na tisti kamen, ker je zanič)
Natureta je popolnoma na drugem nivoju. Je tako dobra da jo lahko ješ surovo.
http://natureta.si/izdelki/omake/omaka-...
Danes probal z moko 850 fino.
(+ ne se ozirat na tisti kamen, ker je zanič)
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
Kvinta ::
Kupi ono drugo Mutti ,ko so celi pelati not pa pol sam zmiksaš to jaz uporablam že od pamtiveka pa nikol razočaran ...... v te že vnaprej prpravljene ti lahko zmešajo not karkoli
c3p0 ::
San Marzano se dobi tu: https://goo.gl/maps/fwa5ScxkiidWRL1G7
Lani jih je imel en čas hofer, nekje 1.5€ na piksno mutti velikosti, mislim da 400g. Letos pa celo delam San Marzano sadike. Bomo videli kaj zraste. Kak purist bo seveda rekel, da to ni isto in da rastlina rabi še vulkansko zemljo iz okolice Vezuva, ali kaj podobnega :)
Kupi ono drugo Mutti ,ko so celi pelati not pa pol sam zmiksaš to jaz uporablam že od pamtiveka pa nikol razočaran ...... v te že vnaprej prpravljene ti lahko zmešajo not karkoli
Tako je boljše, ja. Malenkost spasiraš, dosoliš in je ready.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
harvey ::
San Marzano se dobi tu: https://goo.gl/maps/fwa5ScxkiidWRL1G7
Lani jih je imel en čas hofer, nekje 1.5€ na piksno mutti velikosti, mislim da 400g. Letos pa celo delam San Marzano sadike. Bomo videli kaj zraste. Kak purist bo seveda rekel, da to ni isto in da rastlina rabi še vulkansko zemljo iz okolice Vezuva, ali kaj podobnega :)
Kupi ono drugo Mutti ,ko so celi pelati not pa pol sam zmiksaš to jaz uporablam že od pamtiveka pa nikol razočaran ...... v te že vnaprej prpravljene ti lahko zmešajo not karkoli
Tako je boljše, ja. Malenkost spasiraš, dosoliš in je ready.
Mutti piksne price/performance več tipov in pakiranj imaš v KZ Metlika. Sedaj, ko je večkrat pizza time, se ti splača pogledati njihovo ponudbo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
nekikr ::
Jaz se tudi strinjam, da je tista Natureta daleč pred Muttijem. Uporabljam že dlje časa in Mutti, ki ni slaba, vzamem samo, če ni Naturete.
fafko ::
Ta mutti pulpa je zanič.
Natureta je popolnoma na drugem nivoju. Je tako dobra da jo lahko ješ surovo.
http://natureta.si/izdelki/omake/omaka-...
Danes probal z moko 850 fino.
(+ ne se ozirat na tisti kamen, ker je zanič)
Kakšen pa je okus s to moko? To naj bi bila polbela...jaz uporabljam samo ostro...
korenje3 ::
Ostra moka pomeni da je slabše mleta, kar pomeni da težje fermentira. Torej moraš dlje fermentirat.
Fina moka je najboljša ker se testo enakomerno fermentira.
Ostra moka je pa dobra za dajat pico iz loparja saj testo bolj drsi.
Pica iz moke tipa 850 (polbela) fina je boljšega okusa. Dobro gre skupaj s kraškim pršutom.
Fina moka je najboljša ker se testo enakomerno fermentira.
Ostra moka je pa dobra za dajat pico iz loparja saj testo bolj drsi.
Pica iz moke tipa 850 (polbela) fina je boljšega okusa. Dobro gre skupaj s kraškim pršutom.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
korenje3 ::
radmannsdorf je izjavil:
pa si probal kdaj narediti testo za pico samo iz ostre moke?
Seveda. Testo iz ostre moke se težje razvleče. Razen če fermentiraš dlje časa ali ga ponovno pregneteš.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 244351 (4200) | alekskac |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49044 (12250) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150859 (1788) | mailer |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 96195 (79285) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26815 (24563) | Vajenc |