» »

Evolucija človeka in živali

Evolucija človeka in živali

N0t0ri0us ::

Že dalj časa se sprašujem, kako bi bilo, če bi v letu 2017 imeli človeka iz preteklosti. Recimo kako bi se bil zmožen prilagoditi na trenutni jezik. Glede na to, da če pogledamo jezik 300 let nazaj se ga v današnjem času skoraj da ne da več razumeti, saj so se jeziki spreminjali. Torej ali je evolucija človeka napredovala toliko, da človek izpred 500, 1000 ali 5000 let nazaj ne bi bil zmožen več govoriti trenutnega jezika?

Kako pa si predstavljate evolucijo živali v prihodnosti? Mislite, da bodo psi ali kaka druga žival ki je tesno povezana s človekom čez 5000 ali 10000 let znali govoriti zgolj s pomočjo evolucije? Glede na to, da se je človek v 100.000 letih naučil komunicirati iz nule, ni vrag, da nam pes čez par 1000 let ne bo znal povedati nekaj osnovnih stvari.

Kaj mislite, kam bo vse skupaj šlo oz od kje je prišlo? :)

msjr ::

Razmišljaš v odločno premajhnih časovnih razdobjih. Tisti izpred 5.000 let ne bi imeli nobenih problemov tu, posebej če bi recimo ugrabil otroka in ga prenesel sem. S starejšimi bi bil malo večji hec, če pogledaš kakšne težave imajo starejši že zdaj z novimi tehnologijami, ampak to nima veze z evolucijo.

Za prihodnost pa stavim na žuželke in lignje :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()

Smrekar1 ::

Kromanojci so bili anatomsko moderni, to je zadnjih 40 000 let. Kar je starejše bo problem, zgodnji kromanojci bi znali biti še malenkostno (a ne kritično) drugačni.

Pes ti kar precej osnovnih stvari zna povedati že sedaj, ampak ne vokalno. Za to pa bi rabil malo več kot par tisoč let evolucije.

TheBlueOne ::

5000 let je v smislu evolucije zelo malo casa. :)Homo erectus naj bi zivel pred ca. 2 mio leti. Dokaze o mislecem cloveku oz homo sapiens sapiens so nasli v Afriki in datirali 200.000 let v preteklost.

Verjetno bi bilo zanimivo vzgojiti kaksne sto ljudi izpred 200.000 let in jih primerjati z danasnjo generacijo. Je pa dejtvo, da je inteligenca gledana s strani evolucije subjektivna. To kar mi smatramo za visek inteligence ni nujno vedno evolucijska prednost, kakor tudi ne govoreci psi, ki jih predvidevas. Ceprav nekaj stvari psi ze povedo, samo artikulirajo ne po govorniskih standardih. :)

Zanimiv primer evolucijske kontraproduktivnosti inteligence je, da se "inteligentni" ljudje bistveno manj razmnozujejo kot "manj inteligentni", kar bi lahko nakazovali, da evolucija v tem trenutku ne preferira prevec razmisljanja.

jype ::

TheBlueOne je izjavil:

Zanimiv primer evolucijske kontraproduktivnosti inteligence je, da se "inteligentni" ljudje bistveno manj razmnozujejo kot "manj inteligentni", kar bi lahko nakazovali, da evolucija v tem trenutku ne preferira prevec razmisljanja.
Ker je inteligenca močno odvisna od vzgoje, je seveda za napredek družbe pomembno predvsem kvalitetno javno šolstvo (no, ali pa univerzalna dostopnost zasebnega, če je to tvoj fetiš).

mulc007 ::

Menim da če bi človeka ki se je rodil pred 50000 leti dal danes v vrtec in šolo k ostalim, ne bi bilo bistvene razlike.
Če pa bi pripeljal enga odraslega divjaka pa se sigurno ne bi dal zajebavat in bi vsakemu dal s tisto gorjačo eno krepko okol kepe.

vostok_1 ::

To ni nujno res.

50k let je nekaj evolucije.

Moraš razumet, da z nastankom civilizacije so se določeni tipi osebnosti izgubili. Ljudje, ki so bili preveč divji, premalo poslušni in preveč butasti so bili skenslani.Včasih je bil pomor celega rodu dokaj običajno dejanje...zob za zob, oko za oko...

Jz mislim, da zagotovo je nekaj razlike. Vse vojne, pomori, lahkote...to je kar nekaj značilnosti moralo sfiltrirat iz gene pool-a in nekaj še dodat.

Glede pameti...kompeticija na visoki ravni je morda spodbudila večje možgane kot samo tepež za tisto ujeto srno.

Kaj pa ženske? Hell, z nastankom agrikulture je ženska dobila drugi pomen. Postala je lastništvo in filtriranje nezaželjenih lastnosti je bilo pomojem kar pogosto. Med drugim je bila pamet nekoč pri ženskah med tistimi nezaželjenimi lastnostmi.
Pa ne mislim seksistično, ampak it's a fact. Vsaka ženska, ki je bila prepametna in preveč odkrita so jo kamenjali, zažgali...you name it.

Hypatia @ Wikipedia

Za moške pa tud so se določene zadeve spremenile, čeprav nekoliko manj, ker moški so bili bolj razpuščeni v primerjavi.

50k let evolucije je:



There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

next3steps ::

Včasih je bil pomor celega rodu dokaj običajno dejanje...zob za zob, oko za oko...

Pomor treh generacij zavoljo napake ene, se mi je od nekdaj zdel fascinanten. Ob pravilni izvedbi zna biti nasledje pozitivno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evolucija pri ljudeh (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
11519344 (17189) jype
»

Evolucija je teorija in ne dejstvo (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1103114823 (58997) alexa-lol
»

Afričani niso čist diht (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
78680240 (69891) guest #44
»

It means business (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
37427297 (13296) Thomas
»

razvoj človeštva (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
566917 (6043) .:joco:.

Več podobnih tem