» »

Izrael in palestina

Izrael in palestina

1 2
3
4 5

Thomas ::

> kako so arabci zabiti in podobno

Arabci nikakor niso zabiti. Kar se IQja tiče, ni znano da bi bili kaj slabši od recimo belcev.

To, da so pa Arabske množice nekoliko izobražene samo v Koranu - je pa tudi dejstvo. Zaradi tega, ker niso zabiti - samo še bolj žalostno.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

l_jst ::

Arabci so zabite, a ne vsi. Nekatere država so bile pametne in so se uredile kot ZDA (in niso imel pomisleov o kakšnem komunizmu)


uredile kot ZDA. A to naj bi blo dobr, da se urediš kot ZDA? Potem slovenija dela zdej ko se neki gre, da bi ble trgovine ob nedeljah zaprte en velik korak nazaj v razvoju? Ker Američani majo pač najbl svinski možen kapitalizem, ker kar je več je pa žal že suženjstvo. Drgač pa en pouprečn Američan žvi slabš in je mn razgledan od pouprečnga Evropejca. Poleg tega sloni njihova civilizacija na samih pokolih in večnim dobičkarstvom ne glede an vse in dvomim da je glih primerna za zgled?
In kaj je na kumunizmu tolk slabga? V komunizmu se je najdl velik več genijev, ker so se izšolal in dobil priložnost usi. Razen 2 vodilnih so ble pa tut razlike med ljudmi manjše. Edin problem je biu da stvari ni blo pa da ljudje, če jim ni treba ne delajo.
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

upirna ::

nisem mislil dobesedno (tu mislim na ureditev in zabitost).

Thomas, v politiko se ponavadi ne vmešavam, čeprav me le ta zelo zanima (sem pač premlečnozob). Enako velja za zgodovino (pa še eno glupo prfokso smo mel na osnovni, ki sem jo zakjučil. Najbolj ji zamerim, da mi ni skopirala vsega materiala za državno pol sem pa sam zarad tistga zgubu zltaga.

Luka Percic ::

Komunizem bolj idealen kot Demokracija?!?
Poglej titota- ključavničar
V komunizmu (vsaj pri nas) so prišli sami nesposobneži- sposobni so uvideli da je komunizem eno sranje in so jih posledično preganjali- večina slovenskih strokovnjakov je v času revolucije in pobegnilo iz države, ali pa se vsaj potuhnilo.
V komunizmu so bli vsi enaki (vsi revni) razem tistih ki so odločali kdo bo "enak".
Če pa komunizem ni bil nič slabga- zakaj smo se odcepili iz jugoslavije? Zaradi lepšega?

MadMicka ::

Sicer ne vem, kako smo pri temi Izrael vs. Palestina prišli do komunizma. :) Ampak, če že smo, bi dodal: Jasno, komunizem je imel več slabega kot dobrega, sicer sistem kot tak ne bi propadel širom sveta. So pa bli tudi plusi, vsaj kar se Jugoslavije tiče (pustimo ob strani razlike med komunizmom in socializmom).
Izpostavil bi naslednjega:
Zakaj je kriminal v takšnem porastu? Kazni so bile tako danes kot pred 20 leti približno enake. Nekatere so dobili, druge ne, tako kot danes. Torej to ni razlog. Razlog predvsem za porast premoženjskih deliktov je mogoče iskati le v družbenih napetostih, ki jih danes povzročajo socialne razlike. Torej ta problem, ki ga skušajo demokratične države neuspešno odpraviti, je bil pri nas bistveno manj pereč. To je bil za socializem v primerjavi z demokracijo zelo velik plus.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: MadMicka ()

l_jst ::

No predn napadate je treba vedt, da ljudje niso bitja primerna za življenju v komunizmu in da taprauga komunizma nikjer in nikol ni blo.
In dejstvo ej, da so bili po celi Evropi prisotni komunisti. Če ne na oblasti so bli pa zravn in so mogl uni pazt na oblast. Drgač pač dobiš ameriko k ma 5% ldi u rokah čez 30% premoženja. In pač te lahko delajo karkoli tko kt je v komu nizmu delal tistih neki, ki so bli na vrhu. Tko, da tuki ne vidm nobene velke razlike. Sposobni so tut ustal sam se pač ni vidl da so ker se v komunizmu ni splačal bit "sposoben" Dobiu si itq enak in to je bla glavna napaka komunizma, da se potem ljudje več niso trudl, da bi blo kej rentabilno in uspešno.
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

Sami ::

Jaz sem pol palestinec in pol slovenec.

Kdo pravi, da so Arabci zabiti? (če nimate pojma bodite raje tiho)

Kako pa bi se vi počutili, če bi nekdo prikorakal v vašo državo in jo ukopiral in jo proglasil za novo, čeprav se ne strinjate? Leta 1948 je tako nastal Izrael, ki ga je seveda podpirala Amerika. V Palestino so prišli in ustvarili novo židovsko državo Izrael, kjub nestrinjanju mnogo Arabskih držav. Amerika pa Izrael podpira samo zato, ker si hoče preko nje podrediti še ta del sveta, ki ga nima čisto v svojih rokah. Nad nas se spravijo z najmodernejšim orožjem, mi pa se bojujemo s kamenjem američani in Izraelci so res prave pi***!
Mi pa se samo bojujemo za svojo državo, ker imamo do nje pravico. (kaj pa bi naredili vi?)
(pa recite kar hočete)

Najbolj pa me razjezi, ko na netu pomotoma najdem kaj takega!

Bush, jr. ne spregovori z dramatičnim glasom niti tedaj, ko njegov State Department sporoči, da je bila v Ramali ubita ameriška državljanka. Ko se je peljala v avtu skupaj z možem in devetmesečnim otrokom, so jo ustrelili izraelski strelci. Imela je napačen priimek, da bi lahko sprožilo jezo predsednika - Soraida Farhan Saleh!

zgornje besedilo prekopirano iz Mladine.

Ženska, ki je bila ubita je imela isti piimek, kot ga imam jaz in to je SALEH, ko pa preberem kaj takega pa mi kri zaledeni po žilah!

Upam, da bo nekoč tam mir in da bomo dobili nazaj svojo državo.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Sami ()

Double_J ::

Upam, da bo nekoč tam mir in da bomo dobili nazaj svojo državo.


Dokler zganjate terorizem ne bo seveda nič iz tega. Dopustiti državo takim bi bilo neodgovorno. Ko se onemogoči teroristične celice potem pa.

No sej sedaj se menijo. Samo dvomim, da bodo fašisti kot so Fatah, Hezbloah in Đihad, držali obljube.

P.S. Radikalni Islam nadomestite z znanjem in tehnologijo in problemov bo kar naenkrat precej manj.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Double_J ()

Zheegec ::

Double_J: Kaj pa če jih potem nihče več ne bo upošteval. Ko terorizma ne bo več jih bodo pa preprosto od**bal, svoje drzave pa ne bodo dobili, mogoce samo zid (o katerem je že bilo govora).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MadMicka ::

Double_J: Najprej je bil Izrael in njegova okupacija. Šele potem terorizem. Če bi bili Palestinci vojaško močni, bi bil odgovoren še ena vojna. Tako pa je terorizem edina možna oblika oboroženega odpora.

Pa še podatek za tiste, ki ne vejo. S terorizmom so na Bližnjem vzhodu začeli Izraelci. Da, prav ste prebrali. Namreč v času umika Britanskih okupacijskih sil so tamkaj živeči Izraelci hoteli svojo državo. Tako so atentate izvrševali in proti Britancem in proti Arabcem. Zakaj neki se niso tedaj Izraelci borili s tanki in topovi, kot naj bi se spodobilo, bo pa gotovo znal pojasniti Double_J. Bi pa še dodal, da če bi ostali pri tamkaj živečih Izraelcih, bi jim zadostovalo glavno mesto in še par vasi zraven, ker pa so se množično začeli priseljevati z vsega sveta, je pa razumljivo nastal problem, ki ga imamo danes.

Torej Double_J: obsojaj raje mednarodno politiko in politiko Izraela (vzrok) in ne samo posledico (terorizem).

Thomas ::

Jokanje za izgubljeno zemljo, ki jo je zaposedel Izrael, je nekako enostransko.

Vsem Židom, ki so živeli v Arabskih državah so pobrali vso zemljo in premoženje - in jih večinoma izgnali, nekaj pa tudi pobili.


Me pa zanima Sami - zakaj se ti zavzemaš - za Palestino kot državo OB ali NAMESTO Izraela?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Jokanje za izgubljeno zemljo je enostransko? Smo že kdaj videli dvostransko? Da bi se jokal in tisti, ki jo je izgubil in tisti, ki jo je dobil?

Vsem Židom so v Arabskem svetu vse pobrali? Kdaj? Kdo? Link? Če temu ni tako, bi prosil Thomasa, da ne sodeluje več v tej temi.

l_jst ::

Vsem Židom so v Arabskem svetu vse pobrali?


Jp so jim pa kaj. Sej Turki so tut pr ns ropal pa madžari in kaj bi zdej rd povedu. Pač niso stvari olastninjene ble od nekdaj. Učasih je blo pač tvoje kar si lahko z orožjem obdržu. Se prau mongolske je blo pol evrazije doklr so jo držal pol k so jih pa pregnal pa ni bla več. In nikol se ne ve kaj in kako je blo prej ker pol pridš tolk daleč v zgodovino, da ugotoviš da ni nč na tem planetu sploh od človeka ker so bla tm prej druga bitja. Tko, da se je pri gledanju v zgodovino treba mal omejit na dolžino.
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

Thomas ::

Prov. Samo Židom so pobirali zemljo v celi Arabiji nekako istočasno, kot se je ustanavljal Izrael.

(Arabci so (p)ostali simpatizerji nacizma še dolgo po WW2.)

Tko da, če preganjanje Židov ni pomembno, tudi ni pomembno preganjanje Palestincev z domov.

V resnici sta to dve žalostni zgodbi, kakršnih je zgodovina polna.


Kar se pa tiče Izraela ... če drugo leto recimo zlomim nogo, potem imam vse možnosti, da grem na rentgen Izraelske produkcije. Ali pa dobim kakšne Izraelske dele v avtomobilu ali računalniku.

Če čakam Arabski rentgen ali avtomobilske ali računalniške komponente ... hehehe ... ne bo nič.

Izrael naj zato ostane kakor je, Arabci naj ga pa kar se da posnemajo. Da njihove države ne bodo več vprašljive. Zdaj - IMO - so.:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Za Micije, ki ne znajo sami guglat, pa tale link.

;)

Al pa tegale.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::The number of Jews, 856.000, who were forced to leave Arab countries surpassed the number of Palestinians, 650.000, who were ousted or fled the newly formed State of Israel.A bi kdo tole skušal zanikat?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Glede Iraka: http://www.us-israel.org/jsource/Immigr...
(podobno velja za Sirijo)

At the same time, the Zionist movement issued a manifesto calling on the Jews to sign up for immigration. It started with the following: "O, Zion, flee, daughter of Babylon," and concluded thus: "Jews! Israel is calling you come out of Babylon!"

Niso jih prisilili, da so odšli. Sami so odšli in to ob pomoči in spodbudi Izraela. Verjamem da z veseljem, saj so bili zatirani, pa vendarle. Za razliko npr. od Nemcev na Češkem. Tam so bili izgnani.

Če pogledate še številke, nekaj več kot 100.000 Židov je bilo v Iraku od celotnega Iraškega prebivalstva in tu so bili npr. najmočnejši, V SIRIJI JIH JE BILO LE 30.000 OD MILIJONOV IN MILIJONOV ARABCEV.

In potem so se Židje iz vsega sveta skoncetrirali v Palestini, kjer so bili pravtako zanemarljiva manjšina. Na škodo Palestincev seveda. Kdo pri zdravi pameti bo to toleriral?? Kaj naj v Prekmurju Romi ustanovijo svojo državo?
:)

Pa upoštevajte še, da so te strani napisali Židje in kot vemo, tisti ki piše take strani, je pristranski, kar se še kako lahko pozna pri številkah!

Bo kdo to zanikal?

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Brez veze opletaš Mici.

Ali je bilo izgnanih več Židov kot Arabcev ali ne?

Če jih je bilo - si (spet) izgubil argumentacijo. Vse se ti sesuje kot hiša iz kart.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::
In 1945, nearly one million Jews lived in nine Arab countries. Now, there are less than 8,000 there. Indeed, the level of anti Semitism in Arab countries is now 100-fold worse than when Jews lived there.

A to praviš da je Židovska propaganda. So koncetracijska taborišča tudi Židovska propaganda?

To je koncentracijska taborišča pa ne?

Kaj zdej?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Eno je biti izgnan, drugo je prodati premoženje in oditi drugam:

According to Iraqi law, the Jews had to sell their property and liquidate their businesses before they could leave. Many sold large properties for ridiculous sums in order to win the right to immigrate.

Seveda razmere niso bile rožnate in verjamem, da so nepremičnine prodali pod ceno, dalje, da so morali plačati neko taxo za izhod iz države (npr. iz Sirije), toda kaj za vraga ima to veze z izjavo, da so Židom pobrali ves premoženje in jih izgnali?
TO JE NAVADNA LAŽ.

Na teh straneh tudi piše, da so v Izraelu še zlasti radi sprejeli Žide iz Iraka, saj so bili bogati. In vse to piše na Židovskih linkih. Dejmo še mal poguglat po Arabskih linkih, ok? :)

Thomas ::

> the Jews had to sell their property and liquidate their businesses before they could leave. Many sold large properties for ridiculous sums in order to win the right to immigrate.

> toda kaj za vraga ima to veze z izjavo, da so Židom pobrali ves premoženje in jih izgnali?
TO JE NAVADNA LAŽ.

Pobrali so jim torej vse MINUS ridiculous sums? Nekaterim morda manj, mnogim pa tudi življenje. To je le resnica?

Hehe Mici - mal si patetičen no. Ko smo pa že ravno pri tem - arabski sajti so tudi povsem patetični. Vsaj politični.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::Tale stric je pa nacistični funkcionar Alois Brunner. Eichmanov osebni tajnik, odgovoren za smrt nekaj desettisoč Evropskih Židov.

Po vojni je bil v Siriji odgovoren za "Židovski problem". Tam živi še danes.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

 • zavarovalo slike: OwcA ()

MadMicka ::

mogoče si patetičen ti, mogoče pa ne znaš angleško, ne vem...

had to sell their property ......... morali so prodati premoženje (nepremično)...

before they could leave......... preden so lahko odšli........

Židovski problem v Siriji? 30.000 jih je bilo....in niso jih pobili, niso jih izgnali..

Koliko je pa Arabcev v Siriji?....

Thomas ::

> had to sell their property ......... morali so prodati premoženje (nepremično)...

U bescenje. Včasih niti to. Zaplemba.


> Židovski problem v Siriji? 30.000 jih je bilo....in niso jih pobili, niso jih izgnali..

Nekaj so jih pobili, nekaj so jih izgnali, večina jim je ušla v Izrael.

Kakorkoli boš okolišil in kakorkoli se boš obešal na malenkosti - stranka ki jo zagovarjaš - je šibka.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sami ::

A sploh veste kaj govorite?!

Nismo za vse krivi samo Arabci, po WW2 so se židje množično začeli preseljevati v Palestino in ovirali so jih arabci. Vojna med Izraelci in Arabci se je pričela 15.5.1948 na dan, ko je bila razglašena judovska država Izrael. Ustanovitev židovske države je preprečila načrte palestinskih Arabcev o ustanovitvi njihove lastna države. Proti arabsko usmerjene skupine Židov so pričele mnoge teroristične napade na Arabsko prebivalstvo. V povračilo so rekrutirane skupine Palestincev pričele napadati judovske prometne poti, izolirali so njihove naselbine. Kmalu pa so judovski bataljoni začeli osvajati ozemlja nazaj. Izrael se je kljub pogajanjem in resolucijam ni želel umakniti iz zasedenih ozemelj.
Nekaj let po drugi arabsko-izraelski vojni je bila maja 1964 ustanovljena Palestinska organizacija-PLO, ki je od svoje ustanovitve imela velik vpliv na nadalnje dogodke na Bližnjem vzhodu. Njen nastanek je podprl predvsem Egipt, šele kasneje ostale arabske države. Na drugi Arabski konferenci leta 1964 pa so ustanovili še Palestinsko osvobodilno vojsko-PLA pod vodstvom PLO. Od leta 1969 je PLO začel voditi Jaser Arafat.
Čas bo pokazal, kaj se bo v resnici zgodilo v Sveti deželi. Šele, ko bo nasilje resnično končano na obeh straneh, bo mogoč dogovor in kompromis, ki bo sprejemljiv za obe vpleteni strani.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Sami ()

Thomas ::

Pobijali so se tisočletja. Eni in drugi. Težko rečt, kateri je bil slabši. Tudi pri nas v Evropi ni bilo čisto nič bolje.

Vendar je danes Izrael perspektivna država, kjer se da relativno dobro živeti. Arabci so pa ostali v Srednjem veku in korakajo proti staremu.

Face it!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Četudi je temu tako, kaj to daje pravico Izraelu, da okupira Palestino??

Sami ::

Fuck that, logično da je v palestini tako, če se pa vsak dan streljajo. Poglej pa še druge arabske države, kjer je standard enak ali celo višji kot pri nas (Saudska Arabija). Thomas drugič pomisli predenj kaj napišeš!
Po naši slovenski TV sploh ne pokažejo, kaj vse se dogaja tam, pokažejo mnogo manj. Če pa bi videl posnetke, ki pa so na TV-ju naprimer v Egiptu, pa mislim, da bi še enkrat premislill na kateri strani si. Prijatelj z Egipta jih je lansko leto prinesel v Slovenijo, ko bi videl kaj delajo Izraelci, ko vdirajo v hiše nedolžnih Palestincev in se nad njimi izživljajo, to je svinarija! Najbolj me je prizadelo, ko so pred 2 leti ubili nedolžnega palestinskega otroka, ki se je brez skrbi igral na cesti in potem še brutalno ubili njegovega očeta. Ob takih stvareh mi gre preprosto na bruhanje, takih posnetkov pa je mnogo in mnogo več...
Na koncu pa potem Izraelci in Američani prikažejo Palestince v črni luči... to ni pravično...

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Sami ()

perci ::

Thomas bo zdej spet cinično pripomnil, da so jordanci v zgodovini pobili več palestinskih otrok kot izraelci.

Double_J ::

Poglej pa še druge arabske države, kjer je standard enak ali celo višji kot pri nas (Saudska Arabija).


Ravno to veliko pove. Standard imajo dober tisti, ki so se rodili na črnem zlatu pod nogami. Kar pa ni neka posebna vrlina, sej ga še pridobivat ne znajo. Brez zahodne pomoči, bi imeli standard podoben tistemu v Afriki.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Double_J ()

perci ::

Bogve kako bi se imel norvezani, ce ne bi imeli tolko nafte kot jo imajo in če ne bi klali svetovnih zalog kitov. Najbrz slabse kot sedaj.

Double_J ::

Norvežani so bili že od nekdaj bogati. Še preden so se resno ukvarjali z nafto.

perci ::

Norvežani so bili že od nekdaj bogati.

Od nekdaj. Se iz casa vikingov, al kako? Al jim je to bogastvo iz neba padlo?

perci ::

BTW: Norveška je drugi izvoznik nafte na svetu.

Double_J ::

Za časa vikingov precej, ja. So si naropali kar so rabili.

Povedal, sem da nafta ni razlog za njihovo bogastvo. Bili so bogati še preden so začeli služiti z nafto. Za Arabce to jasno ne drži.

So pa jasno bogate tudi okoliške države, ki nimajo nobene nafte. Kaj pa v arabskem svetu, tam kjer ne črpajo?

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Double_J ()

perci ::

Double_J: Tole se mi zdi pa ze mal smesno, no. Za norvezane, ki so takoj za Saudsko arabijo največji izvoznik nafte na svetu, trdis da nafta ni razlog za njihovo bogastvo, medtem ko za Zdruzene arabske emirate, ki izvozijo precej manj nafte, to ne drzi.

Sej se strinjam, da nafta ni edini razlog. Je pa v norveskem primeru najpomembnejsi.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: perci ()

perci ::

So pa jasno bogate tudi okoliške države, ki nimajo nobene nafte. Kaj pa v arabskem svetu, tam kjer ne črpajo?


Hmmm, kaj pa v Rusiji. Tam crpajo precej nafte (tretji izvoznik, če se ne motim), poleg tega niso glih tipični nosilci arabske kulture. So oni torej formula za uspeh?

Double_J ::

Rusi so imeli pa celo stoletje slab sistem. Samo so se ga odrekli, kar pa Arabci še kar nočejo.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Double_J ()

perci ::

Mislim, rahlo nerealne so tele teorije o silno ugodnem geografskem polozaju arabcev. Majo nafto, ja. Vode pa ne. Definitivno so norveška, Nemčija in Slovenija ugodnejše lokacije za razcvet gospodarstva. Ne bluzit o arabskih memih, dejstvo je da njihov geografski polozaj več kot nafte ne ponuja.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: perci ()

Double_J ::

Definitivno so norveška, Nemčija in Slovenija ugodnejše lokacije za razcvet gospodarstva.


Jah zakaj neki. Samo zaradi mentalnega stanja ljudi in interakcij med njimi.

Če bi vrgel zahodnjake v Arabski svet, in Arabce preselil na zahod, bi bila razlika ravno tako očitna, kot je sedaj. Ni kej...memi.:D

perci ::

Razlika bi bila očitna, ja. Bi se pa začela precej hitreje manjšati. To mislim, da je jasno celo Thomasu, pa kaj ne bo tebi ;).

kopernik ::

Perci:

Ne bluzit o arabskih memih, dejstvo je da njihov geografski polozaj več kot nafte ne ponuja.


Ravno zato bi morali vlagati v industrijo in tehnologijo, ne pa v terorizem in razkošne dvorce.

kopernik ::

Perci:

Hmmm, kaj pa v Rusiji. Tam crpajo precej nafte (tretji izvoznik, če se ne motim), poleg tega niso glih tipični nosilci arabske kulture. So oni torej formula za uspeh?


Prvi izvoznik je Saudska arabija, drugi Rusija in tretji Norveška.
Rusom pa gre zmeraj bolje in jim bo še bolje šlo. Poglej malo statistike za lansko leto. Kar je tudi logično, ker imajo ogromno surovin. Samo vprašanje časa je, kdaj se bodo dokončno pobrali na noge in se otresli preteklosti. Je pa res, da je še vedno to država velikih razlik. V Moskvi imajo programerji dva do trikrat večjo plačo kot programerji v Sloveniji (vsaj tako trdi nek moskovčan, ki ga poznam). V Sibiriji je pa situacija precej kritična.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: kopernik ()

Thomas ::

Kar se tiče Saudske Arabije, je tam GDP na prebivalca v Saudski Arabiji je NIŽJI kot v Sloveniji. Na Norveškem je pa višji.

Poleg tega je nafta Na norveškem odgovorna za manj kot polovico GDPja. V SA za večino.

Jasno da so memi. Ali če povem po domače - neumni lokalni običaji in navade v Saudski Arabiji in povsod po Arabskem svetu.

:)

A je kdo vidu Norvežanke hoditi v tistih rutah okoli. Ali pa kamenjanje domnevnih prešuštnic do smrti v Oslu? Ne trapat, no!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

Je kdo vidu arabce zažigat čarovnice?

LP
Nebivedu

upirna ::

Pa kaj je narobe z običaji? Naj jih samo prilagodijo!

Luka Percic ::

Lahko gledamo nazaj kdo je bil vrinjen- vendar to nima pomena- zdej ko si slučajno tudi Amerika prizadeva za ustavitev krize in so Izraelci obljubili umik in porušenje njihovih črnih gradenj- bi se lahko tudi palestinci (njihovi skrajneži) bolj potrudili ter ustavili napade- vendar ne, raje so se odločili izsiljevat. Če se palestinci nebodo ustavli- bo padalo, prej ali slej.

Thomas ::

A morm narisat?

Jasno da so bili Vikingi eni najhujših barbarov v zgodovini. Ampak ta mempleks se je bistveno izboljšal - mar ne?

Tudi požiganje čarovnic je stoletja nazaj - danes ga ni več.

Mempleks v Evropi se je bistveno izboljšal, v Arabiji pa generalno nazaduje že 1000 let. Toliko kot se v Evropi izboljšuje.

Ni stvar rase, je stvar prepričanj.

Seveda da jih Arabci morajo pošteno prilagoditi, če hočejo, da jih bo sploh kdo resen jemal resno.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Luka Veliki, kaj si mislil s tem, da če se Palestinci ne bodo ustavili, bo padalo prej ali slej?

Mislim, a to pomeni, da bodo na Palestince streljal al kako? :)

Thomas ::

Seveda da bodo streljali na Palestince. Izrael bo sprožil vojno za uničenje vseh Palestinskih terorističnih skupin. Jasno.

A naj mar ne bi?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
85236692 (20261) Stepni Volk
»

Iran bi izbrisal Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
685434 (4071) Phil

Arabci (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1516992 (4915) Barakuda1
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18410345 (7798) jype
»

Bali (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1305441 (3946) undefined

Več podobnih tem