» »

Palestisnko-Izraelska kriza

Palestisnko-Izraelska kriza

1 2
3
4

Intifada ::

Človeški neumnosti se res ne vidi kraja. Demokracija potrebuje kapitalizem in kapitalizem potrebuje 90% revnega prebivalstva. Torej naša demokracija je odvisna od zamorčkov, muslijev in kitajčkov, katere zločinsko kapitalistično izkoriščamo za banane, nafto, tehnologijo in tekstil. Ako revežev ni, se naš sistem sesuje, česar se zaveda vsak politik, ki danes sedi v EU parlamentu ali kapitolu. Zato je jajcanje o izobrazbi tretjega sveta le utopična želja komunistov ter anarhistov, ne pa gnilih kapitalistov.

antonija ::

Spet si zamesu intifada.... Zlo vrjetno je da bi zahodna civilizacija prezivela dvig cen banan, nafte pa ne crpajo oni, ampak arabski sejki, ki pa (in oni se posebno radi) izkoriscajo ze tako revno prebivalstvo svojih "uglednih drzav" in bogatijo na racun revezev. Skratka gnilim kapitalistom, ki v arabskih drzavah izkoriscajo revne za opravljanje takih del, pa tud jst zamerim.

Pa demokracija je obstajala veliko pred kapitalizmom, torej ne potrbuje kapitalizma da prezivi. Mogoce ravno obratno, v to smer pa pravgotovo ne.

Pa ce takih revezev ni se nas sistem ne sesuje, samo velike spremembe se zgodijo. Predvsem v glavah ljudi. Poklici ratajo bolj enakovredni, tud ljudje z najslabsimi poklici lahko dostojno zivijo.... Ali pac?

Edit: Intofada, nic se nisi kometiru tistega palestinskega fanta z explozivom na sebi....
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Intifada ::

Antonija:

Arabski sejki in voditelji, ki crpajo nafto so produkt gnilizma(gnili kapitalizem). Zahodu se ne splača mobilizirati cele vojske v regijo, da bi vspostavili avtoriteto, raje postavijo marionetno vlado, ki jo kontrolira promil muslijev. Seveda jim dajo neverjetno bogastvo, zato ta promil muslijev nima potrebe po kakeršnih koli konfliktov z zhaodom. Enako je z Afriko ali Azijo. Samo v Nigeriji imaš peščico ljudi, kateri se lahko s svojim proračunom primerjajo s kakšno Slovenijo, med tem ko narod dela za njih oziroma bolje rečeno za zahod.

In imaš prav. Demokracija ni odvisna od kapitalizma, so pa zato odvsini dvo ali več partijski sistemi diktature, kot jih poznamo v Ameriki, Evropi ali pri ostalih bebcih. Ampak smo se že navadili in to označimo kar za demokracijo, kot označimo deset letnega Palestinca, ki vrže kamen v Izraelski tank za terorista.

Glede fanta z bombo. To je le en tak populistično manipulatorski prijem, katerega ni vredno komentirati. Raje poglejmo koliko vrstnikov tega fanta se v naši okolici predaja narkomanstvu in bedi, ki jih obkroža. Ta palestinski fant jim je lahko samo za vzor, saj se bori za ideale kot so svoboda in neodvsinost.

Thomas ::

Tole z izkoriščanjem revežev je generalna oslarija. Najrevnejšim dvema milijardama pobereš vse, pa nimaš niti za kosilo v restavraciji za najbogatejšo milijardo. Za sendvič samo.

Zato Intifada ne tupi z Marxizmom in derivatnimi šiti iz Marxizma. Raje res povej, kako komentiraš attovo karikaturo v luči tistega 14 letnega pobčka, natovorjenega z razstrelivom, ki so ga Izraelski vojaki včeraj rešili smrti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Tiste šejke pa lahko tudi razlatiš, pa vse potalaš med navadne Arabce, pa jim ne bo dosti bolje kot jim je. Komaj kaj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

Rešitev je torej takšna:
Palestincem je treba dat državo in Arabce je treba izobrazit in naučit tega da bodo začeli delat kaj koristnega zase in da jim zraste standard.

Sliši ze zelo lepo...popolno, samo kaj ko je neizvedljivo če je folk tok zadet z alahom?

antonija ::

Intifada: Kako za vraga se pol lahko zavzemas za palestince ki zivijo v striktno enostrankarskem sistemu (vse druge stranke so pac mrtve...)? Amrika ima vsaj dve struji/stranki ki se izmenjujeta, pri arabcih je pa diktatura all the way. A je to tisto za kar se "boris"? Za en svet - en diktator - ena stranka - ena vera?

Pa ce ti tsti fant za tak velik vzor, zakaj pol ti zdele nisi sred presernovega trga z bombo za pasom? A to pomeni da si ti najnizja vrsta kar jih obstaja za palestince, a bos raje svojemu sinu/zeni pripel bombo za pas in jih pognal v zrak za boljsi jutri? Karikaturo je pa ze thomas omenu....

CrticaFant: Sploh ni problem da je folk zadet z alahom... Pr nas mu recejo bog, u aziji majo budo......... Problem je da folk tam dol ne ve kaj naj nardi da jim bo bols, "ljudski voditelji" v stilu yassina jim pa tumbajo da ce bojo sinu pripel bombo za pas pol bojo pa jutr velik lepse zivel. Ja.
Sej ce pogledas arabce ki so v evropi povecini vsi hodjo v sole, al pa nekje delajo v sluzbah tko kot vsi drugi. (al pa vsaj vecina njih, zmeri so izjeme). Tam dol pa se zmeri vsi matrajo zenske kokr se da, delajo glih tolk da so se zivi, pa krivijo druge za vse kar jim gre narobe. Sej ma ziher del krivde tud izrael na sebi (al pa vsaj sharon, izrael je ze mal prevec posploseno), ampak za vecino so pa sami krivi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Jst ::

Pa sam ne mi kdo zdej s kaksnimi neumnimi klobasarijami zacet jamrat! Kako sem rasist pa podobno! Prvic zato ne, ker vidim resitev v civiliziranju divjakov ne glede na raso.

Se strinajm.


Da se ne bodo vec tako razmnozevali, pa da si bodo lahko pridelali hrano.

Se strinjam.


Drugic pa zato ne, ker mi obicajni zoprniki v debati po informiranosti in inteligenci niti do kolen ne sezete.

Takšne vzvišenosti pa nisem pričakoval!!!

Pa da ne boš mislil, kako si ti informairan, glede na nekatere tukaj! Če ti google nekaj ne pove, potem še se pomeni, da te stvari ni! Primer: diskutiranje o kemičnem orožju v eni debati z dejanrus. Remember? Kjer si takšne neumnosti klobasal, da bi si človek misil da ne veš niti kaj je lok in puščica!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Intifada ::

Thomas:

Žal si ti tisti, ki govori generalne oslarije!

Tole z izkoriščanjem revežev je generalna oslarija. Najrevnejšim dvema milijardama pobereš vse, pa nimaš niti za kosilo v restavraciji za najbogatejšo milijardo. Za sendvič samo.

Če jim vzameš kaj? Naravna bogastva ali denar? Če jim vzameš slednje boš res težko dobil sendvič, se strinjam!

Tiste šejke pa lahko tudi razlatiš, pa vse potalaš med navadne Arabce, pa jim ne bo dosti bolje kot jim je. Komaj kaj.

Aha! Zavajaš ostale! Če jim "potalaš" bo stanje res enako, ampak če pa ta denar vložiš v vse segmente gospodarstva, boš postopma dobil tudi višji nivo življenja in višjo ceno najpomebnejšega izvoznega materiala(nafta). Potem bi zahod moral bolj odpreti žepe, kar bi prineslo uravnovešenje na trgu in konkurenčneše gospodarstvo. Do tedaj pa bo muslim world za nas zahod v globali deloval kot primarni sektor, ki ga bodo kontrolirali posamezniki z zelo dobrim plačilom. Jebat ga. Ampak najhuje je to, da ko bo nafte tam doli zmanjkalo bo svet dobil dobro injekcijo intergacije muslijev v zahod pod geslom NAVALI NARODE

Zato Intifada ne tupi z Marxizmom in derivatnimi šiti iz Marxizma. Raje res povej, kako komentiraš attovo karikaturo v luči tistega 14 letnega pobčka, natovorjenega z razstrelivom, ki so ga Izraelski vojaki včeraj rešili smrti

Otrok se je odpravljal umreti svoboden, po zaslugi židekov pa bo živel in umrl kot suženj.

p.s. Upam, da se vidi moj post, ki je namenjen Thomasu. Pri pošiljanju so se pojavile komplikacije, zatorej me moderatorji ali Thomas prosim opomnite, da svoj post kopiram.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Intifada ()

ferdo ::

..da bi si človek misil da ne veš niti kaj je lok in puščica! :D :D

palestinci imajo natural weapon! kamenjanje izraelskih tankov. A boš temu rekel biološko orožje?:D :\

Intifada ::

Antonija:

Jaz ne vidim razlike med eno in dvo partijskim dikatorskim sistemom. Vidim samo nesoglasja in izkoriščanje sistema nad sistemom. Zato dajem Palestini vso podporo pri borbi porti dvopartijskem dikatorskem sistemu.

In drugo glede Prešerca. Jaz se borim s sredstvi, ki so v danem trenutku najbolj optimalne. Minirati Prešerca nima nikaršnega smisla, saj bi s tem izgubil simpatije med potencialnimi somišljenki kot drugo pa je borba znotraj te več partijske diktature, ki ima dokaj velik rang izobražencov smiselna samo, če njih prepričam s peresom oziroma z podajanjem mnenj na forumu, kot to počneš ti, Thomas in vsi ostali. Na koncu koncev, vsak od nas bije svojo bitko.

Pri Palestini pa je drugače. Oni nimajo teh sredstev in tudi če bi jih imeli bi v tem stanju bile neproduktivne. Ostane jim samo borba z orožjem in za to imajo kot narod vso pravico. Četudi so svojo identiteto dobili šele pred sto leti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Intifada ()

Thomas ::

> Primer: diskutiranje o kemičnem orožju v eni debati z dejanrus. Remember? Kjer si takšne neumnosti klobasal, da bi si človek misil da ne veš niti kaj je lok in puščica!

Kva pa sem klobasal? A?

> Takšne vzvišenosti pa nisem pričakoval!!!

Oh, sem včasih zatežen in ponavadi aroganten. Tako da to kar še pričakuj.

Intifada:

> Otrok se je odpravljal umreti svoboden, po zaslugi židekov pa bo živel in umrl kot suženj.

Ti torej zagovarjaš uporabo otrok v te namene?! Bodo vsaj umrli svobodni? Šiiiiiiiiiii ...

> Sliši ze zelo lepo...popolno, samo kaj ko je neizvedljivo če je folk tok zadet z alahom?

Če jim vzameš Allaha, nisi naredil še nič. (Celo) bolj kot Islam, jih matra tradicionalizem, ki ga jim mislijo Američani nevtralizirat z inštalacijo demokracije. Allaha pa pustit. Se mi zdi, da to lahko celo deluje, samo je vprašanje, koliko pritiska je zato treba.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Intifada ::

Ti torej zagovarjaš uporabo otrok v te namene?! Bodo vsaj umrli svobodni? Šiiiiiiiiiii ...

Komentiral sem samo dejanje. Načeloma sem striktno proti tovrstnim akcijam, ampak tega dejanja ne bom obsodil če že to želite od mene. Smatram, da je pri tem primeru velika možnost zavajanja javnosti. Lahko, da so otroku ubili starše in si je sam nataknil eksploziv ter se pognal v borbo.

attackiko ::

Lahko, da so otroku ubili starše in si je sam nataknil eksploziv ter se pognal v borbo.


Kakšna pa je to borba, da sam sebe razstreliš? No, bolj verjetno je, da so malega nahujskali in je potem ob pogledu na puškino cev pozabil na Allahove obljube in dvignil roke v zrak.

No o raznih tvojih ekonomskih teorijah se pa res ne bi kregal, ker so tvoje trditve enako neresne kot bi rekel da je zemlja ploščata.

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Dajte se umirit...

attackiko ::

.. takole se je pa končalo:

Intifada ::

Kakšna pa je to borba, da sam sebe razstreliš?

"Art of war" by Sun tzu, "Kamikaze" itd. so razvile civilizacije, katere potmoci danes krojijo svetovni red. To so spoštovanja vredne taktike in so imele velik vpliv na vse današnje vojaško močne skupnosti. V japonski zgodovini imaš nešteto primerov kamikaz, tudi na civilno prebivalstvo, katere so odločilno vplivale na razplet dogodkov.

Ampak ker pač živimo v času dvoličja in ker so eni good guys, drugi bad guys moramo seveda takoj označiti ta pojem z novo besedo. Terorizem je prav luštna beseda in ima s kamikazi celo skupni vsebinski koren-Politično nasilje Res lepo mi je živeti v črnobelem svetu lalalalala

No, bolj verjetno je, da so malega nahujskali in je potem ob pogledu na puškino cev pozabil na Allahove obljube in dvignil roke v zrak.

Bla BLA BLA. Herlad Tribune ni objektiven vir informacij veš.

No o raznih tvojih ekonomskih teorijah se pa res ne bi kregal, ker so tvoje trditve enako neresne kot bi rekel da je zemlja ploščata.

To ni argument ampak zrcalo bede v tvoji glavi. Sploh ne vem kaj si hotel s to trditvijo povedat. Si me poskšal diskreditirati na podlagi svoje avtoritete, ki je btw enakovredna konjskemu dreku na avtocesti.

Thomas, Thomas... morda je že čas, da se nehaš šalit na forumu. Nekateri te jemlje precej resno in ne zastopijo tvojega humorja.

antonija ::

Ti bom nahitr povedu eno od razlik med eno in vecstrankarskim sistemom: V enostrankarskem sistemu (vecina arabskih dezel) so zatirani vsi ki niso v tej eni stranki (ali pa kar ubiti, ker je manj stroskov) in zenske (velja za arabske drzave, ne za enostrankarske sisteme). Ce je narod enakomerno porazdeljen med obema strankama pomeni, da jih bo polovica umrla v arabskih drzavah samo zato, ker taki kot ti podpirate ureditve ki odkrito iztrebljajo svoje nasprotnike. Ubistvu majo trenutno edini cilj zbrisat izrael dol iz zemljevida. Zdraven pa se pricakujejo da bojo zidje spoznali svojo "zmoto" in se sami al razselil po svetu al se pa kar ubil...:\

A res se noben arabec ni pomislu da bojo zidje ostal tam? Pa da se bojo branil vsaj tako umazano kot jih napadajo (ceprav se se ne)?

Sploh pa ko sem se naucu da so arabci ze izgubil vojno z izraelom in se kr neki harajo okol tega... Face it boys, you've lost. Get over it. Lahk pa tko kot srbi nardite: Najvecji poraz proti turkom praznjujejo kot zmago nad njimi.... :D Ce ne druzga vsaj otrok polnih eksploziva ne posiljajo cez mejo.

Lahko, da so otroku ubili starše in si je sam nataknil eksploziv ter se pognal v borbo.
A tam dol kupis eksploziv v 100SIT shopu? A v osnovnih solah ucijo izdelovat bombe? A majo take izdelke v stili DIY kit? Nekak ne morem razumet kako bi 14let star mulc prsu do vsega eksploziva (in kar k parkljem spada), ga sestavil skupaj, si ga nadel in odmarsiral na mejo. To je nekdo al zlo dougo uciu tega otroka, al je pa instalirau zadevo na njega. Izkoriscanje otrok, nic drugega.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Thomas ::

Težko, da bi se šalil o tako resnih zadevah. Zagotovo se ne.

Situacija je več kot resna. Poslušal sem (mimogrede) tela zaslišanja pred komisijo 9/11 in žal moram reči, da podcenjujejo problem vsi po vrsti. Nekako si ne upajo priznati, da imamo "primer civilizacije s posebnimi potrebami", ki je pa zraven tega še zelo agresivna, pa tudi izredno dober izvoznik komponent svojega ideološkega sistema.

Večino Evropejcev so že uspeli prepričati, da je Palestinski problem izvir vseh težav. Tudi večino Američanov, da bi bilo vse v redu, če "le ne bi bilo skrajnežev" v Arabskem svetu, za katere pa "sami niso krivi".

"Komar" je že dal lokalno anestezijo, da se pika ne čuti dobro, zdaj dalje pumpa "razne snovi" v svoj plen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Intifada ::

In lahko nehaš limati slike. Slika ni argument ti _________ izberi kletvico, ki te najbolj sprovocira. Forum je namenjen izmenjavi mnenj, ki imajo po možnosti vsebinske dokaze. To kar delaš ti je največji primitivizem. Jaz ti lahko kot odgovor zabijem to:



Izraelski vojaki so se dolgočasili in se odločili da bodo pretepli Mohameda, ki je bil na poti v šolo.



Slika pove več kot tisoč besed. Razvidno je, da se je Izraelec odločil ustreliti otroka, saj je ta jokal na meji med Jeruzalemom in Gazo.

ferdo ::

imaš dioptrijo 10+ ?

kje ti ta slika kaže, da se je odločil ubiti otroka? :D nimaš pojma, poslikano bi moglo biti dejanje. Moment uboja, sej ga še ustrelil ni! neki se igra s puško, to je pa vse, malo se heca:D kalibrera muho:D lol

Intifada ::

Antonija:

Ne operiraj z izrazi eno ali več strankarski sistem. Takšne fraze uporabljajo politiki, ker imajo boljši prizvok. V resnici gre samo za eno ali več partijski diktatorski sistem. Ni važno v katerm kotlu si, če boš glasen ga boš najebal v vsakem primeru. Pa še to. Za hardcore arabsko dikaturo se zavzemajo gnilisti, saj kot sem že dejal lahko pridejo hitreje in ceneje do naravnih bogastev, kot pa če bi morali tja mobilizirati svojo vojsko. Lep primer je Saddam. Ko ta ni več poslušal jih je dobil po gobcu. Sedaj pa bodo ustvarili novo diktaturo, kvazi demokratično dikaturo oziroma po tvoje - Demokracijo

In še to. Prosim nehjate mi srati s tem 14 letnim fantom, ker je povsem nerelevantega pomena. Nihče, niti vi nit jaz nima dokaza kaj se je pravzrpav zgodilo. Razni Herald tribuni, Jerusalem Post, Harezi pa so samo eno propagandno sranje, ki se lahko kosa s kakšnimi pionirskimi listi.

Thomas ::

Samo to je tipično za danšnjo Arabijo. Tukaj "vidijo" kako je vojak ubil otroka, ko pobirajo kose človeškega mesa iz nekega avtobusa, v katerem se je razstrelil terorist, pa to tolmačijo kot "junaško dejanje".

Intifada ima točno isti miselni set.

Ampak pustimo za trenutek, kaj Palestinci počnejo Izraelcem in poglejmo, kaj Arabci počnejo samim sebi. Problem ni stik civilizacij, problematična je ena od njih. Arabsko muslimanska. Ekonomsko, pravno, tehnološko je čisto na tleh, notranje agresivna in zatiralska. To bo naposled treba doumeti. Ker nima smisla, da si še naprej vsi zatiskajo oči pred tem, v imenu nekakšne politično korektne multikulturnosti.

Če smo dobronamerni do Arabcev, jim to povemo. Če smo pošteni do njih, pa jim moramo povedati še to, da jim najbrž ni mogoče dosti pomagati. Vsaj eno desetletje še ne.

Sprejemanje "njihove govorice" je pa zelo slaba zadeva. Potem še mi ničesar ne razumemo več. Kar se je mnogim že zgodilo. Sprejeli so njihovo kategorijo o "boju Palestinskega ljudstva za svobodo", ki je totalen blef. Svoboda pod Arafatom je isto kot svoboda pod Asadom. Nobena svoboda ni to. To je strahovlada.

Drugo vprašanje je, če se "Palestinci" lahko zdemokratizirajo.

Žal ne še, se bojim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Intifada ::

Moja slikovna selekcija je bila fiktivna reakcija na primitivizem enega osebka, ki mi pred nosom obeša propagandne slike kot argumentacijo relevantega problema. Upam, da bo z mojim staričnim delom uspel dojeti kaj pravzaprav počne.

Drugače Thomas je pa tvoj komentar na notranje konflikte v arabsko muslimanskem svetu prav ciničen. Za razmah fundamentalizma je kriv zločinski kapitalizem, saj je velikokrat deloval z dvojnim obrazom, ko je najprej pomagal nato pa vsilil sistem in tako izkoristil potenciale arabskega sveta. Če pogledamo politično karto arabsko perzijskega sveta lahko vidimo, da je fundamentalizem najbolje razvit ravno v državah, kjer je največ deloval zločinski kapitalizem. Tako ni naključje, da so Hesbolah Al Kaida in ostale organizacije svoj zalet dobile ravno v državah kot so Iran, Saudska arabija itd in to šele potem, ko se je zločinski kapitalizem začel razvijati. Še stotič ponavljam. Fundamentalizem ni akcija, ampak je reakcija na zločinski kapitalizem, ki izkorišča s pomočjo raznih bebavih šejkov in kraljev 99% tamkajšnjega prebivalstva.

To kar hočeš dosežit ti in tvoji somišljeniki pa je, da bi se ta nadvse pomeben fakt diskreditiralo in dati povode zločinskemu kapitalizmu, da udari na fundamentalizem kot akcijo.

Double_J ::

Koga ti slepiš?

Tam kjer nikoli ni bilo zahoda, je stanje najkatastrofalnejše.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

ferdo ::

kaj je pa bilo, ko so veliki kolonisti našli začimbe? do takrat je dežela začimb prav lepo živela, isto je sedaj, če ne bi bilo nafte v teh državah, koga bi sploh brigalo za te ljudi, poglej si afriko, če bi bila afrika prepojena z nafto, nebi bilo toliko lačnih pa revnih, mogoče bi bilo pol toliko zatiranih in nekaj 1000/leto pobitih.
to ti je ogledalo sedanjosti.

denar in črno zlato.

če misliš, da je tam, kjer se v vsak smrdljiv prdec vmeša zahod vse lepo in prav se motiš.
Vprašam te nekaj preprostega! -> a rad drek mešaš? ni važno al je topu al hladen kakec, starejši je težje ga je.
ČE gre medved po med v panj, lahko pričakuje da jih bo dobil po nosu, ampak ga med tako premamo, da reskira tistih nekaj cca30 pikov čebel, važno da ma polno rit.

Nafta tko kot med za medveda.

Intifada ::

Double J:

Ker je tvoja razgledanost omejena na hollywood in ker ze ocitno kazes simptome staranja sivih celic sem ti pripravil mini kviz, da ti malo razgibam možgane. V domu za ostarele pravijo, da pomaga.

Kdaj se je v Iranu zgodila islamska revolucija?

Kdo so bili idejni vodje revolucije?

Kateri pro-ameriški kralj je padel v tej revoluciji?

Kdo je ustanovil AL Kaido?

Al Kaida je delovala kot servis katere obveščevalne službe?

V kateri državi je nastala Al Kaida?

Koga je Cia podpirala med Iransko-Iraško vojno?

Katero državo so napadli Američani leta 2003?

Amerika je Talibane vnovačila za ofenzifo proti kateri državi?

Tako za začetek imaš nekaj vprašanj. Ko boš nanje odgovril, si boš tudi odgvoril na svojo trditev Tam kjer nikoli ni bilo zahoda, je stanje najkatastrofalnejše.

Pa veselo na delo.

Thomas ::

> Tam kjer nikoli ni bilo zahoda, je stanje najkatastrofalnejše.

Etiopija ni bila nikoli kolonija. Samo okupirana s strani Italijanov, vendar manj časa kot naša Primorska.

Kje je slabše kot v Etiopiji?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Intifada ::

Uradno ime: Federativna demokratična republika Etipija
Veroizpoved: 45% muslimanov, rastafarjanci 35%

Verjetno najrevnejša dežela na svetu in še ta z demokratično ureditvijo.:D

ciki57 ::

:))
Če imamo v imenu besedo "demokratično" to še ne pomeni da je tako tudi dejansko stanje.

A zate je bila tudi DDR demokratična?

Intifada ::

Če volijo svojo diktaturo potem so demokratični! Sistem je isti kot v Ameriki, Evropi itd.

Double_J ::

Od trenutka, ko je izvoljena diktatura niso demokratični več.
Dve šivanki...

iration ::

> Od trenutka, ko je izvoljena diktatura niso demokratični več.

Exactly!
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Yohan del Sud ::

En zanimiv člančič o arabskih "težavah"

Tam nekje na sredi neki psiho razlaga, kako pravilno po koranu pretepati neubogljivo ženo.

BTW, off topic: Lahko kdo tudi opraviči pretepanje neubogljive žene s kakšnim od odstavkov v Bibliji?

Daedalus ::

>Pri Palestini pa je drugače. Oni nimajo teh sredstev in tudi če bi jih imeli bi v tem stanju bile neproduktivne. Ostane jim samo borba z orožjem in za to imajo kot narod vso pravico. Četudi so svojo identiteto dobili šele pred sto leti.

In če oni napadajo z orožjem (edina opcija) jih pa naj Izraelci samo gledajo?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Intifada ::

Yohan del Sud:

Evo ti iz Biblije nekaj miroljubnih citatov:

Kr 21,19
Govôri mu: Tako govori GOSPOD: Zagrešil si umor, bi rad tudi dedoval? Govôri in mu reci: Tako govori GOSPOD: Na mestu, kjer so psi lizali Nabótovo kri, bodo lizali tudi tvojo kri!

Še nekaj o maščevalnosti Boga:

2 Krn 25,16
Ko je še govoril, mu je kralj rekel: Smo te mar postavili za kraljevega svetovalca? Nehaj! Čemu naj te dam ubiti? Prerok je nehal, vendar je rekel: Vem, da te je Bog sklenil pokončati, ker si to storil in nisi poslušal mojega nasveta.

Imaš ogromno teh citatov, ampak bistveno je da jih jemlješ v kontekstu kaj ne? Tako kot moraš brati Koran v celoti in se ne zanašati na posamezne citate. Zato v prihodnje ne seri s takšnimi islamofobističnimi stranmi. On doktor pa naj se vsaj pravilno nauči citirati iz Korana, ker je izpadel:

a) idiot
b) idiot
c) slabo kvaliteten namipulator

Intifada ::

Double J in Demos

To tezo si lahko vidva nekam vtakneta. Preberita moje poste, ki so se nanašali demokracijo, potem pa mi dajta kakšen proti argument.

Še vedno pa ostaja dejstvo. Etiopija je uradno demokratična država, kot Amerika ali Izrael!

Double_J ::

Ja shure. Pa demokratična republika Kongo tudi. Kjer bande sekajo, pobijajo in posiljujejo na vsakdanjih roparskih pohodih.
Dve šivanki...

Intifada ::

Deadauls

In če oni napadajo z orožjem (edina opcija) jih pa naj Izraelci samo gledajo?

Izrael ima dve opciji. Rešiti spor po miroljubni poti ali pa se naprej vojskovati. Med tem ko imajo Palestinci samo eno možnost in to je narodno osvobodilna borba. Saj veš, Palestinci so teroristi in terorist ne more pridet do Izraela ter podati pobudo za rešitev spora. Nekdo se pač ne pogaja s teroristi in če se ta mentaliteta ne bo spremnila, bo preteklo še mnogo krvi.

Thomas ::

Če bi samo tepli žene, bi še šlo. Ampak če jim jo neznanec posili, jo potem grešnico morajo ubit, da ne bi bili preveč izpostavljeni sramoti.

Če to piše v Koranu ali ne, mene ne briga. To ideologijo pač prodajajo kot pravoverno. In jo seveda prakticirajo tudi v Gazi, kjer ni več Izraelske ampak Palestinska policija.

Izraelci so take tipe potem obravnavali kot morilce. Normalno. Palestinci (kot tudi Jordanci in še mnogi Arabci) pa to smatrajo za normalno, Allahu všečno delo pobožnih mož.

Kaj se mi kot Palestincu lahko zgodi dobrega? Ja da me varnostni zid pusti na drugi strani Arafata.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Intifada ::

Double J

Ni mi do enovrstičnega sranja. To delajo samo ljudje, ki nimajo osnove za argumentacijo.

antonija ::

Vsak sitem, pa naj bo gnila dvopartijskia kapitalisticna diktatura (ce uporabim dikcijo od Intifada), ali pa povsem sprejemljivi in nazadnjaski islamski enostrankarski sistem, ki muci in ubija ljudi odkrito in to upravicuje s nekaj tisoc let starim tekstom, rabi vec slojev ljudi. Eni vodijo, drugi upravljajo, tretji delajo... Isto je v vseh drzavah in dezelah sveta. Edina razlika je ta, kako so ljudje porazdeljeni po slojih.
V komunizmmu (ki ma ziher kej skupnega z gnilim kapitalizmom, sam se ne morm spomnt kaj je ze blo to) je najvisji sloj zlo majhen. Pescica ljudi, ki so extremno bogati in kontrolirajo celo drzavo. Velik srednji sloj, in pa seveda nizji sloj. Pa nasprotnike sistema se poslje v taborisce ali pa pred kuglo.
V kapitalizmu (sory! gnilem kapitalizmu) je struktura bolj odprta, tko da se ustvari neki visji srednji sloj, kjer so predvsem ljudje ki plezajo proti visokem sloju, ki ga je nekaj vec kot v komunizmu, se vedno pa je najmanjsi. Pod obema je srednji sloj, ki nekak vztrajno izginja, pod vsemi pa spodni sloji, v katerih se ljudje vec ali manj borijo za prezivetje (pa ne tako juansko kot palestinski najstniki s explozivom za pasom, ampak hodijo na slabo placan siht). Nasprotnike sistema se proba deskriditirati v medijih, sem pa tja se zgodi kaksen atentat na politika ali voditelja, ljudstvo pa zivi relativno neodvisno od politikov.
In za konec sm prisparu arabske ureditve... Sicer morm rect da me se ni blo tam doli, ampak kolikor poznam zadeve grejo takole: Cisto na vrehu so verski voditelji, ki majo zmeraj prav, pa naj gre za blagoslov ali pa za umore in mucenja, oni majo prav. Pa ce sm prav zastopu so oni tam zaradi gnilih kapitalistov, ali pa so celo sami gnili kapitalisti, preobleceni v alahabojece verske voditelje. Pod njmi so poveljniki "vojsk", ki nimajo dost sredtsev da bi ble prave vojske, ampak jim se vseeno recimo vojske (da ne bo kdo uzaljen). Pod njmi pa je ljudstvo, ki predstavlja nizji sloj, saj si vecina ne more nicesar privoscit, skratka zivijo kakor "jim pac alah da". Cisto na dnu so pa itak zenske, brez pravic in z dolznostmi, krive za vse kar gre narobe (ce ni blizu kakega gnilega kapitalista iz gnile dvistrankarske kapitalisticne diktature). Ce se kdo ne strinja s pleminitimi cilji svojega verskega vodje (ki so ga tja postavili gnili in izkoriscevalski kapitalisti) je takoj izlocen iz zivljenja (dobesedno).

Ce sm se kje zmotu me nej kdo popravi prosm.

Zdej mi pa se povejte svoja mnenja, keri od teh sistemov se vam zdi boljsi" za ziveti v njem? Ali pa vsaj v kerem sistemu ljudje najmanj trpijo?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Thomas ::

Zdaj pa zakaj bi Palestinci rabili svojo državo? Zakaj jih ne bi recimo prevzela kar Jordanija, s tistim ozemljem vred in naj bodo pod njeno vladavino. S tistim ozemljem vred?

Ker se ne marajo. Ker so Jordanici pobili v zadnjih desetletij BISTVENO več Palestincev, kot Izraelci. Ni čudno, da se ne marajo.

Ampak Izraelci se bodo morali odreči svojega idealizma, zavarovati meje in pustiti Arabce na oni strani. Pa živeti popolnoma mimo njih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Intifada ::

Thomas:

Ponovno pozabljaš dejstva. Odgovoril ti bom z specifičnim dogodkom.

Iran do leta 1979. Na oblasti proamerisko usmerjen kralj Shah. V njegovem času je Iran veljal kot ena izmed najbolj odprtih muslimanskih družb. Dekleta so nosila mini krila in se udejstvovala v družebno pilitičnem življenju. Navkljub dobri kvaliteti življenja se narod začenja pritoževati nad politko kralja. Protesti niso zalegli, kralj je še naprej podipral zločinske kapitaliste v borbi komunistom in sii'tskim skupinam v Afganistanu. Leta 1978 se vrne atajola Homeini, ki vzamee stvari v svoje roke. Kljub nasprotovanju levičarjev leta 1979 gladko zmaga in Iran postane leglo šii'tskih skrajnežev ter ena izmed najbolj zaprtih družb. In od takrat naprej so začeli ubijati tudi grešnice, katere bi lahko živele še naprej, če le Amerika ne bi sprovocirala islamskega sveta in tako dala povode islamskim skrajnžem, da pridejo na oblast.

Thomas ::

Iranska elita (nekaj milijonov ljudi) je takrat zapustila Iran, šla na Zahod.

Nepismeni so pač zmagali, s svojim velikim številom in brezobzirnostjo. Zdej se jim po Zahodu že spet kolca, prišli so k pameti.

Boj kultur in civilizacij v glavah milijonov ljudi.

Ne zagovarjam nič drugega, kot zmago kulturnega Zahoda nad barbarskim tradicionalizmom vzhoda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

attackiko ::

Na oblasti proamerisko usmerjen kralj Shah.


Ma ti si pa res poznavalec.. nas boš še kaj novega naučil :D

Noben kralj Shah ni bil na oblasti. "Shah" je samo naziv ala cesar. Šahu pa je bilo ime Mohammad Reza Pahlavi.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Že kar nekaj časa po eliminaciji Yassina, Palestincem ni uspelo nobeno maščevanje. Pa so poskušali, pa jim vseeno ni uspelo. To se mi zdi zanimivo.

Zgleda so Izraelci res vzpostavili dokaj visoko stopnjo varnosti, ki jo je težko prebit.

Kaže že tako zaenkrat, ni pa seveda (še) nujno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Intifada ::

Antonija:

Večjega propagandega spisa se ne bi mogel lotiti niti sam zločinec Bush. Prvo kot prvo me zanimna kdo jemlje 2000 let staro bukvo za osnovo sovje politike? Da se ne boš preveč trudil, to so sami Izraelci, ki imajo v svoji ustavi zapisano, da jim je bog obljubil deželo in da se morejo zanjo boriti. Kot drugo pa muslimani obstajajo šele od leta 442 tako je njihova knjiga stara okrog 1560 let.

Nadaljne. Imaš zelo veliko težnjo, da popredalčkaš različne politične kulturne skupnosti in tako lažje manevriraš med njimi. Svet in politika nista tako preprosta. Tvojo posploševanje je milo rečeno brezvezno in nima nikaršne osnove. Predvsem je bojazljiva tvoja predstava o militatnem islamu. Sam ga sicer smatram kot slab sistem, vendar pa si ga ti oznacil na predpostavki, ki je meni neznana in ga potenciral čez meje dobrega razuma. Resnično priporočam, da si ogledaš iranski film Okus Češnje, saj ti bo le ta razbil mnoge stereotipe o militatnem islamu.

Intifada ::

Thomas:

Nepismeni so pač zmagali, s svojim velikim številom in brezobzirnostjo. Zdej se jim po Zahodu že spet kolca, prišli so k pameti.

Brez skrbi. Iran je letos izvolil še bolj konzervativno oblast, zahvaljajuč zločinskim Amerikancem, ki so brezglavo napadli Irak. Iran je pravzaprav odlična politična simulacija, ki kaže kako se muslimansko ljudstvo obrne, ko je napaden njihova okolica. Čeprav se ne bi čudil, če bo čez kakšnih trideset let kakšen Thomas.jr govril, da je bila ta odločitev Irancev akcija.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izraelsko-arabska vojna se bije tudi na medmrežju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
11613612 (10131) Pšenični

Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
85244595 (28164) Stepni Volk
»

Iran bi izbrisal Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
686868 (5505) Phil

Več podobnih tem