» »

Bali

Bali

«
1
2 3

Thomas ::

A bo kdo (spet) prjavu, da teroristi nimajo druge poti, kot da postavljajo bombe, kjer so Zahodnjaki?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Yohan del Sud ::

Linija najmanjšega upora?

Amerika je za te zadeve (če ne upoštevamo internih snajperjev) ratala zaj.. hojena zadnje čase...

Highlag ::

Verjetno nebi imela učinka, če bi jo postavili na kaki tržnici v kakem mestecu v Etiopiji ali pa na kaki drugi podobni lokaciji. ;(

sketch ::

Hm... meni pa zadnje čase zginja časnik iz nabiralnika... Ziher so me napadli teroristi! Gremo hitro lovit al-Kajdo po Zgornjem Kašlju.

Kristus... tisto, kar je bilo še leto in pol nazaj zločin, je dandanes terorizem. ČE se mene vpraša, je tole šlepanje na 9-11 že malo preveč (priznam, da nisem seznanjen z vsemi dejstvi, ampak tole je zaenkrat moje mnenje).

lp
s.
Adapt and overcome.

rasta ::

Mater, tale terorizem in okoriščanje na račun fanatikov (kot njihov vodja) pa postaja že kuga 21. stoletja.
To bo šlo dnarja, da dobo iz sveta večine najbolj brezvestnih teroristov spucal ...

City ::

Problem je v tem ker ZDA mislijo z raznimi napadi na "sovražne države" uničiti terorizem, v končni fazi pa bodo najebali nič hudega sluteči in nedolžni turisti v muslimanskih državah in tudi drugje. Zato pravim da so jih še premalo dobili po pič... Če bi Bušman hotel mir na svetu bi odstopil. Teroristi so pa tudi zblojen narod ker tudi toliko niso da bi namesto terorizma uvedli kakšno šolanje v svoji državi.

Pa še ena out znanstveniki so dokazali da uživanje drog se pravi na odvisnost drog vpliva isti center možganov kot na verske fanatike, tako da ne jemat mamil!!!!!:D

Kaboom ::

word out sketch :D

vse je postal terorizem, jaz vam rečem mački ki se mi derejo pod oknom so ziher v kaki teroristični organizaciji. imajo namen budit celi blok in psihično uničit celo sosesko... s tem bojo seveda uničili ptujsko gospodarstvo zaradni nenaspanih delavcev...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Brane2 ::


Teroristi so pa tudi zblojen narod ker tudi toliko niso da bi namesto terorizma uvedli kakšno šolanje v svoji državi.


Saj se šolajo. Blo je predvajanih kar nekaj videomaterialov, ki so kazali usmerjeno izobraževanje v Al Quaeda kampih.:D

Mislim, da zadnji dogodki kažejo moč takih organizacij. Nepolno leto po 9-11 in le nekaj mesecev po koncu bombardiranj se že ne da več predvideti naslednjega napada AQ. Še tega ne vedo, če ima BinLAden kaj s tem...

leonius ::

Teroriste(karkoli že to danes je-skoraj vse) bomo razumeli le takrat ko bomo sami v njihovi koži. Nemoremo a priori govoriti neumnosti. Terorist se ne počuti terorista ampak borca za svobodo.

Kaj pa je naša civilizacija bila v srednje veku v vseh dozdajšnjih vojnah, ko so se osvajala in osvobajala ozemlja?
Terorist ali legitimna vojska?

Teroristi so ljudje, ki so pač produkt globalizacije in vedno več jih bo, dokler se ne bo uredil sistem na svetu tako, da bo denar razporejen malo bolj pravično. Ali so si muslimani sami krivi, če imajo pač tako kulturo, ki bi jo živeli zelo mirno, če nebi bilo mešanja naše "superiorne" civilizacije?

in še in še...

lahko bo napisal esej....

Vedno gledajmo obe plati medalije. Vedno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leonius ()

perci ::

husler: svaka čast, resno

Brane2 ::

Hustler bi te lahko jemal resno, če ti ne bi delal za tajno policijo :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Kar se tiče AQ, nič gnilega ne veidim v njej. Gre za zelo predan in očitno šolan folk, ki iz malega uspe vedno narediti veliko. Mogoče se ne strinjam s cilji, a jih vsekakor nimam za cepce.
Udarjajo tam, kjer najbolj boli- po bogatih civilistih in ne puščajo znatnih sledi za sabo. VEdno dosegajo solidne efekte z delčkom tehnologije, ki je na voljo zahodnjakom in uporabljajo partizansko taktiko. Tole bo še zanimivo. Vsekakor bolj kot fuzbal :D

City ::

husler, ko govoriš o borcih za svobodo ne vem kako lahko jih mečeš v isto kanto kot teroriste. Jasen primer je Afganistan, ko je sedaj vladajoča koalicija hotela uvesti svobodo posameznika vendar se je Al-kaida močno uprla in prevzela oblast. Ljudi, ki so hoteli uvesti demokracijo pa so javno linčali.
Pač vera jim to prepoveduje tako kot tudi izobraževanje še posebaj žensk (Malo preberte koran da boste vedeli kaj sem mislil.)
Verski fanatiki so nekaj drugega kot borci za svobodo in večina fanatikov je med teroristi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: City ()

Thomas ::

To zagotovo niso nobeni borci za svobodo. Veliko prej borci za nesvobodo.

Kaj majo islamski teroristi za iskati na Baliju? Koga bi tam radi osvobodili? Kvečjemu zanesli ortodoxni islam (opresijo) na sicer hinduistični otok.

Zahodnih turistov bo pa v Indoneziji zdaj precej manj. Jih ne bodo (domačinov) več "izkoriščali".

To bo ta "svoboda". Bodimo resni !



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jure2k ::

JOJ, spet taka tema. Amerikoljubec Thomas did it again.:D

Po TV sem gledal, ko je en magister govoril o tem in sem se prav čudil, saj sem se z njim popolnoma strinjal. ŠE sam nebi mogel bolje povedati:D

V glavnem tisti, ki niste videli, govoril je o tem, zakaj ves muslimanski svet postaja čedalje bolj nestrpen do Zahodnih držav še posebno do Amerike in Izraela. Šaron si želi velikega izraela in noče niti slišati o kakšni palestinski državi pri tem pa ima večinoma podporo Busha in Amerike. V Ameriki obstaja zelo močan judovski lobi in razumem, zakaj se Amerika tako blago obnaša do Izraela, vendar, če bo šlo tako naprej verjamem, da bo prišlo do širšega pojava terorističnih akcij. Model na TV je rekel, da je to šele uvertura v sranje, ki se bo šele začelo dogajati, ker je, kot sem rekel nestrpnost in celo sovraštvo do zahodnjakov v porasti.
Vsega se pa ne spomnim več...

Thomas ::

In Zahodnjaki naj nastavijo še drugo lice?

:\

Levičarski intelektualci pravite da ja.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::


Kaj majo islamski teroristi za iskati na Baliju? Koga bi tam radi osvobodili? Kvečjemu zanesli ortodoxni islam (opresijo) na sicer hinduistični otok.


Mogoče. Ne vem veliko o Baliju a po dogodkih, ki so bili javnosti vidni v zadnjem letu, bi rekel, da to mogoče niti ni cilj AQ, če je seveda vpletena v to.

Videti je, kot da poskuša vseprisotnost Amerov-tako neposredno kot posredno, spremeniti iz prednosti v slabost. Tepejo (oziroma poskušajo jih )zahodnjake povsod, večinoma na nepričakovanih mestih. Zakaj bi se borili samo v Afganistanu ? Saj to ni kup UEFA, da bi metali kovanec za stran terena in se pogajali o kraju srečanja :D

Kdove, mogoče se bodo naslednjič lotili denimo kake ekspedicije na Antarktiki ali česa povsem tretjega. Čeprav se mi bolj zdi, da se bodo v glavnem nadaljevale glasne žurke...


Zahodnih turistov bo pa v Indoneziji zdaj precej manj. Jih ne bodo (domačinov) več "izkoriščali".


Občutek imam, da tistega, ki je postavil bombo niti ne zanimajo toliko koristi Balija kot lastni cilji...


Jure2k ::

Thomas, potem tudi Palestinci niso borci za svobodo? Pri njih je to, da so pripravljeni za dobrobit svojega naroda tudi umreti samo dodatna možnost, da se borijo proti sovražniku (Izrael ->Šaron). Izrael je kar dobil svojo državo in sedaj pol stoletja kasneje so začeli zganjati sami tak teror nad Palestinci, kot so ga prej Nemci nad njimi (židi).
Thomas, ne vem, kako lahko tako slepo verjameš Bushu, Ameriki in ostalim, saj kot sem opazil si drugače precej odprte glave. Res ne vem.

Double_J ::

Ja in kaj imajo potem za turiste pobijat?

Kje je tukaj kakšna povezava?

Thomas ::

Jest na Palestince ne gledam kot na borce za svobodo. Če bi bili oni borci za svobodo, bi se prej borili proti arabskim režimom, ki so jih pobili 10X več, kot jih je pobil Izrael.

Lojalnim Arabcem v Izraelu ni nič hudega. Njihova "borba za svobodo" je borba za tradicionalizem - ne pa za svobodo.

Žalostno je edino to, da se tudi toliko Židov zateka nazaj v fundamentalizem. Ki pa zaenkrat še ni prevladal nad modernostjo.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DarkSite ::

Turiste pobijajo na Baliju zato ker zeli Osama preusmeriti turizem v Afganistan.:D

Thomas ::

Nekaj 10 tisoč Slovencev je šlo skozi WTC, preden so ga zrušili.

Nekaj 1000 Slovencev je že bilo na Baliju, prav kjer je zadnjič eksplodirala bomba.

Ne si delat iluzij. Enako smo tarča.

Poleg tega je bil en Slovenec že obstreljen v Pakistanu, ker ni bil musliman. Par mesecev nazaj.

Ne si tudi delat iluzije, da večina Arabcev ne odobrava (tudi) napada na Bali.

Sej ga še mnogi Slovenci.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jure2k ::

:D

City ::

malo zgodovine Izraela in KAJ je bilo prej tam. Preden je bila ustanovljena država Izrael, so na teh območjih stoletja bili verski spopadi in so se tudi v večji meri končali, vsaj v knjigah tako piše.
Po vojni se je (pa v večini so krive ZDA, ker je bil to njihov predlog) zaradi vseh krivic, ki so se dogajale judom, pod pritiskom zaveznikov ustanovil Izrael. In boji na območjih Gaze in betlehema ne segajo samo od ustanovitve Izraela ampak še par 100 in več let nazaj, samo da so bila takrat območja malo drugače razdeljena. Izrael sploh obstajati nebi smel. To je tako kot če bi na sredi afganistana ustanovili državo druge vere (bilo koje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: City ()

DarkSite ::

Prvo upam, da se bodo oblasti v Indoneziji sedaj zbudile in bolj prispevale k boju proti terorizmu. Namreč, prihodek od turizma bo popolnoma padel oz. se bo približal ničli. Mislim, da Bali zivi od turizma, in da bo tak izpad od tujih turistov negativno vplival na prebivalce otoka. Denar, ki so prejemali od "bad" zahodnega sveta bo presahnil. Naj se sedaj ljudje vprašajo zakaj ne bodo imeli niti za hrano niti za wc papir. Zaradi "bad" zahodnega sveta ali zaradi skrajnezem in njihovih ala ala ala idej o osvojitvi sveta.

Indonezija ni ukrepavala, čeprav jim je "bad" zahodni svet svetoval naj zaprejo vse svoje fanatike oz. teroristične celice. Še danes niso oz. si ne upajo zapreti svojega najbolj fanatičnega človeka v državi, ker naj bi to sprožilo ne vem kakšno islamsko revolucijo.

Torej, naj vidijo sedaj, kako jim pomagajo ti skrajnezi. Tisti, ki pa menijo, da so oz. se ti fanatiki borijo za ne vem kaksne pravice in ideje, naj se vprasajo ali je ta napad pomagal dvigniti življensko kakovost ljudem na otoku ali pa ga je totalno uničil oz. jih napotil v revščino.

Jure2k ::

Točno to sem prej hotel napisati, pa mi je požrlo post. pa sem dal samo :D , hehe.

When I die, I want to die like my grandmother who died peacefully in
her sleep. Not screaming like all the passengers in her car.

City ::

Jure v beli hiši je več kot polovica judov (podatek iz lanskega leta) zato naklonjenost Izraelu

Bali versko spada pod islam tak da so tam že od .......

Jure2k ::

City vsega tega se zavedam popolno. Vprašanje zgoraj je bilo mišljeno retorično. Židovski lobi je v Ameriki izjemno močan, zato drugega od Amerike ni niti pričakovati.

poraja se mi vprašanje, kako dolgo bo to še trajalo. Oziroma, kaj se mora zgoditi, da se stvar umiri. Izraelu države ne morejo kar vzeti nazaj (precej radikalno se ti ne zdi?), oziroma bodo to lahko storili le v primeru, če se razplamti totalna vojna in se krivda dokaže Izraleu, vendar sem prepričan, da bi tu spet vstopila AMerika in bi Izrael kvečjemu pridobil še več ozemlja, tja nekam do Afganistana ;).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jure2k ()

Thomas ::

City

> Bali versko spada pod islam tak da so tam že od .......


Heh ... kako pojma nimaš o tem.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

City ::

Jah sory pozabil sem dopisati da od 14 stol.

Thomas ::

> Jah sory pozabil sem dopisati da od 14 stol.

Boljš da nisi. Kajti zagrešil bi samo eno traparijo več. Bali ni bil nikoli islamski. Niti v 14. stoletju, niti danes, niti kadarkoli.

Je pa res, da bi nekateri to radi spremenili.

O čem ti govoriš, v zvezi s 14. stol. ??? :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Teroristi da so narod? LOL! To je bla pa izjava leta!:D :D
Tisto da zakaj so pol podstavli v Baliju pa pac da zastrasijo vlado, da bi jh pustila na miru or smth... Nej nujno da ma politicno zvezo s samim Balijem. Sploh pa ni nujno, da je bla Al Kaida. Morde se je tud komu strgalo pa sou eno home-made McGyver style bombo sprobat.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

IceIceBaby ::

Ma res je že vsaka pasja bombica terorizem zdaj. Sej ne rečem da na Baliju ta napad ni bil organiziran, ampak dvomim da je stopnja terorizma globalno gledalo kaj velik narastla od 9.11 naprej. Take zadeve so se že prej dogajale, ampak tokrat je bla prizadeta USA in spet je treba vse obesiti na veliki zvon.

Je pa tudi res, da nikakor ne podpiram terorizma. Mogoče sem USA celo malo privoščil kmalu po napadu. Ampak ne zaradi odobravanja terorizma ampak zaradi sovražne nastrojenosti do usa in njihovega obnašanja. Zdaj jim nikakor ne privoščim tega, Baliju pa še manj.

To, da so muslimani borci za svobodo je BullShit. Islam je že zasnovan tako, da bi se kar naprej širil, pomožnosti nasilno. Tudi trditve da to ni res so BullShit. Kdor ne verjame naj gre koran brat.
No, in ker je na svetu polno norcev je tudi dosti takih, ki islam tolmačijo še malo drugače in jim potem ni problem pobijat ljudi, sam da bo alah zadovoljen (kar je tudi BullShit, Osamatu se jebe za Alaha).

Pa še to za premislek. Kako je možno da imajo leta 2002 ženske po nekaterih muslimanskih deželah pravic ravno toliko kot krave (oziroma, pri nas majo še krave več pravic). Mal pomislte kak narod je to da gre tko z ljudmi ravnat ker pač nimajo tistga med nogam. Po moje zlo bolan narod, ki nima mesta na tem svetu.

nojus ::

jest bi terorisom dal en place like area51 , vse not zbutov, pol nej se pa med sabo koljejo, raketirajo, snajpajo, biolosko ali kako drugace zavzemajo za pravico na tem obmocju.
ne morjo pa nedolzne ljudi po ulcah pobijat

Brane2 ::


Kdor ne verjame naj gre koran brat.


Sem ga že. Kolega mi ga je posodil. Obljubil sem mu, da se bom do knjige spoštljivo obnašal, zato sem se pri branju trudil. Kljub vsemu mi je ni uspelo pozorno prebrati od začetka do konca. So bile not stvari in dogodki s katerimi se ne bi strinjal a verjetno je na stvar treba gledati tudi s časovnega stališča.

Vsekakor nisem našel notri nič takega, nad čemer bi se zgražal.
Si imel kaj konkretnega na to temo ? Si sploh prebral Koran ali govoriš samo o tem, kar si slišal ?

IceIceBaby ::

Sem bral, res tut jaz ne čist od začetka do konca. Ampak dost da mam predstavo.
Kar jaz trdim je, da so se muslimani ravnali po koranu ko so se šli svete vojne. In ravnali so se po njem ko so z orožjem širili vero. Ok, takrat so bili drugi časi, in očitno je blo takrat neki normalnega.
Ampak kaj pa se zgodi zdej. Dosti muslimanov živi pač normalno. Grejo parkrat na teden kej zmolit, bolj zaradi druženja verjetno kot zarad alaha (podobno kot pri vseh verah). Ampak ni pa težko najdit psihopata ki bo videl kak carji so bli včasih vojščaki pa bo še zdej mal probal pobijat.

Thomas ::

Sploh ne gre za formalni Islam iz Korana. Gre za celoten memplex Severne Afrike, Bližnjega Vzhoda, Srednje Azije in seveda Indonezije, pa še nekaterih držav Jugovzhodne Azije. Ne naslanjajo se izključno na Koran, pač pa še na starejše tradicije in "novejše ideje".

Vtepli so si v glavo, da zdaj bodo pa oni največja sila na svetu.

Sveta preproščina, ki živi v srednjem veku, hoče v to "blagoslovljeno stanje" spraviti ves svet.

|O
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::


Kar jaz trdim je, da so se muslimani ravnali po koranu ko so se šli svete vojne.


Kot sem jaz videl, tega ni v Koranu. Govori se sicer o dolžnosti do samoobrambe, a to je danes itak vsepovsod standard.

Dolžnost muslimana je, da brani svoj narod in svojo vero tudi s silo v primeru nasilnega vpliva od zunaj (ki jih je skozi zgodovino bilo nešteto). NI pa nikjer vpisano, da je dolžnost muslimanov nasilni vpliv na druge, da sprejmejo vero.

Če se prav spomnim, priznavajo muslimani vse vere enega boga, ki ne častijo samih predmetov kot enake vere. Zakaj jih je kar nekaj ? Zato, ker je bog govoril vsakemu narodu s svojim glasom, pravi razlaga...

Po Koranu lahko sprejmeš muslimansko vero le svojevoljno (z iskrenostjo v srcu in izgovorjavi nekega verza iz korana). Muslimanska vera je stvar, ki je med teboj in bogom. Ni ti je treba nujno deklarirati navzven. Tudi po deklamaciji tega verza ni nujno, da te je bog sprejel za svojega. Nikjer ni rečeno, da bodo neverniki končali v peklu. S sprejemom Islama psrejemaš določene pravice in odgovornosti.

Če boš živel kot pravi Musliman, boš bogu pri srcu in po smrti te čaka tebi primerna nagrada. Če pa kot Musliman zagrešiš zločine, bo kazen toliko hujša. Če nisi vernik, se po smrti vsaj lahko izgovarjaš na nevednost ;o)

Po Koranu IIRC bog ne sili nikogar v vero, ker hoče "kakovostne ljudi", ki so pri stvari s srcem...



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Mercier ::

sketch:
Kristus... tisto, kar je bilo še leto in pol nazaj zločin, je dandanes terorizem. ČE se mene vpraša, je tole šlepanje na 9-11 že malo preveč (priznam, da nisem seznanjen z vsemi dejstvi, ampak tole je zaenkrat moje mnenje).
Če pa tole ni bil terorizem, klasičen primer, sm js piciku. :|

Pepe ::

Nekaj 1000 Slovencev je smučalo v Kaprunu preden so štirje umrli.
Malo več kot pa v WTC-ju, pa na Baliju, pa v Pakistanu...
Pa naj zato VS Avstrijo napade.
Da ne govorimo oz. pišemo o Hrvaški, je tudi dobil kaki kuglo v glavo od zadaj.
Tak da lepo prosim.
LP

Thomas ::

Ti modrina izenačuješ teroristične napade z nesrečami in kriminalnimi dejanji?

Maš kar taprav nick, ja. :P
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jure2k ::

Evo, pa še neki pol jest na to povem. Ko ga fašejo ameriški vojaki to ni terorističen napad ampak navaden napad. Če pravilno razumem osnovno definicijo terorizma. Menim, da se sedaj terorizem obravnava zelo široko, ker imajo nekateri od tega koristi beri: George Grm alias Bush.

Tako bom povedal, naj civiliste pustijo pri miru, nad Ameriško vojsko, pa se zarad mene lahko spravljajo ampak zame to ni teroristično dejanje ampak napad, izzivanje, incident ali karkoli.
Štos je samo v tem, da BushMan ne more napovedati vojne državi (naj nebi mogel) ampak samo osebku, ki je po vsej verjetnosti itak že pečen ali pa res tudi skupini ali organizaciji kot naprimer al kajda. Buš bo kar naprej napadal vse po vrsti dokler ne bo prišlo do 3. svetovne vojne. Upam, da se bo uresničila napoved indijancev in bo prej crknil, tako kot vsi US prezidentz, ki so bli izvoljeni na leto, ki se je končalo z 0.

Naj mu Talibani raje prinesejo prestice in bodo storili mnogo več, kot z napadi:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jure2k ()

Brane2 ::


Sploh ne gre za formalni Islam iz Korana. Gre za celoten memplex Severne Afrike, Bližnjega Vzhoda, Srednje Azije in seveda Indonezije, pa še nekaterih držav Jugovzhodne Azije. Ne naslanjajo se izključno na Koran, pač pa še na starejše tradicije in "novejše ideje".


Ne poznam tega folka. Ne vem kok so zagrizeni, počasi pa se mi dozdeva da med kredibilnostjo CNNovih poročil in Bruce Willisovimi uspešnicami vse manj razlike.
Vsi muslimani, ki jih poznam, ne nosijo tega na velik zvon. Živijo pač tako in ne težijo drugim. Kot sem hodil po BiH (bil v vojski tam- Sarjevo, Mostar) mi nihče ni sral na kaki verski osnovi. Folk "gleda svoja posla"... Za Turke ne vem, lahko pa ugibam da so bolj zagreti za te stvari...

Folk, ki je delal v Iraku načeloma (kot sem slišal) ni nosil domov kakih strahotnih zgodb, razen posledic pi*darij, ki so jih sami naredili. Folk živi po starih načelih, je pa dosleden in vzdržuje neko "dostojnost", kot so jo poznali naši starši.
Se pravi, niso ravno toliko za časom, kot bi to CNN rad pokazal.
Veliko večji vpliv ima to, da ne živijo v silicijevi dolini kot pa "zadrtost" islama.

Prej bi reku, da je Amere strah Islama, ker se ta precej lepo drži v USA.

Sam se ne palim na vero. Ne zagovarjam Islam in nisem šel brat Korana, da bi postal vernik. Hotel sem spoznati stvar ali dve o veri in s tem o ljudeh okrog sebe.
Zame je vera v vsesplošni konkurenci pravzaprav dobra stvar. Ker zahteva od moje konkurence nelogična dejanja, ji s tem trati energijo v večji ali manjši meri.
KOnkurenca stavi na vero kot na nekaj, kar ji bo dalo "edge" v življenju in jaz ji to privoščim, dokler mi dovoli da se odločim za znanost in tehniko ( pa ne za cajtng :D )

Tudi na te spopade (Bali, WTC itd) gledam iz nekega tehničnega vidika, nekako tako kot dvoboj dveh boksarjev na različnih koncih težnostnega spektra. Recimo kak Sugar Ray z svetovnim prvakov v lahki kategoriji. Sila riskantna zadeva, ki bi se lahko slabo končala-tudi s smrtjo, sploh za lahkega nasprotnika. Vendar je ta naravno nor in računa na svojo hitrost in iznajdljivost, pa v primeru zmage (ker je trenutno sicer manj verjetna) bo njegov zaslužek astronomski.


Vtepli so si v glavo, da zdaj bodo pa oni največja sila na svetu.
Sveta preproščina, ki živi v srednjem veku, hoče v to "blagoslovljeno stanje" spraviti ves svet.

Radi bi nadzor nad svojo nafto. Ker pa je v današnjem svetu "tvoje" tisto kar lahko braniš, jim s tem slabo kaže. Vsaka stvar ima svoj balans in kar se mene tiče, je to tista stran medalje, ki je Arapi nočjo videt v odnosih z zahodom in sploh z Ameri.
Pravijo, da jih slednji izkoriščajo, ker da uporabljajo vojaški vpliv itd in kupujejo nafto "poceni" a ne omenjajo dejstva, da Arapi sami zase sploh ne bi vedli kam z nafto. Če je še kamele ne rabijo, kaj bi sploh z njo ? Denar je v tiste dežele IMHO prišel predvsem s POVPRAŠEVANJEM po nafti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

> nad Ameriško vojsko, pa se zarad mene lahko spravljajo

To pol ti podpiraš, al kaj?

Če se spravljajo na ameriško vojsko?

Samo da se ne boš potem čudil, če so bo ameriška vojska spravila nate.

Dokler bo tvoja podpora le "moralna", se najbrž ne bo.

Nad "taprave napadalce" se pa bo. Pol bo pa jok.

Po moje bi blo dobro Indonezijo razdeliti na več držav. Tako kot so dali samostojnost Vzhodnemu Timorju, naj jo (za začetek) še Baliju.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jure2k ::

Ne podpiram!
ampak RAZUMEM! velika razlika. Vem, kako se počutijo Palestinci, ko po njih hodijo Izraelci, ki jim Američani dajejo zeleno luč.

Kaj misliš, kaj bi bilo, če bi se iz vseh arabskih koncev sveta nabrala ogromna armada in pomagala Palestincem na old fashion way braniti svoj teritorij? Da bi resno napadli Izrael tako kot to delajo Izraelci? Bušman bi bil v parih urah tam in bi jim dajal denarno, vojaško, moralno,... podporo. Pomoje bi lahko potem metali atomske bombe na irak, in ostale islamske države, pa jim Amerikanci nebi rekli besede.

Jure2k ::

Aja, nadme se ne bodo spravili, ker ne bom nikoli nobenega napadel, moralno podporo pa lahko imajo od mene, ampak Bušman nima potem nobene pravice, da bi se name spravljal.

Glede razdeljevanja ozemlja pa le to, da bi morali potem tudi Izrael razdeliti, saj si
1. Svoje države ne zaslužijo glede na to, kaj počnejo
2. Ker so tudi Avstroogrsko razdelili zavoljo ljubega miru, ker je bila preveč militantna.
.
.
.

Thomas ::

Niti vsi azijski, kaj šele evropski muslimani, niso tako zagrizeni.

Jest mislim, da je globalno zadeva nekako taka, kot v Iranu pred revolucijo.

Je bil (maloštevilni) srednji razred, ki je bil v Iranu zelo prozahoden.

Potem se je pa med reveži in mulami naredila koalicija, ki je prevzela oblast in nagnala zmerne Irance v exil. Ali pa pobila.

Nekaj milijonov je gotovo pametnih ljudi po islamskih državah, ki nazaj v srednji vek nočejo.

Oni so morda še največje žrtve.

Recimo zmerni Palestinci, ki ne kričijo nonstop "smrt Izraelu", na Zahodnem bregu (Jordana) in v Gazi, tvegajo smrt z zverinskim mučenjem.

Ta mehanizem radikalizira Palestince.

Tam kjer pa niso čisto za luno ... se muslimani sekularizirajo.

Postajajo "običajni" in ne fanatični verniki.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Kaj misliš, kaj bi bilo, če bi se iz vseh arabskih koncev sveta nabrala ogromna armada in pomagala Palestincem na old fashion way braniti svoj teritorij?

Jah nič. Izraelci bi jih precej zlahka premagali.

Sej so Arabci že parkrat napadli Izrael in se nasmolili.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jure2k ::

Od kje črpaš te informacije? Res me zanima.

Jure2k ::

Ne veramem da nebi bilo nič. Ampak vseeno vprašanje je bilo teoretično. Kaj bi Bučman naredu, če bi bil Izrael napaden in bi izgubljal vojno oziroma trpel strahotne izgube.
Kaj misliš, kako dolgo bi čakal? Pomoje niti ure. Takoj v primeru napada bi rekli sej smo vam rekl in začeli gonjo proti vsem državam, kjer je islam prisoten.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
140462572 (37400) poweroff
»

Izraelsko-arabska vojna se bije tudi na medmrežju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
11613573 (10092) Pšenični

Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
85244529 (28098) Stepni Volk
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18413648 (11101) jype

Več podobnih tem