» »

Iran bi izbrisal Izrael

Iran bi izbrisal Izrael

1
2
»

Daedalus ::

Daedalus: če si pozabil, je Izrael tako ali tako obkrožen s sovražno nastrojenimi državami: Sirija, Egipt, Jordanija. Katere države pa misliš, da so bile vpletene v Izraelsko - arabske vojne?

Ja in? A zdaj naj pa zato dovoli nastanek še ene sovražne vojske, poleg že obsotoječih paravojaških enot in teroristov? Ki jih trenutno palestinsko vodstvo nikakor ne more umirit? Jaki argument, ni kaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Stepni Volk ::

Potisni moment socializma, SFRJ in nesvrstanih : Arabci imajo prav.

Arabske države so neuvrščene, kar pomeni, da so dobre.
Izrael ni neuvrščen in posledično ne more biti dober. Še več, ima parlament in demokracijo. Nekaj kar arabske države povečini nimajo.

Novinarji in njih bralci ne morejo iz tega prastarega momenta. Nihče seveda nič ne pomisli.

Zanimivo je, da je SFRJ na začetku držala z Izraelom. Politični preobrat se je zgodil kasneje.

Stvar predprogramiranja doma in v medijih. Sam sem raje občudoval boj Davida proti Goliatu.

In če pogledamo Palestince, ne glede nato, kam so šli so z njimi problemi: Libanon, Jordanija, Tunis... povsod so jih "arabski prijatelji" metali ven.
In ne glede na veliko ljubezen SFRJ do palesticev, smo gostili samo občasne teroriste, nikoli celih vasi ali mest. Smo že vedli zakaj.

Nova Slovenija se tako ne more iztrgati iz starih tirov mišljenja. Mediji in javnost gura svojo staro lajno. A hkrati kupujemo Izraelske patruljne čolne, havbice in ostalo orožje, varnostne sisteme, hardware in software... dvojna morala ni kaj.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

kopernik, v tem se strinjava, ko bo konec terorizma, bo tam doli mir. Problem pa je v tem, da zgolj z oboroženo akcijo terorizma ni mogoče uničiti. Izrael se mora najprej umakniti iz zasedenih ozemelj, Palestinci morajo naprej dobiti svojo državo, šele potem bo mogoče konec terorizma tam doli.

Deadalus, poanta je jasna: v zdajšnih razmerah palestinska vojska pač ne ogroža Izraela. Ogrožajo ga teroristični napadi. Če Egipt in Sirija nista zmogla vojaško poraziti Izraela, potem Palestinska država tega niti ne bo probala.

MadMicka ::

Stepni Vovk, to ni nobena dvojna morala. Znano je, da so celo države, ki so v vojni, med seboj trgovale. Kaj ima trgovina veze z moralo?

Stepni Volk ::

Iraško Iranska vojna. Iranske mladeniče pripravljajo na "napad" na minsko polje. V rokah držijo Pepsi colo in se derejo: "Dol z Ameriko."

Dvojna morala.

Daedalus ::

Deadalus, poanta je jasna: v zdajšnih razmerah palestinska vojska pač ne ogroža Izraela. Ogrožajo ga teroristični napadi. Če Egipt in Sirija nista zmogla vojaško poraziti Izraela, potem Palestinska država tega niti ne bo probala.

Lej, poanta je jasna - če imaš okoli že dosti sovražnih vojsk, si še ene, pa magari totalno bedne, ne želiš. Če ne drugo - bojo tvoji politični nasprotniki to takoj izrabili za medijski linč, folk bo po nepotrebnem strah, ipd...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

OmegaM ::

Izraelci, oz takratni judeja in judje so ze prej bili na tem ozemlju, nato so prisli arabci.
In sedaj so naredili napako ko so ustanovili judovsko drzavo Izrael, Paletine pa ne.
Kolikor vem je to bilo davnega 1948.
Dokler ne bo palestine, in dokler bodo Izraelcu okupirali palestinsko ozemljo tako dolgo se ne bo miru, in tako dolgo se bodo vedno zelo aktualni samomorilski napadi na izraelce.
Med vsem tem sr... pa najbolj trpijo navadni smrtniki, civilisti z obeh strani.

Resnica je tudi ta da se sami izraelci dobro zavedajo zakaj so ti samomirilski napadi, in jih razumejo zakaj to pocnejo.
Konec koncev so jih v to prisilili sami izraelski politiki in ves ostali svet, predvsem zahodni


Za Izrael pa se itak ve, da jih full podpirajo ZDA tako denarno kot z vojasko tehnicne plati.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OmegaM ()

nevone ::

> Izrael se mora najprej umakniti iz zasedenih ozemelj, Palestinci morajo naprej dobiti svojo državo, šele potem bo mogoče konec terorizma tam doli.

Kam pa naj se umaknejo? Po zadnjih dogodkih sodeč (pa ne samo po teh), ni rešitev to da se umaknejo, ampak da se jih zradira. MadMicka ti slabo spremljaš dogodke. V bistvu samo zagovarjaš tezo, da je s Palestinci treba lepo. In sploh ne vidiš, kaj oni počnejo, ali pa se jih nemara bojiš?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Stepni Volk ::

OmegaM - Izrael je atomsko bombo razvil s pomočjo Francije. ZDA jim jo ni hotela "dati."

In od kar jih Izrael ima, ni več vojn v Izraelu. Zato so se vsi preusmerili v podporo Palestincev in lokalnemu terorizmu.
Iraški atomski program je zradiral Izrael. Takrat so ga vsi obsojali, v 90 hvalili (1 zalivska vojna).
Iran in atomska bomba, to je tisti glavni problem, okoli katerega se pravzaprav vse vrti.

A - Iran terorizira mednarodno skupnost, podobno kot severna Koreja. Po eni strani trdi, da je razvoj za civilne namen, ga noče opustiti in potem pravi, da je potrebno Izrael zradirati.

B - Iran misli resno. Če zradirajo Izrael ali bo mednarodna skupnost odgovorila z atomskim orožjem. Zelo veretno ne. Seveda lahko pravočasno odgovori Izrael.

C - Najboljše je dajati denar Palestincem, da delajo težave v Izraelu. Tako jih ni potrebno gostiti doma in še kvazi pan-arabsko deluješ.


Nagibam se za kombinirano varianto A + C, kjer z A želijo doseči čimboljše pogoje za opustitev programa (finančna, tehnološka pomoč na drugih področjih).

[EDIT: dodal pomišljaje pred točkami A,B in C]

Zgodovina sprememb…

OmegaM ::

A sem kje omenil karkoli glede atomskih zadev?
Nisem omenil niti mislil glede atomske bombe, jaz sem sam omenil glede denarja in vojaskih ter tehnicnih zadev.Za kar se ze dolgo ve.

A sem kje karkoli omenil za iran?
Ne nisem, govoril sem malo bolj posploseno, zakaj pac te drzave ne priznajo izraela in zakaj se tako borijo.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

kopernik ::

Atomska bomba menda je vojaška zadeva.

cirecire ::

Pa ne samo, da ta norec iz Teherana grozi Izraelu, on grozi tudi vsem tistim muslimanskim državam in voditeljem, ki so pripravljene na kakršnokoli normalno sobivanje z Izraelom....


V nagovoru 3000 radikalnim islamskim študentom je izjavil tole:

"Kdor priznava Izrael, bo zgorel v jezi islamskega ljudstva, vsak islamski vodja, ki priznava sionistični režim, pa s tem priznava predajo in poraz islamskega sveta."

Vir:Reuters


Po takšni logiki se na svetu ne bi nikoli končala nobena vojna in tudi Slovenija bi se lahko borila z Avstrijo za "izgubljena" ozemlja Karantanije še naslednjih tisoč let.

_sas_ ::

>OmegaM: In sedaj so naredili napako ko so ustanovili judovsko drzavo Izrael, Paletine pa ne.
Kolikor vem je to bilo davnega 1948.

Kolikor vem je razdelitveni plan UN-a razdelil palestino na arabsko in židovsko. Židje so načrt sprejeli in kasneje razglasili svojo državo, arabci ne in ob razglasitvi države Izrael to tudi napadli (s pomočjo sosednjih držav) ... kako se je končalo vemo. Kako so se vse naslednje vojne končale vemo. Zgodovino pišejo zmagovalci ... in mislim, da so židje upravičeni do takšne politike. Če te obkrožajo ljudstva, ki jih že od malih nog učijo, da so židje svinje in jih potrebno "potisnit v morje" ...

Drugače pa, kolikor berem, je ta iranski norec še potrdil svojo izjavo z besedami, da za tem stoji vso iransko ljudstvo. In pozval še na proteste proti Izraelu.

Thomas ::

Največja napaka Izraela je bila ta, da je vrnil Sinaj Egiptu.

Tega bi ne smel storiti. Egipt bi moral plačati za svojo agresijo na Izrael, tako pa ni.

Predstavljajte si Sinaj pod Izraelci! Resna konkurenca Španiji, Grčiji in Hrvaški v turizmu, Kaliforniji v znanosti in tehnologiji ... tako pa ... puščava.

Ne gre tukaj zato, pod katero nacijo je to ozemlje, pač pa pod katerim režimom se znajdejo ljudje na nekem ozemlju. Sinaja Izrael ne bi smel izpustiti iz rok.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Sej Nemci so tudi izgubili Alzacijo in Loreno, pa še Gdansk in ozemlja na Vzhodu. Bo kdo hotel, da se Nemčija razširi na "meje Reicha iz 1937"?

Agresija se plača z zemljo. Če se pa ne, je pa agresor v stalni skušnjavi. Saj "zgubiti nima kaj".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Thomas, v osnovi si falil zadevo. Običajno agresor pridobi nova ozemlja.

_sas_ ::

MadMicka: Običajno agresor pridobi nova ozemlja.

a ne bi to bolj držalo; poraženec izgubi ozemlje.

Eschelon ::

1) Nek bimbo me napade z nožem in me ureže
2) Pri obrambi ga pometem z nogo, nakar pade in si razčesne betico

Kdo je agresor?;(
Vedeti, razumeti, znati.

Phil ::

Kdo je agresor?

Tisti, ki prvi napade - napadalec.
LP
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izrael uspešno ubranil svoj narod pred terorističnim konvojem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23345894 (40977) Gregor P

Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
85244323 (27892) Stepni Volk
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18413562 (11015) jype

Več podobnih tem