» »

Izrael vs. Palestina

Izrael vs. Palestina

««
16 / 18
»»

Gundolf ::

Narcos Satanicos, da vidimo če te razumem. Po tvoje:
- Izrael hoče vojno z Libanonom,
- Izrael si je izbral čas za vojno ravno takrat ko ima probleme v Gazi (kje smo že videli, kako se konča siljenje v več front?),
- Izrael hoče še večjega spora z Arabskimi sosedi,
- Hezbolah je totalno obrambna organizacija,
- Hezbolah je v istem času ko so ujeli tista dva vojaka (ki sta se hotela infiltrirati? v neko njihovo mesto) raketiral obmejne Izraelske naselbine iz njihove obrambne doktrine, ki pravi da bodo raketirali kot odgovor na Izraelske napade?

Veš kaj se zgodi, ko uporabiš sveje odvračalno orožje brez potrebe? Primerjat tole z izstrelitvijo ene jedrske konice na SSSR v primeru ujetja enega Ruskega vohuna (ja vem da je 'pretirana' primerjava). Se pravi Hezbolah je tako organiziran, da je uspel zajeti dva vojaka in hkrati kot takojšnjo povračilo raketirat neko naselbino ampak tako neumen, da ne vedo, da ne smejo svoje edine obrambne karte kar takole odvreči.

Ali si sploh predstavljaš možnost, da je Hezbolah zaslutil primerno situacijo, ko ima Izrael opravka s Palestinci, da še sami malo bolj podrezajo kot bi si običajno upali? Oz. da poskusijo malo več Izraelske vojske obdržati na svoji meji in tako razbremeniti Palestince v Gazi, ki jih trenutno spet maltretira Izrael.

MadMicka ::

Pepca, no povej za kaj se gre v tvojem linku? Prikazuje terorizem? DA. Podobno kot je bilo do nedavna v Severni Irski, v Španiji in je še vedno na Šri Lanki, Kašmirju, in še marsikje po svetu, kjer se skrajni del manjšine upira večini. Proti terorizmu se je potrebno boriti, uničiti njihove celice, voditelje IN OBENEM odpravljati tiste globlje vzroke, ki ga generirajo. ENO BREZ DRUGEGA NE GRE. In ta preporosta resnica nikakor ne zaživi in ne zaživi v izraelskih glavah. Toliko slabše za njih, za Palestince in za EU, ki plačuje, kar Izrael uniči. Mislim takole zadeva ne more teči v nedogle.

kunigunda ::

Se neki bolj na izi za gledanje tukaj .

Zgodovina sprememb…

Z-lot ::

Nekdo nikoli ne bo dojel, da je "uničevanje terorističnih celic" včasih povsem isto kot "odpravljanje vzrokov". In da nič ni tako zelo preprosto črno-belo, da lahko prideš na forum, ignoriraš vse ostalo ter znova in znova ponavljaš isto pesmico.
Če je cilj nekoga, da zmaga bodisi tako, da ga a) nasprotnik ignorira ali b) da s pomočjo nasprotnikove akcije pridobiva pristaše za svojo stvar, in v obeh primerih gre samo za zamenjavo taktike ob izkoriščanju nasprotnikovega načina delovanja... kaj razen rezanja hidrinih glav zgoraj, na sredi ali spodaj ti sploh še ostane?

Narcos Satanicos ::

Kar izrael hoče je zahodni breg brez palestincev. Kar se tiče vojskovanja izrael nima nobenga problema vodit več takih majhnih spopadov naenkrat. Dejstvo je, da če bi izrael res hotel mir bi kvečjemu podprl libanonsko vlado ne pa da s temi napadi zdaj samo krepi sovraštvo in ekstremizem. In oni niso tok neumni da tega ne bi vedel. Poleg tega še vedno okupirajo Shebba Farms, ozemlje ki je bilo prvotno sirsko, ki pa ga je sirija dala libanonu (in papirji/dokumenti ljudi ki tam živijo to potrjujejo). Tko da v bistvu še vedno okupirajo del libanona. V vsakem primeru pa ozemlje ni izraelsko. Sploh pa hezbolaha brez okupacije libanona ne bi blo.

In še en miselni poskus za vse ki zagovarjate izrael pri tem kar počne. Če bi JLA leta 91 uspelo okupirat slovenijo, nato pa bi začel dovažat priseljence iz srbije in drugod in jih naseljevat v sloveniji kdo od vas bi si sedaj še upal trdit da se jugoslavija samo brani in bori s teroristi? (in skoraj tako nas je Adžič v svojem slavnem govoru označil, 'podmukla' dejanja al kaj že...) Vsaka sila ki okupira tujo ozemlje je še vedno nastopila z isto retoriko. Ko je bila primorska pod italijo med obema vojnama smo bli slovenci banditi isto potem v 2. sv. vojni. Ma uporabte mislm da absolutni minimum morale tuki, namreč da za druge zahtevate enake pravice in standarde kot jih zahtevate zase. In ko bodo izraelci to naredil s palestinci se bodo tud boji končal.
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

kunigunda ::

Narcos, en popravek. Za Shebba Farms Sirija ni NIKOLI nicesar podpisala, ampak je slo samo ustni dogovor.

Gundolf ::

Narcos - majhen popravek k tvoji miselni igri, če bi danes samostojna Slovenija napadla pred kratkim nastalo Srbijo in bi nas Srbija porazila ter okupirala ter poselila ter bi se mi potem s terorističnimi akcijami poskušali osamosvojit. To je zdaj tvoja miselna igra.

Pa še neki. Čeprav je Izrael zmagal v vseh dosedanjih vojnah, to ne pomeni, da mu ena takale vojna nič ne pomeni, da je boj na dveh frontah mačji kašelj. Ti veš kolko ima prebivalcev Izrael (oz. bolje rečeno, koliko je Judov)? Izrael ni neka velesila ranga ZDA, ni velesila ranga Nemčija, niti velesila ranga Srbija. Njegova ekonomija trenutno močno trpi. Ne more privoščit vojne. Sploh pa ne dolge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gundolf ()

Odin ::

Narcos Satanicos
Jaz dam tebi kredibilne linke in ti pokazem, da je oni tvoj avtor clanka v Forbesu krneki, ti pa meni v zameno neke web strani hobi raziskovalcev in "above top secret" blog, ki je poln nekih teorij zarot in je se enih 10krat hujsi od Mladine.
Zgleda, da zivima v dveh prevec razlicnih svetovih, da bi se lahko imela normalno debato. Tebi se zdijo vsi svetovni mediji vredni manj kot wc papir po uporabi, meni pa tile tvoji blogi ala "above top secret".

> Dejstvo je, da če bi izrael res hotel mir bi kvečjemu podprl libanonsko vlado

Daj stari zbudi se! Kaj jih bo te podpiral, ce pa oni podpirajo Hezbolah. Libanonci sploh ne priznavajo Izraeli, a bi jih Izrael vseeno moral podpirat?? Kaka logika...

> Poleg tega še vedno okupirajo Shebba Farms

Hvala bogu. Upam da bodo razsirili to okupirano obmocje, ga prikljucili Izraelu in tam naselili Zide.
No, to je malo prevec optimisticno, a tudi ce bi s tem izsilili od Libanona, da prizna Izrael, bi bilo ze nekaj

> In še en miselni poskus

Kaj pa "nase" ozemlje v Avstriji in Italiji? Pa se noben vec ne sekira, razen dveh kmetov na vsaki strani.

> In ko bodo izraelci to naredil s palestinci se bodo tud boji končal.

Za druge zahtevat enake pravice in standarde, ko se le-ti reztreljujejo ob prvi priliki je malo bolano.

MadMicka ::

No Gundolf, odgovori na tvojo miselno igro... če bi Slovenci napadli Srbe in bi nas oni premagali, nato okupirali, se začeli naseljevati pri nas in nas tretirali kot tretjerazredne ljudi... kaj v takem primeru? Smo dolžni trpeti okupacijo za vedno? Se nimamo pravice upreti in osvoboditi?

Odgovor je popolnoma jasen. Mimo tega pa resnici na ljubo velja, da so Izrael napadli Sirija, Egipt itd., in ne Palestina oz. Palestinci...

Odin ::

To se je ze zgodilo s Slovenci v Italiji in Avstriji, s tem da jih mi sploh napadli nismo. A so "trpeli" okupacijo? Enim par je slo malo v nos, a so danes vseeno na boljsem kot pa mi. Malo so se adaptirali in na sreco zivijo cisto spodobno zivljenje, hvala bogu.
Lahko pa poizkusimo "osvoboditi" ta ozemlja, ampak v primeru neuspeha ti garantiram, da nam bodo odvzeli se vec ozemlja.
Vsako dejanje prinasa neke posledice in isto velja za Palestince.

Narcos Satanicos ::

kunigunda: sj nism reku da blo kaj podpisano ampak sirijci zdaj govorijo da je to ozemlje libanonsko. V nobenem primeru pa ni izraelsko.

odin:
"Jaz dam tebi kredibilne linke in ti pokazem, da je oni tvoj avtor clanka v Forbesu krneki, ti pa meni v zameno neke web strani hobi raziskovalcev in "above top secret" blog, ki je poln nekih teorij zarot in je se enih 10krat hujsi od Mladine."

Niti enega kredibilnega linka ni not. In prve izjave so bile jasne in niso prišle od hezbolaha in ta ni nikol uporabil besede 'ugrabitev'. Edino kar se je zgodilo, da so se vsa poročila začela 'popravljat' tist trenutek ko so izraelci rekl 'da to ni res' ker je pač začel delovat damage control in PR. Rad bi vidu tako ogorčenje zahoda enkrat ko izrael ugrab (in res ugrab) palestinske ali libanonske civiliste. Da ne govorim o tme kok jih imajo zaprtih... Polet tega izraelci še zmerej ne morjo niti povedat kje se je to zgodil. Al pa nočjo ker jim je dobr pretext. Ampak če vztrajaš da pač izraelci vedno govorijo resnico ostali pa ne je vsaka nadaljna debata nesmiselna.

"Zgleda, da zivima v dveh prevec razlicnih svetovih, da bi se lahko imela normalno debato. Tebi se zdijo vsi svetovni mediji vredni manj kot wc papir po uporabi, meni pa tile tvoji blogi ala "above top secret"."

Svetovni mediji so tud poročali da ima irak wmd in da lahko napade VB v ~40 min. Pa vsi vemo kje je to končalo. Ameriški so tud poročali da je imel iraq zvezo z 9/11 in še dons okol %50 američanov temu verjame. Zato mi ne predavaj o verodostojnosti svetovnih medijev ker ni vredna 5 dag kvasa. Edino kar delajo da rehashajo poročila agencij, ko ta prihajajo k njim. Nekateri izmed tistih 'krep' blogov so pa nastal od ljudi, ki so tam na kraju dogajanja in imajo vsaj enako kredibilnost kot uradne razlage. In teh primerov je še veliko. Fallujah irak recimo, ko si edino na takih blogih lahko vidu kaj se je v resni dogajalo, medtem ko so uradni mediji pumpali press reporte od ameriške vojske. Novinarji? Pfff...

"Daj stari zbudi se! Kaj jih bo te podpiral, ce pa oni podpirajo Hezbolah. Libanonci sploh ne priznavajo Izraeli, a bi jih Izrael vseeno moral podpirat?? Kaka logika..."

Ma ti se zbud. Podpora hezbolahu je velika, ampak večinoma samo na jugu. In zakaj ne sj so edini ki kj nardijo za ta del libanona. In če ti ne razumeš da je edin način kako hezbolah onemogočit, tako da jim ne daješ razlogov za obstoj, potem je tud ta debata brezveze. Priznanja izraela pa ne bo ker bi s tem priznal 40-letno okupacijo palestinskih ozemelj oz. bo takrat ko se bo izrael umaknil.

"Hvala bogu. Upam da bodo razsirili to okupirano obmocje, ga prikljucili Izraelu in tam naselili Zide.
No, to je malo prevec optimisticno, a tudi ce bi s tem izsilili od Libanona, da prizna Izrael, bi bilo ze nekaj"

No sj s takim izjavam je nadaljne debatiranje res neumno. Bi te pa rd vidu kako bi tole lajnou če bi nekdo tebe okupirou...

"Kaj pa "nase" ozemlje v Avstriji in Italiji? Pa se noben vec ne sekira, razen dveh kmetov na vsaki strani."

Tam ni bil nopeden napaden, razen če ne šteješ bavarcev ki so napadl karantanijo. Podobno z Italijo. Poleg tega imajo slovenci tm status narodne manjšine (zanič kot je), obstaja država Slovenija medtem ko palestinci razen gaze in zah. brega nimajo nič in najvažnejše status teh dežel je bil že zdavnej določen z mdnarodnimi pogodbami.

"Za druge zahtevat enake pravice in standarde, ko se le-ti reztreljujejo ob prvi priliki je malo bolano."

Mah to je spet eno bedno sprenevedanje. Če se en palestinec razstreli in s tem pokonča še sebe je popolno ogorčenje, če pa izraelci z raketo razstrelijo ne vem kok civilistov je pa 'collateral damage'. Totalno in popolno hinavstvo. Poleg tega palestinci nimajo nobene vojske tako da jim drucga niti ne preostane. In če se greš bodycount bod vsaj pošten, za vsakega izraelca pade vsaj nekajkrat toliko palestincev/libanoncev/...

ena izraelska izjava:
"He added that Israel had given the civilians of southern Lebanon ample time to quit the area and therefore anyone still remaining there can be considered Hezbollah supporters."
"All those now in south Lebanon are terrorists who are related in some way to Hezbollah," Mr Ramon said.

Ja ženske in otroci, katerih zločin je to da so ostal na svojih domovih so avtomatično teroristi. Nobena okupacijska vojska nima pod nobenim pogojem pravice ljudi izganjat iz njihovih domov. To je etnično čiščenje in mednarodni zločin.

gundolf: kot je že madmicka reku palestinci niso napadl nikogar (s čim le, kamni?). In tud nisem prepričan da je dovoljeno naseljevanje zasedenih ozemelj (zlo hitro najdeš argumente za asimilacijo/aneksacijo tuki). Vsekakor pa ni dovoljeno izseljevanje avtohtonega prebivalstva.

ampak tale debata itak ne gre nikamor ker prek takih aksiomov, namreč da izraelci nikoli ne lažejo in da so vsi palestinci teroristi, katerih naloga je uničenje izraela (čeprav so oni okupatorji) ne pomaga noben argument.

sayonara
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

germanistek ::

muslimani

judje

Thomas, razloži.

Z-lot ::

Radikalno razmerje bi moralo utišati vse goreče nasprotnike Izraela/Židov vsaj za kak dan.

Za vse, ki še ne poznajo kratke zgodbe o časovnem popotniku, ki prinaša slabe novice o prihajoči Evrabiji in novem kalifatu: Klik. Črn scenarij, toda vsekakor ne neutemeljen.

Thomas ::

Grmanistek, jaz bi jih dal na vsaki strani po ene par proč. Vse tiste Nobelove nagrajence za Mir okoli Camp Davida. :D

Potem bi se pa zamislil nad razmerjem, ja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Seznam nobelovih nagrajencev je precej tako hecno merilo.

Koliko teh nagrajencev je v resnici 'izvoljeno' ljudstvo, koliko jih je samo na pol izvoljeno ljudstvo bi pokazali genetski testi.

Takole na pamet govoriti je brez veze.

Gundolf ::

> ampak tale debata itak ne gre nikamor ker prek takih aksiomov, namreč da izraelci nikoli ne lažejo in da so vsi palestinci teroristi, katerih naloga je uničenje izraela (čeprav so oni okupatorji) ne pomaga noben argument.
To ni bil nikoli moj argument. Če bi me vprašal, če mislim, da Izrael laže bi ti rekel da vem da Izrael laže. Nihče tudi ni rekel, da so vsi Palestinci teroristi.

Dva druga axioma sta bolj problematična v tej debati. Da so judje izvirno zlo tam dol in da je v boju proti okupatorju opravičuje ves terorizem in antisemitizem ki se ga grejo trenutno Arabci.

> kot je že madmicka reku palestinci niso napadl nikogar (s čim le, kamni?)
Ne s kamni, s puškami. Hecna sta vidva.

kunigunda ::


kunigunda: sj nism reku da blo kaj podpisano ampak sirijci zdaj govorijo da je to ozemlje libanonsko. V nobenem primeru pa ni izraelsko.

Omenju si papirje in dokumente, zato nisem razumel kaj si hotel s tem povedati.


Ma ti se zbud. Podpora hezbolahu je velika, ampak večinoma samo na jugu. In zakaj ne sj so edini ki kj nardijo za ta del libanona.

Ne bo cisto drzalo. Celoten libanon podpira hesballah ne samo jug, je pa res da je hesballah predvsem na jugu. Iz podpore cca 60% pred leti
ga dandanes podpira skoraj 90%. Ze od kristjanov je takih vsaj 80%. Pa od muslimanov 90%.


"Za druge zahtevat enake pravice in standarde, ko se le-ti reztreljujejo ob prvi priliki je malo bolano."
Mah to je spet eno bedno sprenevedanje. Če se en palestinec razstreli in s tem pokonča še sebe je popolno ogorčenje, če pa izraelci z raketo razstrelijo ne vem kok civilistov je pa 'collateral damage'. Totalno in popolno hinavstvo. Poleg tega palestinci nimajo nobene vojske tako da jim drucga niti ne preostane. In če se greš bodycount bod vsaj pošten, za vsakega izraelca pade vsaj nekajkrat toliko palestincev/libanoncev/...

Cista resnica.

Daedalus ::

Koliko teh nagrajencev je v resnici 'izvoljeno' ljudstvo, koliko jih je samo na pol izvoljeno ljudstvo bi pokazali genetski testi.

A za arabsko/muslimansko stran pa to ne velja? Oni pa so "genetsko neoporečni?"

Res, takole na pamet govoriti - je brezveze. Pa tud če pol judovskih nobelovcev ni "čistokrvnih" Judov - je razmerje še vedno naravnost grozljivo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kunigunda ::

Izraelci veliko stvari dosegajo preko trupel (ne mislim tukaj dobesedno ljudi), ampak ko se oni nekaj zapicijo, bodo to tudi naredili, ne glede na
ostalo. To vem iz lastnih izkusenj, ker sem v sluzbi ogromno z njimi sodeloval, bodisi z Izraelskimi zidi, ali pa s kakimi drugi. Silno resni ljudje (ne vem, al jim
sluzenje vojaskega roka tako disciplino vcepi), zelo neprilagodljivi, vedno imajo samo oni prav itd. Ce bi bil sam v puscavi z njim in vodo, mu ze ne bi hrbta kazal
skratka.

Thomas ::

> je razmerje še vedno naravnost grozljivo.

Razmerje je hecno, da se reče. Najprej štejejo še kar vse muslimane k Arabcem, da jih je 100 krat več od Židov, da imajo potem 100 krat manj Nobelovih.

Če bi bil jaz Palestincec, sicer ne bi zato naredil harakirija. Rekel bi pa - "Upsi ... kaj če ga serjemo mi?!"

Največji uspeh, ki si ga islamski fundiji lahko pripišejo je ta, da v Sloveniji in marsikje na zahodu mrgoli "kunigund" in podobnih kalibrov. PR imajo očitno odličen, s tem si lahko nekoliko zaližejo rane zanje uničujoče realnosti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Dedal,

> A za arabsko/muslimansko stran pa to ne velja? Oni pa so "genetsko neoporečni?"
> Res, takole na pamet govoriti - je brezveze. Pa tud če pol judovskih nobelovcev
> ni "čistokrvnih" Judov - je razmerje še vedno naravnost grozljivo.

Kaj je na drugi strani ne vem, v bistvu sem ciljal na to, da nekateri zide kujejo v zvezde. Kaj mu pomaga, ce je zid samo po veroizpovedi ali pa nekem daljnem sorodstvu, geni so ze tako pomesani, da je tisti 'nobelov' gen ze bog ve kje. Pardon Jahve. ;)

Sicer pa, pac, med muslimani/arabci ni bilo nobelovcev. Najbrz niso edini tak narod, to se ne pomeni, da jih je treba poklat.

Al kaj?

Thomas ::

> Najbrz niso edini tak narod, to se ne pomeni, da jih je treba poklat.

> Al kaj?

Sej Arabci se koljejo predvsem sami med sabo. Nearabci nimajo - vsaj kolikor je meni znano - nobene nakane da bi "pobili vse Arabce, ker ne dosegajo Nobelove kvote".

Bi bili pa mnogi nearabci veseli, da bi jih Arabci zbrisali s svojih seznamov, koga vse je treba pobit.

Kdo se pa dere "smrt Ameriki, smrt Izraelu, smrt nevernikom"?

Veseli bomo, če bodo torej Arabci nehali groziti s smrtjo pa vse tistim, ki "dobijo preveč nobelovih".


Ne sprevračaj situacije na glavo, preveč butasto izpadeš Whale!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Thomas kaj mam pa jest z islamom skupnega razen tega da sem prebral koran in se skoraj z nicemer ne strinjam ?

Malo pazi kaj govoris...

kunigunda ::

Pa se to. Ce bi nobelove nagrade dajali od 700AD dalje, bi bilo razmerje obratno. Ze samo v Cordobi so v medicini vec nardili, kot pa tile zidje.
Veliko tehnik (npr. Al Bucasis) se uporablja se iz tistega cajta (ne boste verjeli, celo enake instrumente).

Thomas ::

> Malo pazi kaj govoris...

Ti pazi kaj govoriš! Ker same traparije kvasaš!

> Ze samo v Cordobi so v medicini vec nardili, kot pa tile zidje.

Hehe .. takele oslarije, ja!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Thomas, vsedi se in si kaj tudi precitaj, ne pa sam s televizij pobirat, ker ocitno zelo malo o vsem ves. Samo neka svoja mnenja raspucavas, niti enega podatka nisi se dal v topicu. In na vse se samo nekaj posmehujes, ne znas pa argumentirati.

Za zacetek si precitaj, kaj vse se je dogajalo na podrocju solstva in znanstvene tehnologije v prvem stoletju Islamskega vhoda v spanijo v Andaluziji.
Pol pa pridi nazaj na forum, da kaksno recemo na to temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

Thomas ::

Andaluzija pred 2000 leti je tvoj "agument" za "Palestino" leta 2006?

A se lahko izmisliš še bolj bednega?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

O, a si ze precital ? Kaj zdaj menjas temo. Govora je bilo o nobelovih nagrajencih nazadnje, kakor se spomnim.

Naj ti nastejem nekaj, ki bi jih dobili pred stoletji (takrat so bili zidje se loleki boleki v znanju)
Ibn al-Nafis - farmacija
Al-bucasis - kirurgija
Abu al-Qasim al-Zahrawi - kirurgija
Ibn Zuhr - traheotomija

Pa se malo izven,ne glih za nobelovo nagrado, a velik doprinos danasnjemu clovestvu (ce se ne motim, ti astronomija ni tuja)
Al-Zarqali - matematika,astronomija
Al-Bitruji - astronomija (btw,imena altair,deneb,betelgeza so njegova)

Te zidje pa za vsako tabletko ki jo izumjo skoraj dobijo nobelovo nagrado.

kunigunda ::

Pa btw, prihod muslimanov v spanijo ni bil 2000 let nazaj 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

drejc ::

In kolk cajta je v povprečju živeu človek takrat, in kolk zdej, ko je praktično največ opreme za zgodnjo diagnozo v medicini iz Izraela?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Daedalus ::

@BigWhale - izločanje samo na eno strani pač ni fer. zato sem pa tud napisal repliko na tvojo trditev.

Sicer pa, pac, med muslimani/arabci ni bilo nobelovcev. Najbrz niso edini tak narod, to se ne pomeni, da jih je treba poklat.

Al kaj?


To je pa grdo podtikanje. Iz mojega posta boš bol težko sklepal v to smer (niti nisem sam nameraval kaj podobnega), jaz sem samo tvoje merilo prenesel na drugo stran in naredil ponovno (psevdo) primerjavo. Tak da namigovanja na klanje - pripiši kr lepo sebi. Bi pa blo lepo, če bi se takih argumentov v prihodnje izogibal...



@kunigunda - a zdaj pa jih naj na podlagi preteklih dosežkov po božje častimo in pustimo, da delajo, kar se jim pa zljubi? Hja, najboljše da takorekoč ustanovijo "Zvezo borcev" pa živijo od "preteklih zaslug." Na srečo svet ne funkcionira lih tak - situacija danes je pač popolnoma obratna in sklicevanje na pretekle dosežke je tud bolj švoh argument.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

kunigunda ::

Moj point (v bistvu sta dva) je samo:

1.) Da arabci niso neumni, so pa obticali na neki tocki razvoja (do takrat so bli alfa in omega znanja) in od tam se ne premaknejo. Zakaj ? Ne vem.
2.) Da primerjava nobelovih nagrad nima nobene veze z realnostjo, se posebej pa s primerjavo o superiornosti Zidov.
(Rabin,Arafat in Peres so jo pa itak brez veze dobili, cista kuhinja)

Thomas ::

> prihod muslimanov v spanijo ni bil 2000 let nazaj

To je čista resnica. Komaj dobrih 1000, namesto 2000.

S tem je pa tvoj argument za današnjo "Palestino" pa komajda kaj manj neumen.



Sicer pa mislim, da je operiranje z zgoraj naštetimi arabskimi učenjaki odraz precejšnjega brezupa. To ni stara slava, to je že skorajda antična slava, ki le še bolj poudari današnjo bedo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> (Rabin,Arafat in Peres so jo pa itak brez veze dobili, cista kuhinja)

Ma ja. To je že namignil zgoraj tudi Thomas. Da tele odštej in potem pojdi gledat razmerje! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Zakaj ? Ne vem.


Ma to je očitno na 40000KM vsakemu zahodnjaku. Prvinsko je kriv nek kamelojebc ki je ok l. 700 haral, posiljeval, moril in ropal karavane po arabiji, ter njegovi potomci ki še v 21. stoletju nečejo vreč stran šerije, đihada in ostalih zločinov proti človeštvu iz vsakdanjih pridig o "good muslims".
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

kunigunda ::

Ce mislis tisto ko si omenil Kamp David, potem ne vem zakaj mislis da bi tam kdo dobil nobelovo nagrado ????

kunigunda ::

Drejc, in kdo naj bi po tvojem mnenju to bil ?

Thomas ::

> Ce mislis tisto ko si omenil Kamp David, potem ne vem zakaj mislis da bi tam kdo dobil nobelovo nagrado ????

Pojma nimaš, miško, pojma.

Nobelovo nagrado so tile prigarali v Camp Davidu.

Heh, pojma nimaš o stvareh, pojma!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

A vidis Thomas, zakaj pravim da si kaj precitaj. V Camp Davidu je Arafat spizdil, in je bil takratni sporazum NEUSPESEN.
Arafat je dobil Nobelovo nagrado za mir zaradi Oslo sporazuma .... Pojdi v knjiznico zdaj, do 19h so odprte.

Thomas ::

Ma daj! Arabsko izraelski mirovni proces se je začel v Camp davidu, šel v Oslo in se vrnil v Camp David ... kjer je propadel. Za zdaj!

Pa še po 100 krajih so se pogajali in sklepali mir.

ZDA so jih sponzorirale, nekaj tudi evropske države.

Vzemi vse Arabske in Židovske pogajalce proč iz tistega seznama. VSE.

Potem spet primerjaj dolžini (reduciranih) seznamov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kunigunda ::

Spet se vleces ven.

Mirovni procesi so se zaceli pred Camp Davidom.
Nobelovo nagrado so dobili izkljucno zaradi Oslo sporazuma in nic za nazaj in naprej. Ce mene vprasas, si ga je takrat od teh treh
najbolj zasluzil Clinton 8-)

Pa nekaj ze s seznamom, ker nima veze z nicemer.

kunigunda ::

Ko pa ze vsi linke dajete od wikipedie gor :)

Tule je kar nekaj istih imen, ki smo jih videli v prejsnjem linku

Sicer pa sem prebral, da je tistega leta v komiteju za nobelovo nagrado eden iz komisije (K.Kristensen) celo odstopil zaradi takratne podelitve.

Barakuda1 ::

kunigunda & Thomas

mal manj osebnega "obkladanja", ne bi škodovalo nobenmu od vaju.

Če se ne morta zadržat na nivoju kulturne diskusije, vama lahko pomagam (z rdečo barvo)

germanistek ::

Potem velja, da je + točka za Nobelovo nagrado, če si žid?>:D

jype ::

Thomas> Tega brez tight okupacije ne boš dosegel. Palestinci (in Arabci nasploh) morajo skozi denacifikacijo. Dobesedeno.

Bull, da se reče!

Tako kot Baski, Severna Irska, Čečeni in Somalija. Pri vseh je konflikt vse lepo rešil, ane.

Še par mesecev bebavega stanja križem rok in bo Somalija postala mali Iran. Pa nobenemu nič mar, ker je to vsekakor bolje kot packarija, ki je tam zdaj. Tako kot je bil socialistični Iran boljši od Irana, ki ga je zajela islamistična revolucija. Tako kot je Palestinska država boljša od zahodnega brega, ker to pač pomeni manj mrtvih Izraelcev. Samo Izraelci so malo manj inteligentni, kot jim Thomas pripisuje, in se ne mislijo učit na napakah drugih.

Pa še vojaško-industrijskemu kompleksu gre po sedanjem scenariju veliko bolje, kot mu bi šlo sicer. Diplomacija pač stane bistveno manj kot vojska.

BigWhale ::

> Tak da namigovanja na klanje - pripiši kr lepo sebi. Bi pa blo lepo, če
> bi se takih argumentov v prihodnje izogibal...

Zato ravno seznam nobelovcev ni nek argument v debati Palestina vs. Izrael.

germanistek ::

Kaže pa na mentaliteto in mišljenja o večvrednosti.0:)

Narcos Satanicos ::

kunigunda: ja najbrž bi mogu bol natančno povedat, namreč z dokumenti sm mislu na osebne dokumente, uradne papirje in podobne stvari, ki imajo libanonske žige in podpise. Kar kaže na to, da je libanon de facto izvajal suverenost tam. Je pa res, da je hudičev težko najdt več informacij o tem (kot ponavad).

"Ne bo cisto drzalo. Celoten libanon podpira hesballah ne samo jug, je pa res da je hesballah predvsem na jugu. Iz podpore cca 60% pred leti ga dandanes podpira skoraj 90%. Ze od kristjanov je takih vsaj 80%. Pa od muslimanov 90%."

No sj, čisto možno, razlog je pa itak znan.
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

Zgodovina sprememb…

kunigunda ::

Slucajno nasel, ce koga zanima branje (dajem gor izkljucno kar tako, ker je pac zgodba).

Tule

kunigunda ::

Ce kdo ve, so to krave :D
««
16 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izraelska ofenziva v Gazi in Libanonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
795927 (2701) Longinus
»

Iran bi izbrisal Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
686868 (5505) Phil
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18413673 (11126) jype
»

Izrael (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
625484 (4705) Barakuda1

Več podobnih tem