» »

Varstvo narave. Kdo bo pa pred svojim pragom pometal?

Varstvo narave. Kdo bo pa pred svojim pragom pometal?

1
2
3 4

BigWhale ::

> Delfini so pa tudi iztrebili orjaške pingvine, ker so jim izpred nosu pobirali ribe. Spet stvar boljšega dizajna.

Pingvine? Imas kak link na to temo, ker zdaj je pa tole postalo ze malo osebno...

:P

--
BigW!

IceIceBaby ::

Koliko kdo spoštuje živali je njegova stvar. Jaz jih, nekdo drug jih ne. Verjetno je blo ravno tako pri indijancih.

Sicer pa govoriš nesmisle. Zato ker so indijanci spoštovali živali so bili upravičeni da jih pobijajo ? In zato ker so se na roke matrali da ubijejo bizona so bli boljši kot mi ki imamo za take reči stroje ?

Sicer pa nevem od kje ti podatek da porabimo samo 50% prašiča. Ostanke ponavadi zmeljejo pa gre za kakšno pasjo hrano. Mislim da zlo malo stravi zavržemo.

Indijanci niso bli nič boljši v tem kot mi. Edino zavedali so se da ljudje nismo nič posebnega in zato niso delali big deala ampak so pobili tiste bizone in jih pojedli.

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Kryx ::

Kryx, kar ti govoriš je višek samovšečnosti in arogance.

Ljudje nismo v naravi nič manj ali nič več kot že prej omenjeni hrčki ali pa recimo meduze. Še ena izmed neštetih oblik življenja na tem planetu. In to da smo ljudje zaradi svoje "zavesti" carji na zemlji je pa sploh sick...kot bi Thomas reku...


Sklicuj se ti na Thomasa, koker češ.

kst, saj vem, da si po srcu dober, tako dober, da težko gledaš, ko tvoj muc ptičke in hroščke hrusta.. zato pa tudi iščeš opravičilo za človeško ubijanje drugih bitij v "smo del narave, ona (tudi) to počne..."

Ampak tisto, kar ti v bistvu trdiš je, da kdorkoli (človek, kot del narave) lahko ubije kogarkoli (drugega človeka, tudi del narave) - po mili volji in nekaznovano.

Jaz pa pravim, da ni opravičila za to, da se ubija zavestna biološka bitja ali da se krči njihov življenski prostor. Je ni človeku dane licence, da nekaznovano ubija druga (nedolžna) bitja. Je ni te pravice.

Pa še to, ko ravno sprašuješ: človek, ki (iz bolnega užitka) ubije ptiča, bi moral biti kaznovan z nekaj-urnim bičanjem.

;)


Kryx

Thomas ::

Zakoni vežejo ljudi in delno tudi nekatere živali. Samo so pa zakoni povsem človeški produkt.

Zelena paradigma v skrajni konsekvenci bi rada, da je kamen na Luni povsem nedotakljiv. Dokler ga ne premaknejo kaotične sile narave, naj bo kamen tam, kjer je.

V skrajni konsekvenci je zelena paradigma YES za Kaos in NO za Inteligenco.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vegi ::

V bistvu so klavnice, eden največjih osnaževalcev okolja in vzrok za lakoto. Mislim, da je vsem znano, kakšno škodo povzročijo prašičje farme,... Ravno tako, se za vzrejo živali porabi ogromna količina vode in hrane, glede na pridobljeno meso. (http://kid.kibla.org/~gverila/vegansvet.... Skratka v ubijanju živali ni nič dobrega. Človek ne potrebuje mesa za svoj normalni telesni razvoj . Kvečjemu nasprotno; jedenje mesa povzroča razne bolezni, ki jih vegetarijanci niso toliko deležni. Skratka, če človek postane vegetarijanec, naredi veliko na področju ekologije.

Thomas ::

Jest cenim moralno odločitev, postati in ostati vegeterijanec.

Ampak ni pa to splošna rešitev. Reinženiring človeka, da mu ne bi bilo treba jesti (mesa) ali pa umetno vzgajanje šniclov v laboratoriju - to bi bila šele dokončna rešitev.

Samo bodo pa potem drugi mesojedci jedli zebre in krave. Razen če spremenimo tudi te. Kaj bo potem z zebrami?

Vse predsingularne opcije - so zelo omejene.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vegi ::

Lažja varianta je izgubiti okus za pečeno oz. kuhano kri.

Thomas ::

Vegi,

Ti lahko še 100000 let govoriš proti mesožrstvu na Zemlji, vendar je cela biosfera tako narejena.

Brez da bi spremenu to - se bo pojedlo toliko mesa, kot ga zraste.

A ti veš, da je vseh 5 milijonov gnujev v parku Serengeti - nazadnje požrtih? Pa tudi vseh 10 tisoč levov in vsi šimpanzi? Pa če ni nobenega človeka sploh tja?

Tudi VSAKA riba v morju je požrta. In vsak kit in vsak tjulen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vegi ::

To je res. Samo za mesojede živali je naravno, da se jedo med seboj.Poglej v gobec psa, mačke, tigra,... Videl boš, da ima zobovje prirejeno temu. Pa ne pozabi na kremplje. Človek pa NE potrebuje mesa. Pa sorry, ne zahtevam od nobenega, da preneha jesti trupla. Tema je ekologija.

IceIceBaby ::

Kryx, ne sklicujem se na Thomasa. Uporabil sem pač besedo ki je nekako njegov sign. "sick". To je vse.

Drugače pa vem da sem dobr človek :) Ampak nikakor se mi ne smilijo tisti ptiči ki jih je moj maček pobil. In ne iščem opravičila za pobijanje ljudi. Če mene vprašaš je tudi to sick. Ampak prav nič manj sick kot to da mačka za zabavo ubije ptiča, kot bi nekateri radi prikazali (mačka = narava, ubijanje je ok. Človek != narava, ubijanje ni ok).
Jaz toleriram in podpiram ubijanje živali po potrebah ljudi. Za hrano, kožuhe itd. Iz veselja pa nikakor.

Vegi, če bi ti vedel koliko rahitičnih krišnatov me je že prepričevalo da je vegetarjanstvo zdravo. Vsi so mi zatrjevali kolk je to fajn stvar, pa vsi po vrsti so bli švoh kot 9 letne punčke. Nevem, al sem jaz mel smolo pa sem same take srečeval al je pa neki na tem. Poleg tega pa obstaja miljone študij, ki potrjujejo tvojo trditev, miljone tistih ki tvojo trditev zanikajo... Enkrat sem celo gledal v TV kako so cigareti zdravi in vse skup so razlagali resni znanstveniki. Vse mogoče maš na svet.

Drugače pa call me egoist. Ampak meni ga ni čez lastni užitek. In tak užitek lahko med drugim pričaraš tudi z eno dobro pečenkico, al pa pohano piško...

IceIceBaby ::

še neki Vegi. A pol praviš da so ljudje že od nekdaj rastlinojedi ? Kdaj so se pol na meso vrgli ? Kdaj so začel mamute pobijat ? A so takrat že bili pokvarjeni in nenaravni ?

Orodje za ubijanje imamo pa ljudje v svoji glavi sicer ampak malo višje od čeljusti. Namesto čekanov imamo dobre možgane pa dobre motorične spretnosti ki so, kakor se je izkazalo, boljši kakor čekani v gobcu.

Vegi ::

Nekaj rahitičnih vegetarancev http://www.ivu.org/people/sports/index....
Kdo pa so to krišnati?

IceIceBaby ::

krišnati - hare krishna dudes. Pobriti tipi v oranžne rjuhe zaviti :)

Seznam je kul. Sem nahit pogledal. Ampak lej, tuki je mogoče 50 ljudi, jaz ti jih pa iz glave naštejem 100 ki niso vegetarjanci. Tko da so tole bolj izjeme.

Vegi ::

No jaz, pa še en kup mojih znancev, smo tud izjeme z 80kg in več.

Brane2 ::

IIRC je en vitamin, ki ga človek nujno potrebuje za razvoj in ga dobi samo v mesu (B12 ?)

Poslušal sem argumente vegetarijancev in celo sam probal to stvar. Pa ne samo za kak dan, resno sem se potrudil, pa ni šlo. Saj bi preživel brez mesa, a čutim da mi manjka. Minimalno denimo en obrok mesečno.

Vsaj toliko, da ne pozabim okusa, pa tudi da dobim malo energije. Brez mesa sem ves kilav. Težko si predstavljam, da bi denimo opravljal težja fizična dela iz dneva v dan in živel samo od zelenjave...

ali3n ::

Men se zdi fino ohraniti zmernost pri vsem - tudi pri hrani; osebno jem meso ene 3x na teden, ogromno zelenjave, še več solate :D ; ga ni čez lepo pečen kremenatl :-)))
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

snow ::

BigWhale
ne preberem vseh postov, ko pa preberem katerega, ga preberem v celoti. Tvoj je bil zelo kratek :
> Programi za zascito kitov in ostalih zivali so tukaj predvsem zato, ker jih je clovek do te mere iztrebil, da jih sedaj treba zascititi, ker bi jih drugace iztrebil...

In sem pač napisal, da nevem kako je človek vplival na npr. dinozavre in tigre... em sem pogledal v knjigo, v mislih sem imel geparde :). Ti si napisal da je človek kriv za iztrebljenje VSEH živali, kar pač ni res in to sem tudi pokomentiral.

Potem te je motilo nekaj, da ne komentiram celotnih postov, mar ti pa jih? Dinozavre ja, tigre(geparde :p) ne.


Vegi
Serena Williams je vegeterjanka (tako on seznam pravi).
Serena Williams je piščanca in ribe.
Ne zagotavljam, da je tisto res njen intervju, ampak na to sem naletel, ko sem šel iskati, še druge vire o hrani Serene.

Si predstavljaš seznam vseh ostalih športnikov? :)

Trupla :) Ta je dobra ja.

Človek ne potrebuje mesa. Recimo, da ga ne. Človek ima mnogo stvari, ki jih ne potrebuje, pa jih vseeno ima oz. uživa. A way of life. Hm sicer vegeterjanstvo ne vem koliko spada v ekologijo, to bi bolj spadalo pod kakšno temo zdravja ali prehrane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snow ()

Thomas ::

"Vegeterjanci ki jedo ribe, včasih pa tudi kakšno perutnino, mesa pa skoraj ne" - so zanimive in relativno česte pojave - ja. :D

Ko bomo pa vsi vegeterjanci, kaj bomo naredili s teleti? Ker mlečna in mesna industrija sta dvojčici. Jih bomo dali levom, da si jih zakoljejo?

Bomo povedali otrokom, da mleka ne bo in bomo zbrisali krave z obličja Zemlje. Ji bomo spustili v (afriško?) divjino?

Težka bi bla ta.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gaby ::

Za vse, ki mislijo da je vegetarianstvo slabo in nevemkaj..

http://www.osvoboditev-zivali.org/8_laz...

Lahko dam tudi link od enega zdravnika, ki lepo pise o tem, da ni problema, ce je nosecnica vegetarianka. Imam prijateljico, ki od rojstva hrani otroka vegetariansko.

Pa se en citat..

Jesti meso pomeni biti soodgovoren za lakoto.

"Ista površina zemlje, ki kot travnik, torej kot krma za živino, z mesom hrani deset ljudi, bi lahko, posejana z grahom, prosom, lečo in ječmenom prehranjevala sto ljudi."
Alexander von Humbolt, utemeljitelj znanstvenega zemljepisa

Zapravljanje pridelovalne površine: Brez mesne produkcije bi lahko shajali približno s četrtino pridelovalne površine. Na enem hektarju zemlje je mogoče pridelati 50 kg govejega mesa ali pa 4.000 kg jabolk, 8.000 kg krompirja, 10.000 kg paradižnika ali 12.000 kg zelene.

Zapravljanje žita: Polovico svetovne žetve se uporabi kot krmilo. V industrijskih deželah je delež žetve, ki se poklada živini celo večji od dveh tretjin. 60 % uvoza vseh krmil pride iz dežel v razvoju. Tam zaradi lakote vsak dan umre 40.000 otrok, 1,3 milijarde ljudi trpi zaradi podhranjenosti, zaradi lakote oziroma posledičnih bolezni vsako leto umre 50 milijonov ljudi.

Pri tem ne bi bilo treba nikomur na tej Zemlji umreti od lakote: dodatno bi se lahko prehranilo 100 milijonov ljudi, če bi se poraba mesa v industrijskih deželah zmanjšala samo za deset procentov.


"NA ZEMLJI NE BI NIČ TAKO POVEČALO MOŽNOSTI PREŽIVETJA KOT KORAK K VEGETARIJANSKI PREHRANI."
Albert Einstein

!!!!!!!!!!
:\

Thomas ::

Gaby,

Mah odpri ti novo temo o vegeterijanstvu.

V tej temi rajš povej, zakaj nej šparamo vodo v Sloveniji?

Al ste se tazeleni temu odrekli?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

@Gaby:

Kolikor vem, sta lakota in revščina posledica ekonomskih razmer v svetu in ne porabe mesa.
Saj že sedaj na zahodu države pridelajo ogromno hrane, ampak raje kot da bi jo prodajale pod ceno,
pridelek uničijo in s tem držijo socialni mir in standard. Zakaj misliš, da države odkupijo pridelek
po zajamčeni ceni? za foro?
Sploh pa ne maram, da mi kdo ukaže, kaj naj jem. Če mi paše, si bom privoščil magari rdečo mušnico.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Gaby ::

JankoFer!

Se strinjam.. Ampak, ce bi zeleli nahraniti cel svet, bi bilo najbrz dovolj da 75% ljudi rata vegetariancev.. To so pac ene racunice, ki kazejo na to, koliko energije se porabi, da naredis en zrezek ane.. Pa kolko druge hrane lahko z isto energijo pridelas. In ista kolicina vegi-hrane lahko nahrani pac dosti vec ljudi. Simple as that...

kopernik ::

@Gaby:
če se strinjaš, potem ne vem zakaj rineš s to vegi prehrano.
Hrane je že sedaj dovolj, razumeš? Ni potrebno ljudem sedaj
vsiljevati, kaj naj jejo. Morda je možno narediti take tablete,
ki zadostijo tvojo potrebo po raznih mineralih, beljakovinah,
vitaminih,itd. Par tabletk na dan, pa je. Bi se ti s tem strinjala?
Nobenih kosil, večerij, zajtrkov, nič. Le pijača in tabletke.
Koliko časa, energije bi privarčevali. In vsi bi lepo živeli naprej.

lp

Alec999 ::

se strinjam z postom od jankoFer ... da ze zdej pridelamo dost al pa ce bi sploh blo zanimanje bi lahko pridelal dost hrane, da bi nahranil svet. Ampak zanimanja za to ni, ker ljudje za lakoto umirajo v revnih drzavah, si te hrane ne morejo privoscit. V kapitalisticnem sistemu jim nebojo posiljal hrano na lastne stroske ... mogoce v ksnem drugem sistemu v prihodnosti, ko denar ne bo imel pomena.

Drgac pa neprodana hrana se prodaja dokler ji ne potece rok trajanja takrat se jo vecinoma unici v Italiji obstaja organizacija, ki hrano pred rokom razdeli brezdomcem.

Jst mislm, da ce bi usi ratal vegetrjanci, da bi uni se vedno umiral od lakote!
Zato, ker hrana nebi nikoli prisla do lacnih drzav v vecji kolicini (nebi bilo ekonomicno).


Thomas >> jst kokr "povprecni zelen" i guess (recikliram papir, steklenice, plastiko) sm to o vodi slisu prvic na tak nacin kokr si ti to predstavu. Se pa strinjam, da je treba varcevati z vodo v susnih obdobjih, ce jo primankuje ali ce jo bo kdaj zacelo primanjkovati!

Drgac pa res ne razumem ljudi, ki vozijo svoje odpadke in avtomobile v gozd. Madona grem kdaj mal na sprehod v naravo, ksno rusevino gradu pogledat najdem gore starih avtomobilov, gum, stedilnikov use zivo ;(( ... pa ne mi da je clovek del narave pa njegovi izdelki tud .. zdej pa pejo odlagat smeti kamor se ti zahoce... k sorry pol pjte na morje na smetisce jst bom su pa na obalo.

lp,
Alec999

kuglvinkl ::

Gaby: kaj, ko bi razložila sam koncept ekologije?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Gaby ::

Ja. Problem prehranjevanja revnih drzav je vsekakor bolj kompleksen kot zgleda.. Dala sem ta post samo v razmislek glede energije. Nisem tisti ortodoksni vege freak, ki je preprican, da bi vsak moral bit vege. Je pa res, da sem mnenja, da ljudje pojemo veliko prevec mesa in da bi tisto energijo lahko kako drugace in boljse uporabili.. Pa se zdravo ni. Meso bi moralo biti dodatek k prehrani, ne pa glavni obrok. Kaj se prehranjevalnih navad smo pa slovenci itak cist v pizdi (pustimo americane.. LOL!). Moja mama je zivela na kmetih in zadnjic sva se pogovarjale, da so vcasih za kosilo jedli samo fizol pa kaksen kos krompirja. Mogoce kaksno nedeljo je pa padel snicl. Pa ni bil noben rahiticen. Fizicno so delali veliko vec.. Jaz pac ne jem mesa, ker mi ne pase, delno pa tudi iz socutja do zivali. Rada imam zivali, najbrz veliko prevec in pac ne prenesem misli, da bi pojedla eno kravo, ki sem jo popoldan se bozala. Mogoce, ce drugega ne bi bilo in bi bilo to vezano na moj obstoj. Zdaj pa imam moznost, da pojem nekaj drugega in se ob teh se cudovito pocutim. :) Vsekakor pa nisem rahiticna. Dalec od tega.. :D Pa se bolj zdrava sem. Ne vem, kdaj sem nazadje segla po antibiotikih.

Tudi jaz ne razumem ljudi, ki mecejo v naravo.. Sploh ne razumem ljudi, ki brez vesti odmetavajo odpadke kamorkoli.. Zato je pa treba kaj narest. Dovolj je ze to, da svoje otroke naucimo kako je to narobe.. Vsak bi moral prispevat majhen delez k spreminjanju miselnosti, pa bi bil svet veliko lepsi..

Najbrz zvenim res diznijevsko, oz. kako je blo pac receno v prejsnih odgovorih.. Sem pac ena izmed redkih, ki verjame v boljsi svet. :) :)

Gaby ::

Kuglvinkl!

Pri razlaganju ekologije se zatakne ze pri imenu. Mi se trenutno pogovarjamo o Varstvu narave. To je velika razlika in nazalost preveckrat narobe uporabljena.



Beseda Ekologija izhaja iz grske besede

eco - oiko : hiša ali prostor, kjer zivimo

in logos : študij

torej Ekologija je veda o zivljenjskem prostoru in o pravilnem upravljanju z naravnimi zakladi in o zašciti zivljenjskega prostora .

Popolna definicija :

Ekologija je veda o odnosih med zivimi in nezivimi stvarmi v okolju.
(ekologija se uporablja predvsem v tem kontekstu)

kuglvinkl ::

Hm, ok, bi lahko drugim udeležencem malo bolj razložila pojem ekopocentrizma? Zakaj je smiseln? Zakaj so prišli ravno do tega izhodišče? Drugače, je osnova za ekopocentrizem smiselna? Na kakšnih podatkih temelji? Koliko so ti podatki relevatni?
Your focus determines your reallity

Gaby ::

Ecocentrism (meaning values centred on ecology) and technocentrism (meaning values centred on technology) are two opposing perspectives concerning attitudes towards human technology and its ability to affect, control and even protect the environment. Ecocentrics, including "deep green" ecologists, see themselves as being subject to nature, rather than in control of it. They lack faith in modern technology and the bureaucracy attached to it. Ecocentrics will argue that the natural world should be respected for its processes and products, and that low impact technology and self-reliance is more desirable than technological control of nature.

Mensezdi, da ne bi rabil tak zakomplicirat pri izbiri besed. :)
Tole kar bi ti rad vedel je ze napol filozofska razprava, ki ima veliko razlicnih pogledov. Lahko pa napisem svoje mnenje, ce zelis.

BigWhale ::

Banzai!

kugl: A lahko za nas neuke, v bistvu razlozis, kaj je ekopocentrizem ali pa kje kaj vec prebrati o te tem, saj so websterm google in sskj gluhi na to besedo...

Si morda misli Ecocentrizem... as opposed to Anthropocentrizem?



--
BigW!

kuglvinkl ::

ja, seveda, tvoje mnenje bi rad. Dvomim, da koga tu filozofija moti :),
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Ecocentrizem... as opposed to Anthropocentrizem?

Ja, točno to. Ekopocentrizem naj bi bil odgovor na antropocentrizem. Pri slednjem vse izhaja iz človeka, temu pravimo tudi Kartezijanska paradigma (vera v neomejen človekov napredek, ta si podredi _absolutno_ vse, tipična misel je, da je narava sama brez vrednosti, to dobi šele, ko jo človek uporabi, ali pa denim, da je narava kaos, ki ga lahko šele človek ukroti in ga mora ukrotiti. Priporočjivo je branje tudi Webra (Protestanstka etika in kapitalizem). Ravno zaradi tega, ker so še vedno izhajali iz antropocentrizma je bilo pravo varstva okolja neučinkovito (torej kot npr. regulacija onesnaževanja).

Morda bi bilo zanimivo iskanje analogij med to teorijo in Sistemsko teorijo (princip negativne entropije).
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

iration ::

Ko se ga gremo s kolegi napit kam v naravo, poberemo za sabo flaše/piksne, ker bi drugače grdo zgledalo flaše v naravi in ne zato, ker bi travniku škodovalo malo stekla.
To je antropocentrističen pogled na ekologijo :D
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

Če se uresničijo "deep green" sanje, potem bo Evropi tako, kot je bilo pred prihodom Homo Sapiensa. Če ne celo Neandertalisa. Če ne celo tako kot pred prihodom Erectusa.

Hvala lepa, za uresničitev takih sanj!

Če se pa uresničijo "modest green" sanje, je pa to bolj eno figa sprememba. Bolj čiste reke in manj CO2 v zraku.

Kakor da se kdo ponuja, da mi vsak dan opere avto. Ni bistvene razlike od zdaj, ko je svinjski od dežja do dežja.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

@kuglvinkl: Glede na ime, bi sklepal, da je Kartezijanska paradigma poimenovan po Descartesu, ne vidm pa neke očitne povezave med njim in antropocentrizmom. Ali lahko na kratko razložiš kako je prišlo do takšnega poimenovanja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Azrael ::

O vegeterjanstvu.

Pred nekaj leti sem v ŽIT prebral izsledke neke študije, kjer so sinicam (ki drugače jedo mešano hrano) odrekli mesno hrano in jih krmili samo z rastlinsko. In rezultat je bil skoraj neverjeten. Drugače zelo mirna, plaha in neagresivna ptica je postala prava moriska beštja v ptičjem svetu. Vzrok, pomanjkanje nekaterih snovi, ki so samo v mesu.

Zanimivo, da je bila večina največjih zločincev človeškega rodu tudi vegeterjancev (Hitler, Goering, Musolini...)

Tako, da mislim, da nobeno pretiravanje ni dobro, ne samo meso in ne samo zelenjava.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Gaby ::

Hmm..

Da ne bom zacela nastevat, koliko drugih ljudi, ki so za svet naredili veliko je bilo vegetariancev.

Hitler ni bil vegetarianec.. Najprej se prepricaj, potem pa govori..

http://www.veg.ca/newsletr/mayjun96/hit...

Pa se to. Vecina ljudi, ki se odpove mesni prehrani postane MANJ agresivna. To pa zato, ker meso vsebuje dolocene snovi, ki vplivajo na agresivnost.

pa pa

GABY

Thomas ::

Gaby - ti si off topic!

Dej odpri temo o vegeterijanstvu, ne pa da o tem tukaj razpravljamo.

Tole temo si namenila (naslovila) z "Zeleno, kako te ljubim Zeleno!" Oziroma nekaj v tem smislu.

Moja malenkost pa seveda uporablja ta topic za razkrinkavanje Zelene bratovščine - kot antihumanistične.

Kar je on topic.

Okay?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

Glede na željo nekaterih udeležencev debate, se bom pridružil mnenju, da prosim ostanite pri dani temi!
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Gaby ::

Lobiji.. :)

Kaj vas torej zanima? :D Saj ne vem, ce se mi da se pisat. Prevec casa gre, pa premalo se ucim. ;)

Odin ::

Hočem vedet zakaj moram šparat z vodo.

:D

perci ::

Ja, mene tudi - moram rečt, da je bil zaenkrat Thomas s svojo teorijo prepričljivejši.

Vegi ::

Double_J ::

Vegi, ja tole je precej bolno...

BigWhale ::

Banzai!

Al ste smotani... In se tolk ubadate s to vodo...

Gre se zato, da bi bilo dobro, da se vsak malo zaveda kaj pocnemo okolju v katerem zivimo.

Think global... not local...

Porkadile! Puste ze to sparanje vode pr miru in mal razmislite o tem, ali smo bound to destroy the planet (kar po mojem mnenju tako ali tako smo) ali ne, s svojim brezbriznim obnasanjem do okolja in svinjanja le tega, na tak in drugacen nacin...

To je varstvo okolja, ne pa vase natolcevanje in protestiranje, da, sparanje vode ni za nic dobro... Sparajte vodo zato, da je ne boste placevali, glede na to, da tam v drugem threadu vsi jamrajo da nimajo denarja za 100 SIT za parkirnino in da so bogi studenti... in nevem kaj se vse, pa pojejte vec zelenjave, ker je cenejsa kot meso, pa boste imeli se za lisice... jao...

Geez... :)))



--
BigW!

Thomas ::

Whale,

Šparanje vode je torej evidentna oslarija, četudi je še zapisana na Zelenem praporu.

Torej KAJ je tisto, kjer imajo Zeleni prav. Pa ne na splošno "ker bomo uničili planet! ..."

Konkretno - KAJ?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

No, to da niste znali odgovort, zakaj je dobro vodo zadrževat v vodovodu - sem razumu.

Kaj je torej RESEN problem, ki ga vsaj v načelu rešujejo Zeleni s svojo paradigmo?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

To Thomas:

Ej, ko lajna... ;> Endless debate... Te pa enkrat povabim na pivo (or whatever) pa se tam hitreje zmeniva/zmenimo stvari... Na koncu pa vedno ostan aufbix opcija... ;>

Sicer pa, a ni ze dost dober razlog, 'da bo unicen planet'? :) Aja, saj res, tako ali tako bo unicen, ze cez ene deset milijard let... ;) Zakaj bi potem sploh pazili? Al pa, dajmo kar zdaj sesut vse skupaj... :)



--
BigW!

Thomas ::

Zeleni ne znajo povedati, kako uničujemo planet. Kaj mu delamo, da ga ogrožamo.

Samo tupijo v neskončnost, kako da "je planet ogrožen", ko pa jih povprašaš kako konkretno - se motajo ven, češ da so "to neskončne debate".

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neokrnjena narava (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20211301 (8733) Karaya 52
»

Ogrožene živalske vrste (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1468325 (6662) Pyr0Beast
»

(Samo)mori žab ?!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1377839 (6279) gzibret
»

Hrana za Homo Sapiensa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
19711785 (9888) Thomas
»

Top predators (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1188664 (7279) Airskull

Več podobnih tem